Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА  (Прочетена 123661 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #360 -: Март 02, 2011, 06:41:02 »
Мерлуза у фолио - Генин

мерлуза с подпрафки,лимон,кисели краставета и лук......кат подпрафки :риган,мажерка,черен пипер,сол и кой кво има и му аресва...........лесно и бръзо.....


за гарнитура картофки..........за около 50 минути беше гутова......
« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 06:42:53 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #361 -: Март 02, 2011, 06:57:46 »
ПРЪЖЕНИ ТЕЛЕШКИ ПЛАНТИКИ С БИРА и ПОДПРАФКИ+ГАРНИТУРА ЗЕЛЕН БОБЕЦ - Генин

нареза едни,телешки рибици осоли ги,тура чрън пипрец и мащерка си па и зеетиньец.......да поседът 2 часа......после ги сипа у тиганчето,се запръжът......сипа им бирица,кат се позапръжия тура и чубричка.....зеленио бобец го запръжи и ньего с меляни доматки сминдух мащерка и чубрица.







400
« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 07:00:00 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #362 -: Март 09, 2011, 10:56:51 »
Свинска пача от уше и крак - Мариуца


1. Варене на уше и крак-нарезани предварително за по-удобно:


2.Склъцана глава чесън - обелките сами падат:


3. Месото се обръква с чесъна и червения пипер:


4. Готово - остава да изчакаме желирането, а може и горешка:

Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #363 -: Март 09, 2011, 11:00:02 »
Сфински мръфки с ориз и щавяк - Краси

Нареза месцето на мръфки - запръжи у масчица - пофтарам у масчица  тура нарезания щавяк - и после у тавичка с ориза разбърка и запеко с чрън пипер отгоре за около 50 минути:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #364 -: Март 09, 2011, 11:03:44 »
Салата с марула и риба тон - Уйна

Марулка, крастувица, зелени маслини с бадем, авокадо и зелени чушчици+ риба тон. Залива са с майонезен сос:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #365 -: Март 09, 2011, 11:07:27 »
Свински пържолки с пушено сиренце, завити у шумки кисело зейе - Генин

Требе ви кисела зелка(та да си отберете шумки),пръжолки от прасенце(па мое и телешки),пушено сиренце,чер пипер,чубричка,червен пипер,сол,може и шарена солчица,мащерка.......малко олио и червено винце за залифка(150-200гр)........
Те така се почва сичко....


...после се реди у йенското,кат отдоле па се турат шумки от зейьето
....те наредено и залято и от горе па се поръсва с подпрафчици и се полагат още 2-3 шумки зейье;)


тва се тура на силно загрета фурнья,за около 25 мин.....и после са намалева на 180града за още 1,30часа.....
те ви и порцииката:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #366 -: Март 09, 2011, 11:13:35 »
"Шкембе" чорба с уши - Дръмон

Зимах почистени убаво свински Уши и ги кипнах у тенджурата под налегане-целта беше чорбица тип"шкембе" ма с Уши(наете ли кво убаво рускат! )и те,литър млеко лучец и червен пиперец къ си му а редъ,тура са малко масълце и стаа убавата работа:

Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #367 -: Март 09, 2011, 11:18:22 »
Mръвки с лучец - ИЗпадяк

Нарезваме малко месо и тураме потправки:


фръгаме у шпора на жежко да са пече, след малко фукаме и лука:


але малко лебец да нагреаме:


аде седайте:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #368 -: Март 09, 2011, 11:20:57 »
Сладкиш с кифли и крем-карамел - Буба

Стари и суи кифли ели курасани са режат на филийки, редат са и са заливат със смес крем-карамел.
Сместа за крем-карамела е 5 ейца, 1 ч.ч. захар, литър пресно млеко и 2 ванилии:

Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #369 -: Март 09, 2011, 11:24:12 »
Гювечета - Краси

Тура олио, сиране, парче сланинка, лук, доматец ут буркан, кремвирш и малко юти чушки - па одозгоре едно еце и те:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #370 -: Март 09, 2011, 11:25:37 »
Гювеч с ребърца - Апостолица

Пръво ребърцата ги овалвате у солчица и червено пипрече, може и неква потпрафка гутова за барбекю, ма я не турам много такива гутови работи, запръжвате ребърцата у зайтинец:


После като извадите ребърцата от зайтинецо, у ньего запръжвате картофчета нарезанки, манко лучец и неколко скилитки чесънче и они нарезанки.


Приготвяш си един бурганец гювеч - доматки, патлиджанче синьо и червенко, моркафче, чушчица и манко зелен бобец, картофките с лучецо и ребърцата - и естевственно гърненио гювеч и редиш:


Отгоре а наръсенко с чубричка и червен пипрец, и е туренко неколко зрънца чрън пипрец. Турайте смело у фурнята. Я го вада след два часа.
« Последно редактиранье: Март 09, 2011, 11:28:13 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #371 -: Март 09, 2011, 11:30:23 »
Пловък връз зеленчуци - Краси

Свари пловъка - у тавата нареди зелен боб, домате, лучец и компир - тура у фурнята да се сготви тура пловъка поле да се запече:

417
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #372 -: Ноември 04, 2011, 06:40:13 »
Лесен сладкиш с ябълки  - Уйна

Половин пакетче масло са разтопява у една тавичка. През тва време праиш бръкоча - 4 яйца са разбиват с 1 чаена чаша захар, добавяш същата чаша пълна с брашно и една равна лъжичка бакпулвер. Ако сакаш, сложи и една ванилийка за аромат.
Връз разтопеното масълце редиш биквити - от меките. Я зимах едни немски от Лидъло - Butterkeks са викат. Връз бисквитите нареждаш обелени и нарезани на резенчета ябълки, отгоре заливаш със сместта и печеш у фурнята. Я слагам връз ябълките и манко канела.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #373 -: Ноември 04, 2011, 06:49:07 »
ПЪЛНЕН ТОЛСТОЛОБ - Годзила

Сдобивате се с 5кг. тулуп, само да не го търмъчите, ей!   ;)


Резнете главата и опашката и ги дайте на тъща си да си прави чорба.   ;D
От тази операция килограмите на толстолоба падат на половина, но за сметка на това ще се хване в тавата. 


Освен рибата, другите необходими продукти са:
Черен пипер, 2 глави кромид лук, 400 гр. сурови печурки, 200 гр. моркови, 300-400 гр. смлени орехи, малко соев сос, червен пипер, кимион смлян, 200 гр. ориз и спанак.

Приготовление: Рибата се изчиства, посолява се със сол, черен пипер и лимонов сок. За дунавски толстолоб не намирам за нужно да се дере кожата. Тъй като е вече без глава, пълненето става през горната част.

Нарязаните лук, моркови и гъби се задушават в малко олио. Добавят се смлените орехи, спанака, ориза и накрая червения пипер. Всичко това се запържва и се залива със 200 гр. гъбен или рибен бульон. Овкусява се със соевия сос, черния пипер и кимиона, след което се оставя да изстине.


С част от така получената плънка се пълни рибата и после се зашива, след което се мята в тава, в която има малко вода и олио, като е хубаво рибата да е над водата - за целта може да се подложат летвички или скара.
Пече се докато хване коричка.


След като хване коричка, изливаме водата от тавата, обелваме кожата на рибата, добавяме остатъка от плънката и дозапичаме.




ПЪРЖЕН ДУНАВСКИ ШАРАН

Кибичите цяло лято на Дунава, докато най-накрая си хванете шаран около 4кг., пъхате го във фризера и чакате Никулден.
Вечерта преди Никулден го вадите от фризера да се размразява и тихичко псувате, че не сте хванали нищо друго.


Необходими продукти: 2-3 лайма (става и с лимон де), царевично брашно, олио и чесън.

Приготвяне: Шарана се изчиства, измива и нарязва на филийки с дебелина около 3 см.


Овалвате филийките в царевичното брашно, което е овкусено предварително със сол, черен пипер и подправки за риба. Филиите се пържат от двете страни. След като се изпържат се нареждат в съд, по следния начин: 1 ред шаран, отгоре се слагат няколко кръгчета лайм и чесън. После втори ред филийки, лимонови резени и лайм. И така докато има филии.  :mrgreen:  Тенджерката се затваря с капак и се остава да се задуши и да поеме ароматите.


Пригответе си достатъчно бяло вино!   :pijenje:

За пържения шаран извъртях набързо и сос “Guacamole”.

Продукти: 1 авокадо, 1 домат, 1 стрък пресен лук, 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. лимонов сок.

Разрязваме авокадото, отстраняваме кожата и костилката и с вилица намачкваме пулпата. Добавяме ситно нарязания (или също намачкан), без кожа и семена домат, попарения за няколко секунди във вряща вода и съответно ситно нарязан или намачкан стрък пресен лук, лимоновия сок, сол - на вкус. Размесваме добре. Авокадото има свойството да се окислява и съответно да почернява бързо. За да избегнем това слагаме лимон, но ако се налага да съхраним сосът за по- дълго време (не повече от 1 ден), можем да го направим в хладилник, като покрием много плътно с кухненско фолио.



Малииийййййй.........ай, наздраве!  :pijenje:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #374 -: Ноември 04, 2011, 06:52:36 »
ПЪЛНЕНА РИБИЦА Годзила

Гадно време е. Вали. Не става за риболов, но няма пречка да се готви и после да се набива яко.
И така...

Взимаме една рибица и я нарязваме на парченца, като внимаваме да не се отделят:


Забъркваме микс от горчица, соев сос, вино, зехтин и подправки разни, след което попълваме "джобчетата" и намазваме обилно отгоре:


Ръгаме в хладилника за няколко часа, после вадим и започваме да пълним "джобчетата" с каквото ни попадне.
Аз карах ред белтък, ред жълтък на сварено яйце:


Препоръчвам обаче следното - ред печени чушки, ред маслинки, ред доматки - т.е. все неща, които ще пуснат сокче, докато мен ме домързя и карах през просото с яйцето.   ;D

След това метнах резенчета топено сирене:


Набутах всичко в плик за печене, предварително омазнен лекичко с малко зехтин, преди да затворя плика изсипах една опаковка сметана за готвене, завързах плика и хоп! - в тавата и после във фурната на около 250 градуса за около час и половина да се пече.
Хубаво е да се пробие плика на няколко места с игла, защото започва да се надува и бомбира! Е, на мен ми се случи и във фурната стана мазало.

Та ето и крайния резултат:


Стана вкусно, но леко сухичко... :o ...за да избегнете това - сложете, както ви казах - доматки, чушлета, маслинки и пробийте дупчици на плика.


Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...
 

Страницата е създадена за 0.073 секунди с 21 запитвания.