Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Гозбите у Северозапада  (Прочетена 591024 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дръмон

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14170
  • Под прикритие-с разкритие!
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6360 -: Март 11, 2011, 08:46:35 »
Тва а рущЯл бе...! ;D ;) Мълий,тиа ма прибиа...ебах толку готвенье?!? :o ;D
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

apostolicia

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6361 -: Март 11, 2011, 08:50:04 »
И я се облизвах досеги, па тидох и уготвих скромно, ама юбимо яденье - пръжени картофки сас сиренце и чрън пипрец и пръженки кьофтенца. Нема а ги снимам, що ша ми ги изидете. Чекам само Кольо да се върне с бирицата и седаме! :nazdrave: :nazdrave: :nazdrave:
Активен

Цони

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4519
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6362 -: Март 11, 2011, 10:26:33 »
Телешката опашка е убавиня. Земайте от женско - увира по-бърже и е по-крехка. На Мома Врачанка са нарезани професионално през хрущяла
Активен
Животът с назе се ебава.

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6363 -: Март 12, 2011, 07:45:29 »
Ако ще е гарга - да е рошава, т.е. ако ще е торта - да е "Гараш"!

Спрях се на тази ---> http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/10/торта-гараш - рецепта от нета.

Необходими продукти: 10 яйца, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи, 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.


Разбивката на горните продукти е следната:
За блатовете: 10 белтъка, 300 г. захар, 400 гр.смлени орехи
За крема: 300 гр. краве масло, 200 гр.разтопен шоколад, 6 жълтъка, 100 гр.захар, 0.100 л. вода, 1 прах ванилия.

Аз само ще онагледя приготвянето и крайния резултат, а иначе инструкциите можете да си ги видите от горния линк.

Тъй като нямах точно 400 гр. орехи, добавих бадеми и лешници:


Бой с миксера до получаване на това:

Само да отбележа, че явно така се правят и ореховки, много вкусен е блата.

Говерейки за него, ето го:

От сместта изкарах четири блата.

Приготвяне на крема:


Следва мазане на първия блат, после на другия и т.н.


Накрая наръсих цялата торта със смлени бадеми, защото ми бяха останали много. 



След приготвянето, тортата заминава за цяла нощ в хладилника, а сутринта си я хапнете с чаша ароматно кафе.   ;)
Стана мнооооого вкусна!
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6364 -: Март 12, 2011, 07:29:13 »
ПОРК СтроганОФФ - нещо като бьоф Строганов, само че със свинско, а не с телешко.  ;)
Освен това има много ОФФ...като оФкане - оф, докато режеш лука, после оф, вече едва дишайки си сипвате за трети пореден път.   ;D

И така...

Нарязваме месото на ивички:


Задушаваме го, като преди това сме го наръсили със сол, бял и черен пипер, и сме сипнали малко вино и вода.


Задушаваме докато се изпари течността и започнат мръвките да се пържат, след което добавяме яко лук и разбъркваме:


След като лука поомекне, мяткаме няколко кофички сметана и лъжица-две доматено пюре или лютеница:


Оставяме да покъкри 10-на минути, ако не ни мързи сваряваме картофи и задушаваме зеленчуци, а ако ни мързи - само изпържваме картофки и сервираме:


За десерт - СЛАДЪК САЛАМ

Имровизирах, защото не ми се спазваше рецептата, според която се слагат две сурови яйца, та затова процедирах така:
Натроших на много ситно два пакета бисквити закуска, добавих 200гр. смлени ядки /орехи или к'вото имате/ и оформих кладенче, в което изсипах сместта - стопено масло /250гр./, 200 гр. пудра захар, 1 ванилия, 1 шоколад и 2 кутии локум разтопени в 100 м.л. вода и малко есенция /ром/.
След това всичко се разбърква като бъркало от пясък и цимент за наливане на плоча...да речем.   ;)


После оформих салама, поръсих го с пудра захар, увих го в хартия за печене...и го метнах в хладилника да се стегне.
Крайния продукт:
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Краси от Дражинци - Геговския

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 27469
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6365 -: Март 12, 2011, 08:39:48 »
Браво Годзи - те от нене картофе с мръфки у гювеч- Тоа път проба една тересна технологеа - свари месото у вода и бира с чрън пипер , дафинов лист и сол - после тура у гювеча мръфките, компира на едро, чървен лък на едро, суй чушки накинати, малко чубрица и зале с олио , водата от месото а унътре тури чървн пипер и 2 лъжици брашно - а тура и малко доматец ут шише и забовари да турим гъбите :krkanje:



« Последно редактиранье: Март 13, 2011, 11:19:03 от Бубето »
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

masok

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6366 -: Март 12, 2011, 08:43:24 »
ида и носа  :almus: :almus: :almus:
Активен

Дръмон

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 14170
  • Под прикритие-с разкритие!
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6367 -: Март 12, 2011, 08:48:31 »
Мани,мани-неа ви лесно!Ебах толку гньетенье,бравус! ;D :krkanje:
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Юбопитка

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3274
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6368 -: Март 12, 2011, 09:34:06 »
 
Не сте ора! Сега заради вазе па ше едем :udri:
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6369 -: Март 13, 2011, 10:03:38 »
Време е за закуска... ;D

КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИЧКИ
Когато се работи с хлебопекарната, е много важно всички съставки от рецептата да са добре измерени. Започваме с 350 гр. брашно:

...няма да издребняваме за 6гр. +  ;)

Разбъркваме 2 яйца, 60 гр. масло, 60 гр. захар, 100мл. прясно мляко, една щипка сол, настъргана лимонова кора и ги изсипваме в съда на хлебопекарната:


Отгоре мяткаме брашното и 1 пакетче суха мая:


Поставяме съда в машината:


...и включваме на програмта за тесто:


След 1:25 часа, тестото е готово:


Вадим тестото:


И го разточваме леко:


Изрязваме триъгълници и в основата им слага плънка по желание:


Слагаме кифличките в намаслена тава и отгоре ги мацваме с разбит жълтък:


Поръсваме със захар или с маково семе:


И печем на умерена фурна до това:


Изстиналите вече кифлички съхраняваме в найлонов плик, за да се запазят мекички.  :)
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Валери61

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12231
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6370 -: Март 13, 2011, 10:18:48 »
 :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh: Гулем смех бе баце! Кви найлонови пликове приказваш бе? :smeeeh:
 Я съм ги изел още на монитора, а камо ли да са извадат от фурнята и да им са разнесе аромата из стаата! Само една забележка - не е малко като количество ? :smeeeh: :smeeeh: :smeeeh:
Активен
Първи закон на термодинамиката в Северозапада- "Пустинящината в едно затворено пространство с времето нараства." Ако имаме 5 пустиняка и 5 грамотни люде, след време ще имаме 10 пустиняка. Поговорката "с какъвто се събереш, такъв ще станеш" важи само за умните ора. - цитат от Великия сенсей Плъо Треп

jaio

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6371 -: Март 13, 2011, 10:20:28 »
Активен

Ясна

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6372 -: Март 13, 2011, 12:10:31 »
Годзила,целия този въртел,за шест кифли,ли?
Активен

jaio

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6373 -: Март 13, 2011, 02:04:42 »
е та от половин кило тесто колко сакате да изкара

айде добре а    еми ич...
Активен

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6374 -: Март 13, 2011, 03:33:08 »
6 кифли, а не кифлички.  ;)


Но така или иначе не биха стигнали за цял ден, та зат'ва бъркаме във фризера и вадим някоя свинска мръвка, после я мариноваме за няколко часа:


...след което я мятаме в йенско стъкло:


...и следва ред мръвки, ред топено сирене, кашкавал и гъбки, после пак мръвки и т.н.

...похлупваме и мятаме във фурната.

През това време вадим и едни печени чушки, които обелваме:


Нарязваме ги на ивички, добавяме 1 майонеза и 1 кутия сладка царевица:

 
Разбъркваме добре и става една чудесна салатка и гарнитура:


После сервираме:


И накрая си сипваме нещо от колекцията:


Ай, наздраве!  :krkanje:
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

 

Страницата е създадена за 0.544 секунди с 24 запитвания.