Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Не-традиционни за СЗ,храни и напитки...  (Прочетена 95715 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jaio

  • Гостенин
я кажи ка съ прай тава      гледам че има скариди и миди ф него    др. има ли
Активен

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%B5%D0%BB%D1%8F
Те тук те, Джаич моо прочетеш повече за паелята, а иначе бай Гугъл бая рецепти изкарва, като го питаш  :D
Я съм яла два пъти паеля - първия път беше с морски дарове/ а я такова не консумирам/  :( а втория път имаше некаква подправка, която само с миризмата си ми докара гърч  ;D требва да опитам да си направа у назе, ма с продукти, които ям  ;D
Иначе съм чула за паелята, че тава било яденьето на бедните ора - слагат оризец и кви продукти имат под ръка и едът цела седмица.
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
И аз също си я сготвих като български оризец,фатката е мидите и скаридите да са попарат  та да си пуснат бульона и с него става много вкусно.
В оригинал мидите трябва да са с черупката ...
мене най-ми харесва с морски дарове,па тия шафрани и розмарини не ги слагам.
Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

jaio

  • Гостенин
ааа тава демек куга речеш да си чистиш ладилника тугава моа да го готвиш ;D ;D ;D
Активен

Магарийка

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 1093
  • Я съм си Я
Я куту си чиста ладилника готва ели спагети ,ели пица,може и лазаня,ма ку имам корите....ее че идея ми дадохте за таа вечер :-*
Активен
Мога и дявола да оправдая.....за пред мене си

Ристо Цоцин

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 8442
  • Život brže prolazi
Паеята а яденье къде иде от района на Валенисиа - интересното е че Я като оди там ядо "оригинална" паея у един ресторан...и кво да каем - паеята къде е продават замразена у гастрамоня е около пет пъти по убава от неа  ;D
Активен

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Паея съм яла и не мисла че е нещо кой знае какво. Вътре имаше и пилешко месо, наред с морските дарове. Абе ориз на фурна, нищо особено.
Я обичам е така - препечена филийка с крема сирене, пушена сьомга и краставичка. Чудо:
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Плъхоубиец

  • Гостенин
Таа "паеля" като е гледам на фотото, на пръв поглед ми прелича на бръканье за прасците, фанало бели чрве от жегата. 
Активен

vasilenae

  • Гостенин
Твоят пръв поглед е воистину нетрадиционен.
И това е администратор  ;D ;D ;D
Мисля, че сме сайт номер едно  ;D
Активен

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
Добре ,че ти го написа,ме я мислех да пиша ,че ми прилича на повръщано от куче,ма ме досраме ,па и ми стана мъчно че момата Врачанка ш са обиди...
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

masok

  • Гостенин
е она темата е за НЕ-традиционни манджи.......ма карай ;)
Активен

ЛОМНЯК

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2037
Абе и я тава ще да питам удеве : - На снимката с паелята,тава белото у нея , дали мръда :o ??? ::) ;D ;D ;D

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Те тава правих оня ден.

Пилешко роле с рикота сирене и спанак

Плънката става много нежна на вкус, приготвянето е ного лесно. Не че вервам, че неко ша са отури да го праи де, ама те..

Зима са 1 кило пилешко филе, начуква са, поръсва са със сол и чер. пипер и са реди на фолио, като му са застъпват краищата:


После са праи плънката - пресен лучец са задушава, гъбки на ситно, спанак (бланширан и нарезан на ситно), сол, чер. пипер, индийско орехче. Маха са от котлона и са добавя Рикота сиренето (оно е на вкус като нашта обезсолена извара), разбърква са и е готова:


Като поизстине плънката са нарежда върху месото. Еш кво съм го догодила, почти като картата на България:


и се завива на руло:


Послем се увива с конец:


И са пече, къде 1 час.
За да не е сухо и да не приседа са праи сосче - 2 ч.л. горчица, 2 желтъка, 100 гр. пр. млеко, 100 гр. течна сметана, сол, чер. пипер. Това са бърка непрекъснато на бавен огън и като почва да се сгъстява е готово. Маха са от котлона и са добавя бучица масло. Сосчето много си пасва и със задушен карфиол:

« Последно редактиранье: Юни 14, 2010, 05:00:33 от Бубето »
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
Е чъ те тавна ша накарам мойта женица да го сготви-ареса ми ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Забраих да напиша източника:
http://luluto.blogspot.com/2010/04/blog-post_11.html
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...
 

Страницата е създадена за 0.142 секунди с 21 запитвания.