Резерват СЕВЕРОЗАПАД - нема такова место!

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Новини:

АФтур Тема: СЗ Гозби за стари ергене ели млади пресноебци - бързо лесно фкусно и икономично  (Прочетена 21535 пъти)

0 ЧленЬове, членки и членестоноги и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
СЗ Гозби за стари ергене ели млади пресноебци - бързо лесно фкусно и икономично

начи тава е тема дето ора къде не умееме бъш да поготвиме ма имаме желание да са понаучиме тава онава за тава Кулинарно искуство къде показвате у водещите темици за ГозБи и рецепти - начи кеф ни и назе да са пофалиме и да са запишеме ма ... както гласи една стара кулска поговорка - сека една тенждура с боб мое да са искуса само с една лажица ...

та тава е тема къде ще са изучаваме полеко сас лесни ястия нЯщо като кур/с/ за начинаещи вав тайните на СЗ кулинарното искуство

ако виа сте изявен форумен учасник и изявен кулинар намойте да ни са смеате - що у секи начинаеш лакомник дреме по един виртуоз на точилката ели един Паганини на тиганята

и те така те  ...
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

BEKO

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4744
  • Щур чувек и силен ветар нищо ги не бръка
 Рекох да сефтосам тематъ,оти сам един готвач...
Зимаш червен лук-спорет колко си гладен.Може да е узрели глави,може и да а пресен сас перца-къф ти падне.Режеш го на ситно,куту да мож го преглътна.Тураш го у тиганята, ели кастрончето,ели къф съд имаш.Връз него трошиш едно,две ели колко сакаш яйца бес черупките,солиш колко ти кеф,бръкаш и пръжиш.За две-три минути яденьето ти а готово.Ако немаш червен лук,става с чесън,лападец,кисеьек,салата,ели къф зеленяш имаш подръка.Мож поръси сас чръвен пиперец,сминдух ели кфо ти кеф друго.Куту го збръкаш пръвиа път-не бой съ.Исфръгаш го,миаш съдъ и па пробваш дуде го догодиш.Добар апетит ут мене!
Активен

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
а малеууууууу - ютре че а пробам таа сгода и че снимам
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
понеже баце Веко неа го вкючил-тураш така по серьозно парче масло у съдъ и чекаш да съ подгрее и разтопи,па тогива режеш тиа работи и чукаш вътре яйцата.Ако сакаш да стане по така работата-чукни яйцата пръво у друг съд-ем да се не преебеш да а неко от тех разваленои да го метнеш у ранъта,ем а по удобно предварително да си ги разбълничкал и после направо да сипваш връз зеленяшо. ;)
Ако немаш масло-слагаш оливце.Може и масчица ма с маслото а най убаво ;)
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
е ча па толко не сме клепарести де - ма секо едно обеснение е добре дошло
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

masok

  • Гостенин
самоток най ми беше кеф у казармата заран за закуска кога имаше еченце(ма тва на заставата де)......та у джилезната чиния имаше сиренце,еченце варено(ма я казвах че го сакам сураво),сиренце и парче саламец.........та я си праех едно леко омлетче с тия работи........нема ти обяснявам кое се тура пръво и т.н....мисла че са сещаш ;D ;)
« Последно редактиранье: Декември 07, 2010, 11:25:02 от Генин-Стубел »
Активен

уйна

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 17601
  • гньетена с култура
Добро и лесно ястие за начинаещи е и кренвирш, запечен с кашкавалец. Цепваш кренвирша по дължина, нагньиташ го с парченце кашкавал и запичаш у парти грила или у фурнята за кратко. Гарнитурата варира от задушени зеленчуци до сварени картофки, задушени после с манко масълце и подправчици по избор - я турам копрец. Става и с ютичка, домашна. А ако резнете у нея и манко прази лук, нема грешка.  8) ;)
Активен
Ние сме ора естете.

Секи шут отзад е крачка напред.

Северозападният език спрямо книжовния, е това, което е офроуд трасето спрямо магистралата - непредвидимо и много по-интересно. Казах!  yn

Чвора

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 21592
аламинут ти казвам,аламинут ;D чуствам къ таа тема ша добиа широка популярност :P
Активен
"Човек постига безсмъртие, само когато успее да сподели знанията си с останалите...".
,,познанието минава през етапете - чел съм , учил съм го , практикувал съм го , правил съм го 15 годин, не ми аресва"
цитат по форумниа класик Самотока ;)

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
От мен едно предложение за по-смелите,дето ще се престрашат да ползват фурнята  ;D
(справка -намира са обикновенно под котлонете)

Прусеник
Преди да почнете се уверете,че имате най-важната съставка - царевично брашно!
без другото почти може  ;)

Сипете си значи брашното колкото си искате,ако па ви се занимава с ровене по шкафовете турнете и малко бело брашно,така нема да е много ронливо.
За течност може вода,пресно млеко,кисело млеко - зависи кво ви попадне.
Ако питате мен и с бира става,ама не вервам некой да напрай такава грешка  ;D
Бъркате докато стане гъсто,ма не за месене,посолете,турнете му неква мазнинка-олио,масло,масчица...грес май не става  ;D
Подмажете една тавичка (да не е пласмасова) с мазнинка,печете на не много силно докато се зачерви.
Екстрите като сирене и кашкавал може да се сложат у тестото,или пък после за гарнитурка.
 Аз като правих му турнах и малко бакпулвер,да стане по-пуфкаво ма нема да ви занимавам с такива сложнотий,мигар баба ми на село е имала  ???
Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

Самотока

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 23316
  • душманин
бравос на Малинка - але фана идеата на таа леко шеговита тема къ да са напише рецепта и да а смешна и свежа без да а сухарска
Активен
There is no end, only new beginnings ... /Там отвъд няма край, само ново начало.../

мома Врачанка

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 7781
  • куха лейка
И аз съм са учила да готва от нулата,знам кво е да не знаеш,а за другите да е просто като 2 и 2 ...

Иначе темичката е готина,даже и за отявените кулинари щото тука ще видим и антикризисни рецепти  ;)
То което е бързо и лесно,обикновенно е и ефтинко,но не непременно буламач ...

В тоя ред на мисли се сетих и за сиромашкото мезе фалшив хайвер,който не мрази грис ще му хареса  ;D

айде ще го напиша полсе!
Активен
"...ей дъ имаше неко къде дъ ми пие пръвата глътка...я на натам си можем и самси... "
цитат Бай Еван Астриецо
П.С. Изпитано е у времето,баш така си йе!

ШЛЕПЕТАР

  • Тумбак
  • Публикации връъ му гу: 4591
Млогу ми я мило да вида, че не съм само азе връзан у ръцете куга стане дума за готвенье. ;D  Имам си една единствена рецептица къде я много проста ама млогу убаво става. Треа ни свинско , лук и пликове за печене и една 2литрова бирица. Режеме лука , като гледаме да я горе-доле 1 към 1 с месото, а месото го режеме на средно гулеми парчета. После сипвам сичко у плик или два зависи колко матерял съм приготвил , ръгам сол и червен пипер и там ред други подпрафки кой кво иска и доливам малко от биричката, ако я останало нещо. И те тава са пече, ма не знам за колко време , че аз никога не засичам ма го проверявам през  5 10 мин :)
Активен
"Самурай без меч е като самурай с меч , само че без меч " - древна японска мъдрост

Божура

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 11299
  • Бау!
Най-бръже и лесно ша ви каам кво праа на детето. Макарони с масълце и сирене.
Макароните са варат къде 10 минути. Познават са, че са готови, кога пляснеш един макарон на стенъта и той са залепи. Изсипвате им водъта.
У едно кастронче слагате много масълце и препръжвате така да почне да цвърчи и да замирише на убаво.
Сипвате масълцето при макароните, натрошавате много сиренце, обръквате и едете.
Я тия макарони ги обичам със захар, ама и с лютеница не са никак лоши.
Целата работа трае къде 15-ина мин.
Активен
По неко път седа и си мисла, а по неко път само си седа...

Черногледец Храбър

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 5342
  • мизерийка и безвремие - и от тава се прай тумбак
Де па и я да зеам участие-една много мрзьива рецепта и мн фкусна:
 Пилешки крилца(ели клъки),галета(демек препечен леб склъцан на ситно)и за фкус неко пакетче бульонче.Галетата се исипфат у една чиникя,у ньи се стрива бульонче,две(колко сакате),солчица по фкус,а я обичам и червен пиперец да турим.Овалваш крилцата у таа смес,тураш у тавата,бес никва мазнина и печеш у фурната догде ти ареса на цвет ;D.Става да си е.е мамата-с бирица,с винце се връви.
А тавата се мие много лесно-сипваш вода да закисне и галетата къде са полепнале доле се надуват и е готово забръкано за мачето,за кучето ели за...абе кой кво рани ;D
Активен
Простотийооо, къ да се разведем с тебе ма?...
http://vbox7.com/play:79b74a6a
 У тоа живот най а неело глуповъ жена и мокар пепелник, оти се шъ намерът начин а ти угасът огъня!

цитат-Веко

Колеба

  • Пустиняк
  • Публикации връъ му гу: 12944
  • Лижанин
мОго убаво тема   ;D ;D ;D

Начи ена рецепта манко по адвансед - най важното а да не ви мръзи и да имате подръка чаша добро питие
 
Необходими продукте :
- едно пиле, но може и само бутчета или крилца, кои кво има
- кило картофе
- манко оливиа, сол и чубрица  (немаме други потпрафки, да не сме щанд за потпрафки етъ)

Овръгалват са мръволете у сол, нищо друго ! турат са у тавъта дека сте сипале манко оливиа и фръгате да са запича - отпивате пиенето, /ако са свръшило си сипвате пак/ и почвате да белите кортофелете - мого е важно си не отрежете неко пръс, внимателно. По неко време кат са позапече пилешкото фръгате и нарезаните картофе, посолвате, манко чубрица и разбръквате - фръгате да са допече. Да виа благо !  :D
Активен
 

Страницата е създадена за 4.38 секунди с 24 запитвания.