Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: За цензурата и другите преебавки  (Прочетена 12830 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
За цензурата и другите преебавки
« -: Февруари 17, 2009, 01:33:53 »
Ората ми казаа, че тоа клип с прибиваньето на прасето е достатъчно брутален, за да ни спрът сайта. Подсъдимо било.

И я го маанах. Съобразявам са все пак. Щом е така, така да бъде. Нарушавах закона некоги, коги бех по-млад. Сеги предпочитам да съм с ората наедно. И даже не пътувам гратис у градскиа и междуградски транспорт. А тава е постижение.

Относно тоа клип - брутален е, верно. Може би требва наистина да предпазим дечурлигата, кои влазат тука, от такиви гледки. (Па майките им що ги пущат да гледат насекъде?) Имаше един сайт преди време само за гнусотии - сгазени ора, прибити, трупове най-секакви. Нещем нашиа сайт да става такъв.

Ама и тава прибиванье с наджака е един вид класика за оня край. Не умеат ората иначе, така си трепат прасето, ламерската. А израза ша маана а та прибиа е онагледен. Друг често използван израз и от чича ми включително е ша та насеча с наджака... Ниа сичките от таа дивотиа сме произлезнале. Кво има да са срамуваме от тоа факт? А кажете ми.
« Последно редактиранье: Февруари 17, 2009, 04:37:08 от Kapitana »
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #1 -: Февруари 17, 2009, 09:14:48 »
клипа е хардкор, ама барем нема монтаж, нящо къде я истина, мое само да обИди само неко фанариоте и лицемере, - да некои жителе на резервата , по -дръти , некогиш и така колят прасето, НО ПА КААМ - таа свинька треа да стане на мръволе, и сичкото друго нема значение.

Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

SPEEDER

 • Гостенин
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #2 -: Февруари 17, 2009, 09:26:51 »
Браво капитане, еваларка! Я треа ти каам, връмуго, че не съм гледал клипа ни веднъж. Много съм привръзан към животнете, сигурно що и я съм животно, та не моам да глеам такива работи. Иде ми после а прибиам и я некой. Не че не съм дръжал и я на кланье, да се еба у пръта, ама те такъв съм...
Ае със здраве!
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #3 -: Февруари 17, 2009, 11:06:17 »
И я че те пофалим за тава решение.Па че ви каем за един чужденец.Он водил наша мома и дошли на госке.А па у назе най-големата атракциа е била винаги га се коя прасе.То он станал свидетел на целиа ритуал,ма кага видел как туземците ющат пресна кожа с бели лук,сол и пипер и муат куту невиждале, сръцето му не издръжало и он побегнал къде му очи видат с викаве-"канибали, канибали"!Моете ли да си предстаите кво му се а струвало на човечеца?Я мом що испита същото кага видо у една централно азиатска дръжава ка коят конь.И требва да ви каем че съм муж къде 190 см и 120 кила и кусур,а съм бегал куто мининко дете още щом видо как му резнаа жилите на краката и он наколенчи... Че ви спестим гледката,ма се радвам че и ниа спестиймо тава на другите.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

пущинячка

 • Гостенин
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #4 -: Февруари 18, 2009, 12:23:26 »
1. Да ти кажа, че мноого се радвам, че и аз съм вече "тумбак" :) За което мерси!

2. Да ти кажа, че добре си направил с клипа с прасето. И аз не го гледах, но горе-долу си представям какво е. И понеже хората биват два вида: твърди (тумбаци) и меки (всички останали), нека на меките хора да им се спести тая гледка. И без това животът е страшен и шибан, та не е нужно и тук да гледат страшни неща.

3. С две думи, много ти благодаря че си махнал клипа.

4. Ние тука пустиняците ще даваме пример за толерантност към останалите хора а не да слагаме сцени с насилие, кръв и страх, па бил той и страх на животно.

5. Ние знаем, че прибиването с наджака е класика за Резервата, но другите хора не го знаят и се плашат. И понеже тоя сайт и прилежащия му форум скоро ще са по-известни и по-популярни и от Гугъл, дет се вика, значи ще се съобразяваме с хората извън резервата (донякъде, де:)

6. Как може да сте толкова смешни, не знам? Ще ми се пукне тУмбака от смее некой път, така да знаете връмуго:)

7. Абе на жените от Резервата как им викат? Пустинячки? Омразки? Имат ли си някакво специално име? Те говорят ли като мъжете с такива думи (да та еба, връмуго и др.)?

 
« Последно редактиранье: Февруари 18, 2009, 12:36:27 от пущинячка »
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #5 -: Февруари 18, 2009, 03:53:58 »
Виж сега сестро,таа работа с жените е деликатна.Они си имат други изразе и ако не сакаш да ти изленат мазоли по ушите моа те светнем на некои заебавки,па некогиш и ти да ги употребиш тук там е.Но е най-арно жена да те с оноде,ма па що да не пробаме и ние!Значи най-безобидното обръщение е:-Да те убие у мала!После имаш клетви:- Госпат да те убие шашкънин ниеден!Да те узнат гявалете!Или ед. ч.Гявал да те узне исклесък недоносен!Забележи че клетвата винаги е съпроводена с пояснение за техническото състояние на обекта.Примерно:Да ти серем у устенцата изчепени!...И поясняваш-Педерунгел кръжов!Или :Уьо сплескан!...
В зависимост от това на кое качество на обекта сакаш да напнеш.
Образноста на описанието и сравнителниа елемент с други подобни
обекти и качества е млого важен и съществен.И те ти па пример:Земя да те изеде...-Следва сравнение и описание:-кучко дръта ялова!Или:Да те целува макети студен...И поясняваш по схемата:Брендзой умъшкаривен!Требва да ти каем че до къде мъжките фули се врътат окол половите органи и секса най-вече с
майката и по-редко с друг близък роднина от женски пол,оно дамските фули имат по космополитна изразнос и засегат теми от сътворението,ражданьето и смрътта,както и битови тематики-сън,работа,женидба и др.,като не са редкост и комбинации:Сън да те не лови,чума да те трути,бел дънь да не видиш!-И пак паясняваш:Блъарньик склепан.Требва да ти каем че има и съкратени фули и они се опредеят от настроението,фантазиата и
темперамента на проклетисващата персона,като по некогиш се исползват и от муже и се състоат от съществително и прилагателно-Гольо голеничък,Кьорчо маносан,Уьо плешив,Офцо недостригана и др.Таа форма се използва по-скоро като обръщение.
До тука разбрааме едно.Таа работа не а куто онаа и за да може да се усвои целата гама на изразниа спектър е нужно макя ти да те а истръсила и очувала у Резервата,поне до къде десетата ти годин,та да не кам и повече.Ако имаш въпросе че контактувамо през нета кво до съга,апа ако некой има по-голема конпетенциа мое да кае и он некоа щуротиа
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Bushman

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1394
 • Излекуван работохолик
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #6 -: Февруари 18, 2009, 08:39:41 »
Чекай съга, сестрата питаше не за пцувни и клетви, а за обръщениа към жени. Значи най-неангажиращо е да кааш "сестро", що така автоматично се избегват секви сексуални намеци, демек гледаш на нея като сестра. Друго... баща ми викаше на макя ми "усоица" и она се раздваше. Че помислим и за други обръщения и че напишем, ако се сетим
Активен
Като му седнем на гарата у Брусарци, като си викнем тройка кибапчета и ена бира... Я ли не знам да живеем?

Плъхоубиец

 • Гостенин
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #7 -: Февруари 18, 2009, 10:55:21 »
Аварам пак ме накара да се заласнем от смее :) Ако е непозната жената се обръщаш накъде нйея с "булка" ели "девоче" (за по-млада). Иначе слаба, зла, грозна жена е филикощерица, такава с по-разкрепостено поведение и силен размножителен нагон е "клесунгерица". Ако е неко мъжкарана и е дзур-бар (джаста-праста) е просто "ала". И я на пръво време тава се сещам, ама вариациите са много и у секо село си има табиетите.
Активен

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #8 -: Февруари 18, 2009, 01:39:34 »
Пустинячки? Омразки? Имат ли си някакво специално име? Те говорят ли като мъжете с такива думи (да та еба, връмуго и др.)?

Пустиняк и омраз са само в мъжки род, ма се използват и за женско - като госпожо министър да речем. Жените у Резервата си приказват като мъжете и даже по некой път още по-юто - справка Аварам.

Един пример - момиченце на 14 на лагер на морето, вечерта ги строяват и им съобщават, че има вечерен час, никакви дискотеки, всички по леглата, момиченцето как си стои у строя и са изцепва на висок глас - "Ебаси кефа, яшса насера, мамка му!". Бабата на тава момиченце е още по-зле. Пцува като изоглавена. За добър ден, без да влага емоции, баш като мъж.

Тумбак в превод е хлапе, като порасте малко, става на кияк.
Активен

Плъхоубиец

 • Гостенин
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #9 -: Февруари 18, 2009, 01:47:07 »
Буквално киак е дръвото с което се бие тупаня, ама са ползува за подрастващите юноши. А ако е съвсем миничко детето, бебе, му се вика "кръпелче". Ако па е дебелшко- медунь ели медунче. Медунь-мечка. Медунь е близка дума до медвед ( съставена от думите "мед" и "ведати"-староб. зная.) Демек Оногова дето знае дека е медеца, тава е мечката. Я се много отплесна.
« Последно редактиранье: Февруари 18, 2009, 07:21:48 от Плъхоубиец »
Активен

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #10 -: Февруари 18, 2009, 02:20:19 »
...още,коги а дебелято му са вика "БадЪнче",коги а дебело куто бадЪня дека си тОчиш виното от него...
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #11 -: Февруари 18, 2009, 02:33:28 »
То тава си е за нова тема, ама нема кой да ги премести.

Па коги му са радваш на детето, му викаш да ти ям дробеца, да ти ям. Може и сърчицето, бъбречето, душичката, кво се сетиш. И една позната като доде на госке у назе един път и като зе да са радва така на детето, па жена ми щеше да припадне - тя е отдалеко.

Приказваше меко, ама ги приучих и неги на правоговор. Е те така те.
« Последно редактиранье: Февруари 18, 2009, 02:35:26 от Kapitana »
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #12 -: Февруари 18, 2009, 02:40:49 »
специалния емоционален заряд на израза - те тава я северозападния правоговор

преди дни чух една от Казанлък да казва - "" отивам да посипвам на цветята с кофата" - демек ще ги полива - паднах
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #13 -: Февруари 18, 2009, 03:33:59 »
КептЪн,премести си го у другиа крачол,се неко ден ша ги преместиме ;DМогу а важно да прифАнът децата от нАзе-да са не губи традицията...ниа за тава са лендзиме туке...неко ден да излЕзне книгата... :D
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:За цензурата и другите преебавки
« Reply #14 -: Февруари 18, 2009, 08:27:46 »
Апа у назе думаме:Отваждам да пойивам зейето и патлиджаня и ми а през дедовеца кво че каат у Казанлък.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.
 

Страницата е създадена за 0.108 секунди с 24 запитвания.