Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: давам ли подкупи?.. къ съм бил измамен или съм измамил някой  (Прочетена 3526 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

иката

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 761
таа тема е за пучение и споделяне на информациа къде къ става да се мине метъра ели там къде са залостени железните врати къ да се отворат.


я оня ден куту свърши 3 дневната почифка се прибирам ут Бургас, и съм ръгнал на госке у Банкиа и на входо не запреа двуица милиционере гледаа документите и видеха че мончето къде караше немаше разплащателниа документ за започналото тримесечие за застраховфката и се почна- те сег атрябва да ти пиша глобъ 500лв... после милиционеро рече: ти си умен човек знаеш колко много са 500лв, какво предлагаш да правим, и моа приятел му каза ами може ли да ви се има доверие, отовора се подразбира, даде му 10лв и отпрашихме, куту последните думи на полицаио беха голема милост показвам към тебе. Отидоме ние у тех и той изнамери стикера и полицата върнаме се рпи патрула да си земе 10-те лева но них ги немаше (луд човек) и на връщане към тех чуваме сирената и ламбите светът запрееме и они спреа до нас на пъкя и викат, застраховка имате ли- ебааго теа се не засрамиа и моио човек им вика чакайте малко е са ше видите и ониа си искараа акъло през гъзо и единия вика, ма какво е станало момче какво има, тоя му отговара върни одзад да не пречите на движението и слушаме другио полицай къ вика на колегада с и-'парите,парите'' яко се бея уплашиле  ;D ;D
Активен

иката

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 761
http://bgsever.blog.bg/novini/2010/05/26/policaika-krade-pojarnikari-karat-piiani-chenge-se-pravi-na-.551684 - има ли свесни ора къде да са им дале власт и да не са се забраиле от къде са тръгнале питам аз?
Активен

Bushman

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1394
 • Излекуван работохолик
Начи я си иам принцип - пари НЕ ДАВАМ. Ако сакат да ми пишат и 1000 лева акт. Що така? Че се опитам да изложим мойто вижданье по въпроса, накратко:

Начи и я много пъти съм се изкушавал да бутнем ониа 10 лева и да се отървем от проблем - лесно и бързо. Добро решение е, ама само за момента. У дългосрочен план тоа подход (със рушвета) не връши работа и създава повече ядове. Ама що? Че илюстрирам примера със КАТ-аджиите, ама същото важи за митничари, докторе и сички останали.

Аде замислете що КАТ-аджиите така ревностно се залагат по пътищата, даже у дъж и ношно време, във извън работно време, даже у почивните дни? Кой друг дръжавен служител е толкова усръден у работата си? Дали го прават това от безкористно желание да подобрът безопасноста по пътищата? Дали се стремът да оправдаат заплатите си къде зимат, да "защитават и служат" на обществото? Я че ви каам друго - дебнат ни и ни спират, щото им даваме. И я на техно место, ако знам, що само да маанем със палката и ОП - 20 лева ми улазат у джеба - нищо друго нема да правим у тоа живот ебаа го, по цял ден че висим покрай пъта. Ниа моеме да промениме ситуациата. Ако ченгето знае, що като те спре, няма да пипне веднъга ония 20 лева, ами че "работи със документи" и че пише полвин час, едва че бъде ча толкова ревностен у изпълнението на служебните си задължения. Че предпочете (си мислим я) да си остане на сухо у патрулката, отколкото да козирува и да се представя, да рови из багажника ти и да ти пише актове.

Я карам постоянно, от години време праим минимум по 2 000км на месец (със служебна кола). Стремим се да бъдем изряден, обаче като нарушим - плащам си за гяволъка. Поне у един ограничен регион (покрай Лом) ченгетата вече са ме запомнили. Знаат, че по документацията ми всичко е наред (щото са ме проверявали не веднъж), а ако съм нарушил - нема да има "почерпка", ами че пишат акт (щото и това е било, неколко пъти). Затова и много - много не напират да ме проверяват, даже са ме фащали със превишена скорос и - само забележка пред строя.

А тиа като вазе, дето веднъга бръкат у джеба и тръчат със парите да им дават - послем се чудат защо ги спират пак и пак, насекъде и постоянно. Аде помислете си по тиа въпроси и си направете сметката - дали не е по-добре да платиш 2 - 3 акта, отколко да те скубат ченгетата докъде си жив? 
Активен
Като му седнем на гарата у Брусарци, като си викнем тройка кибапчета и ена бира... Я ли не знам да живеем?

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Eдин от бановците къде работеа с ньи навремето и он не само че не даваш ми си прааше ташаци с милиоционерите. Като доближеше там къде вардат, он не само не караше бръже, ми даже намаляше, примерно ако е 50 ограничението, караше с 20, а от време навреме даже спираше и питаше ченгелите "Абе сакате ли да ме проверите". Ониа - беги бе. А он слезне и си отвори багажника и каа - те, имам аптечка пожарогасител... Демек същиа ефект като на Буш- никой неще а го спира (ако го запомнат де)

Неколко пъти го беа спирали по техно желание и тогива се питаше пръво къде работиш. И он каа - у БАН. И тиа - веднъга се качвай у ладата и се уревай оттука...

Я нема кво а допринесем лично по таа тема що бъш ми се не  удавала таква възможност тука...затва па ме снимат редовно и ако забраим да платим, ми начукат още 50-60 кинта. а у последно време почнаа да пращат снимки и от друго дръжави да ги еба.
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Подкрепям Баце Буш безрезервно-пари на рЪка на некой-но пасаран-не давам!Я даже скоро ме проверваа у Велинград бъш пред болницата-спира ме едни туфлек и вика документите-я викам-я ми дай пръво твойте и са представи-оня се ококори ,ще да му изкочът очите-инспектор Еди кой си-викам аа така,я да видиме значката и номеро-оня зе а се връти ма те показа ги-я му извади документите,виде он ,че проблеми нема и овеси човка и са заистъпа...я тоо ден ми беа палнале фитилете един тумбаци от наще де си не беа връшили работата като ората и тъкмо до тиа туфлеци ми беше..и са сети ,че и ниа като граждани иаме право-като те проверява иамш право даже да сакаш да видиш показанието на радаро и ,сеги са сещам за един руски клип къде един пич така го спреа за превишена скорост и он вика добре,я че платим акто ма сакам да ми покаете кога и кък е калибриран тоа апарат-малиии ониа мицовет направо са насраа-не можаа да му покажат,та викаа началнико си ,та накрайо му се извиняваа...ма оня шефьоро беше явно нещо юрист що ги закова като муи у хербарий... ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Черногледец Храбър

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5342
 • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
Тава за катаджиите а ясно.Я ви предлагам един такъв случай(с мене се е случило некоги и съм си реагирал некак си,ама че ви кажем,като чуам мненията ви).Отварам гараж за баланс и вулканизациа на гуми.Минал съм през сички инстанции,заложил съм машините и само требваше гл архитект да дойде и да одобри направеното и да почвам да работим.Добре ама се знае,че она(Бутина,от Козлодуй)е абсолутна рушветчикя-не пуща обект без да намаже.Рушвета,в сравнение с парите къде съм инвестирал е нищожен,ама ако го не дедеш,немоа почнеш работа-кво прайте у таа ситуациа?
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Тръгаш по нормалнияь ред-жалба,телевизий и т.н. като същевременно работиш- а като сака дате спре кво,ша соа с танкове да те затвори ли?Освен тва вече знааш-сал свирни на телевизийте за неко корумпиран и ониа са довлачат-щото тава а новина..дали си прав или не са доказва после ма сал главоболиата де се създават на чиновника са му достатъчни да му дръжът влага...а ти че си платил -ясно а...
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

ШЛЕПЕТАР

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4591
па моа са пробаш с тия господарете те ще лапнат съгурно, ама тава ако я било одавна не знам
Активен
"Самурай без меч е като самурай с меч , само че без меч " - древна японска мъдрост

Черногледец Храбър

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5342
 • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
Я не съм платил рушвета,по друг начин го напраих,ама тогава беше прощъпулника на часниа бизнес,та телевизиите много не обръщаа фнимание на такива"дреболии",отгоре на сичко часник беше мръсна дума ;D
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко

luda_duda

 • Гостенин
Значи, дорде си изкараш разрешително за обект, мое да фалираш преди да си почнал.
И по нашия край не е само Бутина така :(
Разкарват та по 100 пъти до Враца и се излаза, че некой документ липсва или не е доизкусурен, или пък се оказва, че трябва да чакаш 3 дена и след 3-я да идеш пак и т.н.
Тва разкарването е загуба на пари, що дорде та мотаат не работиш и губиш, после бензина никъде още не го дават без пари, късат ти нервите от висене по коридорите  и т.н.
После некой ти подшушне да идеш у стая номер еди кой си, да питаш за еди коя си, даваш й документите и еди каква си сума и сичко става готово за 30мин.
Кви телевизии, кви жалби, нали сички са навръзани и после ша та сцепат от проверки и ща глобеват за щело и нещело и па ща привикват за глупости, е така просто да та разкарват.
Относно катаджийте я не съм имала случай да им плащам за нещо си. Спазвам си ограниченията на скоростта и гледам сичко да ми е изрядно.
Па и като ме видат ква съм руса  ;D ;D ;D и немоа са разберат с мене, ма пущат.
Един път ма спираа и ми викат: "Документите за проверка, моля"
А я: " Кои документи по-точно? Имам лична карта, става ли?"
Ония ма глеедат и са дзверат  ;D
 Най-зле е с докторите :( Чул си некъде, че еди кой си е най-добрия специалист по твойта болежка и почваш да мислиш, че само той мое да ти помогне, ама сака да му са плаща или да минеш неколко пъти през часния му кабинет къде прегледа е 40-50лв.
В тоа случай, ако идеш при друг, се ша та гложде и нема да му имаш доверие, ша са притесняваш и от притеснения моа да са доразболееш.
После отиваш при Доктора - Чудо, плащаш му и он ако е доволен от тва дет си му дал ша ти обърне подобаващо внимание.
Активен

Bushman

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 1394
 • Излекуван работохолик
Ей, много ги е стра от журналистите! Има те такива дерибеи, къде се надуват като пуеци и особено у малкиа град си мислат, че моат да праат кво си сакат. Обаче като им тикнат микрофоня у муцуната, они се сбръкват и не знаат кво да каат. Те от това ги е най-стра сътверете - да ги искарат на светло, да ги видат сички.

Дуде, и на докторе не съм давал. Един хирург Луканов у ломската МБАЛ ме беше натиснало да ме реже, абе я лежим на масата пред него, а он ми сака пари, ебаа му мамата! Викам му - нема да стане Баце, я 15 години съм си плащал здравни осигуровки и те съга ми се е наложило. Пари нема за кво да давам, ако ти не стига заплата - беги на некоа нефтена платформа или у Аляска да ловиш раци, гледал съм по Дисковери, що там плащат повече. Ебаа го у садиста, без упойка ма разреза, ама и я съм кораво копеле, не гъкна. И кво напрай тоа - прееба се самичък! Ако бе останал доволен от "лечението" моеше барем да го почерпим със некое уиски, кутиа кафе или да купим бонбонье за целото отделение. А съга - НИЩО, да се лови за палците като е толко лаком. И те така.
« Последно редактиранье: Май 28, 2010, 01:47:32 от Bushman »
Активен
Като му седнем на гарата у Брусарци, като си викнем тройка кибапчета и ена бира... Я ли не знам да живеем?

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Тва за Доктора чудо се насажда от самите пациенти у голема час от случаите-моо ви кажа от личен опит ,че работата ша се свръши и без пари-ако тоа къде а връши става.Ако не става моо му дадеш бивол-таа си а.Ма обикновено около такъв са навръта цела пасмина де му праи реклама под една ели друга форма що има полза по некъв начин от ньего- почва се да се приказва,да са врътът едни приказки едни чудесии,па маке му къ а казала ньоино колко знаа и може,па он а на еди кой-си начи е добър и те така.Я съм почвал 3 пъти на чуждо  место и съм видел точно къ са развиват нещата,а и иам наблюдение от по-големи болници-една групичка решава ,че ша създаде мит от който ша печели и го праи..а пациентете щото са на зор и дират некой да нги помогне са готови на сичко и са ловът и после съжаляват ма а късно....освен тва Джи -питата са големи смрадове и са у чисто търгашески отношениа с такиви специалисте-ти ми пращаш пациент,я ти давам 20 лева от заработката на крайо на месецо-и напрактика се търгува с ората без они да го осъзнават..и те така....
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Черногледец Храбър

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 5342
 • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
Начее,сичко опира до личниа интерес-ако не а ти зор и нищо не зависи у работата ти и личниа живот-ебал съм го,да пишат документи и нема а бутам,ама ако си на цепъца и зависиш яко от бутаньето-кво да праиш.Унизително е,срамно е,ама у такъв случай по-добре да преглътнеш горчивото и да си опраиш нещата занапред,па оно сичко се връща.Затава мойто мнение е,че докъде чиновници врътат кормилото,нема а се опрайме.Ако ти,къде работиш таа работа,не я усещаш като твоя собственост и не милеаш за ньеа,ебал съм те у работника.Щом чиновника ми се не покланя,като идем да си платим данъка,а ме разиграва,ебал съм ти и телевизии и све насвет-само като проумее,че от мене леб еде,тогава може нещо да се подобри.Абее,айде стига...
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко

Божура

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 11299
 • Бау!
На Калотина колка са ма драле, дееба тейната мамица дебелогъза, дееба  >:(.
Свалят целия автобус и ни вкарват у една стая, извикват един от назе и след малко тоо иде и казва "Сега сички требва да дадат по 10 евро" и ниа вадиме и даваме. И глей кви са итри - привикват един от назе, за да нема послем тава-онава, ако неко реши да са възпротиви. Виа сметнете колко рейса минуват днеска от тама и дали не си пълнат яко гушите тия.
Един път ма свалиа сал мене и ма вкарват па у ена стая. Една отворена кака ми гледа паспорта, па мене, па паспорта. И са чуди сега ка да си поиска рушвет.
Ма ти, вика, не си приличаш със снимката. Викам виж коя година е издаден паспорта, я съм била дете тогава, променила съм са, сменила съм прическа, нормално е. Ма ти, вика, не си седела 3 месеца в Бг. Па викам не съм, е и? Ка ми беа кипнали говната, сал я чаках да ми каже нещо. А онаа па са едоса и ча ми фръли паспорта като на куче. Айде говна ша едът от мойте ръце, стига вече  >:(.
Питам я ...... и отговор не сакам - тия работи защо ги нема на летищата?
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Начи Черногледецо е прав-тиа требва да знаат ,че са ранът от наще данъци-тава чиновници,полиция,армия,митничаре,съдилища,докторе-да са наясно.Нарочно и съвсем умишлено слагам докпоре-щото и на мене ми са налага да ода по докторе,налагало ми саа,ели ша ми се наложи-и моо викаам ,че тава ,че съм нги колега манко ма грее-у големите градове-разбирай Пловдив и София нги а през уя,даже глеат на тебе като на враг-щото моо ниги изедеш леба.За тава я каам директно-а сте са разпръчиле а съм ви насрал.
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)
 

Страницата е създадена за 0.132 секунди с 23 запитвания.