Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Тайните на Леба/Ляба/!!  (Прочетена 11934 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #90 -: Декември 12, 2013, 12:22:32 »
ооо,разкошни франзелки  :punk:

и я смесих таа вечер,нема некой да му са не е случвало да нема леб що е студ,та са запретат ръкаве и са меси - и я така останах без леб,па и студено,кво по-убаво да ти бичи фурната и да замирише на питка  :green:
месих с 2 яйца,масло,кисело и пресно млеко, що мънинката само леб напада и требваше да е по-питателно....

Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

Гривяк

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 5715
  • Чака, бега, мЪчи ма!
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #91 -: Декември 12, 2013, 12:23:46 »
Браво, Малинке! Случвало ни саа, разбира са! Като ни откъсне от света тука, ела да видиш къ са меси и пече леп! :)
Активен
"Северозападът е консервативен, а аз съм северозападен." колегата Фенерски :)

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #92 -: Декември 12, 2013, 12:27:58 »
Браво, Малинке! Случвало ни саа, разбира са! Като ни откъсне от света тука, ела да видиш къ са меси и пече леп! :)
другия вариант е разпарен стар хлеб,малиии,като мънинка много го обичах-вода на дъното на тенджерата,една чиния ,редиш филийте и захлупваш,става душица,колко леб сме изели така като деца,тогава немаше денонощни мини-маркети..... ::)
Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #93 -: Декември 12, 2013, 12:42:31 »
Разпарен леб не моо да ям, дако сега у Афстрийско муам кнедли, които са си чист варен леб  ;D
Ама питката ти е...  :punk: :punk: един път!  :punk:
Ше меса тука за Бъдни вечер и Коледа, стискайте палци да стане, че фурнята на баба е малко силничка и не моо и свикна още.
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #94 -: Април 21, 2014, 10:58:35 »
Я па си зафанах квас и си замесих лебче. Тамън съм го изкарала:


Обаче е сал с бело брашно. Ша си дира типово и ядки и ша си праа убав лебец!
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Aнe

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3057
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #95 -: Април 22, 2014, 01:34:43 »
Божурке, есктра а.
А квас с бело брАшно става ли?

я се пробва неколко пъти на квас с типово брАшно, ма освен че засмръде на зла гад, друк ефект лаас немаше.
май еднъж го догоди, ма като дойде време след 3 дена за месенье, муза немах и го фръли тоа квас.

иначе почна да турам типово брашно у съботните мекици ( тогива сал ги прайм) и рупат благо :))))
ма манко, да речеме дваасе къди осемдесе у полза на белото брашно.

а кво артише от мекиците го прайм на турта или пица, и така с едно замесванье осигуревям целодневното изранванье  ;D
« Последно редактиранье: Април 22, 2014, 01:47:36 от Aнe »
Активен
Конощипат е селскостопански вредител. Движи са основну под земъта. Из тайните структури връъимгу. Не шаралее таа жена по светлото и одгоре, що го а страшингел да го не изребри некой с лопатата. Фенерски

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #96 -: Април 22, 2014, 02:59:59 »
Епа моя квас е с бело брашно, ама мого трудно ми стана, наложи са да капна малко оцет. Леба и той е само с бело брашно. Сутринта правих с типово едни франзели, добре са, ама има нещо, къде им не достига, не са така меки, къ на мене ми са ще. Още малко практика и ша стане.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #97 -: Април 23, 2014, 10:38:07 »
Я си продължавам да си пиша сама тука. И сам воинът е воин  :green:.
Глеш кви питчици извадих одеве от фурната. Тоо път станаа един път, много съм горда, що с квас са лови трудно цаката. Питчиците са мекички на памучец, с хрупкава коричка, все едно са месени с мая. Вътре в тестото тура и белтъци, че бех сбрала:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

унучка на Тинджулата

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12596
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #98 -: Април 23, 2014, 10:49:00 »
Чуднички! Замириса ми на топъл леб.
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

буля Иваница

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9464
  • АЙЛЯК!
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #99 -: Април 24, 2014, 11:39:22 »
 :wow: :wow: Лелеее, огладнех!
Активен

кумичката

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2570
  • Аз съм ентелегентно проЗта!
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #100 -: Април 24, 2014, 02:37:35 »
Хвала, Бубе, :) и на мен ми замириса на топло хлебче с масълце.
Активен
"Пустиняка в буреняка" има своето място в културно-ландшафтния афиш на съвременната градска поп-културна реалия..."
Источник: Пустиняка в буреняка

Пачо

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9230
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #101 -: Май 14, 2014, 10:14:48 »
Та такаа,днеска по принуда месиме леб с квас.Значи на обед отвара Веселка ладилника да земе нещо и вика -Абе знааш ли че таа закваска а тръгнала да ни дири?-па викам нали е у ладилника къ така ???
И верно беше преляла от купичката,та набръже замесиеме леб и таа вечер го опекооме.
Тего те и него един за филишки за тостер и един да си го едеме. ;D





Айде чупете си доде е жежък,да ви е сладко!
Активен
Ебагуу свинята са испрай на дувару и изеде мотичето!

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #102 -: Май 14, 2014, 10:37:01 »
Дии, много убав е станал. Кисал ли е?
Я нещо ми писна да ям кисал леб и скоро не съм месила. Кажи по ква рецепта го правихте.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Пачо

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9230
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #103 -: Май 14, 2014, 11:23:47 »
Не е кисал млого си е убав.
Па рецептата е лесна сичко а на око.Тураш една шъпа и полвина квас,сипваш ладка вода и около 800гр. брашно бело и бръкаш като ако требва добавяш брашно или вода,докъ стане на меко тесто.Остааш го да фтасва 6-7часа после го намесваш манко с брашанце,ма е убаво да го немесиш млого що после стаа млого плътен вътре тураш го у неква форма или тава и го остааш още неко час да фтасва и фръгаш у фурняте и печеш нема нищо сложно.
Активен
Ебагуу свинята са испрай на дувару и изеде мотичето!

кумичката

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2570
  • Аз съм ентелегентно проЗта!
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #104 -: Май 15, 2014, 07:12:20 »
Аз посегнах да си отчупя. :-[ Няма по - приютяващо и сгряващо душата от топъл домашен хляб. Да ви е сладко, Пачо и Юбопитке! cv ang
Активен
"Пустиняка в буреняка" има своето място в културно-ландшафтния афиш на съвременната градска поп-културна реалия..."
Источник: Пустиняка в буреняка
 

Страницата е създадена за 0.146 секунди с 21 запитвания.