Малко летература

Кой сака да си купи неко книшка през интернеда, да влаза туке:

1994

"Не казвай на майка си"

Гугълски реклами

Старт
Пуженьоците
Оценка: / 4
Най-слабНай-дОбар 
09-11-2015
Е-е пролецам пойдо къде Креща да наберем малко кукуяк старчец и какачки, та да зарадвам жената. Само че преди неколко дена беше валело сугруждица, а после и дъжд, та асфалто по къро се беше размекнал и беше една тиня – не е ти у памет.

Ама я си гмацам и придавам полека. Като стигна една ливада у Жуленица, гледам едни пуженьоци с е толкави роги. Заврати крачойе и почна да сбирам. Доде да виж напълни половин лозана крошня. Реко, че ша се угалатиме с мръвка, що прокръклото отдавна беше дотраало, за спържата да не приказваме.

На връщанье се зазяпа поди един няк кък един дживгар и една търсигъзица кюцаа един конощил, съпна се от една зафърлена капистра и се совна главуречки у едно бърбинало, та стана голо тиня. Добре, че не разтри мръвките у крошнята. Ама коги си стигна дом, жената ме почна още от вратницата:

- Абе шашьо шашави, глей, че си станал на брендзало! Кво си повлекъл? Леле-леле! Да маанеш тва, че като плъзнат из зейето, наесен ша турам лобода и щавяк у кацата!
- Стига си зеяла, че като те изпампурим с тоа баласурняк по чутурата, ша излетиш на чепеюшка и ша се разжембиш на ниедна сътвер!
- О, чрън бес да те надиа, синь огин да те изгори и на бел камик за вода да зинеш! – не мирясваше женката. – Да не си посмел да увлачаш увътре. Сега ша ти постеям една сакуя с шужбенйе у зевнико до бадъньо и там ша чмиш!

Нема ли да занемеаш най – после – зина я. – Зими одъвни чайнико и потъкни огино, че зе а ми дзебне!
Лека – полека работата се кротна, я донесо от зевнико рустава туршиа и гургунярка педесе градуса, любимата опържи компир и ютеничка, намери се и по неко еце.
После уталандзиаме грамофоно и юснааме по една ракиа неколко пъти, дорде се окачиаме у джанарката с жената, та после ми търне главата два дена.
Отщеа ми се и пуженьоци, и костеници, и све на свето!

Автор:

Сергей Фильов

 
< Предходна   Следваща >

Запитвания

Четете ли летература на мобилни устройства - киндъле, айпаде и подобни
 

Тениски с надписи по поръчка


Ако ви требва тениска със спецялен надпис на наш език, пишете ни на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите , уточняваме размери и подробности и пращаме!

 
Служебна поща: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите
 

ЛАФ НА МЕСЕЦА

Он е много добър човек, ма кво му стана та приби баща си!?

Всички права запазени. Използването на материали от сайта с каквато и да е цел е възможно според Закона за авторското право и сходните му права. Пръво питайте, после пипайте.