Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Разруха ели има ли нещо, къде не моа гу строшиме?  (Прочетена 5668 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юбопитка

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 3274
 :-X не воденичен, ми същи надгробен камък е това..

п.п. Апостолице, на дедо Исидор му много интересно името, откъде иде?
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.

apostolicia

 • Гостенин
Не знам. Може да е свръзано с гурбето на баща му зади Атлантика, що се е родил манко след като се е върнал деда Лозан. Обаче на дедо Исидор сичко му е интересно. Напримерно смъртта му а силно интересна.
Дедо Исидор и още двама апапи от Вереница решили да дират злато покрай некви оброци. А покрай тиа оброци имало вековни дръвя. Копали тия кво копали и нещо измъцало, ама като некакво стенание и почнала буря. Тава сигурно а било неко вековно дръво поди напора на бурята, ама тия са се били улимнали да копат, та не са видели, че се е задала сприя и те тека. Тава са мои си догадки. Та уплашили се тия трима юнаци и бегали от разкопките. Не минало се много, единио се поболел - викат - от страх се поболел, привиждали му се разни работи, свръзани с клето злато. И къкто а известно - шубето си е гулем страх. Умрел единио от троицата. Другио също се удръвил от страх и легнал болен. И един ден, къкто си връвел откъде средсело накъде дом накрайсело, дедо Исидор чул да бие дзвоно на черквата. Питал кой е умрел, та бие дзвоно и му казали, че вторио от задругата се бил споминал. Он приседнал, запалил една без филтър и кък си пушел, прилошало му и се бътнал. Дотука - у рамките на нормалното. Обаче следва още по-интересно. Работно време било, щом свекър ми е бил на осем месеца, а он е роден през октомври, значи да а било юни некъде. Жега страховита. Жътва, работа - да ти се отели вола. Уплашила се баба Иванка - демек жена му, че ша се умерише мъжо нги, притеснила се и она, че и тримата иманяри дали фира, па и жътва, па и дете мининко... Абе много фактори, та дала зор да се закопа смрътнико същио ден - до къде три часо се били ослушали и го погребли. И след това кучето на дедо Исидор не мръднало от гробо му неколко дена и се виело, та едвам го отгонили от там, наложило се да го прибият, да не смразява кръвта на ората у село.
Та нищо чудно дедо Исидор, който всъщност бил на къде 25 годин коги умрел, да е бил закопан не съвсем умрел. Ма знаа ли човек - такива били времената у далечната 1932 годин!
Активен

onufri

 • Гостенин
Активен

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
...даже и я са ококорих от таа история,че даже ма подсети за едни други,подобни...! ;)
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Юбопитка

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 3274
много интересна история! Па и ти как си я разказала с тия златни уста, да му стане на човек още по-юбопитно кво и що са е случило ::)
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.

Пачо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9230
Дуууу таа история си е като филм на ужасите. :o
Активен
Ебагуу свинята са испрай на дувару и изеде мотичето!
 

Страницата е създадена за 0.052 секунди с 20 запитвания.