Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2  (Прочетена 23678 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #15 -: Ноември 05, 2011, 11:23:53 »
Шкембе чорбъ от уйови глави - Джайо


Нужни продукте:

1.кило,кило и половина забелени уйови глави
2.половин кило мензис от млада мома ненабръквана
3.настръган мазол от бабичка
4.кило мляко от пръвескиня
5.гной от циреи
6.2-3 лъжици мас

онождане на чорбута:
варите главите 3-4 часата да уврат уваво че иначе стоот жилави. като станат готови доливате млекото и гнойтъ та да са позгъсти малко бульона
в оделен съд запръжвате в масчицата настръганите мазоле за около две минути и добавяте и мензиса  .оставате за още 5минути да проври и сипвате в тенджурата с бульона и главичките
Подправяите си го кой с кво му а кеф

да ви слатко
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #16 -: Ноември 05, 2011, 11:25:34 »
Торта Гараш - Годзила

Спрях се на тази ---> http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/10/торта-гараш - рецепта от нета.

Необходими продукти: 10 яйца, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи, 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.


Разбивката на горните продукти е следната:
За блатовете: 10 белтъка, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи
За крема: 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 6 жълтъка, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.

Аз само ще онагледя приготвянето и крайния резултат, а иначе инструкциите можете да си ги видите от горния линк.

Тъй като нямах точно 400 гр. орехи, добавих бадеми и лешници:


Бой с миксера до получаване на това:

Само да отбележа, че явно така се правят и ореховки, много вкусен е блата.

Говерейки за него, ето го:

От сместта изкарах четири блата.

Приготвяне на крема:


Следва мазане на първия блат, после на другия и т.н.


Накрая наръсих цялата торта със смлени бадеми, защото ми бяха останали много. 



След приготвянето, тортата заминава за цяла нощ в хладилника, а сутринта си я хапнете с чаша ароматно кафе.   ;)
Стана мнооооого вкусна!
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #17 -: Ноември 05, 2011, 11:27:31 »
ПОРК СтроганОФФ - Годзила

 - нещо като бьоф Строганов, само че със свинско, а не с телешко.  ;)
Освен това има много ОФФ...като оФкане - оф, докато режеш лука, после оф, вече едва дишайки си сипвате за трети пореден път.   ;D

И така...

Нарязваме месото на ивички:


Задушаваме го, като преди това сме го наръсили със сол, бял и черен пипер, и сме сипнали малко вино и вода.


Задушаваме докато се изпари течността и започнат мръвките да се пържат, след което добавяме яко лук и разбъркваме:


След като лука поомекне, мяткаме няколко кофички сметана и лъжица-две доматено пюре или лютеница:


Оставяме да покъкри 10-на минути, ако не ни мързи сваряваме картофи и задушаваме зеленчуци, а ако ни мързи - само изпържваме картофки и сервираме:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #18 -: Ноември 05, 2011, 11:30:15 »
СЛАДЪК САЛАМ - Годзила

Имровизирах, защото не ми се спазваше рецептата, според която се слагат две сурови яйца, та затова процедирах така:
Натроших на много ситно два пакета бисквити закуска, добавих 200гр. смлени ядки /орехи или к'вото имате/ и оформих кладенче, в което изсипах сместта - стопено масло /250гр./, 200 гр. пудра захар, 1 ванилия, 1 шоколад и 2 кутии локум разтопени в 100 м.л. вода и малко есенция /ром/.
След това всичко се разбърква като бъркало от пясък и цимент за наливане на плоча...да речем.   ;)


После оформих салама, поръсих го с пудра захар, увих го в хартия за печене...и го метнах в хладилника да се стегне.
Крайния продукт:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #19 -: Ноември 05, 2011, 11:31:38 »
Картофе с мръфки у гювеч - Краси

Тоа път проба една тересна технологеа - свари месото у вода и бира с чрън пипер , дафинов лист и сол - после тура у гювеча мръфките, компира на едро, чървен лък на едро, суй чушки накинати, малко чубрица и зале с олио , водата от месото а унътре тури чървн пипер и 2 лъжици брашно - а тура и малко доматец ут шише и забовари да турим гъбите :krkanje:


Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #20 -: Ноември 05, 2011, 11:33:53 »
КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИЧКИ - Годзила

Когато се работи с хлебопекарната, е много важно всички съставки от рецептата да са добре измерени. Започваме с 350 гр. брашно:

...няма да издребняваме за 6гр. +  ;)

Разбъркваме 2 яйца, 60 гр. масло, 60 гр. захар, 100мл. прясно мляко, една щипка сол, настъргана лимонова кора и ги изсипваме в съда на хлебопекарната:


Отгоре мяткаме брашното и 1 пакетче суха мая:


Поставяме съда в машината:


...и включваме на програмта за тесто:


След 1:25 часа, тестото е готово:


Вадим тестото:


И го разточваме леко:


Изрязваме триъгълници и в основата им слага плънка по желание:


Слагаме кифличките в намаслена тава и отгоре ги мацваме с разбит жълтък:


Поръсваме със захар или с маково семе:


И печем на умерена фурна до това:


Изстиналите вече кифлички съхраняваме в найлонов плик, за да се запазят мекички.  :)
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #21 -: Ноември 05, 2011, 11:37:00 »
Крехки мръвки в йена - Годзила

мариноваме за няколко часа:


...след което я мятаме в йенско стъкло:


...и следва ред мръвки, ред топено сирене, кашкавал и гъбки, после пак мръвки и т.н.

...похлупваме и мятаме във фурната.

През това време вадим и едни печени чушки, които обелваме:


Нарязваме ги на ивички, добавяме 1 майонеза и 1 кутия сладка царевица:

 
Разбъркваме добре и става една чудесна салатка и гарнитура:


После сервираме:


И накрая си сипваме нещо от колекцията:


Ай, наздраве!  :krkanje:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #22 -: Ноември 05, 2011, 12:15:23 »
ФИЛЕТА ОТ ТРЕСКА С ГЪБИ КЛАДНИЦА - Годзила

Продукти:
Един пакет филета треска, 1 пакет гъби кладница, 4-5 моркова, 3-4 глави лук, чесново масло, кашкавал, майонеза с топено сирене, сол, черен пипер и подправки за риба.


Сварявам за около 1/2 час гъбите и морковите, а нарязаните на колелца лукчета запържваме и задушаваме в маслото.


Посипваме на дъното гъби и моркови, върху тях рибните филета, а отгоре им слагаме другата част от зеленчуците.


Разбиваме майонезата с малко вода до гъстотата на боза, добавяме настърган кашкавал, разбъркваме и заливаме:


Докато се пече на около 220 градуса, убиваме време като си правим салатка:


Сипваме си една троянска сливова в юзче и чаша айрян...и продължаваме да убиваме време и бацили.  ;)


Когато манджата стане готова:


...си сипваме и почваме да набиваме...и втора чиния...и трета, докато вече се усетим, че не можем да дишаме.   ;D
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #23 -: Ноември 05, 2011, 12:17:08 »
ЦАРЕВИЧНА КАША - Годзила  :D

В масло запържваме нарязани на хапки филийки хляб /крутони/.


В 1 л. вода добавяме около 400 гр. царевично брашно, масло, натрошено сирене, сол и малко черен пипер, бъркаме, докато стане хомогенна каша.


След това сипваме в чиния, добавяме крутоните, разбъркваме и хапваме.
Може да се наръси с кашкавал.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #24 -: Ноември 05, 2011, 05:49:47 »
Картофена крем-супа - Уйна

 Вара картофките обелени, пасирам ги, после добавям водичка и млекце и досварявам още манко. После запръжвам крутонете и сервирам.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #25 -: Ноември 05, 2011, 05:52:28 »
Качамак по Мариуцки

Пробай да напраиш по-твърд качамак, растели го у една тавъ и го остай да истине убово. Моа да апнеш малко докъ а горешко, па на другия ден го режеш на тънки филии и ги запичаш на грил-тиган ели у фурнята да фанат кора, да са зачерви. Идялна гарнитура за шишчета, кебапе и пражолки и червено вино. 

Съвет от д-р Чвор:
..с печено месо у тавъ с много лук-а идялен качамачеца-особено ако отгоре а залят с леко запръжен пипрец,и има масло и сиренье набучкани тук таме на ньего.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #26 -: Ноември 05, 2011, 05:57:58 »
Мръфки с ориз - Краси

Айде на мръфки с ориз, щавяк и прази лук - Начи  сфари месцето па  го позапръжи с щавяка - после с праза и ориза у на баба гювеча - вода-олио-сол-чрън пипер - и айдее :zabrakal:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #27 -: Ноември 05, 2011, 06:15:18 »
Лучник - Буба

Първо нарезах едно кило лук и го запържих добре в зехтин. Към края добавих червен пипер, сол и чубрица. И те тава ти е плънката. Моо са турне и неко суа чушка за аромат, ма я немах. Оставаш настрани да изстива и почваш тестото.

У едно кастронче сипа топла вода къде 200 мл., пулвин кубче мая и 1 ч.л. захар и остаих да шупне.
У друга купа разбих две ейца, добавих 1ч.л. сол и 3-4 лъжици оливие, къде 250-300 мл. кисало млеко с разтворена у него 1ч.л. сода.
Като шупне маята я префръгаш у другата купа с ейцата и кисалото млеко, разбръкваш и почваш да добавяш брашно. Отива къде 1 кило, замесва са меко тесто. Я ми са виде много и отделих малко, колко за една пица горе-доле.

Разточваш тестото на не ного тънък блат, отгоре тураш плънката, завиваш на руло, осукваш и префръгаш в намазнена тавичка. Изчакваш да втаса и печеш на умерена фурна, що лучника става дебел. Към края на печенето редиш парченца масло отгоре, е така за ароматец. И те тава а. Я ми аресва повече студен.

Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #28 -: Ноември 05, 2011, 06:17:35 »
Много шеколадов сладкиш - Буба

2 2/3 чаши брашно
2 чаши захар
6 с. л. какао
2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
2/3 чаша олио
2 ч. л. ванилии
2 с. л. оцет
2 чаши вода

В тавата, в която ще се пече сладкишът, се постиля пекарска хартия, смесват се сухите съставки, заливат се с мокрите, разбърква се с вилица и се пече.

Отгоре може да се намаже с шоколадова глазура от:
1 чаша пудра захар
50 г масло
1/4 чаша прясно мляко
какао



Рецептата съм я копирала в кампютъра ми от нета, точно кой е източника не съм писала, да ма извинява.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА 2
« Reply #29 -: Ноември 05, 2011, 06:19:53 »
Спанак с ориз и маслини на фурна - Юбопитка

Направо в тавичката, дето ше го печа, запържих 1-2 глави ситно нарязан лук. После му ръснах 1 ч. л. червен пипер, обърках го с измитиа и надялкан едро спанак, една шъпа черни маслини, 1 чаша ориз, 3 чаши вода, солчица на фкус и трошнах малко суи манатарки и аиде у фурната, докато изпие сичката водица и се позапече.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...
 

Страницата е създадена за 0.622 секунди с 23 запитвания.