Я едно време могу четех Стивън Кинг,бех чел и онаа щуртиа за циганското проклятие(Thinner-
По-слаб) на български,къде цигански вожд проклиня неколко души с различни клетви къде ги застигат по най-страшен начин...Литературна манифактура със стил...

Малко по-късно,бех войник в Долна Митрополия(било е есента на 93 година)са разболех могу зверски,изследваа ма и решиа докторете да чакам резултате от изследваниата си и да ма укарат във Военната болница-Плевен! Дока да излезнат тиа изследваниа ми рекоа да са порасода из града и зех че са замъкнах в центъра до шадраванете,седнах на една пейкя,ама съм със синя униформа и т.н.
Бех и с могу висока температура и могу не знаах къде съм-абе могу ми беше зле...По едно време идат две циганки и ми викат "Да а даваш 40-ресе стотинки,ша ти гледам,сичко ша ти познавам!" и я и викам "Бегайте ма!" ма ми са свет не ще-толку ми зле,ич ми са не разпраа с тиа омразе смрадни!
Та са скарах с тиа погане,не моа са отъмна от тех,по едно време едната ми вика че"ша та проклиням да мреш,оууу..." и тогива стана белйъта-начи куто и отпрах един и мангасарката са преметна у шадраваня,другата са разпище,я тръгнах барем да дода да добиа и нейа,ма са яви полициа и стана ебати резиля-разправиа яка-добре че освен военна книжка си носех и докиментите от болницата,па и ма видеа че верно ми а зле-иначе требваше да ми викат Военна полиция и тогива-ебати уя четврътит...Завлекоа циганките нанекъде и ма пущиа къде болницата...
Та така и ма не стигна циганското,прословуто проклятие...После лежах 2 седмици на системи,отслабнах 14 кила,ма я куто ма срешнаа мангасарките вече си бех болен...
Та лично я не вервам баш...Иначе са сещам и за "ТомСойер и Хъкълбери Фин"-ми даже и тиа велики детски класики от 19-ти век са пълни с кви ли не суевериа,къде полвината и ниа сме ги чувале куто деца у Резервата...