Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Кво и кък празнуваме  (Прочетена 4613 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

буля Иваница

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 9464
 • АЙЛЯК!
Re:Кво и кък празнуваме
« Reply #30 -: Ноември 29, 2012, 05:19:04 »
Блазе ти! Па на мене ич ми не а празнично. Се още.  ???
Всеки ден требва да се радваш, че го имаш и да се опитваш да си го правиш празник.
Иначе да ревеме и да се оплакваме само, че нещо не е наред и че не става, нема смисъл. Ако ше е така, по-добре да си качнеме вЪжето и да приключаме с мъките още сеги.
Айде да не драматизираме у сички теми...

 ;D Ич го не драматизирам, само исках да реча, че се още не моо го почуствам празнико, далече ми а. Есенно ми а още.  :P
Активен

Врачански дзвер

 • Гостенин
Re:Кво и кък празнуваме
« Reply #31 -: Ноември 29, 2012, 08:02:26 »
И ниа извадиаме украсите и елхата,утре ще идват кръстниците барабар с двете чайвета и ще им спретна малък купон по украсяване . ;D
Активен

Kaka Сийка

 • Гостенин
Re:Кво и кък празнуваме
« Reply #32 -: Ноември 29, 2012, 10:48:38 »
Ле-ле,снао,имте ли ума да се примите а се не ужарите ут толко госке? ???Гулем Панди и он е негде васкраи вазе,дако!Радвам се  за купоня с Кръсниците!Уни требва а се тачат ,ма ти си знааш,а да пречета  :kostenica:
Активен

Врачански дзвер

 • Гостенин
Re:Кво и кък празнуваме
« Reply #33 -: Ноември 29, 2012, 10:50:34 »
Па убаву госке секога а добре дошло,па и сеги нема рабута пу къро,викам цела зима а срещаме госке . ;D
Активен

Божура

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 11299
 • Бау!
Re:Кво и кък празнуваме
« Reply #34 -: Декември 03, 2012, 09:46:34 »
Язе си тура коледната покривка и ми са промени целата соба. Ша вида с таа елха кво да праа, що е мого голема, па и тоо мънинкия къв панаир ша праи не знам.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Черногледец Храбър

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5342
 • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
Re:Кво и кък празнуваме
« Reply #35 -: Декември 18, 2015, 09:44:08 »
Значи, избра си таа тема, като по-неутрална и по-близка до тава, къде ми а у главата. Нарочно нещем да пишем там, къде бихте казале, че си му а местото, да се не разводнява. Тука моа си го метнем и така да си замине у небитието.
Начи, пръво би изпцувал тържествено, по вълчедръмски, ама послем, сака обяснявам, що. Така че, пцувнята че а прескочим. Едва ли я съм човека, къде требва да убеждавате, да се збереме където и да е и по къф и ще да е повод. Предполагам, че не а нужно точно я да обяснявам, колко ми арексва да има такава СЗ-дна општнос и виртуално, и най-вече на живо. И никогиш мене ме не а интересувало местото на збирка. Сал е важно да сме колко се може повече, и колко се може по-сплотени, по-близки, по-дружни и доволни от тава, че сме заедно. Не сички споделят тава виждане, но това си е нормално. За мене (а мислим и за повечето от нас) това, да сме заедно и у форум , и на живо, обаче беше нещо силно значимо. И все още си остава такова. Преди време си мислех, че тава нашто съпричастие къде родниа край че ни води напреде и постепенно че се развива и увеличава въздействието му, поне у сродни на назе души. А такива има млого, вервайте ми. Само че, некак си се притесняват да станат форумни членое, но сигур са и от назе по-редовни, да следът кво става с тоа наш Северозапад. И кво? Фместо тава, нги поднасаме разочарование, като с наште простотии им отвараме очите, че у СЗ-да също има барем четири посоки. Има и два-три-четири форума и нам си още колко здружения. И сичките праиме едни, ама млого велики работи. И си викаме браво сами си. Едните издават разни писания, другите вадат на бабА си душицата, трети подклаждат сеира, да е колко се може по-голем и т.н. Старееме, пустиняци, старееме. Ама дали успоредно с тава и помъдреваме, а? Ако беаме нормално умни, щеме да си дедеме сметка, че с тоа наш изграден от СЗ-да храктер,  смо млого ръбести каманье. И щеаме да проумеаме, че ако сакаш ти да загладиш ръбовцете на тоа до тебе, он че сака същото. И щеаме по-нанатам да проумеаме, че тиа ръбовце назе не требва да ни дразнат, а требва само у нужда да ги ползваме за нашо добро. Ама де-де! Тава би требвало да се нарича компромис. Мъдриа човек го ползва. Не а ли дошло време и у наште кратуни да се завъди таа стока - мъдроста? Не вервам, че има нужда да обяснявам надълго и широко. Почти съм убеден, че секи си е дал сметка за грешките. Ама ни липсва сила. Или мъжество, или достойнство, или... незнам кво още там, да си го признааме. И не пред назе си. Секи сигур си е признал за ньего си, ама никой нема да ще да каже пред сички: Ей, ора, я се изложи! Напраих едни глупости, къде сеги ме а срам от ньи, ама ако моате, де прощавайте. Не! Не смо до там стигнале. Секи вири нос и не ебава да признае правотата на другиа. И въпреки това, ора къде ядоа говна и направиа големата пакос, по разни причини се срещат и се праат на наапани краставички, като си викат, здрасти, кък си. Е, нема лошо, ама тава не променя нещата. А промена е нужна! Ама кой ли му пука!
  Щех да пишем по повод идващиа РД. Тава си е събитие. Ама незнам що, вече ми се чини некво безидейно. Да се збереме, те така, да видиме, че моа се збираме още. Е?! Тава е повод, който би требвало да ни накара, да си размърдаме куфелниците и секи да "донесе" настроение. Не а верно, че местото у Карлуково не а убаво. Даже си е уникално - на връа на скалите, нади лудницата, нади Искаро и си е много добро. Тава, къде беше ниьело, е че не беше нашта вечер. Сичко се разводни и разми у едни кючеко-пиянски диарии, щото ниа беаме малцинство. Немаше ич место за подготвени изненади и приятни приказки, поради гюрунтиата от секакъв род люде, обичащи най-вече жилезната чалга. И ако не беше Дидо със силниа глас и Цуйката с яката свирка, ич немаше да се разбере, че сме там. Та сичко си зависи, къде сме се збрале, кои сме се збрале и за кво точно сме се збрале. Да едеме, да пиаме и да гюронтосваме? Приказка ли неаме, майтап ли неаме, акъл ли неаме, да си напрайме да ни убаво на душиците. Еми, ф краа на краищата, тиа наши збирки не са ли заради наште души, копнеещи за себеподона компания, Ако и да е расла и живела на друго, далечно место. Ама носеща у себе си родното, незабравимото, милото, и да се напълни с убавиня от такива срещи, и да се зареди като екоевроцентрала и да светка огин послем - огин от родолюбие и преданос къде сичко свръзвщо ни. А оно ич не а малко. И сЕ пак, ниа намираме, кво моа ни разделя. Е, те тава е лошата стран на пустинящината. Но има и добри, ама назе, баш че ни е срам от ньи...
Та, така скъпи ми тумбаци и тумбачки. За мене нема значение къде, а с кого и защо се збираме. И понеже некък си ми го нема настроението за организациа, за сеги ще съм един пасивен глас "ЗА", където и да е, ама да сме само ниа! Иначе и насред Вълчедръм моа се напиам и усерем - сЕ толко че си мерише...   


 
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко

Оджака

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21377
 • Кулченин
Re:Кво и кък празнуваме
« Reply #36 -: Декември 18, 2015, 09:48:59 »
са насила едосваш и още по залудо са надаш би ти рекъл азе коту по дрт

иначе алал вера за тиа прикаски
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Мичи

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 7959
 • DECET IMPARATOREM STANTEM MORI
Re:Кво и кък празнуваме
« Reply #37 -: Декември 18, 2015, 09:57:36 »
Цитат
където и да е, ама да сме само ниа!
guru guru guru guru :nazdrave:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.125 секунди с 22 запитвания.