Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: В името на родината(резервато)  (Прочетена 3652 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nerezo

 • Гостенин
В името на родината(резервато)
« -: Април 01, 2009, 02:43:30 »
те тука секи моа да пише с кво го е фпечатлила родината(резервато)и къв го е ял и кви ядове е брал
Активен

Bushman

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1394
 • Излекуван работохолик
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #1 -: Април 01, 2009, 01:10:38 »
Те я пръв че напишем тука. И понеже до съга чето некви истории за измамници, че напишем и я една такава.

Иам у Лом един приател, къде е потомствен златар, Иван се каа и Пергишина го знаа. Още деда му е бил златар, и баща му, та и он. Иде си мо отръки на човека и е честен до глупос, само един кусур има, къде трудно почва неква работа, треба да му дойде вдъхновение да напрай неква гривна или пръстен, та често поръчките годинясват при него. Ама фане ли се - прай го без грешка, та ората послем се чудат това откъде си го купил. Ама това е друга тема. Та седиме двамата с него у работилницата и се разпрааме за мотори, он си чегръта там нещо и по едно време влаа една женица, свитичка ми се виде такава. И му вика: Ето тука един пръстен, ако можете да проверите колко карата е и да го претеглите. И вади един мъжки златен (на вид) пръстен, ама да му се не нагледаш - масивен, сигурно къде 30 - 40 грама, гравиран и лъщи като на гявола окото. Я не сам по дрънкулките, и па ми останаа очите у него. Ама Златара се смее и вика: А, знам ги тея пръстени, взели сте го от румънци срещу бензин, нали? Месингов е, няма защо да го проверявам. Колко дадохте за него - 10 литра? Оная само кима. Златара вика: Не е златен, обаче запазете си пръстена, той е добре изработен и толкова си струва. Оная женица си глътна граматиката, побледне направо и вика: Ама моля ви се, откъде знаете, сигурен сли сте? Златара нищо не й каза, само дръпна едно чекмедже и вътре - пълно с такива пръстени, имаше неколко основни чешита, ама общо взето си приличат. И онаа жена като се развика: Мошенници, ти гледаш да им помогнеш, а те - да те излъжат само гледат, Господ да ги убие измамници... и побегна през вратата. А Златара се смее и вика: Абе ониа румънци са измамници, това е ясно. Спират некъде покрай пъта и махат, ако спре некой, обесняват че им свършил бензина и предлагат такъв пръстен за 10 литра. Обаче забележи - никой не казва пръстена да е златен, това само от лакомите очи на ората иде. И нашиа се радва - 30 и повече грама златен пръстен за 10 литра бензин, кой като тебе. Точат бензина и тръчат при Златара, а он ги прибира у чекмеджето. Обаче и влаата нищо не е виновен и не мое никво обвинение да му повдигнеш. Он ти предлага пръстена и ти се съгласяваш на замената, иначе ти сам си измисляш, що тоа пръстен е златен. Та накрая излаза, що измамениа (нашиа с бензина) е по-голем мошеник от измамника (влаата с пръстена), що оня прай чесна замена (месингов пръстен срещу 10 литра бензин), а нашиа си мисли да го мине (30-40 грама злато за 10 литра тунджа). Та това е - измамника е измамен накрая и справедливостта тържествува. Мое да не сте съгласни с тоа извод и че ми бъде интересно да чуеме и други мнениа тука.
Активен
Като му седнем на гарата у Брусарци, като си викнем тройка кибапчета и ена бира... Я ли не знам да живеем?

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #2 -: Април 01, 2009, 01:50:07 »
По принцип си прав.Закона е за бдящите не за спящите.Само че...И тука има едно на ум.Влаа подхожда с мисълта че ти сам че се преебеш.Он само пуща фитила и ти глеа сеира.Ньего му а преступно мисленьето и а съвръшенно на ясно кво че стане после.Таа женица е алчна,тава а ясно,ма она неа измамница, неа отишла при оногова да го ограби,он я е спрел и и е  фтълпил несуществуващи мечти.И те ти пример: Спира те тебе катаджиа на разклона за Годеч и почва да ти обикая колата. Глеа, кньишката, глеа гумите,глеа дупките у праговете,пудритва ти подбитите джанти и накраа констатира."Мммм Дааа...Млого лошооо...Ми съга кво праиме?Немаш пари да си средиш колата, а имаш да си плащаш глобите!А казвай де ?Що а така? Я мислим да понапишем манко,та друк пут да знааш къф е реда."И ти глеаш глеаш... усукваш се па иззвадиш дваесе лева огледаш се и ги муунеш с театрален жес между документете.И сичко е мирно и тихо. Никой не ти а сакал пари.Никой те неа насилвал. Изопщо преступление нема.Така ли а ?Така а,ама неа!И сички знааме за кво става на въпрос кага почнат тоа или оня да ти предлагат разни рабути,къде неа нормално да се случват на тава место.Да ма ората прости и се връжат на тиа крадци и мошенници.Затава и преступното мисленье къде те подвежда и под съзнателна те принуждава да праиш неща у твой ущърб са си чисти преступлениа.Кой ги не брой за такиви,он начи също има одклонениа и е готоф да действа по подобен начин.

Тава а по принцип и не обвинявам никой,а най-манко Буш.Само че тиа преступлениа са тънки и се разчита именно на тава че не моа се докажат лесно.Щеше да буде случаа нормолня зделкя, ако сичко си беше с документе или просто еденичен случай на закъсали ора.Ма кага имаме рецидиф и тиа сущите или други по-на там подвеждат още ора по таа схема, вече си а осъзното преступление.

Фалшивите пари и они спадат към сущиа вид.И там никой не ти вика че са редовни и си има и одлики къде ако ги знааш че се усетиш,ма се разчита на твойто невнимание и на итрото нги поведение.
   Тава а моа коментар.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Пръвака

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4276
 • къде е тЕкло па че тЕче
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #3 -: Април 01, 2009, 02:31:24 »
Я работеше у жп-то и бе на работа на една гара у едно гулемшко селце и иде един обрА з (непознат) и пита къде моа да смени 20 долара що нема пари за билет а му са налага  спешно да пътува що макьему получила удар и т.н. Там у селото немаше ни банка, ни чейнч бюро, а оня зе да разправа още по сърцераздирателни истории за тава колку му са налагало да пътува а нема левове да си купи билет. Я са чуди, чуди па реши да рискувам и му ги смени тиа 20 долара и но на много изгоден курс, отидо после у Видин и накара една позната къде работеше у банка да ми ги провери и както си и мислех доларете са указаа фалшиви (добър фалшификат ама фалшификат) :o :o  После със зор и много стра ги смени почти у движение с некъв румънски ченчаджиа на румънско-унгарската граница (дип че полицията много ги гонеше та сичко ставаше многу бръжи и они немаа време многу да задзират) и са прибра с една торба лей ама истински и повече кракъ ми не стъпи на тоа граничен пункт :) :)... та от тогива коги не съм сигурен у нещо колко и да ма натискат и да ми са молат, БЕГАМ
Активен
жената Я  и приятели  

Bushman

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1394
 • Излекуван работохолик
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #4 -: Април 01, 2009, 05:00:21 »
Значи бай Авраме, я те разбирам и сам съгласен със тебе. Хитриа измамник разчита на лакомиата на ората и на мерака им лесно и без труд да спечелат. Колко ора изгореа у пирамидите - па по същиа начин. Дават големи лихви, тръчай народе и си носи парите тама, па кой е луд - нека бачка. И се минаа жестоко. А ониа игри помните ли ги - къде си купуваш некви талони и послем ги продаваш на други ора и печелиш. Пръвите спечелиа, спор нема, ама они са биле примерно 1000 човека. А последните сичките изгореа, а па они са били, да кааме, 100 000 души. Откъде дойде това - па от лакомиата човешка и от мерака така лесно да пипнеш парите. Същата работа е играта "Тука има - тука нема" и сичките "Игри на щастието" - лотарии, тото и другите. Значи я мислим, къде човешката лакомиа и мързел създават предпоставки за сички измами по света. Ако таа женица го е подминала влаата или му е казала - не, благодаря, не ми трябва вашия пръстен, не е щела да бъде измамена. А така е получила съвсем евтино един добър урок, не е ли така? И съм сигурен къде секи един от назе е получвал некога у живота такива уроци и ги помни до ден - днешен. И я се полакоми веднъж да земем евтино долари, викам си - я го тоа балък, дава ми 100 долара на половината от курса (он продава долари, ама се не е поинтересувал колко връват, и се не сеща да улене у ченч-бюрото зади гърба му, къде че му ги купат по истинскиа курс), а я че го минем и че спечелим. Та пробута ми он 100-доларова банкнота, ама подправена от 1 долар на 100. Бутна ми е набърже у тъмницата и вика - Бегай, че май ни видеа, ако те фанат, не ме познаваш, ни я тебе. И я побегна, даже се радвам, що така бърже стана работата и тоа балък се не усети колко се е минал. Па накрая ви е ясно кой излена балъка... Та па да каам - от лакомиа се минаваме и тиа уроци са полезни, що така ти иде акъла у главата да си глеаш работата и да не се лакомиш за лесна печалба. Демек - па до тоа "морал" опираме, къде бай Аврам пишеше за него.
Активен
Като му седнем на гарата у Брусарци, като си викнем тройка кибапчета и ена бира... Я ли не знам да живеем?

Пръвака

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4276
 • къде е тЕкло па че тЕче
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #5 -: Април 01, 2009, 05:36:25 »
но тава лакумиата а голема работа  я работх неколку години на гарата у Видин коги немаше кво да праиме с колегите зееме и напълниме едно протмуне с ратии и го подфърлиме ду бутката за весници и се скутаме да видиме кво че стане  ;D ;D ;D кви ли неасе опитваа да го земат тава прутмоне от тинейджъри до кьопави пенсионери и но с наи различни артистични похвати (да ги не видат другите ора)  ;D ;D голем смех падаше све едно гледаш скрита камера, апа куту му налетеа едни циганки джебчиики и зеа да си гу потфръгат една на друга направо ни скутаа топката  ;D ;D ....  а па после куту ги настигнеме и си сакаме протмонето тогава па кви учудени  и засрамени физиономии праат (даже една бабичка ми налете да ма бие що са пудигравам с ората!!!). Верно а имаше и чесни ора къде го зимаа и го дава у бедката за веснициаку некои си го подири, ама тава са 1-2 човека на 10, другите куту го видат прутмонето па са поугледат, поугледат па го грабнат и трътЪт да бегат  :) :) :)
Активен
жената Я  и приятели  

***

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 194
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #6 -: Април 02, 2009, 08:53:45 »
Един шофьор беше залепил 50 ст. на пода на рейса, баш до стъпалата. Що народ са навежда да ги вземе...голем смех беше!
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #7 -: Април 05, 2009, 10:43:00 »
Оно неа смешно да преебеш беден човек.Чесните орица се надеват само на провидението да нги прати нещо.За мене тава е гре.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #8 -: Април 05, 2009, 10:48:52 »
пъ азе мисла че да преебеш честен и беден човек е гря ...
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #9 -: Април 05, 2009, 10:56:50 »
Е и я така мислим!Ти сигур ме разбра обратно?По некогиш прикаам 5 за 6 .
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Колеба

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12944
 • Лижанин
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #10 -: Април 08, 2009, 02:40:11 »
Согласен сам че да преебеш бедния дека нема кво да еде е грех, ама народо знае 2 и 200, лакомо дупе кокаье сере, Бушменя са а уверил сам.
Активен

RadioAktive

 • Гостенин
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #11 -: Май 15, 2009, 11:40:18 »
Един шофьор беше залепил 50 ст. на пода на рейса, баш до стъпалата. Що народ са навежда да ги вземе...голем смех беше!
  Абе да нее бил у рейса от Козлодуъ до Плевен през Оряхово???
Активен

***

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 194
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #12 -: Май 16, 2009, 08:52:06 »
Ми къ  ;D  ;D  ;D
Активен

RadioAktive

 • Гостенин
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #13 -: Юли 25, 2009, 02:42:09 »
Абе то за назе смешно ама немоа да кажа че ми беше много смешно,отка 1 пенсионерка се мъчи 10 мин да  ги маане и при тва имаше опашка на Селановци.
Активен

glamava

 • Гостенин
Re:В името на родината(резервато)
« Reply #14 -: Август 16, 2009, 02:50:47 »
те тука секи моа да пише с кво го е фпечатлила родината(резервато)и къв го е ял и кви ядове е брал

От одавна не живеем у резервата, ама си ми е на сърцето.
Лани, много ора, ми се ожалиа докато си бех там. Я руекох, че "това така не мое да бъде", и ръгнах да се разправям.
Оня реши да ме трепе, я па го уволних - мое и паметник да са ми напраиле у некое село, не знам :))
Активен
 

Страницата е създадена за 0.447 секунди с 23 запитвания.