Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Пускай БиТиВито  (Прочетена 104728 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

орданецо

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1585
 • Ей тва дакела е голем човек!! От филма "Топло"
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #405 -: Юли 29, 2009, 02:26:55 »
я само не разбрах на Гас логиката за петрохан ?
Активен
Елвис е жив !!!!

golyam_zum

 • Гостенин
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #406 -: Юли 29, 2009, 02:39:19 »
Док ,баща ми е съученик с Гайдарски ,ама каза че сички ора над 70 годин треба да са исфъргат и от политиката  и от професиата,що стават само да си поливат градината на село!А, и да им зимат книжките за кола ,що че осакатат некой саглам човек на пъта! Он негавата е фърли още на 65!
 8)
Активен

Камик

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 772
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #407 -: Юли 29, 2009, 03:40:25 »
бракя пустиняци - тава црвените не са цввени - они са мафиоте , къде са боидисват у црвено колко да лажат бабичкора - мафиоте са,   вобще не праат лева пулитика , ми даже никва ...

Кратко, точно и изчерпателно!
Активен
Във вceки човек дреме по един простак, а в някои - по повече.

Gaspoud

 • Гостенин
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #408 -: Юли 29, 2009, 08:35:52 »
Що сам решил, къде че се помага не на региона северозападниа като цело, ами само на Монтана? На базата на 40 години житейскли опит, баце. Айде обори ме със факти, ако моеш. Досъга тенденциата у СЗ е била винаги да се подтискат и да се затръкват малките градове, та да се развиват големите.
....
Па послем - къде отидоа ората... Ако имаше адекватна политика за развитие на малкоте населени места, ората немаше да се юрнат и половин Българиа да се набие у Софиа, а другата половина - у обласните центрове....
....ебааа го  ;)
Я съм на мнение че още преди 9-ти дунавските градове започват постепенно да загубват значението си като търговски центрове - значението на речния транспорт започва да намалява за сметка на сухопътния. Ша ми а трудно а те оборим с факти при условие, че досега говориш само за теа данъчни. Дай ми примери от тея 40 години житейски опит за това че Монтана е искуствено задигана за сметка на Лом.
Що много примери може да се дадат и за искуствено "задигане" на некой селия - те например у Вълчедръм дека нема добри транспортни връзки и е зле от отбранителна гледна точка инсталират сериозен военен завод. Такива примери са много.
.....
За липсата на адекватна политика за развитие на малките населени места съм напълно съгласен с теб. Те поне това е една от добрите страни от влизането ни в Европейския съюз - там това си е една от основните "сфери на въздействие" ;)
В България междо другото адекватана и правилна политика в това отношение е имало - и то точно комунистите са я провеждали - до един момент. До началото на 70-те - докато не се решава че ТКЗС-тата ще станат АПК-та, докато не се решава че ще се развива тежката промишленост ....неправилните решения в периода са много - но в следствие на тази правилна политика в периода 50та-70-та грешките започват да се усещат чак в средата на 80-те. След 89-та не ми се говори че много псуем >:(
Те ша ти дам един пример за тая политика от специалноста на Чвора - у Лефчева функционира болнично заведение с няколко кабинета - той ще каже кои са стандартните но предполагам вътрешни, белодробни, тея по кокалите и счупванията и т.д. Освен това има акушер-генекологичен кабинет, хирургичен такъв, и диспансер за ТБ, две линейки и два зъболекърски кабинета. -Всичко това е осигурено със щат. Освен това е осигурено по един ден през седмицата да идва например кардиолог или някой друг по-тесен специалист.
Сравни го със сегашната ситуация - всички тея медицински грижи са осигурени за населението на Лехчево което в периода е било около 4 хиляди души и на съседните села които да кажеме са били общо още 4 хиляди. Разстоянието от Лехчево до най-отдалеченото село е максимум 10 километра....
....всеки един от тея 8 хиляди души е можел да получи адекватна медицинска помоща на 20 минути път от тях си.
А не сега като тееб с данъчните - бии път и се реди на опашки >:(
Активен

Gaspoud

 • Гостенин
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #409 -: Юли 29, 2009, 08:37:21 »
Проблемо баце неа ,че а комунис.Ако ще марсианец да а.Проблемо е че тоа същиа е от 20 годин у парламенто а от 8 годин ньеговата смръдела партиа е на влас.И за Резервато през тиа години имаше сал едно-уйчец.Он мое да си е много добър-ма требваше да го кпокаже коги иваше смисъл.А сеги да ми се изфръга като войнишка чикия-благодарим-тоа тупан сме го слушали ,па даже сме го и били.
За мен е важно че въпроса е поставен ;)
И седим и гледам к'во ша напраат теа дека не сме им гледали саира ;)
Активен

Gaspoud

 • Гостенин
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #410 -: Юли 29, 2009, 08:46:52 »
Гас,има нещо  друго.Нормално е във всеки град ,където се плащат данъци,поне 50% от тях да остават за развитието му. ;) А колкото до СЗ има една поговорка " Кой какво сам си направи , никой друг не мож да муго направи" ;)
......Ломски я питай чичко Гугъл дали пък ББ не искаше държавни пари за изграждането на завода за обработка на отпадъци? Що са му държавни пари - праи се един анализ "ползи разходи" - смета се за колко години ще се изплати тоя завод според това колко данък сгради и такса смет се плаща у таа София /а данък сгради и такса смет се плаща и от тея дето не са регистрирани там и дека ББ само ги псуваше що едат, ебат прадът и серът у таа неговата София па уж си не плащали данъците/ - като правителстото неще а помогне ги ебе у дупе и си договаря заема с некоя чуждестранна банка директно - след 10 години завода са а изплатил и готово.
Да а жив и здрав човека а свръши тава дека ората гласуваа за него - щу каа Аварам - доверие никому докато не видим.
Те у една друга тема бе написал кои са нещата дека ако ги не видим значи сичко си а по старо му. ;D
А че ние сме си виновни - чеки да отговорим за Петрохан ;)
Активен

Gaspoud

 • Гостенин
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #411 -: Юли 29, 2009, 09:09:00 »
я само не разбрах на Гас логиката за петрохан ?
.....понеже Буш распрааше че изкуствено си подпомагат некой градища за сметка на други му дадох примера с тунела под Петрохан. Тунела под Петрохан беше заложен в програмата на миналото правителство за особено важни инфраструктурни обекти - като например моста при Видин. Това ако не е удобна логистика - те ти моста - най-прекия път за София е през Петрохан - от София кеф ти морето, кеф ти Стамбул, кеф ти Кулата, кеф ти Македония. Ако не верваш че е бил включен мое питаш чичко Гугъл.
К'во стана на практика - врачанското лоби в парламента и в партиите от коалицията са запнало като магаре на мост и рекло - немоа. Що немоа - що сичкия тоа поток коли нема да минава през Враца и Мездра а ша минава през Монтана.
Значи сметни колко български превозвачи минават през маршрута, сметни колко обикалят, сметни колко им е допълнителния разход за това - общата сума са парите които се губят и които могат да бъдат инвестирани я в заплати, я в допълнителна техника дето ще осигури още неко заплата.
Я намерки ги докарах къде 30000-50000 лева всеки божи ден.
Да не говориме за неща дека Северозапада много много го брише като екология и въглеродни емисии.
Да говориме за нещо по-просто - у Враца немое си опраат дупките по околовръсното от ебем ти време.
Та за т'ва говорех - те ша доотговорим и на Ломския - те затва е зле нашио край - що секи дръпа за него си - що тунела ша а от полза за целио край, ма тунела не са почнали и да го проектират що ниа си са дръпаме надоле.
=====
Ей - мнооого оспамиа темата /особено и най-вече язе/ - викам дека ша а подходящо да се резне и попрефръли нанекъде ;)
Активен

masok

 • Гостенин
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #412 -: Юли 29, 2009, 09:32:45 »
сал да потфърла за петрофан ;)по кумунистическо си време японцете сакаа да пробият тунело и некулку години да работи за ним ...................бай тодор ели неко друга умна глава тогива отказааа............. ;)причина къ така ша работи за ним........прости бре ;)

и нещо друго у хърватска след войната правителството изтегли кредит от св.банка и напрай ебати магистралата ду добровник............и мани другото ми май вече са я изплатиле на св.банка с лихвите......... ;) е ората го праат ,ма ние сме си те такива омразе.....дек къ викаш ти секи глеа у канчето на другио,и малко си го напълниш и веднъга ша са намери некой да те бутне и да си го разсипеш....................абе с три думи диво българско племе ;) ;D
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #413 -: Юли 29, 2009, 10:14:56 »
Я па сметам че врачанското лоби си а свръшило перфектно работата-защитило а врачанскио интерес.Къде а било Монтанскто лоби питам язе?И по големио въпрос-къде а била дръжавата-що ако врачанскто лоби а защитавало враца,Саймън Горски нали беше нади сички?А министъро на транспорта,а министъро на регионалното развитие?Апа да се не окаже че тунел,тунел,ма май ша а поскъп отколко можем да си позволиме.Що на картата а леко ма с лопатата у дъждо на Петрохан неа толко леко.Но да праиш магистрала и да строиш тунел лаесе неа бъш едно и също.Те Буш а строител-он ша каже.Ма ако беше толко лесно що не наприа тунел поди Щипка-там па а най невралгичното место,има най-много движение и Габрово има най-якото лоби.Отделен е въпроса че ако беа отпуснати пари за тунел теа пари щеа по съответния ред да бъдат префрълени у нечии джебета.И после-тунело паднал,що стана така,ма мале но небеше къ требва,ма по добре дае го не беа строили и т.н.къкто често става у дръжавата.А ти мислиш ли ,че ББ -ако не он,тиа покрай ньего-не са се сетили че моо напрат тва дет ти нги даваш акъл.А не допущаш ли,че банкта мое и да не даде кредита,къде ша се изплати 10 за  годин.Или пъ тоа кредит да неа бъш сгоден за Софиа?
« Последно редактиранье: Юли 29, 2009, 10:16:51 от Chvor »
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Gaspoud

 • Гостенин
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #414 -: Юли 29, 2009, 10:46:26 »
Док, с лопатата у дъжда са праат магистрали /поне при саймън/ ;)
Габрово мое да е невралгична точка, ма тунелала под Шипка удължава пътя Видин - Кулата дека са води лааса европейски коридор с еба ли го - 200-300-400 километра може би? ;D
А на това че некой ша прибере нещо лечението му не а да са не праи нищо. Бой с казмата през пръстите требва, а не седене у беибрдската кръчма и вайкание ;D
....а дали са не е сетил ББ - и да се е сетил и да не е язе видех резултата - нищо направено - укарване на пари за развозвание на боклуците софииски из цела България.
Ели а било некво скрито послание ;)
btw - правителството дето беше почнало да разглежда тунела беше три-жопото.
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #415 -: Юли 29, 2009, 11:08:28 »
Тунел под  Петрохан-у обозримо бъдеще нема да има-моеш да си сигурен.Ако а разглеждан проекта от трижопите-било а удобна форма да се откраднат едни пари от наще ора. ;) ;D Боклуците се развозваа по причина не че ББ-нещя фабрика,а що докъде се напраи таа фабрика боклука са пак треба да се фръга.И поради добре свръшената работа от упоменатите трижопи-се затвори преди ББ да стане кмет сметището у Суходол.Тва а се едно да доа домоуправитело на вашиа блок да ти каа-нема да дръжиш у вазе кофа за боклук що общината не дава,ма требва  да си фръгаш боклука-ша одиш през два блока що там има сложени кофи.И ти кво Гас-нема да си фръгаш бокрука ли ,що ли?Щеш нещеш ша одиш не през 2 блока ми през 5. ;)Не разбирай ме криво-и я съм скептичен къдеББ.Ма много ми а писнало от трижопите. ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

ЛОМНЯК

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 2037
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #416 -: Юли 29, 2009, 11:15:48 »
Пич,
1.Немам нищо общо с Лом! Справка, темата за представянето
2.Ако не беха разкарвали, из цела България софийския боклук,сега целата София щеше да се е уринала със смрадовете на хората! Които междувпрочем, не са само от София,а от цяла България.
3.Пътникопотока по Е79 и без друго си минава през Монтана, та незнам за какво Врачанско лоби говориш?
« Последно редактиранье: Юли 30, 2009, 10:09:44 от ЛОМНЯК »
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #417 -: Юли 29, 2009, 11:30:08 »
Тук си прав Ломняк9дали ша е през Враца или през Петрохан-потока ша мине се през Монтана.Та на Монтана и а през грездея има ли ели не тунел.Ма на некои фирми-не. ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

masok

 • Гостенин
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #418 -: Юли 29, 2009, 11:32:59 »
абе ако има тунел най могу ша пострада малка бръзия ;) а там убава чорба прааат ;) ;D ;D ;D а и си е тръпка из балкано па си е и убао го ева.........ние с пергишино имааме тва удоволствие да го изпитаме ;) ;D
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Пускай БиТиВито
« Reply #419 -: Юли 29, 2009, 11:36:31 »
На назе ни останаа 2 работи-природата и гордоста че сме от СЗ.Пръвото не подлежи на съмнение и обсъждане. ;)Второто-понекоги а мило и приятно,а понекоги-Болгар,болгар и бой с песница по косматите гърди ;D.
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)
 

Страницата е създадена за 0.376 секунди с 22 запитвания.