Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Сбирки по интереси => Специализирани дискусии => Здраве => Темата е започната от: Bushman в Март 23, 2010, 12:54:39Титла: Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 23, 2010, 12:54:39
Да ви питам за зъбите дееба, що са ми грижа голема. Като ме налегнаа ядове още от казармата, та до днеска. Не е да ги не мием, пазим ги колко моем, майка ми беше 40 години зъболекарка и е правила зъби на целиа град, та она ми беше казала как да ги мием и изобщо... Ама нема управия, явно си е ген некъф шибан. Они ме и болът, трошат се и се клатат, кво ли не е било... Иначе съм здрав човек, болес не знам кво е, ама на 43 години стигна до тама, да не моем един сандвич да издем. Не се стискам за пари, одим на зъболекар и плащам колко кае, само най-качествени матриали - оно са керамики и секво.

Не моем да дъвчем като ората и почна да ме боли стомаха, че докарам некоя язва да ме загроби бе дееба... Дайте некъф акъл ако знаате, кво да прайм с тиа зъби шибани мойте? Вчера (буквално) ми турнаа един мос за 600 лева (метало-керамика, ебем ли го кво е...), днеска като го бутам със езика баче ли мръда, не смеем да едем, у среда че одим па. Ебаа тоа късмет шибан, само ядове със тиа зъби. Неколко пъти се заканвам  - че идем да ми ги извадат СИЧКИТЕ, че си напрайм едни ченета и повече ядове нема да берем със тех. Ама жената не дава.

Аде обеснете, ако неко е брал ядове със тиа пущини като мене - кви са тиа импланти и що никой неще да ми турне таково? Изобщо за секъф акъл за зъбите че бъдем признателен, дееба...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Пръвака в Март 23, 2010, 01:52:42
Буше и Я съм като тебе, па може и по зле да съм  ???. Верно че ма а стра от зъболекари, ама коги е требвало да одим съм одил! Но явно си е по ген - баба ми на 40 години е била вече с ченета, та до съга  :o :o (они съга вече са се изабиле та съм се чудил немоа ли с неко пила да й ги поизточим  ???). Коги бе на около 25 годин пръво почнаа да ми се развалят предните долни зъби, един приятел зъбар ми вика дай че ти турнем мост. Я се съгласи, човека жули и пили цел месец и ми турна моста. Да ама Я като почна с език све у ньего бутам, све си стискам зъбите, абе све за тоа мост си мислим и за две седмици ма фанаа яки нерви и отидо при моя човек и му викам "майняи тава чудо от устата ми че че умрем"  :o :o. Он се опита да ма разубеди ама Я не та не и човека го маана :-[. И от тогива като почнаа долньите зъби здрави и прави почнат да са клатат и за един месец падна. Моя зъбар вика че съчм имал лабави венци и за тава така падале  :o. Съга са ми останале още неколко долньи зъба че ги чекам и они да паднат и че си турнем чене, ама да моа да са сваля  ::) И немом да са начудим що сал с долньите зъби ми е така - горньите са ми горе доле у задоволително състояние  ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Aврам в Март 23, 2010, 02:30:25
Иам 32 оригинални зъба и само един малко пооронен.Иам и 3 пломби.Тава май е до ген.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Пръвака в Март 23, 2010, 02:48:19
Иам 32 оригинални зъба и само един малко пооронен.Иам и 3 пломби.Тава май е до ген.
Мойта комшийка е на 75 години лааса и оня ден зъ ПРЪВ път у живота си оди на зъболекар  :o :o :o, а унукиньята й е на нашто с Буша дередже :o, та еба ли ги кви са тиа генни  ??? ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 23, 2010, 02:59:26
иам два импланта у устътъ и коронки вроз них - не мръдат не са клатат едът стръвно луканка но са скъпи и куто знаа че карам у устътъ си един убоф опел вектра 97ма годин сакче ли едно фнимателно дъфча да инги а леко и удобно , да не би нящо да са искоруби

неа си така сладос куто здрави зомби на едене - но имплантите едът едене здраво - мое да ти даем жисиема на моито докторка

миналата годин бе успел някак да разврътим коронката на единиа - етъ ка - сигурно агресивно съм си мил зомбите

http://www.dentsply-friadent.com/en/1661.htm

моите са анкилосе - 15есе годишни - ебен ли ги


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Krisy в Март 23, 2010, 03:15:26
И според мене си е до ген......дете нема годинка,а има кариес...те къде го гледах
http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2010/03/20/taralejite-se-rajdat-bez-bodli-no-s-kariesi.88086

Просто при некои хора това им е 'ахилесовата пета'! :)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Март 23, 2010, 03:53:50
Буше, не си случил на добър зъболекар. Сичко са оправа, а щом пари не жалиш за таа работа, остава да намериш некой, дека наистина си разбира от работата. Възможно е да имаш некво заболяване на венците и от тама така да ти са разваят и ронат.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Март 24, 2010, 09:20:19
Иам 32 оригинални зъба и само един малко пооронен.Иам и 3 пломби.Тава май е до ген.
Баче Авараме, благородно ти завиждам.  :) Я съм от партията на Буша.
Единия ми дедо, Бог да го прости си отиде с един зъб у устата, а другия - с един изваден зъб. Я съм зела явно гените на първия дедо  ;D Ама не е честно - на другия дедо носа името, не можаа ли и пусти зъби да са ми като неговите?  ??? ;D
Имам два моста у устата си, прави ми ги един млад и префален зъболекар у Враца, на сичкото отгоре и скъпчия. Ма къ вика Буша, пари за тва не бива да са жалат, що много неща зависат от здравите зъби. Изръсих са сума пара за тия два моста, а след неколко месеца на единия му са откърти едно парче, външната стена на моста падна. Одих, опраи го, след два месеца пак същата работа... Добре че барем ремонтите са си за негова сметка. Така де, да ги е праил като ората.
Много често ми е минавала мисълта за кастанети и на мене, ма айде, ше позачакам още неко годинка.  ;) ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 24, 2010, 10:11:22
Ей, чесно - много се успокоявам, като гледам, че има и други ора със мойте ядове. Начи мене ме не е стра от болка, деаним на секво. Не се стискам и за пари, и одим само при зъболекари, къде ми ги препоръчват мой приятели и познати - демек одим при сигурни ора.

Не е Уйне да ми е калпава зъболекарката, кво викаш. У цел Свищов и съседните населени места е фалат, не е и скъпчийка, много внимателно пипа, обеснява ми сичко и я съм много доволен от таа женица. Работи със съвременни матриали и инструменти, ама явно от моя страна матриала е калпав. Нали съм ужким строител, знам "мос" кво е. Греда, къде треба да стъпи барем на 2 опори. Е, тиа баш опори като ги нема, или като са калпави и нестабилни, гредата ако ще от титан да бъде - ебем ти моста... А "опорите" на моста у устата ми са тиа зъби, къде криво - лево за съга се крепат. Они ако беа много добри, щеа да си седът сичките, като на бай Аврам. А съга кво става - тиа къде със зор са останале - треба да носат и зарди другите къде ги нема, нали така? Що моста е за 4 зъба, ама се крепи на два. Демек - ебало си е мамата, с две думи...

Начи кво ви казах - майка ми е била 40 години зъболекарка у Лом. Она ми е казала, що са три основните фактори за състоянието на зъбите на човека:

На пръво место е гена, кво ти е заложено по наследственос.
На второ - това е живота къде живеаш, у смисъл на стрес, ядове, вредни вещества, кво едеш и пиеш.
И ча на трепо место са грижите, къде ти моеш да положиш за зъбите си.

Те това е положението. Днеска съм на зъболекат и у петък - па, на секо оденье оставам по 400 - 600 лева, ама ефекта къф че бъде и ДОКОГА че бъде - неам идея. Она женицата ми слага мостове на живи зъби, они мое утре да почнат да ме болът и че идат и мостеве, и секво... Това съм я, къде иам пари и възможности за лечение. Кво праат ората със 300 лева заплата и как си лекуват зъбите - я не мом да си представим...

Ебаа тоа живот скапан да ебем...Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Март 24, 2010, 10:46:47
И според мене си е до ген......дете нема годинка,а има кариес...те къде го гледах
[url]http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2010/03/20/taralejite-se-rajdat-bez-bodli-no-s-kariesi.88086[/url]

Просто при некои хора това им е 'ахилесовата пета'! :)


Бе на 1 годинка не е ген, а тва дете сигурно са му давали шоколадец или близалки  ;D

И па? не моа ра?збера тиа новини по овесниците - "Откритието е направено днес... " га че ли кой знаа кво са открили- а оно кариеси на млечни зъби си е нещо всекидневно ??? ??? ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: besniamiziq в Март 24, 2010, 11:00:30
Оффф
Кат са сета кфо тегло мъ чака ми са реве.И азе съм мого зле.До сиги има два извадени и 4 за праене.Целата работа е че мъ е стра.Мого мъ е стра от тия зъбари бе,затава на 33годин съм на тава деридже. Ода винаги у последния момент,като вида че нема вече на къде. Ете миналата годин мъ сфи един зъп посрет ношт.Такива болки беа че ча петите ми са беа испотиле. :oА да си признаа досиги никога коги са ми правили нещо на зъболикарския стол не мъ е болело,ма що така мъ е стра...еба ли го. ??? Секи си пати от главата.
Я иам един приятел дека е колко мене и сички зъби са му на место и нема ни ена пломба,а он пие и пуши куто за сфетовното.Верно си е до ген дееба.
   Бисерчок връви у Гложене, къф зъболекар има тама .. маани.. немоа намера думи да го пофала... он работи с женаси на смени, и она а добра ма кат пуши и ма пиполи миа гадно от цигарите... ей тоа човек ми сложи мос преду 2 години и я свикнах само на него да ям от съм по сигорен у него от колко на мойте си зъби инак они са си наред немам ча такива проблеме кат вазе... аа и да кажа много е коректен преду да почнем ми каза колко ше струва работата с моста... и кат сфръшиаме ми каза че с 60 лева по ефтин от лабораторията с която е работел излаа отпуска летото и ги е правил на друго место по ефтино... те примерно я отде да съм знаел... па единиа зъб дет фана моста на него беше строшен до венеца ,ка го напрай сакаш са телепортира ноф тама... и те така те...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: ministur в Март 24, 2010, 11:04:52
Начи и на мене тава е голем проблем.Много ма е стра ем че мойта зъбарка вика "ич не си стралив...наиш кви ора има....предпочитат да има извада 2 вместо да им права един с машинката" ...............ама мене си ма е стра  :-\.Обаче пари за тава наистина не требе да са жалат що ква файда ако ти го напраат евтино па после са окаже че неа качествено..............и сал ядове излишни.ЗорЪ при мене е докъ почна да ги праа.....имах период одех 2 месеци постоянно и лека полека претръпнеш.........и я също мисла че а до ген........................абе дано понапредне още малко таа технология та ептен да са маанат и машинки и куки......ели поне да станат безшумни.......и да не мирише на изгорело кога връти таа пущина що ми става лошо сал като са сета къ смръди  :-\
Спирам да пиша че ми става гадно верно


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 24, 2010, 11:12:14
Браво, фалА на такивио зъбаре... Ама повечето съ скъпчии и те глеат баче си ладилник, докаран за ремонт - ни ти обеснява кво прай, ни те пита нещо. Само пили с онаа машина, баче си некое дръво...

Па кво ви е чудно за бебето със кариес, я иам една позната, къде мъдреците й израснаа развалени, със кариеси. Едвам ги дочеика да изленат, и веднъга ги извади. Нещо сме сбръкани със тиа зъби ниа, ората. Гледа по Нейшънъл Джиографик, вие знаяли ли сте, що на слона постоянно му излазат зъби  отзаде, връвът по ченето напреде и накрая изпадат? Като го видо това, ще да ревнем на глас, ебаа тиа слонове - късметлии, докъде съ живи - се зъби им растът! Една биоложка дръжеше у ръка зъбите на неква слоница, умрела (забележете!) от старос. И они беа баче некъф блок, къде полвин метър дълъг, бели и лъщеа като порцелан, дееба! Ами акулата - на неколко реда и никнат зъби отдзаде, и да се строши некой - ич и не пука, след неколко ден излаза нов. А ниа - беги, беги...

Абе Самоточец, я обесни за тиа импланти, как се праат и колко струва това? Я като питам специалиста (зъболекара) само ми вика - я това ти не препоръчвам, мое организма ти да го отфръли... Па яла твоя организъм кво ги не отфръга... Аде обесни с неколко думи за имплантите, бе дееба.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Пръвака в Март 24, 2010, 11:13:08
Те, Я съга оди на зъбар - тава ми е 5 път за тоа зъб :o, у петък вика че го пломбира окончателно  ;). Днеска ми пълни каналете с неква паста, па тура некви пръчици да нема шупли, он тоа зъбара ми е приятел и кво вика Буша сичко ми обяснява даже ми е дал на сестрата огледалцето къде са гримира да гледам кво прай, ама Я недидим нищо що съм са сгръчил като чръф от стра на стола  :-[ :-[. Абе айде че турим душа на мъка и че ги лекувам  тиа зъби, ама като земе да са клатат и самички да падат кво моа да напраим ???
Тава къде вика Буша за стреса моа и да е верно, от къ са маанах от ж.п.-то съга за пръф път одим на зъбар и ни един зъб ми не е паднал от тогива  ::)

п.п. една бабичка от село отишла у Видин оня ден да и вадът зъб, ама си неа зела осиг. книжка, зъбара извадил зъбъ и й сакал 35 лв. и бабичката припаднала у кабинета като чула колко пари и сакат  :o :o  ;D ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Март 24, 2010, 11:23:28
Абе пръвак, кажи му на тоа ти тури упойка- и си питай дедовиа.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Пръвака в Март 24, 2010, 11:50:08
Абе пръвак, кажи му на тоа ти тури упойка- и си питай дедовиа.

Крокич не става бе баце, он зъбара по болката са ориентира кво става  ;). Пръвия път като идеш с болка на зъба он почне да го провръта да стигне до нерва и като го докачи и ти подрипнеш от стола значи е готово, тура му арсена да го умори. После вади тиа нерви - тава не боли. После требва да разшири каналете на зъбъ с една пиличка и таа пиличка требва да стигне ча до венеца, зъбара ако та не мууне у ньго да подрипнеш, къ че разбере че е стигнал до краа на зъбъ. Пълньенето на каналите с лекарство пак не боли. Боли коги ги пломбират каналите що пак требва да се стигне до краа им, а он е у венеца и зъбара па те боцне у ньго да е сигурен че неа останало празно место. Така че нема къ да са пломбират зъби с упойка - сръби боли тава е положенито  ;) ;D ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 24, 2010, 11:51:56
Буше - теа импланте са от титаниеви некви сплави - ма теа моите са немски - он германецо знаа къ са праат тикива механики мислим и има ментета ефтинджосе

те моите имат белег къде излаза само ренгенова снимка и купуване само от уфицялниа вносител

за отвръганьето - азе съга само отвръгам матриал рънъ

инпланта на долна чеюс ма а болял десетина дена манко и пих аулине по два и си мислих да ода да а карам дофтурицата да го майня - ма за десетина дена отшумява -

послем ча след наи рано 6 - по убово 7-8 месеца са тура надстроиката и коронката , абе не а нали веднъга да нареваш луканките - чека са да са фкостени убово

зомб на инплант има вид на истински ма а нема сладос на него - сага друго - естествените зомби лекичко се клатат да кажем четвърт милиметар , инпланта ич не мръда и седи у устата не естествено твръдо едно - каат че германеца е зел да тура шарнир у надстроиките да имитира бъш тава ма азе не видох у каталозите таа сгода

азе ги турах що костъ зе да истънява на тиа места и зе да оголва околните зомби

неко път са налага да са сади искуствена кост - дофторката рече че азе праим кост бръже що наревам кашкавале и само ги зави инплантете плитко ма зима по длъжки - и нади секи инплант съм нпраил за две годин кост къ си му е редъ около импланта - самата процедура не боли ма изглежда гадно що пръво са прави дупка у костъ със еднъ епонска фреза и черепа предава движението на фрезата у мозъкъ и послем с еднъ мноо спицялна тресчотка инплантете за завиват у дупката се едно че дофтора тура дюбеле -
и послем дофторката шие венеца с хирургични конци и шиането е манко гадно , азе бех изппрошнал единиа шеф що венеца някак си почва да отфръга конеца и за цепи и одих фтори път да ма шиат - гадно е , не боли но е гадно и 2 -3 седмици нареваш само пюрета и пържоли наклъцани на ситно и чорби но без млеко - млеко недават


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 24, 2010, 11:59:28
Благодари за инфото Самоточец, ебаа тоа зор със тиа импланте, да ебем... Я гледа из нета - оно това е като болтче и е мининко бе дееба, що да струва толко пари...  ??? ???. И па имале трайнос - карале от 5 до 25 години, ебаа таа точнос...

Чудим се за тиа импланте, ебеш ли му мамата койо е по-добро, абе че бъде кво дойде...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Март 24, 2010, 11:59:44
Абе пръвак, кажи му на тоа ти тури упойка- и си питай дедовиа.

Крокич не става бе баце, он зъбара по болката са ориентира кво става  ;). Пръвия път като идеш с болка на зъба он почне да го провръта да стигне до нерва и като го докачи и ти подрипнеш от стола значи е готово, тура му арсена да го умори. После вади тиа нерви - тава не боли. После требва да разшири каналете на зъбъ с една пиличка и таа пиличка требва да стигне ча до венеца, зъбара ако та не мууне у ньго да подрипнеш, къ че разбере че е стигнал до краа на зъбъ. Пълньенето на каналите с лекарство пак не боли. Боли коги ги пломбират каналите що пак требва да се стигне до краа им, а он е у венеца и зъбара па те боцне у ньго да е сигурен че неа останало празно место. Така че нема къ да са пломбират зъби с упойка - сръби боли тава е положенито  ;) ;D ;D

Сичко моа да еба, и я мислеа че не моа, ма лани ми се бастиса един зъб (он имаше кариеси от 5-6 годин ма Я не ебава? да одим и се беше расипал). Оно беше пиленье, па канали, па туранье на лекарства по канали, па плмбми- турнаа ми упойка и се едно че не съм бил на зъболекар. само не межеа да говорим 2-3 часа.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: ministur в Март 24, 2010, 12:00:15
Я ми стана лошо сал като ви чета  :-\


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 24, 2010, 12:07:34
Благодари за инфото Самоточец, ебаа тоа зор със тиа импланте, да ебем... Я гледа из нета - оно това е като болтче и е мининко бе дееба, що да струва толко пари...  ??? ???. И па имале трайнос - карале от 5 до 25 години, ебаа таа точнос...

Чудим се за тиа импланте, ебеш ли му мамата койо е по-добро, абе че бъде кво дойде...


оно са не тура за убос - ми поради медицински причини
има изрелски , бразилски и американски системи - ма дофтурката рече че теа германските биле наи яки па и азе не съм лабафф
куго ги азе турах немаше 25 годишни - на млади ора са турат за поече годин - моите са петнаесе куто дофторката рече че след петнаесе годин треба да ида некаде къде моат да присадат кост вроз иплантете и тава е и колко искарат толко ...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 24, 2010, 12:55:00
Бисерчок, кога тебе те е стра от зъболекара - това си е нормално. Лошото е кога зъболекара почне да го е стра от тебе... Я сам имал такъв колега, къде ловеше ръката на доктора, та я одех със него да го дръжим. Зора беше докъде един път му отвориме устата и зъбара да навре машината у неа. Послем немаше никви ядове, нашиа понеже го стра, не смееше да мръдне и седеше по половин час като статуя. Кога доктора свръши, оня не мое си затвори устата, що се беше сфанал. Кво викал Муканина - Боже, колко мъка има на тоа свет, Боже...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: besniamiziq в Март 24, 2010, 03:49:12
Абе пръвак, кажи му на тоа ти тури упойка- и си питай дедовиа.

Крокич не става бе баце, он зъбара по болката са ориентира кво става  ;). Пръвия път като идеш с болка на зъба он почне да го провръта да стигне до нерва и като го докачи и ти подрипнеш от стола значи е готово, тура му арсена да го умори. После вади тиа нерви - тава не боли. После требва да разшири каналете на зъбъ с една пиличка и таа пиличка требва да стигне ча до венеца, зъбара ако та не мууне у ньго да подрипнеш, къ че разбере че е стигнал до краа на зъбъ. Пълньенето на каналите с лекарство пак не боли. Боли коги ги пломбират каналите що пак требва да се стигне до краа им, а он е у венеца и зъбара па те боцне у ньго да е сигурен че неа останало празно место. Така че нема къ да са пломбират зъби с упойка - сръби боли тава е положенито  ;) ;D ;D
   ооо Пръваче тава са пълни глупости ,че требва да са ориентира по болкта ... я сам питал зъболекар за това и он каа ,че тава му е работата да разбере кога е стигнал нерва , и че на пациента по никакъв начин не требва да се причинява болка... даже загледай кой доктор като те лекува и кога бръника с едни работи кат игли с памучец и кат ги извади из зъбъ ги мерише значи а професионалис демек многоа добър мноо редко зъболекар работи с нюх от пръво си е гадно но а сигорна дали има гангрена у зъбъ и дали го е исчистил..  по миризмата го познава ели ше стаа на зъб ели не... та така те ..  та мааниги с тиа глупости дека ти викат ,че връти доде та заболи... ветър упойка баце и седаш  връти си миа си и си бачка ти си седиш и си слушаш музичка и те така те... он тоа одеве дека писах за него , водих майкими зимъта и он гледа зъбъ и каа ше са мъча да го праа немаа го вадим , и я викам щом кааш докторе така даа .. е даа ма на следващия път човека си проба там негови работи и пак така с нюх след като го отвори де и каа баце немаа го бъде тоа зъб.. и го извади а я вика аре докторе да плащам и он вика немаа плащаш , па я го глеам и викам къ така , е така немаа са плаща що  я та подведох, че ше го прайм и те така те... сал дадох 6 лв за медикаментите и за предниа път ... !!!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 24, 2010, 04:01:11
чето негде - не повна къде - че причиневането на болка на чувек при медицински интервенции и процедури е забранено от международна конвенциа `53та годин  - не съм сигурен ни за годината ни за конвенциата - чето негде си нЯщо токово и карам по памет


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 24, 2010, 04:13:08
Еее, пъ ептем без болка я не мом си го представим зъболечението. Даже и сичко да ти праат с упойка, она нали със спринцофка се турга, те я например направо откачам, кога ми забиат иглата у венеца между зъбите...

Начи като ви слушам (четем) вазе, излаза, че не е толко ненормално да турнеш ченета на 45 години примерно. А жената вика - не та не, я мъж със ченета нещем у дома. Нея и е лесно, она нема ядове със зъбите, една пломба къде има само. Ама пъ неа по цел ден е боли глава и като е фане - откарва по седмица, я като не знам кво е това да те боли глава, мом ли да каам - жена със болна глава нещем? Оно човек си не сака проблеми със здравето, ама си идат. Те Уйна например, къде на снимките е като абитурентка, кой че предположи такава жена да оди със ченета? Ама кога дойде време за такова - никой те не пита, егати...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Март 24, 2010, 04:28:48
Буше така е никои нема а фръкне, ма е дошло време дееба .. сака си правенье

"Язе немам заб в главата, ма за кво ми е ? Нема са давим с кучетата .. "  - тава е древна СЗ сентенцеа  ;)Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 24, 2010, 04:32:33
Буше - до зомби /зъби/ сладос, до очи - радос, до уй /путка/ -младос ...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 24, 2010, 04:52:01
Така е бе деба, значи младоста си замина и сладос нема вече, едничка радос ни остана - да гледаме и това е. Ама и оно е до време...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: besniamiziq в Март 24, 2010, 08:28:34
Бушмане,я сакам та питам нещо.Глеам че си препатил могу с тия зъби,та затава.
Обикновено коги ода да лекувам пулпит, посещенията при стоматолога са барем четири.Демек четри  пъти ода и четри пъти бера страхове. ;D
Я не ги разбирам таа дентална медицина,ма немоо ли пръвия път куто ида да ми нашиба ена упойка и у место арсене и други уйеве,да догоди дофтура така работата че следващия път куто ида и направо да  ми тури пломбата.
  Бисерчок чек да ти отговора я на въпроса , с извинение от тебе че не си ма питал... ма я кога ми слагаа моста здрав зъб требваше да го умъртвът  и го направиа веднага отваране пилене вадене на нерв и пломба, та демек сигор може ама ако го протакат мое да е сал за пари ,от и я сам си задавал тоа въпрос и видех ,че ако речът мое стане...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 25, 2010, 08:18:36
Не знам Баце, мислим че треба да има причина за такава (по-длъга) процедура. Според мене, със сигурност треба барем 2 пъти да идеш - пръвия да ти уморат и да маанат нерва, и вториа - да напълнат каналете със една паста и да ти турнат пломбата. За 4 пъти - значи секи от двата се разделя на още 2. Мореньето на нерва със арсен сака 2-3 дена, послем след ваденьето па треба да мине малко време (ама не знам що), а пълненето и пломбираньето мое и наведнъж. Ако е голема пломбата треба зъбъ да се облече у коронка - начи още 2 пъти (един за пиленье и зиманье на мерка, втория за слаганье на короната).

Сигурно мое и да се съкратът некой процедури, ама не знам дали е желателно и дали нема да пострада качеството на работата от това. Нали знааш - за некой работи си сака технологично време, кво се вика: Ако една кокошка мъти едно яйце за 22 дена, това не значи, що 22 кокошки че го измътът за 1 ден. По принцип "сеанса" при зъболекара е около 20 - 25 минути, они така си и записват пациентите - през полвин час. Приема се, че един среден човек толко мое да издеяни. Я съм и викал на мойта - ако немаш друг човек след мене - давай да прайме, да не идем толко пъти, ама она - не, бегай си съга, стига ти толко за днеска. Не знам що така, не вервам да е само за парите, що я плащам за зъб, а не за време или на оденье. Треба да има и друга причина.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Плъхоубиец в Март 25, 2010, 08:44:38
Буш, един приятел нааш ли кво направи от гъзария? Ебем та фана и си изпили сите здрави предни зъби и турна металокерамика. Я колко съм го хранил по тоа въпрос... Да мане живи и здрави зъби и да турне изкуственяк! Така правели у Холивуд. Абе кво да ти приказвам, ора секакви.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 25, 2010, 08:55:03
Абе Кольо, тоа въпрос е малко спорен... И я знам, що така праат ората, и я съм се чудил къф смисъл има това. Ама приказвах със мойта зъболекарка и она го оправдава донекъде. Според нея, имало смисъл, що керамичните корони биле на практика вечни и биле много по-надежни и трайни от естествения емайл на зъбите. Та като цело - зъбъ със керамична коронка ставал по-защитен и така се избегвала секва възможнос да напрай кариес. Ама това - при две условия:

Пръво - да не се умъртвява зъбъ, да си бъде жиф (със нерва и секво);
Второ - коронката да се залепи кво си треба, що иначе почва да влаза храна поди нея и ставало много лошо.

Имало и друг проблем, таа коронка е се пак чуждо тело, венеца се отдръпва от неа и след години време долниа й ръб се оголва, та требало през десетина години да се маинят старите коронки и да се праат нови. Ама пъ биле красиви и моело да се напраат по-наредени и прави зъби от естествените.

Абе кво да ти каам - въпроса е спорен...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Март 25, 2010, 12:33:01
Най убово е да са облечат предните заби у злато  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: nikoia в Март 25, 2010, 12:40:54
Най убово е да са облечат предните заби у злато  ;D


(http://storage0.album.bg/78/mango40_7323.jpg)

Видиш ли го де лъщи  ;D Не сички, сал един - тва си е класиката.

Я ме е стра от зъболекари, що зимат много пари. ;)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: ministur в Март 25, 2010, 12:52:27
Абе тоа къ ми прилича на некой ми като немоа са сета  ;D А още по-гъзарско е да имаш инкрустация на тоя златен зъб ..........некъв камик(ма не зъбен  ;D ) ели па гравирано име на тоя зъб  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Март 25, 2010, 01:15:38
Сега па да ви каа я кво е модерно. Кикиморите си турат диаманти по предните зъби и като са заилат ми приличат на тоо, дека сте му пущиле по-нанагоре снимката.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 25, 2010, 02:14:31
верно е кичозно - ма и тава да си изпилат зомбете куто Ханибал Лектор у оня филм за егнетата също е кичозно ели па да си издлъжът кучешките зоме да приличат на ванмире


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Март 26, 2010, 10:05:51
Абе тоа къ ми прилича на некой ми като немоа са сета  ;D

Тава а Юпчо  ;) ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 26, 2010, 11:32:03
Начи да ви се оплачем, кво ми се случва за втори път вече. Кога дойде още за пръв път при мойта зъболекарка, я и донесо кви иам снимки на зъбите, праени у последно време. Она им фръли един бръз поглед така и ми ги връна, вика - сичко ми е ясно. Я си викам - таа ич ги не погледна и нищо не е разбрала, ама здраве да е...

Минаа се седмици и миналия път като ме натисна на стола, зема да пили един мрътъв и строшен зъб със пломба, да го докара на форма, та да го облача у коронка. Пили си она, а я понеже знам, че тоа зъб е мрътъв отдавна - ич ми не пука. По едно време нашта ме пита - Съга боли ли те? Я промъца "Ъ-Ъ" само, що не мом да прикаам със машината у устата, ама у смисъл, че ме не боли, и се зачуди - таа пъ що ме пита, кога види, че зъбъ е умрътвен? Ама по едно време гледам, нашта иде със онова бодливото, къде се вадат нервите със него. Викам - Ей, чекай сестро, кво че прайш със това? Ама докъде се усетим, нашта ми го навре у зъбъ и зе да връти и по едно време - извади нерв, бе дееба! Ча послем разбра кво е станало.

Она е видела некво на снимката за предниа зъб на тоа (къде я си го бройм за жиф) и го е запомнила, егати. И като е изпилила задниа (мрътвиа с пломбата), она е отворила и предниа, ама без да ми каа. И съга да видите зор - тоа зъб се е уморил самичък! Болел ме е бая време, ама я нали съм кораво копеле, търпел съм и накрая он ми е минал, спрел е да ме боли. Ама се не е излекувал, а нерва е умрел вътре у него и се е мумифицирал, един вид. Она вика, що е напрайл гангрена, егати! И она сичко това го е познала по снимката, запомнила е къде е и кво е, и съга ми измъкна нерва от зъбъ без упойка и арсен, без никво. Ебаа тоа зор, на некой случвало ли му се е такова нещо - нерва самичък да си умре у зъбъ и да си остане у него?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 26, 2010, 01:23:56
Ама твоя зъб се е строшил, щом са останале само кореньете от него, нали така? А моя си беше цел, я си едех на него. А нерва - умрел вътре... Ебеем тоа зор със зъби шибани да ебем... Па тебе от кво те е стра вече? Он зъбъ е мрътъв, че ти шибнат една упойка и че ти измъкнат тиа коренье, къде са останале. Таман че ти зарасне, че се изчисти и нема да прай инфекциа. А може и да се изгради, да се турне едно като щифт у канала (ако корена позволява) и послем на щифта - коронка. Че бъде като естествен имплант, кво вика мойта зъболекарка.

Абе, вие мислите ли, че сички ядове къде береме със зъбите, идат от пуста захар, да ебем? Чето некъде за ескимосите, що болен зъб не знаат кво е, а они със зъби кинат сурава сланина и едът, със зъби щават кожата на тюлените и даже си праат каяците. Ама немат шоколад и секви сладкиши, даже сладки плодове немат... Ебаа тоа късмет, от 80 години живот - 20 да иам зъби у устата си! Оно е малко късно, ама си мислим да заебем секва захар да едем. Само медец от време на време. Дали че има ефект това ...  ??? ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 26, 2010, 01:29:20
добре де - язе съм гледал по дискавъри че и племената у дженглите къде нареват банане и тропични плодоме и окенска и морска кухня и чат пат луканка и они имат здрави зомби -


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Март 26, 2010, 01:39:28


Абе, вие мислите ли, че сички ядове къде береме със зъбите, идат от пуста захар, да ебем? Чето некъде за ескимосите, що болен зъб не знаат кво е, а они със зъби кинат сурава сланина и едът, със зъби щават кожата на тюлените и даже си праат каяците. Ама немат шоколад и секви сладкиши, даже сладки плодове немат... Ебаа тоа късмет, от 80 години живот - 20 да иам зъби у устата си! Оно е малко късно, ама си мислим да заебем секва захар да едем. Само медец от време на време. Дали че има ефект това ...  ??? ???

Па Я мислим че шекера праи кариеси- твоите зъби имаа ли кариеси преди а се потрошат?

Ма моа и да има нещо верно. Я като миничек нареваа благи работи (тогива минаваше за нормално дечоро да еде секви благи работи на корем) и на 12 годин имаа 12 пломби.
После отеба да едем сладко и нема? нови плобми- за 20 годин съм одил 2-3 пъти на зъбар.
Ча? лани един от зъбите с дрта пломба се прееба - поди пломбата сичко се беше разяло и тогива ми правиа тиа работи с лекуванье на коренье и прочиа.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 26, 2010, 01:46:21
Самоточец, они ако имат средна продължителнос на живота 35 години - как да патат от зъби? Оно преди да ти изпадат зъбите, те набара некой ягуар или крокодил и край - немаш никви ядове вече... Послем они мое едът фурми и банани, ама не нереват захар като назе, бонбонье и десерти секви.

Кариеси - пъ имал съм, оно нали така се почват проблемите. Он шекера кво им вреди на зъбите - създава благоприатна среда за развитие на бактерии. Дамек - ако си миеш зъбите редовно, не би требало да има проблем, независимо колко захар едеш. Ама дали е така...

Я така и не разбра, тоа флуор истина ли е полезен за зъбите, или не е верно това? По-дрътите тука помнат - у училище минаваа секи ден и ни даваа по 2 таблетки флуорни да пиаме. Мойте съученици ги фръгаа, ама я си ги пиех (съга като погледнем - имало е полза голема...). Дом, у мазето имаше цел буркан със такиви флуорни таблетки, остали от онова време. Дали да ги не натиснем на пиенье, по една шака на ден? Я съм чел, що у области, къде има повече флуор у водата - ората имали здрави зъби. При назе и флуор нема, дееба и мизериа шибана и смотан край да ебем...Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Март 26, 2010, 01:49:48
некъде чето тиа дни че тва с флуора а било дръж ме за гъзъ, ма мне моа се сетим подробности


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 26, 2010, 02:35:50
Буше - доказано е че флуора почти нема воздеиствие вроз зомбете ми най-вече има моздеиствие вроз нервите - праи ората покорни подмолно - мани са с тиа говна - еж кво ти са еде , пи вечер по бутилка виНооо с мръволе , и си носи новите дреи и си караи колата


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 26, 2010, 02:45:53
Това не беше ли за брома... Нема значение... Викаш - да го ударим на живот?  Трудна работа... Нови дрей немам, месо не мом да дъвчем, не мом и да пием,
що от студеното ме болът зъбите... Май само караньето на колата ми остана, а?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 26, 2010, 03:10:44
къ ще прикарва на гладен тумбак - оно сичкото крв е у мешината - ели поне я на гладно срце немом да ебем  ??? ??? ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Март 26, 2010, 04:14:26
Буш, стоматологеата днескашно време е доста напреднала, така че си ги поддръжай и прави зъбите увреме нечекай да улетат ептен и тогива чене, ченето неа ич убово - баба ми го зафръли и са мъчи без ньего да еде ..


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 26, 2010, 04:47:41
оно заболечението у световен мащаб е напреде - ама наще дентални медици са забуксувале сас машината на времето у 72 - 82 годин


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Плъхоубиец в Март 27, 2010, 09:17:42
Значи, да ви кажем, неа само до миеньето на зомбе и флуора. Има го и фактора "стрес", също и "ген", също и "некачествена рана". Щото ние муаме секакви гуджеле с Е220, Е240, Е-уями и послем не само зомбе, ми и секакви болести ни ловат. Мойте зъби не одим да ми ги пломбират. Що? Епа щото нема вече место за пломби, имам насекъде секакви- амалгамени, фотополимере, секакви. Кога се строши нещо одим да ми го подлепат. Даже един кучешки въобще ми и не изникна. Повним, че коги ми никнаа мъдреците, беше зор голем, умирачка.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Пръвака в Март 28, 2010, 12:35:22
верно стерса май е най големия проблем - колко повече ядове, толко повече и развлени зъби имаме, а иначе за "ранъта" баба ми вика "Ква рана да дирим бе, мене ма а изело изнътре  :o :o"  ;D ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: vasilenae в Март 28, 2010, 06:19:55
Aде и аз у отбора - строших кътник.
Азе немам место от пломби и също съм със секакви пломби, металокерамики и т.н. Дрът Вейдър направо. Ма и зъбите вече си ги паза, че са манко...Не а честно, строших го с шоколад... ;D
Дано ма не одерат с много и мине "пломба", не "изграждане"...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Март 29, 2010, 12:58:21
незнам дали сте писале по-горе,ма и антибиотиците рушат зъби...

моя па мъж от некадърни зъболекаре тука по кипърско се оказа с напреднала
пародонтоза  :o
случайно го разбрахме в България кату си праи снимка за една пломба-
и зъботрошача му вика - от 3 до 5 годин ша почнат да падат.
Та един добър врачански момък го спаси - реза,пълни с некво вещество,шина от противокуршумно влакно му тури и сеги е пушка.
И сори за рекламата ма да го кажем тва кадърно момче на врачанете - Пело Пелов,много ама много е добър!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 29, 2010, 08:43:17
Мойте зъби не одим да ми ги пломбират. Що? Епа щото нема вече место за пломби, имам насекъде секакви- амалгамени, фотополимере, секакви. Кога се строши нещо одим да ми го подлепат.

Коле, ако имаш зъб със голема пломба или пъ с две, убаво е да се облече у коронка. Иначе рано или късно се троши. Я има един, къде беше у коронка и па се строши, разцепи се вертикално дееба неговата мама, та ме укара у приключение...

За антибиотеците не съм знаял да вредът на зъбите. Мое да не са сички така, ами само некой? Жената постоянно пие антибиотици, она изобщо много лесно настива и постоянно пати от гърло, от глава, от синузит... Ама зъби има един път, на 43 години е само с една пломба и един мъдрец изваден. Апъ я - глава не знам кво е да те боли у тиа живот, по неколко години не карам грип и не настивам, дако съм по цела зима на строежа у тинята, и дъж ме вали, и ветър ме завева... Ама те пусти зъби - изедоа ме... Днеска па че одим, що откак ми турнаа тоа мос, ни един път не можа да едем на него и изпи да го еба - 2 блистера аналгин! Днеска че идем при онаа мойта зъбарка, че си съдерем дреата и че й каам да прай нещо, що ме боли от две седмици вече и почна да ме избива на лудос. Изпокара се със сичко колеги тука, нещем да прикаам със никой, как че карам Великден - еба ли го...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: vasilenae в Март 29, 2010, 11:13:05
Бушмен, не давай са...и аз съм така мамка му. Утре ша ходя да ми прават тоа кътник. От 5 годин ми вика зъбара - треба да ти са облекат долните зъбе, ма като не мога да събера финикийските знаци...и сега ша ми пуши на главата пак, че ги прави за ен-ти път :(
А тава за вертикалното счупване - уелкъм ту дъ клъб, аз коги бях бременна счупих два вертикално под керамиката, че са снимах ( с 2 престилки), та нищо не излезе на снимката, оти а вертикално и точно отстрани... срезаха керамиката и зъбара вика - мал шанс.
И аз са чуда кое влияе на зъбите пусти. Плъотрепача е написал  кое. Миенето не е номер ено, сигурна съм, освен ако си легнеш с нещо омазано по зъбите и им дадеш среда на микроорганизмите. Треба разнообразна храна за калций и т.н. - е тава е разковничето (флуорът го отричат нещо напоследък кат супер важен) и стресът шибан влияе...
Изводът - Смайл, май бейби, докат имаш зъби!  ;D ;D ;D
(Моя зъбар вика - ща носиш чене. Лошото е, че винаги е прав).Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Март 29, 2010, 12:38:12
Оно ясно за ченето, сички че бъдеме с такова, въпроса е - кога? Неко път се чудим, като така и така е неизбежно, дали не е по-добре отсъга да турнем таково? Може би съга по-бръже че му свикнем, отколко на 70 години да се мъчим със него...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: vasilenae в Март 29, 2010, 09:34:40
Оно ясно за ченето, сички че бъдеме с такова, въпроса е - кога? Неко път се чудим, като така и така е неизбежно, дали не е по-добре отсъга да турнем таково? Може би съга по-бръже че му свикнем, отколко на 70 години да се мъчим със него...
;D
Е не! Макар че те новите са без небце, демек с твоето си и какви ли не екстри имат, ма не!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Див Сеянин в Март 30, 2010, 01:27:37
я на зъболекар не съм одил от 18-тата си годин и до съга да чукнем на дръво немам проблеми


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ваня от Враца в Март 31, 2010, 05:23:50
оно па нали са минале много годин ;D ;D ;D лаасе целИ 2! :)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Април 01, 2010, 01:34:26
мамката му е да се оди редовно - да нема отлагане у времето  :)
ма както сичко у тоа свет,пръво си гледаме финансете,после са лигавим че ниа стра...
ма тва не е пъпка да ти мине,задлъбочава се и става по-зле - и посленка повече паре и повече чанч на стола за мъчения  >:(
я са земах у ръце,по преснио пример от мъжо дека му са клатат от пародонтоза и праи интервенций, та сега тичам редовно  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Снежа63 в Май 12, 2010, 03:31:42
Неколко пъти се заканвам  - че идем да ми ги извадат СИЧКИТЕ, че си напрайм едни ченета и повече ядове нема да берем със тех. Ама жената не дава.

Аде обеснете, ако неко е брал ядове със тиа пущини като мене - кви са тиа импланти и що никой неще да ми турне таково? Изобщо за секъф акъл за зъбите че бъдем признателен, дееба...
Я съм същата. Но не прави това. На мене след посления апцес ми извадия вичките без предните отдолу и след това си правих полупротеза, но и досега не можах да я нося, че си купих COREGA. Мани са. Да немаш парадентоза? Пръво един заболекар ми каза, че това е наследствено, на мене и здрав съб ми се е чупил до основата, зъболекаро каза, че 40 године за пръви път вижда такова чудо. Сега пия Рудожил. Пръвата година на 6 месеца а сиги на 1 годин. Има ефект!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Май 12, 2010, 04:05:12
Неколко пъти се заканвам  - че идем да ми ги извадат СИЧКИТЕ, че си напрайм едни ченета и повече ядове нема да берем със тех. Ама жената не дава.

Аде обеснете, ако неко е брал ядове със тиа пущини като мене - кви са тиа импланти и що никой неще да ми турне таково? Изобщо за секъф акъл за зъбите че бъдем признателен, дееба...
Я съм същата. Но не прави това. На мене след посления апцес ми извадия вичките без предните отдолу и след това си правих полупротеза, но и досега не можах да я нося, че си купих COREGA. Мани са. Да немаш парадентоза? Пръво един заболекар ми каза, че това е наследствено, на мене и здрав съб ми се е чупил до основата, зъболекаро каза, че 40 године за пръви път вижда такова чудо. Сега пия Рудожил. Пръвата година на 6 месеца а сиги на 1 годин. Има ефект!

Я вече се пофали у другата тема - 4 зъба за един час оняденка. Кулртурно и безболезноно. По неко време че одим да питам за избелване - ма след неколко месеца


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: vasilenae в Май 18, 2010, 01:39:32
Импланти...стискайте палци да не стигна до тава. Таа седмица ще се разбере.
Аз немам против. Скъпи са дееба.
Счупи ми са пак зъб под металокерамиката, тази ми е новата...
Спокойствие му е макята.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Магарийка в Май 18, 2010, 06:08:20
И яз съм с половин усмивка и фуфлааааа много яко .Утре ще ми слагат металокерамиката  и ше са усмивкам широоооко


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: vasilenae в Май 18, 2010, 11:05:13
И яз съм с половин усмивка и фуфлааааа много яко .Утре ще ми слагат металокерамиката  и ше са усмивкам широоооко
;D ;D ;D
Боже,  ;D
Как са хвалим деба:
"Свалиха ми металокерамиката" - "Сложиха ми металокерамиката". Дартвейдъри...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Май 18, 2010, 11:08:29
а у друга тема споменаваше нещо за секса май,а ;) ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: vasilenae в Май 18, 2010, 11:14:19
а у друга тема споменаваше нещо за секса май,а ;) ;D
Чворе, загубили сме интуитифната връзка помежду си - не схващам. Може да а от липса на желязо...? ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Май 18, 2010, 11:14:52
преговори си темата за Поезия от Резервата ;) ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: vasilenae в Май 18, 2010, 11:16:41
преговори си темата за Поезия от Резервата ;) ;D
А не, не. Нея я помня наизус почти, оти ми тежи на душата. Кат грях ми тежи. Ма кво общо има?
Ох, сетих са. Че съм казала деба да не би?
Че аз си писах и там, че псуваме тука - другаде беше спора.
"деба да не би" си го запазвам. Има звучене добро.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Май 18, 2010, 11:28:47
Цитат
Аз пък ще кажа защо "явно остарях"  ;D - Щото секса го предпочитам наживо  ;)
Изводите - кой как може.

http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=18.675
апа ми приказваш за дрътвейдъри ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: vasilenae в Май 18, 2010, 11:35:38
 ;D
ДАРТвейдъри  ;D
Не съм стигнала до тава ниво с ДРЪТ...демек не ми а стигнал акъла.
Сега сериозно - имах предвид, че сме станали яко протезни, Стоене... Видех си снимка за синусете и там керамиката ме наведе на мисълта за оня Вейдър. Дарт и дърт  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Май 18, 2010, 11:47:51
 ;) ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Bushman в Декември 06, 2010, 03:11:39
Ей, я реко да се пофалим тука - от кво ми турнаа секви мостове, леко-полеко се опрай работата, спреа зъбите да ме болът и си едем почти нормално. Жабурим се със неква вода и само се молим да искарат повече време тиа зъби, къде са мостовете на тех. У тех ми е надеждата само...

Абе наате ли кво съм се сетил. Глеам се у огледалото, що баче имам зъбен камик по предните зъби, оздоле. Ако земем да се жабурим със оцет, дали нема да се маане, а? Оно оцета нали разтвара варовика, помним от часовете по биологиа у гимназиата?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: илюшин в Декември 06, 2010, 03:22:02
Буше, мислим тава да неа само варовик, ми секви гадове и микроорганизми да има по тоя зъбен камик. Иди си на зъболекар да ти го мане - тава поне не боли и неа млогу скъпо. Имаче оцедецът не знам дали ше помогне дълготрайно


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Декември 06, 2010, 03:29:32
Буше зубния камик са майянаше по друг начин - питай си зъболекара  ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Брутале в Януари 15, 2011, 06:44:39
я те така

реко да си кажем кво и е

сношти да го ебем у мъдреца ма прекина от болки, не съм спал а неска цел ден на лекциите даам заето и само ма ебават колегите оти съм са напил :no:

кво да го праим - да го ремонтирам или направо да го вадим, оти я обмислям опцеата направо да го маиням така и така не са ползва ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Валери61 в Януари 15, 2011, 06:46:17
Маай го, ти не дъвчеш с него! Я пръво го правих, а после го маанах след година и си платих двойно!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: masok в Януари 15, 2011, 06:46:48
я те така

реко да си кажем кво и е

сношти да го ебем у мъдреца ма прекина от болки, не съм спал а неска цел ден на лекциите даам заето и само ма ебават колегите оти съм са напил :no:

кво да го праим - да го ремонтирам или направо да го вадим, оти я обмислям опцеата направо да го маиням така и така не са ползва ???

майняй,и да го напрайш он па ша са развали.......тва мъдрецо е най ньиел и слаб зъб.........я така права.......макар че имам сал 2 единио извади другио е гутоф и он.........останалите кога ша избият еба ли ги ;D ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Валери61 в Януари 15, 2011, 06:48:53
Ше избие като пумъдрееш!  :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: masok в Януари 15, 2011, 06:50:32
Ше избие като пумъдрееш!  :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

тва па за кво ми е ::)еде ли се или се пие ??? ;D ;D ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Валери61 в Януари 15, 2011, 06:52:59
Ако съвсем случайно ти са случи, може и да разбереш! :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: masok в Януари 15, 2011, 06:55:11
Ако съвсем случайно ти са случи, може и да разбереш! :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

па ша го зачекам,деба ::) ::)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Валери61 в Януари 15, 2011, 06:57:27
Додек чекаш си резни от сланинката и си сипи червено! Наздраве че успамиеме и таа тема!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Януари 15, 2011, 07:23:28
я те така

реко да си кажем кво и е

сношти да го ебем у мъдреца ма прекина от болки, не съм спал а неска цел ден на лекциите даам заето и само ма ебават колегите оти съм са напил :no:

кво да го праим - да го ремонтирам или направо да го вадим, оти я обмислям опцеата направо да го маиням така и така не са ползва ???

И по-напреде сме приказвале за тава у темата. Тава заболи ли та мъдрец, маиняй го одма и без жал! Никва работа ти не върши, напротив, сал проблеми моо ти докара - развалят са лесно, а покрай тех и здрави зъби. Който зъболекар сака да праи мъдрец, за мене е мошеник и доуен пустиняк.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Брутале в Януари 15, 2011, 08:16:18
ше го кормим аз тоа зъб, че неска като ништо можеха да ма сбъркат с близката аптека papa

па белким изтраем до като са приберем и да го извадим, оти тава не а за ора


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Януари 16, 2011, 01:42:57
Тва мъдреците са непотребни и вредни зъби,незнам що еволюцията още ги не е затрила  ???
Секи случай е добре да се махнат,даже и да са пораснали и да са здрави.Рано или късно прават проблем!Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: иката в Януари 17, 2011, 02:28:31
язе та сутрин бех да праа един зъб от крайните, сложиа ми лекарство и утре сутрината ще ода да ми вадат нерва и мъдреца зад него, за са ме е мн стра, щот предиа път като ми вадиа мъдрец едва не припатнах от болка, она упойката не ме бе фанала и та докторицата се виде в чудо от мен, мола са на Бога тоа път да не мине кат предниа


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Януари 17, 2011, 02:39:57
Оф, не знам що, ама като чуя за жена доктор ели зъболекар зле ми става. Некакси им немам доверие.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Януари 17, 2011, 02:40:36
тураньето на проводна упоика /да ване нерва длибоко а не повърхносно/ е осн и задлъжително - припаднал ли не от болка а от тава че дофторицата та а напомпала със упоика сас надеждата че ще улучи да напраи проводна - от тава си припаднал а и болело те е яко от тава че та неа фанала упоиката - оденето при бг заболекаре требе да стане след кратко интервю сас заболекара - гледах едан фьлм за един британец къ си смена заболекара - пръво он утвада да прикаа сас дофтора - дофторе така и така - проводна правиш ли , витална екстерпациа правиш ли , я даи сага да ти вида статистиката на успеваемоста у лечението - ааа , я даи да ти вида кабинета , я да ти вида дипломите и специализациите , аааа не ми аресва нЯщо не умаш да рабутиш с пациентете и да инги обесневаш ще ода при друг дофтор мерси - а и теа планове на лечение не са доволно исчерпателни


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Брутале в Януари 24, 2011, 11:47:34
извади го, да го ебем у мъдреца :tazz:

след пет боцкания, ного викове и ного кръв, яла те... съга нема мадрец :tazz:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Януари 24, 2011, 11:49:27
Еш па ти. Мъдреците по принцип лесно са вадат. Лазда не си попаднал на добър хирург.  ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Брутале в Януари 24, 2011, 11:53:11
напротив, човека подходи ного внимателно спрямо мене и ич не ме мъчи(което, естествено прави впечатление), с две упойки и малко болка ама излезна от втория пътТитла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Януари 24, 2011, 12:02:51
Абе важното а, че си са отървал от тоа дзвер  :) ного са гадни тия мъдреци. Толко ма болеха, докъде изникнааа и са развалиа бръже. И па - болки, болки  ---- ----
Един ми е останал, ма ше връва да го маинят и него, че нещо ма поболва от време на време.  :(


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: apostolicia в Януари 24, 2011, 12:19:32
Мъдреците се разваят що са най-навътре и трудно се достига до ним за хегеената - демек ти треблва по-длъга клечка од метлата да бръкнеш у ним да си извадиш кво а останало, а па като сегнеш за по-длъг чекор - се ша се намери некоа женска да те опустосва къде си объсал метлицата и да се жали, че ша требва па да връзва трънометки.
Затава а най-дубре да се извадат, та и метлата цела, и вазе да ве не боли.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Брутале в Януари 24, 2011, 12:30:07
я сака да питам - некой мое ли да ми кае до га ше ми тече кръв от таа рана оти зе да ми писва  :tazz:

сори ако задавам малоумни въпросе ама никога до са не са ми вадиле зъб и съм неинформиран :green:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Януари 24, 2011, 12:31:57
"жив човек кръви и мърда"-стара хирургическа мъдрост ;) ;D
Нормално е там кървенето а от коста моо кръви още манко.До довечера ша спре не бой се.Моо да смучеш ледено кубче-от студеното кръвеньето спира.....


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Януари 24, 2011, 12:33:16
ели сладоледец на клечка но без ядки


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Брутале в Януари 24, 2011, 12:41:06
начи супер, че чекам до довечера


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: onufri в Януари 24, 2011, 01:25:55
не ти ли дадоа тампон да стискаш там, 1 или 2 часа, нещо таково?

иначе е по-добре 2-3 дена да не едеш млечни продукти, да не пиаш алкохол, да не пушиш и да избягваш горещи храни и напитки. като спре кръвенето мое се жабуриш с лайка, ма на стайна температура.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Брутале в Януари 24, 2011, 02:45:42
сестрата ми даде, ама доктора каза понеже съм млад като стигна вкъщи(около половин час сумарно заедно с престоя в кабинета) да го изхвърля и да не ям неколко дена топли храни, за пушенето специално го питах - каза, че нема проблем да си пафкам.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: onufri в Януари 24, 2011, 04:19:49
бе и я не съм могу дрът, ма дофтора ми каза 2 часа да го стискам тоа тампон със зъби колко сила иам. па тава за цигарете неам думи...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Цони в Януари 26, 2011, 04:51:36
98 BGN пулпит на мунчето, 8 от тях - от НЗОК. А честито ни.
Що не съм станал зъбар, дееба - 32 зъба, имам точни движения, падам си манко садис.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: onufri в Януари 27, 2011, 04:21:43
уф, и я одих на зъбар вчера. зъбите ми са могу добре (въпреки, че ша требва за пръви път в живота ми да ми прават ена малка пломба) ма венците ми ич ги нема. ша требва а ми прават неква процедура срещу пародонтоза, де требва първо да пратат запитване на здравната каса да ги одобри...преди тава требва некво почистване, де ша требва сам да си го плата, 50 кинта...преди тава друг зъболекар ми беше правил същото за 90 евро, така че съм доволен от тиа. те са некви румънци  ;D, затава сигурно зимат по-евтино ониа предишниа беше турчин де  ;D...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Януари 27, 2011, 04:25:38
натегаи на мЕсо докаде има зъбета - до заби - сладос, до очи - убост, до хуй - младос 


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: onufri в Януари 27, 2011, 04:43:12
е, па то сеги има и имплантати има и добри ченета, не ма а стра, че нема а мога да ям месо


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Март 22, 2011, 08:47:32
Аа,добре фъм фи,мерфи!
Е,нема ми ги предните въби,
ама така хке бъде 5-6 дни,
послем турам новите клинки.

Аа,и тиа ке си бъдат мои,
я хъм хи ги хьолено платил,
вахьното е ке ке бъдат нови,
я хъм хьи ги препатил!

Е тъ,реко по тоа накьин да ви кахьем,ке работим върху хебе хи орално :green:Опа,хкех да каам-дентално :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Март 22, 2011, 08:53:23
Хобрхе! :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Март 22, 2011, 09:33:15
Хобрхе! :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

Аа,Д-то си го можеем :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: onufri в Март 29, 2011, 12:19:07
ша ми дават шина, понеже скръцам със зъби нощем. зъболекара каза, че даже кътниците съм си изтръкал. той още преди година и нещо виде, че скръцам и ми каза че е от стрес. каза, че ено време тава са го имале само пилоте и други ора със стресови професии на по над 40 годин, а не като мене. пита ма кво работа, а я тогива немах абсолютно никъв стрес на работа, но имах други проблеми. сеги не знам ква а причината.

та въпроса е: неко от вазе скръца ли със зъби? некви съвети?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Март 29, 2011, 12:21:23
Я не съм и чувал че моа се скрца насън. Мислех че само коги се едоше човек наяве. И таа шина ква роля има - да предпази зъбите от тръканье кога скъцаш ли?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Март 29, 2011, 12:21:52
Оно не а ми давам съвети,що съм некомпетентен,ама знам,че навремето баба ми викаше,че ако мининко дете скръца със зъби нощем,начи има глисти-та те ти един джокер :green:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Март 29, 2011, 12:23:29
при деца скърцаньето със зъби по време на сън е симптом за наличието на глисти.При големи-не знам.Казвам го серьозно,не съ бъзикам.повечето автори сочът че съ дължи на стрес-независимо ква а причината....Термина се казва,,бруксизъм".Шитага се слага за предпазванье зъбите и най вече темпоромандибуларните стави.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Март 29, 2011, 12:26:45
Азе сакам да питам за тиа протези де като ти са прембе неко заб мого, вадиш го и после кво що и кък са нагажда наегово место искуствен  ??? некойа ако има инфо, благодарско


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Март 29, 2011, 12:42:33
Кънчо,ти лааз не си патил,брат и тава а добре.Не инфо-я иам практика.Ако ти се а повредил зъб и ако моа остане неква час от ньего,дооформят го некък си и го облачат-дума му се коронка-тава е по-добриа вариант.
А коги вадиш зъб,на ньегово место турат мост-демек ноф изкуствен зъб,който се зафаща за тиа отстрани,а те от своя страна требва да се умъртвът,да се испилат и да са двете страни на моста.Те я съга турам един дълъг мост от 4 пьус 2 зъба.Ма не питай кво струва papa


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Оджака в Март 29, 2011, 12:45:46
бе има и друг вариант освен мост, турат ти винтче от титан, то се сраства с костта и на него отгоре турат зъб, тава я много по добро от моста, що коста поди моста ти не загнива, понеже като едеш ти си правиш натиск с дъвченето и тн, поинтересувай са ще видиш кво що


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: onufri в Март 29, 2011, 12:52:44
Бе не вервам да имам глисти, не ме боли стомах, не губя тегло. Още преди година и половина забелязаха, че скръцам със зъби, немаше ли да са ма изяле досеги тиа глисти? Другата седмица така или иначе мисля да ходя на лекар, ще спомена все пак за това, може да ми пуснат некви изследваниа.

Една позната са ги пратиле на масаже за отпускане на мускулите на врата и ченето, може да питам дали не може и мен да ме пратат... А требва и по-некъв начин да премахна причината...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: onufri в Март 29, 2011, 12:55:31
Я не съм и чувал че моа се скрца насън. Мислех че само коги се едоше човек наяве. И таа шина ква роля има - да предпази зъбите от тръканье кога скъцаш ли?

е то коги не спиш може се контролираш и едва ли ша си протръкаш зъбите. когато спиш не можеш. такиви шини съм виждал, имах един съквартирант и една съквратирантка (и ониа млади) де носеха. подобно на назъбника за бокс, ма по-тънко. я пръвиа път го бех питал дали не моа си легна с назъбника, он само са смя


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Март 29, 2011, 01:10:19
бе има и друг вариант освен мост, турат ти винтче от титан, то се сраства с костта и на него отгоре турат зъб, тава я много по добро от моста, що коста поди моста ти не загнива, понеже като едеш ти си правиш натиск с дъвченето и тн, поинтересувай са ще видиш кво що

Така е-тука вече отвадаш на зъбен хирург,да ти пори венците и финансово положението става натопорчено-иначе е най-здравото.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Март 29, 2011, 01:21:50
я ш си млъчъ що иам два броя титанови инпланте


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Март 29, 2011, 01:36:20
Митак, тва с тиа мостове е млого дръта процедура - а и не забуварай че треба тиа заби де ще е на них моста да са здрави. Азе са интерсувам от мудерните импланте


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Април 06, 2011, 06:34:22
Некой има ли инфо за брекети? Те и тава ми дойде до главата. Растат на щерката едни кучешки зъби напреки и работата е серьозна. Що-годе се поинформирах за некакви варианти и свет ми са завива за кви пари стаа дума.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Април 06, 2011, 06:51:07
Tва "брекети" ше да е тиа скоби къде се турат на зъбите? И на наште зъбите са криви - нормално а- требва а се зачека да израснат сичките постоянни зъби що они се наместват от самосебе си. Демек да стане на 12-тина годин па тогава. По рано е гювеч за аъбара  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Април 06, 2011, 08:16:18
баш сакаче Крокича бе прав


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Април 06, 2011, 08:19:12
Tва "брекети" ше да е тиа скоби къде се турат на зъбите? И на наште зъбите са криви - нормално а- требва а се зачека да израснат сичките постоянни зъби що они се наместват от самосебе си. Демек да стане на 12-тина годин па тогава. По рано е гювеч за аъбара  ;D
Бъш е на 12 девойката. Сички постоянни ги има вече, ма за горните кучешки нема место и растат изотгоре :-\ С шини е почти невъзможно да стане, а и може да се стигне до вадене на 2 зъба(съседните на кучешките).... Шини со ония железа дека са слагат и маинят. Варианта за тоа случай са брекети - ония маненки железца дека са натегат на секи зъб. Бехме при една ортодонтка, ма нещо ми са чини,че са улива с парите. Добра е и извесна. Оно си са сака майсторлък за таа работа. Затава питам, че чувам различни цени, па различни модели на брекети.... За мене важното е ортодонта да не е некой дека съга са учи на тия работи, що нема време, а и случая не е от простите. Не требва да са бавиме много, що ша стане беля и ша си имаме вампирски зъби  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Април 06, 2011, 08:30:12
па едни познати тука тураа на сино си - 700 кинта са ефтините, ма казаа че не стриват за бес, 2500 по квалитетни,


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Май 31, 2011, 08:04:02
Некой има ли инфо за брекети? Те и тава ми дойде до главата. Растат на щерката едни кучешки зъби напреки и работата е серьозна. Що-годе се поинформирах за некакви варианти и свет ми са завива за кви пари стаа дума.
Ако сакаш на лични ше ти прата инфо за зъболекарката на мънинкия ми син, само че бачка у Мездра. Платихме 400 в началото и после още 10 вноски по 40 кинта, демек 800. Тя е софиянка. Обаче не знам цените за София същите ли са, ма ако сакаш координати, веднага ти пращам.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юли 20, 2011, 07:46:24
Некой има ли инфо за брекети? Те и тава ми дойде до главата. Растат на щерката едни кучешки зъби напреки и работата е серьозна. Що-годе се поинформирах за некакви варианти и свет ми са завива за кви пари стаа дума.
Ако сакаш на лични ше ти прата инфо за зъболекарката на мънинкия ми син, само че бачка у Мездра. Платихме 400 в началото и после още 10 вноски по 40 кинта, демек 800. Тя е софиянка. Обаче не знам цените за София същите ли са, ма ако сакаш координати, веднага ти пращам.
Мале, Уйне, не съм видела,че си ми одговорила. Тоа твой вариант, обаче немаше да ни устройва, що е далече, па секи месец требва да са оди. Благодарим за съпричастието се пак и извинявай.
Днеска турихме тия железа и съм изтръскала сички джебове..... Па сносен вариант намерихме, след много питанье, разпитванье, консулти.... До края на седмицата требва да посвикне с них, че първите дни си е шантаво малко. Чуди са кък да яде, па и не и са яде, що са получава едно изтръпване на зъбите от напрежението, което се оказва, ма тава требва за неколко дни да отшуми. Мисла,че на свесна докторка попаднахме, ма де да видим. По нататък ша разпраам.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Юли 20, 2011, 07:50:24
И на моя син в началото му беше терсене, ма се свиква с времето. Убавото на тия железа е, че не моо се свалят кога си сакаш  ;) я едно време носех от старите "апаратчета" и познай що съм сега с кривите зъби?  ;D
Мойто момче ги носи близо 2 годин, после му дадоха едно само за нощем, ма той е много сериозен и си го носи.
Най-кофтито у целата работа е, че требва да чистиш секи ден у банята. Четката се качи по тия брекети и пръска паста за зъби за стра. Ма айде, тва са преживева.  :)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юли 20, 2011, 07:55:59
Тя и мойта е много сериозна. Ша тръкат, нема как, требва си много сериозна хигиена. Докторката даже ни даде едни мининки специални четчици. Днеска май гладна ша си остане горката.....добре,че не е от децата, дека приритват за храна. Зела съм бисквитки и ша ги натрошим у кисело млекце да са поразмекнат. Бе кофти си е малко първите дни, слюноотделянето са увеличава, зъбите поизтръпват.... дано бръже да са нагоди.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Юбопитка в Юли 28, 2011, 10:21:02
преди няколко дни ми се счупи един пломбиран преди не повече от пет години кътник и днеска ходих на зъболекар да го пломбира отново (квото е останало от него) та между другото обсъждахме възможните варианти за последващо лечение и цени. Доктора силно ма посъветва да го "коронясам" като основния градеж да го направя в Кипър, а в България да ида само да ми налузят коронката или всичко да направя при роден зъболекар с оглед по-ниската цена, НО следва голямото чудене с какви материали работят у нас и дават ли информация за произход и трайност на въпросните материали ??? та конкретното ми питане е ако някой има познат зъболекар може ли го попита колко ще струва поставянето на 3 титаниеви щифта, изграждане на зъб и обличането му с металокерамика с основа от благороден метал а не стоманена?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Маруца в Юли 28, 2011, 10:34:22
общо 6-7 иляди лева.
1 зъб със щифт убаво направен удара 2 иляди.
1 зъб порцелан с циркониева основа около хиляда и одгор.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Юбопитка в Юли 28, 2011, 10:47:50
 :o Маруцо бъзикаш ли се ??? аз съм в шок да не би да ми приказваш за импланти? аз имам предвид в трите корена на един кътник да се сложи по едно щифтче, върху които да се изгради отново зъба и да даде здрава основа за коронката- па оня днеска ми вика за 500 еврота ше ми излезе:дигитална рентгенова снимка, 3 болта, изграждане, металокерамика сичко с предоставени документи за произход на матрялите и гаранция


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Юли 28, 2011, 10:52:11
У момента на мене моя зъболекар-младо монче,но кадърно и напредничаво ми праи зъб-имплантира ми един дюбел къкто се изрази у коста,и след 3 месеца ша ми сади отгоре зъб.Като за колега и деба неговата семкядающии пустиняк ,познат у градъ-800 кинта-300 лева импланта,300 лева самото зъбче и 200 кинта за тоа къде прави операциата-щото се цепи венеца и се салагат разни работи.Трудъ на моя си доктор-без пари що сме колеги.Та Мариуца си го казва съвсем правилно.Вообще-стоматологиата е скъпа работа.И си плащаш-тава неа медицината-социална стоматологиа нема.И те така.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Маруца в Юли 28, 2011, 10:52:48
щифтовете титаниевите са доста пара, оделно не винаги организма ги приема и затава който се наема да си прави гледа да е от най-добрите изработки. а един приятел си прави керамичен зъб с циркониева решетка и му излезе над хиляда лева.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: буля Иваница в Юли 28, 2011, 11:03:01
 :o Маалее, егати цените! Ма, кво са чуда и азе коту на мене за един мост през 2007 г. ми земаа 400 лв. На 2 зъба... А па виа и за кви скъпоценни чудесии разпраате...  ??? ???
Абе, най си а убово ефстевственото, свойто си, ама понекогиш са налага...  :-\


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Юбопитка в Юли 28, 2011, 11:06:34
абе ясна е работата - явно тука ще го правя :-\ но не очаквах цените да са направили такъв огромен скок papa


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: onufri в Юли 28, 2011, 11:14:40
еби му майката, иляда лева за един зъб  :o  >:(  :o ужаст, ужаст...ич не им е зле на зъбарете...не че завиждам...абе направо си завиждам  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: буля Иваница в Юли 28, 2011, 11:15:58
Па, ако са не лъжа, зъбарските цени скочиа двойно и тройно от почти 2 годин насам...  ??? 


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: masok в Юли 28, 2011, 11:20:12
Па, ако са не лъжа, зъбарските цени скочиа двойно и тройно от почти 2 годин насам...  ???
бе зъбарите са за прибиванье...........я имам пломба от детските години ;)!!!!сега пломбите са със давност...........3-4 годин.......и после па нова.............еба ги я тия заболекаре.......... :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Юли 28, 2011, 11:22:49
 па пич но изкуственитестави ,де се слагат при подмяна на ставите са са давност 10 годин, ти за една пломба....они па,че не са ги измислиле след секо яденье да се сменят ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: буля Иваница в Юли 28, 2011, 11:24:12
па пич но изкуственитестави ,де се слагат при подмяна на ставите са са давност 10 годин, ти за една пломба....они па,че не са ги измислиле след секо яденье да се сменят ;D

Пу, пу, пепел ти на устата, дофтуре, е тогива ше си ебе Франко магарето...  :o :udri:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Юбопитка в Юли 28, 2011, 11:26:32
Франко не само магарето, ми и коня шси ебе - аз както ям по пет-шес пъти на ден - зъбаря ше трябва да тича се по мене да ми сменя пломбите :green:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: masok в Юли 28, 2011, 11:31:07
па пич но изкуственитестави ,де се слагат при подмяна на ставите са са давност 10 годин, ти за една пломба....они па,че не са ги измислиле след секо яденье да се сменят ;D

Стояне от новите зъбаре нищо не става..............тия са печелбаре сал............ :udri:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Юли 28, 2011, 11:53:16
Може би си прав ВАлери ,но системата нги е такава.През последните 15 годин медицината се промени тотално и нема нищо общо става от времето де ти си бил дете ели па де я съм учил преди 15 годин у Плевен...за съжаление....образа на Д-р Куин лечителката де праи трепанациа на черепа с лъжица и оперира жлъчка у куфнята с готварскиа нож отдавна си е останал у телевизора.....


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: masok в Юли 28, 2011, 11:58:39
Може би си прав ВАлери ,но системата нги е такава.През последните 15 годин медицината се промени тотално и нема нищо общо става от времето де ти си бил дете ели па де я съм учил преди 15 годин у Плевен...за съжаление....образа на Д-р Куин лечителката де праи трепанациа на черепа с лъжица и оперира жлъчка у куфнята с готварскиа нож отдавна си е останал у телевизора.....

праф си мале ...ма не за тва ми беше приказкатА.............ма караи............ ;).........требе да има толерантност у сека една работа.........според мене.......


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Бисерчока в Септември 03, 2011, 11:38:09
Начи...благодарение на един Ореховски дентален медик,азе вече моа да твърда че иам зъби у устата си.
Чеки да ви кажа къ преодолех страхъ от стоматолога.
Азе понеже съм див на колибарски петел ма е стра да ода на зъбар,ма инак вода редовно щерката,що миа пределно ясно,че ако са не обръне внимание овреме стаа по зле.  (лично съм го опитал ;D)
И така у мое присъствие дофтура упрай два кариеса на детето,като то през целото време седеше кротко на стола и не мъцна.
Я у един момент си викам...абе да са еба у главата шашова,що  са праа на Ико -Пичката,ми неседна и азе на тоа стол да ма  почва дофтура! Но неостана место де да ям.Реча да ръпна неко мръвка,то ми бръкне у мозъка....дееба и нервите му де ги е набутал господ у тия зъби.  ;D
Записах час и тидох.
Пръвиа път са попотих.Не че съм усетил болка,ми пустото внушение ,че ше мъ боли.
Ама после зе да свиквам.
Напрайхме мостове,очистиаме зъбен камък и сега миа екстра. Ръпам и си питам дедовиа.
Сиги ма неа вече страх да седна на зъболекарскиа стол,стра ма е да стана  от него що требе да обърна джоба кат стана:smeeeh: :smeeeh:
И те така...

Инак турих жилезни мостове,що металокерамичните ми идат могу скъпо.
Интерсно ми е металокерамиката по здрава ли е от жилезото или просто има по естетичен вид ::)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: apostolicia в Септември 03, 2011, 11:41:29
Мойо зъболекар смета, че металокерамиката а нож с две остриета, що рони насрещните зъби. А я имам пълно основание да му вервам - преди да седнем на столо му, Устата ми баша предизвикателство за секи стоматолог, сеги немам неопраен зъб. Така че  вервам, кво да праа.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Бако в Октомври 06, 2011, 01:50:34
Предизвикателство кааш...Я къв срам брах...Отидо на зъбар,ама
ни жив ни умрел,що болиии,апа  преду тава не бех одил от...наесе години.
Що куто миничък ени рейсове довадаа у училището и там си правиа експерименте с назе и така.
Та  куто седнах на столо и оня каа зевай,и я зинах,а па он са препоти ,
попрекръсти са набръже и каа че те опрайм не бой са.
А я треперем куто синигер на джанка и съм зажмал и чекам да мрем.
И верно ,опрай ма човеко,ем нема да ма боли,що има убова дрога,
дека а бие у венците,та ми изтръпна устата.Вади,прави операции,струва,
прави нови зъби(оди неколко пъти,що зора голем),я се бе поуплашил кво число ша кае.
Ама нали е наш човек, минал ма а на промоциа,мани ми още 1-2 моста имам да праа и ставам чистак нов у устата.
Затава  е убово човек да има здравна култура и да оди коги требва,че послем и кашмера а голем и парите са коджа.
А най-убово е зъбаро да ти а приятел и да та минува тънко с парите,без да та гръби.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Октомври 06, 2011, 02:26:54
Що куто миничък ени рейсове довадаа у училището и там си правиа експерименте с назе и така.

Още ма втриса дееба нихната мамка непоръбена ! караа студенте на практика и разни недоклатени омразе да са учат с децата, те оттогива намразих тиа орица

Сега кат седна на стола, па кат ми замирише на ониа люкарства, готово нема нужда от упойка , я сам препаднал псехически ..


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Бако в Октомври 06, 2011, 02:47:28
Я оттогива имам ужас на таа тема и куто ми каат зъбар -
ставам и бегам колко сила имам.
Ама се оказа,че като та работи човек грамотен,дека а учил
и а майстор-нема проблеме. Сеги ода на зъбар и си свиркам,
ама що зор беше додека са науча....


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Владо в Октомври 09, 2011, 10:44:46
Я, па ми са разклатил пуследния зъб утдоле ут десно.Незнам мъдрц лиа къф е.Ич ма неболи-сал са клати кату на коч мъдете и гу усещам мрътъф .
  На пиянету ми непречи ич .
  Абе да питам:Чувек е мъдър дукаде има мъдретци,ели пумъдрева куги му изкръти доктура и пуследния мъдец.?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Валери61 в Октомври 10, 2011, 07:22:09
А некой път помъдрева ако му  изкрътат и други зъ̀би без упойки, ако че не са мъдреци! :green:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: boelbo в Октомври 13, 2011, 12:44:52
пръво ,ше ма извинявате ,че пиша с тия букви ама немам други. я да го еба от 17 годин до 37 големи ядове с тия пустини...у казармата им капех киселина от акумолатора на уазката от мого ма булеа...они беа само кореняк и тя къде моа да са праат са разваля абе на тор станаа...кат са уволних забегнах зад граница що ма диреа едни пустиняци ...и те тука ми сложя сайт зъби на винтове зимаа ми мого пари 12 000евро ама ям баластра и немам зор неко път ода да ги глеат как са и викат убави зъбе имаш еееи...е те от ка ги сложя нема корем да ма боли ни киселини ни глава...ей мого ма болеше глава. е тва е , съвет вади кореняка и слагай чеюсти ...я са родих па да го еба
. :krkanje:

---преведено от мудератора --- те тука има линк за писане на кирлица http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Вая в Октомври 13, 2011, 12:55:17
А?
確率応答を得るには非常に小さい。


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Октомври 13, 2011, 12:58:13
А?
確率応答を得るには非常に小さい。
Рунтавелке, детето заспа, ютре ша превеждаме ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Юбопитка в Октомври 13, 2011, 06:47:26
ползвай кредор (http://www.kredor.com/lat2bg/Default.aspx) като нямаш "други букви" и мини те от тука да кажеш къф си що си и за кво се бориш http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=32.2535 (http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=32.2535)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Октомври 13, 2011, 09:23:20
А?
確率応答を得るには非常に小さい。
:punk: :punk: :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Октомври 13, 2011, 10:39:38
А?
確率応答を得るには非常に小さい。
Рунтавелке, детето заспа, ютре ша превеждаме ;D

Kakuritsu ōtō o eru ni wa hijō ni chīsai. ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Октомври 13, 2011, 10:46:44
Таа тема става твърде образователна.Дали да не зеам да почетвам по-чъсто тука :smeeeh:

ispendqsale mamuri andi blaif rachaj,kan dja o sboros :green: :green:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Октомври 13, 2011, 10:48:39
па на рунтавелка щпонскио го преведо с гъугъла - пише че отговор ше се получи коги цъфнат налъмете ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Пачо в Октомври 13, 2011, 08:39:04
Кро къ разбра че е епонски я ми прелича на мандарински :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Октомври 13, 2011, 09:26:29
и я куто го пущи ми прозвуча от южен сичуан


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Октомври 13, 2011, 11:04:55
Кро къ разбра че е епонски я ми прелича на мандарински :smeeeh:

Я съм учил епонски кат студентин- лесно а, на японски има кана (ма не за бел отел)-по прости знаци като последните две у тава изречение например. на китайски нема, на ньим сичките знаци са оплетени като пръвите 2-3 у изречението.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Декември 11, 2011, 11:51:03
Абе да ви питам,мъжо ми си вади зъб преди 3 дена-клатеше му са един кътник доле.
Айде извади го,ма па сега умре да са оплаква - там къде е бита упойката боли-добре,там къде е бил зъба наболева -добре,ама що са уплаква че го боли отгоре половината зъби,та чак и надоле по врата. ???
2 дена му давам аулин,пие и антибиотик.
Загина да мрънка...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: masok в Декември 11, 2011, 11:55:51
замърсена игла при упойката да оди на доктор..........


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Декември 12, 2011, 09:59:25
Ако има проблеми с венците да пие РОДОЖИЛ-по 2 на 8 часа.Патил съм и помага.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Декември 14, 2011, 02:57:13
Пичеве, некои да знаа грамотен зъбар-хирург у Софеа, ебентуално Враца - става на въпрос за ваденье на останки от мъдрец ?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: илюшин в Декември 14, 2011, 03:08:15
Я знам, доцент Иванов от Димово - у зона Б-19....скъпичко зима, ма вади такива рабути за стра, и повечето пъти без операции - 2 броя мъдреци с проблеми ми извади тоя змей ....


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Декември 14, 2011, 03:12:53
проблемацията е че, един път е ваден, ма те сеги на сликата има останало и забира, така че ще е дебелата ....


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: буля Иваница в Декември 14, 2011, 03:14:14
Пичеве, некои да знаа грамотен зъбар-хирург у Софеа, ебентуално Враца - става на въпрос за ваденье на останки от мъдрец ?

Д-р Георги Алексов, зъбар-хирург - тава ни а семейнио зъбар, кабинето му а тоа блок до метрото у "Мусагеница", дет са вика - на един х*й место ти а. 974 - 30 - 42 а талафоня у клиниката, ма требе си запишеш час, що а много добар и навалицата а бая. Адрезо а -жк. Дървеница, ул. Пловдивско поле, 19.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Декември 14, 2011, 03:17:39
Те ти още един хирург, д-р Ради Венков. На майка ми прави операция от киста преди години, на мене зъб ми е вадил. Добър е много. Те у линка телефони и адрес. Не знам кък са сега цените, преди беше нормално.
http://www.rating.hapche.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3-3984-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3-%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B8_%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2_%D0%92%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Вени Тети в Декември 14, 2011, 03:24:30
Еѝ,ора да разпрвям я кво пати.Преди два месеца ме заболе горен преден зъб,малиѝ що аулин и аналгин изпи,мани ,нали че одим та тръпим.Кога да летим сутринта я съм отекла не е истина,ама пристигна вечерта у Дунавци .На другия ден при зъбарка-приятелка на сестра ми.Снимка и вадене,що не може да се лекува,после пилене надруги два па мост,та сега от десно горе имам всички зъби.Обаче ми остана усещане у десната ноздра като леко изтръпнало и наболява.Не знам до кога че е ,докторката каза,че че ме боли дълго що гноѝта е засегнала синузите ,ама мина месец вече


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Декември 14, 2011, 03:36:16
Пичеве, некои да знаа грамотен зъбар-хирург у Софеа, ебентуално Враца - става на въпрос за ваденье на останки от мъдрец ?

Доктор Васил Иванов, хирург, бачка у комплекса/Дъбника/, срещу училището у блок Орбита 14. Нема грешка за ваденье на зъбове.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: буля Иваница в Декември 14, 2011, 04:00:15
Еѝ,ора да разпрвям я кво пати.Преди два месеца ме заболе горен преден зъб,малиѝ що аулин и аналгин изпи,мани ,нали че одим та тръпим.Кога да летим сутринта я съм отекла не е истина,ама пристигна вечерта у Дунавци .На другия ден при зъбарка-приятелка на сестра ми.Снимка и вадене,що не може да се лекува,после пилене надруги два па мост,та сега от десно горе имам всички зъби.Обаче ми остана усещане у десната ноздра като леко изтръпнало и наболява.Не знам до кога че е ,докторката каза,че че ме боли дълго що гноѝта е засегнала синузите ,ама мина месец вече

Па, Вени, жабуркай със смрадлика. А па преден заб къ болиии... малеййй...   ---- :udri:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Вени Тети в Декември 14, 2011, 04:22:20
О за това несъм се сетила-че пробвам,мерси.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Декември 14, 2011, 08:01:18
Пичеве, некои да знаа грамотен зъбар-хирург у Софеа, ебентуално Враца - става на въпрос за ваденье на останки от мъдрец ?

Доктор Васил Иванов, хирург, бачка у комплекса/Дъбника/, срещу училището у блок Орбита 14. Нема грешка за ваденье на зъбове.
И доктор Пело Пелов,на улица Иван Вазов 6 мисла беше,МНОГО ДОБЪР!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Декември 14, 2011, 08:25:51
Мерсим на сите отзовале са - има вече къде да са иде. Ей, без заби неможе.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Шашаригавия в Юли 04, 2012, 10:29:37
Абе я съм почнал от февруари да праа зъби. Тиа къде са ма виждали и ма познават знаат, че съм много зле. Сички горни вече са прелекувани, а тиа къде са били живи са умъртвени. От доле съм напраил 1 съм и съм извадил 2 кореня. Сметката до тука надхвърля 1500лв

Вчера ми изпилиха предните горни зъби. От кучешки до кучешки .^ зъба. Неска ми сложиха едни временни - пластмасови за 90 лв. На 12-ти ша ми станат постоянноте. Те ще са от метало керамика. Ша ми стпат на 1080лв

Сеги са гледам с тиа пластмасовите и немоа да са възприема. Чувствам се като страрец дееба маму. Гадно ми е. Дано уния стоят по убаво. Страх ме е.
Никога през живота си не съм имал нормални зъби. Се сам одил като коштрамбяк. Сеги имам чувството, че ше ме е срам да се засмея.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: masok в Юли 04, 2012, 10:31:33
инвестицията е вечна, ;)ше свикнеш спокослед време нема ти праи вчепетление.. ;) :)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: apostolicia в Юли 04, 2012, 11:06:25
Металокерамиката а наистина много по-трайна от фотополимерите, ама па а много твръда и вреди на насрешните зъби, убаво а и они да са металокерамика, ако не са - скоро шастанат за ваденье и они - тава ми о а обяснил моа стоматолок, а я имам пречина да му вервам. Моите отпреде сичките са фотополимер - горните, що и я бех много зле, ма да чукна на дръво, досеги немам забелешки. Добри, много добре си решил, какин! Млад човек си, требва естетика, а и развалените зъби развалят стомах, бъбреци, сръце и кво ли още не - демек зле а за целио организъм да има развалени зъби.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Шашаригавия в Юли 05, 2012, 03:50:47
Сичките ми зъби ша са металокерамика. Не само предните ми и кътните и от горе и от доле.

Страх маа, че са много пари, а 100% ша дойде вртеме пак да са праат, а съм само на 23  :-\


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: BEKO в Юли 05, 2012, 04:53:49
 Прави и съ не бой,тава а вечно и малко повече.Абе,я питай тоа дофтур дали не моа ми присади ут теково един уй. ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Шашаригавия в Юли 05, 2012, 04:57:46
От металокаерамика ли? е за уй ли тиа тва?  ;D ;D ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: BEKO в Юли 05, 2012, 04:58:45
 Ми къ!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: apostolicia в Юли 05, 2012, 04:58:51
 :smeeeh: :smeeeh: Уец, кааш?  :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Па за уй му а, бе Добри! Тия младите нищо не разбират, баце Веко  :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: кумичката в Септември 09, 2012, 12:11:08
Иска ми се да ви препоръчам тази паста за зъби. Много е добра! Не е бля, бля като всички останали рекламирани. Продава се на мултилевъл, можете да питате зъболекарите си или някой зъботехник. Аз я взех на 7.00 лв. от братовчедка ми, която е зъботехник и дистрибутор, иначе струвала около 10.00 лв. Наистина е добра. :)
(http://prikachi.com/images/96/5246096B.jpg)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Владимир в Септември 21, 2012, 10:29:33
Най-убовата и ефективна паста, къде съм виждал, а таа - http://www.pearls-dents.de/ (http://www.pearls-dents.de/). Куту са прибирааме от Германия, бееме си купили за цела годин. И минала годин едни приятеле пак ни докараа. Ма много скъпа. Иначе нема грешка.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Септември 21, 2012, 10:36:23
От къде я зимахте, Влади? Явно от аптека, що по дрогериите не съм я засичала. Я са мия с (http://bp2.blogger.com/_TqlBOUgmQUo/RqXHFhWtfhI/AAAAAAAAEDg/pOywF3t6WJ8/s400/Ajona+Zahnpasta+.jpg)  и също съм доволна.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Кака Маца в Септември 21, 2012, 10:43:45
Най-убовата и ефективна паста, къде съм виждал, а таа - [url]http://www.pearls-dents.de/[/url] ([url]http://www.pearls-dents.de/[/url]). Куту са прибирааме от Германия, бееме си купили за цела годин. И минала годин едни приятеле пак ни докараа. Ма много скъпа. Иначе нема грешка.


Ееее кат науча немски и аз ша разбера ка кво иде реч  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Септември 22, 2012, 01:05:13
Имаме ли зъболекари у наличност  ???
Ще ми са да питам нещо за постоянните зъби на Нанси които сега изничат ама отдоле са у доста нестроен ред,имам час за понеделник ама е добре да съм подготвена имайки предвид тукашните "спецялисти".
Чуда са дали може да почака до Коледа та да идем у България.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: sanda в Септември 22, 2012, 01:12:18
Имаме ли зъболекари у наличност  ???
Ще ми са да питам нещо за постоянните зъби на Нанси които сега изничат ама отдоле са у доста нестроен ред,имам час за понеделник ама е добре да съм подготвена имайки предвид тукашните "спецялисти".
Чуда са дали може да почака до Коледа та да идем у България.
Еее,я немам познат зъбар. Ама ти казвам браво за тава, че сметаш тия от БГ за по добри, въпреки,че незнам къдеси. И я мисла, наште докторе са добри,повечето немат отношение към пациенто, ама тава а друга тема!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Септември 22, 2012, 01:18:15
Па я съм у Кипър къде тукашните са учили у България,ма колко са учили  ??? хахаха  :green:
Намерили сме си един у Враца,много добър и сека година ни прави ремонт.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: sanda в Септември 22, 2012, 01:25:27
Па я съм у Кипър къде тукашните са учили у България,ма колко са учили  ??? хахаха  :green:
Намерили сме си един у Враца,много добър и сека година ни прави ремонт.
Ясно, я съм учила с такива от кипър и от гръция, верну у ВИВ, сеги НСА, ама оно вервам у секи университет а било едно и също! Бегай далече от тия!!!


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Септември 22, 2012, 01:59:52
Не мисла,че ша е фатално, ако зачакаш до Коледа. Направи си консултация там, па тука като дойдеш у никакъв случай нема да ти е излишно да чуеш още едно мнение. На мойта миналата годин турихме брекети (на 12 г), но беше наложително. И с шини са решават некои проблеми, ако има нужда изобщо, но тава са преценява от специалис. На много добра дофтурица попаднахме, ортодонт си е. Моо та свръжа с нея, но е в София.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Септември 22, 2012, 02:07:04
бе и я вервам че са наместват що новите немат още место от некои непаднали млечни,ама знам ли не ми са рискува па детето да остане с некой недъг  ???
абе ша дам 50 евра у понеделник да вида кво ша ма изполъжат,па после па ша мисла....


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Септември 22, 2012, 08:57:19
Имахме проблеми със зъбите на мънинкия ми син, та одихме при една ортодонтка, она е софиянка, ма доважда секи петък и събота у Мездра. Много е добра, ако сакаш ше ти дам телефона и като си дойдете, да я заведеш при нея.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Септември 24, 2012, 09:06:48
Преди 12 годин нема смисъл да се праи нещо, зъбите се наместват самички.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Септември 24, 2012, 11:59:34
Да,минахме прегледа днеска,много добре и внимателно я прегледаха без никъв стрес като за първо посещение.
Верно е че сега нищо не можем да направим,требва зъбите да израстат напълно.

Уйне ше ми требват координатите на ортодонтката,ама еее като си дойдем.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Юни 04, 2013, 01:14:31
Те,пак я  пиша,явно зъбките на мънинката акулка ша са доста големи,изчакахме 6 месеца да видим дали са наместват,ма не !
Днеска панорамна снимка показа що отдоле идат големи зъби -а па имаме  мънинко чеене,за жалост требва да сложим апаратче и отгоре,и отдоле  :-X
И сека седмица да са развинтва да прай место.....голема битка ни чака,като знам кво инатче ми е детето,дали ша ще да го носи тва  ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 04, 2013, 01:21:15
На моа човек 2-3 зъба му израстоа на 45 градуса напреко - и за 2-3 години се опраиха от самосебеси. Ако нема детето 12 години, моа да помислиш да зачекаш, що и дофторете са алчни и глеат да пробутат кво може по-брже.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Юни 04, 2013, 01:24:50
а требва ли да са гледа наследствено ?
мойте кучешките са беха окачили отгоре,ма после си дойдоха на место,на мъж ми не знам кви са били,ма са нестройни сега и у никъв ред  ???


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 04, 2013, 01:30:08
Наследството е дръж ме за гъзъ. Къ се случи, моа секак, и от единиа и другиа, и конбинацеа, така че нищо не моа се каже. Я на моя ше му дирим ортопед или кво там му викат, ма заради тава че горните заби са по напреде от долните. По принцип, рекоа, требва се набюдава 2-3 години от некой преди а се реши кво ше се праи, ориентировъчно под 10 000 кинта струва целата данданиа, тава за ориентациа откъде биджет.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Юни 04, 2013, 01:36:57
ортодонт са вика  ;D мааа тва със зъбите напред си е кофти,требва да са приберът,па за парите,много са,ма не са за жалене,важно е за целия живот на детето  :)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 04, 2013, 01:41:46
За шините си требва големо постоянство в носенето, иначе нема ефект. Та е зор да приучиш детето да не забраа....


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Ристо Цоцин в Юни 04, 2013, 01:42:58
тука му викат "чеюстен ортопед", сеги гледах у тефтера, ма нема значение- универсална истина нема, избираш си на кой да верваш и колко сакаш да цакаш и действаш...


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: уйна в Юни 04, 2013, 07:49:09
Кро, на моя мънинкия син беха така зъбите - горните по-издадени напреде. Сложиха му брекети - некъде към 800 лева излезнаа, ма беше некъде 2009-та. Носи ги близо 3 години и сега сичко е наред, да чукна на дърво.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Бисерчока в Март 10, 2014, 04:53:57
Абе,я да питам  тука за един  сложен казус. 8)
На жената и са отрошило парче от зъбъ и требе оди на зъбар. Проблема е,че она и са гади куто и рови некой у устата,та ча ше повърне. Поради таа причина ги е стра да иде на зъбар.
Мое ли са пият некви апчета за преодоляване на таа дивотия с гаденето?


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Март 10, 2014, 05:12:17
Натриев цитрат са дава протива гадене, тава знам покрай децата. Въглен също знам, ама не знам колко помага. Питайте зъболекара.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Пицигой в Март 10, 2014, 05:46:11
Я га летим със самолет ми се гади и за тва пием по едно или две апчета от те тава ДЕГАН 10мг и до сега не съм имал проблеми. Тва си е лекарство и требе убаво да му прочетеш листовката щото списъка с нежелани реакции е бая голям.Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Бисерчока в Март 10, 2014, 08:37:49
Съга приказвах с един приятел дето е зъбар у Софията.Он каза че ако ще и кукуруз да и дам да еде нема помогне :green:,що тва гадене е подсъзнателно.Демек...тва са явява  рефлекс на подсъзнателната и дивотия. :smeeeh:
Каза куто седне на стола зъбара да ги напръска у пърлицата с ледокаин и те така..
При тва положение с ледокаина,ако е истински рефлекс нема и са гади,що че и е истръпнала целата уста.
Еба ли го и азе....да са управа у живота самичка-неа малка :krkanje:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Март 10, 2014, 08:42:09
Абе, Бисере, абе колко време живеаш с таа жена и не си а научил да и се не гади, коги има чуждо тело у устата  :smeeeh: (Ако е много просташки майтапа, разрешавам да ме опцуеш :green:)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Валери61 в Март 14, 2014, 08:07:43
И я в духъ на Митака да реча:
 - Ако от жива мръвка и са не гади, то непременно требва да я придружиш при зъболекара, оти са незнае ка ше я подлъже! :green:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Януари 19, 2015, 07:39:30
Некой слагал ли си е имплант? Имам некои въпросе.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Aнe в Януари 19, 2015, 07:53:17
днеска бех на зъбар. много са мнение, че они самички нема да си турнат  :)
ако моаш коронка, я лично си не би турнала зъбен имплант. ако стане неква несъвместимос след време, нема крътенье.
ма де ниа не сме спицялисти де, сал любители  :)

Преди 12 годин нема смисъл да се праи нещо, зъбите се наместват самички.
ич тамън се не наместват :)  даже по -лошо става. особено ако предните стръчът като  на моя син,
и он сал си подпира джуките и още повече изфръкват.
удругиденка ше му зимат мерка за апаратче, негде къди 500-600 олеквам.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Януари 19, 2015, 08:03:05
Коронката след време и тя ша падне. Решила съм имплант, обаче ма интересува с кво време и пари требва да разполагам като реша да ида пръвия път.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Aнe в Януари 19, 2015, 08:06:58
На около 30 и манко става умъртвеванье, след 40 коронка, след 50 мос', след 60 чеене.
те тва е пъта...
и се работи с ужасни матрияли, спор нема, вкл  и на запад.
пред и 10 годин у германеа гръмна скандал, къ работилие с ефтини азияцки матрияли, ма ги приписвале за скъпи, не азиацки.

у  бг са между 500 и 1000 лева къде свариш. моа сакаш и циркониев зъб, най-модерното.


стоматологеата днескашно време е доста напреднала, така че си ги поддръжай и прави зъбите увреме нечекай да улетат ептен и тогива чене, ченето неа ич убово - баба ми го зафръли и са мъчи без ньего да еде ..

правилно  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Януари 20, 2015, 09:43:39
Ако си туриш циркониев заби, да знааш че нема имаш проблем с ядреното гориво  ;D


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Aнe в Януари 20, 2015, 11:14:25
уфчера зАболекарката ми предложи циркониева коронка за 800 лева.
реко й че ше се въздражим :) оно е цирконий порцелан лаас.

http://www.davinciclinic-bg.com/index.php/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/9-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/10-%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD (http://www.davinciclinic-bg.com/index.php/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/9-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/10-%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD)

една позната работи у варна у шейцарска зъбна клиника, демек доваждат швейцарци ма ги пилат български зъбари.
тука летсока не мом да иам нна заболекар.
чужденците вече комбинирват почивката с посещение на заболекар.
па много българи си доваждат сал да се ремонтират.
чувала съм и за американци, къде прелитат сал зарад тва.

иначе тва с имплантите моа и да работо добре, щем ги турат така активно.
28 зъба, по иляда лева 28 иляди лева.
освен ако не напраат отцтъпка. тава като аналог на ченето.

много гермаци за завръшили стоматология тука през 80те. говорим за ГДР естествено :)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Мичи в Януари 20, 2015, 11:19:22
 Ена позната преди 3-4 години си смени сичките зъби с плантове там,у Варна и сега бере големи ядове.Я знам,че имаш ли си твои зъби за основа,не турай плантове.Иначе са убави на вид


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Януари 20, 2015, 05:55:07
Ена позната преди 3-4 години си смени сичките зъби с плантове там,у Варна и сега бере големи ядове.Я знам,че имаш ли си твои зъби за основа,не турай плантове.Иначе са убави на вид
И моя близка бра големи ядове с импланти, а една камара пари беше дала и то некъде по чужбина. Внимателно требва да са проучат нещата.
Виолетке, не бръзай душо. Моо та свръжа с таа жена, я съм й кума и да ти сподели опит от нейните премеждия.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Колеба в Януари 20, 2015, 08:35:57
значи насекаде моо ви земат парите, зависи каде виа сакате да ги дадете..


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Януари 20, 2015, 10:03:07
я иам два , Докси Пустиняка има един , Цецо Жлътътъ Цуйка има един - иаме неа като да неаме , тва че сме у Кула не значи че сме прости и/или простовати - у Кула има у Амстердам мое и да има а мое и да нема етъ
ама ниа сме на друга лаисна като за сиропуч

като земе а са топи костъ и венеца да оголва гребенъ на чейнето  - нема таа нема онаа


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Чвора в Януари 20, 2015, 10:18:59
тука си болезнено прав,ама тава е друг тип имплант....


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Шашаригавия в Юни 11, 2015, 11:09:59
Абе на некой да са му правили операция на киста на зъб? Я ми предстои. Боли ли, страшно ли е? Спекъл съм са като ланска чушка.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Мичи в Юни 11, 2015, 11:15:55
 По-лошо от операция на хемороиди нема.Така ,че не спичай са.Знам от опит :pijenje:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Самотока в Юни 11, 2015, 11:16:47
съм чел  - не боли, 40 мин отнема , после съ еде така че да се варди шевовете


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Юни 11, 2015, 11:18:41
На мойта майка й правиха такава операция. Не е страшно, не бой са. Избери си добър хирург, тава е важно.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Цони в Септември 13, 2015, 07:45:46
Добри, мога да ти кажа вариант у Варна, не та знам къде си.
Доктор Леонидов, ма е часна клиника. А ако успееш да изкопчиш направление от джипито,
болница Св. Марина, отделение по орална и челюстна-лицева хирургия, д-р Дюлгеров.
Ако е нещо много шибано, с пълна упойка. Нищо няма да усетиш, ни да си спомняш.
А конците след седмица може да ти ги мане всеки зъбар за без пари.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Черногледец Храбър в Септември 13, 2015, 09:12:36
Абе на некой да са му правили операция на киста на зъб? Я ми предстои. Боли ли, страшно ли е? Спекъл съм са като ланска чушка.

Щом ти каат ората, сигур не а страшно. Мене ми извадиа един зъп (коронка) къде беше напраил киста. Болеше, та ми се пърдеше (преди да го извадат де). Съга ако ми е, немаше да го вадим. Колко се може, флей да си имаш зъби у устата, че иначе си а ебало минета :udri:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Септември 14, 2015, 04:53:05
Абе човека лазда вече е забраил за тоо зъб, не видите ли от кога е таа публикацеа...

Я си тура импланте. Зъбни де. Два тамън и съм мого доволна. Без никви иследвания, 100% гаранцеа ми дават ората, че проблеми нема да има. Първите два дена приличах на хамстерче, понеже са поду малко, ама на третия ден спадна.
Сега требе да минат минимум три месеца да ми турат зъбите. Много ми ареса упойкята, седация инги викат. Мого убаво ми беше, чудно. Сега ги разбирам наркоманьете.
Та ако неко сака инпланте да свиркя, я ша му каа къде да иде у Сф.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Април 13, 2016, 03:51:03
некой може ли да ми каже клиника у София,ама възможно най-модерната,баце ви Ристе търси алтернативни методи за чеене...мерси предварително  :)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Даца в Април 13, 2016, 08:46:02
Те тука го прати у линка. Тава сиги а връх на сладоледа. Моя колежка си напрай там импланти и а много доволна.
http://eo-dent.com/ (http://eo-dent.com/)


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Април 13, 2016, 11:13:30
мерси Даце  thanks,тъкмо това имах напредвид,разгледахме мги сайта,утре ша им звъна да видим кви цифри обаждат


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Април 14, 2016, 10:00:35
И я у Ео Дент си тура инпланте. На сичко са готови за пари, ма са и добри.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Април 14, 2016, 11:17:10
е,па я им звънех неска,ма на тоо телефон дека е най-отгоре турен,ми са обади неква къде не беше сигурна за нищо,даже къ я викат  :green:
е досеги им писах майл,приложих снимкя на Ристе,ша вида коги и кък ша реагират да ни земат парсата  :smeeeh:


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Април 15, 2016, 05:18:12
Нищо нема а напраиш с тоо мейл. Отиваш и та почват, тва е.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Даца в Април 15, 2016, 09:24:27
Дано снимката на Ристе не е от кръста надоле.  :smeeeh:
Виж там в "Контакти" на филиалите са посочени много телефони. Може да попаднеш на некоя нормална информаторка.


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Април 15, 2016, 11:44:51
тия верно нема да ми свършат работа с мейло,ма нали поне снимката е приложена,иначе ша звъна па,додека попадна на некой къде му са работи


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Мичи в Април 16, 2016, 12:02:40
 Моме,преду 7-8 годин една нотариуска видинска си смени сичките ченета с импланте...Втора година ѝ пращаме лекарства оттука,щото организма ги изфръга...трагедия
С тия импланте процеса е необратим.Корони,мостове,чеенета си е 300 пъти по-добро мислим я ...А Ристе ако има въгърец у гъзъ си е негов проблем. >:(


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: мома Врачанка в Април 16, 2016, 12:19:59
бе не е за импланте,он нема на кво да ги бодне,що има пародонтоза,точно за чеене и мостове говорим,ама нещо по-модерно и напредничаво ако е измислено,знам ли....ония ша кажат


Титла: Re:Абе, зъби имате ли у устата си?
Публикувано от: Божура в Април 16, 2016, 10:30:40
Като има непоносимос към инплантете да върви да ги маща. Ма тва не значи, че на сички не са понасат. Я немам никви проблеми.

Моме, твойта работа, къ ти реко, с мейли нема да стане. Я съм минала същия път. Они са добри, ма бая качамак има да едът докъ стигнат нивото на европейците по отношение на информиранос на пациента. Но по-важното е, че са добри и работат с качествени матеряли.