Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Анкета за РИКИЯТА  (Прочетена 32719 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

masok

  • Гостенин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #405 -: Ноември 08, 2013, 11:52:08 »
Тааа годин тато набра тон сливи и им тура има нема 100 кила захар..изкара 200 кила рикия без да е препек що тва дом никоги се не праи...я ,па и не сал я...главобол немаме от препиваньне на тва..
Активен

Краси от Дражинци - Геговския

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 27469
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #406 -: Ноември 09, 2013, 12:10:19 »
Тааа годин тато набра тон сливи и им тура има нема 100 кила захар..изкара 200 кила рикия без да е препек що тва дом никоги се не праи...я ,па и не сал я...главобол немаме от препиваньне на тва..
кво викаш :krkanje: :krkanje: :krkanje:
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

Пръвака

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4276
  • къде е тЕкло па че тЕче
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #407 -: Ноември 09, 2013, 12:26:56 »
Тааа годин тато набра тон сливи....
но и таа къде ми продаде сливите вика "Я не турам грам захар у тия сливи и знааш ли ква рикия изкарвам", па знам мислим си и я да имам неколко декара сливова градина и я нема да турам захар, ама ние сакаме от пръдня боя да искараме..... ::)
Активен
жената Я  и приятели  

Дръен Философ

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 699
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #408 -: Ноември 09, 2013, 12:32:18 »
Повечето захар я помпат с аспартам и е сладка ма ще видиш нанайси да я едат добрите бактерии, они не са аляви.
Докато си правех винце, слагах тръстикова, която мирише на вкиснато...
Активен
"Имах мечта да имам часовник. Сега имам часовник, но нямам мечта."

apostolicia

  • Гостенин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #409 -: Ноември 09, 2013, 10:08:38 »
Генин, разликата между тава да купиш тон сливи и да набереш тон сливи е огромна. Също като да си купиш праскови от градините покрай пъта на Сливен и да си купиш същите праскови от пазаро у Монтана - тама берат по манко и добре узрели, що ги продават още същио ден, за у Монтана ги берат почти зелени, та да издръжат транспорти  и престой дока се продадат. Купешките сливи на Пръвака са брани почти зелени, узревли са у щайги (по-скоро са се скапвали у щайгите), а баща ти ги е брал вече добре узрели и най-вероятно попадали по земята. Та такива ми ти едни работи с натрупването на захари в самия плод. Па чък после иде работата със захарта.
Активен

astrafan

  • Гостенин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #410 -: Ноември 19, 2013, 03:16:44 »
Ето ви една таблица да не объркате нещо ракията ;D
Таблицата е свалена от http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=1356

Активен

jaio

  • Гостенин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #411 -: Ноември 19, 2013, 03:39:42 »
ООООО УЖАСТ     кви са тиа глупости   ората са чудат ка да изкарат по-силна рекиа   а тиа па таблица си напрайле къ да а разреждат       айде  ако а ка да а пиат ще ги разбера  ама па да а разреждат и то с вода  :ad:
Активен

илюшин

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9619
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #412 -: Ноември 19, 2013, 04:09:00 »
па азе като искам от градус къде го не лови спиртомера да сваля на 68 примерно  ???
Активен
Удри уйно, таа мачка неа наща

astrafan

  • Гостенин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #413 -: Ноември 19, 2013, 04:38:02 »
нямаш грижа, донеси ракията и ще ти я наглася на колкого градуса кажеш :krkanje: ;D ;D ;D
Активен

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #414 -: Ноември 19, 2013, 04:51:55 »
Малууу, па ниа са чудием ка да искараме водъта из неги, па ти заплесе разреждат ...
Активен

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #415 -: Ноември 19, 2013, 04:53:02 »
па азе като искам от градус къде го не лови спиртомера да сваля на 68 примерно  ???

Тервеле, тва е табл за разреждане на ракиа, не за дозиране на ракетно гориво  :smeeeh:
Активен

jaio

  • Гостенин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #416 -: Ноември 19, 2013, 05:05:05 »
тоо напраил рекиа къде може съ дръжи само ф стъклени дамаджани що пласмасовите ги топи па сага дири да а разрежда            е уя му у грЪне
Активен

svetoslavt

  • Гостенин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #417 -: Ноември 28, 2013, 08:49:57 »
Абе орааа,одих от ония дни да вара една крушовица,обаче в мой стил забравих дазема спиртомера,та мерих с оня на казанджийката и догодих рикийката на 47-48 градуса,обачееее......кат са прибрах,я мернах с тоа на баща ми и са оказа,че е 52-53 градуса!Съответно префулих на майкяи отидох та купих друг такъв уред и според него рикията пак е52-3 града!Сеги кажете,да я разреждам ли,да я пия ли,да я изфръла ли в мивката  ??? :green:....?Ако кажете да я разреждам докъде 45-6-7 градуса,ква минерална вода да сипа,мисла да пропуща варианта с дестлираната вода.не нам що,ма и немам доверие,много химически ми звучи :smeeeh:!
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #418 -: Ноември 28, 2013, 08:58:44 »
пи и си чешаи макарите къ си а 0 не пипаи тава къде иъ станало
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

masok

  • Гостенин
Re:Анкета за РИКИЯТА
« Reply #419 -: Ноември 28, 2013, 09:01:49 »
остай я да престои ,ма я с вали с градус два..!Плодовата требе да е малко по лека да и се усеща ароматецо... ;)
Активен
 

Страницата е създадена за 0.23 секунди с 22 запитвания.