Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Торти,сладкише,курабии и секакви други навирничета-РЕЦЕПТИ!  (Прочетена 11802 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цвети

  • Гостенин
Таа тема я отварам по предложение на част от форумците,къде обичат да поядват благо!
Предупреждавам,че ше са уча в движение и темата ше тръпи промени на пръво време,за което моля да бъда извинена предварително!
Активен

Цвети

  • Гостенин
Скалички-Бубето


 Рецептата а нищо особено - изрезки от торти, оформени като скалички и полети с шеколад и кокосови стърготини (що без таа украса направо си приличат на запечени говна  :green:). Идялни за следобедното кафенце:

« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 06:35:54 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Сладки с овесени ядки от Уйна:


125гр. масло
250 гр. овесени ядки
1 яйце
1ч.ч. захар
3-4 препълнени лъжици брашно
Замесва се тесто от посочените продукти, след което се късат парченца, праат се на топчета и леко се приплескват, като меденките. Печът са 15-20 минути на 180 градуса.


« Последно редактиранье: Март 05, 2013, 10:01:31 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Бисквитено-сметанова торта-Годзилата:

Лесна и вкусна е, трябват ви бисквити, заквасена сметана, може би малко кисело мляко, но най-добре да е изцедено, пудра захар, шоколад, прясно мляко и фантазия....почваш да редиш и твориш

Първо потопих бисквитите в подсладено прясно мляко и смятах да го редя цели, но после ми хрумна да ги натроша и да стане подложка като на
чийз-кейк


След това рекох да направя оградка от бисквити и ме хвана яд, че ония на дъното не ги минах през чопъра, за да станат на прах, но нищо - следващата така ще я направя.


Стопих един шоколад в микрото с малко сметана и ги ливнах върху дъното:

Последва втори и трети пласт с натрошени бисквити и сметана между тях, а най-отгоре само сметана.
Бях се отплеснал нещо и си мислех, че сметаната ми е 400 гр., затова добавих към нея малко кисело мляко, ам се оказа, че е била 900 гр. и млякото май дойде в повече, ама нейсе, все ще се изяде:

Отгоре настъргах малко шоколад:

И воала:
« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 03:39:43 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Руло с бисквити и мармалад-Цвети:

2пакета бисквити "Роден край"(едното с мляко и другото с какао)
200гр.масло или маргарин
1бурканче мармалад,сладко
4-5с.л.пудра захар

Бисквитите се слепват с мармалада като се редуват една бяла,една кафява.

Захарта се разбърква с мекото масло на крем и се намазват рулата:

Отгоре се поръсва с шоколадови пръчици или кокосови стърготини,
престоява в хладилника да стегне и се реже леко настрани и изглежда така:
« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 04:56:56 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Меденки с пълнеж-Бубето:

2яйца
150гр.мед
1ч.ч.захар
1ч.ч.олио
1п.канела
2ч.л.сода
брашно,колкото поеме за средно твърдо тесто
1п.масло
5с.л.захар за пълнежа
1ч.ч.орехи смлени
1ч.ч.пр.мляко
трохите от меденките
От горните продукти се меси средно твърдо тесто,правят се топчета и се печат
в намаслена тава за около 20мин. на 180гр
Леко поизстинали се издълбават.
Трохите се заливат с топло мляко,добавят се маслото,захарта и орехите.
С така получения крем се пълнат меденките и се слепват.Украсяват се пожелание с шоколад:

« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 05:16:42 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Торта "Гараш"-Годзилата:

Ако ще е гарга - да е рошава, т.е. ако ще е торта - да е "Гараш".
Необходими продукти: 10 яйца, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи, 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.

Разбивката на горните продукти е следната:
За блатовете: 10 белтъка, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи
За крема: 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 6 жълтъка, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия
Тъй като нямах точно 400 гр. орехи, добавих бадеми и лешници:

Бой с миксера до получаване на това:

Само да отбележа, че явно така се правят и ореховки, много вкусен е блата.
Говерейки за него, ето го:

От сместта изкарах четири блата.
Приготвяне на крема:

Следва мазане на първия блат, после на другия и т.н.

Накрая наръсих цялата торта със смлени бадеми, защото ми бяха останали много


След приготвянето, тортата заминава за цяла нощ в хладилника, а сутринта си я хапнете с чаша ароматно кафе.  ;)
Стана мнооооого вкусна!
« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 06:03:36 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Торта "Гараш"-Ели:

200 грама масло
200 грама пудра-захар
1 равна супена лъжица брашно
1 ванилия
75 грама какао (тъмно)
200 грама смлени орехи
6 яйца
2 супени лъжици топло прясно мляко

Начин на приготвяне:

Какаото се разбива с млякото. Отделно се разбиват на лек крем маслото и пудра-захарта, добавя се разбитото какао, жълтъците и ванилията. Разделя се на две части. В едната се добавят орехите, брашното и разбитите на сняг белтъци. Това се пече в намаслена тавичка на умерена фурна. Като изстине, се маже с отделения крем.

Изглежда по този начин (глупавите мандарини са моментно вдъхновение и разбира се бяха изхвърлени)



« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 06:13:35 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Шоколадова торта с целувки-Цвети:


4пакета бисквити(2бели и2 с какао)
1масло
1пакетче бадеми
300гр течен шоколад
1пакетче целувки
Трошат се бисквитите,бадемите се режат на ситно и се объркват с маслото и шоколада.Това нещо става малко грозно,но се оформя като блат и се остава за 30мин.в хладилника
Отгоре се залива с шоколад,целувките и какта ти кеф си я украсяваш
Лесна и много вкусна!


« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 07:08:21 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Сметанова торта-Санда:

Готови блатове от Кауфланд, от тиа добуш ли са кви са, сметана течна, я ползвам сал Хопла.
Блатовете поливам с зааросана вода, турам блат, поливам с лъжичката, мажа сметана, па блат па с лъжичката и те така..... Отгоре после нашарвам с вилица! Мноогооо сложно, а! :green:
Да немислиш, че съм са отурала, много :green:

« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 07:19:21 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Смрт на кутишки-Бубето:

Тоо сладкиш съм го нарекла Смрт на кутишки! У действителнос е крем-карамел и кекс на едно. Разтопяваш си карамела у формичка, буаш сместа за крем-карамела, отгоре исипваш кексова смес. Печеш на водна баня къде час. По време на печенето кексовото тесто излаза отгоре. Изчакваш убаво да истине, сиропираш с пресно млеко и обръщаш. Карамела попива у блата, нататика оставам на вашта фантазия:

Фактически язе крем-карамела си го напраих къ си го праа по принцип:
1л. пресно млеко
1 ч.ч. захар
5 ейца
ванилия

а блата а тоо:
За кексовата смес:
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно

И както казах, блата става много гъс, просто добавяш пресно млеко, доде ти ареса на консистенция.

Като изкараш сладкиша сиропираш блата със студено пресно млеко и го оставаш да истине напълно. След тава го обръщаш и го оставаш у ладилника за 1нош.


« Последно редактиранье: Април 06, 2013, 07:10:14 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Баклава-Мома Врачанка:


1 пакет кори за баница
1 пакетче масло

за плънката

2 1/2 чаши изчистени орехи
4 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
1 бакпулвер
3 с.л. олио

за сиропа

4 чаши вода
3 чаши захар

половината масло го намазваме по тавата (аз го стопих и мазах сека кора)
слагаме половината от корите

орехите ги смиламе и ги разбъркваме с яйцата,брашното,захарта,олиото и бакпулвера,
изсипваме сместа върху половината кори и покриваме с останалите,режем на ромбове или квадрати

Другата половина масло я нареждаме по прорезите,печем от горе на долу ( първо на долен реотан за 10-15 мин. после на средна фурна до зачервяване)
изстива напълно и се залива с горещия сироп,трябва да престои една нощ!
 


 
« Последно редактиранье: Март 06, 2013, 07:41:16 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Орехчета-Цвети:

2 пакетчета масло
2 яйца
200гр. пудра захар
1 бакпулвер
2 ванилии
2 с.л. какао
600-700гр. брашно
Омесва се меко тесто и се лепи на формичките. Пече се на 200градуса.

Крем:
3 пакетчета масло
2 ч.ч. пудра захар
1ч.ч. вода
2с.л. какао
Смлени орехи на вкус.
От продуктите без маслото се вари сироп и като изстине се разбива с маслото. С този крем се слепват орехчетата.
...и готови

« Последно редактиранье: Март 07, 2013, 07:41:11 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Домашни бисквити слепени с течен шоколад-Цвети:

4 яйца
250гр.захар
300мл.олио(мас)
1ч.л.сода
2 п.ванилия
брашно колкото поеме за средно твърдо тесто
течен шоколад или мармалад за слепване
Яйцата се разбиват със захарта,добавят се останалите продукти и се меси тесто.Разточва се кора дебела около 5мм и се изрезват кръгчета с чаша,половината от тях се правят с дупка(аз използвах капачка от пластмасова бутилка).Печат се за около 15мин. на 200градуса.
Слепват се две по две и се получава това:


...и в друга форма за разнообразие:

« Последно редактиранье: Март 08, 2013, 08:32:33 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Плодова торта-Генин:

3 бр.готови блата
крем по вкус пудинг,маслен,нишесте(става с всякакъв)
плодове за украса:

« Последно редактиранье: Март 08, 2013, 09:58:16 от Цвети »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.061 секунди с 19 запитвания.