Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Тайните на Леба/Ляба/!!  (Прочетена 11941 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

masok

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #15 -: Юни 06, 2013, 11:59:33 »
Не съм са интересувала, що я немам машина за леб, ма шти кажа кво съм чела. 2 часа му е малко втасването по принцип. Ку ти са не меси, пущи го само да ти омеси и остави да си втасва, доде удвои обема си. Около 8 часа, ама ако е топло може и по-бърже. След това мащаш тестото от контейнерчето и на набрашнена маса го сгъваш като плик за писмо, ако ма разбираш. Префргаш па и оставаш още около 2 часа, ча тогава печеш.
Не съм спец, немам и голем опит, па казвам, знанията ми са повече на теория.

ше го пробам тва!! ;)
Активен

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #16 -: Юни 07, 2013, 01:03:44 »
Генин,честита ти придобивка,със здраве да ползвате  :winkiss:

Я имам от много време,полезно нещо си е,месенето вече не е свързано с мазане,губене не време и премиване на съдинки.
За начало си спазвай пропорцийте - с мерителната чашка и лъжичка,важно е особено кога ша печеш у машинката.Ако прайш само тесто - за мекици,пици или да го извадиш да печеш у фурна мое си слагаш и да си добавяш продуктите докато та са види хомогенно тестото.

Бе ша му фанеш цаката,после сичко мое си правиш - лебове секви,кекс,мармалад  :)
Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

Байо Либен

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2595
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #17 -: Юни 07, 2013, 08:23:47 »
И ние имаме такава хлебопекарна чудо но се отказа от нея що като опече 1 леп жежак и ниа го измааме целиа за вечера иначе си е супер ако го сложиш на програма 1 час требва като спре да меси да си го изключиш и да повтасва още десетина минути но не повече от 15 що после машината не разпознава програмата,пак я включваш и си продължава програмата.Генин със здраве да си я ползваш.
Активен
яж пи и се весели.
Библията ни учи да обичаме ближния,а Кама-сутра объяснява, как да го правим.

masok

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #18 -: Юни 07, 2013, 08:37:07 »
Наате ли кък ме чегръта от вътре за убав лебец!!!
Днеска втори опит!!
Зима си брашно за селски леб с кисела закваска у ньего...!Могу се зачуди за програмата ,прегледа ги добре и сал 2 ми аресаа една за френски леб и една за багета...я избра Френското!!с мека сръдина...три часа и малко се праи..!!Ненормално се подигна тва наплъни кофичката!Доволен съм могу..и е благ баба!!

..кората е елегантно хрупкава,а от вътре е кат перуш...


очевадната разлика от вчера!!
« Последно редактиранье: Юни 07, 2013, 09:14:30 от Генин-Стубел »
Активен

Пачо

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9230
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #19 -: Юни 07, 2013, 09:16:25 »
Браво бе!Ше са изучиш тизе,млого убав изглежда тоа леп. :punk:
Активен
Ебагуу свинята са испрай на дувару и изеде мотичето!

masok

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #20 -: Юни 07, 2013, 09:21:43 »
Браво бе!Ше са изучиш тизе,млого убав изглежда тоа леп. :punk:

Ше се ст'раем кусин старшинка... :P ;) :krkanje:
Активен

Каламутняк

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 631
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #21 -: Юни 07, 2013, 09:24:01 »
Активен

sanda

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #22 -: Юни 07, 2013, 09:34:11 »
Чиче, да имаш неко фелийка у повече, че забрайх да купа леб ;) :green:
Много добре изглежда леба та ча ме палиш и я си купа машина ???
Ма не смея че един приятел исфръли нихната през празорецо що беа качили по 5кила за един месец :-\ :green:
Напълно сириозно ти казвам, благ леб, благо яденье ;D :krkanje:
Активен

masok

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #23 -: Юни 07, 2013, 09:38:11 »
Цитат
Ма не смея че един приятел исфръли нихната през празорецо що беа качили по 5кила за един месец

Дреме ти на ую!! :smeeeh: :green: :krkanje:
Активен

sanda

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #24 -: Юни 07, 2013, 09:45:50 »
Цитат
Ма не смея че един приятел исфръли нихната през празорецо що беа качили по 5кила за един месец

Дреме ти на ую!! :smeeeh: :green: :krkanje:
  :krkanje: :krkanje: Яж и да тие благо и здраве :punk:
Па неко път като са усъвършенстваш да крайнос ша напрайш и едно лебе на стрина ;) ;D :krkanje:
Активен

masok

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #25 -: Юни 07, 2013, 09:46:35 »
Цитат
Ма не смея че един приятел исфръли нихната през празорецо що беа качили по 5кила за един месец

Дреме ти на ую!! :smeeeh: :green: :krkanje:
  :krkanje: :krkanje: Яж и да тие благо и здраве :punk:
Па неко път като са усъвършенстваш да крайнос ша напрайш и едно лебе на стрина ;) ;D :krkanje:

винаги стринче!!нали сме се очували от деца заедно!!
Активен

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #26 -: Юни 07, 2013, 09:58:52 »
Не разбрах тава брашно с кваса ли са продава? Или ти сам си си напраил квас? Възможно е да има и допълнителни набухватели у брашното.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

masok

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #27 -: Юни 07, 2013, 10:08:02 »
Не разбрах тава брашно с кваса ли са продава? Или ти сам си си напраил квас? Възможно е да има и допълнителни набухватели у брашното.

така е забръкано брашното съсе кваса..и леба стана добър...
Демек у тва брашнно е натурано сичко!сал сипваш 340 грама вода и брашното!!тва е..след три часа ..леба е гутов..
Активен

Валери61

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12231
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #28 -: Юни 07, 2013, 10:29:19 »
Адаш верно внимавай, е тоа леб разяжда и след 2-3 месеца ше та чакаме у темата за заслабванье! :green:
 Иначе леба ти са е получил един път! :punk: Ниа пръвата лебопекарна я земааме 96-та годин от Югоагент за 110 долара, а от рентата на жената 100 кила бело бра̀шно и тогива заедна зима минах 100-те кила и повече не слезнах надоле. И понеже като е топъл леба фръчи и не стига, та решихме след като са навечераме да месим за следващия ден. Обаче дока са пече, ниа дзепаме телевизия и като го извадим, па та удари онаа пара у нусъ и я ѝзвада шарената сол, а жената буца сиренье и го апнем и него, та не моем са запрем! Нема начин да не минеш и ти през тиа етапе! ;D
 Ма яжте да ви е сладко, че колко радости останаа у тоа живот! ;D
Активен
Първи закон на термодинамиката в Северозапада- "Пустинящината в едно затворено пространство с времето нараства." Ако имаме 5 пустиняка и 5 грамотни люде, след време ще имаме 10 пустиняка. Поговорката "с какъвто се събереш, такъв ще станеш" важи само за умните ора. - цитат от Великия сенсей Плъо Треп

masok

  • Гостенин
Re:Тайните на Леба/Ляба/!!
« Reply #29 -: Юни 08, 2013, 10:06:02 »
не ме свръта деба..мойта ме накара да видиме кък е с кузунако!!
та у книжката имаше рецепта за Благ леб-Козиняк!! ;)
имах прудукти/масло де/сал за 500гр!Ма и по добре,що тва излезна от котленката...време за праанье три саато и некви минуте...
Резултат :Пухено тесто и кора де се топи у устата..Недостатък:малко му е захарта по рецепта... :P


..те пухенката отвътре!!



те и у сравнение с предните резултате...!!
« Последно редактиранье: Юни 08, 2013, 10:17:36 от Генин-Стубел »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.315 секунди с 21 запитвания.