Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

СЕВЕРОЗАПАД => Събития => Темата е започната от: apostolicia в Април 06, 2012, 08:48:22Титла: Свидня
Публикувано от: apostolicia в Април 06, 2012, 08:48:22
Има една легенда, къде разпраа още за римско време по поречието на Дългоделска Огоста. Она таа бара открай време си е златоносна и римляните добре са знаяли тава. Месното население разумева се, е било "стимулирано" да копа камъняк и да промива златото, щото тава си е се пак работа бъш като за плебса. Обаче въпроснио плебс бил разделен на мъжки и женски лагер и имали право в един-единствен ден от годината - единственио нги почивен ден - да се срещат. Тава бил деньо за свидня.

Такава а легендата за тоа ден. И до днеска се праи сбор у местността Попов мост близо до село Говежда (община Лопушна или Георги Дамяново). Сборо се праи краа на април или началото на май у зависимост кво а времето - дъждевно ели па слънчево.

Сдружение Резерват Северозапад таа годин ша се вкючи у организацията на Свидня с три инициативи. Идеята ни беше да направиме фестивал на северозапада. Тъй като общините обикновено сами си организират гостуванията на самодейни и не толко самодейни изпълнители - певци, танцьори и прочие, ние ще се включим с организацията на две изложби-базар - на приложни изкуства и народни занаяти и на местни домашно произведени храни и напитки. Третата инициатива е кулинарен конкурс - традиционна нашенска гозба, приготвена на огън - спицялно жури ще оценява майсторлъка на готвачите, а премиираните гозби може да се разиграят на търг - това последното подлежи на обмисляне.

Що пущам таа тема тука? - се питате вие и имате право да се питате, ма тава а друга бира и нема да а опсъждаме още у началото, та да не тръгаме с фалстарт.

Пущам темата, щото дирим помош на пръво место - помош финансова, помош организационна и дори информационна. Който знаа ора къде праат нещо убаво за рана на телото и душата - да ми сигнализира, да покана тоа човек. Който знаа некой добър готвач - да ми сигнализира, да покана тоа човек. Който може да намери спонсори, ели па сам да стане такъв - да заповеда - парите никоги не са излишни.

Къде ни куца организацията - немаме майстори от видинско, а от врачанско имаме само едни -  децата, къде Валери каза за них, но требва да събереме парици, та да нги платиме транспорто на тия дечица.
Немаме готвачи - който сака да се включи, да заповеда, я дирим интензивно и съм намерила неколко, но си требва повече.

И не на последно место, сакам да знам колко ора ша доаждат, та да дира възможности за преспиванье, ели па може да си организираме пикник на палатки. Най-близката голема база а Копрен, но сигурно че требва да се организират резервации, та да не стане у последнио момент да дириме къде да спиме.

Междувпрочем, деньо не е точно определен още - опщината требва да каже коги ша а  - ели ша а крао на април - ма я гледах едни прогнози - тогива се очакват бури и дъждеве - ели ша а началото на май, куето а по-вероятно. Когито има яснота, веднъга ша ви саопща. При сички пуложения ша а у почивен ден, де.

Така че чекам да вида кво ша кажете по поставените въпроси!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Април 06, 2012, 09:15:52
я съм категорично казал,че за дечицата ,,на Валери" ще съдействам финансово-до колко мом.Мисла,че у форума ще има още ора които да го напрат.За останалите неща нема къ да съдействам.Ако може се нещо де ми е по силите и сметате че ще съм полезен-на драго сърце.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Април 06, 2012, 11:29:29
Като се уточни деня, ще знам дали ще може да дода. На 6 май съм на Бела Слатина, ако не изникне нещо извънредно. Около таа дата ще се нагода некак да дода и до тама.

Викам да сметаме вече, че парите за транспорта на децата са събрани, остава организация - да се намери транспорт и да се уговори с транспорта и с участниците от по-раничко, що са деца и сичко требва да е изрядно като документация по пътуването.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: буля Иваница в Април 06, 2012, 11:48:07
Майстор, па и готвач, па и от Видинско - те ти Краско Дражинскио!  ;) Па и ше отрази събитието - 2 в 1!  :)

Сега сериозно - както вече споменах негде, аз и Слави се включваме в събирането на средствата, необходими за децата. Давайте сметка за превод. Сигурна съм, че и други хора от форума ще се включат.Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Април 06, 2012, 01:56:40
я съм категорично казал,че за дечицата ,,на Валери" ще съдействам финансово-до колко мом.Мисла,че у форума ще има още ора които да го напрат.За останалите неща нема къ да съдействам.Ако може се нещо де ми е по силите и сметате че ще съм полезен-на драго сърце.
+1


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 06, 2012, 02:20:46
Сметам ,че ше успея да намеря рейс за извозване на децата.До 2-3 дни ше ви потвърдя със сигурност..


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 06, 2012, 06:23:47
Те ше си организират кола, с която ше требва да си закарат и шатрата, масата, столовете, картините и другите материали с които ше правят демонстрации. Нема да зимат много деца оти там нема да моят да ги намерат из тълпата. За сега приказката е да са двете ръководителки с две или три деца.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Април 06, 2012, 07:10:03
Не видим никъде да а казал некой ще ли доважда, ели ще си праа фестивало сама, па като ме питат: къде е тава сдружение, я да викам: па але го, я мининка ли съм.
Требва ли да се едосвам вече или вие ша ми кажете коги да почвам да се едосвам? Не че нещо, ма яко а да си организирам нещо за мене си, ша намера далече по-ефтин начин, къде отгоре на сичкото да се не разкръшвам от тицанье по разни задачи. Фестивал сакахме сички!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Април 06, 2012, 07:43:27
я не мом да дойдем-просто немам кък,поради неотложни служебни и други причини.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 06, 2012, 07:47:27
 Елинка,кажи сал датата..мисла мое доведа и една готвачка от село..и я да ида..за транспорта човека е у Турция у момента и нема къ да го питам....ма ако се разбере кой от къде ше се зима,мое се комплектоват от неколко селия ора.....и сичко да е на куп..къде неделя ше ви кажа ..
ЕЛИ тва с готвенето,как стои въпроса с продуктите или требе да е наготвено предварително?даи разяснение....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 06, 2012, 07:49:16
Я незнам дали некой ше доде от тиа дека сме надалече, оти ако додем, че е случайно, а ако некой от тиа дека са на 50-100 километра решат, то ше е за деня и нема да нощуват, та не са сили да са нервиш със сложни организации. А конкретната дата нали поне една седмица по-рано ше са знае?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Април 06, 2012, 07:53:00
Па да! Даже требва да се знаа още другата седмица датата.
Тава с готвенето, Валери, си го преставяме така: Сакаш да напраиш специалитет - зимаш си гърне, боб, чушки суи и кви ти требват там нагоде, кладеш си огин на определеното за целта место за готвенье на пояната и праиш специалитето. От назе мисла сал едни пласмасови чашки и приборе да организираме, та да може да се дегустира и журито да оцени. Иначе нема нужда да готвиш за цели опанаир, само удна тавичица и от неги да се отдели за дегустацията. Така ше бъде регламенто.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 06, 2012, 08:18:12
начи приказва с кметицата преду малко..танцовио състав ше я там..ако мое ше комбинираме един превоз от Бела слатина през Стубел за сите.....Тия от село са 30 души..От Б Слатина мое поидат и 20 деца..незнам им програмата..и те така....Ели за готвенето ше има приказка малко по натам... ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 06, 2012, 08:19:53
Викаш да са организират нещата по-мащабно. Ше вида да приказвам с ръководителката им!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 07, 2012, 10:16:53
В понеделник сутринта ше ми кажат колко ше земе един автобус от Бела Слатина до с.Говежда, община Лопушна, разстоянието е около 95 км. Има такъв автобус дека е със сички разрешителни за возене на деца. Ориентировъчно зима около лев и нещо, ма нещото не е ясно. Значи става двеста и нещо лева, не е ли малко скъп тоа вариант?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 07, 2012, 10:22:37
Адаш,принципно е 1,60-1.80 на километър...я заран ше разбера със сигурност...има вариан да се комбинират нещата.Т.е.да се по раздели пъто с групата от Стубел(они са 30 души)..ма те ша вида кво ше го свръша...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 07, 2012, 10:28:09
Вие сте на 40-45 километра и ако ви каже 150 лева отиване и връщане, тогива като прибавим 50 лева дека са с кола от Бела Слатина, са получават 200 лева. Значи ако автобуса от Бела Слатина е 2 х 95км х  1,20=228 лева, което може да са раздели некак си! Ше видим в понеделник, като има и другата цена.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Април 07, 2012, 10:28:47
Основниа въпрос е има ли смисъл да са сички деца там.
Ша са радват ли, ша има ли кво да покажат, ръководителките ша могат ли да са оправат с толкова деца накуп.

Освен тава, мисла, че като ша ги пращаме тиа деца там, требва поне и обяд да им осигурим. Не знам там от тиа дегустации дали ша могат да са наядът, а не бива да стоят гладни и да гледат.

Валери, говорете най-добре с Апостолица и с ръководителките и решете какво е смислено. Нема смисъл 100 човека да даваме мнениа и да говорим един през друг. Виа сте паметни ора, квото решите.

За парите: я казах, че мога да участвам с 20 лева. Други ора също казаа горе доле така.
Мисла, че като пуснем списък и още ора ша са включат, може и с по 10 лева, кой с колкото може, не е задължително сички по равно да дават. 200 лева мисла, че ша ги съберем.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 07, 2012, 10:35:37
Те дори и да имат възможност нема да земат повече от 4-5 деца, щото на една маса под една шатра, колко деца ше работат, а две маси+7-8 стола + материали+ готови работи и си е бая багаж. А и наоколо си е шаренийка и това ако са оттърве, нема намиране. Не е ставало на въпрос да са водат много деца, пък и те са смесен проект - има си деца в норма и деца с допълнителни потребности. Ше видим и ръководителката им кво ше рече за повечето деца и колко багаж ще имат.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 07:51:13
Значи и белослатинския шофьор вози сега на 1,60 на километър. Така че Стубелската група да си са организира от там си. Белослатинската ше са с кола, те си поемат организацията на транспорта. Моите задачи ше са забават с възлагането, така, че не мога да им поема разходите и требва да минем на резервния вариант да съберем некой лев, само да уточним как. Може би като при Цони да направим. Я са кана да си хода по Великден, та ще видим там да подготвим шатра, стени, маса, столове, въжета.
 


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 09, 2012, 07:52:41
Значи да обясня..поради многото празни километри ду Бела Слатина,шофера не му е изгодно да свръши работа(цената на горивото си оказва влиание)..Сами я той казва ,че по изгодно е да тръгне превоз от самата Бела Слатина(верно 200километра)..ма сички си тръгат от дом и се прибират дом..
Та варианта с превоз от Монтана е не изгоден за никой..Съжелявам ,че неможа свръша работа...ма у СЗ ората се пак знаят кое по добре от нищото..тва е.. :(


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 09, 2012, 07:55:18
Значи и белослатинския шофьор вози сега на 1,60 на километър. Така че Стубелската група да си са организира от там си. Белослатинската ше са с кола, те си поемат организацията на транспорта. Моите задачи ше са забават с възлагането, така, че не мога да им поема разходите и требва да минем на резервния вариант да съберем некой лев, само да уточним как. Може би като при Цони да направим. Я са кана да си хода по Великден, та ще видим там да подготвим шатра, стени, маса, столове, въжета.

Стубелската група отива за 130 лева ду горе..тва е уговорено..при назе са 80 километра отиване връщане..


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 08:03:33
Има питане за готвенето. Значи секи си носи кво му е необходимо да сготви, но колко още хора ше готват там, има ли неква програмна схема от предната година или репортаж да са види какво е било. Нали нема нищо общо със с. Свидня, общ.Своге.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Април 09, 2012, 08:58:25
Чекам нишан-коги да се сбират парите-варианта като за Цони е добър.Имам едно питане.Ако сбереме парици и подпомогнеме децата и учителките,по некъв начин ще се покаже ли че и ,,Резерват СЕверозапад " има некво участие?Или ще запазим анонимност ?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 09:01:02
Е доколко знам НПО-то е официален съорганизатор. Иначе отделно на наще шатри можем да направим некви надписи!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Април 09, 2012, 09:01:49
Дайте неква сметка за превеждане на парета...?!? Рейса на тиа дечурлиа би требвало да а окичен целия със стикере www.severozapad.org   !


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 09, 2012, 09:05:39
Дайте неква сметка за превеждане на парета...?!? Рейса на тиа дечурлиа би требвало да а окичен целия със стикере www.severozapad.org   !

а стикери има ли???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 09:19:06
Дайте да ушием един байряк с надпис "Резерват Северозапад" или нещо такова. Па ше измислим един пилон и ше го дигнем да са вее над наще шатри! Я неща да обещавам, но ше направя опит да съм там за събора, а хубаво е поне още 2-3 да дойдат, оти Ели ше има нужда от помощ. Ше си има доста дребни задачки дето на место да са решават и реагира.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Април 09, 2012, 09:21:20
абе шиенето а длъга работа,ма моа да се напечата върху некъв плат...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Април 09, 2012, 09:41:10
Пущете неква банкова сметка.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 09:48:36
Това имах на идея. Ако Луда Дуда удари едно рамо, ние да намерим плат и ше стане. Вече ако са приеме като идея, ше измислим и какво да представлява.
 Банковата сметка ше я напише Колю Капитана, ама като влезне.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 09, 2012, 09:56:01
шивачки(Райни Княниги) за везанье шви намера.....даите идеята.... :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 10:02:26
Незнам базовия цвет дали да е трикольора или хайдушки зелен, може и нещо друго, но без комунистически червеното!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 09, 2012, 10:03:42
светло синьото е свобода....небе ..простор.. ang


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Април 09, 2012, 10:11:05
я съм категорично ели за трибагреник национален-между другото така къ беше наприла Дудата стикерите с тромпетката е напълно приемливо за мене и за знаме,ели хайдушко -зелено.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 10:18:57
BG29PRCB92301026070819 Прокредит Банк Николай Фенерски
 Това е сметката за даренията.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 10:20:23
Незнам къде да я запишем сметката, та да са не изгуби у постовете!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Април 09, 2012, 10:21:01
я съм категорично ели за трибагреник национален-между другото така къ беше наприла Дудата стикерите с тромпетката е напълно приемливо за мене и за знаме,ели хайдушко -зелено.


стикерите на Дуда беа добри :punk:

те тука....
http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=422.180


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 10:28:15
Требва да е само надписа на сдружението или както е сайта. Това също е вариант. Иначе ако може да са стилизира и географската карта на региона, по предложение на Джули  (http://media.snimka.bg/s1/0305/026853716.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Април 09, 2012, 11:23:29
BG29PRCB92301026070819 Прокредит Банк Николай Фенерски
 Това е сметката за даренията.


добре, ама дайте да уточним пак за кво точно събираме пари и колко требват.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 11:27:48
То 100 лева за участието на децата трябват, а иначе и за знамето малко. Онуфри, на тебе ти е скъп превода та не знам дали да пращаш сега.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Април 09, 2012, 11:29:44
абе не ми струва нищо превода


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 09, 2012, 11:33:36
Сега секи е със финансови проблеми  и който може, може, нема место за сърдене.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Април 10, 2012, 12:01:59
Говорих с Капитаня ако може да помоли Марио Беров да направи плакат и евентуално модел за транспарант. Със Сийка обикаляме за пари. Имаме малко шатри. Говорено е с част от майсторите.
Установявам, че има голема информационна дупка. Четете ли вупще кво пиша или къкто ша си бъда сама на тоа "фестивал", така и нема смисъл да се аба да пиша, и без тава никой не чете.

Те тава обаче фанете та го прочетете, що вече и на мене ми писна на дедовеца!

1. Списъка с готвачите ще се прави на момента, защото не се знае колко човека ще изявят желание да се вкючат. Така че до последно нема да се знае колко ще са. Може да са само двама-трима - берекет версин - така или иначе ще е нещо ново, не е правено досега.

2. Резерват Северозапад не е съорганизатор,а основния идеен генератор и организатор на частта с майсторите, с базара на местни храни и с кулинарния конкурс. От общината досега са викали самодейни състави и понеже имат опит, а и се видя безграничното желание за помощ от страна на членовете на сдружението, предпочетох да им го оставя - верно е, че съм слънце, ма съм от мързеливите слънца и гледам много да се не пота.

3. ТОВА Е ИДЕЯ НА РЕЗЕРВАТ СЕВЕРОЗАПАД - искахте фестивал, нали? Те ви фестивал. Идея - я - що я? - що никой друг нищо не мъцна, само кимахте с глави и викахте - добре, кък го напраиш, така ша бъде. Е, вече е напраено. Я съм говорила с ората, задвижила съм зъбчатките и тава, че не видим никакъв ентусиазъм от страна на така нареченото сдружение, нема да ме спре - да ме обиди - да, да ме обезкуражи - да, ама да ме спре - никоги! Просто твърде дълго съм работила да си създам име и заради дребните бойкоти на един или друг дребен човек, едва ли ша седна да си петна името. Мене ме ни мръзи, ни па си праим дребни политически сметки. Тава ви го казвам да сме наясно, да не кажете после тава-онава и едно-друго, па не съм ви предупредила.
Разбирам варненската група - се пак са си 600 км, разбирам Ники в Бургас, Чвора от Велинград или ората в чужбина. Ама ората у София, у Видин или па у Враца да не могат да отделат един ден, за да дойдат на фестивала, който те сами са поискали, при тава вече некой да нги е свръшил сичката работа, а они да дойдат  наготово за сичко - е, те тава - прибийте ме с камънье - не мога да го разбера!
Верно е, че секи си знаа дереджето, секи си има финансови и други проблеми. Що си мислите, че я немам? Що си мислите, че Валери нема, че Сийка нема - не знам кво па толко ша стане - 15 кинта билет от София до Монтана с рейс - с влако а по-ефтино, от Монтана до Говежда да а 5 лева и толко наобратно. М?

Нема значение! И уан мен шоу връши работа! Стига да а под знамето на  Резерват Северозапад! Само да видиме коя ша а местната Райна Княгиня - пф! Знаме! Ни нещат да си довлечат дирниците, знаме ша поръчваме! И кой, извинете, ша стане поди неги?Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Април 10, 2012, 12:49:35
Дуууу,тоа дзвер къ са подюти...! ??? :o ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Април 10, 2012, 08:47:58
Ем е юта,ем е права до болка.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Април 10, 2012, 12:21:07
Ели,и сички останали,разбирам моментната ви реакция,ма докато нема посочена дата,трудно некой мое да си прави сметка за дождането!Мислите ли,че мои са неще да дода,при положение ,че са ояздих(заедно с други ора де),в най-големата буря и снег на баба си на....,за да присъствам на сбирката на Ком.Вервайте ми,не беше сал зарад напиваньето!Сега с таа работа,малко или много съм зависим.Ше ли съм почивка на тоа ден,ше има ли възможнос и най-вече желание некой да ми земе дежурството и "так далее".Па не мисла ,чеше е проблем човек ако реши и в последния момент да доде!
Иначе на Ели, поклон доземи,за тва къде е свръшила и ше свръши занапред!Тия дена ше изпрата некой лев по сметката на Сдружението,па там знаете най-добре за кво ше ги ползвате,вервам че нема да са излишни,лошото е сичко си еба майкята,та и тия къде не мое се включим в организацията,немоеме да извадим и кой знае какви пари,да помогнем!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Април 10, 2012, 01:17:47
Начи и ние с Черногледеца си говориме как да се включиме но требе да се знае дата.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Юбопитка в Април 10, 2012, 03:15:36
за парите има ли някакъв ориентировъчен краен срок да видя какво мога да направя, че баш сега си е верно ебало мамата отвред


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: буля Иваница в Април 10, 2012, 03:40:33
Добре, сметката за превод а ясна. Чекаме дата да се обяви, па ше си правим сметка кой, кък и защо.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 10, 2012, 11:40:47
Кой когато може да даде. Да знаете че организаторете са казали че събитието ще е след 15 май. Та има време да са поразмърдаме и да видим дали за наши познати това събитие нема да представлява интерес!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Април 16, 2012, 11:50:36
Нещо случва ли са тука? Я още не съм превеждал нищо, не щото си права оглушки, ми щото не ми е ясно ша има ли нещо или нема да има.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 16, 2012, 06:04:25
Случва са Онуфри. Организацията си върви, без биене на тъпани и подканване. А понеже датата ще е уточнена след средата на май, то и ние не сме дали зор за събиране на пари. Сигурно в началото на май, на всеки според възможностите ше са събере необходимата сума.
  Иначе сакаме да засилим кулинарното представяне в две направления - участие в кулинарна изложба и готвене на место. Та ако има некой некакви идеи със собственото участие и това на близки и приятели, то нека да реагира.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Април 20, 2012, 05:58:54
Важно саопщение! Оважаеми пустиняци, свиднята засеги се позиционира на 25 май петък - почивен ден - цел ден. Днеска сме одили с кака Сийка и секретара на опщината да мериме, да делиме пояната и те така. Начи за фолклорните съставе ората казаа, че са се погрижили, има там една пьощатка, къде се редат столеве за журите и за зрителете, а преди неги се дзида сцената, къде играат. Опщинарите си дръжът они да си канат, освен тава они си канат и жури, къкто и си определят и раздават наградите. Определилри сме къде ша бъдат шатрите на майсторите и къде ша се палат огньовете за готвачите. Начи регламенто а да се готви сал на огин - дръва демек и жар от них, евентуално напечени барешници и спецялитетите могат да бъдат сал от СЗ - никакви изкилифирчени екзотики нема да се толерират. Барата фпромчем е поди пояната, а през пъто има чушма. Тава докладвам засеги от днескашното ни посещение у Лопушанската опщина.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Април 20, 2012, 06:03:56
Убаво че са уточниха нещата. А и това че има водица наблизо е добре заради готвенето, че иначе требва да са мъкне. Извън фолклорните участници другите (готваче, рисуваче, майсторе) също ли ще ги канат те?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Април 20, 2012, 07:18:32
Не, ние сме се ангажирали с останалите - готвачи, майстори и прочие.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Владимир в Април 20, 2012, 10:14:41
Eй, кък убаво а направено тава - идеялен ден а 25!!! Кък ми са оди, не можем да ви опишем! Още повече, че и сбора на село а на 24! Ама ни съм у пари, ни съм слободен да си идем  >:(. Че гледам да са наместим некъкси, ма са не обещавам да дойдем. Дано стане, ама надали :(.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 07, 2012, 11:47:28
Нема такова место и такива ора! У моменто съм толко много бесна, че нема кък да ви го опиша!

Начи обаждам се я на тоа къде дръжи профилакториума Копрен, да заварда места за свидня. Ша ангажирам целио профилакториум - сичките 30 места - щото се не знаа кой ша дойде, а другаде по-сгодно место за спанье на едно место нема у околността. И се почва едно безкрайно обяснение:
- А, вие ста онази, дето ми приказва една моя саученичка?
Викам - язе съм, да.
- Е, па я нги обесних на таа моата саученичка, че преднио ден - демек 24-ти - имам група от Разград и нема да сколасам да застея чаршавете и да изчиста, що не моа изтгона ората у 6 часо.
- Да разбирам ли, че тоа профилакториум а плън до дъга секи втори ден, понеже си оставяте по един ден за чистенье след групите? - питам язе.
- Ма, госпожо, вие ма не слушате ич. Язе съм самичък, нема кък да уработим сичката таа работа - (да застеля 25 кривата и да измете един етаж) - нема да успеем да се ослушам..
- Ми нема ли неко невеста там у Копиловци безработна да нги дадаете 10 лева за два часа да ви застелят криватите, ние и без тава ша дойдеме чък одвечер?
- Аааа, мойте работодатели нема да се съгласът да плащам язе на некой си... Требва да ми улизнете у положението...
- Не можем, господине, да ви улезнем у никакво положение! По цел ден се сбират секакви комисии по разните опщини и кметства да дират туристе да съживат икономиката на тоа регион, а вие нещете да дадете 20 лева на две женици да ви застелят креватите, та да земете после 360 лева - тава ми е чудно чудо, нема кък да го разберем. - и се скоропостижно сбогувах, като му казах, че нещем повеч еда се разправам и даже нещем да наемам и една клечка за зъби от тоа профилакториум.

Ако некой разбира причината да нещат да земат пари, ако на некой му а ясно що а така, мола да ми го обясни!

Резервации са напраени за следващата по големине база - Балова шума - манко ша ни е тесно, що собите са 9, некои от които предполагат допълнителни кревате. Колко и кревата да се турнат - собата струва 30 пари на нощувка, ако ще и десет човека да спът у неги, стига да се сберат. Може да се ползва и ресторантската част - некои сме ги видели по великден. Оф, чекайт, че така съм едосана, че не можем да си сберем мислите, та да почнем да разказвам за Балова шума. Важното а, че нема а останеме без резервации.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Май 07, 2012, 11:54:07
Ако некой разбира причината да нещат да земат пари, ако на некой му а ясно що а така, мола да ми го обясни!


1. мързел и тъпотиа
2. липса на личен интерес


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Май 07, 2012, 11:57:46
Ако некой разбира причината да нещат да земат пари, ако на некой му а ясно що а така, мола да ми го обясни!


1. мързел и тъпотиа
2. липса на личен интерес

 :punk: на тоо клес му е дремал уя , той и със тиа 360 и без тех , па си е той що е на твърда заплата , па не би щеял да са утура ча толко у работа , за един ден да изпрати една и да посрешне друга група, що ша го видат началниците че може


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Май 07, 2012, 11:59:53
 Апостолице,тоа вапрос,що не щът а земът тиа 360 лева,би требвало а гу зададеш нъ началствоту нъ тоа сътфер.Барем а си връви дом и нъ негову место а турнът друг чувек,каде друг път щи сфръши работъ.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 07, 2012, 12:05:56
О, я нема а остаа таа работа непитана, бъди спокоен!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ристо Цоцин в Май 07, 2012, 12:57:23
па тоа сътфер си е прав да му дреме на уя - ако е само служител и му не плащат да сменя чаршафи експресно. По скоро мързел е началника на сътфера, а ако он е и собственик на предприатето - начи у главата е още у цуцулизъма


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Владимир в Май 07, 2012, 07:22:41
Не а много по темата, ма тука си мислим, че а най-добре да разкажем тава, дека днеска го чух.
С един колега днеска са видехме и он разправи много интересна история. Негов приятел а много известен скулптор - проф. Христо Харалампиев. Та он на младини бил асистент на още по-извесно светило на българската скулптура - професор Валентин Старчев, автор на се що са сетите монументално у социялистическа България, куту са почне с Седмоъгълния Трихуйник пред НДК-то  ;D.
Та послучай 60-годишнината от Септемврийското въстание, на Старчев от Михайловград му са обаждат да проектира мемориален комплекс у Балова Шума. Ма професора тигива а до ушите у ангажименте, та префръла таа задача на асистента Харалампиев - тигива 29-годишен. И он си прави сичко кък а по канона - с труженичка, селяни, въстаник, обелиск, стилизиран куту дуло на пушка - абе, пълно с шаблоне. И мнооого гулеми  ;D. И у мемориала вгражда "Септември ще бъде май!"
Сичко било наред, минава проекта през различни комисии, догде стига до окръжната управа у Михайловград. Секретара на партията (с главна буква  ;D) гледа, хъмка одобрително, догде стигнал до надписа. И отсекъл: "Тава да са маиня!!!" Автора у потрес: "Ма кък, тава а Гео Милев!!!!" И получава железен отпор: "Ние сме са разбрале с другарете от Стара Загора вече! Че ми пише он Мъглиж беше пръв, Стара и Нова Загора...!!! Да си го цитират они тигива! Нема такова нещо! Ние сме пръвите!!!!"
Та затава у комплекса сеги а цитиран Ботев: "Тоз, който падне, в бой за свобода, той не умира!"
 :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: кумичката в Май 07, 2012, 07:38:04
Не а много по темата, ма тука си мислим, че а най-добре да разкажем тава, дека днеска го чух.
С един колега днеска са видехме и он разправи много интересна история. Негов приятел а много известен скулптор - проф. Христо Харалампиев. Та он на младини бил асистент на още по-извесно светило на българската скулптура - професор Валентин Старчев, автор на се що са сетите монументално у социялистическа България, куту са почне с Седмоъгълния Трихуйник пред НДК-то  ;D.
Та послучай 60-годишнината от Септемврийското въстание, на Старчев от Михайловград му са обаждат да проектира мемориален комплекс у Балова Шума. Ма професора тигива а до ушите у ангажименте, та префръла таа задача на асистента Харалампиев - тигива 29-годишен. И он си прави сичко кък а по канона - с труженичка, селяни, въстаник, обелиск, стилизиран куту дуло на пушка - абе, пълно с шаблоне. И мнооого гулеми  ;D. И у мемориала вгражда "Септември ще бъде май!"
Сичко било наред, минава проекта през различни комисии, догде стига до окръжната управа у Михайловград. Секретара на партията (с главна буква  ;D) гледа, хъмка одобрително, догде стигнал до надписа. И отсекъл: "Тава да са маиня!!!" Автора у потрес: "Ма кък, тава а Гео Милев!!!!" И получава железен отпор: "Ние сме са разбрале с другарете от Стара Загора вече! Че ми пише он Мъглиж беше пръв, Стара и Нова Загора...!!! Да си го цитират они тигива! Нема такова нещо! Ние сме пръвите!!!!"
Та затава у комплекса сеги а цитиран Ботев: "Тоз, който падне, в бой за свобода, той не умира!"
 :green:

Ще отида в "Интересни случки и истории, ама чужди" да се потъркалям от смях, да не спамя тук. Велико! ;D ;D ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Владимир в Май 07, 2012, 10:53:48
Ааа, тава си е а типична за Резервата история, ма толко типична, че нема накъде повече. Инат, коравоглавие, първична гордост и грандомания на едно место. Подплатени с ... мммм... не твърде много интелект  ;D. Квинтесенцията на пустинящината  :green:.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 09, 2012, 12:30:08
А Борован спи- :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Май 09, 2012, 12:43:30
А Борован спи- :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Що ми бръкаш у сръцето, Краско?  Там ми е минала безгрижната възрас до 4 годин......Таа фраза има млогу интерпретации, не моо са гледа едностранчиво.
Ич ма не питай като дете кък съм са ровила у селската библиотека, у читалище "Цани Иванов", сал за да разбера дали е имало некой партизанин от фамилията   ??? О, времена!
Баба ми, като един мъдър човек, на нащте децки въпроси дали е имало партизани у фамилията одговареше спокойно и хладнокръвно, че са били нещо като ятаци... .  ;D Доста по-късно разбрах, че деда ми са го притварале що не е сакал да са разделя с имотите си и с животните си. Пазили са ни ората у тия времена, много са ми скъпи тия баба и дедо  thanks thanks


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Май 09, 2012, 08:04:20
децките убави спомени thanks,не изкючват длибокиа вековен борвански сън.... :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 09, 2012, 10:46:51
начи времето си врви, а нящо ми не аресва ка са гласиме, дай да зема да калкулирам и да са отпочне сметка, що але го къде я другата събота -

1. Балова шума - /от Монтана за Чипровци пъкя, отбивката я гуляма, нема ка да я сбркате, а и оня уестиа паметник са види от усвет/ але и линк за придобиване на престава - http://www.nasam-natam.com/?act=vobject&cat=1&oid=42
Комплексчето я фундаментално убавко, сички знаате, че преди три седмици видна група преставителе на форума го посетиа и останаа предоволни
2. Места за преспиване - 18 - стаите са запазени, вътре са може сбереме и малко повечко орица, една стаа са плаща 30 лева и после ако сакаш си чувай вътре и пловчетиа
3. Едене - през деня ще са готви на самъта Свидня, отделно привечер ще са приседне покрай голямата масица в комплекса, кухнята я разкошна, сила рабути сме пробале, тава не я коту на хижа - демек от менюто почти сичко го има на момента, с две изключения къде азе вигя - печено агне не става веднъга, че трява да са размрази и варен петел домашен от двора им - зависи дали има весници да го опрлат
Домакинете са уведомени, че ниа ще си носеме едене, кой кво сака може да си заръчва от куфнята ин ги, азе лично мисла така да напраа, що я благо, та благо, виа си знаате къ ще бъде
ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Домакинката не умеее да прай убава баница, тава съм са убедил лично, ама па има убава дъщеря, тава я спорно, що не съм съ изцяло убедил
4. Пиене - тоа път нема да са пиа, уточнено я със сички учасници
5. Би замолил Ели ако я удобно да напрай сбит план от дейности къде са очакват, кога почва събитието, ка са очаква да протече, кога са очаква да заврши, да са знаа горе доле кога и да са отргаме за натам и тикива ми ти рабути
6. Пущам списък, що и тава си трява, да са види кво що:

1. Ели и Кольо
2. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка

моо па да не я серьозен списъка  :smeeeh:

дайте да видиме кво що, че млогу сме са изпущиле тоа път, а така ми не аресва

нящо съм забуварил, гаранцеа, ама съм са оглупавил от кеф с тоа телефон и не моа са концентрирам, та после ще редактирам ако нящо


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Май 09, 2012, 11:20:21
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Май 09, 2012, 11:21:30
а кажете кво става с тиа дечурлига от Бела Слатина?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 09, 2012, 11:42:50
ПНачи преди разпивката у Балова шума има едно мънинко мероприятийце, къде не е зле дидеме. Намира се на Попов мост у община Георги Дамяново. От Монтана ловите пъта за Говежда и Копиловци - демек по табелките за Георги Дамяново. Подминавате Георги Дамяново, Меляне, разклона за Еловица и стигате разклона за Копиловци и Говежда. Тама на самия разклон има една караулка на гранична полиция. От десно на пъта има чушма, а от лево - дзидан нужник, а зади нужнико има гулема поляна. Те тава а поляната къде ша бъде Свидня, ма оно сигурно ша си и личи, че е там. На таа голема поляна има места за пракинг и кебапчийници, сцена за фолклорните изпълнители, наште шатри ша бъдат разпънати точно срещу входа на поляната - там ша са майсторите, а до входа на поляната от лево ша са огнищата, където ша се готви.
Майсторите на занаяти ще могат да излагат, демонстрират и продават произведенията си. Към готвачите изискванията са: 1. открит огън; 2. бакър или керамика - демек съдовете на бабите ни; 3. без екзотични подправки, миксове, фиксове и секакви такива дивотии. Секи си носи продуктите, нема изискване за количества, нито па да ги споделят - достатъчно е да предостават по неко лъжичка за дегустациа на журито. Още не съм измислила награда. Наверно ша бъде гръне или нещо такова.
Празнико почва у 9 часо заранта, ма я и некои други ентусиасти се налага дидеме по-ранко, та да опнеме шатрите, що не вервам да устискат нощта, ако ги опнеме преднио ден. Па ша ги земем назаем. А и требва да се подредат експонатите, да се подпалат огньовете и те така.
Кво не съм се сетила, питайте, да отговарам, че ми е букнала глава!

Дечурлигата ша дойдат - две даскалички и две дечица с една кола. Некъде къде стотина лева ша требват за тех. Отделно ша требва неко лев за награден фонд, жури и така нататика. Я се пробвам да осигура минерална вода и сладолед, ма те да видиме докъде ша стигнеме у преговорите.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 09, 2012, 06:23:13
Я ду последно съм 50/50..за Свидня..макар ,че съм уредил рейса за танцовия състав на Стубел..и требе съм там.. ::)ма ненам кък ше дойде..


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 09, 2012, 06:43:39
И я още не съм заделил парички за тогива, ама съм навит като свинска пишка! :green:
Язе и един състудент от Кюстендил ше са засилим от 24-ти, да подгреем тереня. Акардьона му е винаги в багажника! ;D
За да не пишем на илядо места списък, предлагам секи дека дописа ора да копира списъка преди него и да си добавя името и бройките, така ше сме актуални!
 
             СПИСЪК НА СВИНЬЕТЕ ЗА СВИДНЯ!

         1. Ели и Кольо                                        - 2
         2. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка        - 3
         3. Валери 61 и компания засега                - 4
                          Общо: 9   


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Май 09, 2012, 09:10:56
 я още не съм заделил парички за тогива, ама съм навит като свинска пишка!
Язе и един състудент от Кюстендил ше са засилим от 24-ти, да подгреем тереня. Акардьона му е винаги в багажника!
За да не пишем на илядо места списък, предлагам секи дека дописа ора да копира списъка преди него и да си добавя името и бройките, така ше сме актуални!
 
             СПИСЪК НА СВИНЬЕТЕ ЗА СВИДНЯ!

         1. Ели и Кольо                                        - 2
         2. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка        - 3
         3. Валери 61 и компания засега                - 4
         4.Кака Сийка                                          -2                                                         


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 09, 2012, 09:14:11
Браво и на Кака Сийка! Я да питам до шатрите ше има ли ток? И най-важния - има ли екотоалетни дане пикаме по храстите?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пачо в Май 09, 2012, 09:16:10
ПНачи преди разпивката у Балова шума има едно мънинко мероприятийце, къде не е зле дидеме. Намира се на Попов мост у община Георги Дамяново. От Монтана ловите пъта за Говежда и Копиловци - демек по табелките за Георги Дамяново. Подминавате Георги Дамяново, Меляне, разклона за Еловица и стигате разклона за Копиловци и Говежда. Тама на самия разклон има една караулка на гранична полиция. От десно на пъта има чушма, а от лево - дзидан нужник, а зади нужнико има гулема поляна. Те тава а поляната къде ша бъде Свидня, ма оно сигурно ша си и личи, че е там. На таа голема поляна има места за пракинг и кебапчийници, сцена за фолклорните изпълнители, наште шатри ша бъдат разпънати точно срещу входа на поляната - там ша са майсторите, а до входа на поляната от лево ша са огнищата, където ша се готви.
Майсторите на занаяти ще могат да излагат, демонстрират и продават произведенията си. Към готвачите изискванията са: 1. открит огън; 2. бакър или керамика - демек съдовете на бабите ни; 3. без екзотични подправки, миксове, фиксове и секакви такива дивотии. Секи си носи продуктите, нема изискване за количества, нито па да ги споделят - достатъчно е да предостават по неко лъжичка за дегустациа на журито. Още не съм измислила награда. Наверно ша бъде гръне или нещо такова.
Празнико почва у 9 часо заранта, ма я и некои други ентусиасти се налага дидеме по-ранко, та да опнеме шатрите, що не вервам да устискат нощта, ако ги опнеме преднио ден. Па ша ги земем назаем. А и требва да се подредат експонатите, да се подпалат огньовете и те така.
Кво не съм се сетила, питайте, да отговарам, че ми е букнала глава!

Дечурлигата ша дойдат - две даскалички и две дечица с една кола. Некъде къде стотина лева ша требват за тех. Отделно ша требва неко лев за награден фонд, жури и така нататика. Я се пробвам да осигура минерална вода и сладолед, ма те да видиме докъде ша стигнеме у преговорите.
Те туке не чете ли бе та питаш одговори.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 09, 2012, 09:19:12
           СПИСЪК НА СВИНЬЕТЕ ЗА СВИДНЯ!

         1. Ели и Кольо                                        - 2
         2. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка        - 3
         3. Валери 61 и компания засега                - 4
         4.Кака Сийка                                          -2
         5.Генин за съга на 50%.                           -1 место за спанье ми не пазете,мое и да не спим..па нали има пеики и коли ако толко призорим.. :P


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Май 09, 2012, 09:19:18
Има зидани клозете,а за спане-кои му се спи мое и на ливадата


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 09, 2012, 09:24:35
Значи клозета е близо! ОК! А за тока ка стои въпроса?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 09, 2012, 09:27:31
Значи клозета е близо! ОК! А за тока ка стои въпроса?

за кво ти е па ток на тебе..??


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 09, 2012, 09:37:57
Значи клозета е близо! ОК! А за тока ка стои въпроса?

за кво ти е па ток на тебе..??
Е ка за кво, за климатика бе! :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 09, 2012, 09:40:54
Значи клозета е близо! ОК! А за тока ка стои въпроса?

за кво ти е па ток на тебе..??
Е ка за кво, за климатика бе! :smeeeh:

хаха и ти си башка шашав..
връжи  една носна кръпа у 4-те краища и си я тури наглава....опп намокрия пръво ;) ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 09, 2012, 09:49:59
Предполага се, че ще можем да измолим от общината ток, тъй като сцената нема къ да не е електрифицирана - за столовете на журито не съм чула дали са електрифицирани  :green: А за къф уй ни е ток верно?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 09, 2012, 09:51:58
Предполага се, че ще можем да измолим от общината ток, тъй като сцената нема къ да не е електрифицирана - за столовете на журито не съм чула дали са електрифицирани  :green: А за къф уй ни е ток верно?
Е ка за къф - електрически! ;D
Бе върти ми са неква идея, ама като я оформа ше я споделъ! ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 09, 2012, 09:54:42
Предполага се, че ще можем да измолим от общината ток, тъй като сцената нема къ да не е електрифицирана - за столовете на журито не съм чула дали са електрифицирани  :green: А за къф уй ни е ток верно?
Е ка за къф - електрически! ;D
Бе върти ми са неква идея, ама като я оформа ше я споделъ! ;)

зими си агрегат за секи случаи ;)горе е планинско и гръмотевично :)токо гасне често :P


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Май 09, 2012, 09:58:42
а кажете кво става с тиа дечурлига от Бела Слатина?Дечурлигата ша дойдат - две даскалички и две дечица с една кола. Некъде къде стотина лева ша требват за тех. Отделно ша требва неко лев за награден фонд, жури и така нататика. Я се пробвам да осигура минерална вода и сладолед, ма те да видиме докъде ша стигнеме у преговорите.

начи кажете събират ли са парици и кой е касата да знаем към кой да са обръщаме
не че моо задела кой знае колко голема сума баш у тоо момент, ма се нещо ша моо помогна, па и заедно сме сила ! от тоа малко от другиа малко и ша са нагодат


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 09, 2012, 10:10:59
Ми ше требва да съберем парици. Сметката ше е онаа дека събирахме пари за телефона на Цони, па Колю после може да ги препрати до тех, било чрез сестра си, Марио или мен. Досеги само Кумичката е дала 10 лева на ръка у мен, ма нали още и датата не беше уточнена и го бехме заебале. Сеги вече като е ясно може да почнем, оти ако са съберът и повече, ше има да са покриват и организационни разходи, за които после ше има отчет.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 09, 2012, 10:18:12
Номер:   BG36PRCB92301033571218
ПроКредит Банк
Сдружение Резерват Северозапад
 
Тава офицялно а банковата сметка на сдружението и кой сака, може да унаса - само да пише за свидня.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 10, 2012, 01:58:57
Ели - квно стана с поканите за Капитановци ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 10, 2012, 07:29:06
Ша додат, ма не летат.

Одих днеска на Берковица да калесвам едни майсторе - дърворазбар и грънчар. После се видох с те тоа човек http://bogur.multiply.com/  , който се оказа много голем синпатяга - и он ша дойде и даже ша праи тия красоти демонстративно. А па те сег4 те приказвах с един берковски сладур, къде праи разни красоти от речни камъни - страхотни неща. Он също ша прати експонати, що има син - битурент и нема къ да дойде лично. Вупще машината а у движение.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 10, 2012, 07:37:33
 (**)работно дете си ти... :nazdrave:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 10, 2012, 07:53:26
А каменоделец ше има ли?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 10, 2012, 10:13:32
Ебаваш ли се?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Май 10, 2012, 10:21:47
Че Валерко кога се е ебавал  :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 10, 2012, 10:23:58
Ебаваш ли се?
И да и не! ;)
 Нали имаше едно училище по каменоделство, дето и некой от наще съфорумци го беше завършил. Сигурно има некой съученик дека още бачка занаята.
Бе тока ми требва да зареждаме батерията на камерата, оти ше има доста за сниманье.
Значи имам един съд от прабаба ѝ на жената, те му викат Човен, ама иначе е от чугун. На него са ми правиле само пуканки, та питането ми е да некой са сеща некоя нашенска манджа в такъв съд?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 10, 2012, 10:28:54
па покажи съдо ???нали си снимателен... :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 10, 2012, 10:37:31
па покажи съдо ???нали си снимателен... :)
Утре ше го снимам, че не е дом. Има полусферично дъно и събира около 5-6 литра. Утре ше кача снимка. Не че пречи и пуканки да правим у него, ше има опашка!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 10, 2012, 10:45:07
Па чувен е диф спанак бре ???Диф спанак - Лобуда ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 10, 2012, 10:46:50
То човен са вика и на емайла на домакинските съдове, ама това е от чугун?! ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 10, 2012, 10:53:37
Ора, сметката за даренията:


IBAN: BG29PRCB92301026070819
BIC: PRCBBGSF
Николай Фенерски /за Свидня/


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Май 10, 2012, 10:56:37
То човен са вика и на емайла на домакинските съдове, ама това е от чугун?! ???

Валерко, кога качиш слимките шъ видим за какво става.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 11, 2012, 01:18:59
Къкто ви казах, уфчера одихме на Берковица с кака Сийка  да дириме местните майстори занаятчии. Пръф у списъка беше бай Христо - резбар, човеко праи разни прекрасни работи - сгодни, простички, но много елегантни. Те напримерно каква лъжица си я закупих:

(http://media.snimka.bg/s1/0466/027176719.jpg?r=0)

Забележете кък е оформена дръжката

(http://media.snimka.bg/s1/0468/027179564.jpg?r=0)Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 11, 2012, 01:52:35
Еличке, душо, ще ма прощаваш, азе си знаа, че съм глуповат, ма не съм виновен, та - на Свидня, коту си аресам нящо, ще мооо ли си го купна така лекинко, да ми благни на душъта и да са сящам къде съм одил, булка нема да си зимам, що ще ми я свидно, ма от тиа рабути ми я кеф коту на монченце да си имам по нящо


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 11, 2012, 02:06:36
Разумева се! Иложбата е базар и повечето работи ша моа се продават, оцвен ако афтурите нги не решат друго. Обикновено идват с малко работи и нги не стигат да задоволат потребителскио интерес. Те още една снимка  - с афтура на те тоа дзвер приказвах сношка - човеко каза, че праи и много добра малинова рикия, та разговоро премина у друга плоскост, ма тава а друга една бира - ша прати работи  иначе

(http://media.snimka.bg/s1/0468/027179748.jpg?r=0)

А тава па е на Еми Еленкова - една гулема синпатяга от Горни Лом

(http://media.snimka.bg/s1/0468/027179745.jpg?r=0)

Сичко тава ше може да се купува. Ше има и мининки канатици, образци на чипровското килимарско изкуство, они също ша могат да се купат и така.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 11, 2012, 02:09:30
начи доволен съм, предоволен даже би рекъл, ма ще трява да стана рано да моо да прегледам сичко, преди да додат другите ора, да ма не превари някой и да ми земе тава къде съм си аресал, че после ще трява да си мяшаме капите


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 11, 2012, 02:17:55
От Онуфри париците пристигнаа.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 06:47:44
Е го домакинския уред, дека по е от тъщата. По данни е на нейната свекърва от майкя ѝ, което праи къде краа на 19-ти век. Висело е на синджир с кука над огъня.

(http://media.snimka.bg/s1/0469/027181893.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0469/027181892.jpg?r=0)

Около 28 санта е диаметъра му.

(http://media.snimka.bg/s1/0469/027181894.jpg?r=0)
Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 11, 2012, 07:00:50
Ако намериш кой да ти го калаише, стават секакви чорби и бобеве у неги.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 11, 2012, 07:02:18
Тава с един триножник, на който да са окачва да виси над едно огънче и до него на скарата като нафръгам пилешки мръвчици и доматки и чушки и после у котлето и яла глей ква саламура щи напраа...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 11, 2012, 07:03:53
Между другото едно такова ми требва и дира да си купа, продава ли са некъде? А ако е у комплект със стойката и куката, ептен ше се зарадвам.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 07:07:30
Незнам, може да подира некъде по селата. Има ли некой да ми снима и стойката с куката, та да си напраа. Колю, летоска като са размръдаме надоле, ше го зема и ше идем на вилата ти да напраиш саламура у него! ;) ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Май 11, 2012, 07:11:50
По селата със сигурност има. Само требва се обикаля.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 07:15:30
Я ше пробвам да си го калайдисам сам! Като са гледам у огледалото, не требва да ми е проблем калайдисването! :green: Ако му направа и стойка, може да си уварим един боб на Свиднята или саламурка дека ма сети Капитаня.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Май 11, 2012, 07:19:47
Успееш ли да направиш стойката, тава шъ е атракция на Свиднята. Некоя жена мое да облече народна носия и да уготви некоя гозба.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Май 11, 2012, 07:24:17
 Най шъ а атрактивно готвачкатъ а бъде бес секвъ носия,не само народнъ. :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 07:25:33
Требва да вида от мама дали нема некой фистан?  Ма ше стане интересно. Имам идея и содени питки да печнем на една тенекия до котлето!
Е тука един импровиьиран триножник!

(http://media.snimka.bg/s1/0469/027182606.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Май 11, 2012, 07:27:47
Дръвен нема да издръжи човена. Требва да направиш от железо.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 07:29:00
Вече си изясних идеята, ма първо ше го калайдисам!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Май 11, 2012, 07:30:09
Според мене недей го калайдисва. Само убаво да са изчисти.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 11, 2012, 07:31:07
Направо на Свидня забръкайте една саламура, земете пилешки крилца и клъки, бело месо не турай, клъките ги обрежи като пръжола да стане и нататика знаеш рецептата. И турете една табелка - "супа саламура" и лев паничката на промоциа, не за бизнеса а е таке. Верно може да са не калайдише, закво ти а.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 07:39:12
Ка ше я продаваме, като само наще ора ше сме над 20 човека. Днеска и с Марио са чух, че са готват  и те по темата, та ниа си докато изсръбаме по една паничка и за комисията ше остане само видео матерял! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 11, 2012, 07:55:42
Адаш,понекоги и ти си марсианец!!
Тва е висело у самио Оджак на къщата...!!
И у Лазараво има триножници или триноги или саджаци(поне я и тва съм чул),на които се тура казан за варенье..!!..И те така..тааа форма по нашио краи мое да е нема,ма те има менци или котли де у них сее готвило...

обещавам да ти снимам сичко тва другио път кат си ида...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 11, 2012, 08:07:00
Чекайте, я забоварих, че тоа съд а чугунен -  щеше да требва да се калайдисва, ако беше меден. Ма не знам с чугуно къ стоят работите - дали требва да има друго покритие  ??? Да не изтровиме ората, ей! Ша земат да ни приберат от РИОКОЗ насред сборо за единио кашмер. А и тринога дали ша го издръжи, колрко е тежко тава като а чугунено, а требва да се сметне и пълно с гозбата ...
Иначе питките са много добра идея, требва да се раздира язе из дом, знам, че имаше негде връшници, ма дали има подница оцелела и да напраа една турта на връшник.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 11, 2012, 08:11:39
Тава пръво требва убаво да обгори и да са превари вода у него, за дезинфекция. А чугуня си е напраен за готвенье, баба ми цел живот си пръжеше боба у една чугунена тиганя.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 11, 2012, 08:14:36
те тва баш ,де Адаша го е турнал се и не мие...оно от вънка си е вечно чърно от огино!от вътре кат се уготви некоя гозба,се изежда ду краи и с един краишник лебец се утопва убаве ,да не остава нищо..(тва са го праиле манинките дечурлия едно време)...на другио ден направо се забръква новото ядене... ;)........ду веро и гъба тва нее стигало никога,най могу ду хума или луга....ма тва един път у годината.. ;) ;D..


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 11, 2012, 08:14:45
Саджака или саджика е триножник, на който отгоре са слага да ври казан. Тука тиа у тоо край му викат пиростиа. Ама у полеви условия три пръчки като на снимката и една тел да виси на неги стигат. По-здрави прътове и ше стане, ем ше е по-автентично.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 08:29:46
По-атрактивно ше е да е на три пръта (мисла да сглоба нещо железно), а за миенето, жената разправа, че баба ѝ го претръквала с пепелина и никогиш го неа мила. А требва да е на синджир, та да са сваля и отдалечава от огъня. Само малко да са освободъ и ше го тествам. Може другата седмица да си спретнем тематичен пикник с тест на котлето и системата.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пачо в Май 11, 2012, 08:50:41
Ше му  напраиш генерална репетиция на котлето с две думи. ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Владимир в Май 11, 2012, 08:57:06
Не, на тава му са вика полеви изпитания  ;D.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 11, 2012, 09:25:01
Тава си е кутле ма за открито- коги нема оджак - тава си е баш за те тава на снимката на Валери къде виси нади оганя на вънка - у руските сайтове къде готват рибарете - многу гу ползват - Кутленка - тава виси а се не слага на саджака - у книгата на Димитър маринов за нашиа край такова чуду нема - те линк къде албума ми - има и кво ли не ма такова нема ??? Яла ви саджак или  пиростия- и котле - те така е столеу

(http://images12.snimka.bg/001607828.jpg?r=0)

(http://images12.snimka.bg/001607827.jpg?r=0)

(http://images12.snimka.bg/001607825.jpg?r=0)

Видну е ут последната снимка че тава чуду с овалнуту дъну нема ка да стане там - тава си нещу другу - ма знаа ли човек-миналу време позабрави лу са а - Ма се пак съм склонен дъ вервам на Димитър Маринов- А у тоа Чувен такава чорба ут щавяк, коприва, еченца и зелени сливи моа напрай чеее :krkanje: :krkanje:

Те и линк към музея ми  :krkanje:

http://krasikamenov.snimka.bg/culture/virtualen-etnografski-muzeyi-na-selo-drajinci.72057.1607825 (http://krasikamenov.snimka.bg/culture/virtualen-etnografski-muzeyi-na-selo-drajinci.72057.1607825)Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 11, 2012, 09:37:05
Краско тва що е куцо бре ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 11, 2012, 09:39:27
Па счупену му е крачету - ??? Не го намерих - та му сложих една спица ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 10:12:59
Може да е женско, с два кра̀ка! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 11, 2012, 10:26:48
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:Или е мъжку ма гу неа надръвило :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 11, 2012, 10:33:43
:smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:Или е мъжку ма гу неа надръвило :green:
Ка да го надръви като гледа колко е гулема дупката на котлето! ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Май 11, 2012, 11:58:39
ПНачи преди разпивката у Балова шума има едно мънинко мероприятийце, къде не е зле дидеме. Намира се на Попов мост у община Георги Дамяново. От Монтана ловите пъта за Говежда и Копиловци - демек по табелките за Георги Дамяново. Подминавате Георги Дамяново, Меляне, разклона за Еловица и стигате разклона за Копиловци и Говежда. Тама на самия разклон има една караулка на гранична полиция. От десно на пъта има чушма, а от лево - дзидан нужник, а зади нужнико има гулема поляна. Те тава а поляната къде ша бъде Свидня, ма оно сигурно ша си и личи, че е там. На таа голема поляна има места за пракинг и кебапчийници, сцена за фолклорните изпълнители, наште шатри ша бъдат разпънати точно срещу входа на поляната - там ша са майсторите, а до входа на поляната от лево ша са огнищата, където ша се готви.
Майсторите на занаяти ще могат да излагат, демонстрират и продават произведенията си. Към готвачите изискванията са: 1. открит огън; 2. бакър или керамика - демек съдовете на бабите ни; 3. без екзотични подправки, миксове, фиксове и секакви такива дивотии. Секи си носи продуктите, нема изискване за количества, нито па да ги споделят - достатъчно е да предостават по неко лъжичка за дегустациа на журито. Още не съм измислила награда. Наверно ша бъде гръне или нещо такова.
Празнико почва у 9 часо заранта, ма я и некои други ентусиасти се налага дидеме по-ранко, та да опнеме шатрите, що не вервам да устискат нощта, ако ги опнеме преднио ден. Па ша ги земем назаем. А и требва да се подредат експонатите, да се подпалат огньовете и те така.
Кво не съм се сетила, питайте, да отговарам, че ми е букнала глава!

Дечурлигата ша дойдат - две даскалички и две дечица с една кола. Некъде къде стотина лева ша требват за тех. Отделно ша требва неко лев за награден фонд, жури и така нататика. Я се пробвам да осигура минерална вода и сладолед, ма те да видиме докъде ша стигнеме у преговорите.
Тава 9 часа ми са види раничко, ако требва да са пътува от София. Колко часа иде пъта от София до тава место и бъш у тоа ли час се пак требва да сме на линия? Кроа некви планове, па де да видим. 4 почивни дни са очертават, ще ми са да я набутам и мойта дъщера да са поразоди и да види и некви други неща, ма си требва да и намера подходяща компания, що си представям вечерта кво ша настане.  ;D Ако има и други деца, ша са наядат и ша са кротнат негде да фрълат едни карти или да си слушат музика, да си дрънкат техни си приказки......С Марин ша са чуа заран, некои ора го знаат от една софийска срещица у Дръвеното. Ако нема други планове за тия дни, може да са навие и да земе и неговите две момчета и ша стане идеялно.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 12, 2012, 08:06:10
Значи ако си гостенин и в11 часа да додеш, нема да та врънат. Обаче ако сакаш нещо да показваш или правиш, то преди 9 требва да си там. Иначе нали разбра че стаите са двойки, но в тех могат да спът и 4-5 човека. Я си запазих две стаи и за предната вечер, че на мен пътуването ми ептен не е малко.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Май 14, 2012, 12:19:37
ПНачи преди разпивката у Балова шума има едно мънинко мероприятийце, къде не е зле дидеме. Намира се на Попов мост у община Георги Дамяново. От Монтана ловите пъта за Говежда и Копиловци - демек по табелките за Георги Дамяново. Подминавате Георги Дамяново, Меляне, разклона за Еловица и стигате разклона за Копиловци и Говежда. Тама на самия разклон има една караулка на гранична полиция. От десно на пъта има чушма, а от лево - дзидан нужник, а зади нужнико има гулема поляна. Те тава а поляната къде ша бъде Свидня, ма оно сигурно ша си и личи, че е там. На таа голема поляна има места за пракинг и кебапчийници, сцена за фолклорните изпълнители, наште шатри ша бъдат разпънати точно срещу входа на поляната - там ша са майсторите, а до входа на поляната от лево ша са огнищата, където ша се готви.
Майсторите на занаяти ще могат да излагат, демонстрират и продават произведенията си. Към готвачите изискванията са: 1. открит огън; 2. бакър или керамика - демек съдовете на бабите ни; 3. без екзотични подправки, миксове, фиксове и секакви такива дивотии. Секи си носи продуктите, нема изискване за количества, нито па да ги споделят - достатъчно е да предостават по неко лъжичка за дегустациа на журито. Още не съм измислила награда. Наверно ша бъде гръне или нещо такова.
Празнико почва у 9 часо заранта, ма я и некои други ентусиасти се налага дидеме по-ранко, та да опнеме шатрите, що не вервам да устискат нощта, ако ги опнеме преднио ден. Па ша ги земем назаем. А и требва да се подредат експонатите, да се подпалат огньовете и те така.
Кво не съм се сетила, питайте, да отговарам, че ми е букнала глава!

Дечурлигата ша дойдат - две даскалички и две дечица с една кола. Некъде къде стотина лева ша требват за тех. Отделно ша требва неко лев за награден фонд, жури и така нататика. Я се пробвам да осигура минерална вода и сладолед, ма те да видиме докъде ша стигнеме у преговорите.
Тава 9 часа ми са види раничко, ако требва да са пътува от София. Колко часа иде пъта от София до тава место и бъш у тоа ли час се пак требва да сме на линия? Кроа некви планове, па де да видим. 4 почивни дни са очертават, ще ми са да я набутам и мойта дъщера да са поразоди и да види и некви други неща, ма си требва да и намера подходяща компания, що си представям вечерта кво ша настане.  ;D Ако има и други деца, ша са наядат и ша са кротнат негде да фрълат едни карти или да си слушат музика, да си дрънкат техни си приказки......С Марин ша са чуа заран, некои ора го знаат от една софийска срещица у Дръвеното. Ако нема други планове за тия дни, може да са навие и да земе и неговите две момчета и ша стане идеялно.
Днеска са видохме с Маринчо, момчетата му беха у дома на рождения ден. Ша ви са явим с децка компания  ;D Пишете 2 стаи, па ако останат свободни,  моо са настаним и у три евентуално.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 14, 2012, 08:16:42

             СПИСЪК НА СВИНЬЕТЕ ЗА СВИДНЯ!

         1. Ели и Кольо                                        - 2
         2. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка        - 3
         3. Валери 61 и компания засега                - 4
         4. Кака Сийка                                          -2   
         5. Унучката и Маринчо + деца                  - 4


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Май 14, 2012, 08:51:47
Я само си я чета таа тема, ма не зимам участие, що пак поаждам на майната си. Убаво изкарванье ви пожелавам!  cv


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Май 14, 2012, 01:40:37

             СПИСЪК НА СВИНЬЕТЕ ЗА СВИДНЯ!

         1. Ели и Кольо                                        - 2
         2. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка        - 3
         3. Валери 61 и компания засега                - 4
         4. Кака Сийка                                          -2   
         5. Унучката и Маринчо + деца                  - 4
Двама големи и три деца сме- 5 човеци общо, а колата е шестместна  ;D евентуално моо дойде още един човек, стига да има место за спане. Нека да видиме дали има още форумни мераклии, па ша ги мислим креватите.
 Разправах им на децата легендата за Свидня, че питат къде ша одат, кво ша праат. Рекох им,че моо подират и злато у реката и тава има са виде много приключенско ;D Немах си рабута да приказвам такиви неща, съга ша требва да проучваме кък са добива речно злато.  ;D Затрила съм връзка с един стар приятел геолог, на него си му беше хоби тава да скита по реките и да пресява злато, показвал ми е у едно шишенце мининко златни люспички.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Май 14, 2012, 02:32:07
 Зими Унучке сас тебе си един пласмасоф лиген ут два лева и една децкъ лопатка.У тоа район сички местни знаат къ съ плави злато и щи покажът.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 14, 2012, 02:33:40
И едно руно офче, може да ми се обадиш, я ша приготва. :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Владимир в Май 14, 2012, 04:51:37
И едно руно офче, може да ми се обадиш, я ша приготва. :green:
И те ти демонстрация на традиционен местен занаят  :green:.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Май 14, 2012, 11:44:46
И едно руно офче, може да ми се обадиш, я ша приготва. :green:
Земи, ич го не мисли, даже две земи, ша ни са дигне цената по ония борси...кви беха...фондовите  :smeeeh: 
Друго си е да имаш златно руно :nazdrave:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 14, 2012, 11:59:28
Бе за промиване на злату- ;Dпитайте  мене :green: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Май 15, 2012, 12:02:17
Бе за промиване на злату- ;Dпитайте  мене

Бре бре бре...Красо, ти сега и златар ли ше се извъдиш...освен че си виден пияч и ебач на Видинска околеа... ;D  ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Май 15, 2012, 12:09:10
Бе за промиване на злату- ;Dпитайте  мене :green: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Питаме, питаме... нема сал чирвата да си промиваме с Алмус  :smeeeh:
Речи за златото, че е серьозна рабутата  ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 15, 2012, 09:11:03
Деда ми беше един от запалените златутърсачи по Лома - та съм понаучил нещу - на селу още си му стои у магазата едно дървену съндъче с улей за промиванье - че гу снимам коги си одим ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 16, 2012, 10:06:23
70 лева са се сбрале досеги за феста, знаете са кои сте пращале, ше се отчитаме като му доде времето.Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Май 17, 2012, 08:47:36
Понеже нема да мога да присъствувам лично на Фестиваля - издание Пръво, с подкрепата на Резерват Северозапад, затова съм превела скромна сума в подкрепа на начинанието. Успех!  :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 17, 2012, 08:54:24
70 лева са се сбрале досеги за феста, знаете са кои сте пращале, ше се отчитаме като му доде времето.
Начи я збирам пари за да докарам там танцовиа ансамбъл ут Капетановци - имам 20 лева - требат ми сто- ютре имам среща с кандидат спонсур радио Видин - аку са съгласът да дадът парите - дубре - аку не - превеждам у понделник десете лева на Ваклина и те така  ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ваня от Враца в Май 17, 2012, 08:59:22
И я пратих парици вчера по сметката -20 лефа...ма нема да мога да дода :winkiss:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 18, 2012, 07:14:55
И я пратих парици вчера по сметката -20 лефа...ма нема да мога да дода :winkiss:
Убаво си направила, а ние ше снимаме много и ше ви покажем кво убавило сте оттървале! ;D
 Време не остана,  оти до среда парите требва да са у сметката, та да можем да ги ползваме, в четвъртък е неработен ден и нема ка да са теглат. Затова ше замола който си е намислил да помогне на това богоуговно дело в ползу Северозападо да го направи до вторник вечерта включително!
 От варненската група който сака да помогне, да не ги праща по сметката, а да ми ги даде на мен, а я ше ги придвижа нататъка!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Май 18, 2012, 07:18:47
У понделник, ше преведа мойте, че в момента съм с 5 лева на стотинки.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 18, 2012, 07:27:57
Времете зе да ни притиска! Я така и не можех да разбера колко човеци ша се сбереме с преспиванье, тава също требва да се уточни.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 18, 2012, 07:28:39
па виа, ниа и ониа, не я толку трудно да са сетиш кои  :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Юбопитка в Май 18, 2012, 07:32:16
миналия петък съм пратила 20 лв на сметката на Капитаня, трябва да са дошли. Дано следващия път кога решим да правим подобни дела да са дошли по-добри времена и да успеем да помогнем с повече.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 18, 2012, 07:33:02
Последно това е списъка + Адаша на 50%.


             СПИСЪК НА СВИНЬЕТЕ ЗА СВИДНЯ!

         1. Ели и Кольо                                        - 2
         2. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка        - 3
         3. Валери 61 и компания засега                - 4
         4. Кака Сийка                                         - 2   
         5. Унучката и Маринчо + деца                  - 5


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Май 18, 2012, 07:35:15
Последно това е списъка + Адаша на 50%.


             СПИСЪК НА СВИНЬЕТЕ ЗА СВИДНЯ!

         1. Ели и Кольо                                        - 2
         2. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка        - 3
         3. Валери 61 и компания засега                - 4
         4. Кака Сийка                                         - 2   
         5. Унучката и Маринчо + деца                  - 5
         6.бай Либен                                             -2


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 18, 2012, 07:36:53
Осем стаи до тука! Остава една свободна! Абе и байо Ракиджия беше изявил желание, ама го не вида? Дали знае за темата или са е отказал?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 18, 2012, 07:56:25
я отпадам от всичко :(ше работа поне 3 дена от почифките..


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Май 18, 2012, 07:57:50
И черногледеца че дойде ама що още се непише незнам


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Май 18, 2012, 08:20:09
И черногледеца че дойде ама що още се непише незнам
Ако додат ора семейни или от по-далеко, да са не притесняват, ние с Оджака и Цуйката си моо обтегнеме кади Кула, като стане време за спане.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 18, 2012, 08:23:21
Само не питай дека ше спиш! :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Бе са съберем се некак си! Той и брат ми ше доде и ше помага и на Свиднята и на масата после. Нали у стаите има дивани дека са разтегат и спът още 2-3 човека! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 18, 2012, 08:50:48
я нема да спим ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 18, 2012, 08:52:48
Краско ти ква манджа ше готвиш, че да ни не съвпаднат гозбите?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Май 18, 2012, 09:04:01
Моата булка утре ще прати двдесетина лева.ма нема моа да идеме.тиа четири дена сме ги планувале отдавна за екскурзиа из Балгария.и маршрута е начертан


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 18, 2012, 09:09:02
Краско ти ква манджа ше готвиш, че да ни не съвпаднат гозбите?
Рам ли - нема да готвим тоа път - сал че едем и пием- се я готвим  :green: Съга другите че ме ранат :green:Ма моа опечем компир у жарава и неко шишче с месчинка ;D ;D ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Май 18, 2012, 09:11:00
Е то и тава си е готвене! Верно требва да си направим сгодиата за назе си, извън конкурсната програма!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 19, 2012, 07:32:33
Къде 140 лева сбрани до дата 19 май.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Май 19, 2012, 08:23:51
я че дадем на Ели там на место да не ги превеждам


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: буля Иваница в Май 21, 2012, 11:39:14
Я участвам също със скромна сума - от мене и Слави. Дадено я на Оджака. Он на место ше ги предаде, че ниа още не знааме дали ше може да додеме. 


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 21, 2012, 11:52:19
Я мойта лепта ша а дам направо у пичатницата за плакатите, Марио ми ги изпрати у събота, та сеги ша ода да ги пичатам. Немам идея къ да ги качна от файла директно тъдева, затава ша ги показвам като ги изпичатам и ги снимам.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 22, 2012, 01:02:56
писал съм в Глъчавата - накратко - землетресение - токови проблеме - курац в гъзеца - на работа в неделя

отпишите ма от списъка, дееба азе тава за природа баш сага!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 22, 2012, 01:15:54
Жалко! Що таман приказвах с Ломско пиво, сакат да ни докарат едни инсталации за бирица да си точи кой коги ожъднее... Та се чуда при тава пуложение дали да нги не откщажа на ората... ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 22, 2012, 01:17:06
нали ще има и други ора, па и ако си разчитала на мене баш за бира, не съм азе човекъ къде да спре таа рабута

след малко ще превеждам парици, Ели, направо по сметката на Кольо, други вариант да ти ги дам не вида


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 22, 2012, 01:22:30
Оф, кък да ги върна тия добри ора, толко настояват. Ша зема да приемна, кво да ги праа!

Добре, Николае, пращай, кво да те праа, като си загазил и тизе.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 22, 2012, 03:38:32
Начи - ансабъла ут читалищету у Капитановци че доа на Свиднята - немурл съм спонсур - я - Ваклина и радио Видин-  че пътуват - ма за мене още неа сигурну - двама кулеги ут радио Видин че доат със сигурност - Ели при лоше време кво че се прай ???   


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 22, 2012, 03:50:30
Ебъ ли гу! Синоптиците казаа, че барем до раннио следобед ща а убаво, па иначе ние имаме чадъри, шатри и прочие - сичко а покрито.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 22, 2012, 03:52:57
Ели, ако може да замола една картица да изтупаме тукеена баш къде са намира местенцето, дали я възможно?

къ са казва баш селото и местото, откъде са минава, къде я убово да са отбиа човек да си посака нящо, човещинкъ нали

а питай адаша, мола ти са и ни покажи и ниа да знааме


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 22, 2012, 04:11:28
Николае, я не мога да го турна, щи кажа кво да напраиш, ако можеш, турни го тизе. Начи като нопишеш у Гугъля Карта на България, флазаш у област Монтана и дириш маршрут Монтана-Говежда. Показва ти се картицата и на неги, манко преди Говежда има едно отклонение за Главановци и Копиловци - бъш тама на разклона се намира тава место. На Самия разклон. Ако можеш, го турни, я се не моа спраа.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ристо Цоцин в Май 22, 2012, 04:16:13
не че нещо, ма нали имаме северозападна енциклопедиа. местото отлево на пъта ли е като идеш от МОнтана?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 22, 2012, 04:20:53
А бъш от лево!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ристо Цоцин в Май 22, 2012, 04:44:04
Eве ти Статиа (http://severozapad.wikispaces.com/%D0%A1%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D1%8F+%28%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%29)
Еве ти карта (http://g.co/maps/3yzsn)

И двете моа се доонождат от кой сака


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 22, 2012, 04:47:28
Даа - я знам къдеа ма добре е за другите че Крокича пущи карта - браву майстуре :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ристо Цоцин в Май 22, 2012, 04:59:34
Те да еба и списък (http://severozapad.wikispaces.com/%D0%A0%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F+%D1%83+%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0)на некои събитиа, сиги написах и тава, па кой го не мръзи да напише коги е кулскио панир таа годин и видинскио и кой кво се сети друго фестивал


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 22, 2012, 05:01:27
Абе, Крокич, оти не си турнал панаиро на Монтана, бе? Але на 4 юни ша е таа годин - Свети Дух. Но си е пред врАтата!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ристо Цоцин в Май 22, 2012, 05:07:49
Пиши де  ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Май 22, 2012, 05:17:57
Николайчо,мале слушай бая си Стоянчо он шти обесни.Стигаш Монтана-от там фащаш пъто покрай езовира-отгоре,отгоре,ем ше видиш квоа много вода на едно место,ем ша разбереш що Бургазлии ни завиждат ;DСпущаш се от езовиро,караш се по пъто и стигаш Горно Церовене,караш след ньего,минаваш едни баирчета-Огоста ти се пада се от лево,стигаш до един кръстопът,къде у десно пише-Каменна Рикса-ма ти продължаваш направе-на тоа кръстопът имаше убаво барбекю едно време ма сеги има уйчец и пустиняк.Та-продължаваш,ти напреде се, отлево па ти се пада Балова Шума,ма ти натамка бъш тогива нема да глеаш-дъщерата на сайбията нема да а там,а петел още нема да са заклали,та за тава-караш напреде-минаваш една бензиностанция на Петрол-она ти е от десно,и след бензиностанцията има нема 1 километърстигаш едно Т-облразно кръстовище-напреде ти а за Град,а на лево-за Геново и Лопуш,пише и за Лопушанскио манастир.Тава кръстовище навремето имаше една култова кръчма-Чапраза-още като ученик съм пил тамка бирица,ма и тука сеги има -а такааа-позна-уй.Та минаваш на тава кръстовище налево,и караш направо по пъто-минавша спирката на рейса у Геново и после с Баварката цепиш направо на вирушка със 120 -тамка пъто а прав и добър,отлево ти са падат оранжерии отдесно-беше поле с ябълки сеги не моо съ сета точно кво.Та стигаш до Лопушна-сеги Гьорги Дамяново,минаваш през тоа ,,деба неговата семкядающии" общински център,-по околовръсното му шосе-Лопушна имаше околовръсно преди София между впрочем ;), и излааш на кръстовище-па Т образно,на което фащаш на лево-отдесно ти се пада Тракторниа техникум-ели ,,Училището за кметове" къкто а извесно сред териториалните аборигени,а точно пред тебе а Лопушанскио монастир-прототип  на Кулскио Дзен монастир. guruОтлева на манастиро беше безсмъртната кръчма ,,Рибката " ,а сеги а пустиняк-каква изненада!Пред манастиро па има кръстовище-У образно-Ти тамка нема дса седиш като богатира от картината на Васнецов и да съ чудиш ами ще фанеш от лево -на десно а за Помеждин-там  ако идеш с тебе ще бъдете 2-ма човека,за тава ти си дръжиш у лево-минаваш по мосто и караш на право-имаш 3 километра прав като стрела път ,ма има дупки да улезне К 770 у них -тава нема да плаши твойта душа ,що накрайо на тиа 3 км е Меяне.Кво е Меяне-щи обесни Апостолица като съ видите на Свидня.и кой а оттам ;) ;DНа влазане у Меяне-моо спреш да разквасиш душа  у Бъчвите-пада ти се отдесно.Минаваш тоа мил на сърцето ми кът и караш се на право-посока Говежда.Меяне -Говежда е 8 км,отлево  и отдесно имаш кукуржяк и картофи,а-и огоста и она ти е от лево.Като минеш 3-4 километра има отбивка у десно за Еловица,тамка работа немаш ,що сигур вече освен ч е  ора нема, там и таласъми са се навъдили-та подминаваш таа отбивка и накрайо стигаш Попов мост-има къкто ти е обеснила Ели-отдесно отбивка за Копиловци,отлево пояната за свидня,а по-междудругото-имаше караулка на гранимчарете-сакаа открит лист преди време-сеги има-ти са сещаш кво....та те тава ти а накратко пъто.ако не си разбрал-питай ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 22, 2012, 05:33:16
малуууууу, тава трява да влезне в аналете на пътешественика, ме не по тоа начин къде ма разбирате  :gnjasanje: ами баш си верно, Стоянчо, се я било упътване, ма тава твойто го нема нигде

алал ти вера, домачине!!!  guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 22, 2012, 05:41:17
Цитат
Николайчо,мале слушай бая си Стоянчо он шти обесни.Стигаш Монтана-от там фащаш пъто покрай езовира-отгоре,отгоре,ем ше видиш квоа много вода на едно место,ем ша разбереш що Бургазлии ни завиждат Спущаш се от езовиро,караш се по пъто и стигаш Горно Церовене,

Да са вкюча: Стигаш не Горно Церовене, а отбивката за Горно Церовене, ма ги подминаваш и гледаш у десно - има едно забележително вековно дръво, ударено от гръм - гледката а потресающа и си струва даже да запреш да му се порадваш.

Цитат
караш след ньего,минаваш едни баирчета-Огоста ти се пада се от лево,стигаш до един кръстопът,къде у десно пише-Каменна Рикса-ма ти продължаваш направе-на тоа кръстопът имаше убаво барбекю едно време ма сеги има уйчец и пустиняк.

Не а пустиняк, откъ го застраховаа и на другио ден изгоре до основи, го стегнаа и сеги па има убаво кръчме, даже ако се разбереш със сопственико, мое да ти спретнат чодесен плънен заяк за вечера - струва си, праат го одлично.

Цитат
Та-продължаваш,ти напреде се, отлево па ти се пада Балова Шума,ма ти натамка бъш тогива нема да глеаш-дъщерата на сайбията нема да а там,а петел още нема да са заклали,та за тава-караш напреде-минаваш една бензиностанция на Петрол-она ти е от десно,и след бензиностанцията има нема 1 километърстигаш едно Т-облразно кръстовище-напреде ти а за Град,а на лево-за Геново и Лопуш,пише и за Лопушанскио манастир.Тава кръстовище навремето имаше една култова кръчма-Чапраза-още като ученик съм пил тамка бирица,ма и тука сеги има -а такааа-позна-уй.

Къф километър, нема и сто метра и си у лево покрай Чапраза и през мосто, нема и двеста метра си у десно за Лопушанскио манастир, други табели май нема, освен за монастиро. Фпрочем Чапраза мое и да не работи, ама кви гладиоли има преди неги да цъфтът летоска...

Цитат
Та минаваш на тава кръстовище налево,и караш направо по пъто-минавша спирката на рейса у Геново и после с Баварката цепиш направо на вирушка със 120 -тамка пъто а прав и добър,отлево ти са падат оранжерии отдесно-беше поле с ябълки сеги не моо съ сета точно кво.Та стигаш до Лопушна-сеги Гьорги Дамяново

Кви ябълки, кви оранжерии - и помен нема вече от оранжерии и ябълки - сал пустиняк. Иначе е верно - стигаш си до Георги Дамяново, ма точно на флазанье намали, що са прекопали преко пъто и има неприятна дупка. Избегва се, ама като си с повечко километъри у час, мое да си остаиш преднио мост у неги.

Цитат
.Та стигаш до Лопушна-сеги Гьорги Дамяново,минаваш през тоа ,,деба неговата семкядающии" общински център,-по околовръсното му шосе-Лопушна имаше околовръсно преди София между впрочем , и излааш на кръстовище-па Т образно,на което фащаш на лево-отдесно ти се пада Тракторниа техникум-ели ,,Училището за кметове" къкто а извесно сред териториалните аборигени,а точно пред тебе а Лопушанскио монастир-прототип  на Кулскио Дзен монастир. Отлева на манастиро беше безсмъртната кръчма ,,Рибката " ,а сеги а пустиняк-каква изненада!Пред манастиро па има кръстовище-У образно-Ти тамка нема дса седиш като богатира от картината на Васнецов и да съ чудиш ами ще фанеш от лево -на десно а за Помеждин-там  ако идеш с тебе ще бъдете 2-ма човека,за тава ти си дръжиш у лево-минаваш по мосто и караш на право-имаш 3 километра прав като стрела път ,ма има дупки да улезне К 770 у них -тава нема да плаши твойта душа ,що накрайо на тиа 3 км е Меяне.Кво е Меяне-щи обесни Апостолица като съ видите на Свидня.и кой а оттам  На влазане у Меяне-моо спреш да разквасиш душа  у Бъчвите-пада ти се отдесно.

Нема нужда да се врътиш по цели нощи буден и да се чудиш кво бъш а Меяне чък до Свидня, Апостолица още сеги щи обясни, че Меяне а най-култовото село у СЗ, пунеже от тама са Чавдар Антов и доктор Чворов. А иначе на Бъчвите не разчитай - па си е отдесно, ама отдавна го затвориха.

Цитат
Минаваш тоа мил на сърцето ми кът и караш се на право-посока Говежда.Меяне -Говежда е 8 км,отлево  и отдесно имаш кукуржяк и картофи,а-и огоста и она ти е от лево.Като минеш 3-4 километра има отбивка у десно за Еловица,тамка работа немаш ,що сигур вече освен ч е  ора нема, там и таласъми са се навъдили

И да има ора, не оди до Еловица, що тама и без тава се женат сал по роднинска линия и за тава село а писана песента "Ебал Иванчо баба си", така че верно немаш работа у Еловица.

Цитат
та подминаваш таа отбивка и накрайо стигаш Попов мост-има къкто ти е обеснила Ели-отдесно отбивка за Копиловци,отлево пояната за свидня,а по-междудругото-имаше караулка на гранимчарете-сакаа открит лист преди време-сеги има-ти са сещаш кво....та те тава ти а накратко пъто.ако не си разбрал-питай

Още си има караулка - те тава има сеги! Има от десно чушма, от лево - нужник дзидан, белосан а ускоре, що а чистак бел с надлежни надписе с кафена блажна боя без шаблон - разумева се - Ж и М и сичко а ясно - у Ж а за жентълмени, у М - за мадами. А на десетина метра подир нужника а отбивката, къде ша мое да се флезне на самата пояна, куято се намира между пъта и Огоста. Ша ни видиш поди чадърите на Ломско пиво. И ако не си разбрал - верно - питай! ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Май 22, 2012, 05:56:52
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: Сас тиа убяснениа ча я тъ разбрах.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Малък Шемет в Май 22, 2012, 05:58:20
:smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: Сас тиа убяснениа ча я тъ разбрах.

И я без да знам изобщо за кфо иде речч  :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Май 22, 2012, 06:01:20
 guru
личи си кой а постоянно тамка-и кой като мене-кара на спомени от преди 2 годин ;)
Тиа и двете описания да ги фръга Кро у Енциклопедията  на СЗ и те така!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Юбопитка в Май 22, 2012, 06:25:59
......
Тиа и двете описания да ги фръга Кро у Енциклопедията  на СЗ и те така!
задължително да се надлежно прошнуроват и пронумероват :punk:
чак на мене ми доде ясна картина, при все че срам не срам не ми е стъпал кракъ у тия села


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Колеба в Май 22, 2012, 07:59:39
Те тава да са укара у жипиеса, и кьорав ша упъти  :green: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 22, 2012, 08:34:53
сал да питам ,кат мине през Петрохан и после удари през Боровци...и т.н.
Тоя път що го нема описън ???ем е по прек... ;) :)

па и е най живописен.. :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Май 22, 2012, 08:52:01
що моа да не мине през Петрохан примерно.А колко а живописен е въпрос на гледна точка-мене примерно тоа покрай язовира ми аресва повече.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Май 22, 2012, 09:44:18
що моа да не мине през Петрохан примерно.А колко а живописен е въпрос на гледна точка-мене примерно тоа покрай язовира ми аресва повече.

Ако прохода Петрохан ,нее живописен?!Незнам къ една вода ше я такава... ;) :)Язовир кат язовир ,нема едно дръво от къди пъто...вода :)има и по живописни от ньего...напримерно Въча...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Май 22, 2012, 09:51:15
Не казвам ,че Петрохан неа живописен.И Въча неа лош изгледа.Ма Монтанския има съвсем друга красота.Тва,че ти не можеш да е възприемеш е твой проблем.....Къкто и да е....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 22, 2012, 09:59:50
еба си- живописну е :krkanje: :krkanje: :krkanje: :krkanje: :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 22, 2012, 11:48:44
Па кво му а на Петрохана, бе? Оняден като идохме с Митко на София за удостоверението, от тама минааме, па нищо немА да ми испадне, даже спиралата ми си е на местото, ем и на отважданье, и на връщанье се през Петрохан минвахме. Иначе през Боровци верно я по-пряко. Преди да стигнеш Монтана се отклонява през Боровци по пъта за Чипровци, минава се покрай Бистрилица и през Геново, та за Дамяново, ама през Геново а гадно, що требва да си минвал, та да се не убръкаш из кривите сокаци. А и докъде гледаш да се не убръкаш, забовариш да гледаш покрай пъта и после нищо си не сповняш от опстанофката. А иначе може да се мине, не че не може.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 23, 2012, 10:44:54
Свидня се отлага поради дъждовното време!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Май 23, 2012, 12:10:18
пууу дееба.....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 23, 2012, 12:17:39
За коги?

Постъпиа пари от Деян и Николай.  :green: Тава с имената е смешното. Ората ви не знаат така.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Май 23, 2012, 12:21:53
хахах, да та заеба па тебе бе Кольо, ората ни не знаат така, ма тиа по банките не са ора  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Май 23, 2012, 02:01:36
Щом ми саопщат за коги, веднъга ша докладвам!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Май 23, 2012, 03:19:44
Дааа - временце му ебем :udri: :udri:Езък че тиа ут капитановци репетираа неуморну къту бесни - ма нищо истава си им мерака да участфат - спонсура се запазва и те така :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Май 23, 2012, 04:03:49
хахах, да та заеба па тебе бе Кольо, ората ни не знаат така, ма тиа по банките не са ора  :smeeeh:

Ма заглеждаш на Илюшин колежките, а? Нема ли го он наблизо да ти загрее вратъ, та да не идвам я  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Май 23, 2012, 07:08:04
За коги?

Постъпиа пари от Деян и Николай.  :green: Тава с имената е смешното. Ората ви не знаат така.

Кептън, щеше да са получи неловко, ако на депозиращ, бех казал да впишат "Пустиняка", основание за внасянето - "Свидня"   ;D

Като ида след време в банката, да ма посращнат със: "Заповядайте г-н Пустиняк, але таа Шушумига на гишето ше Ви обслужи, след което може да се обърнете към Зажуления на касата..."  :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пачо в Май 23, 2012, 09:24:34
За коги?

Постъпиа пари от Деян и Николай.  :green: Тава с имената е смешното. Ората ви не знаат така.

Кептън, щеше да са получи неловко, ако на депозиращ, бех казал да впишат "Пустиняка", основание за внасянето - "Свидня"   ;D

Като ида след време в банката, да ма посращнат със: "Заповядайте г-н Пустиняк, але таа Шушумига на гишето ше Ви обслужи, след което може да се обърнете към Зажуления на касата..."  :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
:smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Май 24, 2012, 12:03:43
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Койо в Май 24, 2012, 12:42:41
За коги?

Постъпиа пари от Деян и Николай.  :green: Тава с имената е смешното. Ората ви не знаат така.

Кептън, щеше да са получи неловко, ако на депозиращ, бех казал да впишат "Пустиняка", основание за внасянето - "Свидня"   ;D

Като ида след време в банката, да ма посращнат със: "Заповядайте г-н Пустиняк, але таа Шушумига на гишето ше Ви обслужи, след което може да се обърнете към Зажуления на касата..."  :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

 :o  :green:  ;D Деяне, вдъхновяваш ма и ма инспирираш.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Май 25, 2012, 11:08:22
 thanks


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 01, 2012, 01:09:05
Ели, някакво развитие има ли, ели още са чака да са разкарат облаците?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 01, 2012, 01:14:19
Прочете ли?!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 01, 2012, 10:28:13
16-ти или 23-ти един от двата дена, ама още не са ми го саопщили!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Юни 01, 2012, 10:43:12
ако е на 23-ти ще е още по-яко, що нощта срещу 24-ти почва Еньовден и летното слънцестоене. Пали са огин. От този ден слънцето започва да отслабва и годината да заада каде зима. Та некък си ше е емблематично и Свидня да е на такава паметна дата в СЗ калиндара.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Юни 01, 2012, 10:52:45
На некои места отбелезват празника с нощно къпане нощта срещу 24-ти. Прескача са огин и са берат 77 билки и половина, които викат че имат най-голема сила именно в тази нощ.  :o

А тама около свидня има ли бара ???  ;D
С бански или без бански?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 01, 2012, 10:56:49
Барата а на един уй место, при тава миничък уй. Зади раскето се пада. Виж картата на Крокич, тама се види къде минва. Има пояни и горица, ората си берат гъби и разни треви у околностите - се пак тава а Балкан! Верно ша а убаво да а на 23/24


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Юни 01, 2012, 11:07:55
Е краа на юни вече се и предполага че е топло и сухо времето и става да се спи и по палатки и за къпане по барите и за сичко кво може да се прави на открито и вечери.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 01, 2012, 11:14:03
Ако трябва миничък уй за мерене на разтоянието до барата дзръкайте   :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Юни 01, 2012, 11:20:38
Ако все пак се случи да е на 23/24 да знаете, че моо стане още по-интересен празника:

Цитат
Еньовден е един от най-мистичните български празници.
 Традицията за посрещане на слънцето води началото си от езически времена, когато лятното слънцестоене е било ключов ритуал за древните славяни и траки.
 От нашита баби знаем приказката за Еньо, който на този ден тръгва да търси зимата. Еньовден е денят, по време на който окъпването в ранната утринна роса, набиранeто на китка билки носи здраве и успешно преодоляване на всички болести.

Нощта преди празника се характeризира с най-голямото тайнство според народните вярвания - звездите слизат най-ниско над земята и даряват билките и цветята с лечебна сила.
В средата на Еньовата нощ небето се отваря едновременно за добри и зли сили, морето застива в очакване на светлината и цялата природа тръпне преди изгрев слънце.
С възтържествуването на доброто всеки, който посрещне изгрева на слънцето, се счита за щастливец.
Според народното поверие в еньовското утро потича „жива” вода от кладенци и реки и всеки трябва да се наплиска за здраве. Еньовден свързваме предимно с обичая да се берат билки. Според нашите баби през нощта срещу Еньовден билките придобиват голяма магическа и целебна сила, която изчезва с изгрева на слънцето.
Очарованието и магнетизма на деня е толкова силно, че подобно на Нова Година и на Гергьовден на Еньовден се гадае за здраве, женитба и плодородие. Нощта е най-потайната и мистериозна нощ през годината, и затова всяко гадание се сбъдва.
На сутринта се свива голям еньовски венец от набраните горски цветя и треви и всички трябва да се проврат през него за здраве.
В празничния Еньовски венец непременно трябва да е вплетено Еньовче – царят на билките, което е с най-чудотворна сила.
Останалите почитани билки, които се берат на празника са: невен, вратига, комунища, жълт и бял равнец, джоджен, маточина и здравец, както и вечно зелените бръшлян и чемшир.   


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Юни 01, 2012, 11:26:16
Ако трябва миничък уй за мерене на разтоянието до барата дзръкайте   :smeeeh:
:smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 01, 2012, 03:52:04
Верно ако е 23-ти ше може да са спи и на палатки, а и още от предната вечер преди празника да са заседне. Ше стане добър къпон, а и у барата освен къпанье може да испитаме форумните рибари, да видим на кво ловът тиа червеи!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 04, 2012, 06:15:04
Датата а ясна - 17 юни! Мола, остава манко време. Да се мобилизираме и да се разбереме кво що. Напримерно може да се сбереме на 16 на Балова шума и на заранта вкупом да отръгаме къде Попов мост. Сакам да напраиме списък кой ша дойде и кой не, що трябва да се праат резервации.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 04, 2012, 06:24:52
сбирането првем и на заранта утвадане на фестиваля я в пъти по добро, отколко ти да седиш и да са надаш ниа от по село да додеме чаа следобеда дорде стигнеме

ууу, убавило, така я в пъти по добро, тц тц тц, Ели, обичам та, да ма извинява Кольо  >:D (**)

обаждам са на Првановия, Пустиняка, Запелющения и Бундрука да уточнявам


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 04, 2012, 06:35:26
Значи, със сигурност ма не чекайте.  :( По тва време ше сме още у Афстрийско с укята.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 04, 2012, 06:37:47
я сам тамка... ;) :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Черногледец Храбър в Юни 04, 2012, 06:53:16
Виа сте гадниииии!!! Ка можате толко време да се трътняте и накрая да изберете единствената ми заета дата у целото лето :tazz: :tazz: :tazz:На 16 вечерта съм си организирал у Козлодуй да си праим юбилей. А кажете ми съга чесно ли а от ваша страна :udri: :udri: :udri:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 04, 2012, 06:54:32
яла си го направи с назе

па и в неделя па си можеш додеш  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Черногледец Храбър в Юни 04, 2012, 06:55:45
яла си го направи с назе
 

Би шкял, речено по Кулски, ама съм ангажирал и заведение и музика :no:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 04, 2012, 08:52:19
след проведени разговори и млогу чудене от страна на Жлтата цуйка и Пустиняка  :smeeeh:

але го и Свидния списъчец

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо
4. Кака Сийка

увеличаваме са стремглаво, седморица величанствених сме вече  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 04, 2012, 09:00:32
Кънчо и я!!!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 04, 2012, 09:03:44
дууу не моо напиша и па препраам

Свидния списъчец

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо
4. Кака Сийка
5. Дръмоня и Изпадяка

деветоро патуляка и сага остава да са появи Снежана са црвених уснама и ону прелепу белу кожу


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 04, 2012, 09:09:11
...с полвинките евентуално...!!! :green: :krkanje: Преправай па...!!! :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Гривяк в Юни 04, 2012, 09:10:18
дууу не моо напиша и па препраам

Свидния списъчец

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо
4. Кака Сийка
5. Дръмоня и Изпадяка

деветоро патуляка и сага остава да са появи Снежана са црвених уснама и ону прелепу белу кожу
Или па Марияна, що глеам Сандокана а тука  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 04, 2012, 09:19:55
Убаво е и срещу имената да са пишат бройките, та да са уточнат леглата.

Свидния списъчец

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо
4. Кака Сийка
5. Дръмоня и Изпадяка
6. Валери61   2+2?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 04, 2012, 11:40:00
Изненадахме ме по тава време. Съга не моо реагирам, утре привечер ша моо реча кво-що. Ако дойдеме, ша сме напълнили един шестместен ван  ;D  Трима дръти + три деца. Лааса ша са наложи и палатки да си земеме.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 05, 2012, 12:10:50
Пишете и назе с Баба Краса.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 05, 2012, 12:35:42
Свидния списъчец

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо
4. Кака Сийка
5. Дръмоня и Изпадяка
6. Байо Ракиджията и Баба Краса
7. Валери61   2+2?

11 сигурни плюс групата на Валери под въпрос, плюс половинките на Дръмоня и Изпадяка под въпрос

дотука двама по единично /Генин и Кака Сийка/, три двойки /Ели и Кольо, Байо и Баба, Лъчо и Изпадяка  :green:/ и вече групата на Валери там я калабалък, кой когу докачи  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: илюшин в Юни 05, 2012, 09:20:05
Епа нема, тогвава съм в Унгария деба >:( Жалим


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 05, 2012, 09:29:29
Вероватно я ча доам с Капитановската група къде че играа - Анжелка веруватно не - що на 15 ни а опложданету и не знам кво ча каат дофтурите - ма те я ча са довлечем с Капетановчене ;D Мислех да доам с колото ма са отказах къто са сетих ка са прибих у неделя


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Юни 05, 2012, 09:31:05
Освен три двойки има и една тройка, така кат глеам списъка :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 05, 2012, 11:17:41
Освен три двойки има и една тройка, така кат глеам списъка :green:

тройката я на отделно перо  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 05, 2012, 11:21:00
Да ги не мислим, оти тиа си одат отдавна тримката и са си свикнале! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Черногледец Храбър в Юни 05, 2012, 11:39:31
Они са си най-добре - един да а въспрепятстван, се двама са на линия :smeeeh:. Валат нема останат :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 05, 2012, 12:00:42
Они са си най-добре - един да а въспрепятстван, се двама са на линия :smeeeh:. Валат нема останат :green:
Па кво като е болнав единия, то нали си има легло! Ората са го казале от време оно! :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 05, 2012, 12:12:08
Они са си най-добре - един да а въспрепятстван, се двама са на линия :smeeeh:. Валат нема останат :green:
Па кво като е болнав единия, то нали си има легло! Ората са го казале от време оно! :smeeeh:

аъъ, болен са гласи на легло  ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Колеба в Юни 05, 2012, 12:19:15
Аъаа да ви ебна я в гъзеца широки и длибоки - аде връвете у неко друга тема са лекувате  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 05, 2012, 12:21:50
Аъаа да ви ебна я в гъзеца широки и длибоки - аде връвете у неко друга тема са лекувате  :green:
Ти само им са обади, че и ти си болнав! Ше та излекуват и тебе! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 05, 2012, 05:31:01
Цитат
11 сигурни плюс групата на Валери под въпрос, плюс половинките на Дръмоня и Изпадяка под въпрос

дотука двама по единично /Генин и Кака Сийка/, три двойки /Ели и Кольо, Байо и Баба, Лъчо и Изпадяка  :green:/ и вече групата на Валери там я калабалък, кой когу докачи  :smeeeh:

Генин и кака Сийка..тц,тц..евала.. :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 05, 2012, 07:48:10
За Свидня запишете още 2 места за 2 лица,па гъзовете ше видим къде ше им дирим место ;D!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 05, 2012, 08:14:27
Е оно верно вуйчо зами за Еспания, ма ако си доде за 16 -ша праиме троика,де късметде


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 05, 2012, 09:14:35
Мойте ора подтвърдиха, та ставаме 4 сигурни.

Свидния списъчец

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо
4. Кака Сийка
5. Дръмоня и Изпадяка
6. Байо Ракиджията и Баба Краса
7. Валери61  - 4
8. Убавеца   - 2

Дотук 17 сигурни и неколко половинки под въпрос!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 05, 2012, 09:30:42
тиа полвинки аку са с ракиа нема кво да ги чудите толку  ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 05, 2012, 11:39:41
За Свидня запишете още 2 места за 2 лица,па гъзовете ше видим къде ше им дирим место ;D!

еееееееееее, тава след новинъта, че онаа на Влковите на Данков най-накрааа са я проебала след толку години мъка, я може би най-серьозно убавата новинъ в последно време къде са случва на мойта душъ!

Светльо, срце мое, ще са цукаме ли барем тоа път?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 06, 2012, 06:59:32
Мойте ора подтвърдиха, та ставаме 4 сигурни.

Свидния списъчец

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо
4. Кака Сийка
5. Дръмоня и Изпадяка
6. Байо Ракиджията и Баба Краса
7. Валери61  - 4
8. Убавеца   - 2
9.Бай Либен  -2
Дотук 19 сигурни и неколко половинки под въпрос!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 06, 2012, 08:22:49
Па Оджаче, виа със Светльо пропущале ли сте са да са цукате, та задаваш отговори? :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 06, 2012, 08:26:59
ВАЖНО На сички къде съм личен дофтор да носат да си платат таксата за годината вие знаете колко е-
( 0.5 лт.Ракия 50 градусова) .


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 06, 2012, 08:50:55
Малее - но и личниа ни доктор ча бъде - че са отчетеме бай Либене - нема как :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 06, 2012, 02:14:48
Решено ли а вече кога и каде  ще са збира групата.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 06, 2012, 02:16:38
Ша са отчитаме на личния доктур-нема къ...!!! :krkanje: :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 06, 2012, 02:27:47
Па ефтин дофтор сте си намериле.Байо Либене поне удвои таксата. инак нема да ти стигне и за месец


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 06, 2012, 03:06:20
Решено ли а вече кога и каде  ще са збира групата.
То си остава от предния път. На Балова шума ше сме, затова Ели дава зор да направим списъка, та да са обади на човека за резервациите.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 06, 2012, 03:44:02
Решено ли а вече кога и каде  ще са збира групата.
То си остава от предния път. На Балова шума ше сме, затова Ели дава зор да направим списъка, та да са обади на човека за резервациите.
па да резервира све..!!оно горе нали са 18 места... :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 06, 2012, 03:47:43
Обадила съм му се, ама самата шума а резервирана, та ша сме у вилата. У къснио слетобет ша разбера повече подробности за тама.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 06, 2012, 08:09:10
До колко знам от предниа път като го питах за мен, нема кухня, но може да си поръчаме или да едем у ресторанта, там са 20-тина места със собствени санитарни възли. Имало май некво общо помещение, но за кухня не съм питал. Иначе имало 2 гулеми тераси със страхотни гледки.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 06, 2012, 08:18:42
ма вие мислите и да се готви ли..?!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 06, 2012, 08:26:04
Ресторанта им е доволно ефтин, ма ако може да ни приготват манджите и да си вечераме горе у другата вила, та като са разпеем и разиграем да не са мешаме с други ора. Най-много некво мезе и пиене да си носим.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 06, 2012, 08:28:54
Ресторанта им е доволно ефтин, ма ако може да ни приготват манджите и да си вечераме горе у другата вила, та като са разпеем и разиграем да не са мешаме с други ора. Най-много некво мезе и пиене да си носим.

бе ние с дечо и кръпето кога одиме ,па ни тура у една вилица баш ду ресторанто и си ни носеха тама....ма тва еше преду 2 годин...та не мое те разбера кво значи горе у другата вила... ??? ::)ма карай нема значение...кат клопнем там ше опраим посоките.. :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 06, 2012, 08:29:39
Таа с 20-те места е на 2 км от Балова шума.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 06, 2012, 08:45:31
Таа с 20-те места е на 2 км от Балова шума.

ахам.. :)те тва е обяснение вече...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 07, 2012, 12:35:49
Щом е на 2 километра от нормалните ора, означава че ше можа да бъда себе си, така ли да разбирам?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Юни 07, 2012, 02:01:17
Правилната констатация е :Щом съм на  2 километра от ората,означава ,че можеш да бъдеш нормален,така ли да го разбирам? ;) ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 07, 2012, 05:50:19
Начи приказвах със Сашо, къщата а със 7 стаи, 4 санитарни възела, 2 бунгала и 5 декара двор - кеф ти огин да си напалиш, кеф ти да го фрезоваш с копачката - така че и Самотока мое да се вкючи, освен с фрезата, мое си донесе и резачката и манарата, що и дръва мое да се берат за огин и скари. Целото нещо - независимо колко человеци ша се настаняват у неги струва 250 пари. Освен това има мутвак и гулема тераса със сички удобства. Мое да си напраиме сами барбекю, а ако речеме да ни уготват у Балова шума, може да поръчаме примерно у четврътък-петък, за събота вечерта кво да приготоват ората и они ша ни го донесат да ни е назгода. Така че ако сакате печени ягнета, заеци ели па петли - саопщавате, да видиме кви ша са цените и кво-що мое средиме. Анадънмо?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 07, 2012, 05:54:44
Анадък!  ;D Само къде нема да моо да дойда, дееба, па ма е яд.  :tazz:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 07, 2012, 06:10:00
Ели, колко човека чисто, без млогу напрягане са сбират в таа къща и тиа бунгала за преспиване?

Азе коту са замисла - тиа за да ни готват и сгаждат, па трява да ни го носат отнегде и да ни го редат, при положение, че ще си разполагаме с къща и тава онава, при положение, че сме не толку млогу ора, ако сакате да си нагодиме по нящо вкъщи, да си занесеме едене и пиене, там да са доопече месчинкъ и те тава я

няко чорбица, салатки тава винаги може за половин саат да са напрай?

така мисла поне азе, ако беа домачинете покрай назе да, ма при положение, че они ще ни го носат от негде, нема смисъл, май по ми иде да сме си ниа нагаждаче

Дали ще има достатъчно маси и столове да са сбереме?Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 07, 2012, 06:18:27
За салатата със сигурност е добре да си земем материалец и да си я направим там, па едно барбекю и нещо за мезе. То кво толкова да са приготваме, нали е едно ядене. Само не разбрах дали имат хладилник, оти за другия ден за Свиднята да си земем предварително продуктите, та да са не расожда некой у неделята да пазарува.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 07, 2012, 07:00:19
Ели кажи колко ора мое спът там?И да се изповедам после нещо... ;) ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 07, 2012, 07:01:09
Казаа, че има напълно оборудвана куфня, за мене тава фкючва и ладилник. Маси и столеве има достатъчно. Може да се заинтрисуваме и ако рече кака Сийка дидеме да видиме за кво става въпрос лично. А и я си помислих като Оджака, че при положение, че секи път си носиме, а и нема да сме 50 човека, а къде половината, нема смисъл да праиме излишни движения, а да си нагодиме барбекюнце, салатките винаги мое си ги нарежеме тамка, неко турта, неко баничка и те така.

Па Генин, къде 25 човека ша сбере.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 07, 2012, 07:15:30
Начи да кажа сега и я нещо...

Начи Изпадячето рибар от класа отдавна ме врънка да го вода на Дълги дел за пъстърва!И я понеже имам имотец тама ,съм у обещал да одиме,па сега се отвори мумент 3 у 1 ;) :)/тва е от репортажа на Еличка за там/....
Та у събота ние с него и Дръмончето ше идеме на риболов тама!
Има и къде да се спи там така, че ние нема спиме с вазе у хижата..
Но при вазе вечерта ше клопнеме ;)..и след тва ше се врънем да спим у Д.Дел..
Тва саках да кажа ,та ако има още желаещи да се записват за спане спокойно да се записват..
Дебат по въпроса нема да прааа ,ние сме тама и ще се видим...Обичам ви.. (**)


У неделя сме си на сборо... ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 07, 2012, 09:47:57
Отиваме на пруверка само дай нишан!При толко рибаре мое и да печнеме ели пръжнеме кво фанете!ако сам заповнила дубре-жипито ни е и специалист по скарите!Ша си земеме това-онова от касапина и малчичка заланинка и колко му трябва на Чувек ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пачо в Юни 07, 2012, 09:51:31
Начи да кажа сега и я нещо...

Начи Изпадячето рибар от класа отдавна ме врънка да го вода на Дълги дел за пъстърва!И я понеже имам имотец тама ,съм у обещал да одиме,па сега се отвори мумент 3 у 1 ;) :)/тва е от репортажа на Еличка за там/....
Та у събота ние с него и Дръмончето ше идеме на риболов тама!
Има и къде да се спи там така, че ние нема спиме с вазе у хижата..
Но при вазе вечерта ше клопнеме ;)..и след тва ше се врънем да спим у Д.Дел..
Тва саках да кажа ,та ако има още желаещи да се записват за спане спокойно да се записват..
Дебат по въпроса нема да прааа ,ние сме тама и ще се видим...Обичам ви.. (**)


У неделя сме си на сборо... ;)
Офффф да ви заеба,къ убаво си ги заредил ча ма фана яд че немоа са довлеча  ма са млого тиа 2-3000киметра дееба.А на слука и дано фанете рибица да са омръсат и другите! :riba:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 07, 2012, 10:11:25
Извинете, че моа ви развала идилията, ама само да питам: Коги точно сметате да се вкючите у целата схема? Начи у събота отодите да ловите риба, вечерта доаждате при назе откъ седнеме на масата и сичко вече а гутово, после отодите па да ловите риба и пунеже ша сте преуморени от целото тава препусканье, ша дойдете на сбор къде обед - къ си се оди, демек. Пропущате ли, че на тоа сбор ние сме домакините - тия къде приготвят трапезата и после мият чиниите - или я не съм обяснила кък требва? Извинявам се за въпросо, любопитна съм си по рождение.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 07, 2012, 10:14:00
Сборо почва у неделя от къде 09.00 къ знам... ::)начи сме там да помага ме...
 :P

п.п.ние ше си занесем кат идем при вазе и сте се средиле... ;)вечерта....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 07, 2012, 10:15:49
Да питам кой ше земе нощвите, че в неделя сутрин нали ше месим за мекички? Ако не намирате кусури на косъмите у тестото, я ше замеса!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 07, 2012, 10:20:13
Да питам кой ше земе нощвите, че в неделя сутрин нали ше месим за мекички? Ако не намирате кусури на косъмите у тестото, я ше замеса!

На поляната на сборо ли....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 07, 2012, 10:25:24
Е то нали това е сеира, да са набрашнявиш пред ората! :green:
Ели, нали на Алмус офертата остава?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 07, 2012, 10:32:09
Валерку - не гениниа - а гулемия - да земем ли престилката - па да откачим уйта и сал престилката да е насунеме на голу на некуа булка и она да меси ;D

http://www.youtube.com/watch?v=T0hw8Lkg35c


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 07, 2012, 10:34:27
Краско, па може да направиш и от задната страна на престиката дупка, па да караш некоа булка да бръка за отварачката, ма ти през секретниа вход да си пущил тама кожената! ;) :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 07, 2012, 10:36:12
оффф- па задачи - виа енженерете немате жал къде назе  :green: я ти изчисли ка и ут къде и кога и как и у колку че излезне нящу :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 07, 2012, 10:38:56
Нема и толку! :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 07, 2012, 11:22:09
Начи я съм донела нощвите и кръго от Липен и мекички моа има - ако не преслушате естественно. Начи за вечера да не мислиме, ше има пастръвица разбрах. Ломско са железаре ора и ше има и чадъре, и инсталация па и пиво - за отличниците, Иванчо, за отличниците!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 08, 2012, 07:56:49
Макар че е рана, ама май нее! Викам да земе да умуваме кво ше си сготвим за назе на Свиднята, което ше е ем зрелищно за ората, ем вкусно за назе, оти ше си го изедем пред тейните погледи! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 08, 2012, 10:19:18
От мене пърленки на напечен барешник. Сметам да ги замеса направо там у нощвите и да ги разтръкам на кръго, па ако сака некой мое да си ги пълни с кво сака - ше има сладка и мармалади от Чипровци, ели па да си ги рупа направо така. Освен тава съм приготовила една чърна кокошка бунищарка. Ша еба да а нАпълна, но понеже немам подходящ съд да а вара направо тама, ша го напраа от преднио ден - чорбица и пълненка кокошчица демек за вечерта ша има - а за свиднята сметам да врътна една кашица от белото месце у бакърнио тигань.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 08, 2012, 10:27:39
Понеже Кънчо,Гениния и я ша додем без полвинките,сметам че ша едем и печем кво си донесем...!..ели па фанем..?!? :green:Неа ясно бъш кой ша кара(ма май тоа път а мой ред?!? :green:) тъ да знааш Липенска душо,могу ша сме ти благодарни за сека благиня къде дотуриш...!!! :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 08, 2012, 10:31:49
Абе вие глеяте та си донесете, що ако чекате на тава къде ша фанете...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 08, 2012, 10:39:26
Ясно-ша фанем некому дедовиа...!!! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 08, 2012, 10:56:21
Таева със сигурнос ша фанете, ама мое и неко пастръвица, де - горе има, ама а размешана с вода  :riba:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 08, 2012, 10:56:39
Ясно-ша фанем некому дедовиа...!!! :green:

не - ще едете някому дедовиа за по ясно  :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Колеба в Юни 08, 2012, 02:10:28
Ясно-ша фанем некому дедовиа...!!! :green:

не - ще едете някому дедовиа за по ясно  :krkanje:

Гладни викаш, нема останеме ... една да е - една рибка да фанеме ще я донеса, и ще ти е лепна на челото, да си ти седи куто китка, и да ти е кеф и мило че познаваш текива ора   :riba:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 08, 2012, 02:21:39
неща ми лепиш нищо, азе ще си лепна един бут, да ма гледате и да ви а кеф, че познавате тикиви човек


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 08, 2012, 03:58:50
неща ми лепиш нищо, азе ще си лепна един бут, да ма гледате и да ви а кеф, че познавате тикиви човек

женски бут или.... ??? :P :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 08, 2012, 07:06:41
....женски бут не ще да намери у тоа пустиняк тама-най-могу да намери агнешки ели свински...!!! :smeeeh: Ша му го лепна на челото лично...!!! :green: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 08, 2012, 07:19:52
Днеска одихме с Кака Сийка да видиме къщицата, къде ша се помещаваме. Значи те тава а она - къщицата, не Кака Сийка:

(http://media.snimka.bg/s1/0620/027484718.jpg?r=0)

Има на пръвио етаж трапезария гулема с хладилна витрина, куфня с микровълнова, печка готварска, ладилник, секаква посуда, чашуретини и шанцови инструменте за нареванье на мръволе и по-течни подправки като чорбици напримерно. На секи етаж има и по 2-3 соби и 1 баня на етаж. Има снимки, ма а излишно според мене да се качат. Обаче най-убавото а гуууулемата тераса

(http://media.snimka.bg/s1/0620/027484733.jpg?r=0)

има и юлкя на неги, кой сака мое даже да дремне - на юлкята, не на Кака Сийка

(http://media.snimka.bg/s1/0620/027484737.jpg?r=0)

Има и две бунгалца самостоятелни отзаде

(http://media.snimka.bg/s1/0620/027484753.jpg?r=0)

А също така има и гулем двор, със сенкя къде а връзана една дечка юлкя и мое да са напали огин и да се печат мръволе и други зеленчуци.
Вилата а на много оправно место - по пъто Монтана-Чипровци, ма се подминава разклона за Балова шума и на следващио расклон за Лопушанскио манастир се свива у лево и на нема и пеесе метъри у лево а къщата. На много сгодно место е. Цената а анблок - 250 левове за сичко. Което значи, че колко повече ора сме, толко по-ефтино че излезне. Само да спомена, че креватите са 20, но па има достатъчно диване и други разтегателни работи, та мое да сбере и отвише 25 човеци.
Сеги за тия къде ша се сбереме там на 16 събота - за вечеря имаме два вариянта - да си накупиме мръволе и да си опечеме там - тука у Монтана има една месарничка - Лунгов - с гаранция от мене за чистота, месо у продуктите и качество, като цените са прилични - може да си заръчаме да ни напраат пръжолки, наденичка имат една много добра кълцанка, ели па кюфтенца и кебапченца, па ние да си ги опечеме горе. Другио варянт е да ни докарат от Балова шума кво си поръчаме, ама за вторио варянт требва да се разбереме кво сакаме и да си ог поръчаме до понделник-вторник, та да имат време ората да реагират, що и они ша връвът на свидня - кебапи ша продават на ората.
А, освен тава Огоста минава съвсем наблизо, дали има 50 метра, до Балова шума е къде 2 километра, а от там на 500 метра с кола и още къде 10 минути пеши има язовирче и може да се лови рибка. У гората има гъбици, жената къде поддръжа къщата - Мая се вика - каза, че е брала преднио ден манатарки, сърнели, печурки и манко пачи крак намерила. Освен тава избата Лопушна а на къде 5 километра, има доста добро попадение у вината тама.
Впрочем ние с Кака Сийка днеска като тидохме на Балова шума, ни замериса силно на благо и изведнъж се присетихме, че сме гладни. Сашо - стопанино на Балова шума и вилата ни препоръча телешкото варено, що таман го отдъминяше от огино - е, нема такова телешко варено! Направо е ненормалитетно благо!Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 08, 2012, 07:45:26
Де не фалиго тоя Сашо толко,силен пустиняк е и он....!
преду 2 годин със Пергишина и Кръпето одиме тама/имаше и у форума пущано за тва събитие/...та преди него имаше съфорумци де от 9 кладенци вода донесоха ,че там не става за нищо!!!у краина сметка ние отидоме 3-ма и ни беше добре... ;)Така че,мила де по кротко оти тука народо е прек/или поне беше/,ма и незнае кво сака.... ;)...и те така.... ;) :)
Така къ го обясняваш ,таа вила иде да е у Гаврил Геново...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 08, 2012, 08:12:01
Начи я принципиално никъде не видох да съм па ча па толко фалила Сашо, я фалим телешкото варено - а оно беше верно много благо.
Видим, вие сте паметни и сте си намерили по-добро место - така че, Генин, вупще не знам кво точно сакаш да кааш и да напраиш - ако целта а да те изебем-изебем и да фрълим сичко, па кво ще да става - имаш го! Много манко ми требва, ама толко манко, че нема толко манко у целио свет широк - не нано- ами пико- ми е писнало от капризи и префирци!

Абе що вупще ручам жабетата и я!  ----


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 08, 2012, 08:14:06
знам че,си Липненка  споко, де не утурай се толко у приказки ;)...кажи кадее вилицата отначалото на Геново ли???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 08, 2012, 08:36:39
...зАпрете са,че ви избих...!!! :green: ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Юни 09, 2012, 10:29:45
вилата е знам-добра а.Апостолица е права.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 11, 2012, 01:30:08
одеве си бъбра с Дидо, кво би шкяле виа да напрайме - като ка рече Ели, да са земе сичкото месо от едно място, пржоле тава онава и айде, да са влачи горе, ели кой кво сака да си купне, един му са еде ребра, други тава, трети онава

азе лично и в двата варианта вида убос - ако са земе от таа транжорна къде Ели дума - ще едеме сички еднакво, по няко пржолка, по няко ребро, по няко кебапор, примерно

ако па секи си носи - ще я пак благо, що азе коту сладокусец би пробал от сичко кой къде я донесал

та са чуда, ка речете


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 11, 2012, 01:31:38
друго къде тоа път нема да са не занимавам, че нема да ми я сгодно -

откъде музика кво прайме, невъзможно, наплно невъзможно я да зимам с мене уредби и тикива рабути, само лаптопа ще си зема за секи случай, но къде кво ще го превржеме, някой дали му са намира нящо къде да са припущи там да цирилика?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 11, 2012, 05:12:56
Некой дека ше е от на близо, дали не може да намери некви колонки за лапатопа, не е необходимо да цепи мрака музиката. Нали ше седнем и да си думаме. А за манджата ше е най-добре да са земе еднакво от едно место, че ем ше е пресно и порционирано предварително, ниа само да печем и едем. Я предлагам къде среда да са уточним за продуктите, месо зеленчуци, картофи и луци разни, обаче разделено на две - веднъж за вечерта и веднъж за Свиднята, оти сичките дека ше са съберем ше закусваме и обедваме. Нали вече приказвахме за мекичките, па може и чорбица за закуска. А после за обеда ше има други работи да готвим, а после да ги едем. нема Ели да измъкне от тех курника и чувала с брашното, ше решим какво що и ше ги купим. Или си разделим покупките на неколко човека да ги земат, а вечерта ше са съберат парите.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 11, 2012, 06:10:05
За чорбицата не мислете се, я ша праа каша на свидня, така че преднио ден ша вара кокошката и ша напраа и чорбица, а кокошката сметам да а разклъшиме вечерта. Мекички ша замеса, ама шща ги пръжиме на свиднята направо на огина, що ем да покажеме на ората, ем да се не дигам у тевница - у таа дисциплина ме нема никаква - та предлагам тестото кък а замесено, отодиме на свидня, палиме пръвио огини  докъде разпъваме и така нататика, опръжваме и мекички за закуска, ем и нико сладкарка мое да ни съжели и да ни подари бурганче боровинков мармаладец, неко бурганче медец и те така. А иначе требва по-отрано - къде среда да се разбереме за месо кво-що, та да заръчаме у транжорната да ни имат предвид ората и да ни приготоват кво ни требва.

П.П. кво стана с тоа списък, доколко а актуален? Ние ша сме трима - я, мъжо ми Кольо и племеницата Ваня.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 11, 2012, 06:46:35
     Свидния списъчец за софрата у събота вечер

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо и Ваня
4. Кака Сийка
5. Дръмоня и Изпадяка
6. Байо Ракиджията и Баба Краса
7. Валери61  - 4
8. Убавеца   - 2
9. Бай Либен - 2

Дотук 20 сигурни и неколко половинки под въпрос! Унучката беше рекла за двама възрастни и неколко дечуре! Места ше има оти трима рибаре ше дремат на Гениния на нещото му! Допълвайте или трийте, та да са знаем!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 11, 2012, 07:55:44
     Свидния списъчец за софрата у събота вечер

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо и Ваня
4. Кака Сийка
5. Дръмоня и Изпадяка
6. Байо Ракиджията и Баба Краса
7. Валери61  - 4
8. Убавеца   - 2
9. Бай Либен - 2

Дотук 20 сигурни и неколко половинки под въпрос! Унучката беше рекла за двама възрастни и неколко дечуре! Места ше има оти трима рибаре ше дремат на Гениния на нещото му! Допълвайте или трийте, та да са знаем!

Оп! Загубихме децката аудиториа! Ама бих прежалила една чърна кокошка бунищарка, та да вида на кво бъш ша му дремат на Гениния  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 11, 2012, 08:11:54
Адаш,на нещото ми никой не заспива!!Камо ли приятеле.. ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 11, 2012, 08:14:41
Адаш,на нещото ми никой не заспива!!Камо ли приятеле.. ;)
Я си мисла, че нема да са пофалат после! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 11, 2012, 08:17:01
Адаш,на нещото ми никой не заспива!!Камо ли приятеле.. ;)
Я си мисла, че нема да са пофалат после! :green:

незнам,ше видим.. :P


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 11, 2012, 10:52:18
Язе се надам Пламен,мъжо ми де, да се появи къде петак и он да уважи тува събитие!А за ядене  кво кажете,я сам 'за'.кеф ви да се заяви при Лунгов за сички,кеф кой кво еде да си донесе кой кво ебе да си доведе!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 11, 2012, 11:14:23
И мене ми йъ любопитно кво моо да нагоди лицето Лунгов за форумашете  C--


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 11, 2012, 11:21:38
За инфо-тоа е месарин-с личен кантар!Има месо,наденички секакви и може да се земе по заявка ,а и без такава,ма кво има у момента!Анадъмо?!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 11, 2012, 11:34:42
Анладъм!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 11, 2012, 11:37:04
оф!не беше ли 'анадък"?! ???Знам ли?!Като сам зле с езика?!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 11, 2012, 11:42:51
Ниа с баба краса сме сигорни,че додеме.за еденето си мисла на куб че а по добро. а пиене кои кво има да носи.па моа и да докупиме нешто


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 11, 2012, 11:43:46
Анладък е "разбирам" по принцип, а "анладъм" е разбрах сега, в момента.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 12, 2012, 12:21:44
Благодаря за разяснениету!Разбрах та!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 12, 2012, 08:08:23
Вчера говорих с Марио Беров и той каза оти нема да доде, че не може да напусне семинара, дека участва, а и нещата му които мислеше да показва са си тежички и обемни, та нема с кво да са прекарат.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 12, 2012, 05:45:53
друго къде тоа път нема да са не занимавам, че нема да ми я сгодно -

откъде музика кво прайме, невъзможно, наплно невъзможно я да зимам с мене уредби и тикива рабути, само лаптопа ще си зема за секи случай, но къде кво ще го превржеме, някой дали му са намира нящо къде да са припущи там да цирилика?
По повод тоа пост,мога да кажа следното: Имам два комплекта буфере с колонки(домашни такива,не като за дискотека) ,имам и адаптор,къде са вкючват и двата комплекта,обаче немам аудиокабеле за комп.,ако такова земете два кабеле(после ше си ги врънете де,нема да сакам да ми ги оставате,се за мене) и ше отсвирим тама веселбата.Лаптопа нема да носа,що другата щайга не работи и требва да остава дечурлигата без компютър,а знаете за днешната младеж,че тва е нещо ужасно и немислимо и води до непоправими последствия за психиката.
П.П.Ако кабелете,къде съм сигурен че ше донесете са макс.длъги,още по-добре.Тва ,за да са постигне перфектна акустика  :duhovata: :smeeeh:!Да разположим озвучаването оптимално добре!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 12, 2012, 08:24:54
Понеже времето напредна питам за храната кво се уточнява ме що на мен не ми е ясно ще си носиме ли,поръчаме или там ще си я приготвиме,тая месарница за която спомена Ели да се земе от там нещо също требе да и се поръча.Предлагам да се направи калкулация на 1-на порция: от пържола,2 кюфтета и 2 кебабчета да се види колко ще струва и да се поръча.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Владимир в Юни 12, 2012, 08:34:34
Либене, чекай че са присети по повод съопщението да ти кажем:
Па ти от свинье благодарнос (демек потребителска такса) ли чекаш? :green:
И я би казал да гътнеш един от пациентите, па оттам нататика - кеф ти пръжоли, кеф ти ребра, кеф ти кайма за кюфтета  :green:.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 12, 2012, 08:35:40
За пресното месо си мисла че ше е достатъчно, а иначе мезета кой кво реши, да си земе. За салатите ше са вземе общо зеленчуци (домати, краставици, чушки, лукове) и накраа ше си разделим сметката вечерта. За другия ден за Свиднята нема да стоим гладни на обяд, та предлагам и за обяда да са земе по некое наденичка за скара, а също и сирене, оти ше има топли питки на връшник.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Юни 12, 2012, 08:36:08
 Тамън шъ съ услободи още едно место зъ спанье. :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 12, 2012, 08:39:42
За пресното месо си мисла че ше е достатъчно, а иначе мезета кой кво реши, да си земе. За салатите ше са вземе общо зеленчуци (домати, краставици, чушки, лукове) и накраа ше си разделим сметката вечерта. За другия ден за Свиднята нема да стоим гладни на обяд, та предлагам и за обяда да са земе по некое наденичка за скара, а също и сирене, оти ше има топли питки на връшник.

абе па на тоя сбор на другио ден,да не сме само ния?!!!се вервам ,че ще има сргии с кебапчета и кюфтета!!все пак и други ора участват и те нещо ше по наредът....за къф обед да мисла па на сбор праен от могу ора..?!!!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 12, 2012, 08:43:23
За назе си, та не едем соени кюфтета или умрели кучета, ми ние да си го направим за назе си!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 12, 2012, 11:42:21
Я чекам да ми каате и отваам да поръчам да ни приготоват у Лунгов. Напримерно на човек по парче клъцана наденица, по един басамак за пръжола, кюфте и кебапченце. Отделно ша зема гулемио тигань и ша напръжиме картофки пресни с бели лук и копрец, напримерно. Салатите са у редо на нещата - Валери я праф - сметаме, сметаме и накраа теглиме калема. Освен тава Монтана а градо с най-добрите сладкарски цехове у СЗ, та се си мисла, че нема да а зле да си земеме по неко путифурка от Крокантина - топат се направо. Ма тава кък речете. За недията мисла, че готвеното на Свиднята ше стигне, а освен тава тама ша има верно кебапчийници, така че кой огладнее, винаги мое да се прикаламиса къде них заедно с пцеторо.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 13, 2012, 12:22:06
МесОто Ели да го зима за вечерта,да са земат сал домате,крастафуйки и картофе за вечерта!Кой сака по-заврътени салати и сгоди,да си донесе!Хазайкята примерно,ше зима такива работи,къде не моат да са направат там.За Свиднята мисла,че не требва да са предвижда храна,освен таа от прОграмата,никой нема да са тръшне отглади!Така мисла я !
Апропо,некой ше донесе ли кабеле да са озвучаваме?

П.П.Жената ше прави некакви благи работи,не знам дали са петиФурки.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 13, 2012, 07:38:04
Светльо, я та не разбрах баш кои кабели тръсиш. Ако е от усилватела до тонколоните, я имам такъв и моа да зема. ако е оня дека вади сигнала от лапатопа до усилватела -немам такъф.
 Ели да земе да заръча такива порции кви ги е замислила, па за недея кой кво си реши. За петифурките си са убаво сетила, ма ако другите нещат, ше ти заръчам за мене 1-2 кила, да имам са из път на прибиранье!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 13, 2012, 08:24:16
Валерко, ти земи кабел за тонколони, азе ше зема такъв от лаптопа за усилватела.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 13, 2012, 09:02:21
Тръси са аудиокабел ,къде стига от лаптопа до усилватела (който е и буфер в същото време) 2 бр.,от там до малките колонки си има кабеле(фабрично),та тва е!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 13, 2012, 01:59:51
Дотука изброих 21 човеци, къде ша вечераме заедно, за секи случай поръчвам 25 куверта, като един куверт фкючва пръжола, кебапче, кюфте и парче клъцана наденица. Да не забоварваме, че имаме и рибари, мое да се еде и пастървичка, може па и неко гъбица да донесат - знаа ли човек. После ша уточняваме путифури и такива работи, ша мина за секи сучай да провера кък стоят работите тама, а и да се разбереме дали вупще ша си узимаме.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 13, 2012, 03:14:21
накратко -

1. месото значи ще я заръчано, допълнително кой кво си донесе
2. ако са докупва месо за другия ден да има по няко мръвка да са пекне покрай огъня - кво ще кажете?
3. салате - сичко накуп ли ще са купува, ели секи ще грижи да носи зеленчуце?
4. алкохоле и безалкохолни секи да си зима кво му са пиа
5. ако сакате откъде десертете да проявиме домашно творчество, него да не заръчваме?
6. откъде музиката явно Светльо, Дидо и Валери ще погрижват технологиата
7. ЧАС НА ПРИСТИГАНЕ?

8. ако ще са купуват салатете и доплнително месо, начи някой трява са ангажира да мине през Кауфлане, ели нящо подобно, ако не кой кво донесе и те така

Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 13, 2012, 03:42:50
Значи,я писах кво мисла,нека да мъцнат и другите.Дайте да обгрижим вечерта и тва къде ше са готви на другия ден за пред ората.За на другия ден,нема кво да го мислиме!Некой ше яде,друг ше му са умира,трети ше мрънкя за шкембе и бира и те така!Десертете,моат да са принесат в готов вид от секи,мойта жена ше донесе нЯщо си-ше има разнообразие и ше са зафая на невестите,как убаво праат благи работи с юбоф и мерак.
Музиката ше я сглобим,ма нема да мое да дигнем гората на главите си поради липса на мощности.И.....Николайчо рече,че ше си земеш лаптопа!Я и да го довлеча (с риск,да си навлеча гнева на щерките),нема да моа да обиграа сбирката качествено,оти немам толко музика кат него,еле па в тоа компутър.А в другия немоа да бръкна,оти не "свети"!
 Часа не е зле да са уточни,ма при мене ше е некога по-следобет,сле кат зема хазайката от работа.Ма се пак ше има време да са вкючим в приготовленията,се пак сме на 100-тина километри от "местото на събитието".


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 13, 2012, 03:49:05
относно чорбуляците - убово я да ги има, ако си понагодиме си я за назе

относно музиката - лаптопа ще го носа и на него си има запната музика, ма на мене ми знаате незгодиата - само србско имам и тук таме по няко блгарско хорце, тааа, от таа гледна точка, иначе ми е се тая, неща да досажда на сички ора, че са слуша се сръбско, затава неща са ангажирвам, иначе миналия път примерно кога Дидо беше диджей, и азе не тряваше да пущам нищо, еми да седа и да си попивам ми беше най добро  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Колеба в Юни 13, 2012, 03:59:35
Абе нали имаш оня списак с новогодишната програма от нам коя си годин ;D , кво толко - я на моа лаптоп неам музика, що неам лаптоп ... фсъшнос кои има претенции да си носи кво му требва !


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 13, 2012, 04:11:27
Абе нали имаш оня списак с новогодишната програма от нам коя си годин ;D , кво толко - я на моа лаптоп неам музика, що неам лаптоп ... фсъшнос кои има претенции да си носи кво му требва !
А бъш!На Враца д-р Чвор си дотръкая лаптопа и си пущи ,кво му са на него сакаше!Се пак немое един човек да има фонотека кат на БНР,ПГП-РТС,Планета-Пайнер,VH1,MTV,Latino-Fiesta, зети заедно!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 13, 2012, 04:21:57
мдааа ше си зема една флашчица тоя път.. :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 13, 2012, 05:01:15
Я предлагам тия къде ша минават през Монтана да се срешнеме на оречено место и у оречено време, така ако нещо не стига и требва да се докупва, може дидеме да го уработиме.
Начи кво ни требва:
1. Дръва има, ма мене ми се ще да земеме едни дръвени въглища, що по-бръже ша се разпалат и ша напраат жар - я ша зема
2. За скарата ша уземеме месо по поръчката, отделно я ша донеса домашна сланинка солена
3. за салатите секи да зима кво му се еде, ша ги гмараме на место, за гарнитурка мое си земеме пресни картофки и да ги задушиме или па некакви други зеленчуци за скара - гъбки, тиквички, патлиджани и така.
4. за напитките - секи кой кво пие, да си носи
5. за леп - я и Убавицата ша се погрижиме за тесто и ша си опечеме на место
6. нема къ да мине без баница, що ми е Оджака силно на грижа  да го не опущиме тава мунче и ша зема да напраа, кво да го праа, очувано мунче с вишо, па да се поари мърцина
7. за сладкишите - кой кво сака да праи - да напраи, нема да се ангажираме с покупки
8. за заранта - я ша вара плънена кокошка, къде ша а разкръшиме вечерта, сал белото месце да остане за кашата на конкурса - та от таа кокошка ша има чорбица, но ако некой сака шкембе, моа да си напраиме докъде се туткаме вечерта.
9. за закуската освен чорба, ша има и мекици, обаче тава не е зле да го запомните добре - я не можем да ставам рано и затава пръжа мекиците направо на пояната у бакърнио тигань и тава откъ запалиме огньовете - начи там ша и замеса у нощвите, а сиренце и сладко ша дириме кой да ни продаде направо на пояната - има там едни ора къда праат такива работи.

Как да разпределиме графико на дейностите? Я предлагам така:

1. среща у Монтана, пазаруванье, ако се налага, пътуванье до Геново, настаняванье, паленье огин и приготвянье вечера. Кой успел да се класира, кой не може по-рано, се присъединява и така докъде изкараме.
2. сабалента у 8 требва да прегнеме и да сме къде 8:30 на Попов мост.
а/ Едни се заемат да разпънат шатрите, Ломско пиво да си разпъне чадърите, да посрещнеме занаятчиите и да подредиме експозицията.
б/ Един требва да иде до Чипровци за Гогата.
в/ Едни събират дръва и разпалват огньовете, та да може да се почне с готвеньето - респективно и на пръво место с пръженьето на мекиците.
3. Като сфръшиме сичко тава, остааме сборо да си тече къкто си требва - тия къде готват, да си готват, тия къде ша обикалят покрай занаятчиите - си ги обикалят и така докъде стигне.
4. Сбираме сергиите следобедта, ликвидираме последствията от нашествието ни сред природата и секи си лови пъта.

Мислим, че така а добре, вие кво ша каате?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 13, 2012, 05:07:26
Капитановци нема ли да ги посрещаме ???Но они си носат пиене ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 13, 2012, 05:10:46
Естественно, че ше ги посрещнеме, само че они ша доат направо на Свидня, нема да а вечерта, нали. Де, не ръчкай - знааш, че самодейците са грижа на общината, но понеже тия ора (така или иначе) сме ги поканили, ша ги срешнеме, разумева се!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 13, 2012, 07:36:01
Така!Да докладвам-цени на матреяла при Лунгов-1 кебапче-0,42,кюфте-0,42,пръжола вратна -околио 200гр-1,70 и клъцана наденичка около-1,30 или всичко около4 лв!Утре до 11часа требва да кажеме за пръжолите,що си е грижа 25 вратни пръжоли!Па оно не сме само ниа на главата на чувеко месар!Заявката е почти уговорвна!Усава да я потвръдиме  утре!Чекам указаниа!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 13, 2012, 07:41:36
Дерзай имаш зелена светлина от мен.а нещо черен дроб за скара нема ли да се намери ако реши дружството


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 13, 2012, 07:44:21
Естественно, че ше ги посрещнеме, само че они ша доат направо на Свидня, нема да а вечерта, нали. Де, не ръчкай - знааш, че самодейците са грижа на общината, но понеже тия ора (така или иначе) сме ги поканили, ша ги срешнеме, разумева се!
Не бе Ели не ръчкам - моа са наложи да не патувам - ут таа гледна точка питам - не знам кво че стане с Ани - у пълна побръквацеа съм и не знам дали ча доам- та да знаат къде да ви намерат се пак - че дадем твоятелифон на Силвана къде ги води- че бъдат и колеге ут радио Видин със сигурнуст -оф не знам - оди ми съ ма ...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 13, 2012, 08:30:34
Азе потвърждавам моо куверт, ма ше си зема и допълнително, щото по неясни причини никога ми не стига, като на другите ора.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 13, 2012, 08:50:31
 Дакажем,секи си има некакъв проблем и никой не е застрахован ут такъв у пуследния мумент! Мене ми сервираха,че требва да се разодим ду Филибето да получим по опис унука за отглеждане през летото,що и они си имат некакви проблеми!и кво-да се откаже от сборо-никугиш!жива,мрътва там сме!А чрън дробсам виждала у кафлана!Ша питам утре лунгов-колко кила? ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 13, 2012, 08:51:36
Дидко,кажи за тебе кокло куверта да заръчам


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 13, 2012, 08:54:48
Абе стандартен куверт за мене, да не съм па свиня  :smeeeh: Азе ше докупа допълнително, ако па не дай си боже случайно ми са приеде....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 13, 2012, 08:55:44
   Убаво си го умислила Ели. Още сутринта поръчайте 25 порции на човека, дека да ги земем в събота по обед, стига с консултациите, че ше излезнат хилави порциите. ;D
   Значи я планирам къде 11,30-11,45 да съм у Монтана и заедно с Ели, кака Сийка, Оджака и кой е дошъл по тава време, да видим кво има за доземване. Оти то ше си требва и олио за готвенето, брашно, захар, кори за баница, яйца и други дреболии. Ма са чуда що требва секи да зима салати, докато може като са влезне за другите неща, да са земе една щайга домати и една краставици.
   Ако има електрическа фурня (че с мойта склероза съм запомнил микровълнова само), жената ше направи една баклава, ама истинска!
   За музиката съм измислил и резервен вариант, даже и да ни спрът тока! Значи, другите двама от мойта група са моя състудент от Кюстендил със жена си. Преди малко ми са обади че е сложил у багажника акардьона и дайрето, та го врънах и за тарамбуката.
   Онаа от Враца си е на Враца (къде да а  ;D), та в събота може да я заберем и нея нагоре за купона и за Свиднята!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 13, 2012, 10:26:35
я имам грижа утре да заявим офертата!Ма у събота требва да се земат до 12 -работи магазина!Така,че ша се упраиме до къди пладне да поидеме!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 13, 2012, 10:30:17
Па като са съберем къде 11,30 у Монтана ше решим къде ше обедваме, дали у Балова шума или ше си земем отделно нещо набръже, да разкръшим златно пиле или нещо друго, ма тава ше го мислим на место!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 13, 2012, 10:37:14
не че ми е рабута да са обаждам, ама не вида откъде пиенье да сте са организарале ели тава ще бъде нещо в стил студентска вечеринка

Весело изкарванье на свидньтъ, не съ и съмнявам че ша съ представите добре, специални поздрави за Ели ча са нае и с тава, жива и здрава   :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 13, 2012, 10:39:14
Па за пиенето си е казано - кой кво пие да си носи! Само таксата на личниа лекар (бай Либен) са носи в половинка! ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 13, 2012, 11:59:28
Спицялно благодарско на Кака Сийка за праверката. Заран ша заръчаме кво си требва. Като гледам списъко, ше бъдеме къде 21-2 човеци, ша заръчаме 25 куверта, сиреч ша има и за Дидко, не е като да не остане за неги. Се пак и кокошчица една ша разкръшиме, банички, салатки - ша има, бе не е като да нема. Валери я прав, ша купиме зеленчука направо от пазара, та да не мъкнеме кой кво докачи. Електрическа фурня има. Сичко е на шес-шес и половина.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 12:02:37
Ше си го догодим! ;) Тиа дека нема да идват, да ни не мислат! Па ниа ше ги дразним после аудио-видео материали! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 14, 2012, 12:06:35
начи уточниме кой кво ще носи и кво ще са купува, едене, пиене, музика

девочки кой ще грижи?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 14, 2012, 12:10:44
..ти... ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 14, 2012, 12:20:59
Я го размислих, нема да ода на Вонещата вода (смръделата, къкто рече Краси ) на среща със състуденти, нема да дойдат ората там , които са ми на сръце....думах негде за мойта дилема. Наща група с Маринчо са разпада, дечуре не моо додат що са стегат концертове, състезания....та остаам сал я. Кат умувам и мисла, доколко моо мисла ;D  най-удачния вариант е да стигна до Ботевград и да ма натоварат Убавеца и Убавицита. Други варианти да са сещате?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 14, 2012, 12:27:00
рейса до монтана и да та натавари Валери потомеца на Факингите


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 14, 2012, 12:27:30
на тава де, на Викингите, или там на кво беше


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 14, 2012, 12:47:19
И така стаа.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 14, 2012, 01:18:06
Я сметам че това дето сте ортанизирале е супер,ние с баба Краса че додеме у Монтана в уречениа час,само требва да знаеме дека да ви дирим.за ракиата не берете грижа,я че донесем.ако требва нещо от видин кажете.нема да го носиме на грлб.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 14, 2012, 06:57:13
Я го размислих, нема да ода на Вонещата вода (смръделата, къкто рече Краси ) на среща със състуденти, нема да дойдат ората там , които са ми на сръце....думах негде за мойта дилема. Наща група с Маринчо са разпада, дечуре не моо додат що са стегат концертове, състезания....та остаам сал я. Кат умувам и мисла, доколко моо мисла ;D  най-удачния вариант е да стигна до Ботевград и да ма натоварат Убавеца и Убавицита. Други варианти да са сещате?
Такаааа!Начи хазайката със сигурност ше ти откаже!В нащо семейство,невестите го товара я!Ако са смисли да товари некой жената,със сигурнос ше е мъж :smeeeh:!
Малката подробнос е,че ния ше тръгаме след 13.00 ч.,оти жената е на работа до тоа час и ше пристигнеме съответно......не'нам кога!Ако та устройва тоа вариант-проблеми нема!Кажи дали ста'а така,та да ти дам инфо за ресовете,автогарата,да са уточним кък ше та посрещаме,кво ше та чиниме и т.н.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 14, 2012, 01:02:43
два процедурни въпроса/предложения

1. мисла че я удачно да са предвиди промишлени количества таратор

2. Убавец, умееш ли да са упрайш да идеш до Кауфлан Враца/Монтана, къде ти я по згодно?

идеата ми я коту идеме горе, коту разтуриме сичко и коту са сетиме кво сме забувариле, да ти дръннеме да минеш да докупиш нящо къде дотрява


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 14, 2012, 01:20:51
Начи я също че пойдем по късно що до 16 ч. че съм на работа може и малко по рано но горе доле това време така че минавайки през монтана кауфланда ми е на път ако требе може и я да земем кво требе,Ели и кака Сийка ми имат номера и така.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 14, 2012, 01:32:13
ееее, па ниа зер останааме без скараджиа  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 14, 2012, 01:35:59
  :skarabira:Вие почнете я че довършим като дойдем.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 14, 2012, 03:25:59
За скараджиа моа да разсчитате и на мен.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Колеба в Юни 14, 2012, 03:31:55
За скараджиа моа да разсчитате и на мен.

Ние са надааме за Ракиата да разчитаме на теб, зер останааме без ракиджиа  :smeeeh: :nazdrave:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 14, 2012, 04:02:13
За ракиата не му мислете.тя е моа грижа


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 14, 2012, 04:31:01
Николайчо мога да са оправа,до Кауфланете и във Враца и в Монтана(за Стакевци,срещата ни беше там,ако помниш),ма в случая по-интересното е че моа да стигна и до Кауфлан-Ботевград!Зер ниа сме от гората та да си немаме таков магазин ;)!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 14, 2012, 04:36:54
па повна азе, че за стакевци там са видваме, ма може да та я водил някой, знаа ли

а щом имате Кауфлан в Ботевград, тава вече я друго, не я коту в кула да ги ебнем


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 14, 2012, 04:43:28
Убавецо, дигни малко глава нагоре  ;D, писах ти на лични сопщения.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 14, 2012, 04:48:24
Четох Иве,ма нали рече да зачекаме ,да ти не мине неко чрън Котьо пъкя!Кажи със сигурнос,дали ше доаждаш и да почваме да са уговараме!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 14, 2012, 06:51:14
Сал стискайте палци да мине сичку кату ората ютре у Плевен и че видите у неделя баце ви Краско ка слаза ут рейса на Капитановци с китка зади уше и калпак и пояс :krkanje: :krkanje: :krkanje: :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 14, 2012, 07:00:41
Стискаме Краско,наздраве!!! :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 14, 2012, 07:04:21
А дано  cv


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пачо в Юни 14, 2012, 07:08:44
Ше стискаме сичките палци Краско,дано сичко стане отведнъж.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Гривяк в Юни 14, 2012, 07:12:26
Ше си го догодим! ;) Тиа дека нема да идват, да ни не мислат! Па ниа ше ги дразним после аудио-видео материали! :green:
Дали ми са не идва с ора дека знаат къ да са веселът и си тропат нашенските, живите орА, а? Мигар ми са оди с 30 души-даскали на пичка си майна по кърджалийско?!! Не дразни ма, Валерко, че ша ти Оскуба мустака, ей!  :mg:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Юни 14, 2012, 07:15:44
 :smeeeh: :smeeeh: Па, Гривяк поведи дружина добруджанска къде Свидна и им кажи те тава е Кръжалииско, никой нема да забележи. На Перперикон ли шъ одите?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 07:30:16
  Гривяче, па некой насила да та лашка на Перперикон? Ама сигурно е безплатно и да не изтървеш далаверата! Я си    фани уя по̀дмишка и яла на Свиднята!
  Ели, ти путифури дека ги фалиш, имат ли трайност, да ти заръчам неко кило за лични нужди?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 07:44:36
Да попитам некой дали има еспресо кафеварка (от Кубинските), дека праат еспресо на котлона или жаравата?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 14, 2012, 07:47:44
Дай снимка да видим кваа че май имам некъква ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 14, 2012, 07:48:38
Дай снимка да видим кваа че май имам некъква ???

бе мани го Адаша,сал се намира у приказки :green:...па и за у неделя нема му требва... ;)


п.п. Боза му доне си.... :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 08:00:34
Нѐща боза, че ше ми реве гъ.. ! Ма едно еспресо требва да пийна сабаален, от варените ма боли тумбака! :green:
Кафеварката е от тиа дека са развинтват през средата и са слага от доле водъта, после едно друго дека е кафето и то през един пишляк излаза отгоре.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 14, 2012, 08:02:18
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.arabulgaria.org/festival2003/pages/presreklama/PRESS%2520BTV%2520morning%2520coffee.jpg&imgrefurl=http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t%3D11543%26sid%3Db2575769282e76fd5f3dc85e5d440b62&h=800&w=566&sz=344&tbnid=jlej6hU91WTs5M:&tbnh=90&tbnw=64&prev=/search%3Fq%3D%25D0%25BA%25D0%25B0%25D1%2584%25D0%25B5%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25BA%25D0%25B8%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8&usg=__JeICrv8j_D_BxbKmFXyZFlkoq8Y=&docid=gHm7B_Pdcty7fM&hl=bg&sa=X&ei=1hjaT6L-EMTKtAbw6qWeAQ&sqi=2&ved=0CHoQ9QEwBQ


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 14, 2012, 08:03:46
Аааа-имама - ли такова :krkanje:

(http://media.snimka.bg/s1/0650/027543798.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 14, 2012, 08:11:52
Я имам кафеварка, ша зема, що и я без кафе не моа се сабуда. А петифурките моа минеме да земем направо от цеха у събота.Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 14, 2012, 08:12:58
Е  я аку доам че земем те акава -аку не доам -нема е земем ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 08:14:48
 Е те такава кафеварка! Я ше зема кафе и ше го смела дом. Ели имаш ли орехомелачка, да смелем за баклавата там? Ако са намира по Монтана такива ръчни и ефтини може да ми купите една, че наща са счупи и тука ги нема.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 14, 2012, 08:18:38
Убавицата съм:кафе машина за еспресо носим.Кафе също носим,че и ние не можем без кафе.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 08:20:42
Идялно! Бе то требва да са повече от една машинка, че иначе ше стане бавно! Убавице, с кво сладичко ше ма изненадаш? ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 14, 2012, 08:23:23
А, като стана въпрос за сладко - пет чипровски сладкарки ще си донесат неповторимите сладка на излоението. Само гледайте!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 14, 2012, 08:33:41
Абре бандата къде че бъде у събута още там - яла кво ви е близо Чупрене и там пъ у събута има кво да се види ;)

VII Турлашки фолклорен събор в Чупрене
На 16 юни село Чупрене ще бъде домакин на седмия Турлашки фолклорен събор „Када кум прасе и ти вречу”. Началото е поставено през 2006 година, когато участие в събора взимат колективи от 7 читалища от общините Чупрене, Белоградчик и Чипровци. Организатори на събора са община Чупрене и читалище „Христо Ботев” в селото. На събора освен домакините от Чупрене ще участват и фолклорни състави от Горни Лом, Долни Лом, Воднянци, Лом, Гара Орешец, Каменна рикса, Извор, Антимово, Долно Белотинци, Кошава, Стакевци, Салаш, Паволче, Бързия, Смоляновци, Чипровци, Превала, Горна Лука, Митровци, Димово, Гомотарци и от село Велики Извор от Сърбия. Фолклорният събор започва в 9.30 часа на площада в селото.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 14, 2012, 08:38:26
Убавицата съм:кафе машина за еспресо носим.Кафе също носим,че и ние не можем без кафе.

Пустиняка съм: земи от ония орехчета, къде носи на Стакевци. Ние с Валеркус ше та посрещнеме  на портата C-- ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 09:03:01
Дидко, я сеги чета едни рецепти за бръза чорбица, та да та разсея и да ти отвлечъ вниманието от сладките! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 14, 2012, 09:12:33
Аве, Валериус!!! За една чорба е важно не толкова да е бърза, а да е много  C--


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 09:21:57
И много ше ти свара, стига да ма не подядаш със сладкото! ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 14, 2012, 09:22:27
Бройте ма и мене. Ша са разберем с Убавеца от кой завой на магистралата да ма земе  ;D
Една питка ли да ви донеса, кво ли....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 09:24:13
Кво ти са откъсне от сръцето, ръ̀ка нема да ти врънем! Па ако ни не ареса, на другия ден ше играем на фрисби с нея! ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 14, 2012, 09:40:59
Малее -многу благи беа ониа орехчета у Стакефци ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 14, 2012, 09:42:56
Малее -многу благи беа ониа орехчета у Стакефци ;D

я от них не ядо.. :P


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 14, 2012, 09:46:42
Яла Капетанофциии

http://www.youtube.com/watch?v=MFA5A6cFcy0

http://www.youtube.com/watch?v=tP4pjamrb7w


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 14, 2012, 10:39:20
Ще ви приготвя орехчета,щом толкова ги харесахте и дано този път стигнат и Гени да ги опита.  :zabrakal:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 14, 2012, 10:43:46
Крокич пуща карта къ да се намери Попов мост, ама не разбрах сички ли знаат къ да се довлечат на Геново у събота. Първата вълна ша се видиме у Монтана у 11:30 часо напримерно - я предлагам - на ОМV, що а срещу Кауфланда, а и лесно ша се намери. И после ние със Сийка ша водиме колоната. Ама тия, къде са въспрепятствани да дойдат на обед, знаат ли къ да стигнат? Ако не знаат - да казват, а и кой ми не знаа талифоньете, да пита, я шму ги кажа. Кой ша дойде направо на Попов мост, също да пита, ако не знаа къ да стигне. Има и такава опция.

Убавице, ти отдели неко орехче настрана спицялно за Генин, ма му ги дай предварително, че па мое диде да си легне с кокошките.Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 14, 2012, 10:48:36
Бе то Адаша ако продължава да са уговара с Убавицата за тиа орехчета, ми са струва че накраа ше бъде уреден с две, ама от Убавеца! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 14, 2012, 10:51:48
Бе то Адаша ако продължава да са уговара с Убавицата за тиа орехчета, ми са струва че накраа ше бъде уреден с две, ама от Убавеца! :green:

сурави не ям.. :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 14, 2012, 10:53:33
Ааа, не! Такива да тги немаме! Къф ще да а, Генин си ми е слабос, почти ми е селски, ако три километра са от некакво значение - и го не давам! Убавеца да си цука Оджака, макър че и он ми е слабос, ма като знам къф а любвеобилен, не вервам да има нещо против  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 14, 2012, 10:58:39
Майкооооу,ше я прибия таа мойта жна :udri: :mg:!Продължава да ми пише от профила и да обещава едно-друго,насам-натам!Да знаете,че ако са изпишат некакви глупости или са обещаат некакви неизпълними от мойта особа работи,значи е тя!Абеквито и глупости,да са пишат,пак е тя! :green: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Гривяк в Юни 14, 2012, 10:59:49
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 14, 2012, 11:01:39
Фпрочем, я ша доведа още двама човеци - да ги прибавиме къде списъко

  Свидния списъчец за софрата у събота вечер

1. Оджака, Пустиняка, Жлтата цуйка
2. Генин
3. Ели и Кольо и Ваня
4. Кака Сийка с вуйчо и Пачи
5. Дръмоня и Изпадяка
6. Байо Ракиджията и Баба Краса
7. Валери61  - 4
8. Убавеца   - 2
9. Бай Либен - 2
10. Рени и Ради - кандидат-пустиняци

Така от 22 страница не намерих по-актуален, затава го актуализирам да се види.
Тиа последните - Рени и Ради са кандидат-пустиняци и са предупредени да се не стрескат, що у противен случей ша ги фрълиме у Огоста. Она минва до дуваро, така че нема да се разкарваме много. Ма като си ги познавам и двамата, не вермав да се па ча па толко стреснат, най-много да надвикват сички  :gnjasanje: :montana:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 14, 2012, 11:04:47
+Унучката+Запелющения....поне за сега... :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 14, 2012, 11:15:21
Ааа, не! Такива да тги немаме! Къф ще да а, Генин си ми е слабос, почти ми е селски, ако три километра са от некакво значение - и го не давам! Убавеца да си цука Оджака, макър че и он ми е слабос, ма като знам къф а любвеобилен, не вервам да има нещо против  :green:
Па ли че ги едеме тиа орехчета- нема ги лепиме къде требе и не требе :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 14, 2012, 11:16:57
Свидния списъчец за софрата у събота вечер

1. Оджака
2. Пустиняка
3. Жлтата цуйка
2. Генин
4. Ели 
5. Кольо
6. Ваня
7. Кака Сийка 
8. вуйчо
9. Пачи
10. Дръмоня
11. Изпадяка
12. Байо Ракиджията
13. Баба Краса
14. Валери61 
15. Нели
16. Един с Валери Келта
17. Друг келт
18. Убавеца
19. Убавицата (квито и глупости да обещава от името на Убавеца, а може би точно заради тях)
20. Бай Либен
21. Жената на Бай Либен
22. Рени - кандидат-пустиняк
23. Ради - още един кандидат-пустиняк
24. Унучката
25. Запелющения

Така мисла, че списъко добива повече прегледнос


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 14, 2012, 11:22:21
Генин и Дидко са с един номер в бюлетината,тва слОчайно ли е? ???

Нящо да са не убръкат сметките?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 14, 2012, 11:31:57
Свидния списъчец за софрата у събота вечер

1. Оджака
2. Пустиняка
3. Жлтата цуйка
4. Ели 
5. Кольо
6. Ваня
7. Кака Сийка 
8. вуйчо
9. Пачи
10. Дръмоня
11. Изпадяка
12. Байо Ракиджията
13. Баба Краса
14. Валери61 
15. Нели
16. Един с Валери Келта
17. Друг келт
18. Убавеца
19. Убавицата (квито и глупости да обещава от името на Убавеца, а може би точно заради тях)
20. Бай Либен
21. Жената на Бай Либен
22. Рени - кандидат-пустиняк
23. Ради - още един кандидат-пустиняк
24. Унучката
25. Запелющения
26. Генин

Опри ли се сеги работата?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 14, 2012, 11:33:48
Ша ни сбере ли таа вила или да нарамвам спалния чувал?
Като последно вписала са у списъка моо и на поляната да прилегна  ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 14, 2012, 11:34:16
не ,8-вуйчо,9 -пачи... ??? ::)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 14, 2012, 11:34:48
Виде ли,доде ти един човек разлика! ;) :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 15, 2012, 12:02:57
Абе като си знаате, че съм слаба у списъците, що не фанете да ги напраите. / си е 8, 9 си е 9 - вуйчо има мустаки, Пачи требва да порасне още десетина годин, та да му поникнат. Айде не праете ме зорлем на шашава. Бройката си ми излаза, а Дръмоня, Изпадяка и Генин казаа, че нема а спът на вилата, а ша връвът да ловат закуската, ама и да спът на вилата, па ша се намери место, що има сила диванчета.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 15, 2012, 12:07:40
 :-[ :-[ :-[


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 15, 2012, 12:08:20
И я че доам у неделя- ма аку не мине лъф,тигър,пума ...мачка път -моа цъфнем и вечертъ у събута- за нината нема са грижите - ча си имам шафеор и ча спиме у Горни Лом-ма ..де да видиме и чуеме ....А Гениния че ми липсва у общата спалня :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:А Убавеца нема мустаки-поне немаше :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 15, 2012, 12:17:43
Ма имам мустаки,ма са на друго место,та са не видат от целокупния народ!Гледат са само от избрани(от мен)! :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 15, 2012, 12:19:01
Я ли съм кьорава, или вие гледате друг списък. Пребича на оня виц къде са събудили друг конь.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 15, 2012, 12:32:53
Бе дайте а връвим да легаме,че зе'еме да приказваме на отплес и ше има некой неразбрал и неразбран и ....т.н.
Айде ,лека нощ!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 15, 2012, 03:44:49
На фниманието на сички: Земете си репелент, не разчитайте сал на тава, че комарете не обичат рикия - тия не са такива, тия са комаре от Огоста, обръгнали на секаква кръф у алкохола  :green:

Серьозно - къщата а до барата, а не вервам некой да а пръскал за комаре, така че не е зле да си земете репелент. Я ша си зема, що мене много ме обичат - едът, едът, ама нема дотрък!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: кумичката в Юни 15, 2012, 09:28:04
Много пустиняшко "прекарване", в което не се съмнявам. ;) И успех във всички представяния! :krkanje: :mogosmesenapile: C-- :duhovata: cv :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 15, 2012, 09:51:50
 Я клопнах на Бела Слатина. Тука си е се така, комаре и жега! ;D
 Таа вечер тука кротко, а утре ка си знаем! ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 15, 2012, 09:56:22
Заран - 16 юни, събота, 11:30 часо среща на кои минват през Монтана на ОМV срещу Кауфланд, адрезо а Трети март къде 150 за тия с навигациите, иначе а на изхода за Лом. Ша се чекаме на бендзиностанцията да испиеме по една ладна вода, да се сбереме наедно, що не сички ша пристигнат бъш на секундата, да се разбереме кво требва да се купва и тогива нападаме Кауфланда. Другите, къде ша се присаединат по-късно направо у Геново - сички ми знаате талифоните, аку има некой къде още ги не е разбрал, да ми пише на лични да му ги прата. Иначе пъта от Монтана е посока Чипровци, след бендзиностанцията на Петрол (от десно) нема и дваесе метра завивате на лево по посока Говежда, веднага има мост нади барата Огоста и еднопосочен път с широка тревна плош у средата между двете платна, къщата е от лево - нема къ да се сбръка, извадете си ако сакате и снимка, пущала съм у темата. От 12:30 тама ша има човек къде да ни чека и да ни посрещне.
Кво съм забоварила? Айде ако некой се сети кво съм забуварила, да сигнализира.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 15, 2012, 10:00:59
Ели ниа с капетановци сме негдекъде 9 без 15 петнаесе на Свидня - ча бъдете ли вече там


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 15, 2012, 10:02:28
Ели ниа с капетановци сме негдекъде 9 без 15 петнаесе на Свидня - ча бъдете ли вече там

ха ако не са ше ги заберете от вилата... :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 15, 2012, 10:05:55
Па че доайдем с целиа рейс влаинки :green: они са сал 2 мъже у състава - 10 са влайни с пуни пазви :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 15, 2012, 10:10:12
Ние требва да бъдеме там къде 8, така че у недия ша сме там. Вие от Видин не знам от къде минвате - дали през Превала или по Е-79.
Ако е през Е-79 не стигате до Монтана, а отбивате преди лозята в лево, спускате до язовира и на десно  по посока Чипровци, след бендзиностанциата на Петрол у лево за Говежда, минавате Геново, Дамяново и Меляне и на разклона за Говежда и Копиловци, точно на караулката отсреща е пояната на свиднята. Нема къ да а не видите.
Ако идете от Превала - минавате Бели мел и преди бендзиностанцията на Петрол у десно за Говежда и нататика следвай предната инструкция.
Освен тава ми имаш талифоня.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 15, 2012, 10:26:54
През Превала че минеме Ели- -афьора знаа пъта - ма мислим че и по рану че бъдеме - тръгваме у 7 и полвина- даже съга че уточниме моа и у 7 ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Шашаригавия в Юни 15, 2012, 11:02:12
Я моа ли да доам?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ваня от Враца в Юни 15, 2012, 11:03:30
Па я са пробай! ;) моа и да моеш!!! я нема да моа :-[


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: jaio в Юни 15, 2012, 11:06:44
Я моа ли да доам?
па после съ чудиш що та пцуват ората
тава ни а свадба ни па новобранска (ора ще има от свадем)та да чакаш покана а па и така да а не мисла че някой ще тъ връне


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 15, 2012, 11:08:08
На вниманието на борованската ала-Тинджулата!
Ако сака да ги воза,да пристъпа сабале къде 8:00 къде назе-тваа часа коги с Гениния тръгаме-нема таа,нема онаа...!!! ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Шашаригавия в Юни 15, 2012, 11:08:35
Я нещем покана...малко ми е неудобно заради снощи.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: jaio в Юни 15, 2012, 11:12:04
Я нещем покана...малко ми е неудобно заради снощи.
абе връви при ората че ше бъде убаво и весело и недей са шашави


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 15, 2012, 11:31:31
Добри- зимай съ уръце и  са разбери ут къде да те земат и доваждай- Тава е среча бре- чекаме те  :krkanje:Лоше е че не моа минем да тъ земем я - че докъту стигнеме че играаме вече оро :smeeeh: :smeeeh:Айде не съ шашави а са стегай и идвай :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 15, 2012, 11:52:36
Добрине, какино мунче паметно, знааш, че местото ти е при назе - ша те чекаме и тава си е, кво си зел да се престискваш като дествена деветокласничка - скачай у едни панталоне, узимай си една китка зади ушето и тръгай - нема таа, нема онаа!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 15, 2012, 11:56:20
На Добри съм му казал че, мое и да го земем сабалем,ма он си решава... ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 16, 2012, 12:27:19
На вниманието на борованската ала-Тинджулата!
Ако сака да ги воза,да пристъпа сабале къде 8:00 къде назе-тваа часа коги с Гениния тръгаме-нема таа,нема онаа...!!! ;D
Благодара млогу за вниманието.  thanks
Ша обикола магистралата да вида кък е що е и със Убавеца и Убавицата ша са приземим на Поповата поляна. Кафенцето да сте турили, да са не разпрааме.
Да стана у 6 заранта ми е трудно упражнение  ;D
Наслука на рибарската група!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 16, 2012, 12:35:55
Нема го Убавеца, да рече. Я ша пътувам с него и Убавицата, има още место, и Добри моо заберем от Враца примерно. Я са изказвам малко неподготвена, Убавеца е шофьорина, ма маршрута лааса минува през Враца. Къде 1ч . на обед некъде ша тръгнем от Ботевград, а да е 1.30, там некъде... Яла моа талафон 0886 800464. по-лесно ми е, че си го помна наизус, на Убавеца требва да го рова, ма така или иначе ша сме заедно. Добри, ако нещо изумува да придрънка къде обед.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 16, 2012, 12:38:41
Ма па и ти си- пичовете та викат - ти не та не -Убавеца та Убавеца :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 16, 2012, 01:03:48
Ма па и ти си- пичовете та викат - ти не та не -Убавеца та Убавеца :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

 :smeeeh: :smeeeh:
Да почвам ли у точки и подточки кък обича Чвора ?  ;D (жалим за него,че нема да го вида къ дръпа струните на китарита и води орото   ^-^)
Маани ти, друго си е да пътуваш с Убавеца по обед, а не да  са чудиш некви червеи рано заран кво ти мръдат  :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 16, 2012, 04:46:43
Ей,я съм пропущил кво сте си приказвале туке,оти са прибрах от работа прибит от жега и ботевградска простотия и съм заспал пред телевизора,та ни мач гледах ,ни нищо!Мога да мина да зема и да зема да мина секи и сичко,ма сал кажете!До 13,00-13,30 има време да са реагира адекватно(мале,ма па приказка)!Добри ми имаше телефона,ако не да пише тука-проблеми нема,както никога не е имало.
Добри,снощи(онаа вечер),сие за тогава!Сега има друга приказка вече!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Шашаригавия в Юни 16, 2012, 09:36:22
Eй ора, я реших да ода. По добре да си седим дом да си отморим малко, а и ма боли един зъб и предпочитам да съм си дом вечерта. Нема сеги нищо приготвено за несенье за яденье и пианье. Ша е некои друг път. Благодаря ви все пак за вниманието. Да си искарате убаво  :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Юбопитка в Юни 16, 2012, 06:17:11
алооуу, Свидненската група, ако случайно у бързотията да сбирате багажи сте забра'или да земете фотоапарати, камери, диктофони и прочее репортьорски средства, да знаете че шва прибивам и заедно и поотделно :tazz:
Айде убаво да си изкарате и да се представите на ниво! :nazdrave:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 16, 2012, 06:58:12
Зели са сичко- там съ и сичко е на 6- утре заран и я и Жълтата цуйка поемаме :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Юни 16, 2012, 07:00:11
Да си искарате на 6+. па чекаме видео и снимкоф матриал.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Юбопитка в Юни 16, 2012, 07:04:31
па мерна ми са у Глъчавата, Апостолица е рекла че има интерес и откъде национални медии да отразяват събитието. Нещо повечко инфо има ли по въпроса?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 16, 2012, 07:08:03
Битиви че снимат - ма ютре - коги че го излъчат не знам ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 16, 2012, 09:41:48
весело изкарванье  :krkanje: :krkanje: :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 16, 2012, 09:55:50
Битиви че снимат - ма ютре - коги че го излъчат не знам ???

Да кажете кога ше го излъчват, да моо да видим и ние. Приятно ви изкарване!  :krkanje: :krkanje: :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 16, 2012, 10:36:13
Ютре че питам колегите


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 17, 2012, 06:38:06
Агент Апостолица докладва - клопнах си преди един душ време, празнико мина не на 6, а на десет. Кой не дойде, мое сал да съжелява! И да чека следващото издание. Има ожасно много снимки и видало, и секакви брамбазлъци, обаче я сил анемам, а имам и котенце за галенье, що сиромаха а седел от вчера на обед сами си, къде е напраил сила пакости, ами и много му а мъчно и сал се буда да го гушим - кво ли си е помислил - тия елаа та ме заминаа и ен оствиа барем кючо за манджата!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ваня от Враца в Юни 17, 2012, 07:07:09
Бравос на вазе! я па писах у кокошарнико...тама та видох и...абее кокоша работа ;D
ного маа яд че неможех да дода на таа Свидня и сеги ша са апа одзаде -само да пущите репортажо :tazz:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 17, 2012, 08:25:04
клопнах си дом... :)снимки от мене не чекайте,я сам сал сниман... :P


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 17, 2012, 08:29:22
Лъжеш, жена стубленска - не си сал сниман, коя невеста те докачеше, се те цаливаше - най-могу я май че, ама не вервам тава да му се вика "сал сниман"!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Гняз в Юни 17, 2012, 08:59:28
клопнах си дом... :)снимки от мене не чекайте,я сам сал сниман... :P

 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Юни 17, 2012, 09:13:27
Агент Апостолица докладва - клопнах си преди един душ време, празнико мина не на 6, а на десет.

 :punk: :punk: :punk:
Браво на вазе, и най-вече на тебе!
Чакаме подробни репортаже!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 17, 2012, 09:34:00
Оф, у нашио фотоапарат има над 330 снимки и се качат толко си бавно, че нема додека. Обаче сеги съм си резнала две краставички и съм си сипнала една ракийка от на Байо Ракиджията - кой кво ще да ви приказва - тоа човек праи нечовешки добра рикия - и у компанията на тия двете и мъжо ми Кольо праим разбор на деня. Нема нужда от разкази на очевидци, що я требваше да съм шифьор и пих сал неколко бири. Обаче тия ора от Ломско пиво - евала нги, господ здраве да нги дава - заран ша се обада с благодарствено писмо до Кирил Иванов - търговскио нги директор на ората! И они ни силно аресаа, казаа вие сал напраете сбор, ние па ша дойдеме! Страшно бавно става у Снимката, ора, ако успеем за таа вечер, ако не - заран ша пущам репортаж.
Сакам да каам, че си изкарахме ненормалитетно добре! Мислим вече за следващио сбор!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Малък Шемет в Юни 17, 2012, 10:01:16
Бравус на вазе ,най-вече на организаторката !!!  :punk: :punk: :punk: Чека ме репортажциии


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 17, 2012, 10:02:51
ммм върло си права ората от Ломско пиво беа ора...и оно у истинскио смисал/дако се огледаа ме и у нихната невеста :P/....мале па не сме мал...кам го тоа сбор дидеме,па и други пустиняци от форума се довлечът !!да ги видат и ората па и ние на кво са способни,що зади тия мониторе е лесно!!!ма да видат къ се кръпа дръпа на дрешанскио сбор и да усетът ненормалната атмосфера де сами си създаваме.... :nazdrave: :nazdrave: :nazdrave:
ЕБАНЬЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ МИАЙЛОГРАДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДД :P

НЕМОЕ ВИКАМ ЩО СЪМ ПРЕГРАКНАЛ...оп.. :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 17, 2012, 10:22:22
Тамън да питам що са напиняш да зяеш...?!? :smeeeh: :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 17, 2012, 10:25:30
Оп! Готово.

Значи требва да каам, че основната рупа пристигна у Монтана и, като понапазарувахме, се установихме у къщата. Тутакси закипе трескава подготовка на салати, рикии, скари и прочие работи. Даже турти и баклави:

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572135.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572137.jpg?r=0)

Главен скараджия се оказа Байо ракиджията, он освен ненормално добра рикия праи и одлична скара - разбира се коги ме помага Унучката става още по-добре.

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572130.jpg?r=0)

Ивето просто е родена за таа работа

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572134.jpg?r=0)

Като се събраме сички, я побръзах да връчим грамота на жипито на форумо - Бой Либен, докъде още съм с акъло си, че след още една чаша се не знааше кви щех да ги дрънкам - исползвах пуложението си на прецедател на сдружението, та еднолично да присъдим таа грамота, ма па еш къ се радва човеко:

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572107.jpg?r=0)

После повечето работи са ми у мъгла, знам, че не седах цела вечер, има много снимки, напримерно таа а много добра:

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572417.jpg?r=0)

И разбира се култовата снимка с тумбаците:

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572275.jpg?r=0)

Обаче я сеги сакам да пущим репортаж за неделнио ден, а именно - сборо на Свидня:

Заранта - кой коги успел да се капичне, успел - у седъм часо се излундзиеме, едни, начело с Кака Сийка, останаа да заличат следите от вечерта - сакче щеха да успеат да а заличат у паметта на комшиите - а другите, начело с мене, се упътиеме да посрешнеме пръвите ора къде беме поканили. Почнаме да разпиняме шатрите, ама се оказа, че най-големата нема половината чаркуляци и предпочетохме да поудум нукъде на сенчица

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572479.jpg?r=0)

Добре, че дойде подкрепление у чадърено и кехлибарено-пивко отношение

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572486.jpg?r=0)

Учителките на дечицата от Търнава подреждат

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572491.jpg?r=0)

Между другото, решихме с остатъка от парите да купим три картини и да ги подарим на фолклорните състави, които най-силно ни фпечатлиха - ем зарадвахме самодейците, ем подпомогнахме дечицата, само че снимки - Краси Дражински, що я немам.

Тава а чипровската силна група - сладка и канатици, впрочем Кънчо каза, че нема такова сладко - викам от кво е, а он вика: от бурган! Всъшнос беше от дива череша и горска ягода. Верно ненормално-добро.

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572497.jpg?r=0)

Еш па я коги месим леп:

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572510.jpg?r=0)

И печем туртенца на сач

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572543.jpg?r=0)

Валери 61 па праи качамак - наприл беше ебаси професьоналното саоражение за съда и даже джуруляк си намери

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572530.jpg?r=0)

Я давам ентервюта на скарата

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572563.jpg?r=0)

Праим и каша

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572610.jpg?r=0)

Погледите обаче сбра те таа убавица, мамине блага - еш къ се праи боб у тигань, ама не къф да е боб, а боб медалис:

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572655.jpg?r=0)

Афтуритетното жури - Фльонгата (после ни донесе боб да си ебе макята и сички разбраа, що тоа човек а поканен за жури), Убавеца (понеже у последнио момент викнаха Пустинячето по спешнос, требваше да му се намери тутакси замесник, който да не е от готвачите) и Гогата - койт осъщо е професьонален готвач. Журито с 2:1 отсъди пръва награда на бобецо на Кака Сийка
 Наградата беше гювеч, ама убий ме, не знам има ли снимки от награждаваньето. По тава време сигур съм ревала, че ме класираха на фторо место  :P

А ф тава време на облещената под палещите слънчеви лъчи сцена бабите от читалището у мойто село - Липен - надъхани, заредени, адски мотивирани същества, на които сторвам дълбок поклон и не защото са от мойто село, а защото оцеляваме наедно с них и благодарение на тава къде праат - та тия баби, дзупаха оро:

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572775.jpg?r=0)
Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Малък Шемет в Юни 17, 2012, 10:29:56
Се си мислех,че я добро ,ама тава верно я било некво фундаметално яко  :punk: :punk: :punk: :punk: :punk: :punk:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 17, 2012, 10:30:38
Ненурмалну бевиднята- страхотну- те линк къде сликите - мойте-ча ониа дечоре ут сношка са уморени-че пушим сал некулку кадтъра ;D

http://krasikamenov.snimka.bg/holidays/svidnya-2012-17-yuni.684453.27572096 (http://krasikamenov.snimka.bg/holidays/svidnya-2012-17-yuni.684453.27572096)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572101.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572109.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572150-big.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572184.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572191.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572237.jpg?r=0)

тувае.. ми.. Свидня

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572314.jpg?r=1)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572321.jpg?r=1)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572344.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572568.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572616.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572133.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573018.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573016.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573016.jpg?r=0)

Тава ь... за Оджака

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572898.jpg?r=1)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572988-big.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 17, 2012, 10:35:51
Добар вечер.и ниа с баба Краса са приземиме .имааме премеждиа,друснааме у една дупка и изскривиме предна лева джанта а гумата зе че фъсна.дигнах колата с крика а он зе че избуши прага.да а жива и здрава пътна помош ,в лицето на Драмона и другите мончета дето са явиа на момента и оказаа необходимата помощ.А за срещата кво да ви кажа,беше ненормално убаво преживяване.радвам са че се збрах с вазе  :nazdrav убави ораа


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Юни 17, 2012, 10:36:40
Супер сте! Искрено ви са радвам!  :punk: :nazdrave:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 17, 2012, 10:39:54
Ето още една серия снимки без коментар:

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572762.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572722.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572721.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572711.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572709.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572593.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572587.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572394.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572350.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572358.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572595.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 17, 2012, 10:41:05
0,1% от снимките... ;)еййй вие незнаате кво беше!!!уникални смеее!!........./тия де не съ биле де... ;)/.............


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 17, 2012, 10:49:12
убави ора, убаво време, убав повод и много усмивки, кво му требва на човек повече, супер сте  :punk: :punk: :punk:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Малък Шемет в Юни 17, 2012, 10:51:27
Виждам много усмивки,невероятни снимки,невероятни ора,като цяло невероятно събитие евалата на сичкии  guru guru !!!!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 17, 2012, 10:57:04
утвадам да си затръкам акаунта тукеа  - пфффффф


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Черногледец Храбър в Юни 17, 2012, 11:03:01
Гадни стеее!!! Съга що ме драндзите :green:Че ви изприбием, кви сте баш, та неможа да съм с вазе. Да ви издем дробеца - виа сте мойта гордос :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 17, 2012, 11:07:40
Митак - не реви- 50  годишните съ радвът- Яла Вълчедръм ;D
(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572702-big.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 17, 2012, 11:09:27
 (**)тааа убава снимка с лепнещите моми... ;) :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 17, 2012, 11:13:05
Я клопнах, ама съм скапан и сеги ше го замия и ше легам, па утре коментари!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пачо в Юни 17, 2012, 11:36:45
САл глеам иса едосвам ,Малееее млого убаво е било да сте Живи и здрави и най вече Ели за тоа убав збор! guru guru guru thanks


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Владимир в Юни 17, 2012, 11:43:07
Браво на целата група, я тука умирам от завис  >:D.

Куту видо кък Оджака а фанал клъчника с левата ръка:
([url]http://media.snimka.bg/s1/0664/027572101.jpg?r=0[/url])

са присети а култовото му изказванье за универсалността на северозападния жентлемен - със скопеваньето на прасците и т.н.  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: мома Врачанка в Юни 17, 2012, 11:45:19
 guru УНИКАЛНО ДОБРО !


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Юбопитка в Юни 17, 2012, 11:46:18
вие не сте ора бе, вие сте ора злато :punk: love


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 18, 2012, 12:14:51
Снощи и днеска си изкарааме извънземно ненормално...! :punk: :krkanje: :green: Яко жега и убави ора-получава са от самосебе си купоня...!!! :punk:
Снощи заварихме те таа поопушена команда(що ниа са правиаме на риболовци през деня! :green:)чакаща поръчката от 20 кисели млека за айряне и тараторе...!Моа си предстайте физиономийте на месните при таа палава покупка...!!! :smeeeh:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573929.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573930.jpg?r=0)
...на байо ви Либен отличието..! ;D
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573935.jpg?r=0)
...олигофренска работа, с Кою кът са сдушим...! ;D
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573936.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573937.jpg?r=0)
Дидко,да а жив и здрав,запълва пейзажа къкто винаги и рАзумната Тинджула са мъчи да избиколи отнекъде...! :green:
Байо ви Ракиджиата ни бе подготвил от те тоа "просеник" :green:
(http://ozzmosis.snimka.bg/other/svidnya-17-06-2012.684482.27573939)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573965.jpg?r=0)
Кою на Ели го налазиа бръмбаре-рогаче,та предизвика ужас у част от присъстващите...! :smeeeh:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573973.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573975.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573977.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573980.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573979.jpg?r=0)
Те и класиката в браншва...! :green:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574061.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574063.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574068.jpg?r=0)
Те и същинската част,от днеска...
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574074.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574079.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574083.jpg?r=0)
...общ план и отздоле щасливия Зающен Цецко...! :green: :punk:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574085.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574090.jpg?r=0)
Те и част от бригадата...
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574093.jpg?r=0)
Гениния ша снаса и ша мъти...! :green: :smeeeh:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574095.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574099.jpg?r=0)
...е не сме ли №1?!?!? :punk:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574108.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574112.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574120.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574122.jpg?r=0)
...приказваа си нещо за 1935 годин,та са заслушах...! :green:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574123.jpg?r=0)Бастунье...! :green:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574128.jpg?r=0)
Кръшни бабичкоре...!
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574147.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574133.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574155.jpg?r=0)
...без коментар!!! :green:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574163.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574162.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574164.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574173.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574182.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574184.jpg?r=0)
..мининкия дали си не дръпна бирица?!? :krkanje: Кака Сийка ми зафАли че съм гледал правилно детето...! :green:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574186.jpg?r=0)
кака Сийка а огин...!!!! :punk: :smeeeh:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574192.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574194.jpg?r=0)
Ели ша ги дават по талавизора...! :smeeeh:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574207.jpg?r=0)
Да не забрайм екипа на "Алмус"-поклон...! :punk: :nazdrave:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574223.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574226.jpg?r=0)
..некви рипнаа от въздуа...!!! :green:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574233.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574236.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574243.jpg?r=0)
...каша-шампион!!! :punk:
Красюмир го афтографисват...! ;D
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574251.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574264.jpg?r=0)
Грънето било на 100 годин,да са варди...! :krkanje: :green:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574274.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574280.jpg?r=0)
...и Гогата... :krkanje:
(http://media.snimka.bg/s1/0665/027574303.jpg?r=0)
...те и чешмата на Поповия мост,къде беше свиднята,те ви линк за сичките снимки и са опраайте-заран ша напраа риболовен репртаж,сеги неам силици ич...! ;D ;) ;D
П.П. за кой сака подробности,ели да са види ква свиня в човешки дрей а тоа линк...! ;D
http://ozzmosis.snimka.bg/other/svidnya-17-06-2012.684482 (http://ozzmosis.snimka.bg/other/svidnya-17-06-2012.684482)
Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 18, 2012, 12:18:38
(http://krasikamenov.snimka.bg/holidays/svidnya-2012-17-yuni.684453.27572096)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572373.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572557.jpg?r=0)гаджета(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572636.jpg?r=1)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573020-big.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572980-big.jpg?r=1)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572972.jpg?r=1)Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Юни 18, 2012, 12:36:23
 Чудесно а било!Брава нъ вазе!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 18, 2012, 01:04:28
Да са обада и язе.
Оцелех  у петроханското прибиране до Софията. Екшън филм е малко казано.....Не остана завой неприпикан, некои даже и беха усрани. Радио Генин са фащаше идеялно.     ;D
  (**) на моите момчетия от колата с перделъка и кабърчета. Повече-заран.  :nazdrave:

Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Колеба в Юни 18, 2012, 09:27:02
етъ, кажи че неа било паметно пътуваньето през петроханъ - малиииииий оцелееме и тоа път,дип че накраа беме у ,,особено състояние на духа и телото" довечера и неко форографеа ша турнеме  :green: :nazdrave: ма сага с кофенце


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 18, 2012, 09:37:24
Убаву беше - даа - Яла те участиету на Капитановци и награждаванету

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572837.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572842.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572851.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572862.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572873.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572886.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573021.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573023.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573026.jpg?r=1)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573031.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573033.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027573034.jpg?r=1)

(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573066.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573062.jpg?r=1)

(http://media.snimka.bg/s1/0665/027573064.jpg?r=1)

Награждаванйе на кака Сийка-снимки Дръмоня

(http://media.snimka.bg/s1/0666/027575985.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0666/027575986.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: буля Иваница в Юни 18, 2012, 01:01:00
Фала вазе, ора! Поклон за тава, че направихте Свиднята да са случи!  thanks thanks thanksТитла: Re:Свидня
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 18, 2012, 01:04:35
 guru guru guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: буля Иваница в Юни 18, 2012, 01:12:01
Браво на целата група, я тука умирам от завис  >:D.

Куту видо кък Оджака а фанал клъчника с левата ръка:
([url]http://media.snimka.bg/s1/0664/027572101.jpg?r=0[/url])

са присети а култовото му изказванье за универсалността на северозападния жентлемен - със скопеваньето на прасците и т.н.  :smeeeh:


А па те таа фотка а ногу оргинална за покана за сватба!  ;)  :punk:  (**) love
Кво ше речеш, Оджакоо?  ??? :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 18, 2012, 02:26:46
Като са поупраа, ше кача и азе неко снимка. Не останаме и тоо път безразлични към сбирката, която после разумева са прерасна в събор. Имаше една камара сгодни женици в носии. Зех си един наръч с бурканчета конфитюр на горска и планинска тематика, треба сичко да са проба.

Честито продуценство на Крокича, сега забелезах новата титла!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 18, 2012, 02:47:33
Тава снимка .бг са сбръка, неще да качи 250 снимки на веднъж, та трих малко дублиращи са, после ги поразделих на основни и пояснителни и сеги качих половината. Като качъ и останалете, са надявам да успея да напраа коментарен репортаж, основно на Вечерта в Геново, оти на Свиднята беа повече клипове, ама тех по-нататика.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: iakim в Юни 18, 2012, 03:07:10
Убаву беше - даа - Яла те участиету на Капитановци и награждаванету

([url]http://media.snimka.bg/s1/0664/027573031.jpg?r=0[/url])

([url]http://media.snimka.bg/s1/0664/027573033.jpg?r=0[/url])

([url]http://media.snimka.bg/s1/0664/027573034.jpg?r=1[/url])

([url]http://media.snimka.bg/s1/0665/027573066.jpg?r=0[/url])

Ели - тава не е ли Асен от Монтана???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 18, 2012, 03:20:02
Бъш он а!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 18, 2012, 03:45:39
guru guru guru

ндааа - вече са броа ден пръви от пръвата Свидня , ден фтори - 

сириозно я било

със свито срце очеквам да вида босвор теве и стара телевизиа кво ще сглобат що они са непредвидими


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 18, 2012, 03:49:01
Думи немам!  guru
И умирам от яд, че не можах да дойда...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 18, 2012, 04:03:39
guru guru guru

ндааа - вече са броа ден пръви от пръвата Свидня , ден фтори - 

сириозно я било


със свито срце очеквам да вида босвор теве и стара телевизиа кво ще сглобат що они са непредвидими

Ден фтори и глей кък едва помръдваме  ;D.....млогу сериозно си беше. Намерих силици да наметкам фотки у снимката, ма съм дотука на тоа етап... Ти следи там кво ша показват талавизийте и пущи линк, ако нещо моо са гледа онлине, че я са стегам за концерт на мойта таа вечер и ша изпуща.
Айде да пуща едно фото, оно си е за красотите, ма после ша да са разпределя материяла.
(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579100.jpg?r=0)

Щех да си зема сладко от чипровките, ма си рекох да а по-късно, че да го не затрия негде. Коги попривършихме, они па си беа тръгнали жените, та умрех от яд,че са замотах така. Съга ша го гледам и ша са облизвам кат ми е толку акъля....

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579089.jpg?r=0)
До после,че днеска е ден да си ебе макята. Отваам на концерт....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Врачански дзвер в Юни 18, 2012, 04:35:42
И я да се изкажа оти немоа се сдържа ,виа ора ми напълниате душата,сал у нашио край моа се случи тва ,искрено ви завидох ,особено коги видех най-миничкия пустиняк как го ранат с кебапчета,ама сам си се пои с бирица               :smeeeh:   Да сте живи и здрави ,прави и корави,все така да се сбирате ,па на година моа доам и я  .


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 18, 2012, 05:52:23
Май ми е ред да турна и я некоа снимка!

Та пристигайки у Монтана, съответно са обръках из отбивките и включих GPS "Кольо Апостолицин"! Сле неколко въпроса кво вида у лево и десно, навигасиата ми проговори с глас човешки и почна: - Сеги на лево, сеги надесно, тука обръни в обратна посока, после направо, а сеги у лево и те та паркинга на Кауфланд. Тука с Ели са нацелиаме и почнааме да пазаруваме, междувременно прийде и бай Цанко рикиджията и кака Сийка.

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579118.jpg?r=0)

Освен за основното мену, зееме и неколко кила врат без косми, та още с пристъпаньето са виде кой е свикнал да праи убавини за ората - бай Цанко пална малкото барбекю и започна да пече кво доде. Една час от мръвките ги метнааме у фурнята за по-лесно, уж щееме да ги друсаме с лучец, ама друсаче немаше и си ги ядоаме така, на голо, само със салатка!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579121.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579124.jpg?r=0)

А те тава моме, Ванчето на Кольо на брат му, са зафана да чисти едни ягоди и да ги захароса у ладилника.

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579122.jpg?r=0)

Жената зафана една салатка у скомно съндъче, на количество не повече от необходимото за средно гулема новобранска!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579123.jpg?r=0)

От пръвите пристигнали ладилника са понапълни с бел отел и секви бири и се та ги лади, за морни другари!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579125.jpg?r=0)

Те го и мойто другарче от студенските години - Владко от Кюстендил. Беше са издокарал с една пустиняшка тениска дека му бех подарил лани!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579129.jpg?r=0)  (http://media.snimka.bg/s1/0668/027579130.jpg?r=0)

По едно време доде и Убавеца с Убавицата със се Ива Борованска (повече я знаат като Унучката  :green:)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579132.jpg?r=0)

А ниа с Кольо бееме в комитета по посрещането и целиването!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579133.jpg?r=0)

Па после Кольо ни снима и вика че съм си мъж за три жени - две да ми дръжът ръцете и една ....  там кво беше! :green:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579138.jpg?r=0)

Бе от терасата успех да снимам и неква граблива птица на почти 2 километра от назе и са загледах ква убава гора е тама.

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579149.jpg?r=0)

Накраа са появи и кулската група - скромния и притеснителен Запелющен, маломерния Дидко и ухиления Оджак!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579162.jpg?r=0)

Не пропущиаме да са премерим и кой мколко е пораснал за последните 2 месеца, та са наредиаме като аптекарски шишета - риванол, йод, идиот! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579168.jpg?r=0)

После покрай масата, ка си знаем и си зарикийчва народа и си мези и си нема ни една. Сеги загледах, че при две пити дека месиха жена ми и Убавицата, тя си е извадила суй леб да еде, ми даже нещо го не еде, ами само го смуче! :green:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579187.jpg?r=0)

Като подложихме зееме да мислим за сладичко и Нели беше поела ангажимент да прави баклава на Владо, обаче Владо забравил орехи да донесе, та от комшиите купих едно кило, после ги натроших и заедно с Ванчето и Владо ги очистихме. Поради липса на орехомелачка зех да ги сеча с брадвето, та убавеца ма съжали и зе да ги начука на майкя им! :green:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579189.jpg?r=0)

Малко трудно му обясних ка да дръжи манарчето под ъгъл 8 гродоса, което си е маалко повече от половината на 15-те градуса, ма бръже сфана! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579193.jpg?r=0)

После долете и една обиварена кокошчица от Елиния курник и току кацна на Кольовия.

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579197.jpg?r=0)

 Некои дека са биле до 6 часа сутринта на чалготека са беа поумориле и си пущиа песента "Полегнала е Тодора"! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579203.jpg?r=0)

Следващата снимка не и е нужен коментара, ма я да си рѐча! Убавицата беше направила па от неземните и орехчета и  като даде комка на сички по едно, доде при назе с Дидко, които истински ценим труда ѝ и ни нарани подобаващо!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579209.jpg?r=0)

А Дидко си намери от некъде и коръ̀ леб, та си ото̀пи и малко кремче дека беше изтекло покрай орешките! Ма така де, нали знаете колко народ мре о̀тглади по света, грехота е да са фръга ранъ! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579216.jpg?r=0)

Печката малко бавна беше, та Убавицата я глаголеше, ама свръши работа!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579232.jpg?r=0)

Работата по другата питка и баклавата връвеше по план, под вещото и набитото око (де че я съм му го набивал) на Оджака! Чакай, че сги като гледам снимките тоа се са връти покрай женорята и то покрай по-големшките! Абе да са не е изколцатил и да е стана̀л геронтофил бе, да го ева!? ???

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579243.jpg?r=0)

А бай Цанко, златен човек и тертиплиа е да ви реча, си са намести па покрай скарата и зе да залага на нея следващите 20-тина кила мѐсо. Бойната му другарка си беше плътно до него и му асистираше без гласови команди!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579255.jpg?r=0)

У една чаша са появи бирената фея и обеща таа вечер студената бира да не свръша! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579268.jpg?r=0)

После Владо извади акордьона от багажника и некой и друг ударен инструмент, та са поразпехме малко!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579271.jpg?r=0)

Па бай Цанко вика: - На таа музичка, с та ракийчица и до скарата се некак ше обутам още 50-100 годин! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579272.jpg?r=0)

По едно време доде Унучката и са оказа, че е скрит талант на скарата, та отмени малко бай Цанко, да изпуши човека една цигара на чис въздух! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579280.jpg?r=0)

Па тиа дзвѐрове ни снимат отгоре, а ниа ги снимаме отдоле и те така!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579283.jpg?r=0)

Оджачето дека ше е - па омайва женурята!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579284.jpg?r=0)

Е ги тука и двама пръви братовчеде, мого си приличат! :green:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579294.jpg?r=0)

После си Кольо си остави дзвера да си наглежда имота!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579295.jpg?r=0)

Цецко са беа фанале с Ели да праат нещо стиа чушки, ама да ги бу̀шат ли, да ги пълнат ли, така и не разбрах, само видох крайния резултат! :smeeeh:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579302.jpg?r=0)

Ели седи стресирана, а Запелющения си мие самодоволно ръцете!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579297.jpg?r=0)

А тука с Ели разпънааме венила дека е направенот един приятел на Капитаня! Браво на човека, че ние зел парици само за венила, а надписването му е подарък! guru

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579304.jpg?r=0)

Сеги спирам с репортажа, да я свръша некаква, а по-късно продължаваме с веселата част!
;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: VESSSY в Юни 18, 2012, 06:14:05
Браво! Като гледам, екстра сте си изкарале  guru  ;) :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Юни 18, 2012, 06:17:43
 guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 18, 2012, 06:46:31
 guru guru guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Юни 18, 2012, 07:07:19
 guru guru guru guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Вени Тети в Юни 18, 2012, 07:09:02
 guru guru guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 18, 2012, 07:09:51
Сичко е идялно, немоо са нагледам на тиа фотки, кога казаате че ша гу дават по телевизора, господин Дражинскиа-Геговски, устатник и онанист на годината рече че ша пита колегите си, ма невидех да е писал екъде   ;D  здраве да ви е  :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Черногледец Храбър в Юни 18, 2012, 07:42:40
Цитат
онанист на годината
   :smeeeh: :smeeeh:

И ти си една терца, та маани се :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 18, 2012, 07:46:26
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пачо в Юни 18, 2012, 07:59:33
Пчелине,и я тава шех да питам ма тоа нашио Краско са заюснал  :nazdrave:некъде и го нема нигде никакъв да примъца ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 18, 2012, 08:18:25
Краси го чух преди малко-у Плевен е,ша го доат па...!!! ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 18, 2012, 08:26:30
Та да минем нататика!

По-едно време обектива си беше увиснал надоле и ка щакна те тава и я незнам, лаесе понеже го бех оставил на AUTO!  ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579310.jpg?r=0)

Обаче после явно мого бръже е сменил ъгъла, оти другата снимка е горе, на терасата! ;)

Таа снимка и следващата са по поръчка на Джули с една наздравица за нейно здраве! :krkanje: Жива и здрава да си Джу! ang

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579314.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579316.jpg?r=0)

После снимки по тумбаци!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579317.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579321.jpg?r=0)

Тука у десно са види, че женорята са приклекнале на опашка и чакат нещо, ма незнам кво!? ???
(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579322.jpg?r=0)

После рекооме да са снимат само жените! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579319.jpg?r=0)

Ели внесе малко голота с едно забелено раменце! :green:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579320.jpg?r=0)

Лъчко още малко ше ми са гушне! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579323.jpg?r=0)

Гушкането е разрешено само на другата половина на човечеството! ;) ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579324.jpg?r=0)  (http://media.snimka.bg/s1/0668/027579328.jpg?r=0)

После имаше във вихъра на танца! Адаша и Ваня играха румба, фокстрок и ча ча ча!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579332.jpg?r=0)

Земъта не докачаха!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579335.jpg?r=0)

Сички бееме свидетели, че танца беше целомъдрен, а танцуващите емоционално задоволени! :green:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579342.jpg?r=0)

Баковите убавци!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579343.jpg?r=0)

Кънчо вече го е фанал дзеня, а кака Сийка е скромна и вика: - Кво дадете! :green:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579344.jpg?r=0)

Унучката изглежда доста доволна! ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579345.jpg?r=0)

И що ли? ;)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579347.jpg?r=0)

Неудържимите на дансинга!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579351.jpg?r=0)  (http://media.snimka.bg/s1/0668/027579352.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579354.jpg?r=0) (http://media.snimka.bg/s1/0668/027579353.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579390.jpg?r=0)

На секи кръгъл час снимах Убавеца и той се едеше, затова слагам само една снимка!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579355.jpg?r=0)

И разочарованието на една млада дама! Ониа тримата убавци си са харесват повече помежду си, отколкото нея! :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579360.jpg?r=0)

Това е края на част втора, а ако не заспъ с кокошките ше пусна и част трета "Мръсни танци"
! ;) :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 18, 2012, 08:32:16
Братчеде,а ти еба коментарете...!!! :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 18, 2012, 08:33:10
 guru guru guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Юни 18, 2012, 08:34:07
Да му е**м произода на тоа клес. Ена слимка не мое да видим, само четем текст. у среда съм у батко и там ша гледам. от тава кво четем искарали сте си убавооооооооооо. искам и я да съм с вазе. ама живот да е. ако пишем несвръзано, рева от тава е.  :green: :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 18, 2012, 08:37:01
 ??? убова работа - снимките си връвът  ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 18, 2012, 08:37:35
Нищо не си загубила че не видиш снимките, то там ора нема, само пациенти с личен лекар байо Либен! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Юни 18, 2012, 08:41:05
не съм клюкарка ама сакам да вида, щом има пациенти на байо Либен, се са лични пустиняци, не са за изтръване. :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Юни 18, 2012, 08:59:35
 guruЗъ фторатъ час!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 18, 2012, 09:02:33
За третата част утре, че верно ма цепи канчето и ше прилегвам, ма то шашавенето са не губи!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Врачански дзвер в Юни 18, 2012, 09:31:09
мининкия дали си не дръпна бирица?!? :krkanje: Кака Сийка ми зафАли че съм гледал правилно детето...! :green:
Оно ако не а дръпнал,немаше а ти зафАли :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Врачански дзвер в Юни 18, 2012, 09:32:13
мининкия дали си не дръпна бирица?!? :krkanje: Кака Сийка ми зафАли че съм гледал правилно детето...! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 18, 2012, 09:34:40
Знам,я гледам дечурлиа къ ма а гледала пра-баба ми Мария....! ;) ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Караконджул в Юни 18, 2012, 09:36:30
Сега се логвам след няколко дена........
.......НЯМА ТАКЪВ ЕМОТИКОН...., МОЖЕ БИ 10Х ТОЗИ: guru
ХОРА, ГОРДЕЯ СЕ ,ЧЕ ВИ ПОЗНАВАМ!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 18, 2012, 09:39:49
Най важното на един репортаж е да та грабне от първата снимката и Валерко го знае лазда тава  ;D таа снимка първата не само че ма грабна, ми ма фана и ма удари у земъта, и ма прекина, и ма преклъца, уникална гривна  :punk: ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Юни 18, 2012, 09:49:05
Кошерче, я слимки не мом да видем, ама си представям какви са. не само са ма грабнали ами са ма стиснали за гушата. Видем ли ги сигурно ша са гътем.  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 18, 2012, 09:59:25
По-добре, че ги ен виждаш, Джулка  :) уникални са, не само стискат за гърлото, ми отварат и глътка  :krkanje: Живи и здрави да сме само!  :krkanje: Ше го видиш на живо!!!  :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Юни 18, 2012, 10:02:36
Вервам ти, нема начин да не са уникални. и я тава си викам живот да е, ша ви вида сичките. Наздраве, Уйне.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Колеба в Юни 19, 2012, 01:07:47
С риск да са пофторат некой кадри, ама па от друг ъгъл  :)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581259.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581261.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581267.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581282.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581292.jpg?r=0)
кво ли си мисли тоо дедо  ;D
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581298.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581301.jpg?r=0)
таа бабичка прави истински магии
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581308.jpg?r=0)
журито
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581310.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581323.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581326.jpg?r=0)
качамак, по келтски  :green:
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581329.jpg?r=0)
тересна постановка
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581330.jpg?r=0)
публиката
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581332.jpg?r=0)
победителката у готвеньето
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581342.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581346.jpg?r=0)
един от феновете на група KISSS
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581352.jpg?r=0)
ориентиран към правилната тиганя
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581354.jpg?r=0)
продължаваме с пеаньето
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581362.jpg?r=0)
бобеца
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581361.jpg?r=0)
награждаването на кака Сийка
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581370.jpg?r=0)
фотографете пият и вода !
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581378.jpg?r=0)
моите фаворите
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581394.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581396.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581421.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581429.jpg?r=0)
и накраа една слимка от епичното прибиранье  :smeeeh:
(http://media.snimka.bg/s1/0669/027581439.jpg?r=0)Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 19, 2012, 01:16:57
Треба ми раме твойеее...
...да плачем на ньемуууу...    ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 19, 2012, 01:20:57
Кънчо, начи правилно сме се ориентирали, що тава са и наще фаворити - на пръвата снимка - децата от Пъстренец джуниър, а след снимката с опинкята са и бабите от Липен


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 19, 2012, 01:29:21
e сега има матрял за колко сакате календаре pure CЗ стаил


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 19, 2012, 01:38:21
http://nematakovamesto.com/home


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Юни 19, 2012, 01:53:42
 guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: кумичката в Юни 19, 2012, 02:12:39
[url]http://nematakovamesto.com/home[/url]


Страхотни сте!  :)
Хвала Вам, Народни будители! thanks cv


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: буля Иваница в Юни 19, 2012, 02:15:41
[url]http://nematakovamesto.com/home[/url]


Браво! Дай Боже, нагодин три пати повече ора!  cv


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 19, 2012, 02:22:02
формата на мероприатието е правилен

манко садеиствие от месните фирмици требе


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 19, 2012, 03:12:23
те и на главанта страница

http://www.severozapad.org/


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: jaio в Юни 19, 2012, 04:04:57
тиа дни нема време да гледам тука па и чака сички да качат кой кво снимал    ма але сага смогна да попрегледам кво сте уработиле на таа Свидня  а па и Ники и Дидко снощи ми разказаа  и верно а било много убаво   ма але пуста работа да го еба     та не можа ида и азе       ма кво да съ прай   нали прява да отвараме библиотеки та да има ората къде да съ образоват


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 19, 2012, 09:09:12
Некой има ли снимка дека я има и жена ми, оти са оказа че при мене е само една и то дека готви нещо, та ма дигнаа връз обелено дръво! Ако имате пратете ми я на лични!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дзверъ Джули в Юни 19, 2012, 09:27:27
 :smeeeh: :smeeeh: ако беше чужда щрак-щрак, ама нашата си жена нема  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 19, 2012, 09:42:14
Част трета и последна, на която са види, че нещата не са това което изглеждат! Че Запелющения ич не е залющен, а и свенливите на са толко свенливи! :green:

Некои ора зеа да си подбират темата на музиката под вещите указания на Цецко!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579431.jpg?r=0)

После видехме за оти беше тоа избор и зеха да са развъртат люти кючеци!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579444.jpg?r=0) (http://media.snimka.bg/s1/0668/027579465.jpg?r=0)

Кольо бе ощастливен за пореден път от Ива! ;)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579480.jpg?r=0)

А Цецко, по информация на Оджака, не слушал такава музика, но нещо му стана на това момче и зе да са прави на Слави Трифонов и да свири на дайре!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579487.jpg?r=0) (http://media.snimka.bg/s1/0668/027579498.jpg?r=0)

А след това Запелющеното момче са и разигра!

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579509.jpg?r=0) (http://media.snimka.bg/s1/0668/027579524.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579547.jpg?r=0) (http://media.snimka.bg/s1/0668/027579553.jpg?r=0)

Тука ми свръшиа батериите и по-нататъка с въпрос на въображение! ;) ;D

То и за другия ден са каза достатъчно. Ели са беше пребила от тичане и организация, но беше осигурила ора дека си представиха възможностите подобаващо. Кака Сийка па си заслужи наградата подобаващо, със сичките си униформи и манджурляци. Целата група помогна с ентусиазъм и желание, а в очите на ората са видеше че им иде отвътре това участие и го прават наистина от вътрешно убеждение и с удоволствие! Нещата ше са донапаснат и усъвършенстват в движение, но си бееме на вино! Пардон , бееме на ниво и на Алмус! Иначе е ги и линковете, че там има още некоя снимка дека не ги показах оти малко са пофтарат. http://valeri61.snimka.bg/daily/svidnya-genovo.684602  http://valeri61.snimka.bg/daily/svidnya-genovo.684602

Видеото ше го качвам в петък оти тогава са очертава малко време.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 19, 2012, 09:51:29
екстра Адаш.....
а има снимки и при Ива,Дидко,Убавеца,кака Сийка мисла ,че и още един двама снимаха... :)турайтеее....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 19, 2012, 11:38:07
я моа и да съм патувал ма не съм спал :green:Яла Конкурент за назе

http://www.konkurent.bg/novini/18444/babina-du6ica-sabra-maystori-na-gozbite (http://www.konkurent.bg/novini/18444/babina-du6ica-sabra-maystori-na-gozbite)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Юни 20, 2012, 09:31:28
Сичко добре, ама с тоо кючек на масата...ебагу у Свиднята...нещо ми са развали вкуса в устата... ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 20, 2012, 09:42:16
Марио -тава е преди Свиднята- имам Валеку жна ти - яла

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572256.jpg?r=1)

ма не разбра с кой снима Запеющения - я е накара и она съ съгласи ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572648.jpg?r=1)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 20, 2012, 09:57:45
Със Запелющенкото огледаме сите момета там ;)па и с некой се снима за спомен... ;)ти беше фотограф сал... :P ;D..питай и за предисториите ... :P :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Юни 20, 2012, 10:18:33
Сичко добре, ама с тоо кючек на масата...ебагу у Свиднята...нещо ми са развали вкуса в устата... ???
епа на некои нги се сака-други нги угаждат ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 21, 2012, 12:01:57
Сичко добре, ама с тоо кючек на масата...ебагу у Свиднята...нещо ми са развали вкуса в устата... ???

Мале, Мариуцо, добре че се не яви, че имаше и пушачи - да са те отровили напълно!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Юни 21, 2012, 12:10:19
Сичко добре, ама с тоо кючек на масата...ебагу у Свиднята...нещо ми са развали вкуса в устата... ???

Мале, Мариуцо, добре че се не яви, че имаше и пушачи - да са те отровили напълно!
добре че.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 21, 2012, 12:16:03
 ;D а маните са , неоядайте са, мого са си убави Цецко и Ванчето и си са веселът ората :krkanje:
ниа къде не сме биле тама, най-малко имаме право да съдим некой за нещо квото и да било, да сме отишле и да сме си го напраиле  :P


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Юни 21, 2012, 12:21:31
па моа да не сме могли да иеме.Требе ли да си мълчиме тогива за сичко-и за доброто и за лошото?


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 21, 2012, 12:24:44
Епа тогива да ги прибиеме с камъне ората че са съ позабавлявале, не по наш вкус  :green: дайте да не издребняваме   ;) :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Маруца в Юни 21, 2012, 12:26:47
Я лично ма втриша от кючек на маса, стол, табуретка, ракла, диван, кухненски шкаф, перална и прочие. затва така реагирах набръже.
ма и да бех тама, едва ли бих устояла да гледам тава шоо.  ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 21, 2012, 12:29:36
Чеках да поизтрезнееме от еуфорията, та да питам най-серьозно - какво не беше у ред и какво требва да се поправи нагодина. Ама ми се ще да го каат ората, къде са били там. Нали се сещате, че не приемам никакви критики от незапознати. А също така и от запознати набюдатели, ама тава е една друга бира. Сакам да знам наистина какво сметат присъствалите, че може и требва да се поправи за следващите издания на Бабина душица. Чеках да ни премине еуфорията, що она замъглява погледа. Я знам голема част от тава къде не беше кък требва да бъде, като чуам и ваште забелешки, ша кажа кво точно съм намислила. Чекам. И мола по същество. Не сакам ни поклони, ни некой да ме величае - отлично знам докъде ми се простират възможностите. Не сакам обаче и злобарски критикари, така ше замола въпросните ора - они си знаат кои са - да си премирват, колко и да нги е трудно. Обективен анализ, ако а възможно.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Юни 21, 2012, 12:35:44
+10000 за антикючекарското мнение на Мариуца.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 21, 2012, 12:38:56
И аз не си падам по кючеци на масата, както и на посочените по-горе места. Помолих за друго. Не започвай нещо, което не знаеш как ще завършиш!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 21, 2012, 12:43:37
Меляне е убаво село, минахме и покрай язовира на Монтана и де сети са за кой си мислехме  ;) Неприсъстващите .....  thanks thanks


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 21, 2012, 08:53:59
Чеках да поизтрезнееме от еуфорията, та да питам най-серьозно - какво не беше у ред и какво требва да се поправи нагодина. Ама ми се ще да го каат ората, къде са били там. Нали се сещате, че не приемам никакви критики от незапознати. А също така и от запознати набюдатели, ама тава е една друга бира. Сакам да знам наистина какво сметат присъствалите, че може и требва да се поправи за следващите издания на Бабина душица. Чеках да ни премине еуфорията, що она замъглява погледа. Я знам голема част от тава къде не беше кък требва да бъде, като чуам и ваште забелешки, ша кажа кво точно съм намислила. Чекам. И мола по същество. Не сакам ни поклони, ни некой да ме величае - отлично знам докъде ми се простират възможностите. Не сакам обаче и злобарски критикари, така ше замола въпросните ора - они си знаат кои са - да си премирват, колко и да нги е трудно. Обективен анализ, ако а възможно.


Ели, с тия никви финансови възможности къде имаме, мисла че ти надскочи летвата три пъти. Вие с кака Сийка и Валерко изнесохте основната тежест, та не мисла, че ше са много ората, къде моо да напраат забележка.  Ако сакаш, са допитай до ората от съседните сергии кое би могло да са препраи къде по-добро, за догодина (ако пак има Свидня, разумеется).

Относно кючеците - у крайна фаза са случват много работи, къде не са баш общоприети - като качване на масата, пиянски целувки между мъже, полуголи мъже по тумбаци (включително и дебелшки такива), пияни ора ревът, пияни ора са завалят като матроси на кораб у бурно море, трошене на чаши и посуда, ядене на салата и баклава едновременно, стъпване у тенджерата до вратата - случват са тия работи като пийне човек.
Лошо е, че младата генерация си ги прави на трезво или след терапия с едни по-особени медикаменти, ма дето са вика -
http://www.youtube.com/watch?v=1o2Z7tcr26Q

Иначе ше си земеме забележка и за следващата сбирка ше поупраиме хореографията, като за пиянството на един народ  :krkanje: :pijenje: :zazhabil: :zazhabil: :krkanje: :nazdrave:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 21, 2012, 08:58:23
Ели-има време-има време да се решава за тава кое требе да се напрай по убаво-що верно беше убаву и сал моа са напрай по убаву- я съм много даволен от сичку ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 21, 2012, 01:45:05
Да реча некоя приказка и я ::)


Ще почна с убавите думи .А те са за: ЕЛИ(Апостолица-избрала си си най -подходящия ник  :)) коята се нагърби със почти всичко на фестивала/макар и за кратко сутринта 'самите организатори незнаеха къде требе да сме ние/!?Следва ВАЛЕРИ 61 които беше направил железния оджак,транспаранта с които се закичих ме и донесе палатките.КАКА СИЙКА милата се прекина от тицане и разкарване на секъф багажлък,а след това на 35 градуса клекна на огино и зе да готви .... guru

Ше спомена ората които се правиха на таксита за техна си сметка и докараха част от участниците ОДЖАКА до Чипровци за Гогата,а УБАВЕЦА които ходи до Берковица да докара един самобитен майстор..
Помагачи  бехме и Я,Изпадяка,Дръмоня и Кольо на Ели/он завалиата изгоре и покрай огино после/ при сглобките на палатките ,по късно се включиха и Бай Либен,Дидко,Кюстендилеца и другите момци и невестици, при пренасането и реденето на масите и пейките за експозицията..
Естествено имаше и хаос и объркване,ма успяхме да свършиме на време.
Хората ни гледаха с учудване и непрекъсното питаха какво ще има ,и какво ще им предложим да да видат,по мое мнение им беше интересно през цялото време.Разглеждаха експозициите на самобитните майстори,купуваха си понещо и накрая се наредиха да опитват от гозбите на наще готвачи...

Може и да испускам хора в участието на приготовленията ма да се не сръдат,що ми беше и жега па и на бирица се почна от 08.30 сабалем.. :P

Да кажа 1-2 препоръки за другата Свидня/или па за некои друг фестивалец ако речеме да участваме ;)/

Та преди събитието е добре да има малко по голема реклама:У смисъл повечко орица да знаят ,че тва нее фестивал за бабички които се надпеват/що по младите така си го знаят и за тва неодът/..А с рекламата могът и да се включат още самодейци, готвачки и готвачи..
От наша страна  си сака поне 4-5 човека мъже и момчета де през целото време требе се врътът и да помагат на кой има нужда..
И последно /че сигурно ше дотегна на некой/...Требе се помисли за наша си материална база/шатрички,камъни за огино/що мое не насъкъде да има/пеичици,столета и др/
...е те тва от мене... по десетобалната системка давам 10+..бех там и видех..

А на мрънкящите де им е по добре да са зад монитаро и де могат винаги да са наопъки да кажа ,що такива сбирки/по СЗ/ по нощите е имало и повремето на баба ми/седенки/ и по времето на мама и тате/вечеринки/ и сее играло, и сее пило, и кючеци ,и хора са съ врътели...Та и ние така сега... :green:

Нищо човешко/свинско/ ни нее чуждо,и се не срамуваме от тва което сме/поне я/!!!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 21, 2012, 02:17:33
Я към думите на Гениния само добавям ,а и сутринта с Черногледеца си коментираме че за назе си требва да имаме отделна маса,не тая за готвене, или масички походни да си донесеме кой има или може да намери и столчета и да беме сички седнали на едно место.Иначе сичко си беше точно,ако качиме неко рекламно клипче,мисла че Валериус снима такива,у тубата и бокса да го видат повече млади ора и да добиат и те представа що се върши на таа Свидня.А що се касае до веселбата ни секи се весели така как му е приятно на душата,я също обичам да играм кючек на маса и без маса.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 21, 2012, 04:03:50
трудно а са намерат патриотични спонсорье - що таа идеа е опасна ... за владата и ониа  :ma: :ad: у парламенто


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Самотока в Юни 21, 2012, 04:58:58
 :mg: :ma: :ad: мръшляци


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 21, 2012, 05:49:31
Я имам предложение свиднята да са прай у събота-мисла че а по-практично от гледна точка на пътуване,възможност за веселба след тава и пътуване обратно. Кючеци разни нема коментирам,що ги не повна и ми а се таа...!!! :green: Иначе съм последния човек къде ги аресва,както а извесно...! ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 21, 2012, 08:54:44
Гениния е направил добър и точен обзор и наистина в детайлите може да не сме биле перфектни, но като цяло се получи нещо много важно - МЕХАНИЗМА ЗАРАБОТИ!  А дека скръца неко ос, дека лопа неко колело, то ше има смазване, натегане и нещата ше си станат перфектни. Идеята за некаква наша материална база е добра, ама као гледаме, че зор събрахме некви минимални средства необходими за участието, мисла че още неколко пъти ше бъде с материална база лична и от приятели! Само една корекция за Билборда - направен е от приятел на Колю Фенерски от Приморско, който нема нищо общо с нашия край, но Колю го е палнал за идеята и човека е съдействал, я само го донесох.
  Като цяло да реча, че това участие е чисто доброволно и за лично удоволствие, така че кой сака ше участва, па който не може - здраве да е, иде друг тираж!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 21, 2012, 08:59:11
Валерку- и парите за Капетановци ги даде един човек ут Пазарджик- що му ареса и идеята па и сичку къде прайме - Беше и на Свиднята - неа и българин ;)

..па здраве да му е Краско...браво за такива ора...де мое да отделът и да дадът.. :punk:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 21, 2012, 09:09:25
Валерку- и парите за Капетановци ги даде един човек ут Пазарджик- що му ареса и идеята па и сичку къде прайме - Беше и на Свиднята - неа и българин ;)


Споко, турчин йъ спасил крепостта и кулата в Кула навремето, та убаво е че на сме само чисти "българе" по тия ширини...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 21, 2012, 09:45:35
То и сички фолклорни учасници сами са си намирали финансиранията, ма теа състави си участват в Свиднята, не от името на сдружението. Наще учасници си беха тиа със занятите и госбите - за фестивала "Бабина душица". ТА Бурсаджията  и другите дека са помогнали на Капитановския състав да са изяви, преко не са помогнали финансово нащо участие. Убаво е да са намерат такива хора дека да спонсорират, сдружението и изявите ни!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 21, 2012, 09:59:49
Наистина ние не каним съставите, а само им казваме че ще има такъв фестивал, където могат да участват, а иначе си ги кани общината. Фолклорния събор си е техен и като организация и като идея и традиция. Както и Гениния каза на Стубленския състав, така и и ти каза на Капитановския, но те не са наша изява. Нема место за обиждания и заяждания, но нащо си беше само манджите и занаятите. В други фестивали сигурно ше може да участваме с още неща, но е въпрос   на време и организация. Важното е че нещата са получиха добре! Секи е участвал според силите си и са получи!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 21, 2012, 10:04:09
Сал да допълна...Я им уреди реисо да дойдът,ма кметицата/она спечели златен плакет за песен/си плати пътуването...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 21, 2012, 10:30:09
...ми дечурлиата от Търнава са от врачанско?!?...и почвате да издребневате според мене...! :udri:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Малък Шемет в Юни 21, 2012, 10:36:59
Чеках да поизтрезнееме от еуфорията, та да питам най-серьозно - какво не беше у ред и какво требва да се поправи нагодина. Ама ми се ще да го каат ората, къде са били там. Нали се сещате, че не приемам никакви критики от незапознати. А също така и от запознати набюдатели, ама тава е една друга бира. Сакам да знам наистина какво сметат присъствалите, че може и требва да се поправи за следващите издания на Бабина душица. Чеках да ни премине еуфорията, що она замъглява погледа. Я знам голема част от тава къде не беше кък требва да бъде, като чуам и ваште забелешки, ша кажа кво точно съм намислила. Чекам. И мола по същество. Не сакам ни поклони, ни некой да ме величае - отлично знам докъде ми се простират възможностите. Не сакам обаче и злобарски критикари, така ше замола въпросните ора - они си знаат кои са - да си премирват, колко и да нги е трудно. Обективен анализ, ако а възможно.


Ели, с тия никви финансови възможности къде имаме, мисла че ти надскочи летвата три пъти. Вие с кака Сийка и Валерко изнесохте основната тежест, та не мисла, че ше са много ората, къде моо да напраат забележка.  Ако сакаш, са допитай до ората от съседните сергии кое би могло да са препраи къде по-добро, за догодина (ако пак има Свидня, разумеется).

Относно кючеците - у крайна фаза са случват много работи, къде не са баш общоприети - като качване на масата, пиянски целувки между мъже, полуголи мъже по тумбаци (включително и дебелшки такива), пияни ора ревът, пияни ора са завалят като матроси на кораб у бурно море, трошене на чаши и посуда, ядене на салата и баклава едновременно, стъпване у тенджерата до вратата - случват са тия работи като пийне човек.
Лошо е, че младата генерация си ги прави на трезво или след терапия с едни по-особени медикаменти, ма дето са вика -
[url]http://www.youtube.com/watch?v=1o2Z7tcr26Q[/url]

Иначе ше си земеме забележка и за следващата сбирка ше поупраиме хореографията, като за пиянството на един народ  :krkanje: :pijenje: :zazhabil: :zazhabil: :krkanje: :nazdrave:


Па тебе с таа песен ща запомна от некачествените,оти ми и звъниш така   :no:  :riba: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 21, 2012, 11:08:04
затръках си постовете - айде :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Малък Шемет в Юни 21, 2012, 11:08:46
затръках си постовете - айде :krkanje:

що бре кфо пак опущи я


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 21, 2012, 11:17:58
нищу-сал уважение


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 22, 2012, 12:24:53
накратко и от мене - замисъл разкошен, изплнение почти много добре

тава къде ми най ареса беше положителното у секи от назе, независимо кой с кво и как, секи беше склонен да помогне до последно и безрезервно, убавиня гуляма

следващото подобно, ели дай Боже също мероприатие - малко повече яснота какво, как и кога ще прайме - кво визирам - Ели координираше действиата на сички ни, ма малко на юруш и буквално в последнио момент, успяме със сичко, ма можеше и по добре

другия път според мене я добро да има нящо като програмка, в тоа, тоа и тоа час и минута, трява да са прай тава, тава и онава, от тиа тиа и тиа ора, да сме подготвени още в началото, а дорде видиме и основните точки, може и да изникнат и по добри идеи за изплнението ин ги, не на място да са реагира на секундата

бравус за Ели и кака Сийка, бравус на занаятчиите, другото сичко бяме прости изплнителе

азе моята мила особа съм врло доволен, само тоа мръсен и долен кючек на Запелющения ма едоса млогу, казал съм му да си знаа, другия път нема да дважда, да не развалва тава убово събитие, па и я срамота ората после да го гледат къ са весели до нощите последен он, я, Ваня, Унучката и Валери, наместо да иде да си легне коту сички други и да не развалва вкуса на Свиднята


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Черногледец Храбър в Юни 22, 2012, 12:43:22
Оджака, еех, Оджака, да му издем дробеца баш :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 22, 2012, 12:47:37
Оджака, еех, Оджака, да му издем дробеца баш :)
Кък мете он по нощите, идея си немате, да сбира чинии и да опъва покривки-цена нема тава мумче кулско.  Втората смена, ех втората смена  :punk: За сичко си требват ора.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 22, 2012, 01:04:13
Немам сили от копанье и поливанье, заран ша седна да напиша сичко кво мисла по въпроса. Кючекао ако се не лъжа не беше на Свидня и не беше у рамкита на Бабина душица. По сека вероятнос а бил некъде къде три сабалем, що я къде два тидох да се бътам.
Само че ние, като отявлени преставители на видо Булгарикус винаги глеаме а се фокусираме извън темата у нещо дребно, да се удавиме у плиткото, фместо а дискутираме по темата. Там ич ни нема. Ама па иначе и не умеме а си затвараме джуруяците коги нема кво да кажеме. Важно а да критикуваме, па ако ще и тава, че е имало комаре или па а било жега. Ич се не сещаме, че има опция да си премирваме, коги не сме конпетентни.

По отношение на рекламата: немаме пари и тава а от ясно, по-ясно. Я лично съм ползвала методо от врата на врата, нема мой познат, къде да не знаа за сборо. Същото праи и Сийка - видохте, че сичките ни колеги почти беа там. Естественно нема къ да докараш сички.
По отношение на организацията: общината ни въсприе като некакъв странен външен джоб, къде не саответства ни по размер, ни по форма на дреата нги, ма иначе изглежда симпатично. Затава и си наблегна на ньойните си организации и назе ни остаи просто да си праиме кво сакаме, стига да нги не пречиме. После се оказа, че са доволни, ма дотогиве некакво не ни въсприемаха насериозно. Що? Що нги е през уйя. Ни си имат сбор. А ние що требваше да одиме при них? Щото сме мининки да се самостоятелни - тука па опираме до рекламата и кръго се затвара. И Лъчо а прав, че требва да а у събота, ама пак поради горното, сме принудени да се саобразиме с главнио организатор, а тава у случайо а опщината. Докъде немаме пари за същинска организация, ша требва да се примиряваме да се прикачваме къде некой и он да ни гледа като причудлив, но симпатичен придатък.
По отношение на самата организация: Оджака е прав за график и роли - тава требва да се направи, ако сакаме да има ред. Ако нагодина съм жива да праим па Бабина душица, ша требва да се науча да викам: ти напраи тава, ти напраи онава. Таа годин ми беше некво несвойственно и се притеснявах, а не требваше - тава си е моя грешка, що ората сакаха да помагат, ма не знааха кво да праат. Я требваше фместо а се притеснявам и да се едосвам, че тава или онава не е уработено, просто да каам:Тизе уработи еди кво си, тизе тава, ти па онава.
Напримерно: напраи ли ви фпечатление, че кулинарната час остана манко извън релсите? Що? Щото още преди да а почнала, бабичкоро се нагньете на сенкя поди чадъро, загъзи се къди масата и никой му не напраи фпечатление, че на неги нещо се случва. Ча коги фрълиеме туртите на сачо - тава май беше пръвото - бабичкоро се нареди и зе да си зима сам си по неколко туртенца - сметам, че тава требва да се избегне в бъдеще, що тава се праи за ората верно, ма требва повече да видат къ се праи и да опитат. Освен тава масата беше доста разфръгана, никой се не пробва да а разтреби - нафръгахме сичко покрай неги и стана една... Тава също не требва да се допуска. Проблемо а, че - байо Либен а прав - требва да има ние къде да се сберем, та да не смитаме на демонстрациите.
После - майсторите беа манко, но я не смеях да покана повече, избрах от почти секи бранш по един-давама, щото ме беше страх, че нема да стигне место - къкто и стана. Издънката с шатрата беше страховита, добре, че се сетих да сакам от Ломско пиво да донесът чадъре, че иначе се се беме опекли на тава слънце. Имаше в началото голема мешевациа, ма после работите потръгнаа по-гладко.
Немаше координация между назе и опщината, тава къде ние го праехме, публиката го не разбираше, щото никой го не обявяваше - тава а грешка, вбъдеще требва да се опраи.
Вупще имаше много неуредици, повечето от които ги забелезахме, има и такива къде топръв ша анализираме.
За мене обаче важното беше, че МЕХАНИЗМА ЗАРАБОТИ! Показахме се. Видоха ни. Може и малко ора да са ни видели, обаче ни видоха. Така че следващия път мое да викаме, че сме сдружение с история - кратка, ма наша си. Показахме, че тава може да се случи. Отделен а въпросо, че можеше да се случи и по-добре, ма се случи. Наистина еуфорията беше голема. Чуфството беше незабравимо. Ние бехме нещо, бехме заедно и праехме работите да се случват. Манко като орел, рак и щука, ама сме млади кончета и ша се научиме. 
Лично мойто мнение - имаше моменти, коги ми е идело да зафрълим сичко и да речем, че немам нищо опщо със случайо. Само че я съм боец. Не съм от ората, къде чекат само да се яви неко препятствие, та да се откажат. Освен тава на мене ми  се е случвало да работим за име, така че знам колко трудно се праи тава. И си го пазим - глеам като каам нещо, да го уработим, думата ми да тегне като камик на врато. Не за друго, а що никак не моа си престава къ ша почна да работа пак за име и ша мина през сичкио тоа ад, къде съм го минала вече. Ако щете, кажете му и мръза, нема а сбръкате. По-лесно ми е да си мерим приказките коги обещавам, отколко да си затръквам афтуритето и да требва па да го градим.
Като свръши Свиднята вечерта бех убедена, че такова нещо повече нема а пипна да праа.
После качих снимките. И видох колко много сме се смели. Колко сме се забавлявали. Колко ни е било весело. Да се еба у главата шашава, ако требва, ша мина пак тоа и даже некой по-труден път, заради още такива снимки с толко много усмивки.
Иначе - сърдечно благодара за подкрепата, сърдечно благодара за оценката, сърдечно благодара за признанието - не е ми зор дали ша съм нескромна, заслужих си го, както и Сийка, и Валери, който помогна страшно много, макар и от растояние, къкто и останалите, къде се вкючиха на финало, ма без них немаше да се опраиме. Заслужихме си го! И мисла, че и сички като мене са готови да си го заслужат пак!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: манечкио Кошер в Юни 22, 2012, 01:15:01
 guru guru guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Kaka Сийка в Юни 22, 2012, 02:06:21
 guru (**)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 22, 2012, 02:14:25
guru (**)
guru (**)
Ша ги нагодим нещата за догодина. Сеги да изкажа я личната си благодарнос на Ели и кака Сийка, двигателите на случващото се. За да ЗАРАБОТИ МЕХАНИЗМА си требват двигатели. Кой кък можа беше част от сложната машина: зъбчато колелце, смазка, ремък....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: BEKO в Юни 22, 2012, 03:10:42
 guru guru guru
 Секо начало а така.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: svetoslavt в Юни 22, 2012, 05:30:35
Ели,я ти рекох още кат си тръгахме от сбора-нема нужда от излишна скромност!Ти беше стожера на Сдружението в тва мероприятие,а без Валери и кака Сийка,нещата биха били невъзможни!Ортаналите бехме просто сценични работници,които искахме да сме полезни,доколко сме успели,тва е друг въпрос!Случи се!Тва е!Машината се задвижи!

П.П.Вече ма е яд,че не останах до по-късно,та не играх кючек на една от гредите на туваня на терасата!Интересно,ма явно съм са повредил щом не усещам разваления вкус на сичкото тва!Здраве да е!Я па нема да кажа лоша дума ни за Ваня,ни за Запелющения,така им е било добре,така са го направиле!Тва е!
А Марийка постоянно страда,че във форума нема търпимост към ората с различно мнение и държане.Е тия двамата направиа нещо различн от останлите,редно е да им зафалиш Мириуцо!По твойта логика!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 22, 2012, 06:40:28
Кво требваше да стане-стана! Горд съм с вазе и ви обичам сичките...!!! love cv :punk:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Врачански дзвер в Юни 22, 2012, 07:53:01
Мене ми се ще да реча нещо,ша ма прощавате че съм страничен наблюдател,ама многу ми се сака на година,ако сме живи,некой да напрай преду тва една реклама,я ще я поствам по сички сайтове де членувам ,щото интернету е голема работа,да знайте.Само предлагам,виа решавайте.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 22, 2012, 07:58:35
 guru  cv


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 08:52:36
Я къто гледа снимката на Запелющения и Красавицата ми се струва ча играат некаква самба и не видим що требе да са увиква тава дубро и послушнж мжнче- на другия ден пъ ква боса ръченица с Кюстендилския пустняк изигра  :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :krkanje: :krkanje:Нестинарска некъква  :smeeeh: :krkanje:Па и си е фотугеничен - ут 229 снимки ут Свиднята - бърем на половината е и он ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572616.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572602.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 22, 2012, 10:34:53
Упс! Монт-прес за нас!

http://www.mont-press.com/index.php?issue=472012&kind=&article=31748&rank=4&short=&numb=%C1%F0.%2047%20(1987),%20%E3%EE%E4.%20%D5%D5III,%2021%20-%2025%20%FE%ED%E8%202012%20%E3.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 10:53:24
Упс! Монт-прес за нас!

[url]http://www.mont-press.com/index.php?issue=472012&kind=&article=31748&rank=4&short=&numb=%C1%F0.%2047%20(1987),%20%E3%EE%E4.%20%D5%D5III,%2021%20-%2025%20%FE%ED%E8%202012%20%E3.[/url]
бравусс- а Ели ти конкурент зе ли си ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 22, 2012, 11:19:48
Добра статийка  :punk:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Юни 22, 2012, 11:43:51
Я като страничен наблюдател имам само едно предложение за догодина: да са направи по таково време, че да мога да дойда и язе.  ;D   :nazdrave:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 12:22:34
Яла Първолета е писала за назе у Стандарт ;D

http://www.standartnews.com/balgariya-regioni/sabor_ot_rimsko_vreme_sabira_pevci_i_igrachi-153912.html (http://www.standartnews.com/balgariya-regioni/sabor_ot_rimsko_vreme_sabira_pevci_i_igrachi-153912.html)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 22, 2012, 12:31:12
Пу-пу! Добре че не е писала повече! (форумната геройка си дръпа ризата и звучно си пюва у пазвата против уплах, да не е слочайно Бабината душица да а пофракат уроки!)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Колеба в Юни 22, 2012, 12:51:56
Пу-пу! Добре че не е писала повече! (форумната геройка си дръпа ризата и звучно си пюва у пазвата против уплах, да не е слочайно Бабината душица да а пофракат уроки!)

+10000, ка моо да е толко абна, неам думи !

"Местни занаятчии показаха продукцията си, а жени от сдружението „Резерват Северозапад” – ястия от местната кухня."  Айдее, Валерко с качамака да са брой за жена !  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 12:58:00
Пръволета е номбър уан бре :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:Я е видох тама и избегах-наате ли ка оди на коктейли ;Dс две зеблени чанти ;D И ги пълни на поразия - вика че е за кучунцуту и :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 22, 2012, 01:04:47
Аха! И от поне десет годин носи една и съща фотография на мининките кученца, къде ги рани. Къ не пораснаа - ум ми го не побира. Ма снимката изглежда запазена, сигур си е извадила неколко и като се пообъса една, зима си друга.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 01:49:16
Аха! И от поне десет годин носи една и съща фотография на мининките кученца, къде ги рани. Къ не пораснаа - ум ми го не побира. Ма снимката изглежда запазена, сигур си е извадила неколко и като се пообъса една, зима си друга.
Мани другу ма и едът къто разпрани тиа кученца :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:Интересну е че едът и банани и грозге и крастовици и домате ;D ;DА ако знааш ка набиват на торти и пасти ;D ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 22, 2012, 02:08:01
знам, знам - виждала съм. ама кво да се праи - кученца, унученца...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 22, 2012, 02:32:42
У Скат те тава са излъчили, ма я не моо го вида нящо. Пита ма дали сакам да ми инсталира неква приставка и дали имам доверие  ;D
http://www.skat.bg/news.php?action=7&newsID=17559


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 02:37:54
Ми за назе нищу нема - ма се виде Дръмоня кво са залага да снима и на кака Сийка яхнията :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Баба Краса в Юни 22, 2012, 07:25:31
Няма достатъчно изразни средства, за да предам чувствата си от срещата на живо с всички вас. Златни хора! Ще продължим да работим за резервата и да го направим значим и обичан!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 09:15:41
Няма достатъчно изразни средства, за да предам чувствата си от срещата на живо с всички вас. Златни хора! Ще продължим да работим за резервата и да го направим значим и обичан!
Баба Краса е гооолем Пич :krkanje:Яла тука с бай Цанко Ракиджията ка си благу гаворат ;D

(http://media.snimka.bg/s1/0686/027615226.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 22, 2012, 09:19:15
благи орица... :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 09:23:44
А Рикията- пишем с главну Р - е магияяяя :krkanje:Бай Цанки требе да черпи за таа убава рикия :krkanje: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 22, 2012, 09:31:51
А Рикията- пишем с главну Р - е магияяяя :krkanje:Бай Цанки требе да черпи за таа убава рикия :krkanje: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Да черпи със жлъта лимунада, ама изсту̀дена до кристализиране. По-добро пиенье за жегите нема! :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 22, 2012, 09:33:53
А Рикията- пишем с главну Р - е магияяяя :krkanje:Бай Цанки требе да черпи за таа убава рикия :krkanje: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

все повече ма фаща яд, че не съм била тама  :tazz:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 09:36:43
Валеку- на тебе че ти сипеме лимуната у шише с натпис Рикия ут Бай Цанко- а у шишету ут ломоната че сипеме рикията и гатову-Уйне -че има - ча има и за тебе и за Укята ут бай Цанко- сигурен съм че нема да откаже да даде 1 кило-па и 2 :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 22, 2012, 11:01:42
Аде да не са две кила, да сипне само, да разквасим уста  :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 22, 2012, 11:24:11
Па аиде да напраиме нова среча,и я че донесем от елексира на живота


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 22, 2012, 11:26:50
Па аиде да напраиме нова среча,и я че донесем от елексира на живота
Айде, след 8-ми август съм на линия  :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 22, 2012, 11:28:30
Па аиде да напраиме нова среча,и я че донесем от елексира на живота
Айде, след 8-ми август съм на линия  :)

ше зачекаме и Пачо да каже кога ше клопне... ;) :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо ракиджията в Юни 22, 2012, 11:29:47
Само кажете кога и каде


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 22, 2012, 11:31:11
Само кажете кога и каде
че съ разбереме бай Цанко- не бой съ ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 22, 2012, 11:39:44
Само кажете кога и каде
Железарка  :punk: :punk:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 22, 2012, 11:43:21
Па аиде да напраиме нова среча,и я че донесем от елексира на живота
Айде, след 8-ми август съм на линия  :)

ше зачекаме и Пачо да каже кога ше клопне... ;) :)

баш!!! требва да са видим с тия убави ора!  :punk:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пачо в Юни 23, 2012, 01:15:59
Пачо и Юбопитла ше клопнат на 29 юли на летище София.ПОсле требва а са завлачеме до Троян,и след два три дена ше я мислиме къ да стане.Ма да знаате и ниа млого сакаме да са сбереме и да са видиме с който може. :nazdrave:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 23, 2012, 10:35:15
още малко фотки....
(http://prikachi.com/images/893/4931893C.jpg) у 08.45.....
(http://prikachi.com/images/913/4931913l.jpg)
(http://prikachi.com/images/916/4931916Y.jpg)малко по късно....
адаша у силата си....
(http://prikachi.com/images/928/4931928o.jpg)
(http://prikachi.com/images/929/4931929z.jpg)
(http://prikachi.com/images/930/4931930K.jpg)...с джуруляк ураце... ;)
пърленки...
(http://prikachi.com/images/944/4931944m.jpg)
..разни ТВ-та...
(http://prikachi.com/images/945/4931945v.jpg)
па лебец....
(http://prikachi.com/images/949/4931949u.jpg)
разфръгванье.... ;)
(http://prikachi.com/images/950/4931950b.jpg)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 23, 2012, 10:47:00
Яко!!! Тиа па откъде додоа?!? :o


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 23, 2012, 10:47:48
Яко!!! Тиа па откъде додоа?!? :o

брат ми е снимал... ;) :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Дръмон в Юни 23, 2012, 10:48:55
А-хааа....


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 23, 2012, 11:01:22
Тересну ми а на таа снимка- Обект 1/женски/- е близу ду убект 2 -мъжки/Оджака/- ду кулата на Валери ;D Валери рови у багажника ;)- обект 3 е Запелющения  ;DВ пуследствие са появиа и други снимки :smeeeh:

(http://media.snimka.bg/s1/0691/027625662-big.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572292.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572321.jpg?r=1)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 23, 2012, 11:04:06
подробности сега,..... ;)по късно Запелющеното си я ареса, и я му я дуведох за снимка... :P ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 23, 2012, 11:29:30
подробности сега,..... ;)по късно Запелющеното си я ареса, и я му я дуведох за снимка... :P ;D
А що и лижеш сладуледа :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
(http://media.snimka.bg/s1/0664/027572297.jpg?r=0)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 23, 2012, 11:31:03
у грешка си!!тоя си беше лично моя... ;) :)подарък ми беше... ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 23, 2012, 11:34:28
а що на предната снинка гу дръжи друг :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 23, 2012, 11:42:54
а що на предната снинка гу дръжи друг :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

тоя си е неговия... ;)погледни ,че си го дръжи пак...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 23, 2012, 11:46:27
Ютре обстойну ча са земем с таа згатка- ;D ;D ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 23, 2012, 11:48:02
Ютре обстойну ча са земем с таа згатка- ;D ;D ;D

Адаша дръжи и камера и сладолед  ;)загледай се....снимката е по горе... ;)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 24, 2012, 12:20:23
А я се чудим кой ми е набъцкал на две места дзадна десна гума, та беше на микица, и ми е свил капачките на вентилите на три от гумите - оно сигур а тоа къде се е врътал покрай МПС-тата  :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 24, 2012, 02:26:31
странни рабути са случваа на таа Свидня:

Кумеца Дидо го викнаа по спяшнос в ГрАничното

Ели ин ги изпопукани гумите

Байо Ракиджиата са наложваше да сменя гуми и он

Случая с Лъчко

Ваня си ги бя аресал млогу, а накраа легна да спъ с Цецко и Дидо

някой коту да ни беше проклетисал ми са чини, етъ...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 24, 2012, 03:22:48
Негде си затрил розовите очила лааса ....Сал за магии не почвай да думаш :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 24, 2012, 07:41:51
Мене и днеска ма викнаа от Граничното. в 07.00ч. Сага са прибирам.
Зимам домочадието и, къ пее ГрафЪТ -  дим да ме няма!!!
Поне съм свалил снимките от моо фотоапарат от Свидня, на лаптопа. Часее ше ги метна у Снимката, след което - тукеена.

Да ще вече да не дваажда неделя, а да почва работната седмица, та да си отмора...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 24, 2012, 07:43:10
Айде бре именяка - чекаме слики :krkanje: :krkanje: :krkanje: :krkanje:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 24, 2012, 07:45:23
Ар ю токинг ту ми?
Къв именяк бре - язе празним на Димитров ден, кога и Видин.


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 24, 2012, 07:54:53
празнуваш, че си сбркан, ма ти не си виновен


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 24, 2012, 08:09:21
Оооо, куме  love


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Черногледец Храбър в Юни 25, 2012, 12:22:14
Абеее, я вазе двамата не съм ли ви виждал къде "Любоф чешма"? :green: :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 25, 2012, 12:56:30
Абеее, я вазе двамата не съм ли ви виждал къде "Любоф чешма"? :green: :green:

але подиграфчия веднъга, тц тц тц, горко му  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 25, 2012, 06:49:39
Подигравчии винаги са намират и брже са сбират. Па после що тргат приказки, че некои от форумашете одат да са поебват взаимно по чешми и самодивски поляни...  ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 25, 2012, 09:02:24
Я не съм клюкарка, ма съм изтървал движението! Кой кого какво и къде? Използвале ли са релефни предпазни средства или са биле просто мазоле? :green:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Юни 25, 2012, 09:02:51
Ниа ли бехме поди Юбоф чешма у Кула- докъту я бех не ебаа никуй ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Пустиняка в Юни 25, 2012, 09:07:45
Але, доде време и азе да кача мойта гледна точка от форумната сбирка, па и от Свидня.


Але тоо кадър е достоен за откриването на секи аристократичен прием:

(http://media.snimka.bg/s1/0700/027644954.jpg?r=0)

Байо Ракиджията си намери бая "помощници"  ;D
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027644962.jpg?r=0)

Унучката нещо не е доразбрала...
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027644963.jpg?r=0)

Наживо...
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027644965.jpg?r=0)

При нас е весело:
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027644994.jpg?r=0)

Слуховете, че обичам чорба и месо са силно преувеличени...
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027645000.jpg?r=0)

Давид и Голиат...
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027645001.jpg?r=0)

Дръмоня показва едно от силните оръжия на Министерството...
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027645002.jpg?r=0)

We are the Champions...
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027645007.jpg?r=0)

Дръмоня са кани да покаже другото силно оръжие на Министерството...
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027645017.jpg?r=0)

Дръмоня показва нови стъпки на младежта, докъде двамата Кольовци палуват на чардака:
(http://media.snimka.bg/s1/0700/027645040.jpg?r=0)

Кой е най усмихнат на таа снимка?
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645058.jpg?r=0)

........

Настана нощ, звезди обсипаа свода небесен под възгласи "Ебанье Михайловграаааад", легнаме да дремнеме малко.

.....Настана време за СВИДНЯ!

Тава, къде Запелющеното момче пие е ВОДА! Да, правилно прочетохте - вода!
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645085.jpg?r=0)

събират са участници...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645107.jpg?r=0)

Е-е-е-е-е-ееех...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645112.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645116.jpg?r=0)

Е бре, орооо...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645129.jpg?r=0)

...оро като оро...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645135.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645142.jpg?r=0)

але ка са разбират ора, като са на един акъл...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645225.jpg?r=0)

тия две деца вече моо са грижат сами за себе си...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645227.jpg?r=0)

...нашия талисман...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645228.jpg?r=0)

тава сме ние...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645230.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645232.jpg?r=0)

Сигурно тава йъ видяла Алиса в Огледалния свят:
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645233.jpg?r=0)

почват приготовленията...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645234.jpg?r=0)

помагат малки, големи и още по-големи...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645235.jpg?r=0)

най-необходимото да един събор... (Крокич, специален поздрав с тоо белия обект на заден план  ;D)
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645237.jpg?r=0)

Системния администратор проверява стабилността на системата преди пуска й...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645238.jpg?r=0)

тия жени праат ненормално сладко..
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645239.jpg?r=0)

але от къде иде израза "Да муаш като у чутура"  ;D
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645240.jpg?r=0)

Кака Сийка в действие:
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645242.jpg?r=0)

не липсват и помагаче...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645245.jpg?r=0)

качамак и зрелища...
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645246.jpg?r=0)

"Момче, онова там е готвенье, а тава на масата е яденье... ееей, нашия къде снимаш с таа камера, бре.."
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645247.jpg?r=0)

"Не сме сами у Вселената. ИДАТ!"
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645248.jpg?r=0)

три пъти стреляме, доде тия птици, къде им викат "парашуте", пущат ората  ;D
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645249.jpg?r=0)

Докъде Валерко са а попотил от работа, Оджака праи "делвички", а Запелющения крепи чадъра да не падне. Ората от "Алмус" подготвят гвоздея на програмата - студена наливна бирица  :almus: :almus: :almus: :almus: :almus:
(http://media.snimka.bg/s1/0701/027645253.jpg?r=0)
Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 25, 2012, 09:14:08
Алиса вика в огледалния свят  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 25, 2012, 09:15:31
ПА ми стана убаво като гледах снимките! По малко и слебец и нещата ше са получат! :punk:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: apostolicia в Юни 25, 2012, 09:33:42
Ех, Свидня... Мене ми беше убаво, за вазе не знам. Една седмица релаксирам агресивно и немилостивно чък, ма колко повече релаксирам, толко повече ми аресва, въпреки кючеко на масата, пералната и съдомиялната, и манко връз гардиропа. Нагодина се надам па да ви сбера и вече съм си намерила опщина, що знам къ се работи с неги и ша стане пирфекциозно тоа път! Тава ви го обещавам я - Апостолица Липненска! А да връва да готва!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 25, 2012, 09:36:32
Ех, Свидня... Мене ми беше убаво, за вазе не знам. Една седмица релаксирам агресивно и немилостивно чък, ма колко повече релаксирам, толко повече ми аресва, въпреки кючеко на масата, пералната и съдомиялната, и манко връз гардиропа. Нагодина се надам па да ви сбера и вече съм си намерила опщина, що знам къ се работи с неги и ша стане пирфекциозно тоа път! Тава ви го обещавам я - Апостолица Липненска! А да връва да готва!


добре ги предупреждаваш да ги сбереш ;)да си знаат от сега ората у форума и да си пишат тия дни почифки!!!!....че зади мониторчетата е могу лесно..... :P

Впрочем кога ше вида тоя форум на 90% збран на едно место ??? ??? ??? ???


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: onufri в Юни 25, 2012, 10:41:37
Пустиняк, преби ма с тиа коментаре! Евала!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Гривяк в Юни 25, 2012, 10:43:56
Страхотен репортаж на Пустиняка.
Генин, мислиш ли, че не ми се идва на сбирките на форума? Ма като съм се завлекла на майната си райна...така ша е.  :(


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: уйна в Юни 25, 2012, 10:52:15
Гълъбино, не мисли, че има Генин теб предвид  :) . За други ора става дума, они си знаат кои са.
Страхотен репортаж на Дидко, да е жив и здрав  thanks


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Гривяк в Юни 25, 2012, 10:53:41
Гълъбино, не мисли, че има Генин теб предвид  :) . За други ора става дума, они си знаат кои са.
Страхотен репортаж на Дидко, да е жив и здрав  thanks
Хубава работа, уйне. И той ли са а угадил, че съм от ящните и тия дека си пийват повечко бозица, та го а стра да ме покани?  :smeeeh:


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: masok в Юни 25, 2012, 10:57:19
Гълъбино, не мисли, че има Генин теб предвид  :) . За други ора става дума, они си знаат кои са.
Страхотен репортаж на Дидко, да е жив и здрав  thanks
Хубава работа, уйне. И той ли са а угадил, че съм от ящните и тия дека си пийват повечко бозица, та го а стра да ме покани?  :smeeeh:

баш па от тебе ма нее стра,заповедай  ;)па и не кана я на тия събития....!!!
Самите събития канат ората ;) ...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Гривяк в Юни 25, 2012, 11:02:58
Шегувам се, Генин :) Стига, че ще ни бие Самотока дето плямпаме глупости тук. :)


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Оджака в Юни 25, 2012, 11:12:47
лоше я, че не са глупости...


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Чвора в Юни 26, 2012, 12:00:46
Много добър репортаж на Пустиняка,а коментарете къде фотките са класика.... ;D


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 26, 2012, 07:29:45
Връло добър репортаж на Пустиняка.  thanks
Да добава некоя и друга фотка, ша гледам да са не пофтарат. Я не снимах много, ма те още един ъгъл на виждане.

Сметам,че ша е интересно за неприсъстващите да видат вилата, дека беше ни приютила вечерта. Дубро место за такива гулеми компании, идеялно даже. Добър избор на Ели.

Изглед отпред. Там дека висат одеялата е верандата. Проснати са лаасе некой да са завие, ако заспи ненадейно навънка.

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578912.jpg?r=0)

Те и изглед от едната страна. Тава дръво мисла да е сребрис бор. Оджака, кат едно горско чадо моо ма поправи.

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578921.jpg?r=0)

Двор гулем, къде 5 декара, има место да са паркират ен на брой коли, матори и секви возила.
(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578979.jpg?r=0)

Гулем мерак имах да ма повози Ради на те тоа  мотор, ма време не остана....

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578965.jpg?r=0)

Асмици, цвекета, градинка....

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578918.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578915.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578916.jpg?r=0)

У комшулъка кошерчета

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578923.jpg?r=0)

Патриотично са вее и байряка

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579075.jpg?r=0)

Айде стига толку. Манко и от купоня.
Тия двамцата нещо замислят, ненам кво..... лааса да видат сметката на мръвките, дока ги нема другите

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578911.jpg?r=0)

Липненска либоф  love

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578909.jpg?r=0)

Убаво било на пръжолите да им са пее дока са печат, а още по-добре и да им са танцува. Владо кюстендилски не е вчерашен и пръв почна, после дойдоа и другите от оркестъра.

(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578955.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579080.jpg?r=0)

Знае Пачи къда да са заглежда.
(http://media.snimka.bg/s1/0667/027578936.jpg?r=0)

И дойде и заранта.
Валери дири правописна грешка, ма немааааааааа..... Сичко си е тама.

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579081.jpg?r=0)

Тука вече много фотки са пущиха, та ша дотура некои детайли сал.

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579100.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579089.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579092.jpg?r=0)

 Рени и част от нейните красоти
(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579086.jpg?r=0)(http://media.snimka.bg/s1/0668/027579085.jpg?r=0)

Яла ма и мене с  един капетановски юнак. Зеха ми акъля тия ора. Много добри! А костюмите им беха уникални.

(http://media.snimka.bg/s1/0676/027596467.jpg?r=0)

Айде, останете си със здраве! Убава вечер на компанията!  :nazdrave:

 


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Байо Либен в Юни 26, 2012, 09:06:29
Браво Иве,млого убав репортаж. guru


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Валери61 в Юни 26, 2012, 09:16:51
Виж ка малко погледнато под друг ъгъл дава нови виждания на събитието. А я докато са поосвобода и сладкото беше свършило, та ше требва да си планирам летото едно одене до тиа майсторки!


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Юбопитка в Юни 26, 2012, 09:17:11
 thanks колкото повече гледни точки, толкова повече цялостна картина за неприсъствалите


Титла: Re:Свидня
Публикувано от: Караконджул в Юли 23, 2012, 06:04:49
Много добър репортаж! :nazdrave: