Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Суеверни ли сте?  (Прочетена 11376 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #30 -: Април 25, 2009, 08:40:08 »
 ;D,е бако ,но понекогиш и аматьорете си имат достойнства...
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #31 -: Април 25, 2009, 08:50:53 »
Бе кой ти глеа на днешньо време достойнствата!Оно щом зео да ни разпраат че размера немал значение...Едно време си беше друго.Даруваниата се ценеа.Еее...луди млади!За магиите ви прикаам!Виа да не помислите нещо?
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #32 -: Юни 25, 2009, 07:59:20 »
Бако драмончо и тава нашто ако неа суеверие...
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #33 -: Юни 25, 2009, 08:21:14 »
...Неа суеверие,техническа неизправонст в неподходящ момент е... ;D ;D ;D
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

манечкио Кошер

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9664
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #34 -: Февруари 12, 2011, 03:11:15 »
те малко суевериа у ена къто гледам позбравена тема  ;)


Ако некой дава на некого пръстен, не требва да го дава от ръка в ръка, а да го остави некъде, откъдето другия да може да го земе – иначе ша са скарат.
 Апа ако е дал пръстень на неко женска и е успел да и го “надене” може и да са оженат. Ако  й го “ненадене”...  да си кара на чекии, като му е толко  акъля... ако  пъ са  страхува да й го надене, щото може й сцепи пръстена... има си кремове за тия работи ;) ;D

Ако от масата падне вилица ели лъжица – ша доде жена. Ако падне нож – ша доде мъж. Ако падне супник – ша са счупи, ако падне чиния, по-добре да а празна, ако падне нож, и са забие в крака на некой, ша доде доктор. :zazhabil:

Ако кихнеш, значи некой говори за тебе. За да разбереш кой е тоа убавец, требва да помолиш да ти кажат ено трицифрено число – събираш трите цифри и полученото число е номеръ у азбуката на пръвата буква на тоа, дето говори за тебе ;) Ако човек хълца, значи някой го споменува. За да разберете кой именно, намислиате некого от познатите си, навлажнявате с плюнка малкия пръст на десната си ръка и го прекарвате през десната вежда. Ако на пръста има косъм – значи за вазе си спомня тоа, дето сте си намислиле. Повтарате операцията, докато смените опосканите вежди. Ма не съ заигравйте могу могу що едва ли па има толку могу ора дека мислат вазе точно у тоа момент  ;D :krkanje:

Ако пръднеш дорде  праиш секс, значи стискаш нещо у себе си, дето нещеш да го  споделиш с партньора си. Ели просто си прекалил(а) с смилянскиа боб ;). Ако не пръднеш изчакай малко... то ша ти доде отвътре...  ;D

Ако си изпущиш дистационното на талавизора, докато отвадаш  у клузета, значи е требвало да си удариш една чекия у куфнята. Ако го не изпущиш, може и в калидора. Но в Кулзета, НЕ !!! никой нема да види, че ти са ебе.. :gnjasanje:

Активен
Дрът уй и дръто куче са не прескачат, що са не знае кога моа са дигнат и да те уапат ! - източник Плъотрепач

Маруца

 • Гостенин
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #35 -: Април 01, 2011, 04:32:49 »
Я не моа разбера тиа ора дека одат на черкова по празници, носат кръст у пазвата си и оделно червен конец на ракъта си протиф бес, уроки и зли очи...е те тава кво а ми кажете...Вера ели Суеверие...ели просто ги апат щръкелчетата и са кунат на 2 вери за по-сигурно???... :green:
« Последно редактиранье: Април 01, 2011, 04:35:17 от Мариуца »
Активен

Рошковец

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 623
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #36 -: Април 01, 2011, 09:10:25 »
Я не моа разбера тиа ора дека одат на черкова по празници, носат кръст у пазвата си и оделно червен конец на ракъта си протиф бес, уроки и зли очи...е те тава кво а ми кажете...Вера ели Суеверие...ели просто ги апат щръкелчетата и са кунат на 2 вери за по-сигурно???... :green:

Щуретиа и глупос. Я видо такава шуретиа коги са чипелзииме с един приател до Кръстова горъ. Там разни идиоте си написват желаниата на лисчета и ги завират под керемидите на параклисчеата, че ониа са ниски. Незнам що, сигур мислат, че тава а пощенска кутиа. Поповете са са виделе в чудо от идиоте и са турнале табелка с цитат от Библията, дека пише, (цитирам по памет, да ма прощава бако Аврам) че всеки носи Бог в сърцето си и може да се обърне към него с молитва. За още по-гламавите на същата табела е написано, че кът завират тия ратии разместват керемидите, тече вода и съсипва параклисите, и ги молат да не праат повече така. Башкъ по сички дървета има навързани чорапиа, ръкаве и кво ли не още. Ама най-ма приби надписа на една църквица, къде е малко по-отстрани до единия извор - "Това е храм, не тоалетна." Имам и сники, ма ма мързи да ги дира из дисковете.
И я като Маиуца не моа да проумея кви са тия ора - христиенин ли си, и ако си - закво си отишъл да завираш желаниа под керемидите. Ако не си - защо го правиш в христиенски храм? И защо си мислиш, че като напишеш некаква щуретиа и я завреш под керемидите на черковата ели па като връжеш чорап на неко дръво тава ша ти реши проблема. За мене тава а чиста глупос. Ора къде въопще не мислат, ни за тиа работи, ни за нищо друго къде праат и с квот са занимават.
Активен
"Между преди и след е целият живот. Всичко. Между преди и след е нищото, в което увисваш и разбираш колко си се скапал." Николай Фенерски, "1994".

Краси от Дражинци - Геговския

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 27469
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #37 -: Април 01, 2011, 11:28:35 »
Верата е у -Винаги Църквата е била в помощ и подкрепа на народа си, не само в миналото, но и днес. Това е нейната същност, служение и живот. Освен всичко друго тя е и пазителка на вярата, истината и духовността. Тя учи хората на спасение. Тя е учителка на народа чрез свещенослужителите – пастирите, отците и своята святост.
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

буля Иваница

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9464
 • АЙЛЯК!
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #38 -: Април 06, 2011, 03:59:44 »
Не знам дали е тука правилната тема, ама па да ви разпраам аз къ ни помогна баба Гена /лека й пръст!/ от с. Крушовица навремето - преди дваеси и три - четри годин...
Значи, Слави ми беше на около 2 г. и малко /летоска беше/, а па Тарабаня му беше тогава чистак-бърсак нов и он си го препикаваше редовно що му беше кеф да си пика на задната седалка, ама не е за тава прикаската...  :green:
Тъкмо го бееме дали у яслата и детето изживеваше гулем стрес - пищеше и ревеше без слъзи с часове! Един истеричен плач - ум да ти зайде и да ти е кеф да го утрепеш!  :udri: Нащо чудо, та ничие! Само на ръце го носееме, а па от мене почти са не отскубваше тава кърлежче ниедно...
Тааа, бееме на селото за уйкендо. Вечерта - неистов рев и пищене до никое време, ча коту каталяса заспа. На заранта е скокнал у 5,30-6 ч. с кански рев... Нищо не помага да го укроти! Добре, че летоска рано са съмва, че го изведох да го расождам по улицата, та другите да поспат. Обикоолиме "центаро" на селото 2-3 пъти и току насреща ми еднъ жена. Она се облещи, че толку рано съм извела детето на расодка и ми вика:
- Па ти булка, на кои си? Къде си го повела тава дете толку рано?
Азе са представих на кои ора съм снаа, па й расказах и за ревъ на Слави. Она ме слуша, слуша, па ми рече:
- Да кажеш на Цветана /свекърва ми/ да ви заведе при баба Гена у новото село, па да му пребае на детето и че му мине коту на кутре!
Тоо, нали удавнико и за сламката са фаща, отърчах у дом, казах на свекървата кво са ма научиле и дадох зор да връвим по-скоро, че вече ми идеше а са метна у барата!!!  :udri: Па свекърва ми са зачуди дали още е жив тоо бабичкор, що била нооогуу стара...  ??? Питааме комшиите - и они не знаеха, ма поне си мислеа, че а още жива... поне не беа чули да а умрела!
Къ да а - занесооме се натамъка. Едва намерииме къщето! Начи, представете си го коту у прикаските - ниско, схлупено къщенце, обрасал и буренясал двор, дървената протка, дека изскръца зловещо коту влезнааме у дворо... Абе, не страх да те фане, ами да бегаш далече и да се не обръщаш ич!!! Викааме, тропааме, еле показа са бабата - нещо средно между Баба Яга и египетска мумиа...  ??? Пръвен не иска вопще да чуе за кво сме отишле, ма после нещо са размисли и извади изотвътре некакви кокале.  :o :o Кви беа, що беа - предпочитам да не знам!  :no: Почна а си ги премета из ръцете, да ги мърфели, да ги гласи, да им мърмори нещо си... Маа с ръцете около детето, пъ у една купа с вода гаси въглене и клечки, пръска го , маза го с таа вода и Слави са утаи. Направо ми заспа у ръцете преди да сме излели от двора!  :o Сипа ми водътъ у ено шишенце да му я давам 3 дена а я пие и си тръгнааме. Тава "лечение" го излекува наплъно!!!
 
 
Активен

Колеба

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12944
 • Лижанин
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #39 -: Април 06, 2011, 04:09:18 »
Те текива бабички ни тредват и днеска - да пребаат на тиа наще политичаре, и кой е мал да са опраа, а кои не съглам и останалете ялови нема ни липсват грам, ниа ша ги преживеаме ...
Активен

Оджака

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21377
 • Кулченин
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #40 -: Април 06, 2011, 04:13:23 »
убава историйка, ареса ми, почти си я представи, ама имам едно питане, тава Славейче от тогива ли я толку на ъндърът с главъта  :smeeeh:

ей ти да са не обидиш, що знааш, че ми я на сръце той
Активен
не я като да немам, ма би шкял

буля Иваница

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9464
 • АЙЛЯК!
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #41 -: Април 06, 2011, 04:17:49 »
убава историйка, ареса ми, почти си я представи, ама имам едно питане, тава Славейче от тогива ли я толку на ъндърът с главъта  :smeeeh:

ей ти да са не обидиш, що знааш, че ми я на сръце той

Ба ли му макята!  ???
Активен

Оджака

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21377
 • Кулченин
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #42 -: Април 06, 2011, 04:18:35 »
убава историйка, ареса ми, почти си я представи, ама имам едно питане, тава Славейче от тогива ли я толку на ъндърът с главъта  :smeeeh:

ей ти да са не обидиш, що знааш, че ми я на сръце той

Ба ли му макята!  ???

 :smeeeh: :smeeeh: :krkanje:
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Магарийка

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1093
 • Я съм си Я
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #43 -: Април 21, 2011, 04:27:24 »
За суеверна - едва ли съм ,но вярвам,че има някаква сила.Вярвам с Господ  без да изпадам в силни емоции.Имам си една мантричка за детето си като излиза  вечери или а некъде надалече- "До сега аз го пазих,сега ти ми го пази,Господи!" и това е.
Само че приказката ми е за мойта бабичка,Бог да ги прости.Таа жена можеше да бае против уроки и да гледа на боб.Като малка не съм разбирала що у дом идват толко много хора некои дни ,ма като пораснах зех да схващам.Не вервах - знаете къ беше по татово време-пионере,косомолци и т.н.,ма без да си сакам или без да знам как точко е станало съм фанала неколко приказки от баенето.Они са на румънски и даже не знам кво значат ,ма помагат .Била съм свидетел на много случаи къде може и да ви са неверва ако почна да разправам.Сега от позицията на годините си и на всичко ,което съм прочела за енергията,която всички притежаваме съм склонна да си мислч,че не "заклинанието" помага,ами по-скоро докосването и пренасянето на някаква положителна енергия върху урочасания.Най-интересното е че самото баене като ритуал се започва с три прекръствания ,продължава докато баещия спре да се прозява и завършва с 3 поплювания и изместване,направо изгонване от местото къде си е седел урочасания. ???
А колкото до гледането на боб -най-фрапиращия случай беше коги намери кончето на единия от бракята си .Кобилата била връзана до часното ,ма манинкото тръгнало явно с минаваща каруца ...Таа бабичка фръли боба и вервайте,каза - ше идеш у тава село ,ше питаш за тоа човек   и кончето ти а тама.Още вечерта кончето си беше при майки си ,па на другия ден идваа с печена кокошка у назе.
п.с.Бабето живееше у Бутан
« Последно редактиранье: Април 21, 2011, 04:29:04 от магарийка »
Активен
Мога и дявола да оправдая.....за пред мене си

Маруца

 • Гостенин
Re:Суеверни ли сте?
« Reply #44 -: Април 21, 2011, 04:46:15 »
Магарийке, е тава де каеш, че баенето почва с 3 прекръствания съм гу виждала и еле кажи ми що е то?
Ем викат дявола, ем са кръстат 3 пъти куто у черкова ма протиф уроки, ем пофтарат некви заклинания...шантова рабута начи... ???
Вещиците от Северозапада /Вещиците от Истуик/ :P
Активен
 

Страницата е създадена за 0.214 секунди с 22 запитвания.