Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: Загадки  (Прочетена 17918 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Шашаригавия

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4379
Загадки
« -: Ноември 16, 2010, 12:03:57 »
Напоследък съм се замислил за некой работи. Може да ви стори лудост и глупаво но защо да не го обсъдим пък и ще бъде интересно.

Като за начало ша ви дам един материал да разгледате и да си искажете мнението пък утре или другиден ша се включа по-активно в темата и ша ви покажа и други работи.

Ето първия линк Снимки извадени от папка ...,,Строго секретно ,,....Били са криени от обществото. Хакери от доста страни разбиват сървара и ги пускат в НЕТ-а.
Сами преценете вярноста им.....


Темата не е точно определана за такива работи ама я с тва почвам.
Активен

Шашаригавия

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4379
Re:Загадки
« Reply #1 -: Ноември 16, 2010, 12:05:48 »
Който има време може да разгледа последователно тези клипове. Интересниса, а и ме карат найстина да се замисля дали са истина или не http://vbox7.com/collection:846692
Активен

BEKO

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4744
 • Щур чувек и силен ветар нищо ги не бръка
Re:Загадки
« Reply #2 -: Ноември 16, 2010, 12:25:33 »
Да живее фотошоп!
Активен

Брутале

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 3072
 • MeccanicaVerghera Agusta
Re:Загадки
« Reply #3 -: Ноември 16, 2010, 01:07:39 »
я те тиа работи много ги обичам, не знам оти така. още от миничък винаги ма а влекло към марсианците и към неизвестното, най-вероятно голема роля са изиграле ония сериали - "туин пийкс" и "досиетата х".

абе май требваше да са запишем уфология у су, а не компутери ;D

колкото до материала, винаги може да се подходи сериозно, а винаги може и с недоверие.

я съга, че си изложим виждането - примерно с времето съм са научил до де не видим със собствените си очи и не пипнем със собствените си пръсти - не вервам.

инак, ако требва да изходим от артистична гледна точка/се пак изкуството от професионално направление ми са получи некакво хоби заради една секретарка у нха ама тава а друга тема/, некои неща преспокойно моа да кажем, че са графики и 3д графики, а други са мазани на фотошоп, или па имат светлинни ефекти/филтри.

яла те само за пример - преди извесно време са бех зарибил по онаа 12-тата планета - Нибиру, дето има некаква теория, че там живеела древна извънземна раса, която идвала при шумерите на земята за да им даде технологии и познания - веднъж на 36 хил. годин са случвало планетата да се засече с траекторията на нещо си там - демек да бъде близо до назе.

се пак, предполага се, че именно шумерите са били най-технологично развитата раса за времето си. говориме преди ебем ти години.

имаше и теория, оти на 21 12 2012 таа планета ше шибне нашта планета и ше ни избие - беше отречена, от учените у бан чрез некакав симулационен софтуер за движението на планетите напред у времето.

та след доста четенье стигнах до некакви материале, дето се казвало, че Нибиру можело да са види с просто око, некаде около слънцето, даже и клипове имаше у ютуб. в последствие се оказа, че тава е светлинен ефект от слънцето като държиш камерата или телефоня под определен ъгъл са получава изкривяване, което прави да изглежда като друго тяло у червен цвет до него/слънцето/ ;D

даже, прези извесно време плъзна некаква новина у нета, че американците създали специално наблюдателно звено на антрактида за да следят планетата и нейното движение.

начи, летото имаше некакъв теч на информацеа за таа планета Нибиру у ютуб - човек дето работел/или още работи тама, не помним/ у тава звено беше снимал с камера ли, с телефон ли апаратурата и планетата. като беше обеснил некви неща за таа планета от чисто научна гледна точка -се пак тава работи, за тава са го пратили у нищото.

начи, големата глупост на американците е, че имат голема цензура и тоа клип не просъществува повече от 20 мин онлайн на сайта им.

още не съм го гледал, не успех да го намерим. намерих един друг, в който са споменава, че потребитела Х успел да свали на компутера си тоа клип и го качил пак - от ютуб му затворили акаунта /демек го изтриле, барбар с клипа/

та, наред с тава винаги седи въпроса - ако а нищо, тва са глупости и вреле-некипеле и нищо нема да стане, оти го изтриа и то два пъти тия шушумиги затрити ?

да ебем и техната цензура залупена...

заеби, пак написах 15 тона глупости, дано некой да чете

по-натам ше пишем още, имам доста да говорим по тиа тематики за неизвестното... само да не ма помислите за некой изтрескал параноик  ;D
Активен
За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
Алберт Айнщайн (1879-1955)

те тава ми а ена от мечтите да го еба

jaio

 • Гостенин
Re:Загадки
« Reply #4 -: Ноември 16, 2010, 10:16:04 »
a мене снощи ми даждаа покимонете на госте  та пиме по кана вино ма не дадоа да ги снимам що им бяа смачкани антенките        демек да съ не излагат пред чувденците
Активен

ШЛЕПЕТАР

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4591
Re:Загадки
« Reply #5 -: Ноември 16, 2010, 10:55:07 »
аз па имам една книга за неразгаданите мистерии и вътре много интересни теории пущат за тава и онова. Много я интересна.
Активен
"Самурай без меч е като самурай с меч , само че без меч " - древна японска мъдрост

Дръмон

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 14170
 • Под прикритие-с разкритие!
Re:Загадки
« Reply #6 -: Ноември 16, 2010, 11:21:37 »
Цитат
,,....Били са криени от обществото. Хакери от доста страни разбиват сървара и ги пускат в НЕТ-а.
...я па бих препоръчал ебанье с подфръганье за подобни любителе на "загадките"... ;D
На подобни крайно неграмотни субекти никой разумен човек не би имал вера...! ;) ;D
Дееба и неграмотното племе са тиа младеже-любителе на "Загадките"... ;D
...къ па на никой му не напрай впечатление че тиа кележе не моа си напишат имената правилно ма цвъкат кът кокошки насам-навам! ;D ;D  ;D
Активен
Дееба тиа връзки-кой ли ги а измислил?!?
(Цитирвам уважаем съфорумец,докъ са опитва да си изуе обущата у крайно нетрезво състояние!!!)

Шашаригавия

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4379
Re:Загадки
« Reply #7 -: Ноември 16, 2010, 10:47:45 »
Цитат
,,....Били са криени от обществото. Хакери от доста страни разбиват сървара и ги пускат в НЕТ-а.
...я па бих препоръчал ебанье с подфръганье за подобни любителе на "загадките"... ;D
На подобни крайно неграмотни субекти никой разумен човек не би имал вера...! ;) ;D
Дееба и неграмотното племе са тиа младеже-любителе на "Загадките"... ;D
...къ па на никой му не напрай впечатление че тиа кележе не моа си напишат имената правилно ма цвъкат кът кокошки насам-навам! ;D ;D  ;D

Я предлагам да: Заплакнеш тоо лайнер, да го мазнеш с вазелинец и да са приготвиш за потфръганье ;D ;D

 ;D По-деликатно немоо са израза ;D ;D

Иначе по темата предлагам кой му неаресва да не пише или дане се изразява като горе-цитирания модератор ;D ;D
Активен

Шашаригавия

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4379
Re:Загадки
« Reply #8 -: Ноември 20, 2010, 02:28:09 »
Наричат го осмото чудо на света, най-голямата загадка на древния свят. Руините на това уникално съоръжение се намират на 130 км. югозападно от Лондон - в равнината Солсбъри, край блатата и равнините на Девоншир. Стоунхендж се отнася към времената на каменния и бронзовия векове, няколко столетия преди падането на Троя. Строеж му съвпада по време с разцвета на минойската цивилизация на остров Крит. Преди още Стоунхендж да стане стар, еврейският народ бил в плен на Египет и изведен от там от Моисей. Още не били построени Лъвските порти в Микена и Ехнатон не бил извършил своите реформи. Много векове разделяли Източното Средиземноморие от раждането на библейските Пророци … А тук, в друг свят и в друго измерение, великолепната каменна цивилизация на Западна Европа вече давала своите резултати.

В миналото на Стоунхендж ясно се проследяват няколко етапа на строителство, при това отделени във времето от хилядолетия. В най-ранния стадий (около 3100 г. до н.е.) били създадени ров и вътрешен вал във вид на окръжност. Извън този кръг се намирал т.нар. Камък на петата (“петата на бягащия монах”), а вътре - разположени в окръжност и на равно разстояние една от друга, имало дупки със следи от жертвоприношения. По-късно, във вътрешността на вала, били изградени два концентрични кръга от сини камъни (дялани блокове от долерит със зелено-син оттенък). Каменните блокове на това съоръжение достигали височина почти 8 метра и тежали 50 тона.

Що за съоръжение било това? Място за ритуални церемонии и погребения? Храм на Слънцето и символ на властта на доисторическите жреци? Град на мъртвите? Езически събор или свещенно убежище на благословена от Бога земя?

Стоунхендж е изследван от десетки учени. Съвместните усилия на историци, археолози, геолози, антрополози, химици, строителни инженери не довели до отговор как, кога и от кой бил построен каменният исполин в равнината Солсбъри. Без отговор останал и въпросът ЗАЩО? Всеки, попаднал в Стоунхендж, се замисля над това какво е било неговото предназначение. Върху древните камъни няма никакви надписи, строителни бележки и отметки … нищо, което би могло да разкаже за техния произход или поне да даде някаква насока за последващи проучвания. Стоунхендж е толкова стар, че още в античната епоха неговата истинска история вече е била забравена. Гръцките и римските автори почти не го споменават. Когато Римляните се появили в Британия, Стоунхендж изобщо не ги впечатлил. Рим имал своите красиви храмове, а Египет - величествените пирамиди, намиращи се в добро състояние за разлика от тази група “дялани камъни”.

Едва през средните векове, това древно светилище започнало да провокира човешкото въображение. Но по това време произходът и значението на “гигантите” били отдавна и безвъзвратно забравени и се наложило наново да се търси историята на Стоунхендж. Сега вече нямаме възможност да установим кой е бил първият “биограф” на съоръжението. Възможно е да е бил Гилдес, живял през VІ век и наричан “Мъдрият”, но мнозина учени смятат, че той изобщо не е съществувал. Може да е бил великият уелски бард Аневрин, който през VІІ век пеел за това, от къде се появило гигантското съоръжение. В ХІ век пък, живял Ненний, който романтично описал каменният паметник издигнат в чест на знатни британци, които били предателски убити. Но дали имал предвид Стоунхендж и дали изобщо е съществувал такъв монах-летописец Ненний?

Към ХІІ век, Стоунхендж бил плътно обгърнат от догатки и легенди. Англо-норманът Васе обявил, че името му се превежда като “висящите камъни”, а Хенри Хантиндонгски добавил, че това наименование е напълно заслужено, тъй като “камъните, все едно висят във въздуха”. “Стоунхендж - където камъни с учудващи размери били поставени, образувайки група врати, така че една врата се издига до друга и за никого не е ясно как били повдигнати на такава височина и по каква причина.” Опитите да се обясни произхода на чудото породили множество митове. В началото на ХVІІ век, Стоунхендж бил посетен от крал Яков І. Древните камъни му направили толкова силно впечатление, че той заповядал на знаменитият архитект Иниго Джонс да нарисува план на цялото съоръжение и да установи, как е било построено. Джонс, изследвал обстойно Стоунхендж, но не оставил никакви записки за това. През 1655 г. неговият зет Джон Уеб публикувал книга, в която бил изложил множество, както той сам споделил, “безредни записки” на Иниго Джонс. Английският архитект сравнявал Стоунхендж с образците на античната архитектуа и доказвал, че това е римски храм: “Споменът за великолепието, което древните Римляни в епохата на величие, придавали на своите съоръжения … Заради техните познания и опит във всички изкуства и науки … аз стигам до извода, че Стоунхендж е построен от Римляните и само те, биха могли да бъдат негови създатели…” Така, до наши дни, се преплитали легенди, градяли се хипотези и теории.

И все пак, какво в действителност представлява Стоунхендж? Той се състои от четири каменни кръга. Външният, е от вертикално поставени стълбове, на всеки от които лежи плоска каменна плоча, съединена с останалите плочи в окръжност. Всеки стълб тежи средно около 25 тона, а плочите са по 700 кг. Вторият кръг се състои от сравнително по-малки единични камъни (менгири). В третият и четвъртият незатворени окръжности, напомнящи подкова, има група камъни. Всяка група представлява две вертикални плочи, тежащи до 40 тона, върху които е поставена по една хоризонтална плоча. От гигантските каменни блокове далечните ни предци, изградили каменна аркада, затворена в кръг. Цялото съоръжение е затворено в огромен земен вал, обграден от ров, който се е запазил и до днес. И всичко това внимателно, съразмерно и геометрически точно вписано в пространството на спокойния ландшафт. Учените установили, че тези каменни блокове били доставени до Солсбъри от 380 км разстояние, където е най-близката каменна кариера (в южен Уелс). Дори и днес ще са ни нужни специална техника, здрави тегличи, свръхтоварни камиони и платформи, гигантски кранове и пътища за да придвижим подобни тежести, а преди три хилядолетия подобни неща не е имало.

Някои по-нови разкрития, внасят допълнително объркване в теориите за произхода на Стоунхендж. Оказва се, че сините каменни блокове не са еднородни, следователно и Уелският им произход е поставен под съмнение…

Съществуват множество предположения за това, кой е създал тези мегалитни съоръжения. Смятало се, че мегалитите са дело на великани, които на игра можели да пренасят огромни многотонни камъни. Древните гърци, за които историята на създаването на мегалити се губела в мъгливото минало, смятали че са дело на еднооките циклопи. Имало дори версия, според която тези камъни можели да се придвижват самостоятелно, с помоща на “вълшебна дума” или под музиката на Орфей. Професорът по астрономия Герард Хопкинс смята, че Стоунхендж, е астрономическа обсерватория на древните хора. Един вид астрокомпютър, който способства разчитането на положението на Луната, Слънцето и звездите през годината. Професор Дж. Митчел, настоява, че това е каменен модел на вселената, а друг археолог твърди, че това е фиксирано място за връзка и контакти между древните хора и космическите пришълци.

За последните години милиони хора от цял свят са посетили Солсбъри, за да видят чудото. Предприемчиви американци замислили да направят дори точно копие на Стоунхендж в Ню Джърси. Художничката Нанси Холт, решила да направи цял туристически град, където край “Стоунхендж” да има и езеро, и атракциони и копия на други древни обекти. Когато започнало детайлното изучаване на Стоунхендж и околността, станало ясно, че под следите от съвременната цивилизация, в района на “Свещенния ландшафт”, са скрити още по-древни съоръжения. На север, в района Огборн, близо до селището Авебури, е открит още по-грандиозен обект. Това е гигантски кръг, обграден от каменна ограда от вертикално стоящи монолитни плочи. В средата на големия кръг има още два, също оформени от камъни. Основният кръг се пресичан от алея, маркирана от колони. Тя минава през съоръжението от единия до другия край. Контурите на окръжностите се виждат много добре въпреки че върху древния масив е построен жилищен комплекс. Някои от каменните блокове на Авебури, по своите размери превъзхождат колоните на Стоунхендж, а площта на съоръжението е несравнимо по-голяма. Недалеч се намира и хълм с височина 45 метра - това е Силбъри Хил. Той е изкуствено създаден и представлявал най-голямата в Европа погребална могила. Има стъпаловидна конусообразна форма, която се вижда отчетливо въпреки, че времето почти е разрушило големите съпала. Стоунхендж - Силбъри Хил - Авебури образуват равностранен триъгълник, с дължина на страните 20 км. Учените са установили, че хълмът и съоръженитето в Авебури са издигнати 2000 години преди Стоунхендж.

И така, отново започват догатки, предположения и хипотези. Все пак се намира аналог между древните символи и алеите на Стоунхендж. Съоръжението наподобява Египетския символ на мъдростта - змия, пресичаща слънчевия диск.

Голяма сензация става и необичайната активност на НЛО именно в този район, както и появяването на множество пиктограми в житните поля. Идеята, че жители от далечни планети ни напомнят за себе си и за историческото значение на Стоунхендж става все по-съблазнителна.
Активен

Валери61

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12231
Re:Загадки
« Reply #9 -: Ноември 20, 2010, 03:36:45 »
Добри , а знаеш ли къде е българския Стоунхендж? И знаеш ли че е по-стар от този? Има и още едно подобно светилище, там Капитана има повече инфо!
Активен
Първи закон на термодинамиката в Северозапада- "Пустинящината в едно затворено пространство с времето нараства." Ако имаме 5 пустиняка и 5 грамотни люде, след време ще имаме 10 пустиняка. Поговорката "с какъвто се събереш, такъв ще станеш" важи само за умните ора. - цитат от Великия сенсей Плъо Треп

Шашаригавия

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4379
Re:Загадки
« Reply #10 -: Ноември 21, 2010, 05:10:39 »
Да чувал съм. Ето една статийка за него.

Българският Стоунхендж или кромлехът при с.Долни Главанак   
Вертикално побити каменни блокове, подредени в кръг. В Европа до момента са открити само две такива съоръжения - прочутият Стоунхендж във Великобритания и тракийският кромлех край с. Долни Главанак. Кромлех е възприетото в Европа наименование за паметници, изградени от вертикално побити големи каменни блокове (мегалити), ограждащи пространство с овална форма. Уникалният религиозен паметник е открит през 1998 г. в покрайнините на Маджарово, на един километър от село Долни Главанак. Представлява култово съоръжение от вертикално побити каменни блокове, като камъните са поставени направо върху скалата, без да са оформяни специални места и дупки за побиването им. Стабилни са заради подходящата си форма, а някои са били укрепени с по-малки камъни. При археологическото му проучване през 1999 г. е установено, че кромлехът е изграден през втората фаза на ранно желязната епоха (VIII - VI в. пр.Хр.). Свидетелства за извършваните тук обредни действия са откритите части от глинени съдове, късове мазилка и метални предмети, концентрирани главно около каменните блокове. Култовото съоръжение е функционирало през дълъг период от време. Тук са се извършвали религиозни обреди и през късно желязната епоха (V - I в. пр.Хр). Единични находки доказват, че мястото е било почитано и през Средновековието. На юг от кромлеха са разположени две по-малки съоръжения, изградени от подредени в кръг камъни. Безспорно те са свързани с големия кръг и са част от един ритуален комплекс. И в двете са открити следи от детски погребения, извършени чрез трупоизгаряне.
Активен

iakim

 • Гостенин
Re:Загадки
« Reply #11 -: Ноември 21, 2010, 05:26:06 »
Добрии - бес да са убиждаш мамин,- я вервам щото ти  си умно мунче и са интересуваш ут доста рабути ... И я пу неко път влазам у неубятните интернески прустрансва ...Тама са и лъжи и претпулужениа и мнение и те така...Савета ми е да четеш  и а са инфурмираш и а си траеш - да си држиш нештата за тебе си. И мене неко път ма а ят што ма не разбират ората ама те тава е...И гледам да млча и  а са не излагам пуне :)
Дали ма разбра не знаа... ???
Активен

Шашаригавия

 • Тумбак
 • Публикации връъ му гу: 4379
Re:Загадки
« Reply #12 -: Ноември 21, 2010, 05:32:48 »
Ама чекабе чувеко, не те разбрах баш  :o Незнам кво лошо има в тва да си приказваме на таа тема. Я ми са види че сички нещо сте са побръкали у тоо форум. Освен за яденье и за пианье и простотии за друго нещете да пишете!
Нема лошо. Аз бех длъжен да се опитам да си намера събеседници по тая тема обаче вече почвам да си мисля, че с никой няма да стане.

Нема проблеми, не се обиждам Якиме, напротив оценявам го.
Активен

iakim

 • Гостенин
Re:Загадки
« Reply #13 -: Ноември 21, 2010, 05:48:27 »
Старите оро викат - Нма разбра ,ма нейсе... ;)
Активен

Валери61

 • Пустиняк
 • Публикации връъ му гу: 12231
Re:Загадки
« Reply #14 -: Ноември 21, 2010, 08:06:09 »
  Добри това теа са интересуваш от тия неща си е похвално, щото твоите връсници редко си приказват по такива теми. Ако имаш възможност както са канихте с палатките тава лето да ходите из нашия край, може другото да го направите и накъде Маджарово. Страхотна природа е и има много паметници на древната история. Ние ходихме през май из оня край, качихме се и на Перперикон, спахме у манастирчето у Кърджали на един жив светец- отец Боян Саръев, хубаво е човек малко да си поговори с него, после и около Хасково има много история, а Маджарово се намира у един от малкото известни двукратерни вулкани. Мерак да имах да ходиш и да гледаш, у древните паметници има неща дека науката трудно обяснява, по-лесно се обяснява с извънземна намеса.  :)
  А темата за  Царичина е огромна, там има да са приказва тепърва.
 Не се сърди на хората, некои са прагматици и гледат само на реалния живот и решават наболелите житейски проблеми, борба за оцеляване е. Никой та неспира да се интересуваш от тия неща, само че има много плява и то създадена с чисто комерсиална цел, така че требва да са опитваш да я поотсяваш. :)
Активен
Първи закон на термодинамиката в Северозапада- "Пустинящината в едно затворено пространство с времето нараства." Ако имаме 5 пустиняка и 5 грамотни люде, след време ще имаме 10 пустиняка. Поговорката "с какъвто се събереш, такъв ще станеш" важи само за умните ора. - цитат от Великия сенсей Плъо Треп
 

Страницата е създадена за 0.23 секунди с 21 запитвания.