Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Сбирки по интереси => КОлтурен форум => Летература => Темата е започната от: Gaspoud в Юли 07, 2009, 02:23:27Титла: ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ /работна/
Публикувано от: Gaspoud в Юли 07, 2009, 02:23:27
Цитат
БЕЗ ПАНИКА!!!


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Дръмон в Юли 07, 2009, 03:33:15
 ;D ;D ;D Вогонска поезия предвижда ли са?!? ;D ;D ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Дръмон в Юли 07, 2009, 03:33:59
...от което следва въпроса:Кои са вогонете на Северозапада? ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: masok в Юли 07, 2009, 03:38:30
гас пояснение ако обичаш ;) ???!!!!!!


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: уйна в Юли 07, 2009, 03:43:09
Цитат
БЕЗ ПАНИКА!!!

Хаха!  ;D Обезателно нашенския пътеводител требва да почва така!  ;D
Нашенци знаат зашо, а преоданците ша разберат куту поживеят манко тука  ;D ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Gaspoud в Юли 07, 2009, 03:48:11
"Пътеводиел на галактическия стопаджия" е култова фантастична книга, която е малко по-различна от често-срещаните фантастики ;D
...в която е нормално например космическите кораби да са във форма на маратонка, най-интелигентната раса да е един нюанс на синьото, вселената да бъде пресъздаена от парче торта, втората по интелигентност раса на земята - делфините да се изнесе малко преди планетата да бъде унищожена оставяйки бележка 'Довиждане и благодаря за рибата"....


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Aврам в Юли 07, 2009, 04:06:42
На го разбирам!Не обичам фантастиката!Аресвам си истинските реални неща кои моат да се случат на човек у ежедневието и он да ги разбере чрез васприатиата си докаде си клечи у нужника. Фантастиката винаги ми е преличала на безумие,което иде од нищото и води на никаде.


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Дръмон в Юли 07, 2009, 04:16:26
Бако,мола ти са-не са изказвай неподготвен!!! Тва че не разбираш нещо,не значи да го осъждаш толку категорично!Нали знааш кой единствен има право да съди...?!?


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Gaspoud в Юли 07, 2009, 04:19:43
....ми приеми просто че на някой автори им е по-удобно главния герой да излезе от космически кораб наместо от трета смена у Кремиковци ;D
Шегата настрана - осбено за руските фантатсти - там си а ебало макята - че ако умешаме и руските утописти и псевдоутописти, сложиме му и една кривачка социална критика, една щипка класическа традиция и стана ептем мазало -  просто има много начини да убиеш котка  ;)
.....е след като знаеме какво е северен елен остава да добавиме, че Пътеводителя няма нищо общо ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Дръмон в Юли 07, 2009, 04:31:58
...ша пускаме ли анкета кои са Вогонете на Северозапада-не разбрах?!? ;D ;D ;D
...само че,ша има обидени...нема друг начин...! ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Gaspoud в Юли 07, 2009, 04:35:07
.......е Вогоните са малко по-специфична материя - от една стръна са инопланитяни, от друга са майстори у трошенето ;)
Има една теория, че са и майстори на строенто, ма досега таа теория не а подкрепена от ни един факт ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Aврам в Юли 07, 2009, 05:03:07
Ей я четем фантастика,ма умерена.Каде действието си се развива на земята.Те например Беляев.Човека амфибиа е страхотна.Четох и една :На запад от рая за динозаври,и Жрицата на змията също,и Капитан Немо...Николаи Хаитов па има една-Ламята и она ми аресва.Ма там нема космически корабе,а само некои свръх естествани прояви.Не одричам тоа жанр,що не го разбирам. Васприатиата ми го одфрят как и юбовните теми.


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: masok в Юли 07, 2009, 05:08:13
я мисла че нее задлъжително сите да сме чели путеводителю на галактическию стопаджията........а па и она не мисла че е ча толку добра........загледах филм по книгата и тва ми не ареса................на незнам..................до сеа познавах сал едни чоловек дека я беше чел............ма он неее от наще...............ма май имало и още фатазисти тука :P ;) ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Плъхоубиец в Юли 07, 2009, 08:18:14
О-о-о, я филма нещем и да го погледнем! Холивуд сичко може да осере, ма книгата е суперска, нема такава.


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Дръмон в Юли 07, 2009, 08:27:01
Цитат
Той се връщаше в пещерата си малко преди здрачаване, когато усети някакви светлини, които мигаха тайнствено през облаците. Той се обърна и се взря в тях с внезапно появила се в сърцето му надежда. Бягство. Изход. Освобождение. Несбъдваемата мечта на корабокрушенеца — кораб.

Докато гледаше и се взираше с вълнение и учудване, дълъг сребрист кораб се спусна през топлия вечерен въздух, тихо, безшумно, дългите му опори се разгънаха с леки технологично балетни движения.

Той леко допря земята, и малкото шум, породил се от това действие, замря веднага, като че ли беше приспан от вечерното спокойствие.

Една рампа се разгъна отвътре.

Навън бликна светлина.

Един висок силует се появи от люка. Той слезе по рампата и застана пред Артър.

— Ти си глупак, Дент — каза той простичко.

Беше извънземен, много извънземен. Имаше особен извънземен ръст, особена извънземна сплескана глава, особено присвити малки извънземни очи, беше екстравагантно обвит със златни въжета с особен извънземен дизайн, и имаше бледа сивозелена извънземна кожа, която повечето сивозелени лица могат да придобият само с помощта на много упражнение и много скъп сапун.

Артър се извърна към него.

Той се втренчи право в него.

Първоначалното Артърово чувство на надежда и трепет мигновено беше заменено от учудване, и всичките му мисли поведоха битка за спечелване на гласните му струни, които да използуват в този момент.

— Хммм? — каза той.

— Б… б… б… ъх — прибави той.

— Р… ра… ох… кой? — смогна да каже накрая и изпадна в откровена тишина. Той чувствуваше ефекта от това да не говориш нищо с никого, откакто се помниш.

Извънземното създание се намръщи за момент и погледна в нещо, което би трябвало да бъде някакъв вид папка, което държеше в своята тънка вретеновидна извънземна ръка.

— Артър Дент? — запита то.

Артър безпомощно кимна.

— Артър Филип Дент? — продължи извънземното с ефективно джафкане.

— Хм, хм… да… хм, хм — потвърди Артър.

— Ти си глупак — повтори то, — истински задник.

— Хм…

Създанието си кимна, изписа особен извънземен знак в папката си, и бързо се запъти обратно към кораба си.

— Хм… — каза Артър отчаяно, — хм…

— Не ми го казвай — отряза го извънземното, след което се качи по рампата, мина през люка и изчезна в кораба. Корабът се затвори и започна да издава нисък пулсиращ звук.

— Хм, хей! — изкрещя Артър, и побягна безпомощно към кораба.

— Почакай само една минутка — извика той. — Какво е това? Какво? Почакай!

Корабът се вдигна и като че ли разпръсваше теглото си като було по земята, слд което леко се завъртя. След това странно се понесе нагоре във вечерното небе, мина през облаците, осветявайки ги за малко, и после изчезна, оставяйки Артър, който танцуваше мъничък танц, сам на земята.

— Какво? — изкрещя той. — Какво? Какво? Хей, какво? Върни се и го кажи отново!

Той скача и танцува, докато краката му не се разтрепераха, и крещя, докато белите му дробове не се изпилиха. Така и не получи отговор от никого. Нямаше кой да го чуе или да му говори.

Извънземният кораб вече гърмеше покрай външните граници на атмосферата по своя път към ужасяващата пустота, която разделя едно от друго малкото неща, които се намират във Вселената.

Неговият собственик, извънземното със скъпия тен, се облегна в креслото си. Името му беше Воубагър Безкрайно Продълженият. Той беше човек с цел. Не много добра цел, както той може би допускаше в началото, но най-малкото беше цел и най-малкото го караше да се движи.

Воубагър Безкрайно Продълженият беше — всъщност е — едно от малкото безсмъртни същества във Вселената.

Тези, които са се родили безсмъртни, инстинктивно знаят как да се справят с това, но Воубагър не беше от тях. Всъщност той ги мразеше всички тези спокойни копелета. Безсмъртието му се беше прикачило за него след нещастен случай с един неразумен ускорител на частици, един течен обяд и чифт гумени ленти. Точните детайли на случая не са важни, защото никой никога няма да успее да пресъздаде същите обстоятелства, при които той се е случил, и много хора са завършили, изглеждайки много глупаво, или умирайки, или и двете наведнъж, когато са се опитвали.

Воубагър затвори очи с жестоко и отпаднало изражение, пусна малко лек джаз по корабното стерео, и си помисли, че би могъл да го направи ако не беше изживявал неделните следобеди; наистина щеше да го направи.
...май че наште политици ги а срещнал тоа извънземен ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Иво - Шулеца в Юли 07, 2009, 09:06:52
Я съм е чел тааа книга.Мого е добра.Различна неква.Даже като се замислим маи 2 пъти съм е чел


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Bushman в Юли 08, 2009, 03:58:24
Оно от един път не става...


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Камик в Юли 08, 2009, 07:49:58
Чел сам я поне 6 пъти и секи път се ила като ненормален. А кат се сета, че случайно си я купих ... ма късметлия съм си  ;D

За тия дет са гледале филма и им не е аресал - ми абсолютно сте прави! То тва за качествено филмиране(според некой ора било невъзможно) ше сака бюджет като на властелина на пръстените барем.Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Плъхоубиец в Юли 08, 2009, 09:31:00
И не само бюжет, ми добър режисьор и силен сценарий. Нема ли да стъпи на стабилен сценарий, кво и да направат, квито и ефекти да турат- сери у ньего. Он требва и да е пригоден за кино, щото книгата ползва едни изразни средства а филма други и често от тава иде разминавката. Убоф филм може да се направи и с малко пари, а лош може и с много. Един от любимите ми филмове е от един човек у една стая, който приказва, казва се "Оптимист докрай". Нема ефекти, нема нищо. Гледах филмизацията на Тери Пратчет- да серем на ньея, окепазили са убовата книга. Ма като се сетим колко беше тъпо направено, не се и учудвам, що не повним по коя книга беше правено, май цветът на магията.


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Чвора в Юли 09, 2009, 02:06:06
Тва за сценарио си много прав.Я имама един любим филм-Дванайсет разгневени мъже и рускио му римейк на Никита Михалков-12.Е и у двата филма сичко става у една стаа.Останалот го праат сценарио и актьорете.И моо ти кажа че сите бози къде ги праат сеги-не моа стъпът на мининкио пръс на тоа филм.А Пътеводитело-и книгата и филмо за мене са .....а да не казвам ,че ше ме изфрълите от форумо. ;) ;D
Въпреки че коги се каже истината-но а гадно ма не променя работите. ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Bushman в Юли 09, 2009, 02:28:49
Що бе Докторе, като не те кефи Пътеводитела - нема лошо. Секи си има критерии. Мене ми аресва като развлекателно четиво, нищо повече. А филма го гледах само да видим дали режисьора си ги представя нещата като мене, кога чето книгата. Епа вогоните не си ги представях такива, и робота Марвин - също. Значи с режисьора "оставаме на различни позиции", кво се вика. И това е, ти не си длъжен да аресваш сичко, къде другите фалат. Я па аресвам анимациа - Ледена епоха, филмите за Шрек, Мадагаскар и други такива. Ората че ми се смеат - дрът човек, па гледа рисувани филми. И кво, само чертежи ли треба да глеам? Кво викаше един приател за геевете - па като ги тегли ората...


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Чвора в Юли 09, 2009, 03:09:45
аааа анимациа и я много аресвам. ;D ;D глеам редовно.особено у последно време русняците наприанеколко млого добри пълнометражни филмове по техни приказки-за добриня никитич и змей горинич,за иля морумец,има и едно ма требва да вида къ се казваше оно а баш за създаването на руската дръжава и у ньего рисунките са направо слънце,на бако Аврам къвто а почитател на славяните сигур много ша му ареса.Тиа ако ти паднат глей ги много са добри и има много сме у ньи. ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: mechka в Юли 09, 2009, 06:59:14
язе куто гулем мрзел си свалих оригиналните радио епизоди (предполагам повечето от вазе знаат че са първо епизодите та после идва книгата). абе не е лошо ама си е типично англииски хумор (прекалено ентелегентен) и по едно време ми писна и отебах. същиа проблем имах с Парагрф 22. отначало е весел стила ама после дотега.


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ
Публикувано от: Gaspoud в Юли 24, 2009, 02:13:59
Некде усвет у единио край на единио левио крачол на Вселената, дека и по картите го нема даже и къде никой много-много не ебе да оди са слуняше едно Слънце - манко мижаво и жлъто - ма Слънце. Та покрай тва мънинко, мижаво и жлъто слънце дека са слуняше у тоа лев крачой на таа Вселената, на растояние къде ебемти и млого милиона мили са врътеше кату шашува една ептем мининка, мижава суросинкьова планета. Та у таа суросинкява планета обитателите и дека преди време са са пръкнале от шебеците са толку назаде, че още сметът матикята с маторче за модерна и убова рабута. Та у таа планета има едно такова, дека ако го свръжеме с шебеците моа го кръстима "Голему стадо" къде са вика България и у таа те България дека много-много я нема на картите на планетата която па а нема на картите на тоа край на Вселената дека па тоа край ептем никой у цела вселена го не брой за червиа слиа - та тама има един ептем запущен район дека ептем па никой го не еба а го брой за слива. Даже делфине си немат тама.
Та тава место са го кръстиле Резервата "Северозапад".
Ма те ша го заебеме за манко а прикаама едни други рабути така на по голем тезгях.
Та таа планета, дръжава и па тоа край особено има - или по точно имаше един проблем: почти сичкия народ дека живеаша тама, през по-гулемата част от живота си нещо не беа баш на кеф да ги заеба. Млого акъли даваха къ а са реши тоа проблем ма по-големата част от тех беа свръзани с префръгание на шарени ратиики дека им вика паре или с префръгание на прасци или части от тех. Оно това беше манко шашува работа що теа шарени ратиики ич не беа нещастни. Виж за прасците незнам - они мигар моа ги разбереш ма предполагам им не а било зле до един момент.


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ /работна/
Публикувано от: golyam_zum в Юли 24, 2009, 02:50:54
Тва за акълете каде са дават е верно-що за сичко друго за да дадеш треба да го имаш,само акъл мое да са дава без да го имаш! ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ /работна/
Публикувано от: Gaspoud в Юли 27, 2009, 09:59:38
....опааа ;D
Седе си темата така отдавна - реко а прекръста на /работна/ и да а отпочвама. Тва дека го писа си а "преведен" Адамс, ма викам дека моя да си го продлъжиме къ ни а кеф ;)


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ /работна/
Публикувано от: Gaspoud в Юли 27, 2009, 10:55:29
Та тоа проблем така и си остааше нерешен - коджа ми ти ора беа зле, повечето от тех напрао млого зле, даже и теа с маторните матики.
Бая от народа думаше дека народу по-принцип млого а сбръкал дека навремето а ебал да слезне от дръвията. Даже нокой твърдеа дека ич и не а требвало да са качима по тех и че ич не а требвало да излазама от барите и моретата.
Ма един ден - лааса четвъртък - къде 2000 годин след като един пустиняк ебали а го ковнат накръс на едно дръво затва че расправял че ша а млого добре ако почнеме те така, междо другото, да сме добри един към друг, та тоа четвъртък една невеста дека си седела сама у хоремага у Камена Рикса, са присети отдека са сичките досегашни ядове на Свето и са присети къ Свето моа да а ебе а са опраи. Немаше к'во а са сбръка - нещата щеа а станат къ си требва и повече никой никогиш немаша а го коват по дръвията.


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ /работна/
Публикувано от: Gaspoud в Юли 27, 2009, 11:26:47
.....е я го почна дословно - ма викам по-натама а го не следваме дословно - а го напраима по-скоро като "а си измислиме приказка" ;)
А Пътеводителя в чистия му вид ша а млого трудна задаче - те ша видим теа дни а го попрочетем па - сми да извадим кво-моем цитати от самия Пътеводител що они не са кой знаа колко много у книгата.
Сми работата а по-скоро кату за две-теми - "преразказаната книга" и Пътеводителя ;D


Титла: Re:ПЪТЕВОДИТЕЛ НА СЕВЕРОЗАПАДНИЯ СТОПАДЖИЯ /работна/
Публикувано от: GODzillata в Март 08, 2011, 01:15:28
Чел съм ги сичките от поредицата....Дъглас Адамс рулира яко!  :punk:

И нЪл знаете, че смайсъла е 42.  ;)