СЕВЕРОЗАПАД > Репортажи от Северозапада и туризъм в Северозападна България

Туризъм у Северозапада - кОлтурен, планински, природен, археологически, пещерен

(1/97) > >>

пущинячка:
Обичани мои приятели, братя тумбаци, кияци, кандидат-пустиняци и пустиняци,

Бях ви казвала едно време (в зората на нашия форум), че преди около 1,5 месец за първи път в моя дълъг и безсъдържателен живот бях на пътешествие из Резервата. Просто една събота си казах, че ще ида да видя тоя район, за да имам представа от него и да си образувам спомен.
И отидох. От София минах през Петрохан, отбих се на Клисурсия манастир, после отидох в Лом с намерение там да пренощувам. Не знам защо обаче Лом малко ме стъписа, някакси не ми хареса там и отпраших за Видин. На другия ден разгледах малко от града, стоях дълго на реката (т. е. на Реката), видях крепостта и после отпътувах за белоградчишките скали. Разгледах там, колкото можах, после пих кафе в Монтана и се прибрах.
Равносметката е, че счупих преден амортисьор (в Лом), видях страхотно красиви места и се влюбих завинаги в тоя край. И после толкова надълго и нашироко разказвах за там, че на всички почна да им писва от мен. После намерих и вашия сайт и край - любовта стана вечна. :)
Сега обаче и брат ми и жена му са се запалили от моите разкази и искат да отидем пак, всичките заедно. Вчера ми се обадиха, че нямат търпение да стане събота и да тръгваме.
И сега ви моля всички заедно да направим една програма за екскурзия в Резервата. Да ми кажете кои места е най-добре да посетим, къде да отседнем, къде непременно да се отбием, без какво да не си тръгваме от там. Моля ви да се развихрите и да ми кажете откъде да минем, как най-бързо да видим най-много и най-интересни места. Брат ми и жена му също никога не са ходили натам и сигурно ще им е интересно, но искам да им покажа Северозапада по такъв начин, че и те да се влюбят в него.
Ще помогнете ли? Има време до събота да пишем, да бришем, да обсъждаме и да направим най-добрата програма. После може и други хора да се възползват от идеите, ако темата стане интересна и полезна.
Вярвам, че тази тема ще се получи и очаквам мненията ви.
Предварително ви благодаря!
Вие сте.

nerezo:
да ти кам има много убави места у резервато ама требе и некои да те води.я моа да ти препоръчам Лопушанския манастир,Балова шума там може да подънете да не пиете морни вода  :oа че се сетих сега и за копиловския балкан ама там требе да доаш през авгус на празник на балкана да видиш каде са таините на балкана :)има и хижи за спане ама требва да си резервираш по от рано.там ше видиш развъднико за такива моделе като назе и тумбаци и пияници и полтаргаисе ама само че след 10 вечерта у хоренмаците :)приятно изживяване и си вземи секва техника за снимане ;)

пущинячка:
Добре е да ми казвате кое къде се намира. Лопушански манастир - намира се по пътя за..., на ... км от... пътят е лош (хубав) ...и така нататък.
Техника за снимане нямам, но брат ми има. Обещавам да снимам, докато капне батерията. И после ще пусна тук да гледаме (живот и здраве, де).

Плъхоубиец:
Пустинячке, сестро, тава "безсъдържателен живот" го отмахни от мислите си. Секи живот е садржателен. Ми според мене, неа лошо да видиш и Черепишкия манастир, като минеш от София през Дефилето. Места има убови, само време да е подходящо за екскурзии.

nerezo:
http://www.lopushanski-monastery.domino.bg/начи направо ти давам тоа линк и ти вече си знаааш на там.иначе немоа да ти го обясним.пъта не е много лош и по по-убави сме вийдале и по по-лоши сме карале.мисла че това е доста исчерпателно!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница