Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: СЗ Гозби за стари ергене ели млади пресноебци - бързо лесно фкусно и икономично  (Прочетена 21533 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Брутале

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3072
  • MeccanicaVerghera Agusta
начи я съм на мнение оти ицата секи си ги еде различно, я съга че се опитам да обесним мойта рецепта за ица каде най-често я ползвам;

необходими неща - желание, ица, сиренье, лук и некав салам (моа и без него)

нагорещявате олио у тиганя, режете малко лук, некав салам и запръжвате докато прецените, че е запържено, тука е важна отметка оти секи обича различно запържено, я примерно обичам салама да стане рупкав, за тава го държим повече време ;D , после зимате ицата и ги турате вътре и почвате да бъркате докато не прецените оти а готово.

като стане готово сваляте го от печката със се тиганя до де е още горещо и турате вътре сиреньето и го разтрошавате с вилица да са разтопи по-лесно и го разбърквате...

после седате и едете.

умишлено не съм споменал никви подправки оти я не обичам да турам подправки, сиреньето ако не а седело у вода да са обезсолява а достатъчно солено да свърши работа.

забелезал съм оти некои ора турат червен пипер на ицата, ама я не турам оти не ме кефи. та у общи линии я го буам без никви подправки ;D

тава успешно моа да са комбинира и с чушки и домати преди да са турат ицата, ама тогава повече ше заприлича на миш-маш ;D

и те така...
Активен
За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
Алберт Айнщайн (1879-1955)

те тава ми а ена от мечтите да го еба

Краси от Дражинци - Геговския

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 27469
Ебати яката тема - сал че четем ;D - начи яла и от менте една рецепта за вазе ;) зимате по широка и не много длибока тенджура или тавичка - сал да неа с пластмасови дръжки - сипвате зейтин - редите ред филии леб - ред кисало зейе и подпрофки - чървен пипер и чрън пипер - па леб - па зейе и накрая па леб - турате зелева чорба и турате да се запече убаво - пъ яжте после - за разнообразие моа да си турите у зейето и резанчета шпек - същото става и с боб - ей - ама да е варен ;D
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

Брутале

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3072
  • MeccanicaVerghera Agusta
е, оно моа и гювече да си напраи некой

зима съд за гювече, тура вътре нарезани домати, чушки, лук, подправки по желание, олио, маргарин или масло, чупи ено ице и тука по желание моа да омеша сичко и да настърже малко кашкавал отгоре или да го остаи така у безпорядък и белтъка на ицето като са стече надоле у съда да стегне сичко от горе и пече у фурнята.
Активен
За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
Алберт Айнщайн (1879-1955)

те тава ми а ена от мечтите да го еба

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Я сеги ша ви каа кви убави шницели стават от пилешко бело месо. И колко лесно и бръже са праат.
Зимате бело месо и режете на тънки филийки, абе и по-дебели да са не а проблем, що месото е крехко и му не трева много. Посолявате убаво месцето, връгаяте и от двете страни с брашно, топвате в разбити ейчица и пръжите в оливие и от двете страни.
Тия шницеле стават сочни и много вкусни.

За гарнитура ша напраите зелева салатка с майонеза.
Зимате зеле и го режете на дребно, мачкате го със сол, сипвате една консерва царевица (придава много убав вкус на салатата!) и послем слагате майонеза и бъркате убаво.

Забраих да кажа, що праа на Кънчо рецептата у момента, ма добавих от мене малко червен пипер и бира и сипах сичко у плик
« Последно редактиранье: Декември 08, 2010, 05:37:49 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
темата ще е стане за чудо и прикас
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
изпрекинаате са да давате ресцепти - съга от 3та страница нататика почвайте да турате и фотки у подкрепа на рецептата, що примерно некои от нещата по горе де са казаа и на кучето си не би забркал - не че оно ша го еде де. Нали темата а да помагаме
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
я утре ще идем до службата и навръщане шзема батерии за фотоапарата и почвам да готва
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Е нали за тава е темата бе Кънчо. Да даваме семпли рецепти за начинаещи готваче.
Ете я турам снимка на шницелете, дека ви казах по-горе:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

masok

  • Гостенин
ша дойде време ви се приеде и бобец ;)теви тука една такава рецептица.....

посен бобец
та требеви една паничка бобец сураф,една суа чушка люта,една глава средно гулема стар лук,един моркоф,една две зелени чушчици, доматки от буркан(летотот мое и от градината), сол,джоджен,ронена чубричка и сминдух...
та турате бобецо да ври(кат заври пръвата вода се изфръга)...после наливате нова и го оставате да си ври.....ша разберете коги е гутоф кат извадите неколко зърна на капако и ги раздуете ;)ако е уварен л'спата се саблача от бобецо(тва забовари да снимам).......!!!солта се тура чък като е уврел бобеца!!!
те тука начален стадиии на варенье ;)

те и нарезаните продукти....пръво се турат моркофчетата и лучецо.....и кат се разварат чушките.,после доматките....накрая се слагат подпрафките

....те една сипана купичка да ви е сладко ;)


връви могу с буца овче сиренье......

Активен

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
изпрекинаате са да давате ресцепти - съга от 3та страница нататика почвайте да турате и фотки у подкрепа на рецептата, що примерно некои от нещата по горе де са казаа и на кучето си не би забркал - не че оно ша го еде де. Нали темата а да помагаме


Веднъга турам.



А ти недей да викаш "другари, дайте да дадеме," ми бръже  турай слимка  :P
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Яла ги и Кънчовата гозбица, топла, топла:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Росен Багериста

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4785
  • Карам багер резкам рикия и си питам дедовеца
Я па моа ви кажа ена лесна чорбица с ярешки дреболии:
Начи пръво са запознавате с Краси Дражинскиа и след многократни збирки и напиваниа са оформя прятелство вследствие на което получавате от него пликче със сварени ярешки дреболийки ;D
Начин на приготвене:
Запръжвате у тенджурата дето ша варите чорбъта глава лук дорде стане стъклен добавате дреболиите и нарезан картоф колко ви а кеф и бръкате тоа бръкоч дорде са бланшира малко добавяте червен пиперец па бръкате послем сипвате вода на око зависи колко редка сакате да а чорбъта.Като завре застройвате с жълтък от еце и две-три супени лъжици кисало млеко и накраа слагате миризляци кви имате и чорбъта готова.
При сервиране а задължително да имате подръка склъцан чесън и мерудия забръкани с оцет.
А да ви а благо и НАЗДРАВЕ ;D
П.П. За малко да забраа требва ви и РАКИЙЦА ;D
Активен
Кой ни мрази поди назе да лази

Черногледец Храбър

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 5342
  • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
Я па моа ви кажа ена лесна чорбица с ярешки дреболии:
Начи пръво са запознавате с Краси Дражинскиа и след многократни збирки и напиваниа са оформя прятелство вследствие на което получавате от него пликче със сварени ярешки дреболийки ;D
Начин на приготвене:
Запръжвате у тенджурата дето ша варите чорбъта глава лук дорде стане стъклен добавате дреболиите и нарезан картоф колко ви а кеф и бръкате тоа бръкоч дорде са бланшира малко добавяте червен пиперец па бръкате послем сипвате вода на око зависи колко редка сакате да а чорбъта.Като завре застройвате с жълтък от еце и две-три супени лъжици кисало млеко и накраа слагате миризляци кви имате и чорбъта готова.
При сервиране а задължително да имате подръка склъцан чесън и мерудия забръкани с оцет.
А да ви а благо и НАЗДРАВЕ ;D
П.П. За малко да забраа требва ви и РАКИЙЦА ;D
Дуу,Роска,много сложен аламинут-догде го стъкмим,напиф се(както и понастоящем ;D)
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко

Росен Багериста

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4785
  • Карам багер резкам рикия и си питам дедовеца
уу,Роска,много сложен аламинут-догде го стъкмим,напиф се(както и понастоящем )
Точно за дваесе минути става таа работа мене ми отне повече време дорде напишем къ са праи ;D
Активен
Кой ни мрази поди назе да лази

onufri

  • Гостенин
Макароните са варат къде 10 минути. Познават са, че са готови, кога пляснеш един макарон на стенъта и той са залепи. Изсипвате им водъта.

представама си ка целъта ти стенъ у кухнятя а олепена с макаране  ;D  ;D  ;D

я най-бръзо си права пръжени яйца ели пръжолки.
зимаш пръжолката (от кво ще да е месо, само да а по-тънка), фръгаш ги у незалепващиа тиган, фръгаш подправки кви обичаш и кви имаш и готово. режеш и салата от квито зеленчуци има и тава а. отнема 5-6 минути.

Активен
 

Страницата е създадена за 0.261 секунди с 23 запитвания.