Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Айде да си измислиме приказка  (Прочетена 18819 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мааму стара

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1579
 • ич не биам на кво ударам
Re:Айде да преразкажем приказка, по нашенски...
« Reply #165 -: Февруари 24, 2014, 01:21:07 »
    Лесиче – рекло лесичето на лесичето. – Повни, миличко, че ако ти е тежко, лошо, тъжно, страшно, че ако си уморено – просто требва да протегнеш лапа. И азе ша ти протегнъ мойта, та дека  и да са намираш, даже там да греят други дзвезди ели сички да одат на главите си.
    Щото скръбтъ на е'но лесиче, разделена между две лесичета – ам'че тъва вече ич, ама ич не е страшно! А куги за лапатъ тъ дръжи друга лапа – кво значение има кво още стаа по светъ бели?
Активен
шафьорлъка е майсторлък, а не курназлък...

Пали си мигачете, а'ти не запалът свещ некъде!

Диляна Трайкова

 • Гостенин
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #166 -: Февруари 24, 2014, 06:27:51 »
 guru
Активен

мааму стара

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1579
 • ич не биам на кво ударам
   Еднъж трима братя виделе щастието... То седело у една яма. Единя са приближил до ямата и помолил щастието за пари. Щастието го отрупало с пари и той си заминал доволен.

   Другиа помолил за убовъ жена. Веднага е получил и си тръгнал радостен с неа.

  Третиа брат са навел над ямата:
  - Ти какво искаш? – попитало щастието. А той нал'си бил от нашиа край рекъл:
  - Ей, мааму стара, а ти к'во сакаш?
  - Извади ме от тук! – помолило щастието...

  Братът протегнал ръка, извадил щастието от ямата, обрънал са и поел по пъкя си.
   
  А щастието тръгнало след него!
« Последно редактиранье: Април 17, 2014, 10:43:51 от мааму стара »
Активен
шафьорлъка е майсторлък, а не курназлък...

Пали си мигачете, а'ти не запалът свещ некъде!

Цони

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4519
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #168 -: Декември 06, 2014, 04:47:14 »
  Една бяла козъ живеела у кипра къщица накрая на ена поляна под Връшка чука. Седемте й козлета си играели тихо и колтурно, а козъта преглеждала промоциите на Кауфланя. Щото тя си правела сметките да й останат пари за пилене и лак на копита и рога. По ено време станала, зела си дамската чанта, и казала на яретата, де отива у Кауфланя за крапива на промоция, а куту се върне, ще им свари копривена чорбица. И строго им заръчала да заключат, и да не отварят ни кому, сал и единствено на нея, и пошла. Веднага козлетата заебали колтурната игра, обърнали къщата наопаки и вдигнали гюрунтия.
 Обаче. У същото време у гората бродел един стар вук, проскубан от сменяването на връната с лятна и сив. Та той чул гюрунтията, спрял до къщата, ориентирал се по гюрунтията, че унутре са без надзор. Отвътре миришело на козарник и вукът се наострил да еде. Думка о вратата и изревава, ама гласището му куту на Бони М:
 - Козлета, отворете, азе съм макя ви!
Таратанци, козлетата притихват унутре, а най манкото, най гулем отворко. Абе, забелязали ли сте, де най мининкото у дом е най-гулем отворко. Така е, що батковците и каките му го отварят овреме да не гони примерно петея, що он не бие кокошките, а напротиф. Та то рекло:
 -Бе маняй са бе, ти не си макя ни, ти си дрът коцкар и пияница. Макя ни е кифла и пулувина и нейният гласец е ясен и тъничък.
  Натъжил се вукът, но тръгнал надоле и стигнал до Бойница, а тама - ковач точи нещо си.
  - Аууу - изревал и нему вълкът - да ми изтъниш гласа, да не те изям.
Ковачът тъкмо точел на камик ена гуляма манара и ич не го е било стра, ма му било писнало на уя да клепи мотики, а език на вук не бил. И подпрял манарата о кирпичения дувар, уловил езика на вука и го изтеглил нади наковалнята. Зел един чук и гу зачаластрил, доде станал куту цинкова ламарина валцувана у Кремиковци. После с един секач отсякъл излишното и езика му се прибрал у устата.
 Отишол вукът ду козята къщица, думка о вратата, и с тъничък гласец вика:
 - Козлета, отворете, азе съм макя ви!
Козлетата притихнали па, а най мининкото вика:
-Бе маняй са бе, ти не си макя ни, ти си дрът педофил, нозете ти са сиви, а макя ни е кифла и пулувина, с бели ботуше от естествена кожа.
 Вукът па се спуснал по Бойнишка река надоле и стигнал до ена воденица. А воденичарят е бил заебал да мели сама и пошол до чешмата, да дебне една сгодна невестица. Вукът предрапал през яза и с мокри нозе скочил у брашното, и они станали бели съфсем. После отишъл па ду къщицата и тоя път едно козле дръпнало резето и така. От тама на сетне пред очите на мининкото козле сичко се завъртяло куту забавен каданс. Ахаа, да скочи у фурнята, и една кака я хлопнала пред носъ му, ахааа, да влезе у пералнята, един батко я заел, и така поди кревата, поди мръсните дреи у панера, у долапа, навсъде. В последния момент вратницата на часовника се отворила, маненкото се шибнало унутре, кукувицата кукнала еднаж и се скутала ду него. Вукът обълнал къщата наопаки, изловил другите козлета и ги гълтал цели. Защото бил многу гладен. И си заминал. Стоели унутре, стоели, маненкото лека лека се поуспокоило. А оная ми ти кукувца, се дзверила у тевното да види кой е до нея. Удължените й мигли със спирали едва докосволи лицето на маненкио, и он зел да са удървя, та ча до твърдос на порцелан. Оно се уловило за пишлето и му станало адски гот, даже ена миризлива какпка се появила отпреде. Ча краката му омекнали. То било още сексуално неграмотно, не е знаяло че почти едновременно за първи път у живота си е преживяло евокация, некинк, ерекция, ножка и яекулация ...
  Та седим си с братята Грим у тях си, пием ром, пушим лули, и сме протегнали нозе къде kамината, та чак ни е жежко, но ни помръзва да ги дръпнем. А тоя Брат Грим, де пише, оставя писалката, вдига поглед от листята и дума:
 - Цоне, тава никой няма да го публикува
Активен
Животът с назе се ебава.

BEKO

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4744
 • Щур чувек и силен ветар нищо ги не бръка
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #169 -: Декември 07, 2014, 07:15:48 »
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: Шъ бъде публикувано Цони, еби гу брат Грим у дупе ладно, твойто а по-дубро!
Активен

Оджака

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21377
 • Кулченин
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #170 -: Декември 07, 2014, 07:26:59 »
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Бай Еван Астрилецо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5639
 • беркофчънин
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #171 -: Декември 07, 2014, 07:52:35 »
 Guru

Дуубрее, бе Цони, тиа братя Гримовите не моат а ти обрънат чейлите!
Активен
Като лежим - лежим, па като станем, та седим

Черногледец Храбър

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5342
 • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #172 -: Декември 07, 2014, 08:03:20 »
Цоне, я знам що ти а казал тоа брат, че нема се публикува - ми да беше довършил още манко приказката - да земе тава козле да опъне кукувицата, да разведри манко опстанофката от ужаса на изглътаните козлета :green: Абе, догде караш таксето ли ти доаждт тиа бисере Углав? :smeeeh:
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко

Пачо

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9230
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #173 -: Декември 07, 2014, 08:12:04 »
нема значка къде му доваждат,сал да ги тура туке тиа бисере  :smeeeh: :smeeeh:
Активен
Ебагуу свинята са испрай на дувару и изеде мотичето!

Aнe

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 3057
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #174 -: Декември 08, 2014, 10:40:50 »
Цони, требва да каже непрофесьонално, че моа да си абсатюно на праф път и приказките  са се толко променели за 3-4 века, а авторите да са сакали да каат не баш тва, ма да речеме ублизо  ;D

давам пример с най-извесната и манко абсурдна приказка на тоа свет - Чревената шапчица на Шарл Перо.
Вопще за децките приказки моа пишем млого, що около децата ми се налага да ги препрочитам и тиа приказки ич тамън  ни са адекватни на днешнотп време,  ни дай боже. верно че прикааме за развитие на децката фантазеа, но млого прказки ич тамън не требва да ги има ни на Братя Грим, ни на Шарл Перо.
Андерсен!!! е вече друго.

един еротичен анализ на Шапчицата  ;D най доле на статеата: http://liternet.bg/publish14/t_shelhorn/charles-perrault.htm

" “Червената шапчица” (Le Petit Chaperon rouge) е най-кратката и без съмнение, най-популярната приказка на Шарл Перо! Не е позната никаква предшестваща написана версия и според специалистите, авторът е почерпил сюжета от устни предания или така наречените “приказки на баба”.

Твърди се, че съществуват около 35 популярни версии, двайсетина от които са устни, тъй като не биха могли да бъдат отпечатани в никакъв случай, две дължат текста си изцяло на Перо, а около една дузина са смесица от двата варианта.

Приказката не принадлежи нито със своята структура, нито със своите мотиви на традиционната литература. Тя категорично не е писана за деца.

Публиката на Перо лесно се ориентира в различните сексуални намеци, още повече, че те са афиширани чрез много ясни морални наставления. Архаичните изрази, като прочутото “шевилет” и “бобинет” (клина и чивията), са преминали в една популярна устна форма. Толкова пъти съм го чувала, но сега разбирам, че идва от Перо!

Омекотеният превод: “Дръпни връвчицата, резето само ще се вдигне”, изобщо не ти навява някаква еротична мисъл... как ли не, връвчицата? Друго е въздействието на здравия метален клин втъкнат дълбоко в чивията!

Освен това, Перо твърди, че майката на Червената шапчица била луда, а баба й - още по-луда? Ах, не му е било леко на сивокосия благородник... вълка исках да кажа - да “глътнеш” бабата и да имаш още сили за тази похотлива любовна игра:

    - Бабо, защо ти са толкова големи ръцете?

    - За да те прегръщам по-добре, внучето ми.

    - Бабо, защо ти са толкова големи краката?

    - За да тичам по-добре, детето ми.

    - Бабо, защо ти са толкова големи ушите?

    - За да чувам по-добре, детето ми.

    - Бабо, защо ти са толкова големи очите?

    - За да те виждам по-добре, детето ми.

    - Бабо, защо ти са толкова големи зъбите?

    - За да те изям!

При тези думи лошият вълк се хвърлил върху Червената шапчица и нагълтал и нея.

Така завършва приказката на Шарл Перо - Червената шапчица бива изядена от Вълка, тоест, изгубва своята девственост!

Братя Грим са добавили сцената с Ловеца, за да не плачат децата за Червената шапчица... или пък за радост на бабите?!"
Активен
Конощипат е селскостопански вредител. Движи са основну под земъта. Из тайните структури връъимгу. Не шаралее таа жена по светлото и одгоре, що го а страшингел да го не изребри некой с лопатата. Фенерски

Цони

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4519
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #175 -: Декември 08, 2014, 11:54:48 »
Значи вълкът е съблякал бабичката, щом унуката го е заварила с нейните дреи. Едно е сигурно, че е травестит. Това е видно и от репликите и дупликите, он се е забавлявал. А е възможно да е геранофил, педофил и травестит едновременно.

п.п. Ще ми се да вида изражението на лицето на ловеца, куги от търбуха на вълка е излязла бабичка по пичка.
Активен
Животът с назе се ебава.

BEKO

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4744
 • Щур чувек и силен ветар нищо ги не бръка
Re:Айде да си измислиме приказка
« Reply #176 -: Декември 08, 2014, 08:57:10 »
 Я Цони ми съ повече сакъ а видъ лицатъ нъ тиа, каде праат текиви еротично-сексуални анализе.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.2 секунди с 23 запитвания.