Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Сбирки по интереси => КОлтурен форум => Рисуванье => Темата е започната от: besniamiziq в Ноември 02, 2010, 12:13:32Титла: Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 02, 2010, 12:13:32
Страшно много се отвратих от това което прочетох в статията която по долу ще публикувам.... намерих я в групата ни в феиса... лошото е ,че е поставена на място което освен учасници в самата група несе вижда от никой друг ... попаднах чак сега. Искам да сподела ,че произведенията на този човек съм виждал и докосвал с ръцете си дори някой неща сме копирали и работили като ученици ... винаги съм си мислил ,че ако Господ ти е дал такава дарба и ако си постигнал такива неща в живота си просто няма какво да желаеш повече и в някакъв момент от живота си ще се наслаждаваш на плодовете на труда си и радоста на хората от направеното за тях .... уви получаваш това ... http://zovnews.com/bg/talantliv-skulptor-zhivee-kato-kloshar/  ПОЧУВСТВАХ СЕ ЛИЧНО ОМЕРЗЕН И БЕЗЛИЧЕН И ЖАЛЪК ЗАРАДИ СЪСТОЯНИЕТО НА ТОЗИ ЧОВЕК,  ЗАРАДИ МЕЧТИТЕ СИ И ДАРБАТА С КОЯТО СЪМ НАДАРЕН КАТО НЕГО ... ЗАРАДИ ТОВА ,ЧЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАХ ,ЧЕ НЯГОГА ЩЕ ОСТАВИМ СЛЕДИ СЛЕД НАС .... като се замисля имало е за какво Господ да накаже тоя смърдел народ да го шибат и колят 500 годни турците... ние незаслужаваме да сме народ ... не народ, кучета сме крастави !!!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Плъхоубиец в Ноември 02, 2010, 12:48:06
Баце, това е много жалко и много тъжно. Я незнам кво да доплъним. Тука се цени фолка и кича. Азисове и Нагъзисове. Практиката да се унищожава интелигенцията от куманизма, още е в сила.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 02, 2010, 12:59:39
Баце, това е много жалко и много тъжно. Я незнам кво да доплъним. Тука се цени фолка и кича. Азисове и Нагъзисове.
ей Баце я сеги работа една баня у едни ора и си пущам радио да ма занимава така те дорде работа ... ей ебах майкя му по цел ден ка им не умръзна едно и също, около 12 дена  сал политика Яне янеф ка неа педерас миа нещо друго пари ,крадньене и нищо същественно .... по некоа път си викам  дано 2012 са сфръши светъ от немоа издръжам вече... заради тиа пустиняци неможаа да са порадвам на децата си ... така израснаа и отлетеа без да разбера , да ода от зарани до нощите на работа ... нги еба майкята .... ПФУУУУ, ДЕАБА ТАА СМРАД .....


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Ноември 02, 2010, 01:00:53
"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!"Йовковите слова ми дойдоха в тоа момент  :(
Чуството, че покрай назе има много ора, които се нуждаят от помощ, а не можем да го сторим за сички.... ме смазва.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 02, 2010, 01:02:15
http://www.vbox7.com/play:eb16ba50  те ви и е това  , че го чаках до сеги да го одобрът.....  :(  забележете ,че журналиската казва " сам избра да завърши живота си в усамотение... ) АЙ СИКТЕР БЕ ДА ВИ ЕБА МАЙКЯТА.... 


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Плъхоубиец в Ноември 02, 2010, 01:14:09
сигур сам е избрал... нема що.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 02, 2010, 09:21:26
С пцуванье работата нема да съ опраи.По-разумното а да се напраи нещо у социалните служби-да видът дали тоа човек не моо бъде настанен по некъв начин у дом за стари ора.Най-близкио до Мизия де моо се провери е у Бутан,такъв дом има и у Владимирово.Сметам,че разумнаото решение  а ниа като некво сдружение да провериме моеме ли да напраиме нещо за тоа човек.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Колеба в Ноември 02, 2010, 09:49:13
И у Мездра има дом за стари хора, ма както на секаде - требват пари  :(
Показателно а в случая друго - как една дръжава остава е текива ора у тава положение  :-\   ...и тва е един вид послание за младежта - идете учете за поете и художници таланте - те кво ви чака после ....


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Дръмон в Ноември 02, 2010, 10:26:24
Тоа човек неа толку дрът,я предлагам да видим с кво мое му помогнем...?!?
....дорева ми са,дееба...


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: apostolicia в Ноември 02, 2010, 10:35:00
Мамка му! Мамка му! Мамка му!

Реве ми се от скапаната българска държава и още по-скапаната ? журналистика, срам ме е, че съм била журналист и сега разбирате ли що вече не съм!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: apostolicia в Ноември 02, 2010, 10:37:54
Добре, какво можем да направим? Дайте да помислим - дарителска акция - пари бързо се събират, но и бързо се харчат. Дали не можем да натиснем тук-там да му намерим свестен подслон на този човек? В Берковица има дом с отлични условия по пътя за Ашиклар. В Горна Вереница също има, но там са с деменции и ... не мисля, че е много подходящо за този човек.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: уйна в Ноември 02, 2010, 11:30:23
Тъжна картинка...  :( Моя мъж има некакви координати на дома у Берковица, ако сакате мога да го питам.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Койо в Ноември 02, 2010, 12:14:57
Кой с каквото може требва да помогнеме. Доказвали сме друг път, че като искаме, го праиме. Със събиране на пари е лесно, но де вика Апостолицата, арчат се бързо и после па същото, требва трайно решение. И я ще пуща на мои познати и приятели, които имат връзки по такива домове да прочетат и да се замислат.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 02, 2010, 12:31:49
Я мисла,че а редно да помогнеме-ако требва ,моо сбереме и неко левец-ма сбираньето не требва да а по принцип а за нещо-примерно-требват 100 лева за такса настаняване,ели нещо такова.тоо човек зима пенсия-значи има възможност ако си дава пенсията у домъ-да живеа-щото доколко знам такъв а редъ.Бе вообще предлагам-да създадеме под неква форма организация за настаняването на човека у социален дом-нема значение дали а художник ели а чистил кенефи-не требва да съ позволява да стигат старите ора до тава положение.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: илюшин в Ноември 02, 2010, 12:36:43
http://www.econ.bg/law86434/procedures/article115302/nastanyavane_v_dom_za_stari_hora (http://www.econ.bg/law86434/procedures/article115302/nastanyavane_v_dom_za_stari_hora)

Те и ка става...по коментарите отдоле обаче подозирам, че ше требват сериозни връзки. Сещам са за един дом до Сливата или Орсоя, там може да проверим кви са условията, ма ако Бушмена може да даде повечко инфо, що беше оттам доколкото помним...


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Колеба в Ноември 02, 2010, 12:47:31
А и така некак си да са прай сметката без кръчмар ...дали Бари ще се съгласиси да иде у дом, що тама че му земат почти целата пенсиа и мого възрастни хора отказват постъпването у такъв дом що треба са съобразява със некви правила ... иначе го знам и хемус-М завода и фургона го знаа, минувал сам тама стотици пъти - иначе съгласен че тва е правилното решение за възрастни ора самотни


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 02, 2010, 01:37:43
Тава естествено а пръвиа въпрос къде след ньего идат сички останали.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: apostolicia в Ноември 02, 2010, 02:12:56
И на мене първом тоа въпрос ми възникна некакво. И като знам такива ора кви са горди и не обичат да са зависими... ама па от друга стръна си викам - у положение ли а тоа човек да се греже сам за ньего си. А у Ашиклар знам, че зимат 40% от пенсията, независимо колко а голема она. И там верно а убаво като база. Има денонощен лекарски надзор, природа, спокойствие, рана, жежко. И до две чесеци у годината мое да си отпуска. Що не мое да се водиш некъде,  па тебе да те нема, а само да зафаташ место, къде за тава место чекат толко си ора. Вапросо а млого комплициран бих казала. И пръво требва да се приказва с човеко, дали он сака да му бъде помогнато. Що знаате кво казва Остап Бендер - Спасението на давещите се а дело на самите давещи се!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Черногледец Храбър в Ноември 02, 2010, 04:13:42
Дали па не трбва пръво некои от назе да се дигнеме и да идеме при тоа човек и поговориме с ньего,да разбереме ньеговата гледна точка и ньеговите виждания,без да настояваме да приеме помош и ако стигнеме до нещо по-ясно тогава да прайме нещо конкретно.Я един бих отишъл-ако има неко друг,да каже


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 02, 2010, 05:07:00
Черногледеца дава правилен подход.Ако Бесния го познава-неа лоше да се свръже с ньего и да изясни въпросо.За останалото-койс кво може .


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Ноември 02, 2010, 06:55:53
Да, така е редно. Бари изглежда да си е с акъла , сложно става , ако има деменция....С държавните домове е тежичка работата, но не е невъзможна. Имам опит с частен дом, но там цифрите са сериозни...
Мога да проверя как стоят нещата в
ДОМ ЗА ВЕТЕРАНИТЕ НА КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВАТА, близо ми е сравнително.
адрес: София, жк. Захарна фабрика, бл. 48А
телефон: 02 8221751


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: masok в Ноември 02, 2010, 06:59:28
тва добре унучке,ма на човечеца мое да му се немръда от СЗ.........баце митко най добре го каза.......бесния мое и да го познава да иде и да разпита човечеца от кво има нужда .пък после ша са мисли как да му помогнем.сички знаем че тва го можем. ;)


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 02, 2010, 07:04:04
Мисла,че тва де вика Гениния е най-правилниа подход.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Ноември 02, 2010, 07:14:41
Цитат
Да, така е редно
Съгласна съм. Нека се срещнат. И аз бих могла да дойда, ако някой тръгне с кола от София. Тайно се надявам да няма деменция....че ако има- трудно ще се съгласи да се помръдне, трябва да се подготви човека....бе от опит го казвам, зор видох голем с брата на деда ми... А за този дом не ми пречи да провера как стоят нещата, но ще зачакам.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 02, 2010, 07:28:40
Начи я би обобщил нещата така
1.Бесния ,ели баце Митко-ма по-добре Бесния-щото го познава-ели поне я разбрах така-присказва с ньего.
2.Унучката проверява за тоо дом къде казва-за секи случай-документация,срокове,пари-необходими за настаняване
3.След тиа двете стъпки-действие от форумна страна-според резултатите от срещата.
Айде-дай Боже да иаме възможността да напраиме едно добро за тоа човек!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: masok в Ноември 02, 2010, 07:33:59
Начи я би обобщил нещата така
1.Бесния ,ели баце Митко-ма по-добре Бесния-щото го познава-ели поне я разбрах така-присказва с ньего.
2.Унучката проверява за тоо дом къде казва-за секи случай-документация,срокове,пари-необходими за настаняване
3.След тиа двете стъпки-действие от форумна страна-според резултатите от срещата.
Айде-дай Боже да иаме възможността да напраиме едно добро за тоа човек!

!още нещо би добавил тоя дом над Берковица де апостолица спомена ич нее без значение....обърнете внимание приятели ;)!!!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 02, 2010, 10:24:48
теле ма и мене прибрах са преду половин час ... изчетох вмимателно всичко кво сте написали... пръво да кажа , непознавам човека лично , имал съм допир с произведенията му и съм учил в училището дето е бил и той... велик човек самобитен творец с огромна практика почерпена в последвалото му развитие  в пребиваването му в други държави и така... в една от статиите дето снощи прочетох , пишеше ,че частeн прeдприемач любител към искуството на СЗ майстори скулптори и художници е ходил при него за да го накара да си направи автопортрет , което ми наведе  мисълта към две неща , първо защо му е занесъл акварелите и консумативите в фургона ??? и защо не е  предприел настаняването му някъде , и дали не го е направил и той е отказал ??? цялата история около този човек е само показнос на състоянието в което е , и никой не намекна с нещо, че той примерно има или няма нужда от настаняване някаде !!! друго , всички негови роднини са мъртви , той е ерген  очаквайки най- големия си творчески проект " смъртта " от тук натам остава да  го посетим ако имате желание , и да разберем истината ...  как да помогнем незнам , несъм участвал в тези неща  ... друго което знам със сигорност  е ,че в теа домове сие ебало мамата в смисъл от гледна точка на финансовото състояние на човека , примерно тука в Липница Община Мизия има дом супер лукс , в който наскоро раскрихме ,че може да те настанят ако пенсията ти е над 250 ,300 лв  >:( тоя човечец зима 130....казвайте кво да прайм и я ше ода ма да дойде един от вазе с мене дет е по в час с тиа неща , превоза а от мене


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 02, 2010, 10:27:50
тава а вече нещо поконкретно-ако са навие неко човек-е примерно баце Черногледеца каза ,че би отишел-приказвайте с ньего,па ша мислиме-300 лева пенсия-ебаа го колко ора моо бъдат тамка у тоа дом? ???


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 02, 2010, 10:40:28
тава а вече нещо поконкретно-ако са навие неко човек-е примерно баце Черногледеца каза ,че би отишел-приказвайте с ньего,па ша мислиме-300 лева пенсия-ебаа го колко ора моо бъдат тамка у тоа дом? ???
ЕЕЕ  Чворее квоа ти кажа , да не остареваме... докторчо Виолинчо го а измислил тава правило у домъ в Липница  оставихме нещата да ги ръчкат от социалните ... ма оно и на тех им е през пу...е , абе незнам ... заран ше звъна на Черногледеца да са разберем ....


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: masok в Ноември 02, 2010, 10:44:14
такива ора кат тоя човечец ,лесно доверието им са не печели!и друго си мисла че според живота кой то той е живял до сега и свободата(спрямо неговото си мислене)едва ли ша се навие на нещо..... ::)ма де давид кво ша стане...


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 13, 2010, 08:12:38
ето и отговора за онези които казаха ,че ще помогнат !!! днес , след като чаках някой да дойде с мен реших да тръгна сам.... открих човека сам притихнал на една пейка с подарен весник в ръце и една ракийка до себе си.... също подарена (http://prikachi.com/thumbs/940/2663940.jpg) (http://prikachi.com/images.php?images/940/2663940U.jpg)  .... немога да повярвам ,че толкова години този човек живее в някъкъв паралелен свят невидим за хората ... подритван ,лъган ,краден  ... толкова ли е много.... по неговите думи иска вода , ток и близко място да си взима хляб и ракийка .... ще ви дам линк към клипа който качих... там ще чуете кмета на мездра как му е "помогнал" ... тешко ми е да продължавам да пиша ...  искам да кажа на онези от вас които казаха ,че могат да помогнат да вземат някакво решение... аз не разбирам от тези неща .... предната зима са му измръзнали краката и се е наложило да му отрежат пръсти... сега един човечец му взел дърва , нарязал ги и ги нацепил... открадна ли са ги вече почти всичките...  http://vbox7.com/play:566a3f11   (http://prikachi.com/thumbs/973/2663973.jpg) (http://prikachi.com/images.php?images/973/2663973J.jpg)   това е домът му , който сам не е избирал тъйкато е живял в общежитие на завод Кинов , но след като е закупен от гърци е съборено и са му дали този фургон... в фургона са се самонастанили некви ,незнам какви , турчин и циганин ли... сигорно ще се наложи да отида още веднъж зада ги иселя от там... обикалян е от секви печелбари , зада проверят дали има картини ... той самият не осъзнава (толкова е наивен) ,че го разпитват само и само да изкарат след години някакви пари....нарисувал е тайната вечеря с темперни бои , (http://prikachi.com/thumbs/2/2664002.jpg) (http://prikachi.com/images.php?images/2/2664002b.jpg)  ърху стената на фургона , която е толко почерняла ... но и по бяла от много човешки души... повече не ми се пише ... после пак .. и без това ми отне повече от час да напиша това...


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: apostolicia в Ноември 13, 2010, 10:07:55
Бесния, как смяташ - човекът ще се съгласи ли да му помогнем за дом? Това ще се опитам да направя, имам известни познанства, но той трябва да е съгласен. Никога няма да забравя оная новела на Виктор Пасков, та затова не съм сигурна, че помощта ще е желана. Но ти си говорил с него, как оценяваш дали ще поиска?


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 13, 2010, 10:42:54
Бесния, как смяташ - човекът ще се съгласи ли да му помогнем за дом? Това ще се опитам да направя, имам известни познанства, но той трябва да е съгласен. Никога няма да забравя оная новела на Виктор Пасков, та затова не съм сигурна, че помощта ще е желана. Но ти си говорил с него, как оценяваш дали ще поиска?
  първо да се извиня... за това ако прозвуча малко рязък ... но от днешния ден съм срашно афектиран от всичко.... та първо гледа ли клипа и ако да  нечувате ли какво казва ,нали затова съм го качил тук... имам още много неща  снимани,  но не е нужно в него е цялата същност на идеята ... или на всеки му е по лесно да коментира " мъжъ и жената интимно " ели как котката му ака и врабците му пеат... или къ нагъва рикиа... последното което ще напиша е ,че  цялата история реших да я побликувам тук тъй като си мисля ,че тук има много повече разумни хора от колкото примерно аз познавам... аз дори не си позволих това да бъде публикувано и обсъждано в собственния ни сайт в Мизия , тъйкато този град не заслужава да бъде съпричастен със съдбата на един достатъчно достоен човешки живот.. в тоя град има скотове и жалки подобия на хора... неме разочаровай те..


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Плъхоубиец в Ноември 13, 2010, 10:48:58
Днеска приказвах с Ломняка по тоя повод, той ще си ходи скоро до село и ще пита как стоят нещата с дома в Дреновец.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 13, 2010, 10:51:39
Доколко я разбрах-човека нема нищо против ,ма сака да има извесна свобода-т.е.-да моо да иде да си купи нещо,да неа като затворник...мисла,че а редно да съ напри нещо да го настаниме у дом за възрастни.Иначе-ясно кмета а типичен чиновник,а тва че съ му откраднали дръвата-нормално за териториата... :(


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 13, 2010, 10:57:56
занесох му цигари исках да му занеса и ракия но незнаех дали пие.. та му купих две малки пещерски... обещах му ,че ще се върна ... той каза ,че ще ме чака... ще го направя макар и зада му занеса цигари и малко компания http://vbox7.com/play:1e442dc0  (http://prikachi.com/thumbs/559/2664559.jpg) (http://prikachi.com/images.php?images/559/2664559A.jpg)


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: apostolicia в Ноември 13, 2010, 11:25:19
Извинявам се, просто не можах да отворя линка, както и да е - най-лесно е да се изпокараме за дреболии, но от това никой няма да спечели. В крайна сметка целта е не да се харесаме, а да помогнем на човека. В понеделник ще проверя как стоят нещата в дома до Ашиклар.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 13, 2010, 11:37:26
Извинявам се, просто не можах да отворя линка, както и да е - най-лесно е да се изпокараме за дреболии, но от това никой няма да спечели. В крайна сметка целта е не да се харесаме, а да помогнем на човека. В понеделник ще проверя как стоят нещата в дома до Ашиклар.
  аз затова предварително се извних... далеч съм от мисълта да се карам с някой ... най малкото с хора тук... по скоро ше истръкам темата от колкото да не съм приятел с приятелите си... въпроса е да не излиза ,че повечето неща ги правим за едната фукня и популярност и когато момента дойде да си ръчкаме у носовете и да следим кой ква дивотиа ше качи ели напише...  днес не съм имал търпение да се прибера и да споделя с вазе ... и изведнъж като гледам ,че хората дет трябваше да кажат тешката дума пасуват ме изнерви...  я повече от това немоа да напраа ... незнам къ са прай другото... ак онекой ми покаже ше го напраа ... моеше дръва да му купа и днеска ма за кво он нема каде да ги сложи... дрей  и да му дадем ше ги изцапа и край ... пари  , пак нестава най - много да г о прибиат заради тех...  ако не я ше ода коги моам и те така те ... убавото на животаа че е кратък и му се види краа ... некой път си викам , малии добре че не живеаме по 200 години....


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Ноември 14, 2010, 01:52:42
Доколко я разбрах-човека нема нищо против ,ма сака да има извесна свобода-т.е.-да моо да иде да си купи нещо,да неа като затворник...мисла,че а редно да съ напри нещо да го настаниме у дом за възрастни.Иначе-ясно кмета а типичен чиновник,а тва че съ му откраднали дръвата-нормално за териториата... :(

Това е сайт на Дом за възрастни с физически увреждания в с.Орсоя ( близо до Лом). Ето какви са изискванията: http://www.domzavazrastni.hit.bg/contacts.html
Вероятно има и други такива домове... Човека може би е с инвалидна пенсия, ако изобщо получава пенсия ???
Като гледах Бари ми се струва, че сам трудно ще се справя, а след известно време ще го закъса съвсем, ако няма кой да му помага.  Ще изчетете какви са документи, какво е чудо....това е във всички държавни домове. Без битки със системата и бюрокрацията няма да се мине... >:( В частните домове е лесно, но става въпрос за около 600лв. месечно. Това е сравнително прилична цена. Знам такъв дом, с добри условия,но не е реалистично да го мислим.

Има и още един вариант: личен асистент (ако се прецени, че може да живее сам). Може пък да се намери някоя необитаема и подходяща къщурка.  ???Мога да дам подробности как може да се кандидатства за личен асистент, имам приятелка инвалид, която ползва тази услуга. Не съм убедена дали това е подходящ вариант за него... Много добре трябва да се преценят възможностите му и здравословното състояние.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 14, 2010, 09:40:37
Хмм,тва с личния асистент е добра идея.Дали обаче е приложима,като съ има предвид,че ше е нужно жилище.Ма като вариант остава.Иначе-да мислиме за дом за възрастни.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Плъхоубиец в Ноември 14, 2010, 11:43:46
Я днеска мисли по въпроса и ми дойде наум следното: Процедурите по настаняването връват мудно. Не може ли да намериме на човека квартира за зимата у Мездра, или у околните села? Да сбереме пари за наем на свесна квартира, у която да изкара зимата? Не да е у тоа фургон и циганьете да му краднат дръвата, да нема ток и да мръзне. Ако се организираме, може да го направиме това. Изисква се постоянство, да му плащаме наема, докато уредиме въпроса за дом. Какво мислите?


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Ноември 15, 2010, 12:04:17
Разумна идеа.Въпросо а-къде,колко и за колко време?


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Брутале в Ноември 15, 2010, 02:30:35
баси колко гадно ми стана като прочетох... :(

все пак мислих, мислих дали да са обаждам, оти може да прозвучим идиотски, ама по-добре от нищо

- от известно време ми се върти една идея у главата проста.

начи по тиа скапани новини вчера ли, оня ден ли даваа как селата се обезлюдяват, как ората бегат у големите градове и заебават и къщи и земи и сичко. та немоа ли да се изнамери некой такъв де е забегнал у големия град и да си предостави къщата за обитаване на човека ?

мислим като сериозен плюс тава, че ше има кой да му наглежда имота и да се грижи за него. т.е. ще бъде постоянно обитаван, а нема да бъде оставен на произвола на съдбата. така и двете страни печелат - тоя де е забегнал - некой да му наглежда имота, а човека - покрив над главата, и евентуална земя, която да обработва с най-прости култури, от които да изкарва прехраната си.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Колеба в Ноември 15, 2010, 12:30:18
Тоя човек самси немое да са оправа - видно от филма и фотките. Незнам за дом в които че му дават рекия и цигари - дома у орсоя е на 6км от орсоя и на 10 от лом и тама общо взето са кат затворници, оня ден минавах тама та го видех с очите си.
Тоа фургон са му го дале гръците от хемус-м, да ги сгръчи удве, боклуци и нестрасе са тиа гръци- ниелат и у чирвата - неможеше ли да му пущат един кабел да не седи у тевницата. Кво мое направи тоа сам човек у тоа фургон  ??? самонастаниле са най последните клошаре и смрадове дека са у мездра извесни при ньего, що он немое да им каже нищо. И къща да му дадем, па че додат циганоре и боклучаре при ньего.
Не предлагам нищо, що ми мого добре ясно кво треба са направи но с квото мога бих помогнал.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Брутале в Ноември 15, 2010, 02:49:57
не мисля, че некой би се настанил в предоставеното за обитаване жилище.

не знам, само го предложих като идея.Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Ноември 15, 2010, 03:13:04
Цитат
Тоя човек самси немое да са оправа - видно от филма и фотките. Незнам за дом в които че му дават рекия и цигари - дома у орсоя е на 6км от орсоя и на 10 от лом и тама общо взето са кат затворници, оня ден минавах тама та го видех с очите си.
Я не вервам на сичко кво пише у сайта за тоа дом. На место нещата изглеждат по друг начин. Пък и независимо колко добри може да са едни материални условия, нема ли ги свесните ора там - сичко се срутва. Нема да е лошо некой, който е наблизо там да са отбие и да види кво е зад оградата. А за затворник.... ???ако работата с краката му е зле... ???където и да е - нема да може да оди надалече. Така не мога да говора наизус... требва добре да са преценат възможностите му. Да го проверим тоя дом мисла аз. Що да тръгваме предубедено?


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Ноември 15, 2010, 03:22:37
Не знам - кво да каам по случая - ма ми се струва че проблема на тоа човек е институционален-требе да се обърне некой към общинския съвет в Мездра и да внесе чрез общински съветник или група питане до кмета и да се даде заявка за жилище за крайно нуждаещи се - поне така се процедира тука у Видин. Справката ми показва следното разположение на силите в общинския съвет - 21 общински съветници - 7 демократична левица, 4 Движение за община Мездра, 3 ГЕРБ, 3 Движение за община Мездра без алтернатива, 2 Социалдемократи, 1 Атака и 1 незявисим. не съм запознат с пилитиката на общината и за тава не знам ??? Но мислим че требе да се дири съдействие на общината ??? Преди малко говорих с главната редакторка на Конкурент и изпращам линк към мватериалите публикувани тук за Бари - обеща мощно съдействие и да разследват случая - дано помогнат  ???


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Ноември 25, 2010, 05:08:53
Некакво движение има ли тука? Зимата си дойде...


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 25, 2010, 06:11:19
Некакво движение има ли тука? Зимата си дойде...
    Интересен въпрос ... върни в началните коментари и ще си отговориш сама... междо другото утре ще отида да му занеса нещо за ядене и да го видя... това мога , но е от сърце... успех в живота на останалите ;) и да не свръша пианьето и яденьето  ;)  че туко виж сме станали ора !!!                           


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: masok в Ноември 26, 2010, 07:32:01
След консултация с Апостолица(която е питала дали може да бъде приет човека у Берковица).Ви осведомявам че такива хора могат да постъпят в домове само по местоживеене(демек у общината у която се води).След като подири у интернет и видох че,у община Мездра  такъф нема .Подири у района.Та те къде има такива.
1.Враца.
2.село Липница общ.Мизия
3.село Попица общ.Бяла Слатина
4.село Хайредин

Тва са държавни домове,чакането е дълго .Пък и си мисла че,ша требът и подебели връзки......

Бесен ,несме забравили човека сал си не мисли че,е толко лесно.Тава дали ше я толко свободен колкото той иска няма как да ти го кажа в момента.......
От понеделник са наемам да прозвъна тея места и да ти дам отговор кво мое се напраи...тва е за сега!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Ноември 26, 2010, 08:36:29
Тураме точка на случая... проблема ,решен !!! Ограмно Благодаря на Черногледеца  за това, че не се отказа и доведе разговора ни до край... планът му остава в резерв ...


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: jaio в Ноември 26, 2010, 10:25:37
може ли да видиме и ниа тааа "."що азе до преду малко бя с една жена де съ занимава с подобни ора и от неа разбра че баш за такива случай неа толко лесно да съ решават

по-лесно а ако индивида а освидетелстван като невменяем и си еде пръстите самичък 


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: илюшин в Ноември 28, 2010, 09:37:59
Кво значи точка? съга като идем, там ли че го заварим тоа човек???


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Колеба в Ноември 29, 2010, 06:53:35
..тука имало големо тръканье, нищо са неразбра - и у мездра има дом за стари ора ..


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Декември 01, 2010, 09:19:24
..тука имало големо тръканье, нищо са неразбра - и у мездра има дом за стари ора ..
не е нужно да са разбира ,че на бая народ на сърцето нги пише  "Made In China"............


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Койо в Декември 04, 2010, 02:49:00
абе ние убаво се ентусиазирааме у началото, секи вика съпричастен съм, намерили са ората некво решение, но биваше ли заради тва, че некой се е ангажирал с трайно решение, да се отказваме от идеята да съберем по некой лев за Бари, примерно човекът можеше да си посрещне с тех празниците, ели па да послужат на тиа, дето одиха при него, бензин да си платат, други разноски ако имат, знаете, че у днешниа свет сичко се плаща, а като чухме, че некой се е фанал да го напраи, заебааме и таа идея - по 10 лева да дадем, помощ е, един път, ама полза има, така че очаквам да реагираме правилно и да видим да помогнем


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Дръмон в Декември 04, 2010, 08:47:50
Я съм "За"!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: masok в Декември 04, 2010, 08:48:20
за :)


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Декември 04, 2010, 09:06:42
къде да съ пращат парите?


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: luda_duda в Декември 04, 2010, 09:34:10
Я казвам "Не" по следните причини:
1-во мисла, че коги некой прай нещо добро за друг и му помогне по некъв начин не е нужно да го оповестява публично и да обижда останалите, че имат сърца цитирам:"Made In China"............
2-ро Не смятам за нужно да давам подеяния на човек, който сам не уважава собствения си живот. Господ му а дал злато, а он е наблегнал на пиенето и са неа погрижил сам за себе си.
3-то я сека годин и не сал по празници праа благотворителности за деца, що сметам, че от тех моа да излезне нещо свесно и полезно за обществото /не пращам смс-и, а ода директно на место/
И накраа ша кажа, че кой сака да дари пари за Бари, да не обръща внимание на поста ми, а щом така го кара сърцето нека го напрай.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Дръмон в Декември 04, 2010, 11:36:06
предлагам да не обръщаме внимание на поста на Дуда ;) ;D,а да уважим таланта му(а не личния му житейски избор! ;))и да сберем неко лев за човека!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Декември 04, 2010, 11:48:28
само да кажа, че избора да е такъв не е негов ... малко е да кажа ,че идея си немам колко требва да си прос за да направиш такъв коментар... но до тук... Бари е това което виждате в следствие на поведението и отношението на хора като  ..... той няма живи роднини с продаден дом от снаха си ... с отнето жилище от Гърци , като преди това вече е с прекаран инсулт ... идеята да се събират тук пари е само и единственно на Капитаня , моето съграсие не е давано ... казах му да прави каквото прецени ... мислех да заключа темата но ще я оставя така ...  а колкото до пари , няма да ги приема ... нито съм искал някога да събирам такива за него... 


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Дръмон в Декември 04, 2010, 11:56:43
...е кво пречи да сберем неко лев за човека бе,Бесняк?!?Заслужил е повече от други,дръжавата са не надай да му обърне внимание(Вежди Рашидов завижда! ;D ;) ;D)
...и те така!


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: luda_duda в Декември 04, 2010, 11:59:51
Просто съм изказала причини поради, които аз няма да даря нищо.
Както и в края на коментара си съм написала, че желаещите да дарят нещо за него, да не взимат в предвид моя пост.
Реших, че е редно да спомена моите виждания по въпроса, вместо да подминавам темата все едно не съм я видяла.
Не искам да създавам конфликти, просто излагам моето мение.
Това е!
И още нещо, когато се правят благотворителности не се обиждат тези, от които се очаква да помогнат.


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: besniamiziq в Декември 05, 2010, 12:09:19
явно никой не разбра човека от кво има нужда... има нужда от Човеци да постъпят по човешки ... щото с парите ще земе да го убиаме от пиане ели некой ше го прибиа зарад тех... пиенето му е единственото което му е останало като утеха и некво решение... инвалид заритнат от " ЧОВЕЦИТЕ" ... РЕШЕНИЕ СМЕ МУ НАМЕРИЛЕ... НЯМА НУЖДА ОТ НИЩО ... щех да приема парите на драго сърце по сметката която му открихме , но при само едно съмнение и само една такава простотия, опорочава всичко... ако беше казана от некой страничен да   го подминеш  но от член на форума който .... абе ....  северозапада си го заслужаваме у целата му прелест , та нали го градим секи ден с плодовете на нашия труд от говната  и простотията  си 


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: masok в Декември 05, 2010, 12:12:40
бесен баце опорочавате тема....!!!спрете се вече,ситуацията е ясна...ако питате мене подобре да се затръка...?кво ша си кажат ората де четът тва?

замислете се малко.........вие си знаете ...........моето го казах по нагорце :)


Титла: Re:Димитър Хубенов - Бари
Публикувано от: Чвора в Декември 05, 2010, 12:17:17
Мисла ,че у ситуациата Бесниа е силно пристрастен и не дава да съ чуа мнение де а различно от ньеговото.Което обезсмисла съществуваньето на Форума като такъв.Къкто и да е.Нека за момент при положение ,че Бесниа ДЕКЛАРИРА ,че а решил проблема ,да съ не разпрааме повече и да не напрегаме ситуациата.