Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Гозбите у Северозапада  (Прочетена 590508 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6390 -: Март 15, 2011, 01:29:12 »
По подобен начин праа картофена крем-супа. Вара картофките обелени, пасирам ги, после добавям водичка и млекце и досварявам още манко. После запръжвам крутонете и сервирам.
Отдавна не съм я праила, еш къ ма подсети.
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Владимир

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6391 -: Март 15, 2011, 01:40:55 »
Кириле, земи добави за неразбралите, че бръкаш кашата на котлон  ;D.
Активен

jaio

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6392 -: Март 15, 2011, 01:55:18 »
ако ще и на саджек да а бръка пак нема да а погледна
Активен

Маруца

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6393 -: Март 15, 2011, 02:04:00 »
Кириле, тава и за ловенье на риба не става... :green:

Пробай да напраиш по-твърд качамак, растели го у една тавъ и го остай да истине убово. Моа да апнеш малко докъ а горешко, па на другия ден го режеш на тънки филии и ги запичаш на грил-тиган ели у фурнята да фанат кора, да са зачерви. Идялна гарнитура за шишчета, кебапе и пражолки и червено вино.  :krkanje:
Активен

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6394 -: Март 15, 2011, 02:06:33 »
За тава яденье-ясно а че Годзи допущи тактическа грешка и го пущи на неправилното место.Ако беше наприл качамачец къ вика Мариуцка-с печено месо у тавъ с много лук-а идялен качамачеца-особено ако отгоре а залят с леко запръжен пипрец,и има масло и сиренье набучкани тук таме на ньего.иначе таа френско звучоаща куфня-царевична каша с кротонье-звучи добре ма неа за назе ;) ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6395 -: Март 15, 2011, 02:09:16 »
абе еййй кво го напрайте човека бре, тц тц тц

добро я Кириле, не слушай ги, тава да земеш да напрайш такава кашица ее къде Коледа, да туриме на масицата, да сбереме сички дечица от по мааалъта и да ги наредиме на столенца трикраки, да седат, а баба им да им реди "але бабини куленчета, ако не слушкате, те тава ще едете цела годин, нема има за вазе мръвчици от Гошко, нема да напрай баба суджучета, ще ма слушате и ще бъдете паметни, ели ще едете кашица и ще си лижете гъза за сол"

примерно...
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Маруца

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6396 -: Март 15, 2011, 02:21:31 »
Интересен начин на поднасяне на качамак с пържола...


П.П. В един растуран в Софеа сервират в подобен вид, много е фкусно!
Активен

Маруца

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6397 -: Март 15, 2011, 02:41:35 »
Е тва ми фана окото - ше го напраа неко ден... :krkanje:
Може и с зелеви сарми с кайма също...мям мям... :P
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/sarmale_dezbracate_cu_mamaliga-1016/

С таа подложка идеата е "абсолют бетон" къ пише у сайта... :green:
« Последно редактиранье: Март 15, 2011, 02:45:04 от Мариуца »
Активен

Юбопитка

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3274
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6398 -: Март 15, 2011, 02:52:23 »
Мариуце, дай и превод за тия къде не са полиглоти :green:
Що верно не дадете и някоя изпитана рецепта за качамак. Преди години една булка от СЗ ме гощава с някакъв качамак, който беше насипан на пластове с плънка от запържена сланинка, сирене и яйце, ама то беше толкова отдавна, че не помня дали е имало и нещо друго ???

Годзила, от кой момък зе лодката, да не се окаже че пием от една и съща ракия  :krkanje:
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.

Маруца

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6399 -: Март 15, 2011, 02:55:17 »
Юбопитке, не видиш ли за ква манжа стаа вапрос - кюфтета с доматен сос на фурна, млечен сос одгоре върху подложка от качамак... ;)
Изглежда могу добро...
Активен

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6400 -: Март 15, 2011, 02:57:03 »
па ка да не изглежда, але може тава да нагодиш за едене, азе ще дода да донеса мерудиа ели копърец
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Маруца

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6401 -: Март 15, 2011, 03:01:33 »
готово. ма донеси и вино... :krkanje:
Активен

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6402 -: Март 15, 2011, 03:12:08 »
па ще донеса, але тиа дни ще си ода по Кулско и ще донеса, моо зема и няко месчинкъ за адет, че ти немам доверие с тиа кифтета кво ще уработиш, па после ще снимаме за ората да видат ка са готви по влашко
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Юбопитка

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3274
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6403 -: Март 15, 2011, 03:28:51 »
Абе то догождането на сосовете е лесно, ама самият качамак има ли тайни в приготвянето? Има ли пропорции на брашното и водата, ели сипвам и бъркам докато ми ареса на гъстота? И освен солчица нещо друго слага ли се във водата?
Активен
"....животъ иъ прекалено кратак да го прекараме в мразене , борчове , сгибанье , притеснениа и кофти ора" Ям.Тц.

Маруца

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6404 -: Март 15, 2011, 03:37:29 »
По принцип в нета има дадени секви пропорции ма за подложка добре да е по-редак. Пробай къ ти ареса, вапрос на фкус е... ;)
Я слагам одгоре растопено масло с червен пипер и кво ми ареса, настръгано сиренце може, пържено еце...
« Последно редактиранье: Март 15, 2011, 03:42:55 от Мариуца »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.59 секунди с 21 запитвания.