Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 33   Надолу

АФтур Тема: Торлаците  (Прочетена 56889 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gaspoud

 • Гостенин
Re:Торлаците
« Reply #165 -: Юни 15, 2009, 12:33:46 »
Пишемо се праблгаре и пренебрегваме славянското си потекло.Така несазнателно наиваме вода у турската ваденица що они сметат че праблгарете като тюрки нги принадлежат.
===
За наше щастие ние вече смо приказвале славянски и голема час од ората са биле славянье,та турците са успели да прелъжат само мининка час от населението.
Невидима Заплаха Осма серия ;)
Бако Авраме, след като в предишния си пост се обяви за НеБългарин изведнъж съзря заплаха за българскиа народ ;)
Начи турците, понеже ОНИ сметат че ние сме тюрки и ния като отричама, че сма славяни им ги наливаме водата у воденицата. Сръбете като мислят че сме славяни, ама понеже сме два вида славяне и они сръбете /Вра им го у гъзерете пепиви/ са по славяни от назе, па и думат че правите славяни /демек они сръбите/ са до Искъро, та като са опитваме да искарама една част от тоа български народ НеБългари - та питам чзе на кой у мелницата вода наливама? ;)
Я не отричам че единия от корените на българския народ са славянските племена. Не виждам защо трябва да отричате камбиджойския корен. Пан-славистката теория, създадена за целите на руското домогване до проливите и на великосръпската мечта, твърди че *камбиджойци*те са били само 30 000 човека и че са били тюрки. Със същия успех могат да твърдят, че траките, скитите, келтите, сарматите, маджарите и т.д. са тюрки. Само защото за работа минавам по същия път като Бончо циганина не означава, че се казвам Бончо и в никакъв случей не означава, че съм циганин :)
Досега упорито твърдите че *камбиджойци*те са тюркски народ- дайте ми поне едно доказателство за това.
======
Ако А е равно на Б а Б е равно на В то следва, че А е равно на В :)
Демек, понеже сме приказвали славянски, и по-голямата част от населението са били славяни, турците като започнали да потурчват населението са успели да потурчат само малка част от населението - предполагам запазеното автономно пра-българско население ;)
Та ти Бако Авраме, мое ли ми каеш у коя част на тва уравнение ша сложиш факта, че областите в България населени с славяноговорящо мюсюлманско население бидейки наследници на пра-българите имат по-славянски черти от един торлак като теб и от един българин като мен ;)
Активен

Gaspoud

 • Гостенин
До Аврам и Крокича
« Reply #166 -: Юни 15, 2009, 12:42:42 »
Пичове, тея дни бех из Българскио Балкан дека според вазе живее друг народ. Подробности кво съм праим и къ съм го праил дочаска у Рибарлъка ;)
Та разговориама са с ората /млого добра ракиика праат - ич не а като сръпската вайлямовка дека градус нема/ и обсъдиама некой от много спорните въпроси дека ги бистриме и с вазе тука.
Начи едно от нещата дека ми казаа беше - "Че от назе по-чисти българи има или?" ;)
....та думата ми беше, че ората беа Остро заинтригувани от ваще аргументе, гледни точки и позиции по въпроса и ако съм ги разбрал правилно имате постоянна покана за нещо което според мен може да бъде наречено с известна условност Дискусия ;)
Активен

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:До Аврам и Крокича
« Reply #167 -: Юни 15, 2009, 12:56:45 »
Eпа по нищо не личи да си разбрал наще "аргументе, гледни точки и позиции по въпроса".
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Торлаците
« Reply #168 -: Юни 15, 2009, 01:12:31 »
Начи я тиа аргументи къде ги излагате не можа да разбера нещо кое да е твърдо доказано и написано .Тва че у германиа има баварски език значи ли ,че требе да има и примерно шопски,северозападен ,тракииски и секви такива простотии.Освен тва ората са си го написали и ти си чел не по зле,а я си мисла ,че и по-добре от мене ,че литературниа български лега на западните говори не по малко от колко на източните.Да най добре а да се отворат границите,да се съберат народете и да заживеаме като братя.ма неа било никоги и никоги нема да стане.Проблема е ,че наща отворенс ша се обръне срещшу назе-секи път сме биле преебавани от комшиите ни по секъв повод и тва ше продължи да а така.Що па го казвам-обикновенио българин и сръбин мое и да си викат брачо,ма политиците не вика ти не мислат така.Особено сръбските.Що наща Атака в сравнение с ньините радикали са като детска игрица.И даже его-косоварете рипнаа,казаа ниа си праиме дръжава,международнтата обшнос ги призна и сръбете рекоа-не!ниа не признаваме.Сръбете водат война с цел свет,та с назе ли ша се съобразяват.Нали знааш Крокич-най -завръзани и лоши са ежбите и крамолите между близките ора.Та я на тиа вопли за автономиа и дотдеяне с език и секви такива ич не съм благосклонен-просто щото не вервам в истинността и добрите намерениа на тиа къде са гииздигали толко години  тиа лозунги.Що и у Германиа викат-ниа сме баварци, ниа сме саксонци,ма пеат Дойчланд дойчланд юбер алес! ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:Торлаците
« Reply #169 -: Юни 15, 2009, 01:39:07 »
Я затва писах аргументи у кавички що я нищо и не доказвам.
Най-накратко, казвам що целото разбиране за вида дръжава се променя много брже и не требва да го проспиваме.Преди 100 години е имало национални дръжави с повече или по малко силно централно правителство и голема маса подлежащи на унификациа ора наречени "нациа". Таа држава вече а нема - поради големото значение къде се отдава у днешно време на отделната личнос, права на човека и самоопределение. Државите се разпадат на региони и градове, а централните правителства покриват сравнително малка част от живота като закони и управление на банки и биджета примерно, у сравнение с тва къде е било преди 80-100 години.
Примера със Србиа по скоро доказва че нема от кво да ни е стра - точно поради същата логика на новите типове дръжава (тва му се вика научно "постмодерна" дръжава), косоварите се отделиа преспокойно от србите и последните нищо не можа да нги пръднат на уя. Србите не можаа да разберат новото време и живота показа що са напраили грешка - државата нги се смали. Те кво е постмодерна држава у неколко точки:

 breakdown of the distinction between domestic and foreign affairs;
 mutual interference in (traditional) domestic affairs and mutual surveillance;
 rejection of force for resolving disputes and consequent codification of self-enforced rules of behavior;
 growing irrelevance of borders, come about both through the changing role of the state, but also through missiles, motor cars and satellites;
 security based on transparency, mutual openness, interdependence and mutual vulnerability.

Ние вече сме у Нато и ЕУ-демек приемаме тиа принципи - они идат отгоре. Колко по-брже ги разбереме и отдоле, толко по-брже че спечелиме. Въпроса вече неа дали да играаме играта - ние сме у неа (туриха ни у неа) и въпроса а да а научиме по-брже.

Тва къде явно не моа го разберете с Господ е че никой не говори за Србите у нашта дискусиа. Не става въпрос за преправяна на граници ни за отношениа български-сръбски политици.  Таа игра от 1912 вече никога нема да се играа. Тва че србите се не усещат, неа причина да праиме като тех - историата с Косово покаа кой е прав.

« Последно редактиранье: Юни 16, 2009, 12:40:28 от Krokich »
Активен

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:Торлаците
« Reply #170 -: Юни 15, 2009, 01:42:00 »
Що и у Германиа викат-ниа сме баварци, ниа сме саксонци,ма пеат Дойчланд дойчланд юбер алес! ;)

Другите моа и да пеат, ама у барариа със свеш не моо намериш некъде немско знаме - насекъде само баварско ;D
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Торлаците
« Reply #171 -: Юни 15, 2009, 02:08:50 »
Тва ,че не треба да праиме като сръбете а факт неоспорим и живото го доказа.ма мене ма е стра от тава че, като приемем аргументте за модерната дръжава,че ги приемеме сал ниа.И после па,че си пюваме брадата.Германиа си а федерална република от къ а напраена 1947г./мое и да съм сгрешил годината,за което са извинявам ;) ;D/-ората  имат и исторически традиции и т.н.А ниа ги немаме.Твърде бръже сме извръвели пъто от нациа дето нема дръжава,до такава къде влаза у Евросъюзо.нема лошо у тва.Ма пак казвам-нито румънци,нито гърци-къде са членове на евросъюза,нито турци-къде са членове на Нато,говорат за автономиа на ньни области и за ча такива свободи кви имат ората у Испаниа.Тука са Балкани и тиа Балкани нема да се променат.У Ние мое да се силиме да се мериме с германиците-лоше нема,ма немоеме.Наща чръга са съседните държави.И с изкючение на Сръбете/а на битово ниво ,они може би още са си по-добре от назе/,другите живет по-добре от назе,без да са създавеле изкуствени автономии и измислени езици.Сметам ,че ниазе тава ни не  требе.
П.П.Понеже не съм много на ти с англиискио ,че ми требе малко време да си го преведем и после па че напишем. ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Re:Торлаците
« Reply #172 -: Юни 15, 2009, 02:20:18 »
дали тиа новите дръжави у срцето на Европата - куто косово и другите бифши югославски републики са силни дръжави с модерна икономика и развито стопанство , квото и да е - ми са дръжави джудета , мисла си и си преклапам /преклапам си - кулска дума за мислене почти на глас - сам си задаваш вапроси и самси си отговараш/ - кой има интерес от тиа маленки дръжавици - азе па почвам да вида длъгата рука на световнеа империализм ели има ного нови неща къде още не съм ги намерил у нета , що ка връви ще са врънеме у етапа на градове-дръжави /древни атина и спарта/
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:Торлаците
« Reply #173 -: Юни 15, 2009, 02:24:22 »
Тука не става въпрос за ФРГ - они верно са федерални по традиция, ма тв а по скоро е съвпадение, постмодерната дръжава не е същото като федерална дръжава (и Русиа е федерална дръжава без и помен да има от тва развитие).
Нема от кво да ни е стра - аргументите на постмодерната дръжава нема да ги примеме сал ние, като назе ше са още 30 дръжави. Идиоте като грците се принудиа да разрешат партиа на македонците (що не на бъпгари- що и там спиме). Румънците и они нема къде да идат. Србите видоме къ инги го отцепиа четвъртит - и ша има още поокрай Воийводина- и они нема къде идат.

Имаше един расказ от николай хайтов за един къде правил цървуле - и мислил що е много зле кога ората почнали да си купуват гумени галоше. Мъчил се да се бори  доде стигнал до извода че "кога света почне си събува цървулете, нищо не моо го спре" - и се фанал на друга работа поред новото време.
През 1850 годин и цариград и Виена никой неа можал да разбере ква а таа нова мода разни ора къде
говорат същия език да сакат да се отцепат от убавата нги империа у техна си држава. И па живота а показал че кога света почне а праи национални држави, никакъв бой и пандиз нема го спре. Сичко се повтара у друг вариант и ако спиме, че има четврътит.
Активен

Самотока

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 23316
 • душманин
Re:Торлаците
« Reply #174 -: Юни 15, 2009, 02:31:00 »
къ са вписват бифшите юго републики у съвремена и глобализирана европа - неко ако е одил да разкаже - що азе нищо добро не вида за тиа дръжави джуджета у модерните времена - нито силна месна валута моат да имат - треба да земат еурото - нито икономика моат да имат - що териториата инги а маленка да развита модерна индустреа у сичкото клонове - освен хазарт и казина /либерална данъчна политика/ и убежище за бандити азе не вида за кво друго стават - демек обречени са на самостоятелна слабос завинаги
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:Торлаците
« Reply #175 -: Юни 15, 2009, 02:36:30 »
Териториата тука нема никакво значение. Прочени по горе "growing irrelevance of borders".
Словениа е 1,5 милиона мислим - икономиката нги се разви с светкавична скорос и са са се почти изравнили с австрийците. КОлко пъти минавам оттам - винаги има по некоа нова магистрала. Тука е важното дали државицата моо разбере накъде дуа ветъра, а не колко е голема. А словенците са разбрали и териториата куъде развиват на неа индустриа е мкного по голема от техната. Минах тиа дни през Италиа - у целото парче порай триест и горица сички таблеки са на словенски. ПОзнай кой развиватам индустриа. Същото и у Австриа - и там има некви словенци техни ора и они са си там като у тех си.
Другите за са кашмер  - и тука пак не опира до териториа а до ориенатациа.
« Последно редактиранье: Юни 15, 2009, 02:44:16 от Krokich »
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Торлаците
« Reply #176 -: Юни 15, 2009, 02:37:56 »
Добре,кажи с 2 приказки ясни и разбрани като за тупанье като назе -кво праиме тада сме като словенците? ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:Торлаците
« Reply #177 -: Юни 15, 2009, 02:43:01 »
Добре,кажи с 2 приказки ясни и разбрани като за тупанье като назе -кво праиме тада сме като словенците? ;)

Я ако имах толко акъл щеа праим други работи  ;D
Моо видим само кво требва а праиме та да не станеме като Србиа или Русиа - включваме се към мека империа като ЕУ и ползваме правилата ? у наша полза. След стотина годин моо станме като словенците  ;D
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Торлаците
« Reply #178 -: Юни 15, 2009, 02:45:51 »
След 100-на годин империата мое да е нема,особено като се има в предвид ,че ниа сме вече у ньеа!Справка-сички други империи къде са ни вкючвале! ;) ;DТака ,че таа алтернатива е на гол гъз германско здрасти....Да видиме некво по-реално. ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:Торлаците
« Reply #179 -: Юни 15, 2009, 02:47:51 »
па да видиме - римска империа -1000 годин.
Турска - 600.

И таваа що сме дали ценни кадри за тиа империи  ;D
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 33   Нагоре
« назад напред »
 

Страницата е създадена за 0.271 секунди с 19 запитвания.