Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Бъдеще?  (Прочетена 10589 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плъхоубиец

 • Гостенин
Re:Бъдеще?
« Reply #30 -: Април 22, 2009, 11:43:15 »
По диетите младите невести са се пошашавили. Само тава ньги е у кратуните и само кусат разни дадоне и кви беа тама микрофибри ли беа, незнам. Бракята (брадърете) си ги гледа народа и не виждам кво интересно намира от готвенето на Милко Калайджиев напримерно. Оно тава риалити е цифката да си не фрълиш на нйего. А най-любимо ми е, като земат да приказват за бездомните песове и кво било у Англия напримерно, па кво било тука. Я затава не гледам телевизия.
Активен

Колеба

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12944
 • Лижанин
Re:Бъдеще?
« Reply #31 -: Април 22, 2009, 12:02:10 »
Я друг пример ми идва на акъля прости - познавам сума народ къде са програмисти на по 2 иляди лева заплата - наши момчета, бачкат у Софиа за чуждите фирми. Ма таа работа моа да са работи насекъде, компютър да имаш. Нищо друго ти не требва за такава работа. Ни Софиа, ни смръделяка софийски.

Капитане, таа твоа мисал един мои праител ги осъществи преду 2 годин. Бега он от софиата, и сеги си бачка от них у село, ма ка си дигнал читав нетец и тунеле  с колегите по проектите не сам го разпитвал. И я сам за идеята, даже до 2 годин са маиням от столицата.

Плъотрепача, баце тиа са ного далече от проблемите на обикновения човек от прованса, затфа са им и не адекватни и смеши понекога репортажете, ма така ше е кат инги толко зор за назе че ча инги през гз.
« Последно редактиранье: Април 22, 2009, 12:28:57 от Izpadqk »
Активен

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:Бъдеще?
« Reply #32 -: Април 22, 2009, 12:21:43 »
Ората ссе сбръкали с таа телевизиа, тва е големо сбръкванье. А мойте деца ги учим да не глеат телевизиа, само от тва че немаш време да праиш нещо активно затъпеваш, да не говориме са садаржанието на телевизиата.

Я по телвизиата глеам само новини 5 мин и докиментални филмове между 10 и 11 и легам. Иначе талавизор ползвам само за филмове - и оно квалитетни.
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Re:Бъдеще?
« Reply #33 -: Април 22, 2009, 01:10:13 »
... ма ка си дигнал читав нетец и тунеле  с колегите по проектите не сам го разпитвал. И я сам за идеята, даже до 2 годин са маиням от столицата.

че ти го обесним и за читавиа нетец и за тунелете ако сакаш нящо поече да ти каем , я съм инги маистор на тиа тунеле впн пппое и секви - къф сакаш - ма даи на лично ели у точната тема ...
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:Бъдеще?
« Reply #34 -: Януари 04, 2010, 12:20:30 »
Бех по резервата за празниците.Не бех одил отдавна и явно съм по загубил представа за кво иде реч.Съга направо се приземих и оно по гъз.Голема мизериа и нещастие.Такава пословична беднотиа нема и у произведениата на Дикенс.И таваа нашиа роден край!Направо се ошашави.Не знам кви уроди са управявали таа дръжава до днеска та да патнат ората ни толко ниско.Я мислим че е крайно време да понапишем неко писмо от името на сички ни до одговорни ора у таа териториа наречена Българиа.У столицата командния състаф май живее у друго измерение.Мислим че по некакъв начин требва да му се наруши душевния мир.Да се обрне и на къде наще нещастиа и да види че там има ора на доизживеванье каде уж са част от тоа народ ,но май само на книга.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Re:Бъдеще?
« Reply #35 -: Януари 04, 2010, 12:56:57 »
...Такава пословична беднотиа нема и у произведениата на Дикенс.

 ;D ;D ;D
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

golyam_zum

 • Гостенин
Re:Бъдеще?
« Reply #36 -: Януари 04, 2010, 06:51:47 »
А я мислим,(доколко ми са одава тае дейнос мисленьето),че след 10-15 гОдин,ча тогава че почне нещо да мрда у резервато,кога земат да са врщат ората кои избегаа по државите,що одиш каде одиш,па си доеш дом да си умреш.Гледам у Србеа-они Тито ги пущаше да одат Усвет ако сакат,ама си вложиа парите каде ги искарват у странско у строежи на къщи и фабрички по Србеа,и са само да минеш отам Тимока,че видиш че нема една пегя земля неуработена,у секой дом има трактур,има фабрички(веерно минички,ама работат!),ората каде са останале имат поминък,ониа од странско наливат пари ако скрцнат и те така.Ама при назе още не са чуства,що ниа не сме залебиле още добре у чужбина,та да моа влагаме тука-верно пращат емигрантите,ама за да пратат на майка си и баща си тука 200-300 $ или Е,ги отгладуват!
Активен

Краси от Дражинци - Геговския

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 27469
Re:Бъдеще?
« Reply #37 -: Януари 04, 2010, 03:06:50 »
Даа таа работа требе да се отпочне. неа лесно братя и сестри тука у северозапада - те я съм тука и с шефката се гръбиме от работа - радио, вестници, телевизии и прочеее неща - не а лесно ви каам и тава е- ма я нещем лесно - те тука ми е убаво и те тука че си леем потта и че си абим нервите - тава е положението - ама оно пъ убавите работи не ствата лесно, ама ич ???
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:Бъдеще?
« Reply #38 -: Януари 04, 2010, 08:10:42 »
Начи не се и съмнявам че млад и здрав човек нема да се опраи. Колко и трудно да му е се нещо че намери да праи. Думата ми е за застаряващото население.За бащите, майките, бабите и дедовците ни.Тиа каде са си дали най-убовите години да ни напраат ора,а за себесе са получили само сълзи и мъка. Старите ора у северозапада са подложени на геноцид. Тава не е празна риторика,а е жестоката истина.По селата е пълна мизериа. Кални пътища,рушащи се згради, недоимък и безпаричие. Нема отникаде радос и топлинка у студените зимни нощи.Един доктор не може да помогне на стотици болни и умиращи старци.Нема лекарства,нема превоз до най-блиската болница.На секаде се шири кражба ,разруха и невежество. Малкото останали деца по селата немат условиа за учене и развлечениа. Обречени са да изостават от градските си връсници, да са прости и неуки.Белезани са за цел живот от безхаберието на управляващите.За мене истинската благотворителнос требва да се подържа от дражавата.От тиа каде имат за задача да помагат на ората и получават за тава заплата.Срамота е у една европейска дражава отрудениа народ каде и без тава изнемогва да сабира средства от залъга си и да помага,а институциите да неаат.Нема да получават чиновниците заплати,нема да се возат на служебни коли,че ограничат разходите си за лукс и удоволствиа до минимум,но че се помогне на бедстващото население.Кой не може да се справи със задачите си да напущи поста си,да иде да копа на полето, че дойдат други на техните места къде че се справат с мизерията и недоимъка.За мене у тава се изразява истинската помощ и само така че се спре пагубното въздействие на провежданиа у момента дръжавен геноцид над старото и болно население на северозапада.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

boyanova

 • Гостенин
Re:Бъдеще?
« Reply #39 -: Януари 04, 2010, 08:34:21 »
Теа управляващите не им дреме ич, Авараме. Неа да щат ена стотинка да си урежат за нашиа край. Я тава одавна сам го видела, що по-запущен край от северозападниа неа са намери. Оно още от каде пъта на автобуса са види за кво иде реч, па куто се слезне от подскачащиа изподзади дупките по пътищата ни автобус у северозапада и сичкото разсипиа се увиди ептен. Мене са ми казували, щото тава а нарочно и умишлено дело на некоф политичар. Ма сам била миничка, па не съм си дала зор да го запомним. Тоа публично бил обещал, що ще ни разсипе. Що те така, не ми е разбирала главата.
Активен

ПЕРГИШИН

 • Гостенин
Re:Бъдеще?
« Reply #40 -: Януари 04, 2010, 08:40:36 »
Боянова влез напиши тука нещо :

http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=32.0
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Бъдеще?
« Reply #41 -: Януари 04, 2010, 10:18:08 »
Добре,ма я казвам-кметовете у СЗ селища са се ора от същите СЗ селища.Централната влас -еби я у дупе-за централната влас има 3 града-София,Пловдив и Варна.Останалото са дръгеле къде сал смитата на таа териториа.Я би казал-къкто а казал Васил Иванов Кунчев-Левски-сами ,без ничия помош да се заемаме с освобождението си-да именно освобождение-от смърделата политическа класа.
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Рошковец

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 623
Re:Бъдеще?
« Reply #42 -: Януари 04, 2010, 10:36:11 »
...Тиа каде са си дали най-убовите години да ни напраат ора,а за себесе са получили само сълзи и мъка. Старите ора у северозапада са подложени на геноцид. Тава не е празна риторика,а е жестоката истина.По селата е пълна мизериа. Кални пътища,рушащи се згради, недоимък и безпаричие. (...)Един доктор не може да помогне на стотици болни и умиращи старци.Нема лекарства,нема превоз до най-блиската болница.На секаде се шири кражба ,разруха и невежество. Малкото останали деца по селата немат условиа за учене и развлечениа. Обречени са да изостават от градските си връсници, да са прости и неуки.(...)

Съгласен съм с бако Аварам по тея вапросе, ма мисла, че таа работа има и друга стран. Така поне съм заблежил у нащо село, къде от 2000 човека са останале има-нема 500, затава ша говора за него.

Има ени стари ора, некои от тех измреа (лека им пръст), кои са дале мило и драго у селото да има водопровод, училище, стадион, фабрика, помпена станция да полива земъта на целото село, асфалтирани улици, паркове и кво ли не още. Че тава а станало по времето на комунизма - голема работа. Правиле са ги ората теа работи не щот са биле куманисти, правиле са ги, щото са биле кадърни и инициативни и за да им е добре на тех и на децата им.
После - доде 89-та и работата зе да са сбръква.
На сцената са появиа едни други ора, къде почнаа да прават странни работи. Викаа - било кво било, ниа сме дошле да разваяме тава старото, ша го праим по нов начин. Почнаа да разваят и куту видеа, че никой им не дири сметка кво разваят и праат ли нещо на негово место стана страшно. По тава време некои (само некои) от старите строители куту видеа, че целия им труд отива на кино си рекоа - "Я за кво са прибивах? Тиа ша сасипат и ша окрадът сичко. Я сеги съм станал смешен, че съм са прибивал за нищо, после ша съм смешен, че след толку време за мене си не съм зимал нищо. Я да си прибера и азе нещо, докъ има." Зимаа, докъ имаше кво. После правиа коперации, они фалирваа, от сградите и всичките ферми на ТКЗС-то, фабриката, стадиона и т.н. нищо не остана. Всичко се разпадаше и разграбваше бавно и полека. Никой не диреше сметка. И така 20 години. Старите строители, (тиа, които не тръгнаа да крадът през 90-те) нито разбраха новото, нито искат да го разбират. За тех новото е мръсно оплюване (това не е правилната дума, но "подигравка" е неточна и слаба) на техния труд. Те или нямаха вече сили, или се бяха отвратили и не искаха да влизат в пререкания с хора, които нямаха общ език с тях. Същите нови се държаха надменно със старите, нищо, че не бяха забили и един пирон във фермите, които събаряха и които бяха построени от старите.
Част от новите строители бяха, както споменах, некои от старите и техните деца. Друга част бяха нереализирали се и самонадеяни "аутсайдери" от времето на стария режим. Трети бяха обикновени мошеници. Но вече няма никакво значение кой какъв е бил и какво е правил, защото вече няма нищо. И едните и другите вече са старци, които ходят в съседното село на доктор, защото в нашето няма...
В крайна сметка искам да кажа, че за това, което е сега сме виновни самите ние. Заедно с нас - бащите и дядовците ни. Сами сме си го довели това дотука. Не знам защо е така - незаинтересованост, бягство, липса на интерес или нежелание да се погледне и признае мръсотията в продължение на 20 години. Все едно. Не знам какво оптимистично нещо да кажа за финал. Идват православни празници, през които отново ще отида дотам. Причините са много и всеки от вас ги знае.
Активен
"Между преди и след е целият живот. Всичко. Между преди и след е нищото, в което увисваш и разбираш колко си се скапал." Николай Фенерски, "1994".

Gaspoud

 • Гостенин
Re:Бъдеще?
« Reply #43 -: Януари 04, 2010, 10:38:09 »
Док, тука манко испадаме у таковата, къ му са кааше, дикимент 22 лааса ;)
Къ навремето сеяните, дека са сакали да им а по-лабаво покрай врато, не са успели да стигнат по-далеко от идата за царо-свинар, така и ти предлагаш да смениме едните смръдели с други смръдели ;)
Преоблекла са Мария - па със тия, ли беше приказката  ;)
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Бъдеще?
« Reply #44 -: Януари 04, 2010, 10:47:03 »
Никъде не предлагам да сменяваме едните с другите-предлагам друго-борба с политическата класа.Проблема а да измислиме начина ;)Ако намекваш за твоите любимци от сегашното управление да те връщам ли на моите любимци от миналото управление ???
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)
 

Страницата е създадена за 0.3 секунди с 23 запитвания.