Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16   Надолу

АФтур Тема: СЗ Гозби за стари ергене ели млади пресноебци - бързо лесно фкусно и икономично  (Прочетена 21572 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
хм  ??? ??? ??? ??? неа лоша идеа - никак даже
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Ооо, тава е стар семеен трик. Да не мислите, че едно време сме имале у назе миксер?
Наеш ква убава майонеза става с дрелката  ;D..
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Брутале

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3072
  • MeccanicaVerghera Agusta
Ооо, тава е стар семеен трик. Да не мислите, че едно време сме имале у назе миксер?
Наеш ква убава майонеза става с дрелката  ;D..

 :o :o :o :o :o

ти, сериозно ли....

кажи оти са ебаваш че цел ден ше гледам на парцали и ше се чудим ка па тава става ;D
Активен
За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
Алберт Айнщайн (1879-1955)

те тава ми а ена от мечтите да го еба

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Не, съвсем сериозно!
Ето тук също съм писала:
http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=175.0
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Ристо Цоцин

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 8442
  • Život brže prolazi
Не, съвсем сериозно!
Ето тук също съм писала:
http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=175.0


Я не помним бъш къ беше, ма що иам счепетление че 80-те годин у дом имаше миксер много преди да има електрическа дрелка?

Миксер - 10 лефа, Дрелка - 80 ??? ???
Активен

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Не, че не а имало миксери по тава време. Просто у назе немаше, ама имахме па дрелка.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

jaio

  • Гостенин
Не, че не а имало миксери по тава време. Просто у назе немаше, ама имахме па дрелка.
значи у дома а имало дрелки  3  и един изгорел миксер разглобен за ремонт(моа баща нали уш е електричар) та сещайте с кво са а джуркал кекса  а па кой а имал настолна бормашина още по-добро  що нема да рдъжиш па и моа да си регулираш оборотете и посоката на врътене ;D ;D
Активен

Брутале

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 3072
  • MeccanicaVerghera Agusta
Не, съвсем сериозно!
Ето тук също съм писала:
http://www.severozapad.org/forum/index.php?topic=175.0


предполагах, че ше пръска навам-натам ама още ми звучи невероятно

требва да пробам некой път като ма налегне неква бесна енергия ;D
Активен
За съжаление вече стана очевидно, че нашата технологичност задмина нашата хуманност.
Алберт Айнщайн (1879-1955)

те тава ми а ена от мечтите да го еба

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
Ако ща пробаш, да знааш ресцептата и резултато предварително :

Как да сготвим ябълков пай [за мъже]

Вземете от хладилника 10 яйца, оставете седемте здрави на масата, сега изтрийте пода и следващия път бъдете по-внимателни.
Вземете голяма купа, разбийте в ръба й яйцата и изсипете тяхното съдържание в купата.
Изчистете масата и столовете от жълтъците, бъдете внимателни.
И така, имаме 5 жълтъка в купата.
Сега вземете миксер, сложете му накрайниците за бъркане и разбийте жълтъците. Нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците....Сега разбивайте.
Измийте си лицето, шията ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите.
И тъй сега имаме в купата 2 разбити жълтъка, колкото и са ни необходими за пая.
Сега облепете стените и прозорците на кухнята с вестници, покрийте мебелите с някакви стари тъкани...
Време е да добавим брашното, сипете в чаша 200 грама, изсипете чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета.
След като се убедите, че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа.
Вземете душ.
Вземете 4 големи ябълки и остър нож, предварително изтичайте до аптеката за йод, пластир и бинт.
Време е да пристъпим към чистенето на ябълките. Обработете палеца с йод и го бинтовайте. Нарежете ябълките на кубчета и помнете, че са ни необходими 2 ябълки, така че в процеса на приготвянето може да изядете само половината. Накрая обработете с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте.
Прибавете единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка към сместа в купата. Останалите съберете от земята и ги изхвърлете.
Разбъркайте отново с миксера и после измийте хладилника, защото ако засъхне се мие трудно.
Сега изсипете готовата смес в леко намазана с олио тава и я сложете във фурната.
Почакайте час, и ако няма видими промени, включете фурната.
Като се събудите, не звънете в пожарната, а отворете прозорците и фурната.
След всичко преживяно идете в близката кръчма.
Активен

gogata622

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 2000
Язе сиги като професионалис че ви кажем една многу лесна манджа.Женеторът мае да я използват аксо сактат да свалят кила.Много е ефикасна!И така  -   тава са казва Божа диета!Пумага на ора с наднормено тегло и на жгени,дек немат работа и снледат само диетите та да са финни!Зимаме една тенджура,седем-осем литра.Пълниме я с вода на два пръста от горния ръб.Земаме един стрък босилек.С бавни и плавни движения го потапяме у тенжурата и га връткаме пет-шес пъти на едната страна.После повтараме таа оп ерация и на другата страна.Те така врътиме чепката босилек около минута,най-много две!Изваждаме босилеко,изтръсваме го над тенжурата,и го скатаваме у шкафо за следващия път./  един стрък босилек може да се използва неколко /ниаграничен/брой пъти!Така приготвената манжа може да се консумира и леко притоплена,и натюр./т.е.студена/ Много ефикасна,много ефтина,и бърлже става/демек пестиш време/.Може да се консумира и от чаша,или с черпаче задължително от триста грама!Желателно е да е алпака!Е,да ви е сладко!!
Активен
Нерви се ловат от ядове,а ядовете - от гадове!

откула

  • Гостенин
За безнадеждните ергене в Кула препоръчваме лесна манджа - бял ляп с кюфте! Има и готови, а и Доко пече! За тия, дето нема да са се ергене - ето:
Пиле "Роял" /може да сберат очите на булките си, кога ги имат!/
Пилешко филе /гърди/ се нарязва на хапки и се маринова в лимонов сок, малко бяло вино, черен пипер, сол и каквито подправки искате.
В тиган се слага малко олио и масло /ако е само масло, загаря/ и се пържат хапките до розово. Прибавят се една-две супени лъжици заквасена сметана /това е за една порция/ и една супена лъжица бяло вино. Сипва се в дълбока чиния и се поднася с пържен картоф. Пие и бира, и бяло вино. Да ви е сладко, какини ергенчета!
Активен

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
ай Како  ;D греотъ ми я да та суда, па си нее и работа, ама би ли шкяла да списуваш малко повечко на кулски горко му  ;D бъбра ти го с най-добро разположение на душицата, личи си че си го има в тебе, нема нужда от чааа толку книжовност, губи са смисъля някак си от тоа форумец ако го добутваме се на книжовно  :)

ай сполай ти, и да знааш що кюфтетата при Доко ги съсипаа, че ги вади директно замрзнале, тури ги да са припечат и тиа после пущат вода страшне, едно време дорде беше в дневния бар, бяя кюфтета кукленца, а сага не идат баш отръки, за тава само топъл лебец и меко сирене от при Йоша Йовкина и те така, а и кашкавалец от баба ти Митана Бурулейска
Активен
не я като да немам, ма би шкял

ШЛЕПЕТАР

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4591
Абе моо ли да съм толко бос по готварстването. Кой ще ми обясни кво баш значи да мариноваме нящо?
Активен
"Самурай без меч е като самурай с меч , само че без меч " - древна японска мъдрост

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
етъ , мое да е викане не некоя женица със име Марина
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

apostolicia

  • Гостенин
Абе моо ли да съм толко бос по готварстването. Кой ще ми обясни кво баш значи да мариноваме нящо?
Еш па ти!
Да мариноваме значи да накиснеме у некаква течнос напримерно пресно млеко, ели бира, ели вино, ели соеф сос, ели оцедец с путпрафки за неколко време.
Да шпиковаме па значи като печеме цело парче месо ели цело пиле да му подвреме пуди кожата нещо - най-често чрън пипрец ели бел лук.
Да фламбираме начи да го заляаме с некакъф алкохол и да му драснеме кибрито - ма тава ти го не препоръчвам, що алкохоло си става и без да го палиш за пиенье и даже си е по-благ, а като знам колко сте сръчни у таа тема, като нищо ша потпалите къщата и требеда дириме Пожарния ;D
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16   Нагоре
« назад напред »
 

Страницата е създадена за 0.398 секунди с 21 запитвания.