Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: "Козе Млеко" у Горна Бела Речка  (Прочетена 7596 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #45 -: Май 23, 2013, 10:31:50 »
Успех Кептън...ша чекаме разкази и снимки...
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #46 -: Май 26, 2013, 11:20:55 »
След изминалите три дена съм с различни вчепатления от виденото и чутото. Материал е за по-обстоен анализ. Набръже само ше сподела нещо, щото немам предни зъби - у преносен смисъл. Вече на тоа свет нормалното не се смета за нормално и хетеросексуалността е отживелица и не се гледа с добро око на неги, също и на месоядството. Вече нормалното е педераслък, лезбийство и вегетарианство. Кой ка ще да ме разбира. Пишем го тава и се илим.

Иначе мина добре и го отчитам като успешна мисия. Получените приходи почти покриха направените разходи, което пак не е малко.

За сектата на шалчетата ше напишем пространно по-нататика... Ключовата дума за таа секта е, че "нещата се случват", нещо некъде си се случва, всичко се случва и думата "случва се" замества много други нормални думи от езика ни. Разпознават са по шалчетата, увити около вратовете им за щело и нещело, у сички случаи и у най-големата жега. Спирам да пишем сеги, че съм изморен, бех на сватба у Бела Слатина, на дъщерата на братчедката, Кошера ги знае ората, тейните също са биле поканени, ма не са могле да додат  :)

Викам да си ида у недея да вида и друг вид ора и да се усета и малко по-нормално, щото тама на Бела Речка, колкото и да ми беше приятно общуването с народа и представянето на литературата, се усещах като извънземен малко.
Активен

sanda

 • Гостенин
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #47 -: Май 26, 2013, 11:39:01 »
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
За " Случва се" Ти тава сега ли го чу? Я отава "случва се" и " в смисъл" вече изпадам у нервна криза :tazz:
Най-лошотоа че се улавям да ги ползвам :green: :green: а шалчетата.... :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Начи и ти си се срешнал с пола "ТО" :green: А честито!

Чекам подробности :duhovata: :smeeeh:
Активен

apostolicia

 • Гостенин
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #48 -: Май 26, 2013, 11:45:16 »
Я те предупредих още не Плевен. Ма нека да имаме и такъв опит, де - нема лошо.
Днеска и я се сблъсках челно с претенциите за кОлтурнос и значимос. Не ми беше леко, ма се бех вауръжила с тръпение до зъби - и до мойте си, па и до дръжавните зъби. Та поминахме криво-лево, де. Преставих фюмо. Лошето е, че преди тава една достолепна дама преставя некви необработени документални записи на Държавна сигурност - можете ли да си представите - пред хора, които никога не са чували за ДС, пред чужденци, които бъкел не разбираха кво се приказва - но не че се чуеше, де, ама немаше ни превод, ни субтитри, та чужденците видоха най-много зор, сиромасите. Така и не разбрах къф беше мотива, целта и мисията на тава занятие. Мисля, че и достолепната дама не беше съвсем наясно кво точно праи, като преставя тия записи, ма те - престави ги. Браво! Я съм си проЗта и никак не разбирам, може па да а имало длибоко закодиран смисъл, нещо като високото искуфство, къде се види у един по принцип черен квадрат. Нема ли да се намери некой да каже на тия ора, че царо а гол?!
Интересното е, че като споменах за Бабина душица, сички извадиха талифоните да си записват у календарете коги ша бъде - ма най-активно. Напраи ми спицялно фчепатление.

Бай Цанко, прав си бил, че не си сакал да слезнеш от Мерджо коги сте одили с баба Краса  belotel
Активен

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #49 -: Май 27, 2013, 12:04:14 »
Фотки нещо нема ли?!? Евала че стисна зъби(за пореден път!)...! thanks
Добре е(особено за така описаната "достолепна дама" :green:)че персони кът мене(па и Фенерски :green:) не са присъствале...! :udri: :no: :smeeeh:
 Бих рекъл че повече немаме рабута у подобни "културтрегерски" експерименте.Кротичък селски(градски)сбор или друго подобно значимо събитие от локално-национален характер...! ;) А не учуплезена изгъзица у темна -темница и черен квадрат за ора с могу претенций ма без акъл,и без никва представа за реалност...! :udri:
« Последно редактиранье: Май 27, 2013, 12:06:16 от Дръмон »
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Юбопитка

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 3274
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #50 -: Май 27, 2013, 10:31:41 »
Цитат
Нема ли да се намери некой да каже на тия ора, че царо а гол?!
Е точно този риторичен въпрос осмисля присъствието на "Резерват СЗ" на подобни прояви. Се някой трябва да върне заблудените орица у реалността ;D
И за Апостолица, и за Фенера (и за всички оказали помощ и съдействие)  - респект за проявената смелост и търпение thanks ма дайте още впечатления и размисли. Как реагираха на филма и Алманаха? Имаше ли коментари какво очакват от Бабина душица?
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.

apostolicia

 • Гостенин
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #51 -: Май 27, 2013, 11:05:38 »
Кви са нги очакванията от Бабина душица ич не знам па и да ти каам, некак не чувствУвам да ми дреме дали ша нги ареса или не. Я сакам да се ареса на ора, къде имат разум у главъта. 
Обаче сакам да ви кажем, че Бабина душица, макър и без тоа колосален бюджет, макър и без таа логистична подкрепа, без толко префирци и уъркшопове, без пърформанце и секакви такива печени божури, е на много по-високо ниво по отношение на замисъл, послания и таргет - все пак и ние назнайваме учени приказки. Като кандидатствах по Лале, една от обосновките за отказа беше, че не съм оточнила колко бъш ора ше дойдат. Ми де да знам, ма госпожо? За мене и двайсе човеци да сгреем днеска с жешка чорбица са ми стига. Доста са ми и педесе човека да си припомнат децките години и да станат па минички. Ма кък да го обясним тава на човек с душа на чиновник?
Козе млеко се праи от професьоналисти с много пари - явно се усвояват, което и дамата Диана не скри - фпрочем тия безумно тъпи сурови документални филми с ужасното качество, които прожектира тама, също са по неква безумна програма. (Чуда се коги най-накраа ше се маанат с експлоатацията на тава ДС. Сака да чуа от чужденците кък са потресени от тия фюми - от кво да се потресат? - но ние българите, къде ужким знааме езико тук-таме успевахме да фанеме неко дума от тоа кошмарен звук, па за чужденците ъпцурт! Още повече, че за них словосъчетанието "държавна сигурност" в никакъв случей не е нещо ниело. А българчетата къде беа тама - па они никоги не са живеяли у тия времена и необремените им очички не видеха най-вероватно нищо лоше у тава, че некакъв чичка приказва с некакви ора, дек са ръгнали за Бон да работат тама, да не подписват никви документи, а на чесна дума да обещаат, че нема да дават интерфюта по западните весници, че у назе я лоше положението, а они па са напълно съгласни! Тава си беше просто сниман със скирта камера разговор между единомишленици - необремененото съзнание у неги нема да забележи нищо нередно, кво очаква таа жена, не мога да знам! Мани друго ми се изживява като откривател и приказва с такъв назидателен тон, сакче сички требва да се изпълниме мигом с отвращение и съчуфствие... некак нищо не можех да разберем! Ма тава а що съм проЗта!) Резултато от тия безумни фюми беше, че почти пълният салон - що се пак беше последен ден - неделя и повечето ора си беа пошли - та почти пълният салон постепенно се опразни, останаха най-закоравелите и най-уморените - таа пред мене спеше. Та сал тия ора най-издръжливите успеха да видат достойнта гледка - гъза на Зиката. Която азе се пробвах да престава по достойнство. Неколко приказки, след което въпросната Диана - очевидно й не стана много приятно, че нашия филм предизвика далеч повече и по-искрени емоции у публиката - зе да се заяжда: Па вие така - кае - като се викате Резерват, сакате да капсулирате Северозапада. Казах й, че името не е пожелателно, а констативно, понеже тава така или иначе вече си е резерват даже и от гледна точка на държавното управление - не бакарат ни за червива слива. Затава ние праиме фюми, издаваме книги и се забръкваме със секакви работи къде може да доведат ората у Резервато и да изнесеме неговите ценности извън границите му. Което фпрочем - викам - се пробвате да правите и вие, ма с други средства. Не може да се не съгласи.
Въпреки горчивия привкус, къде ми остана след набеденото за фестивал на Северозапада Козе млеко, като видох дъгата при разклона за Вършец, се едно ме светна прозрение, че тава си е един полезен опит - от неги може да се научиме кък не требва да се праи фестивал и да се научиме, че коги праиш нещо за да популяризираш местното, поседното, което требва да праиш е да нагодиш местното къде твойте представи. Точно обратното требва да правиш!
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #52 -: Май 27, 2013, 11:12:46 »
+100000000000000000000000000!!! thanks :punk:
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Юбопитка

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 3274
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #53 -: Май 27, 2013, 12:31:04 »
 ;D е на това му се вика изчерпателен обзор :punk:
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #54 -: Май 27, 2013, 07:12:01 »
...Разбрах Лозанова! Край!!! thanks :punk:
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #55 -: Май 27, 2013, 09:53:32 »
Ше пущим материалец у сайта, ма да стигна дотама.
Активен

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #56 -: Юни 01, 2013, 09:32:46 »
http://www.kulturbench.com/wpress/%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%B4%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

Те го те изчерпателното ми мнение, па кво ще да става. Може и да ме нарекат тъп и неразбрал, изостанал и какъвто си сакат, дреме ми на черупката.
Активен

мааму стара

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1579
 • ич не биам на кво ударам
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #57 -: Юни 01, 2013, 10:15:18 »
     thanks   '' ...празнувахме заедно. Щото на нас не ни требва нова култура, за да го правим. Така както винаги сме го правили... ''     guru
Активен
шафьорлъка е майсторлък, а не курназлък...

Пали си мигачете, а'ти не запалът свещ некъде!

masok

 • Гостенин
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #58 -: Юни 01, 2013, 10:20:06 »
Цитат
Сред тех и цигани, и турци – празнувахме заедно. Щото на нас не ни требва нова култура, за да го правим. Така както винаги сме го правили.

....гулем си тука... :punk: :krkanje:
Активен

Койо

 • Админ
 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 6341
 • Винаги има повече от един начин да са свръши нещо.
  • WWW
Re:"Козе Млеко" у Горна Бела Речка
« Reply #59 -: Юни 01, 2013, 10:41:36 »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.101 секунди с 21 запитвания.