Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: За консервантите в еденьето и пианьето...  (Прочетена 10596 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MuffDaddy

  • Гостенин
А да заформим тука една дискусиа. Какво е вашато мнение относно тава де у еденьето и пиеньето (т.е. хранително-фкусовата промишленос) почнаа да турат целата мИндилеева таблица, разни Е-та, консерванти, стабилизатори, елвеатории секакви други клесове, да го еба?
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
никуга азе не употребевам -
бащъ ми има неква алергиа от тиа консерванте и зарад него чета етикетете

само бира пиам - що още не моа да си а вара сам си - ма ще се науча ...

ми в таа тема къ да туриме генетично бъзиканите храни - още повече и тава мраза - /доно напраат генетическа банка с оргиналните ръстениа и животни /
« Последно редактиранье: Април 07, 2009, 11:03:31 от samotoka »
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

masok

  • Гостенин
ха они и бирата съсипааа........едно време бира за 3-дни и прокиш..............сеа 3 месеца..............кисело млеко за 5 дни бомбаш ша гръмне...сеа мое седи  и дваисет дена...................шпек салам  на 10-15 ден се умирисваше ..........сеа и он мое седи с месеци.............е да го ева >:(...................сал се питам що и бирата напраиа така,а сам се редил да връщам шишета на баща ми(и компания) и им зимам пресна бира ,и они за една вечер я пиеха и играеха на карти........................ебаго,,,,,,,ако помните ловеше пръца ли от оздоле..................и кой пиеше тава после сраньеееееееееееееее ;D
Активен

Дръмон

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14170
  • Под прикритие-с разкритие!
Я съм съгласен с изрода по-горе ;D
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

masok

  • Гостенин
ооооооооооооо ма ти тука ли си бре омразеееееееее ;D
Активен

ПЕРГИШИН

  • Гостенин
Иам един познат де работи у цех за разни смрадове. Та он разспраа че праиле есенции за ракиа,вино,бира и секакви други.Я отньега си зиам една де смръди на кукуруз  за рибъркък. Та днешното еденье и пиенье нема ништо истинско, ако неси го излекал из кочиньята ели магазата  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
е па да де - ма азе съм зимвал домате от оландеа - па дома домата от градината е 10 пъти по ароматен и сичко - еба го къ ги прават - ако ониа не умеа та напраат домате - азе ли къде ма мръзи да поливам
« Последно редактиранье: Април 08, 2009, 11:22:37 от samotoka »
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

masok

  • Гостенин
не си ял домат биволско сръце(тава е сорт)нема такъф у свето верваи ми...............масло баце, студен с могу сол и рикията у герано истинала...........удриииииииииии дръж се пено за ритлите че пущам воловете по инерцияяяяяяя ;D
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
е ка да не съм - баба ми на пловдивското село /лека и пръс/ само такива гледаше - и 2-3 лехи за буркани от друг сорт къде са белат лесно - хахахахаха

ми дедата на пловдивското село /лека му пръс/ праеше анасонлиика рикиа от грозгье они не пиат винце -  78 града - он си а пиаше - разреждаше а с вОда и она седеше синкава в чашката
« Последно редактиранье: Април 08, 2009, 11:29:50 от samotoka »
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

ПЕРГИШИН

  • Гостенин
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D Укапаса деаба и доматете и рикиата  ;D ;D ;D ;D ;D
Активен

masok

  • Гостенин
оооо тия де са белат са консерва домат ;)они връват с сиренье овче............



п.п.абе секаф домат е убав със сиренье го ева.................. ;D                                                 овче :o
« Последно редактиранье: Април 08, 2009, 11:31:49 от генин-стубел »
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
вида азе къ ще изкелеферчиме и таа тема - ма дако - тука е слобода на словото ...
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
... и така ...
бащъ ми въдеше еднъ уфца - те така за ягнета за гьоргьовден
и летно време я дава на чобан - а зимно време си а гледа дома и такаа... летно време одеше да зима млеко за таа уфца - 20тина кила и в тава село Коста Перчово при едни познати и тама една баба Тодора /лека и пръс/ го праеше на сирьене - епа немаше по убово от тава сирьене - ма бабичката умря и уфцата умря а бащата оди с мене за риба ...
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

masok

  • Гостенин
нема бе баце сал си каааме кое е убаво...................се едно не сил пил сураво млеко от овца ели па кисело де баба ти го е праила ,ели сиренье де е сирила у дръвенио съд.....................от ги не ева днешните майстори сиреньяре............они немое убодът кучката у гъзо...........и мешат ли мешат секви омразе ........а ние гньетем...........................................ненам дали съм прав ма я си купуем едно сиренье овче на пръшевица и ми аресва....................поне от време на време (според прътидата )ми мирише на овца........................................хихиихииих
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
сичко а фалш
баба ми на село /лека и пръс/ въдеше 7-8 офци - такъв е табиета на селото - и бил съм малечък - и с брачед ми - бабата ни праеше млеко с ориз - ама млекото офче натурално - сабаалем точено от офцете ... нема друго ... аромат и фкус - аиде съга смеите ми са че не съм оргинален от резервата ...  и имам селски произход
« Последно редактиранье: Април 08, 2009, 11:43:17 от samotoka »
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../
 

Страницата е създадена за 5.146 секунди с 22 запитвания.