Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Гозбите у Северозапада  (Прочетена 590499 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Анци

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1500
  • идемооо
    • WWW
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6645 -: Март 29, 2011, 07:01:48 »
Готвим маломерно ем да се не тъпчем, ем да не оставя за другио ден.
Па покисна малко оризеца с ладка водица. А са свари за 30 мин ама на много слаб огин, едвам да къкре.
Ореи турам , мед не що булката е алергична и ша са гътне.
Активен
Ми с тиквия ко вас горе си брулимо ореси.

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6646 -: Март 29, 2011, 09:39:23 »
да, ама си забуварил сметаната и горчицата ...  :green: :smeeeh:
Активен

Анци

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1500
  • идемооо
    • WWW
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6647 -: Март 29, 2011, 10:33:13 »
Не сакам да турам сметана и горчица оти е патент да друг майстор-готвач.
Малиии, я само куто гледам фотките с манджите на мистер Годзи и холестероло ми рипа двойно. Добре че попиивам винце отвреме на време.
Активен
Ми с тиквия ко вас горе си брулимо ореси.

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6648 -: Март 29, 2011, 10:33:51 »
както не един път съм казвал, проблема не я в еденето, а в нередовното пиене  :krkanje:
Активен
не я като да немам, ма би шкял

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6649 -: Март 29, 2011, 10:46:24 »
ПЪЛНЕНА РИБИЦА

Правим напречни разрези и мажем с "мазало" - соев сос, портокалов сок, подправки, смлян чесън и горчица, след което увиваме във фолио и оставяме да се маринова няколко часа:


После пълним всяко джобче с по 2 резена бекон и кашкавал между тях:


Печем 3 часа на 200 градуса във фолио, след това за около 1/2 час на 250, за да се запече отгоре и хоп:


Междувременно нарязваме мръвки на дребно:


Подготвяме и зеленчуците:



Първо запържваме месото, след това го вадим и задушаваме/запържваме зеленчуците, връщаме месото, добавяме доматено пюре и чаша-две вино, оставяме да си къкри, докато остане на мазнина и се получи компилация между кавърма и винен кебап.

Сваряваме картофи, бой докато станат на пюре, добавяме прясно мляко, масло и черен пипер - и картофеното пюре е готово:



Сваряваме набързо и един ориз "Басмати":


...и сме готови да седнем да похапнем:
  :nazdrave:
« Последно редактиранье: Ноември 07, 2011, 10:38:23 от Бубето »
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6650 -: Март 29, 2011, 10:50:38 »
 :krkanje:
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6651 -: Март 29, 2011, 10:59:59 »
оф мамооо, яла яла, бравус, от сички еденета дорсага къде си правил, тава зима пръво место в мойта класацеа, уффф, довечера ще са опитам да придумам Бундрука да напрайме и ниа нящо подобно, ма дали ще са съгласи...

Кириле, щеш ли да си остайме няко ден слободен, от заран до вечер, и само да готвиме, азе, ти, Дражинския, Джайо понеже сичките обичаме да готвиме, само тава да прайме от заранта?
Активен
не я като да немам, ма би шкял

apostolicia

  • Гостенин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6652 -: Март 29, 2011, 11:00:30 »
Абе, Годзи, с рибицата кво напри, бе? Не видим а да си е сервирал покрай гъбките!
Активен

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6653 -: Март 29, 2011, 11:01:08 »
абе па сичко ли да ви тури да изедете, мале малееее слепци такива
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Анци

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1500
  • идемооо
    • WWW
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6654 -: Март 29, 2011, 11:11:46 »
Aйдее Годзи па сготви за целата седмица за ротата.
Сметаната я остави ама соевия сос не е . Но и я турам ама ми е солен връъ му гу.
Активен
Ми с тиквия ко вас горе си брулимо ореси.

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6655 -: Март 29, 2011, 12:57:07 »

Кириле, щеш ли да си остайме няко ден слободен, от заран до вечер, и само да готвиме, азе, ти, Дражинския, Джайо понеже сичките обичаме да готвиме, само тава да прайме от заранта?

То докато се наговорим, аз вече ще съм минал на диета.  ;D
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6656 -: Март 29, 2011, 12:58:16 »

Кириле, щеш ли да си остайме няко ден слободен, от заран до вечер, и само да готвиме, азе, ти, Дражинския, Джайо понеже сичките обичаме да готвиме, само тава да прайме от заранта?

То докато се наговорим, аз вече ще съм минал на диета.  ;D

де бе, па ти къде видя, че съм писал за едене? мисълта ми беше само да готвиме, хихихихих
Активен
не я като да немам, ма би шкял

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6657 -: Март 29, 2011, 01:14:24 »
едни ще готвите - други ще поедме 
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6658 -: Март 29, 2011, 01:25:53 »
едни ще готвите - други ще поедме 


алййй ка са разкривил тоа емотикон от ядене и :krkanje:  :smeeeh:
Активен

GODzillata

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 817
  • Сийбаломамата...
Re:Гозбите у Северозапада
« Reply #6659 -: Март 30, 2011, 11:55:17 »
Последен ден за готвене и муанье...днес е последния ден от творческия ми период, траещ от ноември до края на март, т.е. за времето, когато не съм за риба.  ;D
От утре минавам на диета и спорт...

Започвам отзад - напред, т.е. първо с десерта.  ;D

Връщайки се назад във времето на студентските ми години във Велико Търново, първата асоциация, която правя - е торта "Виена"!!!

Имам приятел, който е от ВТ, но си живее във ВН, та го изнудвам всеки път, когато си ходи до родния град, на връщане да ми носи от тази торта.

Този път реших сам да се пробвам да я направя...

Торта Виена

За блата:
6 яйца
1 ч.ч. захар
5 с.л. галета
3 с.л. какао
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
щипка канела
щипка сода бикарбонат

Крем:
500 мл. течна сладкарска сметана
конфитюр от вишни

За сиропиране:
сока от компот вишни или захарен сироп

За украса:
вишни от компот
желиран сок от компота /окло 250 мл. сок с 1/2 пакетче желатин/
смлени орехи

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се сухите съставки. Изпича се блат, който се разрязва на две части.
Сиропира се с компота/захарния сироп. Намазва се обилно с разбита сметана. Отгоре се разпределя сладкото от вишни. Поставя се вторият блат, леко сиропиран.
Тортата се намазва цялата със сметана. Отстрани като борд се шприцоват сметанови рози. Излива се сока от компота с желатина, поставят се вишни за украса.
Отстрани тортата се облепя със смлени орехи.

Ето как ми се получи:




Препоръчвам я без никакви резерви!   :punk:


В машината направих тестото, оформих питчици, поръсих ги със сусам /да не се бърка със салам   ;) /:




Продължих да ъпгрейвам рибицата:






И едни панирани кладници:


Както и салатен бобец....от големия, смиленски.......сварява се, после се отцежда, през това време запържваме малко лучец и праз, добавяме боба и поръсваме с пипер и джоджен:


А'ре още едно десертче - баклава:
В началото съвсем тривиално:


Но след това всяка кора с плънка я навих на руло и нарязах на парченца:




...които после изпекох и залях със сиропа:




Да ви е сладко! Ама не много, че да не хванете диабет. ;)
« Последно редактиранье: Ноември 07, 2011, 11:08:13 от Бубето »
Активен
Добрите мумчета отиват у рая, а язе - за риба!

 

Страницата е създадена за 1.226 секунди с 22 запитвания.