Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Гозбите у Северозапада  (Прочетена 590493 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6300 -: Март 07, 2011, 11:36:55 »
Мамуууу  :o гледам сички са заблажил преди постите !
И ние така,те Ристаки вее да са изпечът по-бърже  ;D







аз бех заета да са расождам из природата и да дъъна чис въздух  ang



димящо още,топлоооо




после го изпратихме Ристе да топи калорийте  ;D мънинката са фръцна и отиде да бере цветенца,та сам си поигра ....




айде постите дойдеха,на кой ша прави - яко му д...е  :green:
Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6301 -: Март 07, 2011, 11:39:11 »
абе добре я - ма ти октоподе  ??? ми седът куто печени храчки
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Краси от Дражинци - Геговския

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 27469
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6302 -: Март 07, 2011, 11:55:03 »
Млееее -умрем за тааа гад морска ;) Кажи на Ицо - Ристаки де  ;D -Че гочекам на скара - малеее би изел сичко -  ???И скарата са се решетките :krkanje:
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6303 -: Март 08, 2011, 07:03:03 »
Чудех се какво да бъде и накрая реших - МАНАСТИРСКИ ГЮВЕЧ
Пък и името на ястието едно такова...като да не е много греховно да се сготви по време на пости...тъй де - "то не е блажно, серсемино!"  ;)

Почистих от тлъстини месото и го нарязах на порции:


Метнах мръвките да се пържат, като прибавих лук, червен и черен пипер, сол, малко соев сос и вино, а след като се позадушиха - добавих гъби и чушки, нарязани на дребно.


После сложих чаша ориз, маслини и нарязани на парчета червени домати, залях с топла вода и оставих да поври още малко под капак до полуомекване на продуктите:


След това пресипах всичко от тенджерата в тавата и я ръгнах във фурната, където се позапече до получаването на това:
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Цони

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4519
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6304 -: Март 08, 2011, 07:18:23 »
Мале, Моме Врачанска, тава портокали ли са видат? И си седат така, неизедени?
Азе бих послал земята с обелки
Активен
Животът с назе се ебава.

Дръмон

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14170
  • Под прикритие-с разкритие!
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6305 -: Март 08, 2011, 10:24:49 »
Бравус на готвачете! Добре че зафчера си прайхме гювеч,та сеги не слюноотделям ча толку обилно... ;)
Обаче па за октоподете на момата умирам! :krkanje: :duhovata:
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6306 -: Март 08, 2011, 01:18:36 »
По време на грипно време, кв'о му остава друго на човек, освен да вземе мерки за превенция и да убие време на топло около готварската печка.

И така...
Какво да бъде този път?   ???
На принципа "клин, клин избива", рекох да метна едни свински пържолки, надявайки се, че не са кашляли до вчера.   ;D

Направих марина от олио, вино и всички налични подправки в шкафа:


Извадих плик замразени зеленчуци от фризера /морковче, чушки, син домат, червен, тиквички, краставица и лук/  и тях също ги мариновах.


..след което заминаха на скарата:


Пържолите ги последваха, като и едни наденички им правеха компания:


Чрез свинско и винско - към пълна победа над свинския грип! Ай, наздраве!  :pijenje:
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Дръмон

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14170
  • Под прикритие-с разкритие!
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6307 -: Март 08, 2011, 01:30:42 »
Браво бе,присъединявам са с двете ръце към последния девиз!!! ;D Наздраве! :krkanje: :pijenje:
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6308 -: Март 08, 2011, 02:06:40 »
Баце, ше издадеш ли рецептата за маринатата на зеленчуците?  :)
Че имам подобна скара, ма моите ги печа без да ги мариновам.
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6309 -: Март 08, 2011, 04:26:25 »
Баце, ше издадеш ли рецептата за маринатата на зеленчуците?  :)
Че имам подобна скара, ма моите ги печа без да ги мариновам.


Зехтин, малецко соев сос, сол, пиперец - бял и черен, лимонов сок, мащерка, риган, чесън....около час се мариноват да попият миризмЪта и после а'ре на скарата.....ма най-добре става на надървени въглища де.  ;D

Яла те и малко тънки мезета за тежки вина...
Ето как направих СМЯДОВСКА ЛУКАНКА

И такаааа...заколваме едно прасе и едно теле.   ;D
Смесваме мръвките в следните пропорции:
35% телешко месо;
45% свинско /ама най-добре да е от източнобалканска порода/
25% гръдна сланина от прасето

Подправки за 1 кг:
22 гр. сол;
4-5 гр. черен пипер;
1 гр. чесън;
3 гр. кардамоМ...или карадамоН ...май се среща в двата варианта;
2-3 гр. захар;
1гр. чилска селитра...к'вото и да е т'ва   ::)

Месото се реже на парчета, охлажда се, отделните парчета не се допират едно до друго. 
Сланината се мели охладена, от -2 до 4 градуса.
Месото се смила два пъти, с две решетки, първо с едра, после с по-ситна.

Да онагледим нещата дотук:


Част от каймата я смесих със ситно нарязан праз, за да станат някакви наденички:


А това е сместа за луканките:


Срещу 5 кинта от 1 транжорна взех 10 метра говежди черва, които са за около 5 кг. кайма. Преди употреба се накисват в хладка вода:


След това чИрвото се надява, от каймата заформих нещо като говънца   8), за да влиза по-лесно в мелачката и започнах пълненето:


Получи се това:


Ааааа...за каймата да ви кажа, както е по рецепта, първо едро, после ситно:


Луканчици:


Луканчици, наденички с праз и наденички с...ъъъ....подправки разни:


Упс!  : :o
Забравих да ви кажа - след смилането на каймата, сместа се остава ден-два да узрее и да придобие червен цвят!   

След като чИрвата са натъпкани като гньетена чушка  ;D, следва опушване.
Най-добре е сами да си я опушите като за предпочитане е да използвате акация, бук или бял дъб.
Мен ме домързя и занесох мръвките да се пушат в един цех, та ето ги опушени:


След това луканките се валират за първи път.
Следва сушене в продължение на 58 дни  :(  и е готова луканчицата.   :)

Вярвам, че няма смисъл да обяснявам какво се прави след като се изсуши.  ;)
« Последно редактиранье: Март 08, 2011, 04:52:39 от Бубето »
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6310 -: Март 08, 2011, 04:32:06 »
Айде и 1 десертче... ;)

Фен съм на сладките нещица, в чието число влизат и линзерите/линЦерите...  :D
Без значение на точното изписване и произношение, ето какво заформих:

Продукти: 2  яйца, 130гр. пудра захар, 270гр. меко масло, 2 ванилии, 500гр. брашно, малко прясно мляко (2-3 с.л.), конфитюр/мармалад и течен шоколад.

Метнах всички продукти в хлебопекарната, тя ги размеси до получаването на меко ронливо тесто, след което го разточих на лист с дебелина около 1 см. и изрязах кръгчета с чаша:


Кръгчетата наредих в тава върху хартия за печене:


След което ги изпекох:


После намазах половината кръгчета с мармалад от сливи:


...а другата половина кръгчета - с течен щоколад и ги слепих:


Подносът с линзери заминава за час-два в хладилника, за да се стегне шоколада:


Следва мням-мням-мням...
« Последно редактиранье: Март 08, 2011, 04:53:41 от Бубето »
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6311 -: Март 08, 2011, 04:54:09 »
брееей брееййй - отсрами са мужката час на форома сас тоа силен учасник - бравос
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6312 -: Март 08, 2011, 05:10:10 »
Двама видни готвачи имаме у форума, и двуйцата от Видин.  ??? Браво на такива мъже, браво! 
GODzillata, мерси за рецептата на маринатата, ше я пробвам у най-скоро време!  :)
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Маруца

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6313 -: Март 08, 2011, 05:14:30 »
Годзил, един бръз вапрос за проверка:
Коги фанеш риба ти ли я чистиш после?  :P
Активен

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6314 -: Март 08, 2011, 05:35:58 »
Годзил, един бръз вапрос за проверка:
Коги фанеш риба ти ли я чистиш после?  :P

Сичко се е връз мене - фащане, чистене, готвене и яденЬе.  :)
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

 

Страницата е създадена за 0.572 секунди с 21 запитвания.