Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 26   Надолу

АФтур Тема: РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА  (Прочетена 63754 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #105 -: Февруари 04, 2010, 08:06:36 »
Трапезата на Краси

Па те я кво готви през почивните дни. Пръво си одиме с шефката на Покрайна при макя и и баща и. Я зготви набръже пиле с къртофи. Те порцията, що не можа да снимам тавата що това мининикото племенницата ми щеше да ми изеде ръцете. заврекало дай та дай.




Па тества и туршиата къде правиме преди две седмици - зимна трушия така съм екръстил - добра е  ;D



Докъто едехме  и пиехме - особенно я ;D сварих и кукуруз



На другия ден на обед готвих ребърцас бел оризец. Пръво задуших ребърцата у малко зейтини водица после нареза много зелени чушки у тавата, па сипа орезеца па бульоня от ребърцата , па сол, па чърен   пипер и отгоре ребрата и пеко ;D.











За десерт им врътнах един щрудел - рендосваш ябълки и слагаш на две кори ябълки, две лъжици захал и санелка и навиваш. После слагаш олио отгоре и малко водица и сока от ябълките и печеш ;)



па те да видите къ ме е запасила тъщата , пъ и тъста ;D




Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #106 -: Февруари 04, 2010, 08:10:00 »
Мерлуза на фурня "Ала Дръмон"

Кило и полвина едра мерлуза,залята обилно с едро нарезани домате,могу подправки(кориандър,босилек,черен пипер,магданоз,риган и кой кво друго подходящо са сети... ) чесън и лимон-пресни! Чесъна -около полвин глАва,лимон и полвина на тръкалета и полвинки-само да не забрайте сока куто го режете-сипва са у рибата...   Завива са у алуминиево фолио и са пече у фурнята на 300 градуса-става екстра! 
 ...и най-важното-у целото тва нещо рибата седе над 2 часа-демек има време да попие месото от подправките и сеги къ мирише...   



...знам че нема могу естетичен вид-ма я и без друго не дръжа на тия работи!   
...ма на вкус а екстра-щом жената ма фали...!
...и те така...
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #107 -: Февруари 04, 2010, 08:11:50 »
Крем карамел (Буба)

 Немам формички за крем-карамел, ама ша си купа у скоро време и ша напраа. И без тава отодавна ми са а доял, апа къв сладкиш с крем-карамел знам, малииииииии.
Бръка са кексова смес и смес за крем-карамел. У формичка са разтопява захар, сипва са млечната смес и отгоре кексовата. По време на печенето кекса изплува нагоре. Кога е готов и истинал са обръща у голема чиния, получават са два пласта - крем-карамел и кекс, като кекса са напоява с карамела, става сочно, абе страшен сладкиш!

Пояснение на Жайо: крем карамел са праин лесно ма фатката а ф печенито(на ниски градосе за около час и више) а па еклерете обратно (на високи градосе за малко време)та да са надуат и после да моа да ги наплъниш с крема
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #108 -: Февруари 04, 2010, 08:17:10 »
Красини благости

Па айде да едеме  Сношка я готви компир по селски и печено пиле. Пръво за компира. Значи избирате такъв сорт с по тънка кожа. Миете ги убаво /копирете де/ и ги режете на филики - едри. После пръжите. Връз картофите слагате нарезан на ситно чесън, чървен пипер, сол, сминдух, мащерка и клатите убаво да се омешат и те така.



Пшпото и земах от продукцията на Дилекс. Они имат цех у село Боровица до Белоградчик. Та пипата се ръзмръзява и се маже убаво с масълце. После се осолява  у нътре и слажи чесън - пновечко. Сипа водица и бирица и зейтинец и пеко. Пръво поди фолио и после го мана  и включи грила. Те така стана пипата



После нареди компира около пипата  и сервира нашефката



Па за салатка напрай зеле с моркове и тури юти чушчици и убаво беше





Пилето преди да го печеш го намажи убаво с чесъ, и вътре турни. Па пъсле го увий у фолио да се сготви и ча после го запечи да фане убава коричка, като от време на време го поливай със соса. Направа на сос: Лукът се настъргва и се смесва с майонезата, киселото мляко и счукания чесън. Разбърква се добре и се подправя с черен пипер и сол. Този сос е подходящ за консумация в комбинация с пържени тиквички, патладжани и др.
Тоа става за картофете по селски
« Последно редактиранье: Февруари 04, 2010, 08:20:00 от Плъотрепач »
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #109 -: Февруари 04, 2010, 08:21:28 »
Мезето на Краси

Те съга че видите кво сношка напрайх. Те така се сети я кво правеше баба ми зимъска. Я се загледа у градината си и ми дойде такова есенно настроение и реши и я да напрайм това мезенеце ;D






Пръво требе да отворите буркан домате и да ги намачкате.





Я използва землена паница та да е по афтентично ;D Ама ги намачка у друг кастрон що да е не строшим ;)
После нарезвате един убав прази лук те така







Турате праза при доматите. Сипвате отгоре загрето олио и роните сиранце па поръсвате  и с чрън пиперец и опппааа -убаво.





После на филии леб се маже масчица и се запича. турате отгоре и шарена солчица и яденето е екстра ;D











Много е благо да знаате. А вечерата беше компира и пилето от вчера, що беше останало ;)





Коментар от Яким:
И я си праа те такива домате коги е набърже ама слагам и зрел лук па коги има и скълцвам и чесен Ама сирйенйето ми а оделно - тава неа проблем да са обръкат заедно Ама у глават шашова а са еба - те за такивее филии бех забраил - Млого са убави ама И тех ги правееме по инаква технолагиа  Пръво печееме на силен шпор  та а са жарнат бръже и да останат меки от вътре та тогива мажееме с мас и ръснем само сол и пиперец- то тогива са не говореше за шарена сол
Сеги опекох на котлоня ама немат  ароматя на бабиниа шпор  Сигур щото нема дръва да горът -сток не а благо
Ай наздраве па сси гги ям нищо че са на котлоня
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #110 -: Февруари 04, 2010, 08:23:45 »
Пак кулинарни изненади на Краси

Такааа. Време е за ядене. Сношка, къкто ви каза шефката сака еце ??? Те обаче я кво напрай. некой викат че били чушки бюрек, я им викам пънирани чушки със сирене. Те така. Пръво теребе буркан с чушки. Тоа е от лани, ама требе да се употребат ланшните туршии та да има место за новите ;D
   

Те чушките исцедени и готови за предназначението



После приготвяте разбити яйца, галета и сираньето. У сека чушко слагате по малко сиране и приплесквате чушката да се змачка сиренето. Топите у еце, у галета, па у еце и па у галета и пръжите ;D







Те така изглеждат 8)





Пръжна набръже я и кремвирчета  - свински :)





Па да си удържа на обещанието на шефката те и ецета. За нея твърдото  ;) за мене по рохките ;D






Па сложих на масата  и лучец пресен, купен от пазара от една баба.



Същевременно я нпарй и едно сосче за чушките. Кисало млеко, майонеза - кой къ прецени да слага като количества - въпрос на вкус. Тури и горчица, манко соев сос, смачкан чесън, настърган цървен лук, малко хрян и малко настъргана ябълка и чрън пиперец и магданоз. Разби убаво и те така. Требе да ви каам че шефката си маза на филия соса - толко и ареса ???



Пъ те  и порцийте ;D










Те накрая се самоснима с готварската капа. Глеш къ съм доволен от себе си. Добър апетит. Малко съм брадясъл ама днеска се обръсна що снощи шефката рева че е бодем коги е натисна да се ръмбиме ??? ;D



Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #111 -: Февруари 04, 2010, 08:25:06 »
Клъки и крила от Жайо

Але азе кво измислиии за днеска
зе   крила   и клъки е те

после отгоре  сложииии   син патлиджн от буркан

и малко   белени домате  та  от консерва е

солчица   черен питррец  и  бял  лук и го фрълиии ф шпората
да са тече   и сага   го чакам    с кана винце и онаа рибна салатка  каде са види на пръвата   снимка     и те така
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #112 -: Февруари 04, 2010, 08:27:36 »
Бабина каша (Уйна)

Те за таа гозбица става дума:


Ма немам нерви пак да пиша    става дума за варена каша от пилешко месце, с млого чушки, лучец и моркови - класика у жанра, баба ми я правеше страхотна!
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #113 -: Февруари 04, 2010, 08:28:23 »
Кръжав ориз (Буба)  ;D

E, я след тия чудесии манко ма а срам да си покажа кръжавия ориз, ма те на:


Сварявате месцето предварително, накъсвате го и си оставате бульона за ориза. Задушавате некви замразени зеленчуци ели пресни най-добре, турате 1 кастрон ориз и 3 кастрона бульон от пилето. Добавяте и месото и яко черен пипер, префръгате у тавичка и печете.
« Последно редактиранье: Юни 22, 2010, 05:42:56 от Бубето »
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #114 -: Февруари 04, 2010, 08:29:30 »
Слободийски миди (Жайо)

азе от слободиа  зе та си врътна   едни миде але те


пръво  вариии мидите ф подсолена вода  докато се отворат
после запръжи ситно нарязан бял и червен лик и сипа домат от консерва   и тава  са пръжи докаде са позгусти малко после сипа и мидите за 2 мин. и те
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #115 -: Февруари 04, 2010, 08:30:28 »
Вечерата на Буба

Еле ги е и нашта вечера - пил. пръжолка от бут, задушени зеленчуци и картофена салата със зелен, праз лук и печена чушка:
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #116 -: Февруари 04, 2010, 08:31:26 »
Ядене с пръвашка рикия (Краси)

Я те кво направих. Пръво взех от елексирите на Първачето - медец и огнена водица



Смесих медецо и рикията у това чайниче и ги згреях, що шефката има цифки да елечим. Оно да знаете тия благини на Първачето ем лекуват, а и действат къто афродизиак  ;D



после ги сипа у те това шишенце и она шефкат изглъта две, па и светнаа очите и тръгна да налита на либоф ;)

 

Нареза крастовички, кисели за мезенце :D



После забръка манко качамачец и го поръси със шарена солчица /таа седмица че ти е пратим Бубе/ и солжи и сиренце ;D





Пъ после фана една гръбина от ярето с флейките и бъбреците и я пеко с подпрафки. Намаза убаво месцето с подправки, на дъното на тавата сложи бабина душица, дафинов лист, чрън пипер, клечки чубрица /дръжим тоа клечоряк на подправките у фризера/ и сипа вода, олио и бира  и го уви убаво да се задуши ;D





Па те кво стана - да си оближеш сичките пръсти :)







за гарнитурка оризец с моркоф, чушка и цървен лук и те така стана порцийте.На преден план се види бъречето- много е благо ;)


Яла и опашката - гулемо мезе ви каам :D






Пъ апнаме с бирица таа благина. Она вчера докато я бе на баскетбол решила да си прай чорбица от катофки и праз. Каза и я да ме чека ама оно не. Набуала вътре спагети вместо фиде без да ги кръши и ядаоме на практика чорба от спагети ??? Кво да е прайм ;)
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #117 -: Февруари 04, 2010, 08:32:37 »
Ребра (Уйна)

Мисла, че е време да са разпиша у таа тема.
Ребърцата, къде мислех да ги печа сношка, ги отложих за днеска.



Напраих ги с една марината, много разпространена из интернетските ширини  ;) с медец, манко соев сос, манко горчица и една-две скилидки чесън, склъцан с клъчника  ;D. Добавих и водица и много малко зехтинец.

Гарнтурата към тех беше



Задушени зеленчуци, ама готова смес. Не съм доволна, затава си приготвих домашна такава - с повечко цветно зелье, грах и моркови и много по-манко кукуруз.

За мъжо напраих салатка със зелье, моркови, риба тон и мерудийка:



За мене шопска  ;) още не моо се нарадвам на домашните доматки...  :) нема такава вкусотия никъде по света, ей!



Смесих набръже и една турта. Те така, дояде ми са неистово и викам, ше се меси, нема начин  ;D Най-обикновена и на вкус и на вид, с кисело  млеко и сода, добавих и манко сиренце за разкош.  ;) Те:



Забоварих да кача снимки на греяната рикийа с медеца и винцето, ама друг път.  ;)
Айде, живи и здрави и наздраве и коги сме зле, все така да сме!  :P :D
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #118 -: Февруари 04, 2010, 08:33:31 »
Бръканье с чушки (Орданецо)

я фотки немам ама да ви кажа кво па я правих през викенда

сварих бобец, и имах ланшни суши чушки и рекох да ги прочиста. ама бех сварил повечко бобец, та половината нагньтох чушките, па с останалия боб напрайх ютика.
за ютиката - лучуц наклъцах, разварих от сухите чушки, опекох неколко домата - склъцах ги турнах бобеца, подправчици, нагрето олио и стана убаво
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #119 -: Февруари 04, 2010, 08:34:24 »
Стубленска баница с готови кори (Генин)

нещо за следобедна закуска от мойта ;)баничка с гутови кори с тиква :)



Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 26   Нагоре
« назад напред »
 

Страницата е създадена за 0.719 секунди с 20 запитвания.