Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО  (Прочетена 12607 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #30 -: Юни 01, 2009, 03:29:41 »
лечение с медец ли имаш на фпретвид
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #31 -: Юни 01, 2009, 03:33:09 »
лечение с медец ли имаш на фпретвид

Не - "отсранете причините, и заболяването само ще изчезне "
+ натисканье да здравословна ръна
Активен

cybertek

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #32 -: Юни 01, 2009, 03:39:41 »
чеки да ви распраам как праиме ягнето у трап. Тава баща ми го виде на един збор у едно Ловешко село,имаме рода там. трапа е 2 на 1 и е длибок около 70-80см (мерките са примерни,ако некои го интересува ша снимам и точни мерки че турим) та въпрония трап е издзидан с печени тугли 1-ници, а от доле си е земя.Пали се огин вътре у трапо и се турат дръва докаде стане дебела жар,после на две тугли се слага тавичката с ягнието(да не е направо на жарта) а самата тавичка е покрита с алуминиево фолио и върху фолиото се слагат 2 керимиди(зависи колко ти е голема тавичката) трапа се покрива с една ламарина и се замазва отстрани с тиня за да се задуши ягнието. от горе връз ламарината пак огин и така след 3 часа моа да се вади. Питаи ме само убаво ли е  ;D ;D ;D като фанем кокала месото пада от ниего  ;)
Активен

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #33 -: Юни 01, 2009, 03:56:58 »
само неразбрах ка са обръща да са опече и от другата страна  ???

И я сам ял печено на трап, епа добро е сеа ма класически аначин си ми аресва повече - у фурна на дръва и една каменна пиоа отпреди ги замазваме с кал. по некое време се отвара и обръща
Активен

nikoia

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #34 -: Юни 01, 2009, 03:57:55 »
Нали има огин и отгоре, и отдолу  ???
Активен

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #35 -: Юни 01, 2009, 04:01:17 »
Нали има огин и отгоре, и отдолу  ???

требе се обръне да го жарне и отдоле у соковете е варено само ...
аве кво да ви разпраам - правете го ка ви кеф

П.П. Кога го праиме на трап манко поизгоре отгоре, може маистора баш да го а прегорил.. азе деда ми куто му разказх за тоа метод - он рече " куто си немат фурна, че печат кой у кво намери "
Активен

cybertek

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #36 -: Юни 01, 2009, 04:04:54 »
има огин и от доле и от горе нема нужда да се обръща,а па и нема начин къ да стане като е запечетено с ламарината
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #37 -: Юни 01, 2009, 04:10:51 »
пъ на селото на макя ми - гьоргьовските ягнета ги печът у дзидани фурни - опалват фурнята да са загреа ,изгрибат жарта ,  после връгат вътре тавите на ората до 8 тави фаща , задзидват фхода и след 4 часа - куто пипнеш кокала и месото пада - задушено и опечено с сичкото аромати - тама го плънат с оризец и дроболина - аресва ми ...
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #38 -: Юни 01, 2009, 04:33:12 »
Е нали я точно за такива фурни обесневам - 7-8 тави лови, печем на целата маала. Ако е над 25 кила са обръща ако е по миничко не.
Отгоре са покрива с артиа от чувал с брашно, намокрена и намазана сол. Тфа изгорева и почрънева, требе се внимава кат са троши и изфръга после че горчи.
Активен

Пръвака

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4276
  • къде е тЕкло па че тЕче
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #39 -: Юни 01, 2009, 04:51:56 »
и ние печеме у такива фурни, ама винаги убръщаме ягньето ели ярето независимо колку а гулемо - печеме 2 - 2,5 часа от едната стран, после гу обръщаме за 1 час от друга (сал да се изтищи), тавите завиваме с фолио, а па фурнята са пали докъде побелеат туглите от жегата............ я гу написа отзад напред ама карай  :)

п.п. а кво прайте със соковете кдъе са завирват у тавата, ниа ги фръгаме ама има ора къде си варат чорба от ньим ???
Активен
жената Я  и приятели  

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #40 -: Юни 01, 2009, 04:54:54 »
И я ги фръгам, ма неко са довлече и ми каже да му ги отсипа, тва гу неям.

Аве друго да го обрънеш, па манеш фолиото, разтвориш да жарне дреболината .. мм вече ми са дояде  ;D
Активен

Пръвака

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4276
  • къде е тЕкло па че тЕче
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #41 -: Юни 01, 2009, 04:58:16 »
И я ги фръгам, ма неко са довлече и ми каже да му ги отсипа, тва гу неям.

Аве друго да го обрънеш, па манеш фолиото, разтвориш да жарне дреболината .. мм вече ми са дояде  ;D

е че тръпиш до нагодина що съга ягньетата станаа вече шилета  ;D ;D

п.п. абе къ се пише "гей" на английски ???
Активен
жената Я  и приятели  

nikoia

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #42 -: Юни 01, 2009, 05:01:36 »
gay
Активен

Пръвака

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4276
  • къде е тЕкло па че тЕче
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #43 -: Юни 01, 2009, 05:04:04 »
и я така си мислеше ама не бе сигурен  ??? ???
Активен
жената Я  и приятели  

nikoia

  • Гостенин
Re:АГНЕШКО ЕЛИ СВИНСКО
« Reply #44 -: Юни 01, 2009, 05:08:05 »
Па я уж у речник проверявах. Така требе да е.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.185 секунди с 21 запитвания.