Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Полицията,тази която ни пази или тази която ни бие.  (Прочетена 25546 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
иам още две подобни радивостанции
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Колеба

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12944
 • Лижанин
Милиционерската методика е друга - там сички се третират като полупрестъпници целото време, без значение кво са напраили - тава е длибокозалегнала философеа от комунистическо време и нема да се опраи, докато тоо цирей не бъде распуснат напълно.


Затова незнаеш колко си прав, даже след като измрат преподавателете в симеоново ще трее да мине коджа време за да са опраат нещата и тия порядки се променат, ама надали. Азе лично съм го срещал както у друга тема Дидко каза "гръбавия" съвсем за без нищо, е те така те - понеже съм бил я тамка потава време и трее се попълва бройка, а я идялно съм отговарал... та  тогава дълго се чудех защо съм бил наказан за без нищо от бюстетителете на реда - закона един вид, та те тогива резко разбра кви са всъшност наще милиционере.
Те у таа песмица един муадеж, юноша бледнии наркоманин - да не кааме junkie пева ка сака да грмне ченге, не че са неа случвало.
! No longer available
Активен

Каламутняк

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 631
Милицьонерски простотии се случват насекъде. Разликата е, че на други места не се приемат за нормални тия работи...
Активен

Камик

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 772
Активен
Във вceки човек дреме по един простак, а в някои - по повече.

илюшин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9619
Важното е, че арестантът се е чувствал добре  ;) и не полицаите не са били никого, ми е било цивилизовано....всички права и свободи на мангала са спазени - либерална Европа е доволна
Активен
Удри уйно, таа мачка неа наща

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
милюцинерское дело такое тонко обидчивое
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

унучка на Тинджулата

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12596
Тия дни са движат много групи контрольори и полицаи с из рейсове и трамваи. Не че и преди не са правили такива "акции".
Яла кво пише една адвокатка по въпроса:

" МВР няма право да отдава държавни служители под наем, на частни търговски дружества, за ползване, с цел събиране на вземанията на търговското дружество.

Буди недоумение следният текст „ Изпълнителният директор на „Център за градска мобилност” ЕАД има право да наема на договорни начала от Столична дирекция ”Полиция” полицейски служители за контрол и опазване на обществения ред при проверки по редовността на пътниците в превозните средства.”
Как се наемат полицейски служители, които са държавни служители, от частно търговско дружество, на какви договори се наемат същите и какви са техните правомощия, когато са наети на договор с частно търговско дружество? Полицейските служители се назначават с конкурс и са държавни служители. Те нямат право да работят с частни търговски дружества на трудов или граждански договор като полицейски служители.
Служителите на МВР нямат право да извършват контролна дейност, както и дейност по опазване на обществения ред по силата на договор! Тази дейност следва да е предвидена в Закон, а не в Наредба, а още по-малко в договор! Ако полицейските служители действат по силата на някакъв договор/ако изобщо може да се приеме, че имат право да работят като някакъв вид охранители на частно търговско дружество/, то те не могат при тази дейност да се ползват от правомощията предвидени в ЗМВР! Държавният СОД е закрит още към 2013г., тъй като МВР не бива да извършва търговска дейност. С работата на сектор „Сигнално-охранителна дейност“ налице е бил конфликт на интереси, поради това той вече не съществува.
Всички дейности от полицейски служители, които те извършват като наети по договор лица от частно търговско дружество са дейности не на полицейски органи, а на граждани и то възползващи се от служебното си положение. Поради това те нямат право да упражняват която и да било от дейностите визирани в ЗМВР, включително да изискват документи за самоличност, да употребяват физическа сила или да задържат лица.
В случай, че действат като полицейски служители, те не могат да придружават контрольорите, а следва да бъдат сигнализирани и извикани на мястото на извършване на нарушението против обществения ред.
Защитата на обществения ред обаче не е някакво абстрактно понятие, за да могат полицейските органи безконтролно да упражняват правомощията, предоставени им от ЗМВР. Невалидирането на билет или карта не могат да обусловят налагане на принудителни административни мерки по съображения за обществен ред или обществена сигурност , тъй като същите следва да са съответни на степента на опасност, която се извлича от конкретните обстоятелства и от личното поведение на лицето. / така ТЪЛКУВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ № 2 от 22.03.2011 г / Т.е. за да бъдете задържани от полицейски служители, следва да е налице реална, актуална и достатъчно сериозна заплаха за обществения интерес /например да сте нападнали контрольора/."

Текстът е част от те таа статия, в която са обясневат и други закононарушения на "Център за градска мобилност"
http://vkamenarska.com/patuvane-v-gradskia-transport/

И кък мислите, че требва да реагираме, ако изпаднем у такава ситуация?
« Последно редактиранье: Юни 03, 2016, 01:28:31 от унучка на Тинджулата »
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

Генчо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8830
 • Стерео сват
Тука има ора къде моо са изкажат по вопросо, но я мислим, че на мачовете е същата рабута. Пак пазат частни мероприятия
Активен
__________________________________
Най-добриа ром е студениа ром!

Бай Еван Астрилецо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5639
 • беркофчънин
На контролна дейнос немат право, ама имат на разузнавателно - информацеонно - охранителна при афтокрадците, наркодилърете и секъкви мафиоте от различен калибар  :green:
Активен
Като лежим - лежим, па като станем, та седим

унучка на Тинджулата

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12596
Я са вълнувам още от днешния екшън, че стана под носа ми. Продължава да е оградено на неколко места покрай назе и да дират гилзи и ебем ли кво... криминалистите си знаат. Одих да огледам района и да вида една комшийка от съседния блок, че она са е оказала бъш между куршумите, като са е прибирала от рабута и са беше много паникьосала, ма не ма пущиа, че са оградили целия им блок, барабар с паркинга.
Тоа път сакам да изкажа благодарнос на участвалите у акцията полицаи и спец.отряди.  thanks Навънка беше пълно с ора, да не приказвам колко дечурлиа играят между блоковете по площадките. У такава ситуация си е професионално свършена рабута, па кой кво ще да приказва. Слава богу, че не пострадаха случайни ора.


Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

Бай Еван Астрилецо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5639
 • беркофчънин
И я прочето нешто по въпросо на бръзинка, оно такиви работи лайс се случват често у Татковината.
Е, дошла полецеа, завардиле - дуубре, ама нйината рабута е манко като на доктурите - повече превантивна, а по манко констативна...иначе у таа Татковина ни се такова Майковината...
Активен
Като лежим - лежим, па като станем, та седим

унучка на Тинджулата

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12596
Така е, Еване. В тоа смисъл изказването на Боко по случая е безкрайно нелепо:

 
Цитат
Министър-председателят обясни, че предварително се е знаело, че ще бъде открит огън при операция по задържането им. Във връзка с това защо предварително не са задържани премиерът заяви, че е трябвало да бъде извършено престъпление, за да се случи това и те да бъдат осъдени.

http://www.blitz.bg/news/article/423964
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

Бай Еван Астрилецо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5639
 • беркофчънин
Ебааго, тоа е расал саде на мозък и бели бъбреци- да ги чекале, та да си постреят... :smeeeh:
А ако меджу джапането се случи да штъкат дЕца, бабички и други гражданье - еби ги у дупе!
Ц-ц-ц...концептуалис... :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Активен
Като лежим - лежим, па като станем, та седим
 

Страницата е създадена за 0.233 секунди с 22 запитвания.