Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА  (Прочетена 123681 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #345 -: Февруари 02, 2011, 04:52:53 »
Пълнена пуйка - Буба

Праа си плънка с оризец и гъби, жожен, лучец, моркавче. С тава пълна пуйката. Праа прорези насекъде и слагам масло. У тавъта постилам кисало зелце, турам пуйката и нги наметвам беконова перелина  . Турам фолио и печа 2-3 часа (ама тава е купешка пуйка, ако е домашна трева малко да са свари предварително).
И послем като резнеш пуйчицата и онова оризче като са смеси с киселкото зелце и бекончето като си пусне мазнинка и аромат и става нещо страшно.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #346 -: Февруари 02, 2011, 04:54:52 »
Пълнена тиква със сушени плодове и мед - Валери61

Подготвя се тиквата, като са реже капака внимателно и са изчиства отвътре, подготвят са сушени плодове микс (в случая сме смесиле кво има: стафиди, орехи, бели череши, боровинки, ягоди, ако има и ябълки и круши), слага са и пчелен мед.


Всичко се слага в тиквата и отгоре се добавя малко захар и мед, слага се капачето и са обвива у фолио. Пече са 2,5 часа според големината.





« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 06:43:49 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #347 -: Февруари 02, 2011, 04:56:49 »
Торта с желиран крем - Уйна

Зех готови бишкоти от Кауфланд. От най-обикновените, старите си бишкоти, не тия италианските изгъзици. Наредих ги у една тавичка - от тия, къде им са отделя дъното. Залях ги със сока от компот/праскови/. После сварих едно пакетче пудинг на Йоткер/сметана/. Изсипах отгоре върху бишкотите. Наредих плодовете. После залях с желатина/он е немски, пак на Йоткер/. Остаих у ладилнико да дръпне и готово.   А, отстрани съм я облепила с настъргани бадеми, ма са не види май.
« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 06:44:24 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #348 -: Февруари 02, 2011, 04:59:39 »
Пилешка салата с кус-кус - Мариуца

Понеже много обичам кус-кус на салати и гарнитури (по Гърция и Испания го слагат масово и се получава добре... ), та рекох да ви пусна една рецепта за Пилешка салата:
 
1 бр. пилешки гърди
1 чаша кус-кус
7-8 кисели краставички
Една шепа гъби
1 майонеза
магданоз
черен пипер

Кус-кусът се сварява за кратко (или накисва в гореща вода ако не го обичате много размекнат) в подсолена вода с малко олио. След това се измива и отцежда. Смесва се с майонезата и сготвеното и нарязано на дребно пилешко месо, запържените гъби и краставичките. Овкусява се с магданоз и черен пипер.
 380
« Последно редактиранье: Февруари 02, 2011, 05:01:19 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #349 -: Март 02, 2011, 05:57:03 »
Печени ябълки - Буба

Омешват се ореи с канела, захар, моо са натрошат и биксфиди и с тава са пълнат ябълките. У сека ябълка се слага парченце масло и се пекат у тавъта с мааалко водичка. Сервират се с ванилов сладолед:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #350 -: Март 02, 2011, 06:00:15 »
Аврамови картофе

Требва :
1.едно кило средно големи картофи.
2.400гр.зейтин /олио/.
3.200гр.бекон или сланинка.
4.сол.


Обелват се картофите и по длъжина им се праат по 5-6 длибоки разрези.Посолват се убаво и у разрезите се турат тънинки резенчета от бекона.Зейтина предварително се сипва у тава и се нагрева у далапа на фурнята.У ньего се пущат цели картофките с разрезите на горе,така че да са покрити до половината.От време на време се вади тавичката из далапа и картофите си поиват от зейтина с ложица.Кага се зачрват озгоре и разрезите се поотворат се вадат.Маинят се от зейтина у чиния да се изцедът и се едът още жешки.Да ви е сладко!
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #351 -: Март 02, 2011, 06:01:06 »
Бубови картофе

Ако знаете кви убави стават у фурната с течна сметана! Нарезвате картофките, турате шумка, кисала краставичка, грах, кво ви душа сака. Наливате сметана, почти да покрие картофките и оставате да са пече. Като са готови ръсите кашкавалец само колко да са разтопи и нема да ви казвам ква вкусотия става.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #352 -: Март 02, 2011, 06:02:36 »
Немски коледни сладки - Земляковица

Рецепта за Немски коледни сладки с конфитюр:
Време за приготвяне: 30 мин. + 2 часа престой на тестото

Продукти:
400 г  брашно
200 г масло
3 жълтъка
100 г захар
2 ванилии
настърганата кора от 1 лимон
50 г смлени орехи
? чаена чаша конфитюр
? чаена чаша пудра захар

Маслото и брашното се смесват, докато се получи тесто на трохи. Добавят се жълтъците, захарта, ванилията, лимоновата кора и смлените орехи и се меси до гладко тесто. Завива се в найлоново фолио и се оставя в хладилник за 2 часа. Тестото се разделя на няколко части. Всяко парче се разточва на кора с дебелина около 1 см и с формички се отрязват четен брой цветенца, по средата на половината от тях се изрязва кръгче. Сладките се изпичат в предварително загрята фурна до 180 градуса за около 10 мин. Целите сладки се намазват с конфитюр. Сладките с изрязаното кръгче се поръсват с пудра захар и се залепват в/у другите.
Guten Appetit!!!


« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 06:45:01 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #353 -: Март 02, 2011, 06:05:49 »
Пръжоле у млеко - Дръмон

Те ви и пръжолки у млеко-натопени у млеко и подправки(черен пиперец и чесън на прах:


кат са запичат,са тура манко кашкавалец...
« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 06:45:28 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #354 -: Март 02, 2011, 06:09:36 »
Гювече с доматци,гъби,мръвки и мааалко подправки - Дръмон



« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 06:45:56 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #355 -: Март 02, 2011, 06:10:52 »
Свинско мезе - Мома врачанка

свинско месце увито у кожичка,завързано с конец и сварено у зелев сок:
« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 06:46:40 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #356 -: Март 02, 2011, 06:13:38 »
Печени ябълки - Мариуца


1. Продукти - ябълки изчегрътани и обелени отгоре, кафява захар, масло, стафиди, ореи, канела, портокалова кора и сока:


2. Плънката/бръканьето/:


3. Напълнени, готови за печене и намазани с масълце отгоре:


4. С портокаловия сок де се е стекъл в тавата се обливат ябълките отгоре и се намазват с мед:

Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #357 -: Март 02, 2011, 06:23:50 »
Свински уши - Генин

значи турай ги да врът........през тва време си набави(пресно млекце и масло червен пипер)........кат се ужарат ушите,ги вадиш и нарезваш на кубченца.......после ги тураш у тенджурата и сипваш млекото и така дорде заврат.....през тва време разтапяш маслото с пиперо .......и тва го прибавяш при ушите ......става чорба та дрънка................мое си склъцаш чесънче с оцедец .......за притурка ,коги си сипеш от чорбицата.....................тва е по бавния вариянт ..........другио е да посвариш ушите,вадиш па режеш и тураш у тиганче с масълце и подпрафки........мое импровизираш и с лучец и гъбки у тиганчето.............
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #358 -: Март 02, 2011, 06:28:55 »
Пача от свински уши - Краси

Абе пъ виа - Ушите съ слагат у вода и се варат до умекване - Чекате малко да истине и се режат - ако има и крачета е смрът - па се слагат у бульоня да кипнат и после у кастрончета - на дъното мачкан чесън-червен пиперец- месце - бульонче - и отгоре червен пиперец:
« Последно редактиранье: Март 02, 2011, 06:47:12 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:РЕЦЕПТИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА
« Reply #359 -: Март 02, 2011, 06:38:54 »
Гювеч с туршия и месо - Яким

Тава  ф тенжерата:


Нарезаа и лучец:


и червени  суи чушки за аромат:


и гъбки:


пиперец , мерудия чер пипере дафинов лист и бръканье да го еба:


тура са зейе у гювеча:


и месото:


и останалата туршия:


Долех  винце на гювечето:


Печене у фурната и резултата:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...
 

Страницата е създадена за 0.08 секунди с 21 запитвания.