Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ  (Прочетена 12892 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

орданецо

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1585
 • Ей тва дакела е голем човек!! От филма "Топло"
Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
« Reply #15 -: Септември 03, 2009, 04:22:24 »
абе не си прав баце. да цитирам от филма оркестър без име - що ще ме цака мене тоа с топла бира.
абе а им еба майката - ако си не плата до 10-то число - ще ме спрът - после ще ида ще ми набуат лихва ОЛП+10, ми на сичкото отгоре още 50 лева за пущане на газта. а они коги са сгрешили - влазаш у бюрокрацията - на дръва ли да мина
ебават от секъде
те и прословутия порф шушалов - две годин не мое глоби ЧЕЗ да минат на 1 месец плащанье не на 3. е за кво си там бе - само фъфляш и се появяваш по телевизора >:(
Активен
Елвис е жив !!!!

onufri

 • Гостенин
Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
« Reply #16 -: Септември 03, 2009, 06:47:35 »
Орданец,
еби го до дупка, баце! Тиа от тава живеат, от ора де им са не занимава с глупости!
Тук 20 лева, там 20 лева и глеаш ка заплатата ти а заминала!
Активен

biguel

 • Гостенин
Re:Как да прецакаме смрадовете ! - акъл и помощ
« Reply #17 -: Септември 04, 2009, 07:13:52 »
сумата е дребна, но проблема е голям ! :) ;)
Трябва да имаш договор за присъединяване с тях и общи условия към него - поне така е обикновено !
В едно от двете по- горе трябва да пише кога са длъжни да засичат показанията и какво трябва да направят, ако не ги засекат и какви са правата ти като купувач по договора!
Всичкото това като проблем, представлява договорно правоотношение и споровете може да се решат в съда по седалището на ответника - демек на фирмата която предоставя услугата !
Тука във Видин нямаме газ и за това не знам много подробности около тези проблеми !
От обща култура знам, че в София отчитането на парното и топлата вода става от друга фирма, а не от доставчика и това, ако и тук е така, може да породи усложнения, ако решиш да вървш на съд относно това срещу кого да предявиш претенцията си !
Съветът ми е ако имате единомислие във входа, да се съберете и да упълномощите един от вас да образува делото и да ви представлява пред съда, като се разберете и за разноските обикновено държавна такса 4 % от цената на исканата сума; хонорар за адвокат ако решите да имате такъв/можете и сами/ и евентуално такса за счетоводна експертиза от 50 до 100 лв. ! Ако спечелите делото тези разноски ви се връщат от осъденото дружество !
Освен това имате право да претендиране и обезщетение в размер на законната лихва /основен л.п + 10 пункта/ върху сумите които искате да ви се върнат, от датата на която сте извършили плащането !
За напред обаче е добре да си пускате молба с посочен точен час и ден в който да дойдат да ви отчетат, молбата - с обратна разписка върху която да сте изписали, че е е молба да отчитане, така по-лесно ще докажете, че са неизправна страна по договора !
Общо взето това е което мога да ви посъветвам към момента !
Жалби до министерства и други инстанции не вярвам да ви върнат парите !
Ако има още въпроси пишете на мейла и ми пратете договорите за присъединяване или покупкопродажба заедно с общите условия ! Освен това вижте каква е общата сума която искате да ви се върне, и кога е платена, за да ви изчисля лихвата - Д.Т и минимума на адв. хонорар, за да не ви цака някой колега както си иска и да прецените има ли смисъл от дело !
Също уточнете кой е длъжен да извършва отчитането доставчика или друга фирма и името на фирмата която отчита ако има такава ??? - това е важно !!!!Активен

Bushman

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1394
 • Излекуван работохолик
Начи въпроса че го поставим по манко по-различн начин - как да ни не прецакат смрадовете? Кво иам напредвид?

Таа година (2 иляди и 10-та) треба да си сменям личната карта (кога изтече бе дееба...), та да питам, ако неко е минал вече по тоа път - да каа как става номера. Сгур молба се пуща неква, ама къде? И снимки че требат - колко и кви? Треба да е обеснено некъде, де кажете къде, да седнем и да четем бе дееба...
Активен
Като му седнем на гарата у Брусарци, като си викнем тройка кибапчета и ена бира... Я ли не знам да живеем?

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Я не сам баш сигурен ,ма че кажем тава каде сам препатил що лани и я си сменва адреса и л.карта.Та на мене не ми сакаа смимка що вече си имам,ма за нова карта че сакат сигур актуална с печат от фотото на гръба.После човек требва да отиде у паспортниа отдел на Раьонното у което се води по адресна регистрациа.Там да попълни една бланка с данните си и да заплати такса по банкова сметка за услугата.Има експресна, бърза и нормална.До три дни /мислим беше/,до една седмица и до месец.Сумата е от парязъка под 50 лева.Пасле като стане да се врне старата лично и да декларираш че получаваш новата.Ако ти е истекла и шафьорската книжка или международниа паспорт можеш едновременно и ньи да смениш на същото место.Но само че доплатиш за тава.
  Буш требва да провериш у раьонното дали у твоа случай не са налага да идеш до Монтана.Ма ти си близо до полицията и нема да те затрудни проверката.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

орданецо

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1585
 • Ей тва дакела е голем човек!! От филма "Топло"
буше, имаше некъде разяснения. що от таа годин почват да снимат окото, тураш палец и тем подобни. ма ако ти изтича личната карта през март например, а новите почват да ги праат през септември, май ще важи старата - ама само за БГ, ако сакаш да излазаш у чужденеция  ??? ебеш ли им мамата.
Активен
Елвис е жив !!!!

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
па блъгърска работа дееба - па неуредици , па затра и пустиняк
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

golyam_zum

 • Гостенин
Цитат
ще важи старата - ама само за БГ
И я тека съм чул!
Активен

Краси от Дражинци - Геговския

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 27469
По принципобявиа че от мар месец ще започнат да издават новете документе. нема да натискат ората, а коги и м истече сатрия пашапорт тогива 
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

Божура

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 11299
 • Бау!
Язе ми казаа, що за тия новите ЛК требва да са оди у Сф, да са тура палеца. Което ми звучи откачено и ми са не верва мого мого  ::).
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Оджака

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21377
 • Кулченин
Язе ми казаа, що за тия новите ЛК требва да са оди у Сф, да са тура палеца. Което ми звучи откачено и ми са не верва мого мого  ::).

като да са са поизфрлиле малчичка, нема къ са сберат толку ора и да ръгнат за един палец, па ако ще да я бил он и у дупарата
« Последно редактиранье: Януари 13, 2010, 02:28:43 от Оджака »
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Пръвака

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4276
 • къде е тЕкло па че тЕче
Я ми изтича шифиорската книжка на 08.03 таа годин и Я вчера оди да си подавам документите да а сменувам, ама носим снимка от 2006 годин коги съм си сменил личната карта и онаа на гишето щракна на компютъра и вика що с таа снимка нема да стане що не е актуална (требва да е масимум от 6 месеца), а Я и викам що да неможе, я не съм са променил с нищо ни брада съм пущил, ни око съм си извадил, ни па роги са ми порасле ??? ???, ама онаа ма отреза че 2006 годин имам изаден документ с таа снимка и съга компютъра не е допуща  :o :o, та съга требва да одим да са снимам наново
Активен
жената Я  и приятели  

Оньо-с-коньо

 • Гостенин
Ама тиа наще са диванета големи , кога прайа новите лични карти пръвите са напраени през 2000-та значи сега изтичат а новите ша ги почват от май-юни , значи ако си неко бизнесмен или си човек де пътува и ти требва да излааш по чужбината , требва а си напрайш от старите , що с изтекла нема а та пущат , къ стана с мене , и юни требва да сменяш на новия образец , не са ли диви , дееба тава племе , дееба.....Не народ а мръша , де викаше бай Тодар говедара от Правец ....
Активен

Aврам

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4478
 • я па я да не поверваш
Това ако не а с цел направено здраве му кажи!Знам че далаверата е у духа ни и не се съмнявам че тава е поредниа номер с който да се искарат пари от въздуха.Тава са верно смрадове каде ни праат ептем на шашови.Как да имаш доверие у такиви и как да си мотивиран да праиш добро кага с тебе се однасат като със столевка на цело.
Активен
Душата ми жадува полет.
Душата ми е гняв и плам.
Душата ми е сняг на пролет
стопена от угоден срам.

Цони

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4519
Пръвак, удлъжават им срока с 6 месеца, не се преебавай сам.
Сега рекоа по Хоризонт. Може да си житкаш още 6 месеца с тая, а после освен снимка траба и пръстови отпечатъци.
Пази се от пчелите.  ;D
« Последно редактиранье: Януари 15, 2010, 04:56:42 от Цони »
Активен
Животът с назе се ебава.
 

Страницата е създадена за 0.096 секунди с 21 запитвания.