Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Гозбите у Северозапада  (Прочетена 590551 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

apostolicia

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6270 -: Март 06, 2011, 10:13:19 »
Ооооо, добре, добре, и я че пробвам рибните рецепки. Аресаа ми!
Активен

Владимир

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6271 -: Март 06, 2011, 10:40:30 »
Я таа тема нема да я показвам на жената, що она умре за риба. Па я мое да я едем, мое и да пропущим. Ма те, прочете ли тия рецепти, че сака да ги наготви, а я ни съм рибар, ни съм среден бизнесмен да й купувам шаране по четири кила  ;D. Некой день, коги минувам през Тутракан, че дадем на колегите рецептата, они че ни поканът да пробваме  ;D.
Браво, Кириле, давай нататика. Ама пиши нещо куту за чръвено вино, що я съм дзень-еретик, дека не тачи белио отел  8). Оно затава ма не земаа у Кулския манастир навремето, та съм самоук :).
Активен

Краси от Дражинци - Геговския

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 27469
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6272 -: Март 06, 2011, 10:52:46 »
Ма ние у Кулскиа те чекаме :krkanje: :riba: :smeeeh:
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6273 -: Март 07, 2011, 07:38:27 »
ПЪЛНЕНА РИБИЦА

Гадно време е. Вали. Не става за риболов, но няма пречка да се готви и после да се набива яко.
И така...

Взимаме една рибица и я нарязваме на парченца, като внимаваме да не се отделят:


Забъркваме микс от горчица, соев сос, вино, зехтин и подправки разни, след което попълваме "джобчетата" и намазваме обилно отгоре:


Ръгаме в хладилника за няколко часа, после вадим и започваме да пълним "джобчетата" с каквото ни попадне.
Аз карах ред белтък, ред жълтък на сварено яйце:


Препоръчвам обаче следното - ред печени чушки, ред маслинки, ред доматки - т.е. все неща, които ще пуснат сокче, докато мен ме домързя и карах през просото с яйцето.   ;D

След това метнах резенчета топено сирене:


Набутах всичко в плик за печене, предварително омазнен лекичко с малко зехтин, преди да затворя плика изсипах една опаковка сметана за готвене, завързах плика и хоп! - в тавата и после във фурната на около 250 градуса за около час и половина да се пече.
Хубаво е да се пробие плика на няколко места с игла, защото започва да се надува и бомбира! Е, на мен ми се случи и във фурната стана мазало.

Та ето и крайния резултат:


Стана вкусно, но леко сухичко... :o ...за да избегнете това - сложете, както ви казах - доматки, чушлета, маслинки и пробийте дупчици на плика.


За десерт врътнах любимата ми БИСКВИТЕНА ТОРТА

Направих я по мързеливия начин - две сухи сметани, прясно мляко, бисквити "Закуска" и шоколад - бъльгарски, от Своге.  :D


2 сметани, едната ванилия, другата шоколад, смесих ги в 400 м.л. студено прясно мляко, бой с миксера за около 5 мин.:


2 пакета бисквити "Закуска" - бели и кафяви. Започваме с белите - топиме бисквитка в мляко и редиме:


Мажем със сметаната и отгоре редим кафявите....и така, докато останем без бисквити.


След това в малко мляко стопяваме шоколада "Своге", смесваме с останалата сметана и заливаме:


После - за цяла нощ в хладилника, а на сутринта режем парченце и хапваме сладко-сладко:


За който не го мързи - първият ред можете да намажете с мед, втория - с течен шоколад, третия - със смлени ядки - орехи, лешници или бадеми. Най-отгоре глазурата можете да направите с повечко шоколад и да обсипете с разни неща за украса - кокосови стърготини, пръчици и т.н.
Тортата става мноооооооого вкусна и горещо я препоръчвам!  :)
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6274 -: Март 07, 2011, 09:20:38 »
GODzillata, браво! 
Силен старт!
И я не съм по рибешкото, ма рецептите са интересни и неко път моо се възползвам.  :)
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6275 -: Март 07, 2011, 09:59:32 »
GODzillata, я ша ти викам ГОД по обесними причини.
Усещам къ ша ми създадеш мого работа ти на мене  :green:. Идялен си!
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

унучка на Тинджулата

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12596
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6276 -: Март 07, 2011, 12:13:07 »
Але още един готвач C-- Таа торта често си я праиме у назе, ма с разни готови кремчета. Ша пробвам и тоа вариант със сметаната.  ;)С тия бисквити "Закуска" верно стаа най-добре тортата.
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

Дръмон

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14170
  • Под прикритие-с разкритие!
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6277 -: Март 07, 2011, 01:40:57 »
Бравос на Гозилата-рибата ша я пробвам! ;)
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Владимир

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6278 -: Март 07, 2011, 03:39:55 »
Ей, я едно поръча, ти и торта ми напраи  ;D! Нещем ти свинското, дай тава сладкото навам! Моем без месо цела годин да карам, курабии, кексове ели те такива те торти ако има.
Ма па нивгаж не съм ел по-блага лепена торта от на баба ми. Оно не а никва философия, ма те, куту нея никой не мое я напраи.
Активен

Брутале

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3072
  • MeccanicaVerghera Agusta
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6279 -: Март 07, 2011, 06:50:46 »
начи, тава а Сливенска салата
колко а сливенска само сливенчанье си знаат :smeeeh:

прай са супер бърже и супер елеметарно, кво требва:
1) некаква минина зелка
2) некаква шунка
3) минка консерва царевица
4) майонеза
5) копър, сол и лимонов сок (последното а опционално, я го не турам)

прай са по супер елементарен начин:
зейето са реже на ситно, салама и он/за предпочитанье а на кубчета, поне я така го прайм :green: /, изсипва са царевицата и майонезата и копъра при останалото и са омешва. после моа да са овкуси със солчица, ако некой му са струва безсолно /ма за мене майонезата а достатъчно солена/

Активен
За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
Алберт Айнщайн (1879-1955)

те тава ми а ена от мечтите да го еба

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6280 -: Март 07, 2011, 07:44:49 »
Интересна салатка! Ше я пробвам некой път. Дип че избегвам майонезените салати, че много ми нараства диференциала от неги  ;D ама па ми са види добро мезенце за рикийката  ;)
Я съм скромна таа вечер - зейе с кокаяци, ма ме мръзи сеги да слимам.
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6281 -: Март 07, 2011, 07:51:11 »
Таа салата е много убава, само че я не съм са сещала да турам и шумка у неги.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6282 -: Март 07, 2011, 08:00:22 »
Ей, я че ви заринем с мойте рецепти, пък после ще изчета сички ваши и шЪ ги пробвам.
А'ре пак на рибена тема...

ПЪЛНЕНА СКУМРИЯ

Спонтанно ми се прияде скумрия и скокнах до магазина, откъде купих тези тричките:


Резнах им главите и ги порнах:


Извадих подръчни "материали" - домат, лук, праз и чушка, които ги наситних:


След това ги задуших в зехтин и напълних рибоците, които преди това бях посолил и ...ъъъ...почернопиперил  ;D, и полимонил  ;)  отвътре:


Не ги ших, а ги завих във фолио и хоп! - в тавата:


Крайният вкусен резултат:
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6283 -: Март 07, 2011, 08:02:19 »
Пробвай другия път пълнени с много лук и много копър. Идялен аромат си пуща!
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6284 -: Март 07, 2011, 08:16:26 »
Копър и на снимка не моа да глеам! 
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

 

Страницата е създадена за 0.12 секунди с 23 запитвания.