Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Фестивали  (Прочетена 24629 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Краси от Дражинци - Геговския

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 27469
Фестивали
« -: Юли 07, 2010, 01:51:45 »
Че си позволим да открием една нова темица - Фестивали. Причината е следната новина къде че пущим. Па вервам че има и други фестивале та да е обогатиме. ;D


--------------------------------------------------------------Видин – домакин на най-големия Международен младежки фестивал по изкуствата в България за 2010 годинаПовече от 300 талантливи младежи от цялата страна, както и от Великобритания, Индия, Македония, Румъния, САЩ, Сърбия и  ЮАР  ще вземат участие в международния младежки фестивал по изкуствата „The Bridge”. Фестивалът ще се проведе от 12-ти до 18-ти юли  до крепостта „Баба Вида”. Продуценти на фестивала са Good Musik Society и AJABEZ. Община Видин и „Националната мрежа за децата” са партньори на събитието, което ще се проведе под патронажа на кмета Румен Видов.  Във фестивалните дни младежите, обединени в работни групи, ще се занимават в над 15 работилници по изкуствата в сферите: музика, изобразително изкуство, фотография, танци, творческо писане, театър/пантомима. Всяка от работните групи ще бъде ръководена от професионалист в областта. Последните два дни от фестивала  град Видин ще стане сцена на серия от събития – концерти с авторска музика на участниците във фестивала; изложби, танци,  пиеси, както и комбинации между отделните изкуства. В рамките на тези събития ще бъдат представени резултатите от работните групи. Посетителите ще могат да закупуват от всички изложени материали  Събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на благотворителна кауза, избрана от Община Видин.  Фестивала ще започне на 13 юли с концерт от 18.00 часа в залата на филхармонията с  вокален октет „Octavoice”, на другият ден под наслов  „Рок в крепостта”, концерт „Баба Вида” ще изнесат групите „Full Circle”, „Face2Face Zone” и „Ajabez”. Началото на концерта е от 19.00 часа. Четвъртък е отреден за джаз музиката. От 20.00 часа на понтона на Дунав ще има концерт „Дунав джаз” с участието на  джаз музикантите от САЩ Крис Мартин, Фернандо Рангел,  Уйтни Мартин   и студенти от НМА „Панчо Владигеров”. В събота в Крайдунавския парк от 16.00 часа ще бъдат открити инсталации от еко материали, създадени от екип от участници в работилница „Приложни изкуства” и скулптори от кино – център Бояна.  От 18.00 часа в Художествената галерия ще се проведе „Благотворителна класическа вечер”. Благотворителната  вечер е за събиране на средства за подкрепа на талантливи младежи от Видин.  Ще участват музиканти от Видинска Филхармония, Виенска консерватория, НМА „Панчо Владигеров” и НМУ „Любомир Пипков”. Ще има и изложба и търг на картини, фотографии и бижута, изработени от участниците в The Bridge. Фестивала ще зъвърши с празничен концерт и   представяне на участниците в работилниците на The Bridge на откритата сцена на Художествената галерия в Крайдунавския парк с  начало 19.30 часа.

Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

унучка на Тинджулата

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12596
Re:Фестивали
« Reply #1 -: Юли 07, 2010, 03:19:21 »
Убаво е замислено. Кой е наблизо да оди, я не моо са класирам за съжаленье :( далеко ми е.
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

унучка на Тинджулата

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12596
Re:Фестивали
« Reply #2 -: Август 17, 2010, 02:19:58 »
ФЕСТИВАЛ НА ФОЛКЛОРНАТА НОСИЯ –
ЖЕРАВНА 2010
20,21и 22 август
http://www.dancerbg.com/bg/info.php?page_name=12&id=1
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

Краси от Дражинци - Геговския

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 27469
Re:Фестивали
« Reply #3 -: Август 17, 2010, 06:10:51 »
Даа -тука че участва една моя колежка от 24 сата - она играа за Винарово, аме е от цековото Воднянци ;D
Активен
У  Наздравето е Силата !!! Кой му требем  те телефоня - 0897 917 900
Човек къде не пие неа мал

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Фестивали
« Reply #4 -: Август 17, 2010, 06:12:44 »
Помниме ниаа,помниме,ти си пущал снимки ;D
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

gogata622

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 2000
Re:Фестивали
« Reply #5 -: Август 18, 2010, 09:47:59 »
Не знам дали това влазя у темата,ама че го собщим!На 28 авгтуст у Чипрловци се организира срещка - изложба на занаятите.Че доат секви майсторе на дръворезби,килиме,рисувание и прочие.Че буде и Чавдар от Меляне,доколко разбрах !А на 6 IX на празника на Балканьо че п раат гтулема изложба на килиме. Че го праат като лабиринт със специални дръвени скелета,дарение от Боби Арсов,собственика на дръводелната у Митровци. На тех че опнат килимете,и че одиш вътре и че гледаш.А сигурно и че се подавма нещо ,ма тва допълнително че разберем!
Активен
Нерви се ловат от ядове,а ядовете - от гадове!

унучка на Тинджулата

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12596
Re:Фестивали
« Reply #6 -: Август 18, 2010, 11:03:48 »
И още един фестивал на 20,21 и 22 август- "Беглика фест"
http://2010.beglika.org/bg
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

apostolicia

 • Гостенин
Re:Фестивали
« Reply #7 -: Август 18, 2010, 02:37:04 »
ПОКАНА

„ИЗЛОЖБА – БАЗАР НА МЕСТНИ ТВОРЦИ И ЗАНАЯТЧИИ”
НА  ТЕРИТОРИЯТА НА ПОТЕНЦИАЛНА МИГ
 ЗА ОБЩИНИТЕ  ЧИПРОВЦИ, ГЕОРГИ ДАМЯНОВО, ЧУПРЕНЕ И БЕРКОВИЦА –
С. ГАГАНИЦА, С. БИСТРИЛИЦА, С. ЧЕРЕШОВИЦА, С. ЛЕСКОВЕЦ И С. КОТЕНОВЦИ

26.08.2010 – 07.09.2010 г
РИТУАЛНА ЗАЛА – гр. ЧИПРОВЦИ

Екипът по проекта инициира изложба - базар, с която да представи пред обществеността реално съществуващите и действащи на територията на потенциална МИГ майстори и занаятчии.

Събитието цели да популяризира сектора, да обедини усилията на всички местни майстори, останали и работещи на територията на бъдеща МИГ, да привлече нови, да създаде и провокира връзки между тях. Основната идея работи в подкрепа на опазването и съхранението на културно-историческото наследство и занаятите.

Взаимното опознаване на района, сътрудничеството и взаимопомощта на територията на четирите общини е ключ към бъдещи успешни реализации и проекти.


26.08.2010 г - 11:00 часа  - ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБАТА
РИТУАЛНА ЗАЛА – гр. ЧИПРОВЦИ


Тава а тексто на фицялната пукана, а тава оздоле а от мене. Я сакам сал да питам кък да го качим пидиефу що има картинки и а убава пуканата, па а греота да са не видат картинките. Те мойо кументар оздоле.

Изложбата е инициирана и организирана от екипа на проект "Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на общините Чипровци, Георги Дамяново, Чупрене и Берковица - с. Гаганица, с. Бистрилица, с.Черешовица и с. Котеновци" с изключителното съдействие на община Чипровци, която предоставя изложбената площ. Събитието ще се проведе от 26 август до 7 септември в Ритуалната зала на община Чипровци. Официално ще бъде открито от кмета на Чипровци Захарин Замфиров в 11:00 часа на 26 август.Чрез изложбата-базар ще  се популяризират местните занаяти, майсторите и творците от региона. Изложбата ще е и демонстрация на това, как добрата воля, амбицията и работливостта могат да напаравят нещата възможни и то почти без пари. В тази връзка се приканват всички занаятчии, майстори, творци от територията да изложат свои произведения. Изложбената площ се предоставя безплатно. Желаещите да се включат може да получат повече информация на тел.: 09554/2138 или 0879531 898 или в офиса на проекта в Чипровци ул. Точо Войвода 2, ет. 2.


Активен

nikoia

 • Гостенин
Re:Фестивали
« Reply #8 -: Август 18, 2010, 02:38:07 »
ПДФ зор ше е, нема ли ка да е на jpeg?
Активен

apostolicia

 • Гостенин
Re:Фестивали
« Reply #9 -: Август 18, 2010, 02:44:39 »
Сака лаасе да го сканирам?
Активен

nikoia

 • Гостенин
Re:Фестивали
« Reply #10 -: Август 18, 2010, 03:15:22 »
Виж си личните, сестро  :)
Активен

Чвора

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 21592
Re:Фестивали
« Reply #11 -: Август 18, 2010, 04:04:12 »
Апостолице тва а добро,ма сестро за кой а писано-за ората де требва да доат и да го видат или да участват у ньего ели за пред еврочиновник?Щото тава а на еврочиновнически-ни а на български ни а на нашиа му подвид-резерватски.Не го приемай като заяжданье,ма я като потенциален посетител половината от работите ги разбрах само щото съм учил латински и то не щото го знам а по интуиция ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

apostolicia

 • Гостенин
Re:Фестивали
« Reply #12 -: Август 18, 2010, 06:37:12 »
Мигар сам го па я писала? Я сам писала сал фтората час, къде а на манко по-човешки и но а манко, а не млого, що требва да спазвам чиновническио диалек. Иначе ку ми беше на мене, ооо, тава никогиш немаше да звучи тека. Ти си човек на детайлете, барем тава щеше да забележиш у мене, че си не служим с разни купешки прикаски къде да станем с них интиресна сал.
А иначе да питам - у нематоковаместо.ком мое ли па на нашенски? ели требва да а само н ачовшки? Я днеска нещо загазих с работа, а па и не можех да спим нощеска по разни усрани причини, да ги не коментирам съга, та нещо ми е цел ден нанагоре с краката и нищо не можех да напраим за нематаковаместо.ком, ма иначе го имам изподнадпредвит и работим по въпросо.
Кво ша каете за цикал от статии за тиа мигове и програмата за развитие на селските районе, що наеднаж ем ша а млого тешко, ем ша се забръкам от работа.
Активен

Ристо Цоцин

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 8442
 • Život brže prolazi
Re:Фестивали
« Reply #13 -: Август 18, 2010, 07:09:18 »
Мигар сам го па я писала? Я сам писала сал фтората час, къде а на манко по-човешки и но а манко, а не млого, що требва да спазвам чиновническио диалек. Иначе ку ми беше на мене, ооо, тава никогиш немаше да звучи тека. Ти си човек на детайлете, барем тава щеше да забележиш у мене, че си не служим с разни купешки прикаски къде да станем с них интиресна сал.
А иначе да питам - у нематоковаместо.ком мое ли па на нашенски? ели требва да а само н ачовшки? Я днеска нещо загазих с работа, а па и не можех да спим нощеска по разни усрани причини, да ги не коментирам съга, та нещо ми е цел ден нанагоре с краката и нищо не можех да напраим за нематаковаместо.ком, ма иначе го имам изподнадпредвит и работим по въпросо.
Кво ша каете за цикал от статии за тиа мигове и програмата за развитие на селските районе, що наеднаж ем ша а млого тешко, ем ша се забръкам от работа.

Я съм на мнение че секи език и стил си има место, само къде требва да е употребен на правилното место. Въпроса на Чвора а уместен - за кой е тава писано. Я като човек разбиращ български, ама незапознат с темата, моа да кажем че не добре отбирам за кво е поканата, у таа част:

„ИЗЛОЖБА – БАЗАР НА МЕСТНИ ТВОРЦИ И ЗАНАЯТЧИИ”
НА  ТЕРИТОРИЯТА НА ПОТЕНЦИАЛНА МИГ
 ЗА ОБЩИНИТЕ  ЧИПРОВЦИ, ГЕОРГИ ДАМЯНОВО, ЧУПРЕНЕ И БЕРКОВИЦА –
С. ГАГАНИЦА, С. БИСТРИЛИЦА, С. ЧЕРЕШОВИЦА, С. ЛЕСКОВЕЦ И С. КОТЕНОВЦИ

те кък го декодирам доколко мом:


Покана за изложба

Име на изложбата: „ИЗЛОЖБА – БАЗАР НА МЕСТНИ ТВОРЦИ И ЗАНАЯТЧИИ”
НА  ТЕРИТОРИЯТА НА ПОТЕНЦИАЛНА МИГ - неясно, изложбата или твоците са на таа териториа и кво е тва миг
 ЗА ОБЩИНИТЕ  ЧИПРОВЦИ, ГЕОРГИ ДАМЯНОВО, ЧУПРЕНЕ И БЕРКОВИЦА –
С. ГАГАНИЦА, С. БИСТРИЛИЦА, С. ЧЕРЕШОВИЦА, С. ЛЕСКОВЕЦ И С. КОТЕНОВЦИ  - и тва неа ясно, кое е ЗА тиа общини - изложбата вкючва творци от тиа общини, или се очаква посетителите да са от тиа общини, и кво значат тиа 4 села изредени след общините???


за статиите у цикъл - идеата е добра, секи материал е добре дошъл, ама молим ако мое да е така че да се отбира и извънземни като мене  ;D

А за езика - на къв ти е кеф на тебе - решение на автора. На нематаковаместо приемаме и материали на нашенски език - тиа за пътищата са на ломски език например. ;D
 
« Последно редактиранье: Август 18, 2010, 07:11:58 от Крокич »
Активен

apostolicia

 • Гостенин
Re:Фестивали
« Reply #14 -: Август 18, 2010, 07:38:14 »
Те, я си знаах! Тава а що а бес картинките и затава не става бъш ясно. Ма иначе проекто, къде екипо нги а организирал изложбата, а на територята на те тиа три опщини и пет села от четврътата и занаятчиите са от таа територя, що тава а смисъло на програмата - работа у взаимодействие, у екип, от мнодзина, къде сбират по манко та да стане големото цело.
Немах време днеска, що раних чиновнически тралове с разни писма, къде ми сакат, ама заран ша пущим у джипег за нематаковаместо с картинките барабар и ша а по-ясно, а па ша пробвам да драснем и една статийка, та да е ептем ясно.
Съга, пунеже не е никак жега, отодим да готвим  и да гладим, ама последното че се разтурим голА на терасата и съм нги ебала матеро на кой му не износи. Само да си не опечем па шкембенцето на лютията, що много боли!
Активен
 

Страницата е създадена за 0.223 секунди с 22 запитвания.