Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Торти,сладкише,курабии и секакви други навирничета-РЕЦЕПТИ!  (Прочетена 11820 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цвети

  • Гостенин
Сладкиш с ягоди-Уйна:

250 gr масло или маргарин
375 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
1 щипка сол
6 яйца
100гр. бита сметана
1 пакетче бакпулвер
настъргана лимонова кора
1кг. ягоди
1 литър мляко
2 пакетчета пудинг
мазнина за намазване на тавата
и тортенгус/ тва е като желатин, но с него се получават нещата по-лесно/

Маслото се разбива с 250 гр захар + ваниловата захар. Добавя се щипката сол и настърганата лимонова кора. Едно след друго се слагат и яйцата и сметаната. Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя. Изсипва се тестото в намаслена тавичка и се пече във фурната при 175 градуса около 30 минути. Охлажда се, след което нарязваме предварително почистените и измити ягоди на половинки.  Варим пудинг /нема описвам как става, сички знаете/. Поливаме с леко охладения пудинг блатът, след което покриваме с ягоди. Накрая разтваряме тортенгус-а /или желатина/ и заливаме отгоре. Чекаме малко да стегне и моо почваме да муаме.

П.П. Спецялно за Буба с крем. Кой сака, моо не слага пудинг.
« Последно редактиранье: Март 09, 2013, 05:04:26 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Праскови-Марчето:

3яйца
1/2 ч.ч захар
1ч.ч кисело мляко
1ч.л сода
1ч.ч олио-да ,чаша!
Излезе около 900гр брашно за меко тесто.Пека до порозовяване,внимателно се издълбават още топли,оставих ги да изтинат и после ги напълних с кремче на едно момиче от форума  :bouquet:страшно вкусно стана.
1.5-2ч.ч смлени орехи
700гр.конфитюр-/сложих ягоди,а представете си какво би станало с праскови,е няма такъв емотикон/
1п.масло
Напълних половинките,събрах ги,потопих в разтворена с водичка,червена и жълта боя и овалях в кристална захар.По-вкусни са след ден престой.
« Последно редактиранье: Март 09, 2013, 05:05:19 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин

  Торта,,Цици,,с 200мл.шоколадов силикон Laughing-Марчето:
блат-от форума
4 яйца
4с.л.гореща вода
180гр.захар
1ванилия
100гр.брашно
100гр.нишесте
1/2п. бакпулвер/аз сложих цял/
Бият се белтъците на гъст сняг,жълтъците с водата на пяна и прибавям ванилията и нишестето,белтъците разбърквам с лъжица,прибавям и брашното с бакпулвера и разбърквам само с лъжицата.
Крем-1кофичка заквасена сметана
1крем на д-р. Йоткер-5минутен
100гр.пудра захар
1п. желатин
300мл.прясно мляко
Циците оформих от купено руло,с него облепих вътрешноста на купички и изсипах шоколадовия,,силикон,,сглобих заедно с кръгъл блат с същия крем,изрязах излишното отгоре и го сложих отдолу за да оформя ,,сърцето,,измазах с кремче от п.захар и масло и покрих с марципан ,,Варна,,.
« Последно редактиранье: Март 09, 2013, 06:37:39 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Торта"Китара"-Марчето:

Те това пак за колежкин брат.Вътре е блат с крема на тирамисуто:
Правим крем забайон от 4 жълтъка и 100гр захар/слагам пудра/ на водна баня,слагам и 120мл/досега съм слагала какво имам Бейлис,малиново сладко вино,Бадемов аперитив/и бием с телта ,ма внимавам да не заври,после слагам 400гр маскарпоне/крема сирене/и 250гр течна или заквасена сметана и с двете съм пробвала.после блатовете ги сиропирах с кола,че става добре.

« Последно редактиранье: Март 09, 2013, 06:49:06 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Шоколадова торта-Бубето:
Блата а некъв прах, готов на д-р Йоткер, за кекс. Венко го пращах веднъж да ми купи пудинг и той са довлече с тава. Не съм привърженик на готовите прахове, ма така и така са тркаляше у назе, напраих го по указанията и са получи мого добре - пуфкаф и вкусен. Разрезах го на три.
Крема - разбих 500 мл. сладкарска сметана. Оделно разбих едно кондензирано млеко, имах сладко от ягоди, останало на дъното на буркана, шибнах и него, 1ч.ч. пресно млеко, 1 шеколадов и 1 ванилов пудинг без варене на д-р Йоткер. Сичкото тава го смесих със сметаната и стана крема.
Блатовете съм ги напоила мого, що обичам сочни торти - 1/2 ч.ч. кафева захар и 1ч.ч. вода, малко лимонтузу, за да не са захаросва.

« Последно редактиранье: Март 09, 2013, 06:55:49 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Торта-Бубето:

3 блата(готови или домашно приготвени)
Крем:

Разбиваш 500 мл. сладкарска сметана , оделно разбиваш една кутийка конд.млеко, към него прибавяш кокосовото млеко - 1 кутийка от 400 мл. и два пудинга ванилия на Йоткер. Буаш с миксера да са сгъсти малко, после прибавяш сметаната и бръкаш леко и е готово.

« Последно редактиранье: Март 09, 2013, 07:29:16 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Шоколадово руло-Цвети:

Блат:
5яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно
1 щипка сода
1 с.л.какао
Крем:
300-400мл сладка сметана
2-3 с.л.захар
150 гр.маргарин
200 гр.течен шоколад за заливка

Яйцата се разбиват със захарта,добавят се брашното, какаото и содата.Пече се в голяма правоъгълна тава,която е покрита с хартия и намаслена.След като се извади от фурната веднага се увива в мокра кърпа за да си заеме формата и да не се чупи.
Сметаната се разбива със захарта,след като е готова  се отделят 3-4 с.л. и се разбиват с маргарина.Рулото се маже първо с този крем и след това с останалата сметана.Навива се се полива с шоколад:

...и отвътре:
Активен

Цвети

  • Гостенин
« Последно редактиранье: Март 10, 2013, 04:20:27 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Чалми-Марчето:
300гр. прясно мляко
300мл. олио
5яйца
мая колкото орех
щипка сол
1с.л канела
1с.л какао
От маята разтворена в малко топличко мляко,щипка сол и малко брашънце правя квас и го оставям да втаса.Разбивам яйцата с останалото мляко и прибавям олиото на тънка струйка,разбивам/на ръка с вилицата/и прибавям брашното лъжица по лъжица,накрая разделям тестото на две и едната оцветявам с какаото и канелата.http://media.snimka.bg/4934/016123990.jpg (http://media.snimka.bg/4934/016123990.jpg)
Разделям двете теста по на 120топчета/бели и кафяви/http://media.snimka.bg/4934/016123993.jpg по показания начин и ги завързвам редя в подмазана тава и пека на 250гр докато порозовеят.Ако ще ги хапваме веднага заливам с студен сироп/вода-захар/в противен случай затварям в кутия в фризера/издържат около 6 месеца/като ги извадя сиропирам с горещ сироп.
« Последно редактиранье: Март 15, 2013, 07:57:38 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Реване-Бубето:
Блата си го праа пандишпанов - 4 ейца, 4 с.л. вода, 200 гр. захара, 200 гр. брашно, 1 бакпулвер
Сироп:
2ч.ч.пр.мляко
или
1ч.ч.захар,2ч.ч.вода,ванилия

« Последно редактиранье: Март 15, 2013, 09:34:01 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Торта "Експеримент"-Цвети:

3бр.готови блата
Крем:
400 гр.сладка  сметана
300 гр.течен шоколад
150 гр.маргарин
400 гр.бисквити(мойте бяха слепени,но може  и чаени)
2-3 с.л.захар
Сироп:
1 ч.ч.захр
1 ч.ч.вода

2 бели шоколада за заливка(аз използвах само един и беше малко,за това намазах тортата със сметана)
Разбива се сметаната със захарта,прибавя се разтопения шоколад(да не е топъл,че се пресича сметаната).В отделен съд се трошат бисквитите на малки парчета , разбъркват с маргарина(за да омекнат) и се прибавят  към сметаново-шоколадовия крем.
За сиропа се карамелезира захарта и се добавя водата.
Сиропират се блатовете,маже се с крем и се украсява пожелание.
Тортата става голяма,  бисквитите в крема се явяват като допелнителен блат:



Активен

Цвети

  • Гостенин
Плодово парфе-Цвети:

1бр.готов блат
Крем:
300мл.течна сметана(или 500мл за да е по сладка и с по плътен вкус)
2купички кисело мляко
7-8с.л. захар
2п.желатин
1кафена лъжичка "Step"-ягода
1банан
Заливка:
1п.желатин
1/2ч.ч.сок от компот
1бр.киви
1бр.банан
Разбива се сметаната със захарта,след това се добавя киселото мляко.Тази смес се дели на две части,в едната се реже банана на малки парченца сипва се разтворения на водна баня 1п.желатин и се бърка хубаво.
Блата се сиропира със сок от компот или вода и захар и върху него се изсипва готовия крем.Остава се в хладилника да стегне. Другата част от крема се оцветява със "Step" и се слага  другия желатин.След като белия крем е се е стегнал,се слага цветния и пак  престоява на студено.
За заливката се разтваря желатина в сока.Стегнатата торта се  украсява с плодовете и внимателно с лъжица се  заливат с желатина.Охлажда се последен път и...добър апетит!
Свежа и не много калорична!

« Последно редактиранье: Март 24, 2013, 02:44:28 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Бисквити с бадеми-Кумичката:

Бисквитките са невероятно леки и фини на вкус. :)
Необходими продукти:
125 г. пудра захар
125 г. филирани бадеми
2 белтъка
25 г. разтопено масло (само разтопено, не запържено)
25 г. брашно
имах някакви останали портокалови и лимонови корички и реших да ги прибавя, и не сгреших... ;)

Разбивате белтъците на сняг, не твърд, прибавяте пудрата захар, маслото на много тънка струйка при непрекъснато бъркане, филираните бадеми и коричките.


Това заминава в хладилника за 8 - 10 ч., така бадемите омекват (и след 4 часа престой съм правила, но е по - добре по - дълго да престоят :)).
След престоя в хладилника, добавяте брашното и разбърквате добре.
Върху дом. хартия се слага по 1/2 чаена лъжичка от сместа и се разстила на много тънък пласт със задната част на лъжичката. От това количество ми излязоха около 70 бисквитки.


Пекат се на много слаба фурна 100 - 120 градуса, като непрекъснато се следят (не като мен, да ги прегарям :-[). Само крайчетата трябва да порозовеят, средата да е жълта. Докато са топли магот до се оформят по различен начин - кошнички, фунийки, тръбички. Мислех си, че би могло половинката да се потапя в шоколад. :) И... да ви е сладко!

« Последно редактиранье: Март 24, 2013, 02:59:52 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
,,Бииненщих,,-Марчето:

Тесто:
100гр масло
1с.л.кисело мляко-1/2 бакпулвер
4-5 с.л захар
250 гр. брашно
1 ванилия

Тестото разтилам в тава така,че да има ръбче.
Върху тестото слагам пълнител:
В 100гр.прясно мляко загрято на котлона,слагаме 100гр.масло и 200гр.захар...

После слагам 200гр.кокосови стърготини

става ето това,гъстичко е

Изсипвам в/у тестото и заглаждам,пека на умерена фурна докато се зачерви

Нарязан изглежда така

                       Да Ви е сладко
« Последно редактиранье: Април 03, 2013, 07:19:44 от Цвети »
Активен

Цвети

  • Гостенин
Мусена торта-Марчето:

Блата е обикновен
4 яйца
4с.л. гореща вода
180 гр. захар
1 ванилия
100гр.брашно
100гр.цветно нишесте
1п.бакпулвер
Разделям белтък/жълтък(белтъка бия на пяна,жълтъка бия с горещата вода на пяна)
В жълтъка слагам захарта,ванилията,нишестето+белтъците и разбърквам с миксера.
В брашното слагам бакпулвера,и на ръка с дървена лъжица го прибавям по-малко в другата смес.
Пека на умерена фурна.
1-ви крем-Ганаш

Разтопявам на водна баня,500гр шоколад/купувам такъв за готвене-марципан по скоро,като сложа и сметаната той става като млечен/125гр.масло,когато се стопи прибавям на тънка струйка 800-до 1л.течна сладкарска сметана и бъркам.Свалям от огъня и оставам да почива,после прибирам в хладилника да се охлади до консистенция която ще ми позволи да го размажа във формата.
2-ри крем-домашен+желатин/сложих го отдолу, груба грешка по-мек е от ганаша и се разваля формата/
1 литър мляко
2 яйца
200гр.захар
8с.л. брашно
1 ванилия
2-3 капки есенция ром или Уиски /отлежало ако имате-примерно 18год. :green:/
В горещото мляко изсипвам/от него си отделям малко да разбия яйцата,захарта и останалото на кашица/кашицата ;) и после прибавям един желатин/може би трябваше два ???,е следващия път/

                Да Ви е сладко
« Последно редактиранье: Април 03, 2013, 07:55:50 от Цвети »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.163 секунди с 22 запитвания.