Малко летература

Кой сака да си купи неко книшка през интернеда, да влаза туке:

1994

"Не казвай на майка си"

Гугълски реклами

Старт arrow Време за въпроси
Време за въпроси
Къде са парите?
Оценка: / 2
03-04-2012

На заседание на ОбС Бела Слатина в края на март задават простия въпрос на бившия кмет - къде са тия стотици иляди левове, душа, изчезнале през 2009 г., времето на неговата власт? А той, крадеца мръсен, вместо да отговори, са Или като путка в нови гащи и са праи на алтав.

Видеото е копирано от сайта на Кабелна телевизия РАВА.

 
ОТВОРЕНО ПИСМО
Оценка: / 7
29-03-2012
Уважаеми господин министър Игнатов, уважаема госпожо министър Дамянова, Уважаема Институция,

Искам да изразя отношението си по случващото се в във Врачанската Езикова Гимназия (сега "Йоан Екзарх").

Вече някои от нас (бившите ученици) са на по 40 години, някои по-успели в една насока, други - в друга.
За първи път съм бил изпитван на компютър в часа по Химия на Пламен Младенов, някъде през 1987-88.
Може да се каже, че това ми беше вторият допир до тогава "новите технологии".
Сега (от пет години и 4 месеца) съм програмист в най-голямата фирма за онлайн разплащания в Европа (над 25 милиона потребители) и си имам жена (от Езиковата :)) и три деца.
Други са постигнали повече. Ние сме резултатът от призванието на учителите в това училище.
Ние сме произведения на учители като Пламен Младенов, Сабадошева, Павлов, Асова, Пенкова, Койнов, Кунецовска...
Ние сме и хора, личности, създадени, оформени от тях. Ние ще предадем Възпитанието (да, Възпитанието) от Езиковата на нашите деца.
Тази директорка какво ще остави? Разруха?
Аз използвам възможността да благодаря на тия учители.
Най-омразното ми нещо е невежеството, то води до най-низки страсти и смърт (буквално), а тази директорка го произвежда.

Моля, обърнете сериозно внимание като институция и просто отстранете тази конфликтна личност директорката Драйчева.
Пламен Младенов трябва да бъде върнат на работа, защото хора като него са създали личности - тези, които сега плащат заплатите на целия държавен апарат.
Ако говорим за уронване престижа на учебното заведение, директорката Драйчева е тази, която постигна това за последните десетина години.
Езиковата гимназия във Враца вече не е онова елитно училище, което се гордея, че съм завършил.

С уважение и надежда за добро бъдеще на училището:
Красимир Беров - Гражданин на Република България
 
В какво превръщат децата ни?
Оценка: / 11
10-03-2012

Погледнете таа картинка, учебник по музика за трети клас:

После отворете нататика и вижте клипа, на който дечица се кълчотят с червени вратовръзки под звуците на онова човекоподобно Васко Педераса, познат също като Азис. Действието се развива съвсем наскоро във Видин.

И сами си отговорете на поставения въпрос - в какво превръщат децата ни онези гадове? В безмозъчни, осакатени, бедни душевно, тъпи консуматори на тейната гнусна представа за света. Мутри, миски, педераси, комунисти - с една дума боклук. Гюбре. Тор. Говна с лайна. Тава пробутват на наще малки дечурлига. Ама нема да стане таа! Всеки отговорен към децата си нормален човек требва да се замисли - да запре телевизора, да не го остава включен на чалга канала, да ги научи да обичат четенето. Тия деца са ваши, родили сте ги и носите отговорността да се развиват правилно, да не се превръщат в идиотчета, не ги давайте на изродите!

(Клипът е копиран от е те тукее)

Целият текст
 
За липсващото покаяние и извинение - 2 част на филма
Оценка: / 3
29-01-2012

"Горяни" - един филм на Атанас Киряков.

Цитати от втора част:

Те са си още на власт – нема какво да се лъжем.

Комунизмът опустоши душите на хората. Това не са хора вече.

По време на комунизма българският народ бе превърнат в народ страхлив, лицемерен и двуличен. И тези духовни поражения са с много продължителни последствия.

Дълго време съм се мъчил да простя. Дълго време съм се мъчил да забравя. Не мога да забравя. Да простя – ама никой не ми иска прошка. Никой. На кого да простя? Някой да е казал “Аз съжалявам, че направих това и това”? Никой не казва. Това означава, че комунизмът не е осъден в България. И никой не говори за това. Историците също не говорят.

 
Никой не е забравен и нищо не е забравено
Оценка: / 5
28-01-2012

"Горяни" - един филм на Атанас Киряков. Цитат от филма: Цола Драгойчева: "Комунистът нема народ."

Забележете и кои са авторите на пропагандния манипулаторски филм срещу горяните, за който става дума некъде по средата: Антон Дончев, Иванка Гръбчева. Гледайте и плачете. От там започва падението на България. Тези червеногъзи маймуни са виновни за унищожението на родината ни. Ние вече родина си немаме.

Очаквайте втора част на 29 януари. Най-накрая националната телевизия да покаже една истина.

 
Честита победа на Иво Цветков и Светлана Караджова
Оценка: / 7
31-10-2011

Те тава беше. Минаа и тиа изборе. Новият кмет на Бела Слатина са казва Иво Цветков и той печели с 58.24%.

Господин Цветков, за Вас като човек, който е свикнал с дисциплината, се надяваме да имате у себе си и морала, и чувството за ред - искаме от Вас да разследвате действията и злоупотребите на бившата власт, да направите пълна ревизия, да сезирате прокуратурата за нередностите. И да вкарате малко ред в този град и общината. Това означава да бъдете отговорен, да държите на принципите, които Вашата партия заявява, да намерите подходящите хора, експерти, които да напишат проектите за инфраструктурата и да изпълните тези проекти. За 4 години трябва да успеете да промените нещо. Трябва да направите така, че хората да останат доволни от управлението Ви и да продължите напред. Ако изпълните своите задачи, всички ще Ви повярват и няма да бъдете кмет само за един мандат както Вашия предшественик, който бе избран от немайкъде, само и само в кметския стол да не седне Касъмов. Този избор тогава беше фатален. Ние разчитаме на Вас сега нещата да се променят поне малко. Докажете, че не сте от "производните".

Честита победа и на новата кметица на село Бърдарски геран - Светлана Караджова. Защо не са повече хора и кметове като нея!!!

 
Предизборно обръщение - стига вече мошеници и некадърници
Оценка: / 9
19-10-2011

Предизборно обръщение - да сменим статуквото from Severozapad on Vimeo.

 
Въпроси към вече бившия кмет на Бела Слатина - чакаме отговор и разследване
Оценка: / 26
14-10-2011

Време за въпроси - предизборно from Severozapad on Vimeo.

 
КУЛТУРАТА НА ДОНОСНИЦИТЕ
Оценка: / 5
16-07-2011

Веселин Веселинов

Така почва статията:

Пак се „разкриха“ доносници. На година по лъжичка, най-паче като наближат някакви избори. Ужасно ми е писнало от тези жълти „разкрития“ - от тях няма никаква полза. Днес няма. Имаше през 1990-та, тоест, можеше да има. Ако тогава бе направено, ако имаше комисия от достойни хора, ако имаше лустрация, ако имаше обществен дебат, осмисляне, премисляне, налагане на отговорност, и може би опрощаване. Тогава, а сега - малко гъделичкане, отклоняване на вниманието от други проблеми, и може би някакви политически дивиденти. Кьор фишеци. И по-лошо - учените глави днес прекрасно знаят, че истински обществен катарзис не настъпи никъде, където се правиха опити да се изчисти престъпно минало. Нито в Южна Африка, нито в Аржентина, нито в Германия. И на базата на минималния в най-добрия случай успех възникнаха „ощетени“.

И така свръшва:

Проклети да сте! Вие! Проклет да съм и аз, че съм се родил сред вас! Пука ви на вас, безкрайните, и точно затова, че не ви пука, надявам се да не ви „обиди“ трайното ми желание да плюя върху гробовете ви. Мрете по-обилно! Вие! А ми е скучно да ви чета имената по разни списъци - вашите имена чета всеки ден, откакто съм се родил, досега. Вашите имена! Отровните ви имена! Вашите! Отровната ви култура! Вашата! Срам ме е от себе си, че съм се родил българин. Сред вас, безсрамните! В безсрамната ви култура. Вашата!

И я са подписвам под тоа финал с двете рЪце! Целата статия ето тука

 
Един град и неговите протести
Оценка: / 21
02-07-2011

Бяла Слатина отново спечели няколко минути ефирно време в късните новини на една телевизия. Тоест, в късните новини на няколко телевизии. Успях да хвана само част от заключението, не разбрах кой знае колко от видяното и реших да се консултирам с електронното издание на общината. Прочетох две публикации, гледах малко снимки…

За целия текст натискайте те туке

 
Възпитаници на ЕГ Враца в подкрепа на учителите СИ
Оценка: / 8
20-06-2011

До МОНМ
До РИО-Враца
До медиите

Публикуваното на 13 юни 2011 г., понеделник, във вестник „Конкурент” в областите Враца, Видин и Монтана „Отворено писмо на учители от ЕГ-Враца” сериозно обезпокои всички нас във връзка със случващото се в езикова гимназия „Йоан Екзарх” във Враца, така както е описано от авторите, макар и анонимни. Не можем да останем безпристрастни към съдбата на нашето училище – всеки един от нас е прекарал 5 години от живота си в него. Това несъмнено ни свързва с миналото, но и с настоящето на гимназията, защото част от нашето настояще дължим на нея. Дължим най-много на преподавателите от езиковата гимназия – голяма част от които са изключителни педагози, перфектни всеки в своята специалност и най-вече са изключително достойни хора. Списъкът с имена е дълъг…

Техният преподавателски авторитет винаги е доминирал и ще доминира в живота и кариерата на всеки един от нас. Не можем да допуснем, че това, което е описано в писмото, се случва на тях, че са подложени на подобно авторитарно поведение, на манипулация, на заплахи, че им се налага да мълчат и да бъдат анонимни от страх. А точно обратното са възпитавали години наред у нас. Това, което също ни безпокои е, че тези проблеми съществуват от много години и че вместо те да бъдат решени досега, се случва друго – ескалират.

Целият текст
 

Запитвания

Четете ли летература на мобилни устройства - киндъле, айпаде и подобни
 

Тениски с надписи по поръчка


Ако ви требва тениска със спецялен надпис на наш език, пишете ни на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите , уточняваме размери и подробности и пращаме!

 
Служебна поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 

ЛАФ НА МЕСЕЦА

Он е много добър човек, ма кво му стана та приби баща си!?

Всички права запазени. Използването на материали от сайта с каквато и да е цел е възможно според Закона за авторското право и сходните му права. Пръво питайте, после пипайте.