Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Смяна на талона на колата, ако е на газ или метан?!  (Прочетена 2366 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

GODzillata

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 817
 • Сийбаломамата...
В нета от известно време се подвизава следното инфо:

В рамките на следващите три месеца всички собственици на автомобили, които се движат на метан и газ, трябва да минат през КАТ и да сменят регистрационния си талон, където да се отрази, че автомобилът се движи на два вида гориво. В противен случай ги чакат санкции в размер на няколко хиляди лева.
 
Става въпрос за нормативно изискване, което казва, че ако караме кола, която има монтирана допълнително газова уредба, независимо на пропан-бутан или метан, то това трябва да бъде отразено в талона. По неофициални данни - става въпрос за около 1 млн. автомобила, защото администрацията няма пълни данни за колите с газова уредба.
 
И нещо още по-важно - наредба, изготвена по европейски изисквания влиза в сила от 1 март. Важното е, че тя регламентира, че поставянето на газова уредба е конструктивно изменение.   :o 
А според Закона за движение по пътищата, за всяко конструктивно изменение, което не е направено по установения ред, собственикът на колата ще бъде наказан с глоба от 2 000 до 7 000 лева.   :o  :o
 
Сега глобата не се налага, защото има гратисен период. Но от първи март вече трябва да има пунктове, които да проверяват начина на поставяне на уредбата - не става въпрос за Годишните технически прегледи, а за еднократна проверка, която се очаква да струва около 50 лева.   :o  :o  :o

Що не си ебат пичката майчина, а?!   :udri:
Писна ми на дедовия през година-две все нещо да сменям, все за нещо да ме цицат, все с нещо да спонсорирам сульо и пульо ненакрал се!!!!!!   :tazz:

Вече има Петиция против смяна на талона при алтернативни горива - подпишете я.......не че нещо ще се промени де.   :no:

По вашите населени места какво се говори по темата?   ???
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Колеба

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12944
 • Лижанин
Гле сага - работата е мого проста  1 милион фтомобила по минимум 20 лефа = ?
Команчете са яко огладнеле, ша пият кръв като кърлеже догде можат

Иначе фргат по неко троа на пенсонерете да са радват и да викат евала, ма са не сещат че ще серат кокале, що кръв нема остане

Зимаа заем, сага ще вземат пак - а що ида не вземат ? преди 89 г също са зимале яко и са ни оставиле добро наследство - Зимат щото можат, щото нема кой да ги запре
Смрад, и полумрак .........
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
50 лефа казаха че ще а смената на талоня- един мильон по 50 лефа - едни бръзи 50 мильона лефа
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
подписах се за секи случай  ;D

не че съм навътре у таа тема, ма тва къде требва със сигурност е тиа т.нар. уредби да не гърмът. Демек да са тествани колко си моа по истински дали сичко нги е наред.

Ако досеги немат такъв докимент, е логично тава тестване да струва нещо. Ако имат, тогива нема смисъл от нови талонье - да си носат докимента. Ако е толко голем зоръ сичко да а на едно место  - да ударат един печат на талона.

абе у България кво се праеше като минеш на преглед - и затава ли се вадеше нов талон?
Активен

masok

 • Гостенин
Бе заделете си общо 70 лева и до март си оправете и дукументите и проверката!
И десет петиции да се праат се у гъз...
Иначе мое си ручите и нагодина за тва ма си мисла що донекъде са прави и требе тия газови уредбици наи после се опрат кат ората...Да не сговорим колко ора карат със балони де Не съ минвале през никви проверки до сега....А нали и същете балоне имаа срок нагодност или се лъжа!?До колко знам масо се препълват и тия балоне/бутилки/...
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Слоньеве - манафе да ги наплънът доно със клесочина

ако заран реча да манна бутилката , испаритела и тн - па требе нови 50 лефа що вече иъ нема - талона требе да утразява истинското састояние - немат насищане с тава лакомиа теа команчери

има значение само къ иъ завотско , а за гас, мас и очет има друга нормативна уредба
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

astrafan

 • Гостенин
И времето е много удобно и подходящо - до Нова година гражданска, януари винетка, февруари нов талон :udri:
Активен

GODzillata

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 817
 • Сийбаломамата...
Одеве по бТВ новините някакъв шапкар мрънкайки каза, че май нямало крайни срокове и санкции, но и сам не си вярваше докато говори... :mg:
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

серсем

 • Гостенин
Тва са ПУСТИНЯЦИ-ненаяле са...
 Ша си изкарвам нов талон на колата,къде я карам 4 годин с таа уредба...
 Мойта е дошла от чужбина с монтирана газова.Като ода на газоанализатор секи път цъкат с уста,кво изпълнение ....
 Подписах са,ама съм си приготвил парици,що у Територията се си виновен.
Ако сега не дадеш 50-100 лв.-после ше ти съдЕрат кожата.
...та са не маанах,коги беше му времето... :mg:
Активен

Kaka Сийка

 • Гостенин
Преди време задлъжнително сменяха регистационните табели,па за парета,що ЕС ги било задлъжнително!Ма що у ни една дръжава у Европа го не бех видела!Талон и табели се сменяват при сменяване на собственика!Ако сакаш!И това е некв нов източни на доходи за празната хазна,ако се връже некой!
Не е по темата ма еее преди години сакаа да се внасят осигуровки,а я немах за неколко месеца,та оти и пита един МОЙ чувек кво да права,а он рече къто доат у вазе да си ги сакат излез с манарчето и ги питай кво още сакат и до сега вече по-вече от 10 годин никой нищо не е сакал от мене!
Активен

Пачо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9230
Ей незнаа що са газирате толко,като така или иначе тиа парици ше ги земат.Ма си е правилно като праиш некви изменения по колата да са регистрирани,друг е въпроса че у Територията са обръща сичко в пари и они потъват некъде у неко джеб.Що го ненапраат като тука (примерно),след като у талоня ти пише че тоа фтонобил е на газ и бендзин,плащаш наполвина данък и пътни такси,щото незамърсява толко млого.
А тава па за регистрационните табели е гулема глупост у нашта мила"родина",я немоа да разбера след като вече е регистрирана една кола с един номер от къф зор след като я купи друг требва да ѝ сменя номерата ??? Те тава како Сийке е правилното Ако сакаш ма тиа изроде са са научиле че тава са лесни парици за да са плащат заплатки на клатикурници и ше требва да минат млого године доде са и зкорени тава куманистическо мислене у така наречените управляващи,па и у убикновеннио усер.
Активен
Ебагуу свинята са испрай на дувару и изеде мотичето!

Владо

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1472
Чип,спортен филтар,по-ниско окачване,жанти сеемнаесетки,четириточков колан,ремус кюнец,антикрило,сенон ,бисенон,дивиди,жипиес,ветробран на джамовете,поставка за чаша ,куче къде кима с глава на дзадния джам,дамаджана с ракия у багажника  и така нататъка   .... Се згоди каде конструкура нееса сетил да тури у ръняка.
   Демек има за кфо да са стрижат ората-офците.Ма де да видим
Активен
нулаосемосемшесчетиричетирипетдеветосемшес

masok

 • Гостенин
Ако заран излезне законь се застраховат сички бадънь напраени с вино, срещу разваланье на канелата или окиселванье...!!Колко ше го напрааат?
« Последно редактиранье: Ноември 25, 2013, 10:47:43 от Стубленинъ »
Активен

Пачо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9230
Ако заран излезне законь се застраховат сички бадънь напраени с вини срещо разваланья на канела и окислеванье...!!Колко ше го напрааат?

Те тава а интересен въпрос и млого бих щел да науча отговора ма верния!
Активен
Ебагуу свинята са испрай на дувару и изеде мотичето!

regreed

 • Гостенин
Ено време беа измислили и данък "нужник" по 10 лева на дупе, слава Богу - размина. Ако се сетат пак да го пущат сигур че сакат на такиви като мене с по-гулем тунбак ( що серат повеше ) и по  голем данък...   :o
Активен
 

Страницата е създадена за 0.207 секунди с 23 запитвания.