Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО  (Прочетена 12538 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #90 -: Ноември 18, 2010, 12:06:25 »
от ягне и яре на една и съща възраст-ярето а млого по добро.Вервай ми ;) ;DМа тоа къде го дере ,требва да работи млоого спретнато и чисто ,щото ако остане негде косъм и попадне у печеното-и ти го изедеш-дупе да ти а яко! ;DШа си изсереш джигера! ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #91 -: Ноември 18, 2010, 12:09:39 »
Така е. Но ярешкото не седи на конци като ягньешкото и е млого по-убово. И козе млеко е по-убово от овчо. Сал да неа от коза, коя мерише, що има некой ньги смрди млекото на пръчовиня.
Активен

Цони

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4519
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #92 -: Ноември 18, 2010, 12:13:35 »
Еее, ка ше фъргате крачетата на агне? Мама ги опърля над жарта у печката и бърже бърже им дръпва ноктите - те падат, куту чехли. Стърже с гърбъ на ножа и стават по-чисти от свински крачета. После ги сека с брадвата по на две, и мама ми прави енийка, с лучец и картофки. Па тава е по-фкусно от свински крачета.
Активен
Животът с назе се ебава.

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #93 -: Ноември 18, 2010, 12:21:04 »
Тава не съм го знаял, честно. Винаги от коленото надоле сме ги фръгале крачетата. Ама па кокошите крака заемаха почетно место у чорбата.
Активен

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #94 -: Ноември 18, 2010, 07:57:16 »
Они и сеги кокошите крака и главата са основно средство за чорбъ! ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #95 -: Ноември 18, 2010, 08:10:08 »
вида азе че ще го докарате до юбимита ми колибарска кокошка ели диф колибарски петел - и непофторимата пилешка чорбъ сас сурави ечанца и воденичка
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Валери61

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12231
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #96 -: Ноември 18, 2010, 08:20:24 »
И мене млого ми ареса кък ги реди, благо, благо, също като Оджака. Едни приятеле от Бреница прават ягнье у трап. Па по назе го нема тава, ние си имаме фурня. А най-благо е яренце. На Ломняка деда му, сека годин коя яре, Дечо и Росен са свидетеле, що са кусале. Ярешкото според мене е много по-убово от ягньешкото. Кога бе миничък, дедо заколи едно ягнье, резне му ногата, турне маркуч от помпата от Волгата и надува, да се отлепи кожата. Оно стане на тупань и я бием с ръце по тумбака му. Чирвата се обръщат с връбови клечки, а тумбака се мие с вар. Послем кеф ти "бабе", кеф ти чривца на тигань, кеф ти чорбица от дробовинье. Па минат циганье дето изкупуват кожи и он се пазари с ньи... Копитата се фръгат на кучето ели на буньището, ели па се дават на дечора да играе с ньим (неприемливо, според Бриджит Бедро)
Баща ми е от Лазарово на 3км от Бреница и тех са печеше ягне у зидан трап, беше до мутвака. Пръво палеа огън неколко часа у трапа, та да са нагреат убаво туглите, после са изриваше жарта и са слагаше тавъта с ягнето (което баба ми го пълнеше само с дроболина, пресен лук, неколко сушени сини сливи слагаше и натрошени орехи) слагаше се отгоре един ламаринен връшник и са зариваше със жарта. После коги го извадеа беше на мозък, като тръснеш тавъта у масата и месото падаше от кокайете.  Да спирам че са размечтах от сабаален, а цел ден ша мисла за плюскане и угодия!
Активен
Първи закон на термодинамиката в Северозапада- "Пустинящината в едно затворено пространство с времето нараства." Ако имаме 5 пустиняка и 5 грамотни люде, след време ще имаме 10 пустиняка. Поговорката "с какъвто се събереш, такъв ще станеш" важи само за умните ора. - цитат от Великия сенсей Плъо Треп

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #97 -: Ноември 18, 2010, 08:29:42 »
На тъщата у селото-Кунино-има у дворо изкопан трап и облицован с тугли точно за таа цел-печенье ягне.Праи съ точно къ го а описал Валери.Има особен вкус.Убаво а,ма я си обичайм най-много коги си а метнато у фурнята и като съ извади да си откръша препеченко изотгорце така, до гръбнячето ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Дръмон

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14170
  • Под прикритие-с разкритие!
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #98 -: Ноември 18, 2010, 09:16:48 »
Валеркоо,кво ма напрайхте с доктора таа заран бе..?!? :o ;D Отка деда ми Петър Стойнака умре преду бая годин,не съм померисвал агне на трап! :( Нема по благо от тава-дали а яре ели агне,нема значение...Сеги си ида от втора нощна смена поред и познайте след малко кво ша сънувам...! ;D ;) :(
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #99 -: Ноември 18, 2010, 09:28:03 »
... ша сануваш ка отвадаш довечерка 3та нощна  ;D ;D ;D

П.П. ако са сета и ма не мръзи ша ви пуща снимчици ка са пече ягне  :)
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #100 -: Ноември 18, 2010, 10:00:37 »
С весник завито и озгоре поръсено с морскА сол.
Активен

jaio

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #101 -: Ноември 18, 2010, 10:50:58 »
Викам като съ испролетее да заврътиме едно на шиш да видиме ка се бъде
моа съ збереме на няко поляна каде има и згода за спане
Активен

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #102 -: Ноември 18, 2010, 11:16:14 »
Сеги прочетох внимателно кво а написал Цони за ягнешките крачета, и моо каам,че власите у Лесковец-Ореховско праат точно по същиа начин краката,ма притургат и главата на ягнето и после от тиа прълени крака и глава праат саламура.А познайте дали а блага таа саламура и дали пиа изстудена рекийца! ;D ;D ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #103 -: Ноември 18, 2010, 12:06:19 »
С весник завито и озгоре поръсено с морскА сол.

не весник, весника е тънък - тура са артиа от голем артиен чувал омокрен и намазан със сол, абе довечера ша дира снимки
Активен

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #104 -: Ноември 18, 2010, 12:13:37 »
не я лоше да намериш, да та не найдеме ниа и да ни покажеш нагледно ка са прай!!!
Активен
не я като да немам, ма би шкял
 

Страницата е създадена за 0.234 секунди с 21 запитвания.