Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Сбирки по интереси => Слободно време => Развлечения => Темата е започната от: Шашаригавия в Ноември 16, 2010, 12:03:57Титла: Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 16, 2010, 12:03:57
Напоследък съм се замислил за некой работи. Може да ви стори лудост и глупаво но защо да не го обсъдим пък и ще бъде интересно.

Като за начало ша ви дам един материал да разгледате и да си искажете мнението пък утре или другиден ша се включа по-активно в темата и ша ви покажа и други работи.

Ето първия линк Снимки извадени от папка ...,,Строго секретно ,,....Били са криени от обществото. Хакери от доста страни разбиват сървара и ги пускат в НЕТ-а.
Сами преценете вярноста им..... (http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=79264)

Темата не е точно определана за такива работи ама я с тва почвам.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 16, 2010, 12:05:48
Който има време може да разгледа последователно тези клипове. Интересниса, а и ме карат найстина да се замисля дали са истина или не http://vbox7.com/collection:846692 (http://vbox7.com/collection:846692)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: BEKO в Ноември 16, 2010, 12:25:33
Да живее фотошоп!


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Брутале в Ноември 16, 2010, 01:07:39
я те тиа работи много ги обичам, не знам оти така. още от миничък винаги ма а влекло към марсианците и към неизвестното, най-вероятно голема роля са изиграле ония сериали - "туин пийкс" и "досиетата х".

абе май требваше да са запишем уфология у су, а не компутери ;D

колкото до материала, винаги може да се подходи сериозно, а винаги може и с недоверие.

я съга, че си изложим виждането - примерно с времето съм са научил до де не видим със собствените си очи и не пипнем със собствените си пръсти - не вервам.

инак, ако требва да изходим от артистична гледна точка/се пак изкуството от професионално направление ми са получи некакво хоби заради една секретарка у нха ама тава а друга тема/, некои неща преспокойно моа да кажем, че са графики и 3д графики, а други са мазани на фотошоп, или па имат светлинни ефекти/филтри.

яла те само за пример - преди извесно време са бех зарибил по онаа 12-тата планета - Нибиру, дето има некаква теория, че там живеела древна извънземна раса, която идвала при шумерите на земята за да им даде технологии и познания - веднъж на 36 хил. годин са случвало планетата да се засече с траекторията на нещо си там - демек да бъде близо до назе.

се пак, предполага се, че именно шумерите са били най-технологично развитата раса за времето си. говориме преди ебем ти години.

имаше и теория, оти на 21 12 2012 таа планета ше шибне нашта планета и ше ни избие - беше отречена, от учените у бан чрез некакав симулационен софтуер за движението на планетите напред у времето.

та след доста четенье стигнах до некакви материале, дето се казвало, че Нибиру можело да са види с просто око, некаде около слънцето, даже и клипове имаше у ютуб. в последствие се оказа, че тава е светлинен ефект от слънцето като държиш камерата или телефоня под определен ъгъл са получава изкривяване, което прави да изглежда като друго тяло у червен цвет до него/слънцето/ ;D

даже, прези извесно време плъзна некаква новина у нета, че американците създали специално наблюдателно звено на антрактида за да следят планетата и нейното движение.

начи, летото имаше некакъв теч на информацеа за таа планета Нибиру у ютуб - човек дето работел/или още работи тама, не помним/ у тава звено беше снимал с камера ли, с телефон ли апаратурата и планетата. като беше обеснил некви неща за таа планета от чисто научна гледна точка -се пак тава работи, за тава са го пратили у нищото.

начи, големата глупост на американците е, че имат голема цензура и тоа клип не просъществува повече от 20 мин онлайн на сайта им.

още не съм го гледал, не успех да го намерим. намерих един друг, в който са споменава, че потребитела Х успел да свали на компутера си тоа клип и го качил пак - от ютуб му затворили акаунта /демек го изтриле, барбар с клипа/

та, наред с тава винаги седи въпроса - ако а нищо, тва са глупости и вреле-некипеле и нищо нема да стане, оти го изтриа и то два пъти тия шушумиги затрити ?

да ебем и техната цензура залупена...

заеби, пак написах 15 тона глупости, дано некой да чете

по-натам ше пишем още, имам доста да говорим по тиа тематики за неизвестното... само да не ма помислите за некой изтрескал параноик  ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 16, 2010, 10:16:04
a мене снощи ми даждаа покимонете на госте  та пиме по кана вино ма не дадоа да ги снимам що им бяа смачкани антенките        демек да съ не излагат пред чувденците


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: ШЛЕПЕТАР в Ноември 16, 2010, 10:55:07
аз па имам една книга за неразгаданите мистерии и вътре много интересни теории пущат за тава и онова. Много я интересна.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Дръмон в Ноември 16, 2010, 11:21:37
Цитат
,,....Били са криени от обществото. Хакери от доста страни разбиват сървара и ги пускат в НЕТ-а.
...я па бих препоръчал ебанье с подфръганье за подобни любителе на "загадките"... ;D
На подобни крайно неграмотни субекти никой разумен човек не би имал вера...! ;) ;D
Дееба и неграмотното племе са тиа младеже-любителе на "Загадките"... ;D
...къ па на никой му не напрай впечатление че тиа кележе не моа си напишат имената правилно ма цвъкат кът кокошки насам-навам! ;D ;D  ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 16, 2010, 10:47:45
Цитат
,,....Били са криени от обществото. Хакери от доста страни разбиват сървара и ги пускат в НЕТ-а.
...я па бих препоръчал ебанье с подфръганье за подобни любителе на "загадките"... ;D
На подобни крайно неграмотни субекти никой разумен човек не би имал вера...! ;) ;D
Дееба и неграмотното племе са тиа младеже-любителе на "Загадките"... ;D
...къ па на никой му не напрай впечатление че тиа кележе не моа си напишат имената правилно ма цвъкат кът кокошки насам-навам! ;D ;D  ;D

Я предлагам да: Заплакнеш тоо лайнер, да го мазнеш с вазелинец и да са приготвиш за потфръганье ;D ;D

 ;D По-деликатно немоо са израза ;D ;D

Иначе по темата предлагам кой му неаресва да не пише или дане се изразява като горе-цитирания модератор ;D ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 20, 2010, 02:28:09
(http://log.bg/users_images/21/21657.jpg)Наричат го осмото чудо на света, най-голямата загадка на древния свят. Руините на това уникално съоръжение се намират на 130 км. югозападно от Лондон - в равнината Солсбъри, край блатата и равнините на Девоншир. Стоунхендж се отнася към времената на каменния и бронзовия векове, няколко столетия преди падането на Троя. Строеж му съвпада по време с разцвета на минойската цивилизация на остров Крит. Преди още Стоунхендж да стане стар, еврейският народ бил в плен на Египет и изведен от там от Моисей. Още не били построени Лъвските порти в Микена и Ехнатон не бил извършил своите реформи. Много векове разделяли Източното Средиземноморие от раждането на библейските Пророци … А тук, в друг свят и в друго измерение, великолепната каменна цивилизация на Западна Европа вече давала своите резултати.

В миналото на Стоунхендж ясно се проследяват няколко етапа на строителство, при това отделени във времето от хилядолетия. В най-ранния стадий (около 3100 г. до н.е.) били създадени ров и вътрешен вал във вид на окръжност. Извън този кръг се намирал т.нар. Камък на петата (“петата на бягащия монах”), а вътре - разположени в окръжност и на равно разстояние една от друга, имало дупки със следи от жертвоприношения. По-късно, във вътрешността на вала, били изградени два концентрични кръга от сини камъни (дялани блокове от долерит със зелено-син оттенък). Каменните блокове на това съоръжение достигали височина почти 8 метра и тежали 50 тона.

Що за съоръжение било това? Място за ритуални церемонии и погребения? Храм на Слънцето и символ на властта на доисторическите жреци? Град на мъртвите? Езически събор или свещенно убежище на благословена от Бога земя?

Стоунхендж е изследван от десетки учени. Съвместните усилия на историци, археолози, геолози, антрополози, химици, строителни инженери не довели до отговор как, кога и от кой бил построен каменният исполин в равнината Солсбъри. Без отговор останал и въпросът ЗАЩО? Всеки, попаднал в Стоунхендж, се замисля над това какво е било неговото предназначение. Върху древните камъни няма никакви надписи, строителни бележки и отметки … нищо, което би могло да разкаже за техния произход или поне да даде някаква насока за последващи проучвания. Стоунхендж е толкова стар, че още в античната епоха неговата истинска история вече е била забравена. Гръцките и римските автори почти не го споменават. Когато Римляните се появили в Британия, Стоунхендж изобщо не ги впечатлил. Рим имал своите красиви храмове, а Египет - величествените пирамиди, намиращи се в добро състояние за разлика от тази група “дялани камъни”.

Едва през средните векове, това древно светилище започнало да провокира човешкото въображение. Но по това време произходът и значението на “гигантите” били отдавна и безвъзвратно забравени и се наложило наново да се търси историята на Стоунхендж. Сега вече нямаме възможност да установим кой е бил първият “биограф” на съоръжението. Възможно е да е бил Гилдес, живял през VІ век и наричан “Мъдрият”, но мнозина учени смятат, че той изобщо не е съществувал. Може да е бил великият уелски бард Аневрин, който през VІІ век пеел за това, от къде се появило гигантското съоръжение. В ХІ век пък, живял Ненний, който романтично описал каменният паметник издигнат в чест на знатни британци, които били предателски убити. Но дали имал предвид Стоунхендж и дали изобщо е съществувал такъв монах-летописец Ненний?

Към ХІІ век, Стоунхендж бил плътно обгърнат от догатки и легенди. Англо-норманът Васе обявил, че името му се превежда като “висящите камъни”, а Хенри Хантиндонгски добавил, че това наименование е напълно заслужено, тъй като “камъните, все едно висят във въздуха”. “Стоунхендж - където камъни с учудващи размери били поставени, образувайки група врати, така че една врата се издига до друга и за никого не е ясно как били повдигнати на такава височина и по каква причина.” Опитите да се обясни произхода на чудото породили множество митове. В началото на ХVІІ век, Стоунхендж бил посетен от крал Яков І. Древните камъни му направили толкова силно впечатление, че той заповядал на знаменитият архитект Иниго Джонс да нарисува план на цялото съоръжение и да установи, как е било построено. Джонс, изследвал обстойно Стоунхендж, но не оставил никакви записки за това. През 1655 г. неговият зет Джон Уеб публикувал книга, в която бил изложил множество, както той сам споделил, “безредни записки” на Иниго Джонс. Английският архитект сравнявал Стоунхендж с образците на античната архитектуа и доказвал, че това е римски храм: “Споменът за великолепието, което древните Римляни в епохата на величие, придавали на своите съоръжения … Заради техните познания и опит във всички изкуства и науки … аз стигам до извода, че Стоунхендж е построен от Римляните и само те, биха могли да бъдат негови създатели…” Така, до наши дни, се преплитали легенди, градяли се хипотези и теории.

И все пак, какво в действителност представлява Стоунхендж? Той се състои от четири каменни кръга. Външният, е от вертикално поставени стълбове, на всеки от които лежи плоска каменна плоча, съединена с останалите плочи в окръжност. Всеки стълб тежи средно около 25 тона, а плочите са по 700 кг. Вторият кръг се състои от сравнително по-малки единични камъни (менгири). В третият и четвъртият незатворени окръжности, напомнящи подкова, има група камъни. Всяка група представлява две вертикални плочи, тежащи до 40 тона, върху които е поставена по една хоризонтална плоча. От гигантските каменни блокове далечните ни предци, изградили каменна аркада, затворена в кръг. Цялото съоръжение е затворено в огромен земен вал, обграден от ров, който се е запазил и до днес. И всичко това внимателно, съразмерно и геометрически точно вписано в пространството на спокойния ландшафт. Учените установили, че тези каменни блокове били доставени до Солсбъри от 380 км разстояние, където е най-близката каменна кариера (в южен Уелс). Дори и днес ще са ни нужни специална техника, здрави тегличи, свръхтоварни камиони и платформи, гигантски кранове и пътища за да придвижим подобни тежести, а преди три хилядолетия подобни неща не е имало.

Някои по-нови разкрития, внасят допълнително объркване в теориите за произхода на Стоунхендж. Оказва се, че сините каменни блокове не са еднородни, следователно и Уелският им произход е поставен под съмнение…

Съществуват множество предположения за това, кой е създал тези мегалитни съоръжения. Смятало се, че мегалитите са дело на великани, които на игра можели да пренасят огромни многотонни камъни. Древните гърци, за които историята на създаването на мегалити се губела в мъгливото минало, смятали че са дело на еднооките циклопи. Имало дори версия, според която тези камъни можели да се придвижват самостоятелно, с помоща на “вълшебна дума” или под музиката на Орфей. Професорът по астрономия Герард Хопкинс смята, че Стоунхендж, е астрономическа обсерватория на древните хора. Един вид астрокомпютър, който способства разчитането на положението на Луната, Слънцето и звездите през годината. Професор Дж. Митчел, настоява, че това е каменен модел на вселената, а друг археолог твърди, че това е фиксирано място за връзка и контакти между древните хора и космическите пришълци.

За последните години милиони хора от цял свят са посетили Солсбъри, за да видят чудото. Предприемчиви американци замислили да направят дори точно копие на Стоунхендж в Ню Джърси. Художничката Нанси Холт, решила да направи цял туристически град, където край “Стоунхендж” да има и езеро, и атракциони и копия на други древни обекти. Когато започнало детайлното изучаване на Стоунхендж и околността, станало ясно, че под следите от съвременната цивилизация, в района на “Свещенния ландшафт”, са скрити още по-древни съоръжения. На север, в района Огборн, близо до селището Авебури, е открит още по-грандиозен обект. Това е гигантски кръг, обграден от каменна ограда от вертикално стоящи монолитни плочи. В средата на големия кръг има още два, също оформени от камъни. Основният кръг се пресичан от алея, маркирана от колони. Тя минава през съоръжението от единия до другия край. Контурите на окръжностите се виждат много добре въпреки че върху древния масив е построен жилищен комплекс. Някои от каменните блокове на Авебури, по своите размери превъзхождат колоните на Стоунхендж, а площта на съоръжението е несравнимо по-голяма. Недалеч се намира и хълм с височина 45 метра - това е Силбъри Хил. Той е изкуствено създаден и представлявал най-голямата в Европа погребална могила. Има стъпаловидна конусообразна форма, която се вижда отчетливо въпреки, че времето почти е разрушило големите съпала. Стоунхендж - Силбъри Хил - Авебури образуват равностранен триъгълник, с дължина на страните 20 км. Учените са установили, че хълмът и съоръженитето в Авебури са издигнати 2000 години преди Стоунхендж.

И така, отново започват догатки, предположения и хипотези. Все пак се намира аналог между древните символи и алеите на Стоунхендж. Съоръжението наподобява Египетския символ на мъдростта - змия, пресичаща слънчевия диск.

Голяма сензация става и необичайната активност на НЛО именно в този район, както и появяването на множество пиктограми в житните поля. Идеята, че жители от далечни планети ни напомнят за себе си и за историческото значение на Стоунхендж става все по-съблазнителна.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Валери61 в Ноември 20, 2010, 03:36:45
Добри , а знаеш ли къде е българския Стоунхендж? И знаеш ли че е по-стар от този? Има и още едно подобно светилище, там Капитана има повече инфо!


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 21, 2010, 05:10:39
Да чувал съм. Ето една статийка за него.

Българският Стоунхендж или кромлехът при с.Долни Главанак   (http://m.sibir.bg/uploads_bg/blog/0022582/img_22582_387067_b.jpg?1290352120)
Вертикално побити каменни блокове, подредени в кръг. В Европа до момента са открити само две такива съоръжения - прочутият Стоунхендж във Великобритания и тракийският кромлех край с. Долни Главанак. Кромлех е възприетото в Европа наименование за паметници, изградени от вертикално побити големи каменни блокове (мегалити), ограждащи пространство с овална форма. Уникалният религиозен паметник е открит през 1998 г. в покрайнините на Маджарово, на един километър от село Долни Главанак. Представлява култово съоръжение от вертикално побити каменни блокове, като камъните са поставени направо върху скалата, без да са оформяни специални места и дупки за побиването им. Стабилни са заради подходящата си форма, а някои са били укрепени с по-малки камъни. При археологическото му проучване през 1999 г. е установено, че кромлехът е изграден през втората фаза на ранно желязната епоха (VIII - VI в. пр.Хр.). Свидетелства за извършваните тук обредни действия са откритите части от глинени съдове, късове мазилка и метални предмети, концентрирани главно около каменните блокове. Култовото съоръжение е функционирало през дълъг период от време. Тук са се извършвали религиозни обреди и през късно желязната епоха (V - I в. пр.Хр). Единични находки доказват, че мястото е било почитано и през Средновековието. На юг от кромлеха са разположени две по-малки съоръжения, изградени от подредени в кръг камъни. Безспорно те са свързани с големия кръг и са част от един ритуален комплекс. И в двете са открити следи от детски погребения, извършени чрез трупоизгаряне.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: iakim в Ноември 21, 2010, 05:26:06
Добрии - бес да са убиждаш мамин,- я вервам щото ти  си умно мунче и са интересуваш ут доста рабути ... И я пу неко път влазам у неубятните интернески прустрансва ...Тама са и лъжи и претпулужениа и мнение и те така...Савета ми е да четеш  и а са инфурмираш и а си траеш - да си држиш нештата за тебе си. И мене неко път ма а ят што ма не разбират ората ама те тава е...И гледам да млча и  а са не излагам пуне :)
Дали ма разбра не знаа... ???


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 21, 2010, 05:32:48
Ама чекабе чувеко, не те разбрах баш  :o Незнам кво лошо има в тва да си приказваме на таа тема. Я ми са види че сички нещо сте са побръкали у тоо форум. Освен за яденье и за пианье и простотии за друго нещете да пишете!
Нема лошо. Аз бех длъжен да се опитам да си намера събеседници по тая тема обаче вече почвам да си мисля, че с никой няма да стане.

Нема проблеми, не се обиждам Якиме, напротив оценявам го.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: iakim в Ноември 21, 2010, 05:48:27
Старите оро викат - Нма разбра ,ма нейсе... ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Валери61 в Ноември 21, 2010, 08:06:09
  Добри това теа са интересуваш от тия неща си е похвално, щото твоите връсници редко си приказват по такива теми. Ако имаш възможност както са канихте с палатките тава лето да ходите из нашия край, може другото да го направите и накъде Маджарово. Страхотна природа е и има много паметници на древната история. Ние ходихме през май из оня край, качихме се и на Перперикон, спахме у манастирчето у Кърджали на един жив светец- отец Боян Саръев, хубаво е човек малко да си поговори с него, после и около Хасково има много история, а Маджарово се намира у един от малкото известни двукратерни вулкани. Мерак да имах да ходиш и да гледаш, у древните паметници има неща дека науката трудно обяснява, по-лесно се обяснява с извънземна намеса.  :)
  А темата за  Царичина е огромна, там има да са приказва тепърва.
 Не се сърди на хората, некои са прагматици и гледат само на реалния живот и решават наболелите житейски проблеми, борба за оцеляване е. Никой та неспира да се интересуваш от тия неща, само че има много плява и то създадена с чисто комерсиална цел, така че требва да са опитваш да я поотсяваш. :)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Ноември 21, 2010, 08:12:43
Па язе еднаж поканих покемоне на рождения си ден. На село. Отпразнувахме го, но кмета видел чинията им, агронома намерил де е кацнала, та се дигна гюрултия, ма те беа улетели де.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 21, 2010, 10:27:48
Па язе еднаж поканих покемоне на рождения си ден. На село. Отпразнувахме го, но кмета видел чинията им, агронома намерил де е кацнала, та се дигна гюрултия, ма те беа улетели де.

Хахаахахахааааааа много смешно, немам думи!

Дебе ораа, я почвам да се убеждавам в точно обратното на това дето си мислех от начало.
Дано ме разберете кво искам да кажа.
Единствено съвеста и можеби доброто ми въспитание и отношението към други хора ме спира да бъда краен.
Темата нема да бъде истрита поне не от мене.
Пак казвам, който мисли подобно на Цони по-добре да си замълчи! Не е нужно да се излагате публично, може на лични. Казвам го заради Вас, сигурен съм, че темите у форума се четът и от много нерегистрирани потребители и има такива които са на мойто мнение.

Не е нужно заради песимисти и можеби хора на който ЕГН-нцето им влия зле да търпя подигравки и тем подобни!

Имам си мое мнение и мое задължение е да си го отстоявам!!!


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 21, 2010, 10:45:34
Наличието на мнение не е доказателство само по себе си за правотата на това мнение.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: masok в Ноември 21, 2010, 10:53:35
имам молба към по старите съфорумци....бдете малко по снизходителни......добри е добро монче,не мисла че сака да се натрапва........тва го влече за тва пише.нее задължително никой да му отговаря.....ду некъде е праф,кой сака да пише,кой не мое и да не влаза у темата.......
ора кат сакаме форума да връви напред,требе да приемеме и такива теми.......що според мен още нови теми ша са пишат с навлизането на нови ора.........дай да сме си добри и разбрани......

пък и се пак има модери ,те да преценяват за темите..........
тааа с нищо ни не вреди........а ние си знаеме кви сме черногледи и неверващи.....
я така мисла ......а вие си знаете сами ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 21, 2010, 11:07:03
Наличието на мнение не е доказателство само по себе си за правотата на това мнение.

Mога да ти отвърна със същото.

Твоето мнение не е доказателство само по себесе за правотата му  ;)Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 21, 2010, 11:45:05
Нема проблем,естествено ,че никой неще да съ тръка темата,даже я не вида некой да съ а подигравал и да а казвал нещо на Добри.Ма иам чуството че он съ фръцка щото никой не изпада у възторг у тава де а написал.Ми баце ,сори ма точно извънземните явно не съ на дневен ред у целиа форум.Е има ора като Валери де му а отговорил съвсем смислено и точно по темата.И на мене ми аресваше и ми аресва да си пиша с Кро и Бако Аварам за историа,ма те- не сме писале от сума време.от което не праа световен катаклизъм.Отделно сметам ,че писаньето с букви у червен цвет 46 номер неа най удачниа начин за тава да изразяваш мнението си ,та ако ще тава мнение да а по новаторско и смислено от Теориата на относителността.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 21, 2010, 11:46:33
Наличието на мнение не е доказателство само по себе си за правотата на това мнение.

Mога да ти отвърна със същото.

Твоето мнение не е доказателство само по себесе за правотата му  ;)
праедпочитам да отстъпа-що го праа-ти си потърси у Гугъла.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 22, 2010, 12:04:33
Нема проблем,естествено ,че никой неще да съ тръка темата,даже я не вида некой да съ а подигравал и да а казвал нещо на Добри.Ма иам чуството че он съ фръцка щото никой не изпада у възторг у тава де а написал.Ми баце ,сори ма точно извънземните явно не съ на дневен ред у целиа форум.Е има ора като Валери де му а отговорил съвсем смислено и точно по темата.И на мене ми аресваше и ми аресва да си пиша с Кро и Бако Аварам за историа,ма те- не сме писале от сума време.от което не праа световен катаклизъм.Отделно сметам ,че писаньето с букви у червен цвет 46 номер неа най удачниа начин за тава да изразяваш мнението си ,та ако ще тава мнение да а по новаторско и смислено от Теориата на относителността.

Не. Не Стояне. Не се фръцкам заради тва, че никой не е испаднал във въсторг защото аз не съм центъра на вселена и да искам всички да се въртят около мен. Фръцкам се щото ме е яд че всички сте песимисти и нещете поне малко да вникнете във съшноста на тва дето ги казват хората.

Да оставим извънземните на страна. Тех я ги имало я не, никой не е доказал още!

Има други загатки на съвременната наука на който можеме да обърнеме внимани. Знам тва не е на дневен ред но пък и колко работи не са на дневен ред а?Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 22, 2010, 12:11:39
У таа тема не прочетох нищо, де да а причина за оптимизъм.Отделно де приказките ,че видиш ли Стоунхендж бил пъпа на срещите с НЛО,са си приказки на ора желаащи да припечелът нещо за сметка на популярни камъняци.Кво всъшност ни казват тиа ора де ги цитираш.И кво сакаш да кажеш ти?Поясни ,че нещо не моо сфана мисълта ти? ???


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 22, 2010, 09:14:25
Азе немом да повервам че има ора де все още си мислат че човечеството е само у вселената, има множество факти, матряле и филме и други показващи че наща планета е посещаване от разни други форми на живот, най верно интелигенти, кат са има впредвид че са стигнале до назе, па ния до тех не  ???

Аз за тези паметници и артефакти от миналато са писани мого догадки, има и мого налудничави теории. Темата несъмнено е интересна, ма за некои ора е смешна, що они си живеат у техния свет, и разбира се по длибоко от Искаро немаа  ;D Би било интересно ако некои напише нещо дека му е направило впечатление, странно необеснимо - те как Краси разказва за Овцата сатана де я срешнал деда му, и разни други случки и събития от СЗ.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 22, 2010, 10:16:46
Изпадяк баце,ти поне си човек де съ занимава -ели съ а занимавал с наука-атомна физика ,ако мъ не лъже паметта.Та мислиш ли ,че голема част от работите де ората си мислат че съ извънземни,да съ не окажат просто не добре проучени и ората да немат достатъчно докщазателствен матриял.Човешката психика съ неа ,ча толко много променила  за 10 000 години съществуванье на Хомо сапиенс и  а съвсем възможно млого ора да си викат-аа я като не моо си обеснъ що има светкавица начи а пращат извънземни-тава а съвсем произволен пример-просто за илюстрациа.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Ноември 22, 2010, 10:18:35
Па язе знаех че ше ми са смеете. Затова редко споменувам за 43тия си рожден ден. Както и да е, гулем купонь беше, кмета и доста ора от селото са ошашавиха. За тава, че съм роден на 28 април в с Дряновец мога да си санирам личната карта еле кръщелното свидетелство от поп Дмитрий. За останалото има Гугъл, сърфирайте със "28 април 2001 г. кметът на разградското село Дряновец Георги Динков".
При условие, че има безброй много звезди и около них има още по-гулям безброй планети, наивно е да са мисли, че сме сами, че сме венеца на Космоса, и други не са решили проблеме, които на нас са струват нерешими.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: luda_duda в Ноември 22, 2010, 10:54:25
Еш ка сте зели Добри на подбив.
Момчето има некви интереси, любопитно му а и сака да разбере. 99% от вазе на тия години са имале подобни интереси и са сакали да знаат повечко преди да ги е*е живота и да загръбат сички младежки фантазии.
Разбира се, че има и други цивилизации. Ората сме твърде ограничени и невежи и за тва немоем да разбереме много неща. Нали човека използва едва 7-10% от мозъка си....некой тинейджъри и по-малко от 0.5%, ма тва е друга тема.
Я споделям теорията, че сме некъв експеримент на извънземните или че сме некви мутанти изфрълени от някоя по-висша цивилизация. Съществуват скални рисунки изобразяващи летящи чинии и човеци със скафандри. Църквата ги оприличава на божествени същества с ореоли и прай боза с човешкия мозък.
Дали Бог е създал Адам и Ева? Ако е така как са създали поколение те? Имали са 2-ма сина...е тия синове да не би да са са клонирали после и или са се размножили чрез пъпкуване....
Или пък сме се пръкнали от първата жива клетка появила се в морето в резултат на химични реакции.....ако беше така, досеги химиците да са изобретили сума нови видове  ;D
Та моето мнение е че темата може да е интересна за много ора. Се пак тука влизат и други младежи и ако не целим превръщането на форума в пенсионерски клуб ще трябва да сме малко по-деликатни в критиката си.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 22, 2010, 11:12:00
Доказателства за твърденията за цивилизациите?
Или става работата като с Цръквата-Поповете са лоши,щото проповядват за Бог,ма Уфолозите не съ-они са доказали че има НЛО ,щото некой,некъде видел нещо ,де си а помислил ,че прилича на едно друго де го а рисувал пещерен човек преди 7000 години у лошо осветена пещера.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Черногледец Храбър в Ноември 22, 2010, 11:52:53
Що бе,темата си а убава-яле къ се клянкяте ;D-не съм ни от едната,ни от другата страна,като публика съм само ;)Ама и публиката има некакво мнение-сички сте прави и сички сме невежи.Тава къде моа го поднасаме като доказателствен матриал е толко ограничено,колко и наште мозаци.Създал е човека наука,отразяваща възможностите на собствения си мозък.И това ни помага много в нашиа си ,земен живот.Ама тава ли е сичко-къде го видиме,пипаме,създаваме,унищожаваме,препрааме и т.н.Краен или безкраен е космоса?Една вселена ли е или повече и колко?Въпроси от тоа тип колко щеш-затава си поддържам мойта философия-Не поставям на пиедестал науката човешка и не отричам нищо,къде ми е непонятно и въпреки моите разбирания-го има!


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Оджака в Ноември 22, 2010, 11:56:39
еба тоа Черногледец, я гледай го кви ги реди убавки, да не са та пущиле контраразведчик тиа извънземнете тебе, чуда са


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Черногледец Храбър в Ноември 22, 2010, 12:27:49
еба тоа Черногледец, я гледай го кви ги реди убавки, да не са та пущиле контраразведчик тиа извънземнете тебе, чуда са

Ти фнимавай,кво говориш и кого сакаш да онодеш,що те записвам със СРС  >:( ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: vilarin в Ноември 22, 2010, 01:06:46
Я на времето чету една книга.."Предречено от библиата",афтуръ не помним,ама чувека съ беше упитъл да обесни секви неземни и непознати рабути.Имаше доста интересни пупадениа..Аку сакаш, Добри че ти а намерим таа книга.И си пиши ,Баце ,не притесневай са..оно форума а за тва...


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Дръмон в Ноември 22, 2010, 01:09:30
И Черногледеца и Дуда убаво ги редат-лично мойта мисъл беше друга-че не може да се има доверие на писанията на ора,къде са ЯВНО неграмотни... ;) ;D ;)
За подобни правописни грешки бих скопил човек-то па бива елементаризъм и тъпащина,ама подобни издънки минуват секви граници...! >:(
 Къ да имаш доверие на човек къде явно не мое си напише името а е тръгнал да "разгадава историческите ребуси" ;D
Коги я бех пубер,бех прочел всичката фантастика-Бредбъри,Кларк,Саймък,Стругацки...Кир Буличов-ако щете... ;D Даже моа градски Любен Дилов... ;D ;D ;D
После,некъде към 1986,барабар с "перестройката" са появия и книжлета за НЛО-"Ние от Космоса"на поляка Мостович беше,едва ли не,Библия за заинтересованите!!!
За Ерих фон Деникен нема да говора изобщо... ;)

 С Добри никой са не ебава-на него оставам да попрочете,да помисли,да си поооправи правописа,да нема вера на Интернет писаници.... ;) ;D ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 22, 2010, 01:20:47
Чворе тава с таа психоза ма дразни по неко пат ного - действителени случай неколко из Резервата : цитате :
" Те гие - и доматете и пипиера, сичко изгоре, поливаме та са сцепваме и по зле ще става, ма такаа с таа радиацеа от бонбите от Сръбия"
"Те таа годин почва ни лови тава де бе у войанта у сръбия, съга има им сръбаме на хамериканците попарата .. .." обеснения за лоша реколта
И разни подобни, по едно време ги записвах - изразяват неграмотноста на населението и колко мое да е прос един човек, ма то така е - простотията оди по ората  ::)

За сички зайнтересовани да ви кажа мерено е, излседвано е, и неа от "радеацеата и кисалинните дъждеве"

Та така с "извънземните" понеже идеята е популярна, и мого дришльовци праат и пущат фашливи матряле и истории, ма как да е. За мене е ено е ясно - фактите говорат сами за себе си, другото са приказки.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Самотока в Ноември 22, 2010, 02:01:00
бря ква убуво тема не съм видел ???
я па обичам конспиративни теории

у таа вселена ебен ти колко гулема немое да нема некде другаде още пустиняци - СЗ от марс до сириус


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 22, 2010, 02:06:39
бря ква убуво тема не съм видел ???
я па обичам конспиративни теории

у таа вселена ебен ти колко гулема немое да нема некде другаде още пустиняци - СЗ от марс до сириус

Де напиши за чудовището от Ку-Ла, ели за Кулските пиремиди  ;D

П.П. Извиневам са за офтопика на Добри


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: ШЛЕПЕТАР в Ноември 22, 2010, 02:12:27
Па като каза за кулските пирамиде са сети, че като миничък някой си беше казвал, че било имало тунел от таа крепос ча до видинската. Ма от къв зор да са правиле тунел не моа да си го обесна и се си мисла, че са измисици на по-гулемите дечоре да ни плашат.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Оджака в Ноември 22, 2010, 02:14:03
що се отнаса за Кулската крепост, азе знаа що има тунеле прокопан от неа до доле до ракиджийницата, доказано я що Шегри още от тогава я бегал от женъта си кога иде да го дири дали не я па заспал поди казаня


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: ШЛЕПЕТАР в Ноември 22, 2010, 02:18:29
 ;D ;D ;D Помна и ка Найден циганина са беше качвал мрътаф пиян отгоре на връа и никой не смя да иде да го свали да са не прибиа  ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Самотока в Ноември 22, 2010, 03:06:04
поиде и таа тема къде ебен ти стран - хихихи

иначе по темата Тайни и Загатки има кво да са каже - въпреки че най гулемата загатка я къ мое да сме толко шантови и мое ли повече от тава да ни ората зафалват


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Ноември 22, 2010, 05:00:03
Може резервата да е крайче от един огромен, космически резерват.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: илюшин в Ноември 22, 2010, 05:08:34
Ногу зехме да са отплесваме - ясно е, че Кула е създадена от некъв виш разум, който не може да се обясни с думи прости.

Та те ви нещо:

http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/conspiracy.ufo/xnetbg-razkritiata.na.edin.posveten.pdf (http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/conspiracy.ufo/xnetbg-razkritiata.na.edin.posveten.pdf)

Я не отбирам от такива нещица, ма тава ми фана окото, що некой отговори са доста философски, и тоя къде ги е писал ще да е ентелегент отсекъде. А дали е неко къде са ебава с конспиратоптите - вие си решавате ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Ноември 22, 2010, 05:16:58
Лееко ми напомня на Дюн. Кръвните линии, ресурсите, кастите.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 22, 2010, 05:40:46
Тва а пущано у темата за световната конспирациа.Будалканье...има верно за тава ,че определени групи ора теглът конците,ама другото а мижи да те лажем.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: apostolicia в Ноември 22, 2010, 05:57:55
За малко и таа тема да се оспами с пиенье и яденье. Убаво а що се върна у правилното русло, че нещо и на мене зе да ми писва от "удриииииииииииииииииииии" и прочие салати. Не че има нещо лошо у "удииииииииииииии", ама некакво не ми се чини ептем екзистенциялно, а и за секо нещо си има место и време!
Добри, монче, нема да се отказваш! Не е ненормално дека се питаш има ли ги тиа работи ели ги нема. Ненормално а да се не питаш! Ненормално а да не испитваш никакви съмнениа и да си караш на едно. Любопитството, диренето на истините - те тава е разликата между човеко и другите скотове, макър че они другите скотове бъш не дрънкат като назе - човеците кво нги а на душата, та и затава не мое да сме ептем па сигурни за последното. Нема значение. Лично я с интерес четем такива работи, ама кога ми попаднат - да се фанем да ги дирим спицялно - по-други работи ми са у сферата на интересите. Секи си е башка шашаф. Пуздравявам те за темата, що а нещо различна и има смисъл у тръсенето на истината. Верно а, че коги човек тръси истината не секой път попада бъш на ньеа, по-чъсто се попада на некаква гримирана истина. Скоро четох "Кога Иисус ще донесе свинските пържоли" На Джордж Карлин. Там има едно раскасче - доста путходящо накъмто спора в темата - цитато нема да а точен: Не мое да сметаме добре тренирани ора като пилотите-истребители напримерно, дека разправат че са видели НЛО, за чалнати, па като излезне президенто и рече На тоа ден са е родил Господ од непорочното зачатие, а ние да испадаме у умиление - некакво двоен стандарт ми се види. Според мене и по двете теми мое да се расъждава (ако има с кво, де)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 22, 2010, 06:04:17
Никой неа доказал ,че добре тренираните ора-пилотите- са видели НЛО-некои само си мислът ,че пилотите са видели таково...освен тва многократно а доказано за различни светлинни ефекти къде се появяват и къде повечето лаици ги мислът за НЛО-та.Освен тва при пилотите има достатъчно физ.и псих. натоварване дето моа даде секви отклонения у момент на напрежение..


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Валери61 в Ноември 22, 2010, 06:23:31
Нещата може да станат и по-интересни за дебатиране, ако ги  разделим на две:
  1. Визуални явления и необясними неща, без конкретни ясни доказателствени материали - НЛО.
  2. Извънземния произход на човечеството или "Е ли сме биологичен експеримент на извънземна цивилизация", (друг е въпроса колко успешен). Може да се хвърли око и на книгата на Енох, може да са праат аналогии.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: apostolicia в Ноември 22, 2010, 07:10:20
Никой неа доказал ,че добре тренираните ора-пилотите- са видели НЛО-некои само си мислът ,че пилотите са видели таково...освен тва многократно а доказано за различни светлинни ефекти къде се появяват и къде повечето лаици ги мислът за НЛО-та.Освен тва при пилотите има достатъчно физ.и псих. натоварване дето моа даде секви отклонения у момент на напрежение..
Изрично подчертах, че цитирам по памет!


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 22, 2010, 07:27:24
Начи лично на мене се е случвало един път да вида нещо необеснимо.

Бех още на училище. Седа седа си на терасата на общежитието, беше тъмно и топло времето и си пуша! По едно време гледам нещо като звезда (без да мига) да се движи. В първия момент си помислих, че или самолет или некой сателит, че съм чувал, че и те светат.
Добре ама тва спре на место! Беше ярко, по-ярко от полярната звезда. Укоколил съм са я и гледам право у него. Стоя на едно место 10-15 секунди и изведнъж зе да са отдалечава в посока на горе (не на лево и на десно, а на горе) и изчезна.

Незнам кво е тва чесно да си кажа и очаквам критики естествено.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Ноември 22, 2010, 07:41:19
Я да се помайтапим - Зависи кво си пушил ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 22, 2010, 08:20:22
Я да се помайтапим - Зависи кво си пушил ;D

По тва време пушех фемина от 0,50 лв.  ;D ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: luda_duda в Ноември 22, 2010, 08:22:11
Моите уважения към доктора, ма имам усещане, че напоследък на сичко е опонент.
Сички знаем кви ядове имаш и колко е напрегната и отговорна работата ти, ама извинявай, това не ти дава право да критикуваш непрекъснато нас простосмъртните.
Квато и тема да беше пущил Добри, реакцията от страна на доктора щеше да е същата.Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Ноември 22, 2010, 08:42:43

  2. Извънземния произход на човечеството или "Е ли сме биологичен експеримент на извънземна цивилизация", (друг е въпроса колко успешен). Може да се хвърли око и на книгата на Енох, може да са праат аналогии.
Идеята за тава у "Пътеводител на галактическия стопаджия" е приемлива - сичката ненужна сволоч от ена планета - на друга, т.е. на Земята. ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Ноември 22, 2010, 10:25:35
Лично мойто мнение ,че темата а дъвка за мозъка-без никва хранителна стойност.Не сметам повече да доказвам ,че водата а мокра и колелото а кръгло.А който сака-да чека зелената плазма с антенките да се здрависва с ньеа.....


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Ноември 22, 2010, 11:40:23
Оооо, ква темичка са е пръкнала ;) А за таа история с богинята-котка Бастет кво сте чували?  У Сакара.Интригуваща е.... ;D
http://www.journey.bg/bulgaria/bulgaria.php?&city=2474&gtype=10&gsubtype=6&gtype=10


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Самотока в Ноември 23, 2010, 01:43:28
За малко и таа тема да се оспами с пиенье и яденье. Убаво а що се върна у правилното русло, че нещо и на мене зе да ми писва от "удриииииииииииииииииииии" и прочие салати. Не че има нещо лошо у "удииииииииииииии", ама некакво не ми се чини ептем екзистенциялно, а и за секо нещо си има место и време!
Добри, монче, нема да се отказваш! Не е ненормално дека се питаш има ли ги тиа работи ели ги нема. Ненормално а да се не питаш! Ненормално а да не испитваш никакви съмнениа и да си караш на едно. Любопитството, диренето на истините - те тава е разликата между човеко и другите скотове, макър че они другите скотове бъш не дрънкат като назе - човеците кво нги а на душата, та и затава не мое да сме ептем па сигурни за последното. Нема значение. Лично я с интерес четем такива работи, ама кога ми попаднат - да се фанем да ги дирим спицялно - по-други работи ми са у сферата на интересите. Секи си е башка шашаф. Пуздравявам те за темата, що а нещо различна и има смисъл у тръсенето на истината. Верно а, че коги човек тръси истината не секой път попада бъш на ньеа, по-чъсто се попада на некаква гримирана истина. Скоро четох "Кога Иисус ще донесе свинските пържоли" На Джордж Карлин. Там има едно раскасче - доста путходящо накъмто спора в темата - цитато нема да а точен: Не мое да сметаме добре тренирани ора като пилотите-истребители напримерно, дека разправат че са видели НЛО, за чалнати, па като излезне президенто и рече На тоа ден са е родил Господ од непорочното зачатие, а ние да испадаме у умиление - некакво двоен стандарт ми се види. Според мене и по двете теми мое да се расъждава (ако има с кво, де)

ка да неа екзистенциално тава "удриииии" и "иебане михайлофград "
то не мое само високо ентелектуални теми да има у тоа фором - требе и манко да са разпущи душъта на човека стегана от живото


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: ШЛЕПЕТАР в Ноември 23, 2010, 01:06:55
Егати накара ма да настръна. Ча па такъф грандиозен конспиративен план.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Ноември 23, 2010, 02:14:35
Добри, ако искаш да изпиташ удоволствие от четене на такива работи, земи си фантастика и чети. На първо време се сещам за Пикник край пътя, Дюн I, Дюн II.
Тия уж докуминтирани работи в голяма час са писани от ора с нездрав разум. Има обладани от извънземни, бременни, абе шашова рабута.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 23, 2010, 02:28:31
мисла че тава ше му а по-интересно
http://www.book.store.bg/p20624/ne-pipaj-tazi-kniga-ian-van-helsing.html


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 23, 2010, 06:38:35
мисла че тава ше му а по-интересно
[url]http://www.book.store.bg/p20624/ne-pipaj-tazi-kniga-ian-van-helsing.html[/url]


Ммммда.  :) Книгата наистиня изглежда интересна и я ша си а поръчам!

Благодарско Джайо  :)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: svetoslavt в Ноември 23, 2010, 07:50:31
Добри дай Скайп да ти я прата да си я четеш на компютъра.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 23, 2010, 08:00:02
Добри дай Скайп да ти я прата да си я четеш на компютъра.
ф къф формат е имаш


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: svetoslavt в Ноември 23, 2010, 08:30:12
PDF


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: ШЛЕПЕТАР в Ноември 23, 2010, 08:43:43
Е тава я много добра книга и мога да ви я препоръчам. Не мога да я прата щото ми я на артиа, ама некой от София ако иска може да му я дам у ръце па да чете . У книгата са изложени много теории за възможните причини за за тиа явления, ама щом са казва че са неразгадани, значи ни една не е преко доказателство :). та така че  само нафръгва познати и непознати версии.
http://www.books.bg/books/28/41238.html (http://www.books.bg/books/28/41238.html)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Дръмон в Ноември 23, 2010, 08:53:56
Ша си я купа,да фръла едно око... ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 23, 2010, 09:04:33
PDF
цъ        не връши работа


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Самотока в Ноември 23, 2010, 09:05:44
ка да не добро и за жисием  ??? ??? ???


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 23, 2010, 09:14:22
абе става ма азе съмсжикнал с друга програма каде не чете тоа формат


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: svetoslavt в Ноември 23, 2010, 09:29:03
Бе я си имам неколко програми къде четат различни формате,ма не съм ги слагал я собственоръчно,та не знам кви са  :-[


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 23, 2010, 10:51:13
Бе я си имам неколко програми къде четат различни формате,ма не съм ги слагал я собственоръчно,та не знам кви са  :-[
Баце проблем, нема т.е. проблема я на тоя де не ги чете - ако мое пущиш линк отде да ги сваяме и те така, кои му кеф да дръпа.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: svetoslavt в Ноември 24, 2010, 07:36:04
http://www.p2pbg.com/index.php?page=torrents&search=%D0%9D%D0%B5+%D0%BF%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D0%B9+%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8+%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0&category=6&active=1 По торентите е пълно с кви ли не щуротии,та и книги има секакви ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: gargamella в Ноември 25, 2010, 10:25:38
Напоследък съм се замислил за некой работи. Може да ви стори лудост и глупаво но защо да не го обсъдим пък и ще бъде интересно.

Като за начало ша ви дам един материал да разгледате и да си искажете мнението пък утре или другиден ша се включа по-активно в темата и ша ви покажа и други работи.

Ето първия линк Снимки извадени от папка ...,,Строго секретно ,,....Били са криени от обществото. Хакери от доста страни разбиват сървара и ги пускат в НЕТ-а.
Сами преценете вярноста им..... ([url]http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=79264[/url])

Темата не е точно определана за такива работи ама я с тва почвам.


Това може би са Атланти ::)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: gargamella в Ноември 25, 2010, 10:41:37
мисла че тава ше му а по-интересно
[url]http://www.book.store.bg/p20624/ne-pipaj-tazi-kniga-ian-van-helsing.html[/url]


Ммммда.  :) Книгата наистиня изглежда интересна и я ша си а поръчам!

Благодарско Джайо  :)
[/quote

Добри а сети се за кака си ! Имам тази книга ,чела съм я и ще ти я дам! Аз и по-рано ти казах че имам много интересни книги на тези теми но ме беше страх да не ти се промие мозъка ;)исъм на мнение ,че не трябва да сме крайни и вечно настроени негативно към всичко ,което не разбираме,факт е от историята ,че точно креативните и малко смахнатите са направили най-великите открития ,а и колко неща ,които ни се струваха преди 20 г. фантастични вече са факт ???


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 25, 2010, 10:49:15
Ми ок, ше чакам с нетърпение. :) Аз и без тва мислех да си я поръчвам! ;) :) :)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 26, 2010, 11:38:22
За мене е голема загадка що подписа на Добри стана текаф с толеки червени букви - да не си получил чалга удар баце  ???


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Ноември 26, 2010, 07:28:57
ами то - накъдето и да се обърнеш, се чалга. Писнало му е на уя на мунчету. Разбирам го.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 29, 2010, 09:17:15
Ааа, неа Цоне - съга са пуправил и а влел у правиа пат - Металица !  ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 29, 2010, 09:39:46
Я отфрълих е 120 страници от книгата дека Джайо ми препоръча. Сетрами ми я донесе. Много е интересна има неща за които може да се поспори де но аз (незнам защо) но съм склонен да повярвам ::) ::) Има логика в дова което се говори и автора е поднесъл информацията заедно с докуметти и факти и по такъв начин за да грабне любопитството на читателя.

На мене лично ми е интересно много. Благодаря още веднъж на Джайо и на кака естествено  ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 29, 2010, 09:47:00
ааааа виде ли сага че щатите съ ипотекирани  че човека а напраен по трудово от гванземалците и че совите не съ тава което съ ;D ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Ноември 29, 2010, 09:50:20
ааааа виде ли сага че щатите съ ипотекирани  че човека а напраен по трудово от гванземалците и че совите не съ тава което съ ;D ;D

Чекай чекай.......чеки да прочета целата книга и тогива ша говориме. Наистина некой неща найстина граничат със фантастиката но знае ли човек, а до совите не съм стигнал ако говориш сериозно де  ;D ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 29, 2010, 09:50:34
ааааа виде ли сага че щатите съ ипотекирани  че човека а напраен по трудово от гванземалците и че совите не съ тава което съ ;D ;D

 и че сичко започва от Кула - юлкята на цивилизацеата принципно, ма некои ора све още не го разбират ...


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 29, 2010, 10:18:12
е така де
виа да не мислите че от тава восокотехнологично соражение
(http://prikachi.com/images/144/2712144G.jpg)
съ изтрелвале фафли като фуманитарна помош за братска Югославиа
нееееееее от тука нашите предци(гванземалци)съ излитале ф необятниа космос към нашата прародина-някаде там ;D ;D


Добри     за совите питай сестра ти     ти явно не си гледал поа сериал


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Ноември 29, 2010, 10:22:51
Катюша може све- я съм съгласен че моа фърли .......


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 29, 2010, 10:24:30
Джайо, азе би черпил тоя дее напонпа гимите на зила - нека седи, за да видат нЯщо, че е таа држвава имала и армеа отка сега закриват све - и на макя си путката да закриат доно  >:( >:( :-\ къ ма яд дееба ...


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 29, 2010, 10:35:22
не съ напомпале гумите а са подложиле на мостовете кетуци ма ка са види от предните си откраднати
и не а ЗИЛ а е ЗИС и съм сигурен че на таа фотка кормилниа вал вече а свален за цеф на пушка що одговара на 12-ти калибър(май така беше)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 29, 2010, 10:37:16
.. и доно кво са свалиле, и вала де    да си ги загнетът у гз, що я най-сгоднао и арно


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: BEKO в Ноември 29, 2010, 10:48:44
не съ напомпале гумите а са подложиле на мостовете кетуци ма ка са види от предните си откраднати
и не а ЗИЛ а е ЗИС и съм сигурен че на таа фотка кормилниа вал вече а свален за цеф на пушка що одговара на 12-ти калибър(май така беше)
За калибъра си праф-18.6мм-дванаеска,а газковиа-16.8мм-чудесна шеснаеска.Тоо при руската техникъ сичко стаа и за войнъ...


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 29, 2010, 10:57:55
не съ напомпале гумите а са подложиле на мостовете кетуци ма ка са види от предните си откраднати
и не а ЗИЛ а е ЗИС и съм сигурен че на таа фотка кормилниа вал вече а свален за цеф на пушка що одговара на 12-ти калибър(май така беше)
За калибъра си праф-18.6мм-дванаеска,а газковиа-16.8мм-чудесна шеснаеска.Тоо при руската техникъ сичко стаа и за войнъ...
а мене съ ми казвале че цигарите съ 7,62 демек с калибъра на калашникоф куршум
руснаците съ помислиле за сичко
не казвам че а така по-скоро е въпрос


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 29, 2010, 11:01:23
А със каква цел цигарите са биле точно тоя диаметър определен по този калибър ? Някой знае ли ?


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Ноември 29, 2010, 11:05:31
Две машини за цигари - ДЕКУФЛЕ И ШКОДА  ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Ноември 29, 2010, 11:14:30
А със каква цел цигарите са биле точно тоя диаметър определен по този калибър ? Някой знае ли ?
епа че уш при военно положение  цигарените можле да съ преустройват като фабрики за патроне


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Ноември 29, 2010, 11:16:34
но само у некои машини, я сам гледал по дискавъри и после фуй - къ викат на по родопите


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Ноември 29, 2010, 11:17:19
Ми-моа - я имам две у гаража ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: gargamella в Декември 02, 2010, 08:23:40
Я отфрълих е 120 страници от книгата дека Джайо ми препоръча. Сетрами ми я донесе. Много е интересна има неща за които може да се поспори де но аз (незнам защо) но съм склонен да повярвам ::) ::) Има логика в дова което се говори и автора е поднесъл информацията заедно с докуметти и факти и по такъв начин за да грабне любопитството на читателя.

На мене лично ми е интересно много. Благодаря още веднъж на Джайо и на кака естествено  ;D
Молим,заповедайте отново 8)А совите беа от Туиинпиииксо....ааа.повна ,повнааа ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Декември 02, 2010, 09:22:55
... и един маромот завива шеколадете  (http://lanix.org/blog/images/marmot.gif)   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Декември 03, 2010, 11:53:39
Джайо, азе би черпил тоя дее напонпа гимите на зила - нека седи, за да видат нЯщо, че е таа држвава имала и армеа отка сега закриват све - и на макя си путката да закриат доно  >:( >:( :-\ къ ма яд дееба ...
Ако не беа закрили КЕЧ, магистрала Тракия, АЕЦ Белене и Дунав мос вече щяа да работът.

http://it.dir.bg/2010/12/01/news7535957.html
http://news.nationalgeographic.com/news/2010/12/101202-nasa-announcement-arsenic-life-mono-lake-science-space/


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Декември 04, 2010, 09:03:43
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7703&sectionid=4&id=0000604
 :P ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: masok в Декември 04, 2010, 09:08:11
[url]http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7703&sectionid=4&id=0000604[/url]
 :P ;D


хаха таман се чудех кога ша го пущи некой И тва ;) :)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Януари 03, 2011, 09:15:29
Дали е възможно да обърна темата в малко по друга насока  ;D ;D тя пак ще се казва "Загадки", но няма да са баш такива загадки.  ;D ;D
Те една загадка:

Мъж и жена пътували с автомобил, но бензина свършил. Мъжът казал на жената да не излиза от колата и никого да не пуска в нея. После тръгнал за бензин, а когато се върнал видял, че жената е мъртва, а в колата има непознат. Кажете какво се е случило, ако жената е изпълнила всички заръки на мъжа?


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Оджака в Януари 03, 2011, 09:16:31
кво ти стана бре модел  :o :o :o


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Януари 03, 2011, 09:17:29
Дали е възможно да обърна темата в малко по друга насока  ;D ;D тя пак ще се казва "Загадки", но няма да са баш такива загадки.  ;D ;D
Те една загадка:

Мъж и жена пътували с автомобил, но бензина свършил. Мъжът казал на жената да не излиза от колата и никого да не пуска в нея. После тръгнал за бензин, а когато се върнал видял, че жената е мъртва, а в колата има непознат. Кажете какво се е случило, ако жената е изпълнила всички заръки на мъжа?
Добри ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Януари 03, 2011, 09:18:08
Па кво да миа станало, нищо и без тва темата нема голем интерес барем да са пошъшканосваме малко  ;D ;D ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Януари 27, 2011, 02:15:10
Але кви дзверове пливат у барата на бабино, тама у длибкоиа вир поди моста  :green:  :riba:
http://smotri.com/video/view/?id=v1518679bb4b (http://smotri.com/video/view/?id=v1518679bb4b)


Абе некои знаа ли ги таа (http://smotri.com/video/view/?id=v1518674da36) тваръ ква е  ???


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: пергишин в Януари 27, 2011, 05:28:45
Абе на тиа имсаа преебал сървара та нищу са невиди  :no: :no: :no:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: ШЛЕПЕТАР в Януари 28, 2011, 07:09:58
тава няко дзвер я намерило на Дарт вейдаря каската и си я носи на гръба :)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Януари 28, 2011, 12:06:48
Тава е така наречената Мечоопашка - оно е гадина от раздела на ракообразните ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Януари 28, 2011, 02:24:34
лазда ги има и у лома  :tazz:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Януари 28, 2011, 08:11:40
лазда ги има и у лома  :tazz:
Нема ги да еба - а иначе ако ги имаше щеа да ни издът мъдете бре Кънчо ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: jaio в Януари 28, 2011, 08:14:14
лазда ги има и у лома  :tazz:
Нема ги да еба - а иначе ако ги имаше щеа да ни издът мъдете бре Кънчо ;)
аъъ и щеше да им викаме свиреп мъдоблизец


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Януари 28, 2011, 08:21:11
Ломски речен мъдуедец :smeeeh:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Самотока в Януари 28, 2011, 08:34:20
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:

таа вечер е на тема крщение на дзверове - аресва ми -

забелезвате ли че секи ден е станал тематичен у форома


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Самотока в Януари 28, 2011, 08:35:16
ручейен ивичест мъдоблизец


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Януари 28, 2011, 08:49:31
Дръгнещ дълбокоподводен мъдурапец :smeeeh:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Януари 28, 2011, 09:00:04
Дръгнещ дълбокоподводен мъдурапец :smeeeh:

Абе нема тиа мого сгодно ако неко текаф сатфер та зафане изотзадем за мадете и прилепи черупки къде гъзерете - за друго кво чети нагоди, сам мое си претставиш   :green: :smeeeh: :green:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Януари 29, 2011, 12:19:15
Дръгнещ дълбокоподводен мъдурапец :smeeeh:

Абе нема тиа мого сгодно ако неко текаф сатфер та зафане изотзадем за мадете и прилепи черупки къде гъзерете - за друго кво чети нагоди, сам мое си претставиш   :green: :smeeeh: :green:

Да са не искулцати само неко мъжоебец, че ча тогива ша си ебе мамата!  :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Краси от Дражинци - Геговския в Януари 29, 2011, 11:11:38
Нема страшно - че стиснем бузи и че го водм у плен :smeeeh:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Aврам в Февруари 15, 2011, 04:15:49
Това си заслужава да бъде чуто.Не че е нещо ново,но все пак не е лошо да му се направи задълбочен коментар.Не емоционален,а смислен и с доводи,защото въпроса е сериозен.


http://www.youtube.com/watch?v=lstfdkyGvSo&feature=related


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: унучка на Тинджулата в Февруари 15, 2011, 04:21:58
Не моо разбера сичко дека приказва, испущам нишката. :-[ Едно резюменце, ако моо напраи некой.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Февруари 15, 2011, 04:52:00
Бако Авраме достатъчно ми беше да чуам пръвите минута и 30 секунди дето тоо връл последовател на БГ аналога си Петър Добрев обесняваше чу бугарите биле крадливо племе де дошли на местото на сръбската дръжава де се разпаднала и повече немаше нужда да му слушам простотиите......И 5 часа да приказва-ша приказва глупости.Дебелоглавите Гарашанини следовници немат место у 21 век.....биа ги като тупан американците,станаа Смедеревски санджак къкто са си биле изначално,ма акъл у главата нги нема да дойде........сакаш доводи-на фантазии можеш ли да отговориш с доводи и факти-фантазиите нещът доводи а вера.....а сръбетата винаги са си вервале-на глупостите ,което не моо нги се отрече.Слушах го внимателно целото-да си не помислиш че не съм те послушал.Прочети историата на Сръбия-та ако ще и най-елементарната у БГ Уикипедиата и ша видиш ,че у Београд фалшификаторете и ура-патриотарете никоги не са слазали от пръвиа ред на историчарете.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Самотока в Февруари 15, 2011, 04:54:49
оффф - изслушаите го прикаа неща без факти и бугарскиа е српсски диалект и Велика бугариа е от дунав до стара планина и до черно море


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Aврам в Февруари 15, 2011, 09:53:10
Интересно ми е само,що таа велика Српса дръжава секой пут е сътворявана с различно име?Може би много неудачници са се пробвали през годините да създават нещо като дръжави до каде се стигне последната да я именуват Србиа.Що ли с бугарите не е така?Може би щото си дръжат на името?А може би и щото они единствени са имали дръжава до кадето другите на полуострова са се чудили кви са в съшност?А дали изобщо е имало тогава други?


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: шашовия в Февруари 15, 2011, 11:31:52
чеки да се включим и я като новобранка.Когато Българска държава отсам Дунава(не визирам предишните български държави на различни места) е имало вече 250-270г. сръбските кяжества са били N на брой,борейки се едно с друго и са били в полувасално положение спрямо България,така,че подобни глупости като на въпросния сръбски КУРОЕДЕЦ са меко казано малоумни!!!


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Ристо Цоцин в Февруари 15, 2011, 11:51:50
Да се смеаш ли , да ревеш ли..."Бугари су 70-80 по сто срби", "Хрвати" (и за тех има лекциа)- "75-80 по сто срби". "Словенци - то са срби коиим йе само променено име"...

не че нашта научна "мисъл" нема такива елементи- Чвора ги знаа сигурно по подробно-афтономните теории къде според тех от Ирландия до Монголия сички произлизат от "болг-арийците" ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: шашовия в Февруари 15, 2011, 11:59:51
Стефан Цанев къде вика и ендианците и китайците и египтяните са българи :smeeeh: papa


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Aврам в Февруари 16, 2011, 10:03:08
Само каде незнаат.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Февруари 16, 2011, 10:54:22
Па но доскоро и ниа не знаахме ,че они са биле от наще....ма па като съ замисла-къ звучи-египтобългарете-същите на цвет и тен като -индобългарете :smeeeh: :smeeeh:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: onufri в Февруари 16, 2011, 12:04:28
Да се смеаш ли , да ревеш ли..."Бугари су 70-80 по сто срби", "Хрвати" (и за тех има лекциа)- "75-80 по сто срби". "Словенци - то са срби коиим йе само променено име"...

не че нашта научна "мисъл" нема такива елементи- Чвора ги знаа сигурно по подробно-афтономните теории къде според тех от Ирландия до Монголия сички произлизат от "болг-арийците" ;D

точно. на Балканите у сички дръжави е плъно с такиви болни мозъци и немат измиране, бе мааму стара.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: илюшин в Февруари 16, 2011, 12:10:45
Стефан Цанев къде вика и ендианците и китайците и египтяните са българи :smeeeh: papa

Вавилонската царица, къде Мойсей одил да са моли да приюти юдеите - императрица на Българите  :smeeeh:

Иначе србете са ясни - тука некой май наскоро пуща изследването колко са прости и шовинистични (имаше въпрос верно лиа, че српските университети са се появили преди западноевропейските - 80% беа казали ДА)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: onufri в Февруари 16, 2011, 12:16:38
ми къ
тава Болоня, Саламанка, Оксфорд, Моксфорд, сичките са биле филиале на университета в Крива Паланка, къ ги мислиш ти таа работа


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: илюшин в Февруари 16, 2011, 12:19:21
Сърби са създали кирилицата, смятат 58% от жителите в западната ни съседка. Това показва проучване на Белградския център за граждански права, пише в.“Блиц”.
То било проведено сред 1086 пълнолетни сърби.
68% от тях вярват в историческото превъзходство на сръбския народ над останалите балкански народи. Цели 39% смятат, че сърбите населяват Балканите, откакто свят светува.
“Националистическата интерпретация на историята взема връх над научната, което е много опасно”, коментира психологът Жарко Корач.
На въпроса в проучването коя е най-важната личност в световната история, най-много - 21% от анкетираните, посочват Никола Тесла (изобретател със сръбски произход). 70% са убедени, че Сърбия е водила само освободителни войни, а 51% мислят, че във всички войни през последните 200 г. страната им е била победител. Попитани кога е основан първият сръбски университет, 32% отговарят - преди тези на Запад. А верният отговор е 800 г. след западните университети. 84% пък не знаят кога са водени Балканските войни


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Маруца в Февруари 16, 2011, 12:21:50
Бе тава србете се ги срби нещо..ебааа тоа шугав народ па и глупоф ми са види...сал един истински глупак моа бъде толко заслепен в своето (лъже)величие... ;D


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Чвора в Февруари 16, 2011, 12:27:01
оффф Мариуцкеее млого си права-на назе 1918г след Пръвата световна ни дойде просветлението-та и досеги сме светнале,ма сръболята никоги нема да нги дойде-щото акъла и мензиса не доат ли навреме не ти доаждат изобщо..а дано и на сръболята нги а дошло времето-въпреки че за ньи си мисла ,че важи правилото-а дано ,ма нада ли.....


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Брутале в Април 09, 2011, 12:31:21
ЕКСПЕРИМЕНТЪТ ФИЛАДЕЛФИЯ
ИСТИНСКИТЕ РЕЗУЛТАТИ

интервюиращ: Лийдинг Едж Нюз /ЛЕ/

Ал Биелек е автор на книгата "Експериментът Филаделфия" и е бил в подземията на военната база в Монтоук.

ЛЕ: Разкажете ни историята на Експеримента Филаделфия. Вие и брат ви Дънкан сте били морски офицери на борда на кораба Елдридж, участвал в експеримент, целящ постигане на невидимост. Какво точно стана?

БИЕЛЕК: Имаше 2 теста първият на 22 юли, 1943г. Апаратното оборудване работеше много добре и флотът постигна невидимост от радар, поглед и камера. Големият проблем беше, че персонала, който се намираше на кораба, се повлия много зле от огромната мощност на електромагнитната радиация. Бяха напълно дезориентирани. Нервната им система функционираще неправилно и се разболяха много зле.

ЛЕ: Как един предмет се прави невидим?
БИЕЛЕК: Чрез изместване във времето. Предотвратяваш отразяването на светлина, или на радарна енергия от него. Ако няма отразена светлина, или радарна енергия, няма да го видиш. Работеха с концепцията да манипулират времето, за да направят обекта невидим.

ЛЕ: Какво стана с вас и Дънкан?
БИЕЛЕК: По време на експеримента бяхме в контролната стая. Радиацията не оказа влияние на онези от нас, които бяхме под палубата, защото бяхме екранирани от стоманата.

ЛЕ: Въпреки проблема с персонала, флотът назначи датата за втория тест за след помалко от месец, така ли?
БИЕЛЕК: Да. Казаха: "Добре. Срокът е до 12 август. Направете каквото трябва, за да бъде завършен експеримента. Тестовете трябва да бъдат приключени към тази дата, или го забравете." Беше краен и окончателен срок. Не искаха оптическа и невидимост. Само радарна.

ЛЕ: По какво вторият тест се различаваше от първия?
БИЕЛЕК: Беше много успешен с това, че постигнахме радарна невидимост след 70 секунди. Неизвестно за онези от нас, които бяхме в стаята за управление, корабът станал невидим и изчезнал от пристанището /Филаделфия/. Останала хубава голяма дупка там, където корабът бил във водата. При това не забравяйте, че за втория тест не искаха оптическа невидимост, а само радарна.

ЛЕ: Без да се опитват да я получат, тя все пак стана, така ли?
БИЕЛЕК: Те искаха само невидимост от радар. Корабът става като мъгла и изчезва. Даже водната линия изчезва.

ЛЕ: Къде отива кораба?
БИЕЛЕК: В хипер пространството.

ЛЕ: Какво означава това?
БИЕЛЕК: Математически обяснено, това е област, която се намира извън нашата нормална триизмерна реалност. Всъщност, тя е извън реалността на 6то измерение. Съществуват три физически измерения, както ги виждаме ние, и три времеви измерения. И така, корабът беше извън нашата област, включително времевата. Хипер пространството е хубав математически термин, който означава, че е никъде от гледна точка на нашата реалност. Никой не може точно да посочи къде е.

ЛЕ: Добре. Корабът е в хиперпространството. Какво стана след това?
БИЕЛЕК: След около 30 секунди, оборудването полудя. Аз и брат ми наблюдавахме в стаята за управление странни ефекти.

ЛЕ: Какви точно?
БИЕЛЕК: Електронните лампи започнаха да примигват. Като на вълни, което беше много необичайно. След това започнаха високоволтови дъги, например много светещи болтове въпреки, че в стаята нямаше високоволтово оборудване, което да предизвика подобни ефекти. Опитахме се да се свържем с някого по радиото, но чувахме само пукане. Бяхме сами в ефира, затова решихме да изключим оборудването. Отидохме до шалтерите, но те бяха замръзнали. Тогава решихме да
излезем навън и да се качим на палубата.

ЛЕ: Какво видяхте на палубата?
БИЕЛЕК: Зеленикава мъгла. Моряци, които се движеха наоколо. Цареше голямо объркване.

ЛЕ: Какво ставаше с другите моряци?
БИЕЛЕК: Тичаха в кръгове, сякаш бяха напълно дезориентирани. Не знаеха къде са и какво да правят... държаха се почти като луди, но не напълно. Очевидно бяха силно обезпокоени, или невротизирани. Дънкан и аз видяхме това и решихме да скочим от борда и да доплуваме до брега.

ЛЕ: Защо не останахте на поста си?
БИЕЛЕК: Защото не можехме да спрем оборудването. Качихме се на палубата, видяхме какво става и скочихме от борда. Само че така и не достигнахме до водата.

ЛЕ: По това време в хипер пространството ли плувахте?
БИЕЛЕК: Плувахме някъде. Имаш чувството, че падаш през тунел. Не знаехме къде сме и какво става. Като че ли пътувахме така около две минути (преценката ми е напълно субективна) и свършихме в една военна база застанали на крака с метална ограда зад гърба.

ЛЕ: Как се казваше базата?
БИЕЛЕК: Базата Монтоук в Лонг Айлънд, Ню Йорк, но тогава не знаехме това. Веднага един хеликоптер ни освети. Тогава още не знаехме какво е хеликоптер - през 1943 година те бяха още на етап изпитания. Военната полиция дотича, хвана ни и ни вкара в сградата. Слязохме с един асансьор няколко етажа надолу под земята. Възрастен цивилен пристъпи към нас и каза "Господа, очаквах ви. Аз съм Доктор Фон Нюман." Не му повярвахме.Казахме му, че това е невъзможно, защото Фон Нюман е много по-млад и ние сме се разделили с него преди около час. Той каза "О, да. Наистина съм аз. За съжаление, вече не сте в 1943. Тук е 1983. Аз съм с 40 години постар. Добре дошли в Монтоук. Това е проектът Финикс." Все още не му вярвахме.

ЛЕ: Какво си мислехте?
БИЕЛЕК: Че човекът не е с всичкия си.

ЛЕ: Мислили ли сте някога, че някой може да ви е взел от кораба, да ви е промил мозъка и да ви е поставил в този необичаен сценарий?
БИЕЛЕК: Много неща си мислехме. Бяхме объркани и развълнувани. Фон Нюман ни разведе из подземията. Тогава видяхме всякакви компютри, магнетофони, големи дисплеи и др.

ЛЕ: Неща, които очевидно не са съществували през 1943?
БИЕЛЕК: В САЩ през 1943 нямаше дори магнетофон. Не разпознахме оборудването от този тип. Гледахме цветна телевизия на голям екран. Дотогава бяхме гледали само чернобяла. Рекламите бяха интересни. На една видяхме реактивен самолет 1943 ги нямаше. Бяхме много развълнувани и си мислехме, че възрастният човек може би наистина е Фон Нюман и че може би наистина сме в бъдещето! Разведоха ни и горе из базата, но не ни дадоха да излезем от нея. Върнаха ни отново при него и той ни каза: "Господа, имаме проблем. Вашият кораб Елдридж е все още в хипер пространството и мехурът около него нараства. Ние можем да изключим оборудването тук в Монтоук, но оборудването на вашия кораб продължава да работи и да захранва мехура на
хипер пространството. На борда има достатъчно гориво за работа на генератора в продължение на 30 дни, ако не го разрушите."

ЛЕ: Какво би станало, ако мехурът беше продължил да нараства?
БИЕЛЕК: Той ни каза, че може да стане толкова голям, че да обгърне цялата планета.

ЛЕ: Значи, Земята щеше да бъде в хипер пространството някъде отвъд шесто измерение?
БИЕЛЕК: Да, извън нашето нормално пространство. Кой знае какво щеше да стане тогава. Затова трябваше да се направи нещо, за да спре да нараства. Решиха да ни изпратят обратно на кораба, за да разбием оборудването. Казаха ни, че в Монтоук имат пълен контрол над пространството и времето и че могат да ни изпратят където и да е, в който и да е момент.

ЛЕ: Имаха машина на времето, в която да влезеш и която да те пренесе другаде, така ли?
БИЕЛЕК: Да. Имаха. Това беше тунел във времето всъщност беше нещо повече от машина на времето. Не им повярвахме, но те ни изпратиха обратно на борда на Елдридж, с инструкции да разрушим оборудването по какъвто начин искаме, само и само да го накараме да спре.Върнахме се обратно на кораба за да разбием оборудването, без точно да знаем какво ще стане.

ЛЕ: Как разбихте машините?
БИЕЛЕК: Намерихме брадви и започнахме да разбиваме оборудването наред. Генераторът спря.

ЛЕ: И се върнахте в триизмерната реалност?
БИЕЛЕК: Преди корабът да се появи отново в пристанището, обаче, се качихме на палубата и видяхме моряците, закопани в стоманената палуба и преградата на кораба. Един от тях беше по-младия ни брат.

ЛЕ: Защо хората бяха заклещени в стените?
БИЕЛЕК: Поради процеса повторно материализиране от хипер пространството в нашата реалност. При разпадането на полетата, молекулярната структура на телата на моряците също се изместваше. Ако в този момент се движеха наоколо, а повечето от тях го правеха, докато се материализират отново те оставаха в течно състояние. И ако при това “плуване” наоколо по време на повторното материализиране се окажеха в близост до стена, се заклещваха в нея.

ЛЕ: Как вие с Дънкан избегнахте тази трагедия?
БИЕЛЕК: Не я избегнахме напълно. Малкият ни брат Джим умря по този начин(заклещен в стоманата). Дънкан не остана на борда. Скочи отново преди полетата да се разпаднат напълно и отиде в 1983, или някъде около този период.

ЛЕ: Защо Дънкан напусна отново заради това което стана с Джим ли?
БИЕЛЕК: Да. Джим умря заклещен в преградата на кораба. Дънкан изчезна отново в бъдещето. Аз останах там (на борда на кораба) и полетата отново се материализираха.

*****  край на първа част *****


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Брутале в Април 09, 2011, 12:31:36
***** продължава от: ТУК (http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=726.msg161527#msg161527) *****

ЛЕ: Вие също можехте да скочите през борда.
БИЕЛЕК: Можех. Дънкан очакваше да го направя. Не го направих по една причина. Видях там Джим, който плачеше главата и раменете му се подаваха от стоманата. Прегърнах го през раменете и умря по този начин.

ЛЕ: Изгубихте двамата си братя и пропътувахте 40 години във времето. Това е достатъчно, за да побърка един средностатистически човек.
БИЕЛЕК: Да. Ако е средностатистически. Аз останах нормален, вероятно поради тренинга си. Може би съм бил избран за тази работа от някой, който е знаел повече от мен самия. Често съм се питал, "Защо аз?"

ЛЕ: Как мислите, защо?
БИЕЛЕК: Вероятно заради баща ми. Бил е във флота. Занимавал се е с контрабанда на еврейски учени от Германия по време на Втората Световна Война. Един от тях е бил Херман С. Унтерман, който покъсно става директор на проекта Монтоук за периода 1977-1983г.

ЛЕ: Когато бяхте в 1983, разбрахте ли кой е спечелил Втората световна война и занесохте ли обратно някаква военна информация?
БИЕЛЕК: Да. Казаха ни, че сме спечелили войната и сме в студена война с Русия и че сме ходили на Луната.

ЛЕ: Казаха ли ви нещо, което можеше да промени събитията?
БИЕЛЕК: Не. Има проблем във връзка с това нарича се примка във времето. Това, че сме били там (в бъдещето), нарушаваше потока на времето и създаваше вълна във времето. Ако бяхме занесли със себе си познания, с които да променим историята на войната, или да ускорим нейния ход, можехме да предизвикаме времеви парадокс на затворената примка, при който достатъчно сериозна намеса в миналото може да промени бъдещето. При това положение лицето, което се намира в бъдещето, щеше да се промени там, където е.

ЛЕ: Когато пътуваш във времето кое се счита за настояще?
БИЕЛЕК: "Настояще" е там, където си. Отправната ти точка е там, където си роден. Там възниква "заключване във времето". Дори когато се движиш напред или назад по потока на времето, отправната ти точка си остава същата.

ЛЕ: Защо според вас се случи това с вас и Дънкан?
БИЕЛЕК: Никога не сме могли да си отговорим. Може да е било планирано, но не от нас, или от някой друг на кораба. Имаше още двама, които скочиха от борда, но те се разпаднаха.

ЛЕ: Когато се върнахте отново в 1943г, каква разлика открихте у себе си?
БИЕЛЕК: Драстично се промениха възгледите ми. Физически нямаше разлика.

ЛЕ: Бяхте ли свидетел на извънземна намеса?
БИЕЛЕК: През 1943г не съм виждал извънземни. След това разбрахме, че са били там. Имам снимка на Валиант Тор (същество идващо от подповърхността на Венера), направена на Елдридж. Смятам да покажа тази снимка в Ашвил, на изложението в Северна Каролина. Извънземните бяха сериозно ангажирани в Монтоук. Бяха там видимо предимно между 1973 до 1983, когато помагаха във връзка с тунелите във времето.

ЛЕ: Каква полза имаха те от това?
БИЕЛЕК: Те бяха онези, които определиха крайната дата 12 август 1943 при работата по Експеримента Филаделфия. Когато стана пътуването във времето, то предизвика пукнатина в пространствовремевия континуум, но без да го разруши. Тази пукнатина позволяваше да преминават през нея извънземни космически кораби от други места много на брой и с големи размери. Пукнатината беше образувана, когато експеримента Монтоук се свърза с Експеримента Филаделфия. Но те(правителството) нямаше да могат да направят това без помощта на извънземните, особено от гледна точка на оборудването.

ЛЕ: Затова ли правите извода, че извънземните са участвали в проекта през 1943?
БИЕЛЕК: Да. За да могат двата експеримента да се свържат един с друг.

ЛЕ: Според вас тези извънземни негативни ли бяха по природа?
БИЕЛЕК: Основно да.

ЛЕ: Какви доказателства имате за извънземна намеса?
БИЕЛЕК: Правителството има снимки. Физически аз видях извънземни, когато бях в подземията на Монтоук.

ЛЕ: Казвате го доста свободно. Защо според вас не ви пречат?
БИЕЛЕК: Може би заради пътуването във времето, което направихме с Дънкан и възникналият в резултат от това камшик на времето. Те (правителството) няма да смеят да ни пипнат преди 2003 година.

ЛЕ: Защо точно 2003та?
БИЕЛЕК: Тогава се навършват 20 години от инцидента. Времевите уравнения показват, че поради биоритмите на Земята, са необходими 20 години, докато всичко по цялото трасе отново се стабилизира и то отново стане такова, каквото е било преди всичко това да се случи. Няма какво да се притесняваме за миналото. Само за бъдещето. Ако тази дупка във времето не затихне от нещо през 2003 година, тя може да се активира отново и да стане полошо.

ЛЕ: Вие с Дънкан ли сте "фактора за затихването й"?
БИЕЛЕК: Да.

ЛЕ: Какво ще стане, ако умрете преди 2003 година?
БИЕЛЕК: В зависимост от това колко близо се случи то до 2003 година, ефектът може да бъде много дестабилизиращ и да окаже "разместващ" ефект върху Земята.

ЛЕ: Това е сериозно изявление. Значи ако си отидете вие, ще си отиде и Земята?
БИЕЛЕК: Правителството няма да ни остави да умрем.

ЛЕ: Да приемем, че вие и Дънкан сте живи на 12 август 2003 година. Какво би могло да стане с тази пукнатина във времето?
БИЕЛЕК: Цялото нещо се стабилизира и вероятно се затваря, освен ако някой не създаде оборудване, за да я принуди да остане отворена.

ЛЕ: Има ли награда за главата ви след 12 август 2003?
БИЕЛЕК: Теоретично погледнато, би могло да има награда за главата ми сега, защото говоря толкова открито за проектите Монтаук и Филаделфия. Но никога не ме е закачал никой. Други са ги заплашвали, но мен не.

ЛЕ: Защо според вас правителството ви оставя да говорите толкова открито?
БИЕЛЕК: Не мога да си обясня това. Казах достатъчно неща заради които други са били разпъвани, но на мен никой не ми е казал дори "бау".

ЛЕ: Защо хората трябва да вярват на вашата история?
БИЕЛЕК: Свършете си работата и разследвайте. Има достатъчно документи на разположение.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Май 03, 2011, 07:13:13
Да измамиш гравитацията
Виктор Гребенников побеждава физичните закони и става невидим, „крадейки“ технологии от природата


(http://www.spisanie8.bg/images/articles/416/grebennikov2.jpg)
Виктор Гребенников и прототипът на неговия антигравитатор

Има неща, които е невъзможно да си представим, дори да включим въображението си на пълни обороти. Например технология, „открадната" от вид бръмбари, позволяваща да бъде победена гравитацията! Води до феноменални, необясними явления. Човек лети със скорост 90 км/ч, защитен от околната среда. Невидим! Дори и да падне, не може да пострада. Звучи като научна фантастика и е една от най-спорните технологии от края на миналия век. След смъртта на изобретателя Виктор Гребенников през 2001 г. първият прототип на антигравитатора мистериозно изчезва.

 

Достатъчно е да напишете в търсачка името Виктор Гребенников и ще научите, че това е виден руски ентомолог (учен, изучаващ насекомите) и изобретател. Например можете да отидете на www.sinor.ru/~che/grebennikov.htm. През 1988 година той патентова „Ефект на кухинните структури". Надали това име може да ви каже много, но става дума за изводи и резултати, които карат днешните скептици да ги определят като „фантастични" и „невъзможни". И те не са предложени от някой луд или социален аутсайдер, а от ентомолог с международно признание!

Гребенников не е първият

 

изследовател, отворил вратата на „природните патенти"

 

- цялата наука бионика се занимава с това. Но успехът, постигнат от руския специалист, наистина е изумителен. Ученият умира през 2001 година и уникалната му антигравитационна платформа изчезва от музея, където се е намирала. Местонахождението є днес е неизвестно.

Запазени са свидетелства на учени, с които той е споделял разработките си приживе, снимки, журналистически статии за полетите му и авторската книга „Моят свят", където внимателно, но доста лаконично са описани постижения, които са истинска

 

революция в придвижването в пространството

(http://spisanie8.bg/uploadfiles/images/2%202011/untitled1.jpg)
Двете архивни снимки показват как антигравитаторът на Гребенников се отлепя от Земята и полита нагоре. За съжаление днес загадъчният апарат не може да бъде видян, тъй като изчезва мистериозно след смъртта на учения.

Всичко започва с изследването на един вид сибирски бръмбари, за които със сигурност се знае, че аеродинамичните закони не позволяват да могат да летят. На базата на техните принципи той открива ЕПС („Эффект полостных структур" - ефект на кухинните структури). Според него определени структури, от типа на повтарящи се пори или клетки, имат непознато за науката въздействие върху пространството и определен реактивно отблъскващ ефект. Той добавя към маховите усилия на бръмбарите тяга и прави полета им възможен.


От 1988 до 1990 г. ученият задълбочава изследванията си и успява да конструира устройство, с което да полети, и то със скорост 25 м/сек (или 90 км/ч)!  В пета глава на книгата изобретателят споделя наблюдения, които озадачават последователите му и възбуждат яростни научни дискусии.

Логично е, че при такава скорост на движение стъпилият върху еднометрова дървена площадка „пилот", макар и вкопчен във велосипедното кормило, би трябвало да е направо „издухан".

Но той описва необяснима и за самия него невидима стена, която го движи изправен и защитен от околното пространство. И с това „нелепите" чудеса не свършват – щом се издигне, Гребенников,

 

погледнат отдолу, престава да бъде видим,

(http://spisanie8.bg/uploadfiles/images/2%202011/0_2be3a_78ab7126_l.jpg)
При наблюдение отдолу апаратът или не се вижда (вляво), или се превръща в мъгляв диск или кълбо. Опростена схема от книгата на Гребенников, която обяснява как се изкривяват лъчите.

забелязва се нещо като неясно тъмно петно. А при единствения случай, когато загубва управление на устройството и пада, последствията са пак напълно неочаквани: „летецът" идва на себе си напълно здрав на дъното на двуметрова яма, от която пръстта не е изхвърлена настрани, а напълно отсъстваща, разрушена от неизвестна сила.

Някои реставратори на „аферата Гребенников" смятат смъртта му за неслучайна и я свързват с изчезването на антигравитатора му. Защото почти по същото време умира и големият учен Игнатиев, изобретател на антигравитационния самолет пондеролет.

Той бил в топли отношения с Гребенников, гостувал му е и потвърдил, че ентомологът  емпирично е открил правилния принцип.

 

Прототипът на Игнатиев и чертежите му също така мистериозно са изчезнали

 

Днес историята на науката признава, че през 30-те години на ХХ век електрическите мастодонти са пращали наемни убийци да ликвидират изобретатели на „земното електричество". Защо да не предположим, че заинтересовани от това, днешните фирми, владеещи енергийните запаси, са не по-малко склонни да защитават интересите си на всяка цена?


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Август 09, 2011, 07:24:20
http://www.vbox7.com/play:36cfc35022 (http://www.vbox7.com/play:36cfc35022)  ???


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Август 16, 2011, 11:48:13
http://www.youtube.com/watch?v=B-8bVEIVUh8&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=B-8bVEIVUh8&feature=related)

Интересно ще е да се види мнението на Владимир за тези  гиганти :)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: уйна в Август 16, 2011, 02:55:10
 :o :o


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Пачо в Август 16, 2011, 09:18:41
Къде са го изровиле тава чудо :o


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Август 16, 2011, 09:21:06
Къде са го изровиле тава чудо :o

Етъ, чето че има изровно и у гръция, и стени с каманье не баш размер за нормални оръ. Иначе са вадиле у Китай и Индиа. Азе чекам професоналното мнение на археолога  ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Самотока в Август 16, 2011, 09:28:17
феик


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Владимир в Август 28, 2011, 08:30:28
[url]http://www.youtube.com/watch?v=B-8bVEIVUh8&feature=related[/url] ([url]http://www.youtube.com/watch?v=B-8bVEIVUh8&feature=related[/url])

Интересно ще е да се види мнението на Владимир за тези  гиганти :)

Фотошопа а гулема работа!  :green:


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: кумичката в Февруари 20, 2012, 08:54:35
http://dobritenovini.blogspot.com/2011/09/blog-post.html


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Буба Лида в Февруари 20, 2012, 05:30:49
Змията и синио гущер са многу красиви ма на снимка, инак опрделено изпитвам панически ужас от теа животинки :)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Февруари 21, 2012, 08:29:54
Еш най-дъртото цвеке, де мое се види
(http://www.factor-news.net/img/lead/2012/02/25815.jpg)
http://www.factor-news.net/index_.php?cm=4&id=25815


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Април 18, 2012, 09:14:03
Е да ви питам нещо. една задачка дека ме мъчи ут вчера и не моа да и намера отговора.

Трима мъже в заведение поръчват хапване за 15 лв общо. Всеки дава по 5 лв. Келнера взима парите и ги носи на шефа, който се сеща, че тримата са редовни клиенти и кара сервитьора да им върне 5 лв.

Сервитьора е зле с математиката и си пада малко шмекер. Вместо да се занимава да дели 5 лв между тримата, просто дава на всеки по 1 лв и прибира останалите 2 лв в своя джоб.

Накрая излиза, че всеки от тримата мъже е платил 4 лв или 12 лв общо. Добавяме 2 лв, които сервитьора си е прибрал и стават 14 лв... къде е отишъл 1 лв от първоначално платените 15 лв?


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Април 18, 2012, 09:17:56
Добри, они са плтиле 13 лева .... де сметай


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Април 18, 2012, 09:23:21
Е що 13?

Нали са дали 15 и оня име върнал на секи по един. Демек са дали по 4 лв. #-ма човека по 4 лв са 12 ???


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Април 18, 2012, 09:25:24
15 лева са дале - шефа е врънал 5 т.е. дале са 10, но абния келнер връща по левче 1х3=3+10=13 и за келенера останле 2 лефа ....
и да са не засегнеш само, но тва не е загадка а задача 2 или 3 клас/забавна математика/


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Април 18, 2012, 09:49:28
Нема да са засегам бре? Ма тука има една по сложна. Ако ти са мисли те ти я да вида кво ша измъдриш.

Ето една задача измислена от Айнщайн.
Разправят, че само 2% от хората могат да я решат...
Аз успях за около час и половина. Значи влизам в 2-та процента.

1. Има 5 къщи с различен цвят
2. Във всяка от къщите живее човек с различна националност
3. Всеки от тях предпочита определено питие, пуши определена марка цигари и гледа едно домашно животно
4. Никой от 5-те човека не пие същото питие, не пуши същите цигари и не гледа същото животно като останалите

ВЪПРОС: Кой гледа рибката?

Данни:
- Англичанинът живее в червената къща
- Шведът гледа куче
- Датчанинът пие чай
- Зелената къща е отляво на бялата
- Собственикът на зелената къща пие кафе
- Човекът, който пуши Pall Mall, гледа птичка
- Мъжът в средната къща пие мляко
- Собственикът на жълтата къща пуши Dunhill
- Норвежецът живее в първата къща
- Пушачът на Marlboro живее до този, който гледа котка
- Пушачът на Winfield пие с удоволствие бира
- Пушачът на Marlboro има съсед, който пие вода
- Норвежецът живее до синята къща
- Немецът пуши Rothmans
- Мъжът, който гледа кон, живее до този, който пуши Dunhill


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Април 18, 2012, 10:00:14
Немеца

ма тва са тъпи клиширани ..


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Ристо Цоцин в Април 18, 2012, 10:13:51
15 лева са дале - шефа е врънал 5 т.е. дале са 10, но абния келнер връща по левче 1х3=3+10=13 и за келенера останле 2 лефа ....
и да са не засегнеш само, но тва не е загадка а задача 2 или 3 клас/забавна математика/

Имаше навремето едно книжле с камари такива задачки-закачки, тава не е задача даже-тука номера е да разбереш условието, т.е. че след връщането не гониме сумата 15, а 10, т.е.  3х4=12 лефа платени от усерите минус 2 лефа за келнера = 10 лефа сметка

требва да а на̀мера таа книжка че като глеам младешта (мойта де) кви са абни на текстови задачи...


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Април 18, 2012, 10:16:23
Немеца

ма тва са тъпи клиширани ..

Клишета са що си дрът за тва  :green: :green:

Добре де, а кажи ми как го реши, че ниа с Гери са мъчиме вече 2 часа и не моа да го измъдриме.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Април 18, 2012, 10:18:15
Азе баш за таа книжка са сети Емиле, на руски е она и е с едни така заврътени и убови, ма некога караа младежта да мисли ...
Добри, не съм го мислил, знаял сам отговора ;)


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Шашаригавия в Април 18, 2012, 10:20:01
Азе баш за таа книжка са сети Емиле, на руски е она и е с едни така заврътени и убови, ма некога караа младежта да мисли ...
Добри, не съм го мислил, знаял сам отговора ;)

Е уно такаа глупаво и нема смисъл. И на мене ми е лесно да си го намера некаде отговора ма сакам сам да стигна до него или като не мога некой да ми каже кък.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Колеба в Април 18, 2012, 10:22:05
Баце, тва е логическа задача - пишеш, бришеш сметаш и стигаш до отгвора..ако не ме лъже паметта 7 клас сме я мъдриле баш таа


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Валери61 в Април 18, 2012, 10:26:11
Значи накратко клиентите са дале 10 лева на собственика и 2 лева на сервитьорката, което е 12 лева (на тримата по 4 лева). Иначе казано дали са три петолевки - две са отишли при собственика, а от третата са дали на сервитьорката, като тя им връща три лева и остава че на нея са дали 2 лева (5-3=2). Като цяло дават 15 лева, връщат им 3, значи са дали 12 лева, които са разпределени на 10 (за шефа) + 2 (сервитьорка).


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Дзверъ Джули в Април 18, 2012, 10:27:20
15 лева са дале - шефа е врънал 5 т.е. дале са 10, но абния келнер връща по левче 1х3=3+10=13 и за келенера останле 2 лефа ....
и да са не засегнеш само, но тва не е загадка а задача 2 или 3 клас/забавна математика/

Имаше навремето едно книжле с камари такива задачки-закачки, тава не е задача даже-тука номера е да разбереш условието, т.е. че след връщането не гониме сумата 15, а 10, т.е.  3х4=12 лефа платени от усерите минус 2 лефа за келнера = 10 лефа сметка

требва да а на̀мера таа книжка че като глеам младешта (мойта де) кви са абни на текстови задачи...


Браво!!!


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Цони в Април 19, 2012, 02:30:59
E тъ, ено време условните задачи почваа у трети клас, а към учебника имаше и сборник. То се срещаа влакове, източваха бурета.


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: onufri в Април 19, 2012, 02:58:24
Баце, тва е логическа задача - пишеш, бришеш сметаш и стигаш до отгвора..ако не ме лъже паметта 7 клас сме я мъдриле баш таа

Таа задача ми беше част от една семинарна работа по Operations Research преди 4 годин.

С тетрадка и молив ги реших за нема и половин час, пратих ги на 3-ма приятеле и ониа ги решиа сравнително лесно. Ама докъ напиша алгоритъм къ са решава тава на ена шашова програма ми са отели вола. Добре, че асистента фана та ми помогна малко, що изобщо немаше да са справа, бех много зле по тоа предмет...


Титла: Re:Загадки
Публикувано от: Пустиняка в Април 20, 2012, 10:46:16
E тъ, ено време условните задачи почваа у трети клас, а към учебника имаше и сборник. То се срещаа влакове, източваха бурета.

Ние с наборете и до ден-днешен продължаваме да я решаваме таа задача  :krkanje: :smeeeh: