Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Сбирки по интереси => Откъде иде и накъде е тръгнал тоа свет => Изедници => Темата е започната от: biguel в Август 01, 2009, 09:13:59Титла: Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: biguel в Август 01, 2009, 09:13:59
Отварям темата с цел да помогна на хората като Бай Атанас и на всички други които се нуждаят от помощ, за да защитят правата си !
Колкото и да ни е зле от факта, че има "смрадове" , смрадове и омразе е имало, има и ще си има докато свят светува, лошото е че ние ги търпим и ги оставяме да си развяват байрака и да правят каквото си искат !
Хората, които са се грижили за пострадалия Бай Атанас, ако не са се свързали с юрист и искат, нека се обадят! Мейла ми е в профила !
Съвет няма да откажа на никого !


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Август 01, 2009, 09:22:36
брво баце, за темата къде си пущил мислим че ще е полезна  ??? и мойте поздравления за желанието ти да помагаш  ;D ;D ;D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Чвора в Август 01, 2009, 09:30:04
поклон баце за темата и за тва ,че го праиш от добро сръце и не за пари-у тоа форум сите дето сме с неква професиа коги некой има нужда от помощ така да се каже по специалността го праиме безкористно и с големо удоволствие! ;D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: ПЕРГИШИН в Август 02, 2009, 11:50:42
Евала и от мене за темата .(http://www.tech-faq.com/emoticons/happiness/Content_26.gif) (http://www.tech-faq.com/emoticons/happiness/emoticons.shtml)
Я вече са възползва от такава форуска помош , даа жиф и здрав Байчо , он за ньего моа да неа нищо ма за мене (като съм на зор) е голема работа (http://www.tech-faq.com/emoticons/animated-emoticons/smiley_44.gif) (http://www.tech-faq.com/emoticons/animated-emoticons/emoticons.shtml)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: jaio в Август 02, 2009, 02:22:31
БРАВО            евала за таа тема


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Bushman в Август 02, 2009, 10:04:40
Евала Човече, голема работа прайш! Я откога чекам да се яви юрис у форума, иначе плъно със строителе и компютърджии... Начи, моеш да дадеш некоя юридическа консултациа? Я лично за момента неам нужда, ама след време мое ми се отвори работа за адвокат. Срещу заплащане разбира се, безплатна работа нещем.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: орданецо в Август 03, 2009, 09:46:08
браво баце.
радвам са, че има такива ора.
язе също съм насреща, кои сака помощ - счетоводител съм- дан декларации, облагане на доходи, да доде края на годината па шъ ви кажа кво да праите !


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: biguel в Август 03, 2009, 03:07:19
питайте, не бойте се ! 60 % от случаите можете да се оправите и сами, само не чакайте да се окъка работата и после да питате !
Пари няма да ви вземам освен ако не се налага да се влиза в съда !


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: biguel в Август 03, 2009, 03:41:54
и аз съм рибар, ама не съм ходил тая година, защото миналата пък прецакаха кулския и два пъти нищо не хванах и се ядосах !
ДАЙ да пуснеме една жалба имах човек при тия в ИАРА, ама избяга от тях, но това не пречи само дай подробности кой и какво е направил, че верно трябва някой да ги спре съсипаха язовирите, дунава нищо не дава тая година и вече не знам къде да ида за риба !
На Полетковци беше спасението, ама като те слушам и него са го отарашили, а аз се канех на палатка да ида за 2-3 дена, че шурека се хвалеше пролетта, че е хванал бая таранка !


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: biguel в Август 03, 2009, 04:02:23
ще пусна едно запитване до тия от ИАРА ! Да видим какво ще кажат !


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: biguel в Август 03, 2009, 07:52:21
азе - треба ми фирма у Вд къде прави качествена пвц дограма - и вече теа са правиле на доволни клиенте
има неква фирмица у Кула къде прават дограма ама не съм доволен от цифроманиата къде ми казаха
... та ако знааш некоя - да не праиме риклама на лични  ??? ??? ??? ще турам прозорец един па са врътъ фтори месец накриво
- але тука едни при едни мои човек от Вд - правиле , договор му дале , гаранциа на рабутата и условиа сичко описано - ма не мога да ги намера тиа , смениле са си телефонете

има една фирма сега слагат на шурека врати и прозорци, ще го питам и ще ти кажа, те са добри, миналата година му сложиха външни прозорци и е доволен, няма конденз няма вода, всичко точно !
иначе и аз познавам 1-2 фирми ама не мога да ти гарантирам, че ще свършат работа, както трябва !


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Дръмон в Август 03, 2009, 08:08:38
Самоточе,качествена дограма мое ти напрай Пергишиня-ем съм сигурен че ако са навие ша си искарате чудесно...!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Дръмон в Август 04, 2009, 12:51:33
...бе я съм сигурен че ша е весело... ;D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: орданецо в Септември 03, 2009, 02:44:41
па те я рекох да се възползвам от помоща на юристо:
та баце къв ми проблема:
язе се топла на пръдня /газ/, и както знаат повечето ора Шушалов на всеки три месеца определя нова цена. и през 12/2008 определя за пръвото тримесечие за 2009 нова по - висока цена. да обаче смрадовете от софеа газ не идват да засичат и пред 12/2008 не плащам нищо, а през януари 2009 ми го набутват и декемеври и януари на новите по - високи цени. и почнах - даеба вашата мама що немам сметка, они се оправдават, че не имало кой да им отвори, а у блоко са 21 пустиняци и Я - демек 22 абоната. 21 пустиняци викат нема да се разправаме. аме мене ме гложди, и викам почвам ви. писах на комисията по енергийно и водно ебанье. от там след време ми пращат отговора на София газ, че не е имало кой да им отвори / а според мене смрадовете ги е мръзело да идват покрай коледа да засичат/ ия им викам а досеги кък над 30 фактури са засекли и те баш сеги кък. тия от комисия почнаа да пишат до каскета им - овергаз - един ми се обажда и вика епа шъ ви преизчислим сметката, след 1 час па ми звъни и вика е шефа каза че нема да стане.
после почнаа избори, напред назад и оставих тоа проблем. ама нещо па зе да ме човръка да се заяждам.
верно като ми преизчислът сумата требва да ми върнат има нема 20 лева, ама що да им ги давам, а и що да се ебават с мене
кажи сеги кво да праа, да пиша до комисия по жалби, до други смрадове дека нещат да праат нищо или па до господари на ефиро ?
ако сакаш ще ти препрата целата кореспонденция дека сме си водили и по мейлове


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: орданецо в Септември 03, 2009, 03:40:56
тва за мейлите е ясно - я затова пращам жалби с обратна разписка и паза сичко. и отговоре и мейлове и те така. въпроса е къ да им го тура, и да ги изтипосам


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: орданецо в Септември 03, 2009, 04:22:24
абе не си прав баце. да цитирам от филма оркестър без име - що ще ме цака мене тоа с топла бира.
абе а им еба майката - ако си не плата до 10-то число - ще ме спрът - после ще ида ще ми набуат лихва ОЛП+10, ми на сичкото отгоре още 50 лева за пущане на газта. а они коги са сгрешили - влазаш у бюрокрацията - на дръва ли да мина
ебават от секъде
те и прословутия порф шушалов - две годин не мое глоби ЧЕЗ да минат на 1 месец плащанье не на 3. е за кво си там бе - само фъфляш и се появяваш по телевизора >:(


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: onufri в Септември 03, 2009, 06:47:35
Орданец,
еби го до дупка, баце! Тиа от тава живеат, от ора де им са не занимава с глупости!
Тук 20 лева, там 20 лева и глеаш ка заплатата ти а заминала!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: biguel в Септември 04, 2009, 07:13:52
сумата е дребна, но проблема е голям ! :) ;)
Трябва да имаш договор за присъединяване с тях и общи условия към него - поне така е обикновено !
В едно от двете по- горе трябва да пише кога са длъжни да засичат показанията и какво трябва да направят, ако не ги засекат и какви са правата ти като купувач по договора!
Всичкото това като проблем, представлява договорно правоотношение и споровете може да се решат в съда по седалището на ответника - демек на фирмата която предоставя услугата !
Тука във Видин нямаме газ и за това не знам много подробности около тези проблеми !
От обща култура знам, че в София отчитането на парното и топлата вода става от друга фирма, а не от доставчика и това, ако и тук е така, може да породи усложнения, ако решиш да вървш на съд относно това срещу кого да предявиш претенцията си !
Съветът ми е ако имате единомислие във входа, да се съберете и да упълномощите един от вас да образува делото и да ви представлява пред съда, като се разберете и за разноските обикновено държавна такса 4 % от цената на исканата сума; хонорар за адвокат ако решите да имате такъв/можете и сами/ и евентуално такса за счетоводна експертиза от 50 до 100 лв. ! Ако спечелите делото тези разноски ви се връщат от осъденото дружество !
Освен това имате право да претендиране и обезщетение в размер на законната лихва /основен л.п + 10 пункта/ върху сумите които искате да ви се върнат, от датата на която сте извършили плащането !
За напред обаче е добре да си пускате молба с посочен точен час и ден в който да дойдат да ви отчетат, молбата - с обратна разписка върху която да сте изписали, че е е молба да отчитане, така по-лесно ще докажете, че са неизправна страна по договора !
Общо взето това е което мога да ви посъветвам към момента !
Жалби до министерства и други инстанции не вярвам да ви върнат парите !
Ако има още въпроси пишете на мейла и ми пратете договорите за присъединяване или покупкопродажба заедно с общите условия ! Освен това вижте каква е общата сума която искате да ви се върне, и кога е платена, за да ви изчисля лихвата - Д.Т и минимума на адв. хонорар, за да не ви цака някой колега както си иска и да прецените има ли смисъл от дело !
Също уточнете кой е длъжен да извършва отчитането доставчика или друга фирма и името на фирмата която отчита ако има такава ??? - това е важно !!!!

Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Bushman в Януари 13, 2010, 08:48:43
Начи въпроса че го поставим по манко по-различн начин - как да ни не прецакат смрадовете? Кво иам напредвид?

Таа година (2 иляди и 10-та) треба да си сменям личната карта (кога изтече бе дееба...), та да питам, ако неко е минал вече по тоа път - да каа как става номера. Сгур молба се пуща неква, ама къде? И снимки че требат - колко и кви? Треба да е обеснено некъде, де кажете къде, да седнем и да четем бе дееба...


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Януари 13, 2010, 09:35:00
Я не сам баш сигурен ,ма че кажем тава каде сам препатил що лани и я си сменва адреса и л.карта.Та на мене не ми сакаа смимка що вече си имам,ма за нова карта че сакат сигур актуална с печат от фотото на гръба.После човек требва да отиде у паспортниа отдел на Раьонното у което се води по адресна регистрациа.Там да попълни една бланка с данните си и да заплати такса по банкова сметка за услугата.Има експресна, бърза и нормална.До три дни /мислим беше/,до една седмица и до месец.Сумата е от парязъка под 50 лева.Пасле като стане да се врне старата лично и да декларираш че получаваш новата.Ако ти е истекла и шафьорската книжка или международниа паспорт можеш едновременно и ньи да смениш на същото место.Но само че доплатиш за тава.
  Буш требва да провериш у раьонното дали у твоа случай не са налага да идеш до Монтана.Ма ти си близо до полицията и нема да те затрудни проверката.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: орданецо в Януари 13, 2010, 11:57:21
буше, имаше некъде разяснения. що от таа годин почват да снимат окото, тураш палец и тем подобни. ма ако ти изтича личната карта през март например, а новите почват да ги праат през септември, май ще важи старата - ама само за БГ, ако сакаш да излазаш у чужденеция  ??? ебеш ли им мамата.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Самотока в Януари 13, 2010, 12:12:45
па блъгърска работа дееба - па неуредици , па затра и пустиняк


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: golyam_zum в Януари 13, 2010, 12:17:33
Цитат
ще важи старата - ама само за БГ
И я тека съм чул!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Януари 13, 2010, 12:19:16
По принципобявиа че от мар месец ще започнат да издават новете документе. нема да натискат ората, а коги и м истече сатрия пашапорт тогива 


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Божура в Януари 13, 2010, 02:24:29
Язе ми казаа, що за тия новите ЛК требва да са оди у Сф, да са тура палеца. Което ми звучи откачено и ми са не верва мого мого  ::).


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Оджака в Януари 13, 2010, 02:27:06
Язе ми казаа, що за тия новите ЛК требва да са оди у Сф, да са тура палеца. Което ми звучи откачено и ми са не верва мого мого  ::).

като да са са поизфрлиле малчичка, нема къ са сберат толку ора и да ръгнат за един палец, па ако ще да я бил он и у дупарата


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Януари 13, 2010, 02:34:01
Я ми изтича шифиорската книжка на 08.03 таа годин и Я вчера оди да си подавам документите да а сменувам, ама носим снимка от 2006 годин коги съм си сменил личната карта и онаа на гишето щракна на компютъра и вика що с таа снимка нема да стане що не е актуална (требва да е масимум от 6 месеца), а Я и викам що да неможе, я не съм са променил с нищо ни брада съм пущил, ни око съм си извадил, ни па роги са ми порасле ??? ???, ама онаа ма отреза че 2006 годин имам изаден документ с таа снимка и съга компютъра не е допуща  :o :o, та съга требва да одим да са снимам наново


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Оньо-с-коньо в Януари 13, 2010, 07:12:33
Ама тиа наще са диванета големи , кога прайа новите лични карти пръвите са напраени през 2000-та значи сега изтичат а новите ша ги почват от май-юни , значи ако си неко бизнесмен или си човек де пътува и ти требва да излааш по чужбината , требва а си напрайш от старите , що с изтекла нема а та пущат , къ стана с мене , и юни требва да сменяш на новия образец , не са ли диви , дееба тава племе , дееба.....Не народ а мръша , де викаше бай Тодар говедара от Правец ....


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Януари 13, 2010, 07:27:36
Това ако не а с цел направено здраве му кажи!Знам че далаверата е у духа ни и не се съмнявам че тава е поредниа номер с който да се искарат пари от въздуха.Тава са верно смрадове каде ни праат ептем на шашови.Как да имаш доверие у такиви и как да си мотивиран да праиш добро кага с тебе се однасат като със столевка на цело.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Цони в Януари 15, 2010, 04:54:27
Пръвак, удлъжават им срока с 6 месеца, не се преебавай сам.
Сега рекоа по Хоризонт. Може да си житкаш още 6 месеца с тая, а после освен снимка траба и пръстови отпечатъци.
Пази се от пчелите.  ;D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Януари 15, 2010, 05:00:47
Пръвак, удлъжават им срока с 6 месеца, не се преебавай сам.
Сега рекоа по Хоризонт. Може да си житкаш още 6 месеца с тая, а после освен снимка траба и пръстови отпечатъци.
Пази се от пчелите.  ;D

днеска подадо документите, на гишето беше залепен лист къде пише че тиа документи къде изтичат 2010г. че важът до крааа на годината, ама требва да се издаде некъф индивидуален протокол  ???..... па кво като на мойта книжка нема да има пръстоф отпечатък, ли па че си важи  ??? ???


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Януари 15, 2010, 05:01:05
У България можеш,ма я обесни тава на гръцкия или на унгарския полицай.Направо си утекал.Акое така е недомислено.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Цони в Януари 15, 2010, 05:12:59
Държавата ни е мудна и се отмята от думата си. Сама ни е издала документ, на който пише - важи до ....
А сега казва не важи. Се едно ми вика - Цоне, аз майтап си направих с тебе.
И то не е за пръв път, то е бизнес дееба.
Пръвак, не си се прецакал, протокол само щом е.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Февруари 01, 2010, 11:53:46
Иам питанка?Требва да зеем на маке ми гориво за печката.Дръва ели кемур.Кое е по-изгодно куто пари?А кое е по-убаво?С кое че и е по-лесно и по-топло.Питаньето ми е сериозно що ми писна се да се прекарвам.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: masok в Февруари 01, 2010, 11:57:33
зими и от двете баце.дръвта горът бръже ,за тва се притура и кюмур да дръжи огино по длъго.така се спестява от дръвата......


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Февруари 02, 2010, 12:04:45
Оно и она така ми вика ,ма не мом да зеем и от двете.Можем или един тон кемур или 4-5 кубика дрва.Кага свршат па че зеем.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Февруари 02, 2010, 12:07:53
А що? Комбинирано по изгодно ли излази?Или повече грее?


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: masok в Февруари 02, 2010, 12:09:26
е виж от кое по има нужда и от него зими повече .а от другото по малко..........па другио път обратно ......и така......според мен е по изгодно........па и нема да се вайкаш че ако излезеш навън и те нема 2-3 часа кюмбето ша угасне.........кямуро дръжи огиньо...


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Чвора в Февруари 02, 2010, 12:10:40
Зависи ква а печката.По принцип Гениниа а прав.Ма има особености-кюмура развива по-висока температура,по калоричен а,дръжи по дълго ,ма му требват разпалки и а смръдел-много пепей и мръсотиа.По подходящ а за котлета за парно и обезателно требва да имаш много добър комин,що образува много сажди и запушва коминя,вервай ми иам печален опит ;).Дръвата са добри като гориво коги са дъб ели бук-бука гори по яко,ма дъбъ дръжи по дълго....развиват добра температура,ма не дръжът толко продължително като въглищата.Почти нема боклук,остаа манко пепел,чисти са бръже.Подходящи са повече за камини ели котлета де специално са праени за дръва.За сеги с дръва а манко по евтино...Ма докоги ша а така-незнам,тиа сволаче къ  сечът безразборно >:(


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 12:15:34
Оно и она така ми вика ,ма не мом да зеем и от двете.Можем или един тон кемур или 4-5 кубика дрва.Кага свршат па че зеем.

абе зими и дръва ем е по чисто ем не преебва кюмбето, ама сака по сериозно кладенье  ::)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Февруари 02, 2010, 12:27:22
Бе я приказва с едни циганье.Они дават каруца дрва за 35 лева,
ма тава нема кубик.Се пак е добро куто цена само къде требва после да дойдем да ги нарежем и нацепим.Айде резаньето добре.
Зиам хускварната и почвам,ма цепеньето...Не смеам да се напъвам с таа херния.Знаате ли колко се плаща да ги нацепи некой?


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 12:31:31
Значи цената неа много добра с оглед че тава са крадени дръва и ако ги намерат у вазе ти отнасаш плувката, по добре спазари да платиш малко по скъпо ама ем нема да са напиняш да режеш и цепиш, ем по трудно моа да та фанат че дръвата са крадени  ::)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Плъхоубиец в Февруари 02, 2010, 12:38:40
Я лично не би зел крадени дръва, що така стимулирам циганина пак да открадне. Ломняка ми прекара руски кюмур "Алтай", доста калоричен. Брикетите май беа на същата цена, ма са пепей и пушлявица.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 12:45:32
Я лично не би зел крадени дръва, що така стимулирам циганина пак да открадне. Ломняка ми прекара руски кюмур "Алтай", доста калоричен. Брикетите май беа на същата цена, ма са пепей и пушлявица.
апа "Алтая" ебава мамата на кюмбето, а и циганьте па че си краднат дръва, ако не си ти но друг че ги купи  ::)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Чвора в Февруари 02, 2010, 01:06:47
При назе у Велинград връви 3 лева на кубик резаньето и 2 лева цепеньето.Я таа годин за 10 кубика дадо-30 и 20-50 лева сичко.Сал си ги реди я що реденьето сака манко внимание,па и неа такава амалогия.И 5 кубика иам нацепни от миналата-ша устискам зимата ;)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 01:14:43
При назе у Велинград връви 3 лева на кубик резаньето и 2 лева цепеньето.Я таа годин за 10 кубика дадо-30 и 20-50 лева сичко.Сал си ги реди я що реденьето сака манко внимание,па и неа такава амалогия.И 5 кубика иам нацепни от миналата-ша устискам зимата ;)
При вазе Чворе е пак по ефтино, тука при назе сакат за редовни дръва по 50 лева кубика (на метрофки) и зимат по 5-6 лева за резанье и още толко за цепенье и нарежданьето, като са не брой че пръво требва да купиш на циганьете по кутия цигари и да ги раниш и поиш на пладне, иначе нема да доат да ти работат  ::)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Февруари 02, 2010, 01:34:29
Я сам помислил тава за краднатите дръва.Ма си имах убова гора на село.Не ми даваха да я сечем.Преду неколко години отидох и кво да видим!Целата изсечена,едно дръвце неа остаено.Стъжни ми се.А я беше садил на времето деда ми.Не знам дали и я че сам крадец куто си купим по-евтино некое и друго дръво,но знам че маке ми и баба ми така че оцелеат и таа година.А циганьете кво вика Пръвака не моа ги спреш.Само каде вече не можем да си врнем мойта гора.Па за "законните" дръвя ,мое точно они да са от мойта ели на некой друг човечец от гората каде на са му дали да си я сече,а после са му я разпродали и го карат да си купува огрев на невероятни цени. Та мое и да расъждавам малко егуистично,ма ми е писнало се да съм от къде прекараните.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Чвора в Февруари 02, 2010, 01:47:53
Ичги и не еба у циганьете смръдели-като неще тва къде му давам, ша доа друг като ньего-на никъв мангал са не мола.И ранъ-курец-я му плащам па он ако сака да си копува цигари ако сака да еде,ебал съм го у мангала.Тука при назе си одът редовно да са молат за работа и има пазар и ича са не двоумъ-кат ми не аресват-айде трън ти в петъ.....а па тва за гората бако Авраме а много печално,ма кво да се праи......нема власт и те тава а....


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: onufri в Февруари 02, 2010, 11:00:45
пу деба мааму, че ма фаща яд. я могу обичам да цепа дръва, ма наще се ми не остават. вие па ша давате пари на мангалете да ги цепат...нема къ да дойда язе да ги нацепа деба, я тава го виждам куто тренирофка, куто Роки тренираше у Съюза  ;D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Плъхоубиец в Февруари 02, 2010, 11:03:49
Бако Авраме, я не съм бъш наясно, питай Ломняка, ма имало некакви печки, дето работели с дървесна трина, а такава от цеховете се вземало безплатно. Ма те он да ти каже, що тава му е спецялността. А иначе и я имам гора наследство от баба ми, но нещем да одим, що най-многото да се едосам ако са изсекли. Видвал съм ГАЗ-ки без номера да се мотлявчат по чръните пътища натаварени с дръва. Много ме беше яд, кога въз барата изсекоа връбалака и едно вековно дръво, дето беше огромно. И теа жи секат на нивото на гръдите, да се не навалят доле ниско да бият с манарата.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: onufri в Февруари 02, 2010, 11:16:51
Бако Авраме, я не съм бъш наясно, питай Ломняка, ма имало некакви печки, дето работели с дървесна трина, а такава от цеховете се вземало безплатно. Ма те он да ти каже, що тава му е спецялността. А иначе и я имам гора наследство от баба ми, но нещем да одим, що най-многото да се едосам ако са изсекли. Видвал съм ГАЗ-ки без номера да се мотлявчат по чръните пътища натаварени с дръва. Много ме беше яд, кога въз барата изсекоа връбалака и едно вековно дръво, дето беше огромно. И теа жи секат на нивото на гръдите, да се не навалят доле ниско да бият с манарата.

 :'(

 >:( мене ма знаате, че съм могу либерален, ма тиа требва да ги сложат у вериги и да им дадът по ена кирка цел живот да праат големите камъни на малки камъни.  >:(  изроди!  >:(

ма тава го е имало винаги у назе, сички автори пишат за тава...  >:(  :'(


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Февруари 02, 2010, 11:58:26
Бе кво да ви каем?Баба ми е жива и ми разправя че предеда ми Аврам , деда ми Гераско/ Герасим/ и брат му деда Кирко/Кирил/ сека година като са секри у гората после одат да садат нови дръвчета.Таа гора е била ливада на един баир,ма они са я залесили да си имат дрва за зимата.Кага след 15-20 години искарала ,почнали да сечът ,ма после залесявали наново.Така подменяли дръвята постепено.Она е само от лиляк.Съга кага отидох,там е па гол баир.Тук там е има по некоа тръница и тава е сичко.Жалка работа.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: golyam_zum в Февруари 02, 2010, 02:36:49
А я като имам гора-кво-оди у горското,плати по 15лв. кубика,плати си на резачи и таварачи,плати на камион и накрая дако си реза од мойта си гора,па ми излезная по 28лв кубика(на метрофки!),послем си ги реза и цепи дом! ???


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: ТУМБАКА в Февруари 02, 2010, 02:39:38
е оти са плаща на горското 15 лееа кут си е твоио?
лаазда а си купът свещи!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 02:42:06
А я като имам гора-кво-оди у горското,плати по 15лв. кубика,плати си на резачи и таварачи,плати на камион и накрая дако си реза од мойта си гора,па ми излезная по 28лв кубика(на метрофки!),послем си ги реза и цепи дом! ???
...... и накраа иде един красиф момент, коги ониа от горското ти каат че вече са ти се изчерпиле запасите за резанье къде си имал и пак при гора че идеш да си купиш дръва  ::)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 02:43:25
е оти са плаща на горското 15 лееа кут си е твоио?
лаазда а си купът свещи!

да дойде горския да ти ги маркира у стоящо пръво, после у лежащо състояние, па да си презавериш сиците и др. подобни дивотии >:(


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: golyam_zum в Февруари 02, 2010, 02:54:22
Горския даже не еба да дойде,даде чукчето на резача и он си маркира и реже!
.......................................................май това е за темата "Свинье или ора?"!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: ТУМБАКА в Февруари 02, 2010, 03:01:35
Горския даже не еба да дойде,даде чукчето на резача и он си маркира и реже!
.......................................................май това е за темата "Свинье или ора?"!


ебааго амиако не ида а са обада на горскиа и си нарежа една каруца дръва ма от моите си де он кво ще ми кае?


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: golyam_zum в Февруари 02, 2010, 03:08:28
Аку та фане че та глоби,ако не-че са грееш!(демек па че те фане,ама за долуподписания!) ;D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: ЛОМНЯК в Февруари 02, 2010, 03:26:59
Te съга и я да ви кажем,бегайте и си сечете, ама тава каде е изсънало  ;) ,нищо немоа ти кажат, що тава се води за санитарна сеч и излаза така що едва ли не, ти си им свършил техната работа ;) Най-много да почерпиш  шише ракия горския ;D ;D ;D ;D  Ма фанат ли те със сурво - дупе да ти е яко ::) ;)
Имам доста приятели ,каде завръшия Лесото - горско стопанство ,та па че питам ! Що допреди две години беше така, както ви каза по-горе ;)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: golyam_zum в Февруари 02, 2010, 03:36:01
Макье-не е така-па треба да платиш,мислим че е по 7лв кубик!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: ТУМБАКА в Февруари 02, 2010, 03:39:47
е я па да питам
ми ко примерно имам 20 декара земъ и реча а си насада горъ и ида а си сеча след 10 годин от ня па мое ли ми каат нещо а им ги еба маикята


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Февруари 02, 2010, 03:50:38
Мислим че закона беше такъв.Горите и водите са дръжавна собственос.У секи случей знам че ако пойдеш да си сечеш ореа у двора па ти требва разрешение.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: ЛОМНЯК в Февруари 02, 2010, 04:02:12
Макье-не е така-па треба да платиш,мислим че е по 7лв кубик!
Ако сакаш да бъдеш редовен,утодиш у горското и пущаш  молба за добив на суха и паднала дървесина  до началника на въпросното горско,а он е длъжен да ти разреши! След като ти разреши има такса ,която не би трябвало да е повече от 10 лв. с ДДС,която такса е за разрешителното ,като документ, а не е за кубик добита дървесина ! Това е за гора , за която имаш документ за собственост!  Накрая ,местния горски или лесовъд е длъжен да дойде на място или в дома ти и да констатира кви си ги свръшил ;)


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: onufri в Февруари 02, 2010, 04:29:03
е я па да питам
ми ко примерно имам 20 декара земъ и реча а си насада горъ и ида а си сеча след 10 годин от ня па мое ли ми каат нещо а им ги еба маикята

ей, я си мисла а ги напраа таа работа, ма ма а стра, че ша ми ги окрадът ели запалът, дeeба капутите му  >:(
а па пра-дедо ми а имал не знам си колко декара гори, ма ги а проиграл сичките на комар, тоа шашкънин... :-[


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 06:54:05
Макье-не е така-па треба да платиш,мислим че е по 7лв кубик!
Ако сакаш да бъдеш редовен,утодиш у горското и пущаш  молба за добив на суха и паднала дървесина  до началника на въпросното горско,а он е длъжен да ти разреши! След като ти разреши има такса ,която не би трябвало да е повече от 10 лв. с ДДС,която такса е за разрешителното ,като документ, а не е за кубик добита дървесина ! Това е за гора , за която имаш документ за собственост!  Накрая ,местния горски или лесовъд е длъжен да дойде на място или в дома ти и да констатира кви си ги свръшил ;)

освем тиа 10 лева са плаща по 3 лева май беше на кубик да дойде горския да ти маркира у гората кое дръво става за сеченье що но при санитарната сеч са сечът не сеамо сухите ами и други дръвя примерно кое е криво, кое е двуянка и т.н. и после плащаш още пак 3 лева на кубик да дойде горския да ти ги маркира коги си ги нарезал  и да ти напише билет за превоз на дръвата  ..... абе триста и триесе разправии  >:(


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: ЛОМНЯК в Февруари 02, 2010, 08:30:53
Цецо нее така, говорих с един приятел който е Лесовъд, това което съм ти го написал по-горе е точно така , даже таксата е 1,5 лв с ДДС, Каза също защото разрешителното от шефа на горското , изпълнява функцията на пътен лист,ако гората е в землището на селото, за което е разрешителното, единственото условие да не плащаш излишни пари, е да сечеш САМО СУХА  дървесина, има ли зелено,че те сцепат!!! Като освен разрешителното,требе да имаш и копие на скицата за имота!!!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Плъхоубиец в Февруари 02, 2010, 08:32:30
А за ората къде немат разрешителни, единственото право е да вадат пъньове. С "партийния секретар" (голем чук).


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: masok в Февруари 02, 2010, 08:38:56
кой къ мое така се опраа.на кметицата мъжо и изреза сичката гора из село.покрай законното и незакнното.и я и бащами нем ада идеме да си докараме дръва......ебаго 4-та зима е там един леф нее дал за дръва (верно сече сал сухото ели къде си е наща гора) ма на никой от чет не дава..............коги подират отговорност на другите и накажат тогива ша дират и от назе.................а ни държавата ни горския е садил..........ни па садът къ си треба.............те така се ебът смрадовете............


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 11:07:20
ееее Ломняк на вазе от къ ви умре дрътия горски и ви се опрай работата, а ние си е караме по старому  ;D ;D ;D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: ЛОМНЯК в Февруари 02, 2010, 11:21:38
Не бе Цеко, тава ми го каза един приятел каде беме у Лесото с него,само че он беше горско стопанство и стана лесовъд .


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Февруари 02, 2010, 11:26:50
У дражавата ЛсОто ли сте одили.Тава май беше анклав у Южна Африка.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Пръвака в Февруари 02, 2010, 11:30:38
У дражавата ЛсОто ли сте одили.Тава май беше анклав у Южна Африка.
;D ;D ;D не е бе за у средата на Резервата приказваме , ама насекаде правилата са различни....


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Цони в Февруари 06, 2010, 07:50:24
Мислим че закона беше такъв.Горите и водите са дръжавна собственос.У секи случей знам че ако пойдеш да си сечеш ореа у двора па ти требва разрешение.
Това е по един закон за защита на растителните видове. Ги е на територията на населено место, у регулация, се иска разрешение от кметството. Не е само за ореа, за бадем е същото.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Плъхоубиец в Февруари 07, 2010, 12:09:11
Тава за ореа е верно. У село минваа едни с камион натаварен с трупи, дето даваа пари (примерно днешни 300лв) да им дадеш орей. Ма тагава дедо се побоя, що неа разрешено и не им го даде. Послем орея изсъъна и го нарезаме на кръпелье за кюмбето.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Aврам в Март 14, 2013, 09:15:58
"В България няма нито една ЛЕГИТИМНА държавна институция и нито една ЗАКОННА такса?

За да се отговори на този въпрос, следва да се започне с това какво означава на български език правното понятие „легитимен”.
То означава:”който има законно право; съществува или действа в съгласие, в съответствие със закона; законен, законосъобразен”; който е овластен, оправомощен, оторизиран от закона.
....
Кога влиза в действие определената с Конституцията организация на съдебната власт?
Съгласно § 4 от Преходните и Заключителни разпоредби на Конституцията на Република България /в сила от 13.07.1991 г./:
”Определената с Конституцията организация на съдебната власт влиза в действие след приемането на новите устройствени и процесуални закони, които трябва да бъдат приети в срока по § 3, ал.2”, а именно:”в едногодишен срок от влизане на Конституцията в сила.”
Виж „§ 3. /2/ от Преходните и Заключителни разпоредби на Конституцията на Република България.

Иначе казано, всички устройствени и процесуални закони, свързани с уредбата на съдебната власт: Закон за съдебната власт, Гражданско процесуален кодекс, Наказателно процесуален кодекс, Административно процесуален кодекс и др. е следвало ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДАТ ПРИЕТИ ОТ ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ преди изтичането на едногодишния срок от влизането на Конституцията в сила, т.е преди 13.07.1992 г. Този срок важи и за Закона за адвокатурата.

Посоченият срок в §4 във връзка с § 3 алинея 2, от Преходните и Заключителни разпоредби на Конституцията Република България /в сила от 13.07.1991 г./ има заповеден задължителен характер и преклузивен, преустановяващ, спиращ ефект.
Това е срокът, в който задължително трябвало да се упражни дадено право:в случая приемането,обнародването и влизането в сила на законите , свързани с устройството и процесуалното действие на съдебната власт.
Този срок започва да тече от момента на възникването на това право /в случая от 13.07.1991г./ и е изтекъл на 12.07.1992 г.
Преклузивният срок по дефиниция не предпоставя и не допуска нарушаването на това право /в случая издаването на законите, свързани с устройството и процесуалното действие на съдебната власт/.
Преклузивният срок прокламиран от Конституцията, тече по отношение на всички.
С изтичането му, възможността да се упражни даденото право се прекратява. Извършеното след изтичане на преклузивния срок/ в случая след 13.07.1992г/ е извършено без основание.
Затова с право в юридическата наука и практика се счита, че преклузивният срок има фатален характер.

Фаталността му в случая, се изразява в това, че щом като Конституцията изрично заповядва, крайният срок за приемането на всички устройствени и процесуални закони, свързани с уредбата и процесуалните действия на съдебната власт да е 13.07.1992 г., то с изтичането на този срок, не съществува конституционосъобразна възможност той да се промени, да се „разтегли”и изпълнението му да се „наваксва”в друго време, по-късно от посоченото.
Незачитането на конституционно установения преклузивен срок, обаче, води до това, че след като е изтекъл, каквито и действия да са предприети или да се предприемат от законодателя, за да „навакса”пропуските, то тези действия са неконституционни, незаконни и нищожни.
Нищожни са и актове на властта – законодателна, изпълнителна /централна,местна /или съдебна, когато са извършени на основание на противоречащи с конституционните разпоредби закони. Затова тези актове не могат да пораждат и не пораждат правни последици.

Какви са фактите в Република България в действителност?

В противоречие с § 4 във връзка с § 3 алинея 2 от Преходните и Заключителни разпоредби на Конституцията Република България /в сила от 13.07.1991 г. от различните народни събрания след 13.07.1992г.
са приети и обнародвани закони,свързани с устройството и процесуалното действие на съдебната система както следва:
Законът за съдебната власт е Обнародван в ДВ,бр.59 от 1994 г. с последвали актуализации до ДВ,бр.6 от 1999 г.и по-късно;
Гражданско процесуалният кодекс е Обнародван в ДВ,бр.59от 20.07.2007 г.;
Административно процесуалният кодекс е Обнародван в ДВ,бр.30 от 2006 г.;
Наказателно процесуалният кодекс е Обнародван в ДВ,бр.86 от 2005 г.;
Законът за адвокатурата е Обнародван в ДВ,бр.55 от 2004 г.;
Законът за правната помощ е Обнародван в ДВ,бр.79 от 2005 г.

Съзнателно се отразява първоначалното приемане и влизане в сила на посочените закони, а не се цитират множеството последвали техни „изменения и допълнения”.
Забавата за издаването им е очевидна -15, 16 ,17 години след изтичането на преклузивния срок.
Налице е погасено право поради настъпила давност,а извършеното след изтичане на преклузивния срок/ в случая след 13.07.1992г/ е извършено без основание. Този факт не може да остане незабелязан.
Приемането на посочените закони извън преклузивния срок е извършено без правно основание. Тези кодекси и закони са противоконституционни и нищожни и не могат да пораждат никакви правни последици.
Поради това не може да изисква и да се налага под страх от санкция да бъдат спазвани.
.....
От изложеното следва и извода, че съдебната власт в Република България не е легитимна.

Липсата на легитимност на съдебната власт, обаче, води до множество проблеми и отрицателни последици свързани с другите власти – законодателна, президентска, изпълнителна / централна - правителство и органи на местно управление/ и др.
........
Поради липса на легитимност на съдебната власт, всички регистрации и пререгистрации на политическите партии в Република България, извършени от съдилищата след 13.07.1992 г. не могат да пораждат правни последици, присъщи на легитимните съдебни актове.
С прякото си действие Конституцията на Република България отменя действията на съдилищата след 13.07.1992г.и обявява нищожността на решенията им по регистрацията на политическите партии като извършени от некомпетентни и неовластени лица.
На свой ред, тази съдебна нелегитимност намира отражение в избирателното право след 13.07.1992 г. и подлага под съмнение провеждането на легитимни избори за народни представители, президент и вицепрезидент, на правителство, на местни органи на власт и т.н., както по отношение легитимността на учредените или образувани от тях органи, съюзи, агенции, асоциации и други организации, акционерни дружества и др. както и решенията за членство в тях.
Достатъчно е, в които и да са избори след 13.07.1992 г. да е участвал един политически субект/ една партия или коалиция/, който да не е бил съдебно регистриран по Закона за политическите партии преди 13.07.1992 г., за да е налице опорочен избор, а избраният представител или орган да не е легитимен.
Тези аргументи важат и за организирането, провеждането и обявяването на резултати при президентските избори.
....
Липсата на легитимност по отношение на народните представители, на народното събрание, на свой ред, означава, че :
този форум, чиито членове са те, няма правомощията, компетентността да прави политика; да избира и гласува членовете на изпълнителната власт /правителството/; да избира от своята квота конституционни съдии и членове на Висшия съдебен съвет ; да изменя или допълва Конституцията на Република България; да гласува, приема и обнародва закони; да утвърждава междудържавни спогодби и договори; да взема решения относно членство на страната в международни организации и съюзи; да си определя възнаграждения и др.Такова събрание няма никакви правомощия.
....
Липсата на легитимност по отношение на народните представители, на народното събрание,
означава и липсата на легитимност на изпълнителната власт – на правителството.
На основанието, че е излъчено от нелегитимен правен субект – нелегитимно народно представителство.
Тази верижна липса на легитимност, довежда до наличието на криза във всички институции на властта: законодателна,президент,изпълнителна /правителство, местно управление/ и съдебна власт и характеризира наличието на конституционна криза.
Иначе казано, Република България в момента е в парламентарна, президентска, правителствена криза; в криза на местното управление, в криза на съдебната власт, а така също и в икономическа криза.
Изходът от посочената конституционна криза е проблем на управниците.
За обикновените граждани изложеното дотук налага съобщаването на добри новини. Те са няколко и са много важни, и следва да се усетят от хората веднага.
Прякото действие на конституционните норми отменя законите, които им противоречат. Всички след 13.07.1992 год.Тези закони са много и почти всичките са свързани с плащания.
В защита на правата и свободите, на интересите на българските граждани , особено важна е разпоредбата на чл.60, алинея 1 от Конституцията:

„Чл.60./1/ Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със ЗАКОН, СЪОБРАЗНО ТЕХНИТЕ ДОХОДИ И ИМУЩЕСТВО.”
Такъв закон, определящ размера на данъците и таксите според доходите и имуществото на отделния човек не е приеман и издаван след 13.07.1991 г. и до 08.03.2010 г.
Тук е мястото да се посочи, че „таксите” са също така данъци, макар и косвени. При това са много и доста разнообразни:напр.за документи за самоличност, за билети за транспорт, за кино, за театър, за паркиране, за „синя зона”, за”паяк”, за сгради, за смет,за електричество, за вода, за топлофикация, за телефони, за интернет, за кабелна телевизия, за обучение, за медицински пътища и пътечки и много, много други.

С други думи, на основание прякото действие на Конституцията на Репулбика България, в сила от 13.07.1991 г.:
Няма такси смет; няма такса електрическа енергия; няма такса топлофикация. /Следва прекратяване на хилядите дела по така нареченото „заповедно” производство по чл.410 от Гражданскопроцесуалния кодекс и др.образувани по непораждащия правни последици, противоречащ изцяло на Конституцията ГПК.
Няма такса телефони; няма такса билет в транспорта; няма пътна такса; няма винетки, няма такси „синя” зона, няма глоби за „паяк”и т.н.
Няма данък смет, нито данък сгради.
Няма такси електричество, вода, топлофикация /парно/.
Няма платена държавна образователна система.
Има безплатна държавна медицинска помощ , но и платена частна медицинска помощ, съобразени с доходите и имуществото на всекиго отделно и така нататък.
Накратко казано: НЯМА ТАКСИ, НЯМА ДАНЪЦИ във вида,в който се налагат от управляващите.
http://strannica.blog.bg/politika/2012/10/21/v-bylgariia-niama-nito-edna-legitimna-dyrjavna-instituciia-i.1012098 (http://strannica.blog.bg/politika/2012/10/21/v-bylgariia-niama-nito-edna-legitimna-dyrjavna-instituciia-i.1012098)
Блогът на strannica :: В България няма нито една ЛЕГИТИМНА държавна институция и нито една ЗАКОННА т
strannica.blog.bg
Блогът на strannica :: В България няма нито една ЛЕГИТИМНА държавна институция и нито една ЗАКОННА такса?


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Цони в Октомври 13, 2013, 01:54:44
В петък вечер фърлих Колтчето у ена дупка с остри ръбове и спуках гума. лятна, Пирели. И алуминиевата джанта се нащърби. Искам да заведа дело срещу общината, ма не знам как и откъде да започна. Мога да намера десет нощни бакшиша да се кълнат у децата си, че са ма видели, де баш тама съм спукал гума, и те са спуквали също.
Въпросът ми е откъде да започна. Не сакам адвокат, сакам сам да се науча.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: regreed в Октомври 13, 2013, 03:52:12
Цони, трябвало е баце, на място да викнеш КАТ за да състави протокол за ПТП, като имаш поне двама свидетели. При това на място! За съжаление обикновено ти съставят акт за каране със несъобразена скорост. Препатено е!  >:(
Ще питам познати какво се прави в такъв случай, но не очаквай чуд :ad:еса от внимание от страна на овчинята, те така са си програмирани за съжаление...
Опа! Поправям се общината.
Обикновено имат навика да си прехвърлят топката със "пътища и пътни съоръжения", а ония те гонят да доказваш къде се е намирала дупката, в общинска собственост или на път от РПМ - бюрокрацията е тотална! Пробвай в офроуд форума, там колегите са сърбали тая попара и знаят начини за справяне! Успех!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: apostolicia в Октомври 13, 2013, 10:07:57
Аналогичен случей у наше село - опщината биде осъдена доволно и си плати кво си трабва барабар със садебните разходки. Ма ша питам бъш кво е станало и щи кажа.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Черногледец Храбър в Октомври 13, 2013, 10:46:28
Нема начин - сал твой човек ако имаш полицай, да ти прай протокол за ПТП -триста ти свидетеле, тава не а дело. За съжаление, го знам от опит...


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Божура в Ноември 08, 2013, 09:45:08
Значи крв немам!
Клиенка съм на една банка, казва са ING. Откъ съм в Оландеа съм към таа банка и проблеми не съм имала, обаче от извесно време измислиа нещо мого подло. Значи не моо да си внесеш пари на гише, пущиле са едни автомати, къде сам да си внасаш и на секо внасане зима по 5 евро  :o :mg:. Оня денка си внесох 50 евро, що си бех поръчала нещо у един сайт, зимале са ми такса 5 евро. Друг ден внесох 150, оп, айде па 5 евро. И понеже са мого великодушни, отпущиле са 5 пъти у годината да внасаш пари ... без такса!
И така убаво са затвориле веригата, пустиняците долни, мръсни.. сички сметки са плащат по банков път, ако сакаш нещо да плащаш кеш, тогава плащаш 2-3-5 евро екстра.
От днеска почвам проучване на банките, ша са мащам от тия изедници. Пред сички тука сакам да кажа - да пукнат, дееба тия мръсници гладни, деебааа! Бел ден да не видат!


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: буля Иваница в Ноември 08, 2013, 09:55:08
Бонджурке, па тизе от банкери кво да очакваш?! Ше те клатат по сички параграфи... Я са чуда къ не са ти зимали такса, само щото си им клиент, дееба и кръвопийци?!  :udri:

Ниа па имаме гоолем проблем с "Близу"! Летоска решихме да са откажеме и им върнахме сички тракачаци. Добре, ама почнаа да са обаждат на мъжо ми, да му пускат есемеси, че длъжиме 406 лв.!  :o А он не знаа кво а потписвал, па и договоро не моо го намериме из дом..  :-[ Тиа пари били неустойка. Дали са го на агенция по зиманията.
Некой патил ли а с тия изклесяци и кво да праиме?  >:D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Ристо Цоцин в Ноември 08, 2013, 10:04:03
Я съм клиентин също на банка къде се каа ING (Diba) , ма неам оплаквания. Таа банка, барем тука, изобщо не съществува физически, а за внасане на пари и дума не моо да става вапрос - един път саках да фнасам и ме пратиа у фабриката на Хенкел за шампуане и прахове - така и не можа да го намерим.

Очевидно ф случаа е некаква политика за неползване на пари в брой - се пак фнасането на пари в брой е спецялен случай, затава моа да плащат на друга банка да нги ползват банкоматете за фнасане, они са по-скъпи. Затава си отвори сметка у банка къде си имат такива банкомати и не зимат пари. Па и банковите сметки пари нещат, леб нещат - отвори си 3-4 да имаш секакви опции


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Божура в Ноември 08, 2013, 10:06:41
Ша прауча как стоят нещата с другите банки. Я парите, дека си изкарвам, ми ги дават на ръка, нема как, налага са да фнасам.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Ристо Цоцин в Ноември 08, 2013, 10:08:21
Е проблемациата а ясна. Я такива пари ги арчим за яденье. ма лошото а че като не минават през банка после ми не излазат у собственото счетоводство  ;D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: илюшин в Ноември 08, 2013, 11:17:38
Бонджурке, па тизе от банкери кво да очакваш?! Ше те клатат по сички параграфи... Я са чуда къ не са ти зимали такса, само щото си им клиент, дееба и кръвопийци?!  :udri:

Ниа па имаме гоолем проблем с "Близу"! Летоска решихме да са откажеме и им върнахме сички тракачаци. Добре, ама почнаа да са обаждат на мъжо ми, да му пускат есемеси, че длъжиме 406 лв.!  :o А он не знаа кво а потписвал, па и договоро не моо го намериме из дом..  :-[ Тиа пари били неустойка. Дали са го на агенция по зиманията.
Некой патил ли а с тия изклесяци и кво да праиме?  >:D

Това най-вероятно са месечните такси до края на договора. Като гледам сумата - подписал е за две години и пише там, че при прекратяване от ваша страна се дължат сички вноски до края на договора. По принцип при двегодишен договор таксите са по-малки, ма си вързан с тех. Задължението сега се събира от частна агенция за взимания, ако можеш да ми кажеш коя, ще потърся кво точно дължите


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: буля Иваница в Ноември 08, 2013, 12:55:59
Ниа па имаме гоолем проблем с "Близу"! Летоска решихме да са откажеме и им върнахме сички тракачаци. Добре, ама почнаа да са обаждат на мъжо ми, да му пускат есемеси, че длъжиме 406 лв.!  :o А он не знаа кво а потписвал, па и договоро не моо го намериме из дом..  :-[ Тиа пари били неустойка. Дали са го на агенция по зиманията.
Некой патил ли а с тия изклесяци и кво да праиме?  >:D

Това най-вероятно са месечните такси до края на договора. Като гледам сумата - подписал е за две години и пише там, че при прекратяване от ваша страна се дължат сички вноски до края на договора. По принцип при двегодишен договор таксите са по-малки, ма си вързан с тех. Задължението сега се събира от частна агенция за взимания, ако можеш да ми кажеш коя, ще потърся кво точно дължите
[/quote]

 thanks Ше го питам и шти кажа на ЛС. Лаас така да а било.
При тия опстоятелства, я не моо ли си върна кабелната и да ги изтръпа до краа на договора?  ???  ----


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: илюшин в Ноември 08, 2013, 01:18:49
Това е единственото решение, иначе ще ви дирят още 2-3 месеца по телефоня, после че идват у вазе и да си дирят парите и по некое време, оп, съдия-изпълнител... а па за 400 лева си не заслужава


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: буля Иваница в Ноември 08, 2013, 02:24:05
Това е единственото решение, иначе ще ви дирят още 2-3 месеца по телефоня, после че идват у вазе и да си дирят парите и по некое време, оп, съдия-изпълнител... а па за 400 лева си не заслужава

Апцелютно!  thanks

Ей, ораа, четете ситните букви у секи договор, че да не патите коту назе!  >:D


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Колеба в Ноември 08, 2013, 03:34:59
Нема се пуашиш Буле, има ора изгореле с мого повече, но затва кат са подписват тиа договоре неа зле човек си гледа условията


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: буля Иваница в Ноември 08, 2013, 03:43:58
Нема се пуашиш Буле, има ора изгореле с мого повече, но затва кат са подписват тиа договоре неа зле човек си гледа условията

Праф си, ама моо мъж ем е кьорав, ем не чете...  :-\


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: BEKO в Ноември 08, 2013, 06:22:09
 Така шъ а тя куту не сте гледале бабите си у ръцете.Дребните пари-връзани у кръпе, пъ едрите-у гръне ели буркан и закопани нъ един лакът уземи. :green:


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: astrafan в Ноември 08, 2013, 11:42:46
Бонджурке, па тизе от банкери кво да очакваш?! Ше те клатат по сички параграфи... Я са чуда къ не са ти зимали такса, само щото си им клиент, дееба и кръвопийци?!  :udri:

Ниа па имаме гоолем проблем с "Близу"! Летоска решихме да са откажеме и им върнахме сички тракачаци. Добре, ама почнаа да са обаждат на мъжо ми, да му пускат есемеси, че длъжиме 406 лв.!  :o А он не знаа кво а потписвал, па и договоро не моо го намериме из дом..  :-[ Тиа пари били неустойка. Дали са го на агенция по зиманията.
Некой патил ли а с тия изклесяци и кво да праиме?  >:D
Я съм клиентин също на банка къде се каа ING (Diba) , ма неам оплаквания. Таа банка, барем тука, изобщо не съществува физически, а за внасане на пари и дума не моо да става вапрос - един път саках да фнасам и ме пратиа у фабриката на Хенкел за шампуане и прахове - така и не можа да го намерим.

Очевидно ф случаа е некаква политика за неползване на пари в брой - се пак фнасането на пари в брой е спецялен случай, затава моа да плащат на друга банка да нги ползват банкоматете за фнасане, они са по-скъпи. Затава си отвори сметка у банка къде си имат такива банкомати и не зимат пари. Па и банковите сметки пари нещат, леб нещат - отвори си 3-4 да имаш секакви опции

Добре де, Кро, но в България за всяка сметка зимат по около леф и половина на месец такса обслужване, там няма ли такава такса?


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Ристо Цоцин в Ноември 08, 2013, 11:48:41
нема такси при повечето банки, има некои допотопни банки с гишета и тем подобни къде одат бабичките къде не одбират от интерминет и они имат май некви такси, ма почти не останаа


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: Божура в Ноември 08, 2013, 11:54:05
Как да нема такси, има. На мене ми дръпат по 3 евро такса на 3 месеца мисла. Чумата да ги тръшне, мръсници.


Титла: Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
Публикувано от: astrafan в Ноември 08, 2013, 11:54:50
Аз също не стъпям в банката, заплатата ми върви по сметка и всичко плащам през нета, Но . . . имам към моята сметка още две карти на синовете ми да им вкарвам парици и за тях плащам такса обслужване, иначе за преводи не плащам