Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Сбирки по интереси => Слободно време => Гозбици и пиенье => Темата е започната от: masok в Юни 06, 2013, 09:57:32



Титла: Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 06, 2013, 09:57:32
Имаме слабост към леба сите у форума!
Наскоро четох и у Гозбите за киселото тесто ,има интерсени фотки и описания!
Ше си позвола да почна таа темица за Леба и да вейна пръви опите у направата му!
Божура и Каламутняка се по напреде с материало да дават акълец и да споделят опит..!!
И за рецепти за лебец ...
Те и мене кат за пръф път!!
С едан нова хлебопекарница!!
При разменката на подаръците с кумците я си поръча хлебопекарна!сал такова си немах дом па и се канех от сума време си зема!!
На них зехме портативна съдомиялна ма тва е друга тема....
Те и месачо-печачката на леб... ;)
(http://prikachi.com/images/263/6193263m.jpg)
..и я днеска реши да я пробам...стана едно тугле!ма оно тва е формата деба..хихихи
..пшеничено -ръжено брашно ,плънозърнесто........те туглето... :smeeeh:
(http://prikachi.com/images/264/6193264o.jpg)
..разреза и опита...леко глетаво беше изнетре моеби що е било жешко..па и нема место се ралее ,освен нагоре... ;)
(http://prikachi.com/images/265/6193265c.jpg)
..иначе мирише на убав лебец и беше с добра кора....леко нагарча ма тва е от брашното лаесе...
..тепръва ше се усъвършенствам... ;D
..те ви го от по близко... ;)
(http://prikachi.com/images/266/6193266Q.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 06, 2013, 10:47:12
Я съм сменил 2 или 3 такива. Връши работа, но не е като пещ - температурата е по ниска и нема въздух, леба остава леко по-влажен. Затва па моа праиш кво си сакаш. Я примерно ми аресва леб с орегано и зейтинец. Предполагам че като начинающ не си си мешал съставките сам, ми си зел от гастрамоня готово забръкано смески, само го меташ и сипваш вода?


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 06, 2013, 10:49:42
Брашното беше забръкано!я тура солта захарта олиото и маята ..оп и водата.. ;D


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 06, 2013, 11:05:02
абе иам фпредвид че е готово забръкано све, и сол и мая и се продава пакетирано


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 06, 2013, 11:08:05
е има и такова ,ма я зима друго и я му помогна малко!!
даже имаше с кисела закваска!!
Ма ше има и да го пробам тия дни!! ;)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 06, 2013, 11:12:05
ше се отедеш, моа бръкаш и само тѐсто и а праиш пици ...


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 06, 2013, 11:21:03
Не знам ка си месил, но съм чела, че има машини със спицялни програми за леб с натурална закваска. Тоо вид месене, втасване и печене е съвсем различен от познатия ни с мая. Иначе на мене леба ми аресва, надут е, па и с тия брашна е нормално да е по-туглен, така а са каже.
Я последния леб, дека правих ви го показвах, от тогава не съм правила. Сакам да си намера убаво брашно и тогава. Кваса ми е на стенд бай у ладилника.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 06, 2013, 11:23:24
Е давай Божурче,я и на теб се надам за рецептици... ;)тоя Ляб се прави 2часа и 40 минути...я насипах и извадих гутов!!не съм пипал повече..


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 06, 2013, 11:30:20
Не съм са интересувала, що я немам машина за леб, ма шти кажа кво съм чела. 2 часа му е малко втасването по принцип. Ку ти са не меси, пущи го само да ти омеси и остави да си втасва, доде удвои обема си. Около 8 часа, ама ако е топло може и по-бърже. След това мащаш тестото от контейнерчето и на набрашнена маса го сгъваш като плик за писмо, ако ма разбираш. Префргаш па и оставаш още около 2 часа, ча тогава печеш.
Не съм спец, немам и голем опит, па казвам, знанията ми са повече на теория.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 06, 2013, 11:30:52
Виж си на машината нема ли такава програма.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Юни 06, 2013, 11:32:58
Честито и да си а изтръкаш от ползване (ама она да даяни на тръканье)!
Я немам хлебопекарница, та за ньеа не моа ти бъда от полза с рецепти и едно-друго. Жената сакаше да ми купува, що праех живо чудо у назе кат са расвихра с брашно. Ама и тава попремина като се отурих на леба без месенье (гугълни no knead bread (https://www.google.com/search?q=no+knead+bread&oq=no+knea&aqs=chrome.0.59j57j0l2j60j62.5295j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8)). Най-убавото според мене на тоа леб не е, че се не меси, а че втасва бавно и дълго. Цели фермани има изписани от разни мраклии и хаховци за тава кво и кък, ферментации и не знам си кво. Я кво знам е, че ми аресва кък мерише и кък е на вкус.

Ама съм намалил лебо много, почти никък, та като си опечем леб и го едем по цела недея. Тава що в момента съм на "кисела" вълна, па жената и децата предпочитат бел и "нормален".

За хлебопекарната - ако ти не аресва формата или кък пече лебо - мое да си а ползваш само за месене (и пръво втасване) па после а си го печеш у кво си сакаш. Иначе чрън и пълно/разно зрънест леб винаги седи по-глетав от белиа и се не надига толко. Некой му сипват допълнително глутен за тава. Става чудно и да си забръкаш тесто за мекици или за пица.



Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Юни 06, 2013, 11:34:30
Баси колко бавно пишем - 5-6 поста откък го почнах докато го тура...


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 06, 2013, 11:42:08
И да ти кажем нещо от опит - смртната опаснос за тиа машини е да забраиш бръкалото у леба и след некоко дена като се спече да изфрлиш леба заедно с бръкалото - я една машина а изфърли затава, имам още една у магазата къде ѝ немаедното бркало...


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 06, 2013, 11:48:05
Виж си на машината нема ли такава програма.

програмата зададе толко за тоя леб и она си го меси сама!машината де...иначе на пакетчето с бршното пишеше че лебо требе се праи с час повече!!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 06, 2013, 11:51:43
Епа щом програмата толко е решила, значи така би тревало да е. Ти като напраиш неколко опита, сам ша прецениш. Пробвай и така къ ти написах по-горе.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 06, 2013, 11:59:33
Не съм са интересувала, що я немам машина за леб, ма шти кажа кво съм чела. 2 часа му е малко втасването по принцип. Ку ти са не меси, пущи го само да ти омеси и остави да си втасва, доде удвои обема си. Около 8 часа, ама ако е топло може и по-бърже. След това мащаш тестото от контейнерчето и на набрашнена маса го сгъваш като плик за писмо, ако ма разбираш. Префргаш па и оставаш още около 2 часа, ча тогава печеш.
Не съм спец, немам и голем опит, па казвам, знанията ми са повече на теория.

ше го пробам тва!! ;)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: мома Врачанка в Юни 07, 2013, 01:03:44
Генин,честита ти придобивка,със здраве да ползвате  :winkiss:

Я имам от много време,полезно нещо си е,месенето вече не е свързано с мазане,губене не време и премиване на съдинки.
За начало си спазвай пропорцийте - с мерителната чашка и лъжичка,важно е особено кога ша печеш у машинката.Ако прайш само тесто - за мекици,пици или да го извадиш да печеш у фурна мое си слагаш и да си добавяш продуктите докато та са види хомогенно тестото.

Бе ша му фанеш цаката,после сичко мое си правиш - лебове секви,кекс,мармалад  :)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Байо Либен в Юни 07, 2013, 08:23:47
И ние имаме такава хлебопекарна чудо но се отказа от нея що като опече 1 леп жежак и ниа го измааме целиа за вечера иначе си е супер ако го сложиш на програма 1 час требва като спре да меси да си го изключиш и да повтасва още десетина минути но не повече от 15 що после машината не разпознава програмата,пак я включваш и си продължава програмата.Генин със здраве да си я ползваш.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 07, 2013, 08:37:07
Наате ли кък ме чегръта от вътре за убав лебец!!!
Днеска втори опит!!
Зима си брашно за селски леб с кисела закваска у ньего...!Могу се зачуди за програмата ,прегледа ги добре и сал 2 ми аресаа една за френски леб и една за багета...я избра Френското!!с мека сръдина...три часа и малко се праи..!!Ненормално се подигна тва наплъни кофичката!Доволен съм могу..и е благ баба!!
(http://prikachi.com/images/141/6196141L.jpg)
..кората е елегантно хрупкава,а от вътре е кат перуш...
(http://prikachi.com/images/142/6196142p.jpg)
(http://prikachi.com/images/143/6196143H.jpg)
очевадната разлика от вчера!!
(http://prikachi.com/images/356/6196356q.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Пачо в Юни 07, 2013, 09:16:25
Браво бе!Ше са изучиш тизе,млого убав изглежда тоа леп. :punk:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 07, 2013, 09:21:43
Браво бе!Ше са изучиш тизе,млого убав изглежда тоа леп. :punk:

Ше се ст'раем кусин старшинка... :P ;) :krkanje:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Юни 07, 2013, 09:24:01
(http://1.bp.blogspot.com/-2oSkp9CAMCg/T4YUiR9gbLI/AAAAAAAAA7o/p04iOW9jtvw/s120/harold-and-khumar-thumbs-up.gif)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: sanda в Юни 07, 2013, 09:34:11
Чиче, да имаш неко фелийка у повече, че забрайх да купа леб ;) :green:
Много добре изглежда леба та ча ме палиш и я си купа машина ???
Ма не смея че един приятел исфръли нихната през празорецо що беа качили по 5кила за един месец :-\ :green:
Напълно сириозно ти казвам, благ леб, благо яденье ;D :krkanje:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 07, 2013, 09:38:11
Цитат
Ма не смея че един приятел исфръли нихната през празорецо що беа качили по 5кила за един месец

Дреме ти на ую!! :smeeeh: :green: :krkanje:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: sanda в Юни 07, 2013, 09:45:50
Цитат
Ма не смея че един приятел исфръли нихната през празорецо що беа качили по 5кила за един месец

Дреме ти на ую!! :smeeeh: :green: :krkanje:
  :krkanje: :krkanje: Яж и да тие благо и здраве :punk:
Па неко път като са усъвършенстваш да крайнос ша напрайш и едно лебе на стрина ;) ;D :krkanje:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 07, 2013, 09:46:35
Цитат
Ма не смея че един приятел исфръли нихната през празорецо що беа качили по 5кила за един месец

Дреме ти на ую!! :smeeeh: :green: :krkanje:
  :krkanje: :krkanje: Яж и да тие благо и здраве :punk:
Па неко път като са усъвършенстваш да крайнос ша напрайш и едно лебе на стрина ;) ;D :krkanje:

винаги стринче!!нали сме се очували от деца заедно!!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 07, 2013, 09:58:52
Не разбрах тава брашно с кваса ли са продава? Или ти сам си си напраил квас? Възможно е да има и допълнителни набухватели у брашното.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 07, 2013, 10:08:02
Не разбрах тава брашно с кваса ли са продава? Или ти сам си си напраил квас? Възможно е да има и допълнителни набухватели у брашното.

така е забръкано брашното съсе кваса..и леба стана добър...
Демек у тва брашнно е натурано сичко!сал сипваш 340 грама вода и брашното!!тва е..след три часа ..леба е гутов..


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Валери61 в Юни 07, 2013, 10:29:19
Адаш верно внимавай, е тоа леб разяжда и след 2-3 месеца ше та чакаме у темата за заслабванье! :green:
 Иначе леба ти са е получил един път! :punk: Ниа пръвата лебопекарна я земааме 96-та годин от Югоагент за 110 долара, а от рентата на жената 100 кила бело бра̀шно и тогива заедна зима минах 100-те кила и повече не слезнах надоле. И понеже като е топъл леба фръчи и не стига, та решихме след като са навечераме да месим за следващия ден. Обаче дока са пече, ниа дзепаме телевизия и като го извадим, па та удари онаа пара у нусъ и я ѝзвада шарената сол, а жената буца сиренье и го апнем и него, та не моем са запрем! Нема начин да не минеш и ти през тиа етапе! ;D
 Ма яжте да ви е сладко, че колко радости останаа у тоа живот! ;D


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 08, 2013, 10:06:02
не ме свръта деба..мойта ме накара да видиме кък е с кузунако!!
та у книжката имаше рецепта за Благ леб-Козиняк!! ;)
имах прудукти/масло де/сал за 500гр!Ма и по добре,що тва излезна от котленката...време за праанье три саато и некви минуте...
Резултат :Пухено тесто и кора де се топи у устата..Недостатък:малко му е захарта по рецепта... :P

(http://prikachi.com/images/291/6200291M.jpg)
..те пухенката отвътре!!
(http://prikachi.com/images/292/6200292u.jpg)
(http://prikachi.com/images/293/6200293s.jpg)

те и у сравнение с предните резултате...!!
(http://prikachi.com/images/294/6200294A.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Дръмон в Юни 08, 2013, 10:29:25
Вече ша знам кой да дира за козуняк...! :green:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: sanda в Юни 08, 2013, 10:57:18
Вече ша знам кой да дира за козуняк...! :green:
Не пререждай са :udri: :green:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 11, 2013, 03:58:00
Изкарах си кваса и го зараних, сметам утре да праа пица с него. Кой знае кво говно ша стане, ма нали треа са проба.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 12, 2013, 02:31:29
Напраих я пицата с тесто с квас. Немах време мого да чакам да втасва тестото, ма стана добре. Доста тъничка и рупкава. Сутринта у 7:30 омесих тестото, у 12 напраих пицата. Остана ми още малко, ма ша го остаа да втаса убаво и моо некви пичици да напраа довечарка с него. Еба, па то така мая ми не трева да купувам, сичко ша си праа с тоо квас.
Те пицата:
(http://media.snimka.bg/s1/2246/030735930.jpg?r=0)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 12, 2013, 06:07:10
Начи му фана цаката.. :punk:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 12, 2013, 06:33:21
Не смея да кажа, ама ша ви покажа пичиците кви станаха убавинки от останалото ми тесто!
На памучец са, все едно са месени с мая. Малиииии
(http://media.snimka.bg/s1/2247/030737288.jpg?r=0)

мънинки са, ето вътре - пуфкави и мекички:
(http://media.snimka.bg/s1/2247/030737289.jpg?r=0)

Ей, тава леба а голема работа!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 12, 2013, 07:44:54
екстра са..!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Дръмон в Юни 12, 2013, 08:26:15
Бравус!!! Еш къ нема олигавен емотикон,дееба...!!! :punk: thanks


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Юни 12, 2013, 08:35:57
Един път са!  :punk:

Я забръках снощи па кисел леб, ама тоа път фръли и манко чръно брашно у него.
Седе неколко часа навънка, сега е у ладилника и довечера като са приберем от работа ш го печем.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Юбопитка в Юни 12, 2013, 09:01:09
офффф, тази тема и онази с благите работи трябва да ги заключа с девет ключа от мене си. Опитвам се да си тренирам волята, ма пуста лакомия удържа ли се :-[


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Юни 13, 2013, 06:53:08
Леба ми за седмицата. Квасен, 20% целопшеничено (ба ли го къ да преведа "whole wheat") брашно за адет.
(http://imageshack.us/a/img823/1750/dscf0788t.jpg)

И закуската таа заран
(http://imageshack.us/a/img594/3866/dscf07922.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Юни 13, 2013, 07:00:06
Чудесно изглежда. Може да разкажеш къ го приготви.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Юни 13, 2013, 07:56:10
Чудесно изглежда. Може да разкажеш къ го приготви.

По същия начин както бех писал у другата тема. Само дето сега смешах и от другото брашно. Дава много добър аромат така.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Юни 13, 2013, 08:18:36
баце турай ,тука рецептици и опит...сака се учиме!!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: мааму стара в Юни 13, 2013, 08:22:37
              Е ви те нещо, дека моо а'ви помогне... па шъ почерпите една филиа!

(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/181233_587972467900456_1325115698_n.jpg)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=587972467900456&set=a.478948065469564.110650.372794019418303&type=1&theater (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=587972467900456&set=a.478948065469564.110650.372794019418303&type=1&theater)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Юни 13, 2013, 09:07:59
баце турай ,тука рецептици и опит...сака се учиме!!

Чаша шупнал (наял се и се разблъбукал) квас на 4-5 чаши брашно и манко вода, 1 чл сол. Мое да забръкаш отначало само 2 чаши брашно с квас и вода на по-редка каша да го остаиш да поседи час-два, па после да слагаш другите 2 чаши брашно и солта, а мое и сичко наведнъж да омешаш.
Не давам апцелютно точни мерки за вода/брашно, що не знам. Може само да го забръкаш (у кастрон, къде да има место да се надига после!) да се омеша добре без да го месиш, ама я лично, понеже не работим с точни мерки така не моем да добием представа колко твръдо/меко е, та си го гнявим на ръка неколко пъти така - не баш месенье а само колко да го усетим.
След тава кък си е забръкано у кастроня го оставям у куфнята да седи 5-8 часа покрито с нещо да са не праши. Тава обикновено се случва вечерта, преди да си легнем. На заранта го зимам и къ си е го фръгам у ладилника. Като са приберем от работа (след горе-доле 12 часа) го вадим от хладилника, оставам го манко да се оцафери, изсипвам го на набрашнен тезгях и го сплащам (не го месим!) и го заглаждам колко да стане на топка, като гледам краищата на "сплатеното" да са отдоле и гледам да ги "залепим" да дръжат. Турам топката ("залепените" краища отдоле) на ратия за печене (че по-лесно после да а извада после) и па у кастроно. И па - седи неколко часа така, докато ми ареса колко са е дигнало (или докато ми писне на уя да го чекам  :green:). После турам чугунената тенджера (с капак) у фурната и загревам фурната на 230-250 градуса, ръсим отгоре на леба манко брашно, с остра чикия (с назъбена става добре) праим неколко резки отгоре (не натискай що само шъ преебеш работата!), вадим топката тесто от кастроня със се ратията за печенье и я турам у чугунената тенджера. Затварам с капака и печем у фурната 1/2 час. После вадим кво е станало (с ратията е лесно) и го печем още половн час извън тенджерата на към 200 градуса. Гледам по цвета на леба да познаем кога е готов. Вадим и слагам на решетка да изтине - къде час или повече. Ако го срежеш веднъга, и го не издеш целия, кво остане след тава става глетаво.

Става бавно, ама като работа е много манко. У хладилника тестото мое да седи така неколко дена и нищо му нема - даже по-добро става (до некой момент де  :green:).


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Марчето в Ноември 02, 2013, 05:28:35
(http://media.snimka.bg/s1/2829/031902615.jpg?r=0)
Днешната погачка :)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Байо Либен в Ноември 02, 2013, 06:00:56
([url]http://media.snimka.bg/s1/2829/031902615.jpg?r=0[/url])
Днешната погачка :)


 guru БРАВОС,пресна турта със сиренце това е мойто пиленце. :krkanje:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: уйна в Ноември 04, 2013, 10:55:51
([url]http://media.snimka.bg/s1/2829/031902615.jpg?r=0[/url])
Днешната погачка :)


Па оно да му е жал на човек да начупи такъв лебец.  thanks


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Оджака в Ноември 04, 2013, 11:12:24
алал ти вера, домачице, имай ф предвит, че та наблудавам фнимателно, праа си един списък, малко преди сбирката ще си зема три дена отпуска, ще ти обада един тилимон, ще мина да купа кво продукте ти тряват и ще дода ф сряда да ти помагам да пригодиме кво що по списъка съм отметнал за ф събота


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Марчето в Ноември 05, 2013, 09:09:43
Винаги готова :)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 07, 2013, 06:53:16
Експеримент от вчера - леб с маслини и сушени домати (къде ги слагат у буркан със зейтин).
Разбира се квасен (т'ва купешката мая за нищо а неам вече). Стана добре, ма ако праа па, шъ наклъцам маслините и доматите маанко по-едро.

(http://i111.photobucket.com/albums/n145/peperud/022.jpg)

(http://i111.photobucket.com/albums/n145/peperud/024.jpg)



Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: уйна в Ноември 07, 2013, 08:26:15
Изглежда чудесен! А с кво брашънце го месиш?


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Оджака в Ноември 07, 2013, 08:47:19
а с къф апаратец снимаш?


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 07, 2013, 08:51:31
Изглежда чудесен! А с кво брашънце го месиш?

В случая е само пшенично - обикновено бело и малко пълнозърнесто, и двете неизбелвани.
От известно време понекога слагам и съвсем манко (1чл) ечемичено малцово брашно - имало некви ензими, къде подобрявали надиганьето.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 07, 2013, 08:53:40
а с къф апаратец снимаш?
Fuji X100s


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Оджака в Ноември 07, 2013, 09:21:31
връло добар, личи си  :green:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Марчето в Ноември 07, 2013, 09:30:57
Страхотен  thanks Ще се пробва

 


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Юбопитка в Ноември 07, 2013, 03:52:16
 :wow: ебаси професионалното изпълнение - и леба страхотен откъмто съставки и изпълнение, и снимките догодени като за лъскаво списание за чревоугодници
Каламутняк, признай си чесно и почтено, без бой, ако имаш кулинарен блог и дай адреса да одим да гледаме кви други експерименти правиш, да цъкаме с език и да ти зафаляме


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 07, 2013, 08:46:08
:wow: ебаси професионалното изпълнение - и леба страхотен откъмто съставки и изпълнение, и снимките догодени като за лъскаво списание за чревоугодници
Каламутняк, признай си чесно и почтено, без бой, ако имаш кулинарен блог и дай адреса да одим да гледаме кви други експерименти правиш, да цъкаме с език и да ти зафаляме

Ти па - неам никви блогове никъде. Иначе изчето доста, като ми се пална фитила да се науча да праа леб, особено квасен. Много има писано, много се пофтара, има и доста митове и глупусти 
Ма сега по разни не убави причини избегвам/намаям и леба и печем еднъж на 1-2 седмици.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 11, 2013, 05:47:02
Те още един леб. Тоа е с (повече) бело и с (манко) ръжено ръжено брашно. Мерише един път. :nazdrave:
(http://i111.photobucket.com/albums/n145/peperud/001-1.jpg~original)
(http://i111.photobucket.com/albums/n145/peperud/004.jpg~original)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: уйна в Ноември 11, 2013, 09:37:27
 thanks


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Цвети в Ноември 11, 2013, 10:48:16
Голем майстор си Каламутняк! guru


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: буля Иваница в Ноември 11, 2013, 11:41:18
 guru


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Самотока в Ноември 11, 2013, 11:51:18
ка се праи таа нацепената коричка  ???


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 11, 2013, 04:24:03
ка се праи таа нацепената коричка  ???
Баш преди да го фукнеш да се пече, с остра чикия праиш неколко резки отгоре. В зависимос от вида леб и формата му, резките се праат с по-голем ели по-манечък наклон, по-длибоки ели по-плитки.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Ноември 11, 2013, 04:28:26
Каламутняк баце,а тва у кво го пече ?Смисъл у фурня за лебец или?!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 11, 2013, 04:56:32
Каламутняк баце,а тва у кво го пече ?Смисъл у фурня за лебец или?!
У чугунена тенджера. Напоследък леб зех се така да печем.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Юбопитка в Ноември 11, 2013, 05:13:24
 :punk: номинирам Каламутняка за "майстор лебар" у категория "Новоизгряващи кулинарни таланти" на тазгодишната Газена ламба :punk: моля журито да си дири лично от него подкупа (във вид на пресноизпечен лебец с рупкава коричка)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Ноември 11, 2013, 05:29:28
Каламутняк баце,а тва у кво го пече ?Смисъл у фурня за лебец или?!
У чугунена тенджера. Напоследък леб зех се така да печем.

моели ни покажеш?/ако не си я пускал до сеги де и я да несъм я видел :D/


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Ристо Цоцин в Ноември 11, 2013, 05:33:14
само да кажем че към  "Новоизгряващи кулинарни таланти"  требва да се комбинира с "Най-добър хранителен фотограф" - що ако а беше цъкал снимки с телефона с мижава светкавичка у тъмното кьоше на кунята, едва ли щеще некой да забележи тоа леб-ляб....


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 11, 2013, 06:24:30
Каламутняк баце,а тва у кво го пече ?Смисъл у фурня за лебец или?!

У чугунена тенджера. Напоследък леб зех се така да печем.


моели ни покажеш?/ако не си я пускал до сеги де и я да несъм я видел :D/


Пущал съм те тука - http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=30.12225 (http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=30.12225)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Ноември 11, 2013, 06:25:53
 thanks


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Ноември 11, 2013, 06:34:37
Като темата е за "тайните" ... макя ми ме светна за нещо, къде го не знаех - ако нема да се изеде леба за ден-два, става да го туриш (кеф ти нарезан, кеф ти не) у найлонов плик (от тия с "циповете") у камерата. После само вадиш, манко да се размръзне, фръгаш го у нагрета фурня за 5 мин и едеш.
Я не вервах, ама става. Полезно за збръканяци като мене, къде обичат леб, ма не требва да едът къ са яле преди...


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Юбопитка в Ноември 11, 2013, 08:41:30
това със замразяването на хляба работи перфектно. У нас често го правим щото Пачо си умира да яде квасен хляб, ма на мене понякога ми идва възкисел и като се случи да си купим секи различен хляб, па и ако омеся нещо тестено, се налага да минаваме на методи за дълготрайно съхранение. Между другото квасения хляб доста добре се запазва и в хладилника за седмица-две, без да се замразява.

п.п. на Кро забележката за фотките е много на място :punk:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Самотока в Ноември 11, 2013, 10:29:20
е оно затава продават тостере сас шипки къде позиционират далеко от реотаньете ледъ на замръзналете филии и леп със фолио между филиите за лесно отделяне куги иъ замръзнат - дом иам един филипц такоф за дваасе и пет евра купен и и дорсага удръжъ


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: masok в Декември 07, 2013, 06:41:48
те едно ръжено хлебче... :)

(http://prikachi.com/images/376/6828376Z.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Декември 07, 2013, 07:35:34
Язе леб редовна замразявам. ЗАщото не обичам да тичам секой ден за леб. Като го изкарам и го остаа на стайна температура, става сакаче сега е купен. Иначе леба съхранявам в ладилник, колко и да е чудно за некои ора. Мого брже мухлясва иначе.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Aнe в Декември 07, 2013, 07:58:42
На Каламутняка и Генин са много апетитни лебовете.
още не съм се искушла да хлебопекарана,
месеньето нарЪка ми носи удоволсвтие,
ма летоска не месим, заради жегата.

Я уфчера си получих чувала с типовото брАшно.
тава у гамазина нефела и не а чисто.

мойто брашно е едросмлено, блендирам го екстра.
смесвам го с бело, че дом се не е еде само типов леб.
прайм посна смес - вода, мая, сол, зайтин, ябълков оцет.
ръжен не съм правила, ма шсе пробвам.
иначе лебеца фтасва поне 3-4 часа, мое и до 7-8, заради по-гомемата час типова смес.
те един лебец, пресен.
ма мислим е предимно с типово брАшно, и лаас само я си го ядо :)
е и купешки лебове едеме, нема къ.
жалко че се загуби традицията и убавия леб.
у Украйна да речем, леба е страхотен,
убав, плътен, нема набухватели, нема нам кво си.
моа и да има, ма нема кой да го купува.
е оно верно, че и Украйна на едно от пръвите места по износ на жито у Европа,
ма ората си запазили традициата и месат убав леп.

(https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/60621_10201343821291172_20307911_n.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: regreed в Декември 07, 2013, 10:16:54
 guru
Хвала ти Ане за убавия леб! Я те такъв най обичам, и коги е още жежък коричката с манко шарена сол или пресно сиренье и домат.(http://s.rimg.info/856f3d4eb153c243aebb2fea935753b6.gif) (http://smayliki.ru/smilie-72091335.html)
Не можем да месим, нещо не иде ми отръки, а ми се ще да се научим. Едно време баба какъв леб месеше - за чудо и приказ! Съга дом си имаме такава машина, слагаш продуктите, казваш какъв леб сакаш и кога да стане - щрак и готово!
Убав е леба къде го прави, ама тоя къде е месен на ръка - си е друго! А кога човек го е правил с мерак - дума да нема, съвсем различен е!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: мома Врачанка в Декември 07, 2013, 11:40:26
офф,мойта хлебопекарна фана паюжини  :udri:
иде ми да заложа един бел леп и да си го изъм сама топъл-топъл  :o


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: уйна в Декември 08, 2013, 12:41:41
Ане, чуден ти е лебеца, браво!  guru


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Aнe в Декември 08, 2013, 09:33:55
Благодарим, Уйне :)

След таа пълнозърнеста смес, перисталтиката заработва и най-коварния запек се отприщва  ;D
фибри требва да се едът, нема ги у месото и млекото.

Вълчедръмски, рецептета а лесна,
ако месиш леба сутрин, си пиаш кафето, ритуала а приятен,
месиш ли вечер, сипваш виното/ ракията и месиш моа си и мезиш .
ма не почвай много по рано с питието, що моа да не стигнеш до месеньето  ;D
опита показва  ;D

истината е, че отнема два пъти на седмица по 15 минути. човек свикне ли на тоа леп,
трудно приема тиа купешки дунапрени.

сега се приказва много за  леба от лимец, ма он е 5 лева килото.

я мислим лимец по нашия край се не е гледал, ма оно не пречи да се пробва.
възстановяват гледаньето и традициите в источните Родопи, край обезлюден като нашия.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Декември 09, 2013, 02:59:04
По едно време и я бех зела да си меса редовно, ма сега немам тава време. То си сака и постоянно зареждане на брашно, цапотене, миене, тц. На тоо етап, не.

Само влезнах да ви кажа да не са безпокоите, че сал в България продават боклучив леб. Оня ден са изненадах доста неприятно. Купувам предимно един кафев леб, от реномирана, голема верига супермаркети. Леба струва 1.60 и го водат за убав, на вкус ми аресва и е по-плътен, обаче каква беше изненадата ми, кога видо следи от боя по неколко фелии... Не че не съм го очаквала, ама като го видиш и са сещаш за наште измекяри, дека са готови да сложат и отрова на ората у яденето, стига тава да им донесе печалба  :udri:. И така, защо да давам я 1.60 за бойдисан леб, ми си не зема от най-евтиния по 60 цента, ква а разликата?


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: regreed в Декември 09, 2013, 05:50:19
Цитат
След таа пълнозърнеста смес, перисталтиката заработва и най-коварния запек се отприщва  ;D
фибри требва да се едът, нема ги у месото и млекото.
Ане, гледай съга! Ако е да отприщиш запек, ча толко старание ти не требва! Можеш да апнеш манко вАрена тиква и да се напиаш със студена вОда, ели същото става с една круша на гладно и па студена водица, ели пресно млеко - испробвано а !  :green:
 За тиа другите работи, па не си права! ЗимАта, на организъма му требва витамин ЦЕ, и затава човек натега на такиви работи къде го съдържат :
месЦЕ, млекЦЕ, винЦЕ, сиренЦе и т.н.
  За леба съвсем сирьозно бъбрем, верно сакам да се научим да месим наръка, тава що старците си заминаа, апа тогава я се заласваше по кви ли не глупотевини, а съга гледам куто гладно пце, ама нема!
 Я отдавна съм мислил и затава, да се създаде център за развитие на народните занаяти, и би си платил да се запишем на курс, ама и тава нема!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Гривяк в Декември 10, 2013, 12:46:20
Вълчедръмски, по та мързи отколкото ти е мерак да месиш. Я са фащай! Рецепти за питки бол в нета, фащаш най-простата и се мяташ. Само не меси да стане много твърдо тестото, че първите ми опити до там доведоа :) То от старанее, де. :)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Байо Либен в Декември 10, 2013, 09:08:45
 Градски и да го не улучиш от 1-виа път че изпечеш неко и друга туглица па че свикнеш ,я колко палачинки съм фърлил на земята докъде се науча да ги потфъргам у тиганя мааани мааани,като си дойдеш се обади че ти покаам къ са замесва стасва и пече па ти че почерпиш. :krkanje: belotel


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Каламутняк в Декември 10, 2013, 10:03:49
Браво Ане!  Домашен типов лебец един път!  :nazdrave:

Те и от мене - колко да ми не излезне име, че само у тенджера знам да печем - опит за квасени франдзелки - манко ръж, манко плънозърнесто, останалото бело брашно. Шашавия е, що тестото е много меко и трудно се работи с него (и съм го гнявил манко повече отколко требва). По кък си му е редо, тава требва да се пече с пара у фурната поне пръвите 10 минути. Я турам един чугунен тиган с вода, ама фурната ми е газова и не дръжи много парата (сигурно да мое да диша горелката). Електрическите са по-добри за таа работа.
От дългото забавено втасване аромата е един път, па на вкус нема кво а приказвам.


(http://imageshack.us/a/img38/9616/g4ks.jpg)

(http://imageshack.us/a/img440/5480/i34u.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: уйна в Декември 10, 2013, 10:18:48
Малиии  :punk: :punk: guru


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Aнe в Декември 11, 2013, 09:30:59
Каламутняк, ти си истински професьоналис!!!
Ше удариш женорлята у земята, еваларка  thanks

Па снимките професьонално поднсени, направо за у food fotography, или да с думи наши казано - да
снимаме леба.
да си поиграаме ли другия път с аранжирьовка ( трудна дума за северзападен) - манко водняк на две срезан лук  ;D, мерудикя, дръта вилица, дръта кръпа на фафлички ;D...
те таа кръпица поди моя леб е на 40 годин, ткана от свила.

най-добрите блогове за снимана рана - http://www.saveur.com/article/blog/2013-Best-Food-Blog-Awards-Winners (http://www.saveur.com/article/blog/2013-Best-Food-Blog-Awards-Winners)

таа тема моа се развива, подозирам че ше е така, у студ най-се готви.

Вълчедръмски, присети се я за тебе да ти предложим да почнеш месеньето с уроци,
ма ония уроци от Улицата предаването на времето  ;D
Не знам дали си сповняте сценката, я не можа да а намерим у тубата, къ Кръстьо Лафазанов месеше настръвено леп.... та и ти така  ;D

Ше послушаш Гривяк, коснистенцията не требва да а твръда, ма оно нема къ без грешки, ше фрълиш една-две замески тЕсто докъде се понаучиш.

заврътвай ръкаве и крачойе и почвай от тоа уйкенд, ако през седмицата немаш време  :)

снимай с онова атикварно апаратче, къде са ти го подариле.
оно ще требват ленти сак че, лаас.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: мома Врачанка в Декември 12, 2013, 12:22:32
ооо,разкошни франзелки  :punk:

и я смесих таа вечер,нема некой да му са не е случвало да нема леб що е студ,та са запретат ръкаве и са меси - и я така останах без леб,па и студено,кво по-убаво да ти бичи фурната и да замирише на питка  :green:
месих с 2 яйца,масло,кисело и пресно млеко, що мънинката само леб напада и требваше да е по-питателно....

(http://i41.tinypic.com/2r6k0ie.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Гривяк в Декември 12, 2013, 12:23:46
Браво, Малинке! Случвало ни саа, разбира са! Като ни откъсне от света тука, ела да видиш къ са меси и пече леп! :)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: мома Врачанка в Декември 12, 2013, 12:27:58
Браво, Малинке! Случвало ни саа, разбира са! Като ни откъсне от света тука, ела да видиш къ са меси и пече леп! :)
другия вариант е разпарен стар хлеб,малиии,като мънинка много го обичах-вода на дъното на тенджерата,една чиния ,редиш филийте и захлупваш,става душица,колко леб сме изели така като деца,тогава немаше денонощни мини-маркети..... ::)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: уйна в Декември 12, 2013, 12:42:31
Разпарен леб не моо да ям, дако сега у Афстрийско муам кнедли, които са си чист варен леб  ;D
Ама питката ти е...  :punk: :punk: един път!  :punk:
Ше меса тука за Бъдни вечер и Коледа, стискайте палци да стане, че фурнята на баба е малко силничка и не моо и свикна още.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Април 21, 2014, 10:58:35
Я па си зафанах квас и си замесих лебче. Тамън съм го изкарала:
(https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31.0-8/1909391_10203538000827934_2210454709529250873_o.jpg)

Обаче е сал с бело брашно. Ша си дира типово и ядки и ша си праа убав лебец!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Aнe в Април 22, 2014, 01:34:43
Божурке, есктра а.
А квас с бело брАшно става ли?

я се пробва неколко пъти на квас с типово брАшно, ма освен че засмръде на зла гад, друк ефект лаас немаше.
май еднъж го догоди, ма като дойде време след 3 дена за месенье, муза немах и го фръли тоа квас.

иначе почна да турам типово брашно у съботните мекици ( тогива сал ги прайм) и рупат благо :))))
ма манко, да речеме дваасе къди осемдесе у полза на белото брашно.

а кво артише от мекиците го прайм на турта или пица, и така с едно замесванье осигуревям целодневното изранванье  ;D


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Април 22, 2014, 02:59:59
Епа моя квас е с бело брашно, ама мого трудно ми стана, наложи са да капна малко оцет. Леба и той е само с бело брашно. Сутринта правих с типово едни франзели, добре са, ама има нещо, къде им не достига, не са така меки, къ на мене ми са ще. Още малко практика и ша стане.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Април 23, 2014, 10:38:07
Я си продължавам да си пиша сама тука. И сам воинът е воин  :green:.
Глеш кви питчици извадих одеве от фурната. Тоо път станаа един път, много съм горда, що с квас са лови трудно цаката. Питчиците са мекички на памучец, с хрупкава коричка, все едно са месени с мая. Вътре в тестото тура и белтъци, че бех сбрала:
(https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1238277_10203556531451188_4581145904756631024_n.jpg)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Април 23, 2014, 10:49:00
Чуднички! Замириса ми на топъл леб.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: буля Иваница в Април 24, 2014, 11:39:22
 :wow: :wow: Лелеее, огладнех!


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: кумичката в Април 24, 2014, 02:37:35
Хвала, Бубе, :) и на мен ми замириса на топло хлебче с масълце.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Пачо в Май 14, 2014, 10:14:48
Та такаа,днеска по принуда месиме леб с квас.Значи на обед отвара Веселка ладилника да земе нещо и вика -Абе знааш ли че таа закваска а тръгнала да ни дири?-па викам нали е у ладилника къ така ???
И верно беше преляла от купичката,та набръже замесиеме леб и таа вечер го опекооме.
Тего те и него един за филишки за тостер и един да си го едеме. ;D

(http://media.snimka.bg/s1/3476/033195688.jpg?r=0)

(http://media.snimka.bg/s1/3476/033195694.jpg?r=0)

Айде чупете си доде е жежък,да ви е сладко!


Титла: Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Май 14, 2014, 10:37:01
Дии, много убав е станал. Кисал ли е?
Я нещо ми писна да ям кисал леб и скоро не съм месила. Кажи по ква рецепта го правихте.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Пачо в Май 14, 2014, 11:23:47
Не е кисал млого си е убав.
Па рецептата е лесна сичко а на око.Тураш една шъпа и полвина квас,сипваш ладка вода и около 800гр. брашно бело и бръкаш като ако требва добавяш брашно или вода,докъ стане на меко тесто.Остааш го да фтасва 6-7часа после го намесваш манко с брашанце,ма е убаво да го немесиш млого що после стаа млого плътен вътре тураш го у неква форма или тава и го остааш още неко час да фтасва и фръгаш у фурняте и печеш нема нищо сложно.


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: кумичката в Май 15, 2014, 07:12:20
Аз посегнах да си отчупя. :-[ Няма по - приютяващо и сгряващо душата от топъл домашен хляб. Да ви е сладко, Пачо и Юбопитке! cv ang


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Баятиа в Май 15, 2014, 10:19:38
(http://prikachi.com/images/21/7327021J.jpg)

Toa маки ми го направи вчера за едно госке стана като козунак,ебаму куричката шашава много убав леб излезна.


Титла: Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Божура в Май 15, 2014, 04:38:47
Епа то като му шибнеш 6 яйца и 250 гр. Масло кво нема а стане.
Чуден е!


Sent from my iPhone using Tapatalk


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: калафаченин в Юни 04, 2014, 05:34:43
Чудя се дали тук няма някаква истина за леба

http://limec.biz/blog/45-epizod-134-ot-predavaneto-na-kafe.html (http://limec.biz/blog/45-epizod-134-ot-predavaneto-na-kafe.html)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Колеба в Юни 04, 2014, 10:38:45
Еее нашия, радвам се да те видим - а относно до момичето от супершоу невада - еби ги у дупе, за друго нестава.


А относно лимеца : Силата на древното жито Лимец, Благо-даря (http://www.youtube.com/watch?v=OTKy8YAuaNM#)


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Валери61 в Юни 05, 2014, 07:46:17
Еее нашия, радвам се да те видим - а относно до момичето от супершоу невада - еби ги у дупе, за друго нестава.


А относно лимеца : Силата на древното жито Лимец, Благо-даря ([url]http://www.youtube.com/watch?v=OTKy8YAuaNM#[/url])
Лимеца е добра храна по принцип, ама е ниско добивен и нещът да го гледат масово, иначе ако имаш желание и безплатно семена за посев ще ти доставят, само от реколтата да върнеш некви количества. Сегашното ни жито е само фуражно и се дообработва според следващото предназначение.
 Относно момичето на супершоу Невада - нещем, оти толко народ и са е канил, че сигурно е станала като долап! :green:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Дръмон в Юни 05, 2014, 06:43:15
Не ще да а долап братчет,хамбар а...! :green:


Титла: Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
Публикувано от: Aнe в Юни 05, 2014, 10:14:58
Еее нашия, радвам се да те видим - а относно до момичето от супершоу невада - еби ги у дупе, за друго нестава.


А относно лимеца : Силата на древното жито Лимец, Благо-даря ([url]http://www.youtube.com/watch?v=OTKy8YAuaNM#[/url])


видьото е млого добро. имах неква раскъсана прецтава за сеанье, добив, ма набръже ми унесе яснота.
леба от лимец излаза златен, по-добре накиснат с малко ореи, така за сила и нисък имунитет.
щом така уж лесно се въди, да се замислим за некой квадрат посев у северозапада.

кво е онодвате таа Свилена. живеяла у америка, зарезали си там децата, и дошла из ливагетата да оцелевя.

моя леб с квас стана чуден. кваса ми поадриаа. малко сладнеше, що имаше захар и млеко. ма после неутрализирах със сол.

квас сметам по тиа стъпки да си напрайм http://gotvach.bg/n5-32880-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%B4%D0%B0_%D1%81%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC_%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81_%D0%B7%D0%B0_%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1 (http://gotvach.bg/n5-32880-%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%B4%D0%B0_%D1%81%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC_%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81_%D0%B7%D0%B0_%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1)