Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: СЗ Гозби за стари ергене ели млади пресноебци - бързо лесно фкусно и икономично  (Прочетена 21537 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

буля Иваница

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 9464
  • АЙЛЯК!
Дуу, тъкмо немах мезе за виното!  ;D
Активен

sanda

  • Гостенин
Я бъш пълнени чушки с яйца и сиранце праих таа вечер, еш къ ме потсети, сакче сме се надумали, Валъръс!



Ма мойте са си класически, а наздраве и ... нали знаате - с една кана вино и ме чекайте да умра!
Ега ти са прокисне виното, къде показа тия чушки :tazz:
Активен

Kaka Сийка

  • Гостенин
А сам намислила утре е с теа манжи  да срещам Вуйчо!И кана бел отел,ако ми не мине мачка път
Активен

Кака Маца

  • Гостенин
Апостолице,сръце немаш,сега ка да спъ  :tazz:
Активен

Марчето

  • Гостенин

 Печени свински хапки
2-3гл.лук  нарязвам на шайби в тавичка.Запържвам до червено 500гр.месо от бут.Сипвам в/у лука и заливам с смес от настърган кашкавал,1/2 кутия майонеза,3с.л кисело мляко,сол,чер пипер.Запичам.
Активен

Марчето

  • Гостенин
 :green:Как да сготвим ябълков пай [за мъже] :green:


 Вземете от хладилника 10 яйца, оставете седемте здрави на масата, сега изтрийте пода и следващия път бъдете по-внимателни.
 Вземете голяма купа, разбийте в ръба й яйцата и изсипете тяхното съдържание в купата.
 Изчистете масата и столовете от жълтъците, бъдете внимателни.
 И така, имаме 5 жълтъка в купата.
 Сега вземете миксер, сложете му накрайниците за бъркане и разбийте жълтъците. Нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците....Сега разбивайте.
 Измийте си лицето, шията ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите.
 И тъй сега имаме в купата 2 разбити жълтъка, колкото и са ни необходими за пая.
 Сега облепете стените и прозорците на кухнята с вестници, покрийте мебелите с някакви стари тъкани...
 Време е да добавим брашното, сипете в чаша 200 грама, изсипете чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета.
 След като се убедите, че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа.
 Вземете душ.
 Вземете 4 големи ябълки и остър нож, предварително изтичайте до аптеката за йод, пластир и бинт.
 Време е да пристъпим към чистенето на ябълките. Обработете палеца с йод и го бинтовайте. Нарежете ябълките на кубчета и помнете, че са ни необходими 2 ябълки, така че в процеса на приготвянето може да изядете само половината. Накрая обработете с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте.
 Прибавете единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка към сместа в купата. Останалите съберете от земята и ги изхвърлете.
 Разбъркайте отново с миксера и после измийте хладилника, защото ако засъхне се мие трудно.
 Сега изсипете готовата смес в леко намазана с олио тава и я сложете във фурната.
 Почакайте час, и ако няма видими промени, включете фурната.
 Като се събудите, не звънете в пожарната, а отворете прозорците и фурната.
 След всичко преживяно идете в близката кръчма.
« Последно редактиранье: Април 09, 2013, 01:32:15 от Марчето »
Активен

Марчето

  • Гостенин
Те ви една рецепта от дедо Флоро/прочуен беше у село готвач/.
   Зимен,, Миш-маш ,,
Туршия-каквато сте правили.Аз правя едни туршиени сърми,увивам в зеле чушка,патладжан/печени/,морков,целина,чесън и заливам с варена марината.Децата изяждат зелето и другото остава.Та от него нарязано и позапържено,4 яйца и 2с.л.с връх размито брашно/в студена вода-100гр./като прибавя брашното,оставям да поври,като го бъркам да не загори на средна температура.Става много вкусно.Внимавайте с солта,ако ви е соленка туршията. chef
Активен

astrafan

  • Гостенин
Активен

Диляна Трайкова

  • Гостенин
Джедо, проба ли го? Казал си....
« Последно редактиранье: Февруари 03, 2014, 10:58:53 от Диляна »
Активен

Тунчов

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 313
Защо темата я остави Станкооооо?!
Активен

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Лазда са а научил вече да праи бркани яйца.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Валери61

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12231
  Или поне "Яйца на очи"!
 В тиган с нагорещено олио си слагаш яйцата, а очите сами падат! :green:
Активен
Първи закон на термодинамиката в Северозапада- "Пустинящината в едно затворено пространство с времето нараства." Ако имаме 5 пустиняка и 5 грамотни люде, след време ще имаме 10 пустиняка. Поговорката "с какъвто се събереш, такъв ще станеш" важи само за умните ора. - цитат от Великия сенсей Плъо Треп

Мичи

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7959
  • DECET IMPARATOREM STANTEM MORI
 Сигурно е у онова неговото свръталище,дека одат след тренировка .Дегустират винцок и разплитат онаа тънката телчица.Щото е студ и времето е пивко.

  Вънка камик и дръво са пука от студ
  Кучето виа на вук
  А стареца седи до кюмбето
  И маа ли маа пръжено с лук
Активен

унучка на Тинджулата

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12596
Чудих са у коя тема да турна рецептата и реших, че е за тука. Я по принцип си падам по прости и лесни рецепти, които не сакат много въртене из куфнята. От една дружка я научих и днеска я пробвах. Идялно мезенце е и за бирица.  :nazdrave:

Хрупкави пръчици от тиквички
Продукти: неколко тиквички
                2 яйца
                брашно
                галета
                черен пипер
                малко зейтин
Нарезват са тиквичките на пръчици, първо са овалват в брашното, в което е и черния пипер. Моо са тури и пармезан примерно, ма не е задължително. После са топат у яйцата, а накраа у галетата. У нея моо са дотури копър или па риган. Импровизации разни. Редите у голема тава, заслана с ратия за печене. И без ратия си стаа, ако немате подръка. Напръскват са пръчиците със зейтин.
Ръгате у фурната за около 15 минути и те тава е.
                 
Активен
Я шси реча, па шси млъча ( баба ми Ценка)

Оджака

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21377
  • Кулченин
ако беше написала рецептата и чаа накраа беше турнала тиквички, може и да я беше дочел  :smeeeh:
Активен
не я като да немам, ма би шкял
 

Страницата е създадена за 0.064 секунди с 22 запитвания.