Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА  (Прочетена 123688 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #30 -: Септември 08, 2009, 04:46:41 »
Рибена чорбъ (Бубето)
Я таа чорбъ съм ги правила с две филета от сьомга, ма моо са турне и друга риба.

Продукте:
2-3 филета сьомга
1 голема глава лук
1 голем морков, нарезан на едри кубчета
2 картофа, нарезани на едри кубчета
девисил, пресен копър
чер.пипер, сол
лимонов сок

Приготовление:
Сичко са тура у тенджурата да ври. Подправа са с девисила, черния пипер и солта. Коги чорбъта е готова са тура лимонов сок и пресен копър. Моо да турнете и неко бучка масло за аромат ели па малко течна сметана.


Активен

Дръмон

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14170
  • Под прикритие-с разкритие!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #31 -: Септември 08, 2009, 04:53:03 »
Шницели от Бубето
Шницели с кайма
300 гр. кайма
1 ч.ч. бира
1 ч.ч. кисало млеко
2 глави лук
1 ч.ч. брашно
2-3 ейца
2-3 скилидки чесън
моо са турне и настърган картоф, ма не а задължително
пресна мерудия
сол, пипер
подправки, кой кви му аресват

Убаво са разбръква таа смес, требе да стане редко, не като за кюфтета. Ако е гъсто са разрежда с още бира ели ако сте изпили бирата с вода. Ако е редко па са тура още брашно.
Нагрева са убаво тиганя, я ползвам тефлонов и не намазнявам, оно си пуска от каймата. С лъжица са гребе и са разстила у тиганя.
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #32 -: Септември 08, 2009, 05:48:34 »
Скумрийка на скара (Краси от Дражинци)

Скумриата леко ще и направиш резки от двете страни на растояние един пръст. Намажия с малко маргарин и печи на скарата. (тура се цела) Оно е много убаво. Те така като на снимката:

Подправки - солчица иначе си губи па вкуса. После вече лимонче, оцедец чесънче , мерудийка. Я даже отделно си запръжвам един буркан домати и му слагам маного чесън и става за гарнитура екстра!!

Резултат от Бубето:
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #33 -: Септември 08, 2009, 05:52:42 »
Пилешки експеримент (Бубето)

Едни пилешки пръжолки от бутче ги връгаях у марината, посленка ги турих една по една връз фолио и отгоре турах - лук, чушка, сиренье и кашкавал. Завих куто рулце пръжолата и накраа завих с фолиото куто бонбонка:







Още не съм ги опекла, ша видиме кво говно ша стане куто са готови.

След време...

Еле ги е готови:
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #34 -: Септември 08, 2009, 05:57:03 »
Печени мръволе (класическо ястие от Пръвака)

Мръволете зимаска коги са опечени у печката и после нги се фръга отгоре пресен червен лук нарезан. Куто са упечт да са турат у една тенджура и връз ним да са сипе по едричко нарезан лук и после тенджурата убово да са разтрска и да са устай малко затворена (да са задуши лучеца)..... малее благина (жена бегай дал далфетка че укапа клавиатурата
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #35 -: Септември 08, 2009, 06:00:34 »
Пржен бобец (Краси от Дражинци)

Две сраньета, две спаньета и две ебаньета оправят махмурлука   са рекли ората и он си е верно. Па след яденьето на много меса, я снощи си направи е таа благина. Пръжен боб. Много убаво. нареза червени чушки /скутал съм ги у фризера бушени/ , па и една две юти, после лучец, па сипа боба и малко домат от буркан и пръжи. После сложи джоджен и червен пиперец, а на края мерудийка. Па ядо с пресен лучец и сиранце и умлати четери бири и се наспа и съм нов~!!!!!!



Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #36 -: Септември 08, 2009, 06:04:07 »
Солен паламуд (от мене)

Чистиш риблетата, солиш го яко целия, тураш у един кастронь и го заклапаш одозгоре да не изсъъне. Така престоява една недея у ладилника изподи камерата да отлежи. Послем е мозък- плакнеш солта, режеш на тръкалца и едеш. Само да не е много едра рибата, що нема да попие солта насекъде и унутре че остане сурава.
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #37 -: Септември 08, 2009, 06:05:26 »
Салата от тиквички (Уйна)

500-600 гр тиквички
1 ч л сол
100 мл зехтин
3 с л оцет
2 с л мед /аз сложих една,за да не стане сладко/
3-4 скилидки чесън, намачкани
магданоз, копър, черен пипер

Тиквичките се измиват и се режат с белачка за плодове на тънки ивици.Посоляват се и се оставят за половин час.Зехтина, оцета, чесъна, меда и подправките се смесват и се заливат тиквичките.Оставят се да се мариноват в хладилника най-малко за два часа,  като се разбъркват от време на време.

Екстра за летните жеги мезе към ракийката!
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #38 -: Септември 08, 2009, 06:09:39 »
Чистенье и прженье на бубой (от мене)

Зима се уръки бубоя, като се внимава перките да не нанесат поражения по пръстите. Реже се пръво перката на гръбината, послем се срезва тумбака, след което глявата на бубоя откъде гръбината накъде мешината. Когато ножа стигне до хрилете, се скубе глявата заедно с чирвата и се фръга на близкостояща мачка за индивидуално угощение. След тава с ножето се лови кожата и се слача чврсто. Като се одере се скубе аналната перка и така приготовеното филе е готово за прженье у кукурузно брашно.
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #39 -: Септември 12, 2009, 01:27:39 »
Плънени тиквички (Краси от Дражинци)

Я сношка те така напраи- пръво свари малко ориз и морковчета нрязани на кръгчета. После запръжи лучец. Прибави сърцевината на тиквичките. Позапържи и сложи каймата, ориза и морковете. после сложи чубричка, солчица, черве и чрън пипер. накрая магданоз. После напълни тиквичките. Сипа у тавичката малко зейтинец и водица и опа у шпората на 200 градуса. Преди това нареди резанчета домате върху тиквичките. моа накрая да се настърже кашкавалец. Соса го праим така. 600 грама вода и у ньея слагам зеленчиков бульон да заври. Добавям размито с вода брашно да са сгъсти и накрая застройвам с една чаша кисело млеко и един жълтък и яж!!!!
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #40 -: Септември 12, 2009, 01:40:15 »
Бутчета у тава (Дръмон)
те,прошпиковат са бутчеата с лучец...


и са тура кви подправки има у къщата... Увиваш у фолио и чекаш


..маанах фолиото и му натурах гъби и пресни картофе


...и са получи тава...
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #41 -: Септември 12, 2009, 01:46:02 »
Китайска гозба (Краси от Дражинци)

 Сваряваш ориз. Вътре моа да фърлиш малко зелен бобец накръшен на дребно и грах. Като го свариш го пецеждаш през гевгир. Това ъкде истече е като нишесте и не го фъргаш, а че го ползваш по късно. Та режеш месото на тънки ивички и го тураш да се пръжи. като се позапръжи сипваш вътре три лъжици оцет, соев сос, захар колко прецениш и сол. Гуджаш и малко чрън пипереце. Добавяш нишестето от ориза. Сичко това се бръка здраво. Добавяш нарезаните на ивици червени и зелени чушки. Истискваш половин лимон. Кората белиш и режеш на лентички или я настъргваш вътре при манджата. Като стане готово испиваш яденьето у някакъв съд с капак. У тигня тураш още олио и пържиш нарезани на тънки ивици тиквички. Они се пържат бръже и ги слагаш при манджата и друсаш тенджупата да се рабъркат. накрая пръжиш и лук на едро на лентички. Тураш и ньего и пак друсаш и готово. Отделно бланшираш две три по пресни тиквички нарезани ан кубчета и те готово.   

Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #42 -: Септември 12, 2009, 01:48:14 »
Пръжен амур (Краси от Дражинци)

Най е убав пръжен. Овалваш шайбите у царевично брашнж ш прэжиш. Ако е по голем режеш на филета. Прайш после оцет с чесън поръсваш пържените шайби и едиш. О глава ства убава чорба. Може и у тава. Редиш парчетата риба в намазнена тавичка и покриваш с домати, може и от консерва . печеш . Преди да стане готова поръсваш с чесън и магдано. Амура е от рибите с бело месо и  е малко сухо, затова не е много добро за скара

Допълнение към рецептата (Gaspod)

На тъкулца, пържиш докато престане да изкарва водица, оцедец, чесънец, магданозец ....за малко по-средиземноморско + кората и сока от лаймчетата /ако са останали/.
Докато вършиш това зареждаш мастичката у фризера. Оставяш му половин час да поизстине и да дръпне благинките, вадиш мастичката и са обаждаш на Деско

2-ро Допълнение (от Аврам)

Я пржениа амур го обичам напраен и полят сас доматет сас и чесан.Озгоре манко магданос.Така въз сухичкиа амур куто го заяеш сас сосчето и поема до като е топал од ньего.Остава да едеш и да си лижеш пръстенцата.
« Последно редактиранье: Септември 12, 2009, 01:50:06 от Плъотрепач »
Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #43 -: Септември 12, 2009, 02:03:04 »
Хек и още нещо (Дръмон)

Тава а а хек изчистен и измит...


...зимат са омекнале пресни домате(куто мъдете ми-вика жената до мене   )
моркове и са наклъцват...






Запръжаш лучец у тенджурката... Требва да стане така:



Клъцаш кисели краставици...


Маслини, лимон, дафинов лист и подправки:



Затуляш добре с фолио и чекаш къде час и полвина-стаа мозък!!!

Активен

Плъхоубиец

  • Гостенин
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #44 -: Септември 12, 2009, 02:04:50 »
Картофени кюфтета със сьомга (Бубето)

Продукте:

2 филета сьомга
около 1 кг. картофи
3 ейца
около  100 гр. настръган кашкавал
около 100гр. натрошено сирене
пресен копър
сол
бел пипер (може и черен)

Приготване:
Сьомгата са слага във вреща вода къде 10-ина минути. Изважда са, накъсва са  на парченца и са остава да изстине:


Картофите са сваряват, настъргват са, добават са 1 ейце (другите 2 са за паниране), сиреньето, кашкавала, копъра, солта и пипера и рибата:



Сичко са обърква, те така изглежда:


Оформат се кюфтета, панират са с двете разбити яйца (я не овалвам в брашно, само с яйце повече ми аресва) и се пържат в силно сгорещено олио:




Праа си чесново сосче - кисало млеко, манко майонеза, чесън, копър и сол и ги заливам.

Активен
 

Страницата е създадена за 0.066 секунди с 22 запитвания.